בתור ילדה ממש אהבתי את פורים.🎉🤹♂️
יש לי זיכרון ילדות שאני יושבת בבית להכין תחפושות, אחר כך הולכים לסופר ואני בוחרת מלא ממתקים, כמובן שאת הכי שווים!! מסתכלת על המדף ופשוט לוקחת כל מה שבא לי. ואז בערב אני עם אמא, מכינה משלוחי מנות והולכת עם הסניף לחלק לילדים בבתי חולים.
מביך לומר אבל אני זוכרת שהייתי מאושפזת פעם בראש השנה והתבאסתי שזה לא פורים.. קיבלתי עוגת דבש וכל מה שרציתי היה שוקולד. לידי הייתה ילדה שהגישו לה גם, היא הושיטה את היד ואז אמא שלה סימנה עם היד לא. והם עשו "אחורה פנה" והיד שלה נותרה ריקה. אמא שלה אחר כך הביאה לה מנטוס במקום, (ואני זוכרת רק כי היא כיבדה אותי.. 🙈)
לא הבנתי בתור ילדה מה קרה שם. אבל הבנתי שזאת סיטואציה חריגה, כי היום גם 23 שנים אחרי אני זוכרת אותה היטב.
היום אני מבינה (אולי טוב מידי) למה, ואני מסתכלת על זה קצת אחרת.
אולי הילדה הזאת הייתה עם סכרת, אולי עם קרוהן, אולי עם צליאק ואולי עם אלרגיה למזון.
היום אני חושבת על האמא ועל הילדה, ומבינה כמה זה כואב לראות את כולם מקבלים ממתקים, והאמא מנסה להרחיק ולעצור, רק שלא יביאו לה.. ומה עבר על הילדה.. אני לא מצליחה לדמיין.
השנה כשהולכים לשמח חולים- קודם כל שואלים אם יש רגישות למזון (מכל סיבה שהיא!) ואם כן אפשר לשאול אם יש משהו ספציפי מהממתקים שמותר, ואם לא אז להביא הפתעות קטנות, זה יכול להיות מההפתעות בשקל, כדי שגם אותם ילדים יוכלו לשמוח ולהיות חלק מחגיגת פורים!
תעבירו את המסר הלאה, בתנועות הנוער, בבית הספר, במשפחה..
השנה כל הילדים שמחים! פורים שמח!🍫🍬🍭