(פתיח לקראת הבחירות, אולי אכתוב מחר למי אני מצביע ולמה)
אלפי שנים לא הייתה מדינה יהודית בארצנו.
ברוך ה' זכינו לטוב הזה שקוראים לה מדינה יהודית, והאמת שהמצב בה סך הכל טוב, זכינו לקיום דברי הנביא יחזקאל
"וְאַתֶּם הָרֵי יִשְׂרָאֵל עַנְפְּכֶם תִּתֵּנוּ וּפֶרְיְכֶם תִּשְׂאוּ לְעַמִּי יִשְׂרָאֵל כִּי קֵרְבוּ לָבוֹא." (יחזקאל לו ח)
דברי הנביא זכריה:
"כֹּה אָמַר, יְהוָ-ה צְבָא-וֹת, עֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת, בִּרְחֹבוֹת יְרוּשָׁלִָם; וְאִישׁ מִשְׁעַנְתּוֹ בְּיָדוֹ, מֵרֹב יָמִים. ה וּרְחֹבוֹת הָעִיר יִמָּלְאוּ, יְלָדִים וִילָדוֹת, מְשַׂחֲקִים, בִּרְחֹבֹתֶיהָ. ו כֹּה אָמַר, יְהוָה צְבָאוֹת, כִּי יִפָּלֵא בְּעֵינֵי שְׁאֵרִית הָעָם הַזֶּה, בַּיָּמִים הָהֵם--גַּם-בְּעֵינַי, יִפָּלֵא, נְאֻם, יְהוָה צְבָאוֹת." (זכריה ח, ד-ו)
אז כיום הדברים הללו נראים טבעיים, אבל בואו נתרגש מזה רגע
![]()
יותר מזה, זכינו להשפיע על הדרך בה המדינה נראית ואשרינו שזכינו לכך![]()
הזכות העצומה הזו מתבטאת בבחירות בין השאר, בה אנו יכולים להשפיע על הדרך שהמדינה תתנהל.
מעבר לזכות, יש גם מצווה של "שׂוֹם תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ אֲשֶׁר יִבְחַר יְהוָ-ה אֱ-לֹהֶיךָ בּוֹ מִקֶּרֶב אַחֶיךָ תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ לֹא תוּכַל לָתֵת עָלֶיךָ אִישׁ נָכְרִי אֲשֶׁר לֹא אָחִיךָ הוּא." (דברים יז טו)
הבדיחה מספרת על רב חרדי אחד שפגש מישהו במהלך יום הבחירות, הרב שאל אותו אם הוא הצביע?
האדם השיב: לא, אני לא אוהב שם אף אחד.
הרב: אבל זה מצווה?
האדם: כמו סוכה?
הרב: לא, כמו מרור.
אז אני לא רואה את זה ככה, אני רואה זאת כמצווה כה מתוקה וזכות כה עצומה
יהי רצון שנקיים את המצווה באופן המהודר והנכון בבחירת מנהיגים טובים לישראל ושנזכה שתקום ממשלה טובה לעם ישראל![]()
) של המדינה.