מחשבותזית1
עבר עריכה על ידי זית1 בתאריך ז' באדר תש"פ 10:50
התלבטתי הרבה זמן אם מתאים לכתוב...
אני חדשה כאן וראיתי יחסית הרבה פוסטים על פורנו ובגידה, ואני מרגישה שהפורום הוא החצר האחורית והמזוהמת של החברה הדתית והחרדית.
(אני פשוט המומה מהפוסטים, בתור נערה היו לי גם חברות חילוניות ובחיים לא דיברנו על פורנו ובטח שלא לראות אותם...)
רציתי לדעת האם זה ממש נפוץ?
והאם אני חיה בסרט שדתיים לא נוגעים בזבל הזה?
ממש עצוב לי על המצב של עם ישראל😭
(מרגישה שאני מהדור הישן ואני צעירה... אבל ממש עשה לי רע לראות את כל הפוסטים האלה.. זה אומר שאין תקווה לגדל ילדים צדיקים?)
מתחילה להבין שהפורום כאן לא מתאים לכל אחד..
אנשים נכנסים לכאן כדאי לפרוק, לחלוק ולבקש עיצהrivki
במיוחד בתחומים שהצנעה יפה להם. מי שאצלו הכל בסדר- לא יפתח כאן שירשורים בדרך כלל.
כן, יש הרבה בעיות. אבל מה אכפת לך, מה נפוץ אצל אחרים, אם אצלכם ב'ה הכל דבש?
לגבי הילדים- תנו להם דוגמא טובה, שימו סינון על הרשת ותתפללו עליהם. לא צריך להיכנס לחרדות מראש, כן להיות מודעים לבעיות הנפוצות.
בשתי מילים - הטיית הבחירהפשוט אני..

מתוך ויקיפדיה:

הטיית בחירה היא עיוות בנתוני מחקר הנובע מהטיה בצורת איסוף המידע. התעלמות מהטיית בחירה עלולה להוביל לפירוש שגוי של הנתונים ולמסקנות מוטעות. דוגמה להטיית בחירה היא הניסיון לברר אילו סוגי דגים יש בנהר באמצעות רשת שהחורים בה גדולים מדי עבור חלק מהדגים. במקרה זה צורת איסוף הנותנים יוצרת דגימה מוטה כלפי הדגים הגדולים ויהיה עיוות בין יחסי הדגים המיוצגים במדגם לבין המציאות.

כלומר מכיוון שיש כאן אנונימיות מוחלטת, אנשים יכולים להעלות לכאן את כל הבעיות שהם לא יכולים להעלות במקומות אחרים.

לפייסבוק מעלים תמונות של זוג מחויך ומאוהב עם 4 ילדים מתוקים, אבל לכאן מגיעים כדי לספר על הצרות שלא רואים באותה תמונה יפה.

מכיוון שאדם שבאופן כללי הכל טוב לו, לא יכנס לפורום הזה ויכתוב "החיים שלי יפים", אז זה מציג תמונה מעוותת של המציאות (וזו בדיוק הטיית הבחירה).

מה שכן, אפשר ללמוד מכאן שני דברים חשובים:

*אין לך מושג של מי הניקים כאן. גם מי שכותב פה על הסיפור הכי קשה שאת מעלה בדעתך, יכול להיות בעלה של החברה הכי טובה שלך, הזוג שאת מקנאה בו כי יש לו חיים מושלמים כלפי חוץ. בפייסבוק הכל נראה ורוד, כולם כל היום רק מטיילים, אוחזים באצבע של תינוק בן יומו, חוגגים ימי הולדת... כלומר אף פעם אף פעם לא לקנא בזוגיות של מישהו אחר, כי אנחנו לא באמת יודעים מה מסתתר מאחורי החיוכים.

*זה יכול לקרות לכל אחד. כל מי שהעלה כאן צרה כלשהי, לא דמיין לפני החתונה שזה יקרה לו. שלא לדבר על בני/ות הזוג של מי שכותבים כאן, שמן הסתם בדרך כלל אפילו לא מודעים לצרה שהם נמצאים בה. 
צריך תמיד לעמוד על המשמר, כי אין דבר כזה "לי זה לא יקרה". בדיוק כמו שחוגרים ברכב למרות שלא מאמינים שנעבור תאונה, ככה צריך תמיד לעמוד על המשמר בענייני הזוגיות.

נ.ב.
כן, פורנו זה דבר מאוד מאוד נפוץ, גם בציבור הדתי. מומלץ וחובה להתקין תוכנות הגנה, היו על זה לא מעט שרשורים כאן בפורום.

תשובה מאד יפה. כל מילה בסלעהיום הוא היום
תודה פשוט אני..אחרונה
שימי לב שרוב מוחלט של הניקים לא משתפים מחייהם, רק מיעציםהסטורי
כלומר בניגוד ללנ"ו למשל - שאנשים נוטים לשתף הרבה מאוד מכלל החוויות שלהם, נשואים משתדלים לשמור את הדברים ביניהם וכך צריך להיות.

ממילא אנשים כאן פונים להתייעץ רק כש'כלו כל הקיצין', ממילא אין כאן תמונה אמיתית של חיי הנישואין אצל גולשי ערוץ 7, אלא רק אצל אלו מביניהם שהגיעו לקצה.
הלואי והיית חיה בסרט..האינטרנט הפרוץ זההיצר הרע של הדור הזה.כלה נאה
כואב להתפקח מהתמימות.
עברתי את זה ומבינה את ההלם שלך.
אולי באמת עדיף לך לא לדעת ולא לשמוע כלום.
או שתתרגלי. ותביני שלא כל מי שניראה דתי הוא באמת.
מה שאת יכולה לעשות חוץ מתפילות על ילדים צדיקים זה גם חובת השתדלות. לחסום כל גישה לזבל הזה.
ונקווה שהילדים לא יכירו חברים רעים שיפילו אותם.

אומרת לך באמת. שהבן שלי בן 15 הולך לחברים שיש להם מחשב בבית(לא יודעת אם מסונן) אני ממש מפחדת. 😦
לא יודעת מה בראש של הנוער היום.
עד גיל מסויים יש לך שליטה אחרי זה ה'יעזור.

לא רק בבית של חברים יש חששפשוט אני..

כשהייתי בכתה ז', בישיבה תיכונית נחשבת, ראיתי באחת ההפסקות כמה חברים מתגודדים מסביב לסלולרי של אחד מהם. זה היה בתקופה שבה רק יצאו המכשירים הראשונים עם מסך צבעוני, קטנטן, הרבה לפני שהמקשים נעלמו לטובת מסכי מגע ענקיים.

התקרבתי מתוך סקרנות, לראות מה החברים רואים שם בתוך המכשיר הקטן הזה.

בהתחלה התמונה זזה על המסך כל כך מהר, שפשוט לא הצלחתי להבין מה רואים שם. ואז פתאום קלטתי מה הולך שם, ומיד נתקפתי חרדה.

יצאתי משם החוצה, מזועזע, עם תחושות קשות של בחילה. באותו היום לא התפללתי מנחה, ולא אכלתי צהריים (ובתור נער דוס ושמנמן, זה היה מאוד חריג).

אין מספיק תווים בעולם בשביל לתאר כמה נזק, סבל וצער נגרמו לי בגלל אותה צפייה קצרה ואקראית, ואכמ"ל. 

בקיצור, זה יכול לקרות בכל מקום.

תודה על השיתוףמופאסה
באמת לא פשוט. לא יודעים מאיפה זה יכול לבואכלה נאה
אנחנו מדברים עם הילדים על הנזקים של האינטרנט.
אבל בשעת מבחן אי אפשר לדעת מה יהיה.
מה אפשר עוד לעשות?
מהניסיון שלי, יש דבר חשוב ביותר שאפשר לעשותפשוט אני..

אני לא מדבר על מעשה ספציפי, אלא על דרך חיים:

קשר פתוח ואנטימי עם הילד. 

לצערי אצלנו בבית לא היו שיחות אישיות, בטח לא על נושאים אינטימיים. השאלות הכי עמוקות היו "איך היה בלימודים? במה היו שיעורים?". אולי אני מגזים, אבל בגדול באמת שלא היה לי למי לפנות. 

בגלל שלא היה מבוגר אחראי שאני יכול לדבר אתו על מה שקרה לי, החיים שלי נכנסו לסחרור מטורף מאותן 10-15 שניות, סחרור שעד היום משפיע על חיי.

אולימופאסה
תוכל לשתף מה זה עשה לך?

אני זוכר שדי נגעלתי מזה כשהייתי קטן, אולי בכיתה ז' פגשתי פעם ראשונה .
כשגדלתי יותר, אמא ספרה לי שאלו שחקניות ושחקנים..
לא בטוח שנהנים, ובחיים האמיתיים הדברים לא כאלה מושלמים.
לא משך אותי יותר
זה כבד מדי בשביל להיות תגובה לתגובה בשרשור שכלל לא פתחתיפשוט אני..

אשמח ממש לשמוע, אם נוח לך לפתוח על זה שירשורזית1
אני חושבת שבתור הורים נוכל ללמוד הרבה מהסיפור שלך.
נשמע שהיית ילד רגיש מאוד בלי כלים להתמודדות נכונה.
נתתי רמז... בינתיים אסתפק בזהפשוט אני..

תודה רבה.זית1
ובכל זאת, אתן לך רמזפשוט אני..

חפש את ההודעה הראשונה שלי בפורום הזה

אתה צודק.כלה נאה
את זה בעלי עושה יפה מאוד מול הבנים. והוא מאוד פתוח בנושא. רק שהבן קצת מתחמק ולא אוהב שהוא מדבר איתו על נושאים כאלה. יכול להיות שזו תגובה שמתאימה לגיל ההתבגרות.
שאני יודע להסתדר לבד ואל תחפרו לי.
או שהילדים שלי קצת ביישנים אז אולי. לא יודעת.
אני יותר לבנות.
כן זה נפוץמישהו כל שהוא
בחברה החילונית זה לגיטימי...
ולכן לא מדובר...
מספיק לראות מה יש היום בסרטים כדי להבין עד כמה זה לגיטימי. למשל משחקי הכס...
מחקרים אומרים שכמעט 100 אחוז מהנוער צופים בפרונו

כנל לגבי בגידות זה מספיק נפוץ בציבור הכללי עד כדי כך שמתחילים לדבר על פוליגמיה
יש לי הרבה מה לכתובמופאסה
אבל נותן לך שתי נקודות מחשבה לגבי השאלה האם אין תקווה לגדל ילדים צדיקים.
א. אנחנו לא מגדלים ילדים. הם גדלים לבד. אנחנו משקים אותם, נותנים להם אור בהיר ואוויר נקי ואת כל תנאי הגדילה אבל עדיין יש להם נפש משלהם, והם נושמים את האוויר של התקופה כמו שכתבו גדולי הדור הקודם "רוח הדור". האוויר הזה נושב בכל מקום והוא נכנס גם אם סוגרים את כל הדלתות והחלונות. כל נפש כזה מתגלגל לעולם כדי לתקן משהו ולפעמים הדרך גם עוברת שם בנפילות ושבירות. תקחי את התפקיד שלך הפרופורציה.

ב. גם לצדיקים יש תאוות, לפעמים זה תאווה לכסף, כבוד או נשים.
גם צדיקים, עוברים עליהם הרבה תלאות והתמודדויות. הצפייה לכך שכאילו שלא יצטרכו להתמודד עם שום דבר או שלא יפגשו את הרע, זה דבר דמיוני.
אתאנונימי (2)
חיה בסרט.

כל אחד והנסיון שלו.
דתיים. כל כך כולל.
ואולי דווקא בגלל זה.

זה קורה לכולםהעיקר

וכולם כולל כולם יכולים ליפול בזה , לא קשור לדתי ,חילוני או חייזר...

הילדים שלנו בסופו של דבר ניזונים מדוגמא אישית ומכלים שאנחנו נתנו להם שיכולים לעזור להם להבחים בין הרע לטוב.

את יכולה להתפלל שתדעי לתת להם את הכלים האלו שאולי לא ימנעו מהם להיחשף לזה אבל ייתנו להם את הרעיון של איך להתמודד עם זה.

את לא חיה בסרט.. קוראים לזה הכחשה🤣🤣🤣מוש השור...
אנחנו חיים בעולם העשיה. עולם התיקון ומשכך אנחנו כל הזמן עסוקים בלתקן ולשבור...
דווקא העיסוק בסיסמאות ולא במהות הוא זה שמייאש אותנו.
מה זה אומר לגדל ילד צדיק? מה זה צדיק?
הרב אליהו? ר דוד? הרבי מחבד ועל זה הדרך....
הילדים גדלים לצידנו וגדלים לפי האווירה שאנחנו מייצרים בבית.
ברור שיש התמודדיות ונפילות ויש גם הרהה הצלחות.
נהיים גדולים מההתמודדיות לא מהסטטיות והקיבעון.
אלו החיים הנפלאים בעולמנו הקט
גם אני כבחור צעיר...יהודה224
כשנקלעתי פעם ראשונה ודיי במקרה עם תמונות שכאלה הייתי באיזה סוג של שוק רציני אבל יש לי קשר מאד מיוחד עם אבא שלי(חרדי ת"ח חוזר בתשובה..אני מציין את זה כי לדעתי יש לזה משמעות) שיכלתי פשוט ללכת אליו ולפרוק מה ראיתי, ומה זה עשה לי.. והוא ידע להכיל ברמות אינסופיות ופשוט לתת תקווה ופתח לתיקון , וידע לתת לי תחושה שהכל בסדר ולא נחרב העולם
עיקר העיקרים זה לא ליפול לזה, אלא לשלוט בזה ולדעת שנופלים בחיים לפעמים, והעיקר לקום ולהמשיך הלאה..
אני כותב את הדברים מהניק הדיי אמיתי שלי כי אני חושב שזה ניסיון הדור שלנו ואם נפלת תקום תתעודד ותמשיך הלאה לא נחרב העולם.
נראה לי שיש הבדל בין בנים לבנותאמא וגם
מעבר לזה אני לא יודעת בת כמההאת ועד כמה הייתה טכנולוגיה כשהיית נערה.

ועניין שלישי- כאן באמת צפות מצוקות שאנשים פחות ישתפו את החברים והשכנים שלהם,
אז כן, יש כאן לא מעט מקרי קצה וזה לא מדגם מייצג של מצב הנישואין או משהו כזה בהרבה מהנושאים.
מנסה לענות לכולם.זית1
תודה רבה על התשובות.
התשובות שלכם הביאו אותי לשאול שאלות חשובות מאוד.
איך בוחרים חברים לילדים? (כמובן שאין כ"כ שליטה אבל לפחות לתת להם כלים לבחור נכון).
איך מייצרים קשר פתוח על נושאים כאלה?
ועוד... בע"ה אתחיל לעבוד על השאלות האלה מעכשיו.
אני גדלתי בדור המסכים והטכנולוגיה (בת 25) אבל תמיד ידעתי לסנן חברות גם כשחלקן היו חילוניות הן היו בנות איכותיות ממש (מנסה לחשוב מה בתור נערה עזר לי לסנן את הבנות?!)
אצלי בבית כרגע אין טלויזיה או אינטרנט גם לא יהיה (רק לי יש אינטרנט בפלאפון ומחשב לעבודה, כשצריך אינטרנט מפעילה וויפיי מהפלאפון).
ספר מומלץנ55
הרב אלי שיינפלד כתב על כך ואפשר למצוא גם שיעורים שלו בנושא הזה. ממליצה מאוד על הספר שלו הבן שלי מתבגר. הוא נוגע בכל השאלות האלו וממש מלמד איך לגשת ל״שיחה״.
מצד שני חשוב לחזק אצלינו ואצל המתבגרים שלנו את הקשר עם ה׳ ועם היהדות. על זה כתבו הרב נריה והרב זאב קרוב. יש ספרים שלהם ויש גם שיעורים של הרב קרוב זל.
וגם חשוב לזכור שה״שליטה״ שלנו בילדים ובתכנים שהם רואים מאוד מוגבל
תודה אנסה למצוא את הספרזית1
האמת שעדיין אין לי ילדים מתבגרים, פשוט הייתי בהלם שנערות דתיות רואות פורנו לכן נכנסתי ללחץ..
עכשיו מבינה שהלימוד והנגשת הנושא לילדים צריכה להתחיל בגיל צעיר ולא כשהם כבר יגיעו לגיל 12-13 (כמובן עם טקט ולדבר בשפה שלהם וליכולות הקוגנטיביות שלהם).
ובינינו אני יודעת מה קורה, הרי אני עובדת עם חבר'ה חילוניים ולא חסרים סיפורים אצלנו, פשוט היה לי נוח להגיד שזה קורה רק אצל חילוניים (וזה גם בשיעור מועט) ורק "במדינת ת"א".
אין לי פייסבוק וכו' כך שאני לא באמת חשופה לדברים זוועתיים בחברה הדתית.
קשר פתוח מתחיל בקשר פתוח בכללאמא וגם
גם בנושאים נוספים
ובנוסף בכך שיש תחושה שהנושא ניתן לדיבור והוא לא טאבו.
בנוסף לספר שהומלץ לך יש שיעורים שונים ברשת. למשל הרב יוני לביא מדבר על זה, אפשר לגגל
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסאאחרונה

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך