אז שרשור משלוחי המנות המרכזי!!!!ג'נדס

כל סוגי הרעיונות יתקבלו בברכה... דברים ששמחתם להכין ודברים ששמחתם לקבל

משלוח מנותחיים של
הכי כיף לקבל זה סלטים חיים או פשטידת ירקות. כי זה יום שיש בו ככ הרבה אוכל שהוא שטויות אז כייף לנשנש משו בריא.


יש לי שכנה שקבוע מביאה עוגת גבינה בינונית כזו ובקבוק שוקו. שזה גם כיף לקבל..

מה הכי כיף להכין?
משלוח של דברים ארוזים מהסופר...
בלי מאמץ🤷‍♀️
לא מגלה מה אני מכינהברוקולי

🤣😜🤪
סלטים עם חב' נשנושים.כוחות חדשים
עוגיות תוצרת ביתאביטולי
אלפחורס,אוזני המן,עוגיות ריבה,שוקוצ'יפ..
זה מה שאני אוהבת להכין כשיכולה..
אם לא, אז נראה לי שלחמניות כוסמין תוצרת בית,ממרחים(אפילו קנויים) ובקבוק מיץ סחוט(תפוזים/רימונים) זה מרענן וכמובן הרבה יותר בריא
בע"הסתם אחת
לחם פרנה עם עגבניות מיובשות, לאבנה וממרח זיתים. ליד זה בירה ביתית ואם יהיה כוח וזמן נוסיף גם משהו מתוק.
לבת שלי מכינה קאפקייק שוקולד קטנים ו2-3 עוגיות ל2 חברות. (היא בת שנה וחצי 😅 מרגישה קצת משוגעת אבל זה ממש מרגש אותה.)
נשמע מצוין! אפשר מתכון לפרנות?יפעה1986

אתם מכינים בירה בבית?

הממ זה מספר מתכונים.. מתלבטת אם זה סבבה להעביר מתכוןסתם אחת
מספר שקניתי..
כן בעלי מכין בבית
נכון. את משוגעת חמודה ברמות!משמעת עצמית
תודהסתם אחת
זה מרגש אותה או אותך?אברכית בשמחה
חחחח את חמודה ממש..
אםמזה מרגש אותה היא כנראה מאוד חכמה..
לי יש בערך בגיל הזה ואני ממש לא חושבת שיש צורך.. אפילו לא עד גיל 3

ולפותחת- מסכימה כבר עם מה שאמרו- כי לקבל משהו שאפשר לאכול וייחשב נורמלי..
תודהג'נדס

מה אתם ממליצים? לחמניות עם מה עוד? או מאפינס פשטידתי? ומה עוד עם זה? קצת אבודה...

את בקטע של להכין סלטים?חיים של
אני לא נגד או משהוג'נדס

איזה סלטים? איך אורזים את זה (טכנית ומגם איך מבחינה אסתטית)? איך דואגים שלא ינזל כלום?

סלטי ירקות שקל לך להכיןחיים של
נגיד גזר מגורד מתובל
טחינה
מתבלים

האריזה בתוך קופסאות חד פעמיות קטנות
ואת הכל בתוך צלופן
אני מתכננתבאג2000
להכין כמה פוקאצות, ליד קופסת סלט וקופסת טחינה (מוכנה בבית. את שניהם לא החלטתי איך לארוז. או קערה עם ניילון נצמד או קופסאות חדפ עם מכסה), וליד עוגת בננה בינונית
כל שנה אני עושה בול כזהכל יום
משנה שעברה שיניתי את הסלט ירקות לירקות בייבי קטנים וחמודים, זה גם יותר קל וגם יותר בטוח שיאכלו..
רעיון מהמםאביטולי
תודה לך. אפשר שרי, מלפפוני בייבי ואפילו גיזרונים
אפשרמשתדלת 10
עם מיני-קוטג', או מיני- גבינה. , או טחינה ביתית.
אותה! ממש. והיא באמת חכמה סתם אחת
אני רק ממליצה, להכין דברים שאפשר לשמור לעוד כמה ימיםיעל מהדרום
לק"י

לא הכל נאכל במקום וחבל שייזרק.
לחם שום זעתר פיציותפרח-אש
וסלט חי עם רטבים

השנה לא יודעת מה יהיה אבל זה מה שעשינו הרבה פעמים בבית חתכנו ביום לפני ירקות (את העגבניות בבוקר) וסידרנו כל ירק בקופסה ענקית על השולחן בסלון ואז כל משלוח מנות בסרט נע ממלאים את הירקות ומניחים לחמים וקופסאות קטנות עם רטבים שהכנו מראש ובצלופן
ממש טוב למי שמכין מלא משלוחים ולא יודע מראש בדיוק כמה (אצלנו כל שנה המשפחתיים(לא של הילדים ) מגיעים ל50 בערך ומלא אנשים מגיעים שצריך להיות מוכנים )

רטבים
מיץ לימון מלח ושמן זית
תחינה
דבש וחרדל /רוטב שום
איזה משלוח יפההחיים של
אצלנו(אהבת עולם)
קרקרים וסלטים.
קנינו כוסות חדפ קטנות עם מכסה לסלטים.
אנחנו תמיד מתבאסים מכל הלחמים, כי עם כל הבלגן לא מצליחים לשבת לאכול נורמלי וקרקרים אפשר לנשנש.
כוסות רגילות?באג2000
אנחנו גם רוצים לשים סלט במשלוח ומתלבטת איזה כמות מתאימה (למשפחות עם כמה ילדים)
לא.(אהבת עולם)
יותר קטנות. בערך שליש מכוס חדפ רגילה.
קנינו באיזה סופר.
אבל זה לסלטים כמו מטבוחה. הכנו גם סלט גזר וסלט פלפלים ששמנו בקופסאות גדולות יותר.
מרעיונות שקיבלתי, פעם ראשונה שמכינים בפורים בעוז וענווה!
פוקאצ'ות בצל, זיתים, ועגבניות
מטבלים: גבינת שום שמיר, פסטו
יוגורט
בקבוק קטן של מיץ תפוזים טבעי סחוט

אני מתרגשת
איזה משלוח כיפי!באג2000
ארוחה ממש בריאה ביום מלא בלגן ושטויות
איפה את מוצאת בזיליקום ללא תולעים?ג'נדס
(מניחה שהפסטו תוצרת בית)
מותר לאכול תולעים טחונות איכה
<צ>
זה לא כמו תותים?
אבל אין לי מושג, זה בדיוק עלה לי לראש הרגע.
יודעת שירקות עליםג'נדס
צריכים גידול מיוחד נגד חרקים. ואני לא מוצאת
יש של חסלטבתאל1
נכון. אבל הפסיקו להביא אצלנו לצעריג'נדס
נכון ללפני יומיים עדין אין
עלי בודקאביטולי
אני דווקא קונה את הפסטה, הייתי רוצה ביתי אבלבעוז וענווה!
התקלקל לנו התנור ואנחנו גם ככה הבלגן על האפייה
אז את קונהג'נדס
ומחלקת בקופסאות קטנות?
דוקא מוצאת בזיליקום טרי ממש בקלותמשמעת עצמית
יש לי פה ירקן שמוכר גם בסיטונאות, אז לפעמים יש לו חבילות של חצי קילו שזה כמו 6-7 חבילות רגילות. ואז זה הכי כיף מקפיאה לכמה פעמים. וזה מעולה בהקפאה.

בד"כ ברשתות אין. יותר בחנויות ירקות.
בגידול ללא חרקים?ג'נדס
אצלנו מוכרים ללא חרקים בזיליקוםברוקולי
בעיר שלי לא...ג'נדס

היה ולא חוזר משום מה!

ברור. אחרת לא הייתי קונהמשמעת עצמית
מדי פעם חסר, זה לא כמו הירק האחר כוסברה וכו.
לא יודעת למה...
ואגב, גם את זה רצוי לשטוף לפני.
ברור...ג'נדס
חח אני משרה הכל! אבל קונה רק בגידול המיוחד...
כשאת מוצאת, תקני כבר הרבה...משמעת עצמית
לא נראה ליג'נדס
כי זה מלא עבודה להפריד את העלים ולהשרות ולשטוף... מספיק לי צרור...
אני מכינה פסטו מפטרוזליה ויוצא ממשכוחות חדשים
כמו פסטו בזיליקום.
ממליצה לנסות
שמה תמיד פטרוזיליהג'נדס
בזיליקום
פטרוזיליה
אגוזי מלך
שום
שמ"ז
מל"פ
עושה רק מפטרוזליה ויוצא ממש מוצלח לדעתיכוחות חדשים
פטרוזליה
שמן זית איכותי
שקדים
מל"פ
שום
אמממג'נדס

נמעולה. אבל זה לא פסטו (פסטו זה מבוסס בזיליקום)

אני עשיתי כמוך עם כוסברה וגם יצא מעולה! עדין וטעיםmom123


יש לדורות קוביות קפואות של בזיליקום1289
כתוב מפורש שזה ללא תולעים
נכוןמשמעת עצמית
אבל צריך המון כדי שיצא לך כמות של פסטו
יש אורגני בכשרות מהדרין של "עלי בודק"אביטולי
חפשו אותם ביוטיוב וגוגל
השנה מכינים בעהסמיילי צהוב
גריסיני
שני מטבלים (סלסה עגבניות וטפנד זיתים) בקופסאות חדפ קטנטנות
מיץ תפוזים סחוט טרי בבקבוק קטן

רצינו משהו שיהיה לא מתוק,
פשוט להכנה וכיף לנשנש במקום
השנה יש לי 2 סוגים של משלוחי מנותאמא7
סוג אחד- תבנית של חזה עוף ותבנית של אורז. מכוסים בנייר כסף ומונחים על מגש.
סוג שני- תה ועוגה:
קופסא מחולקת שיש בה תיונים ואוזני המן ועוד סוג של עוגיות ועוגה בתבנית לב קטנה.
חוץ מזה הילדים הכינו שקיות עם קצת ממתקים. מותאם לילדים. גם ליום התחפושות וגם לפורים עצמו... כל ילד יכול להכין לכ-3 חברים.
רק תהיה לגבי התיוניםפנסאי
זה נחשב משהו שיוצאים ידי חובה איתו? כי זה צריך הכנה בשביל להנות מזה.
א. היא כתבה שהיא שמה כמה סוגים של עוגהאם לשתיים
שלהרבה דעות זה מספיק.
ב. אנחנו הרבה פעמים מכינים משלוחי מנות שלא בהכרח יוצאים ידי חובה (פיצה ושתיה, לדברי בעלי לא יוצאים בשתיה) ודואגים שיהיו 2 משלוחים שאיתם מתכוונים לצאת... לא כל משלוח צריך להיות של 2 מנות.
בכל מקרה, יש המון דעות לגבי מה נחשב מנה...
לגבי א חידשת לי.פנסאי
לגבי ב, אני מסכימה איתך, תכלס המצווה היא על משלוח אחד לבנאדם... השאר זה בונוס...
רעיונות נוספיםמקשיבה
כולן פה כ"כ משקיעות!! אשריכן.
יש לי עוד כמה דברים פשוטים יותר..
כיף לקבל- יוגורט וגרנולה (הרבה עושים ביתית),
אפשרמגם להוסיף פירות חתוכים ליוגורט..
אני מכינה לפעמים קוגל בתבנית אינגליש קייק, מתכון ממש פשוט ומצוין, מצרפת מלפפונים חמוצים ומוסיפה כמה מתוקים לילדים..
או-
בורקס קנוי שרק אופים בתנור, מצרפת רוטב פטריות, וירקות חתוכים.
לילדים- רק דברים קנויים! גם ככה עמוס...

וחייבת עוד משהו לגבי הכמות! לא חייבים להחזיר לכל מי שנותן, זה יפה גם ללמוד לקבל. להגיד יפה תודה, אפשר להביא איזה ופל מצופה לשליח וזהו! גם קבלה היא נתינה, וגם מאפשר להתרכז בדברים האחרים החשובים של היום, בשמחה, אפילו כלכלית- עדיף להביא יותר למתנות לאביונים...
בהצלחה לכולם ופורים שמח
אפשר מתכון לקוגל?מוטיבציה
שנים קודמות הכנו לבד. השנה החלטתי שלא עוד!בלדרית
קונה דברים שימושיים בסופר.
ממש מעט ממתקים.
שמה שמן זית, בקבוק יין, שקית פיצוחים, כמה חטיפים. ושולחת. יפה ונעים לקבל.
העבודה סביב משלוחי המנות יכולה להיות מהנה, אבל היא גם מכניסה ללחץ והכל חייב להיות לפני החג כדי שיהיה טרי. די מיותר.
כל שנה קונספט אחראמאמחנכת

1. קיגל + חמוצים+ יין

2. מיץ לימון אורגני (מהעץ שלנו) בבקבוק זכוכית + עוגת לימון ושקדים

3. לימונים כבושים ביתי + סלט בורגול + לחמניות 

4. קונפיטורה ביתית+ סקונס + מיץ רימון (מהעץ שלנו)

5. פוקצות קטנות+ מטבלים

אפשר לקבל?סמטאות
מה המתכון של העוגה ושל הלימונים הכבושים?
מתכונים מהרשת לא שליאמאמחנכת

לימון כבוש- בוחרים 5 לימונים עם קליפה דקה. שוטפים היטב ומייבשים במגבת נייר. מכינים צלחת עם  חצי כוס מלח גס  ופפריקה מתוקה / חריפה. פורסים דק כל לימון ומוציאים גלעינים. טובלים כל פרוסה בתערובת מלח ופפריקה ומנערים היטב. את הפרוסות , שמים בצנצנת זכוכית מעוקרת, פרוסה אחר פרוסה בצפיפות. בתחתית הצנצנת מוזגים מעט שמן זית. כשהצנצנת מלאה ממש , סוחטים מיץ מלימון נוסף ומעט שמן זית וסוגרים. מניחים על השיש 5-6 ימים(לא בשמש) כל פעם הופכים קצת ומנערים .כדאי לשים מתחת צלחת כי לפעמים יוצאים נוזלים מהצנצנת. זהו...

 

עוגת לימון ושקדים , יש מלא מתכונים הכל אותו דבר

תודה!סמטאותאחרונה
לאח אריזת 4 משלוחי ממתקים למחר הבנתי ש..אביטולי
מה שבאמת הייתי רוצה לקבל זה פירות. אננס,תותים,אפרסמונים,תפוזים,תפוחים בקופסת עץ.ככה,בלי לחתוך אותם.
תכלסמשמעת עצמית
פירות זה החיים
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולדאחרונה

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך