אמנם השאלה פחות קשורה לפורום, אבל רציתי לקבל תגובות דווקא מנשים נשואות, וגם באופן כללי נשות הפורום הזה כאלה תומכות ומקסימות!
השאלה שלי היא - למה בעצם כדאי להתחתן בכלל?
אני בחורה די שכלתנית וחשוב לי ברור מעמיק לפני שאני לוקחת החלטות ועושה מעשה, במיוחד בנושא כזה רציני כמו חתונה.
אלא שהתשובות ה״שכלתניות״ שקיבלתי לא עושות חשק להינשא. להתחתן כי ה׳ ציווה, כדי להפוך לאדם טוב יותר, כדי לדאוג לאחר, כדי ללדת ילדים, כדי לא להיות לבד כשאזדקן וכ״ו וכ״ו (חלק מתשובות אמיתיות שקיבלתי) - כל זה טוב ויפה, אבל להכל אפשר למצוא פיתרון שלא בתוך זוגיות.
מה שגרם לי לחשוב שאולי התשובה נמצאת ברגש. אלא שפה אני נתקעת ואשמח לעזרתכן. הרי בתור דתיה, אני לא יודעת מה זה לחיות במערכת זוגית, אין לי ניסיון בזה ולכן גם לא מרגישה בחוסר.
איך אני אמורה לייחל למשהו שמעולם לא חוויתי?
אני מניחה שהיה עוזר לי אם הייתי מכירה כמה זוגות חמודים והייתי אומרת לעצמי ״גם אני רוצה כמוהם״. אבל לצערי זה לא ממש המצב. מכירה בעיקר זוגות שרק ״חיים״ ביחד, לא הרבה מעבר.
על פניו, בהתבוננות שלי בנשים נשואות מהמשפחה וגם בעבודה, החסרונות שבחיי נישואין עולים על היתרונות (עוזבת בצד כרגע את נושא הילדים, שזה כנראה יתרון מספיק גדול).
והשאלה שלי - האם למרות הכל, זה ״שווה״ את זה? אני יודעת שהשאלה שלי לא נכונה וצריך לצאת מנקודת הנחה של - איך אני מיטיבה עם השני, ולא מה יוצא לי מזה. ובכל זאת, באמת, מה יוצא לי מזה?
לא יודעת מה אני רוצה מחייכן, תודה למי שקראה עד פה. תכלס ברור לי שאף אחד לא מכריח אותי להתחתן (אבל כן יש ציפייה כזו כמובן...)
ואני חושבת שיש פלוסים בנישואין, אחרת כנראה לא היו עושים את זה. אבל מצד שני, זה גם לא כזה חסר לי. רק כשמשעמם לי ואין לי עם מי לצאת חח...

מה אומרות? מישהי שהיתה במקום שלי ויכולה להזדהות?
ואולי השאלה שלי צריכה להיות בכלל - איך יוצרים זוגיות טובה ומספקת, כזו שמתעלה על החסרונות? אני מאמינה שהרבה תלוי בנו, ועדיין...
נשים חמודות שעולות לי לראש -
@תפוחים ותמרים @מק"ר @מיואשת****** @קרן-הפוך @באר מרים @שירוש16 ועוד ועוד 3>

)