למישהי הורידו אפידורל ללא ידיעתה?אליסי
הי לכולן, ילדתי לפני כחמישה חודשים ויש משהו שמציק לי מאז.
ביקשתי אפידורל מפתיחה 4 בערך, היה לי ברור שאקח אפידורל וכך גם התכוננתי מבחינה נפשית.
במהלך הלידה בפתיחה 10, דחפתי ודחפתי כשעה, אבל בגלל שלא הרגשתי כלום וגם זו לידה ראשונה, לא ככ הבנתי מה בדיוק לעשות. הרגשתי שלא "דחפתי טוב".
המיילדת סיימה את המשמרת בשלוש והגיעה מישהי חדשה.
קצת אחרי זה אמר לי הרופא שהמיילדת הראשונה הורידה לי את האפידורל כדי שארגיש את הדחיפות.
חשוב לי לציין שא. לא ביקשתי את הורדת האפידורל ב. זה נעשה בלא ידיעתי !
כאמור לא התכוננתי נפשית להיות בלי אפידורל. כששמעתי את זה מאוד מאוד נלחצתי . בשלב זה הלידה נהייתה חירומית כי התינוקת נתקעה בתעלת הלידה. אני נכנסתי להיסטריה כי הייתי בהלם מעוצמת הכאב (שכאמור לא התכוננתי אליו נפשית, וזה משמעןתי, מה גם שהייתה קפיצה מפתיחה 4 לפתיחה 10).

ניסו ואקום לא הצליח. כל הואקום צרחתי את נשמתי כי הרגשתי אובדן שליטה מוחלט על הסיטואציה. ובסוף היה קיסרי בהרדמה מלאה.
כל התהליך היה די טראומטי ואני משערת שזה קשור להורדת האפידורל ללא ידיעתי.
המיילדת השנייה, שהייתה מקסימה, עלתה אליי למחלקה אחרי הלידה. היא אמרה שלדעתה פתאום להוריד אפידורל לאישה ולקפוץ מ4 ל10 זה לא דבר נכון.

מה דעתכן????
שזה הזוינקודה טובה
לי המליצו לא להוסיף אפידורל בלחיצות כדי שיהיה אפקטיבי, אבל שעל דעת עצמה תעשה משהו שזה אמור להיות החלטה שלך??

וואי, נשמע ממש לא נעים
אני חושבת שלי אולי הוסיפו בלי ידיעתי /:Eu
אולי בגלל זה נגמר בוואקום שכאב כאילו מבתרים אותי חיה
גם לי הורידוושוב אתכם
אבל, זה היה בידיעתי ובהסכמתי.
וזה לא גרם לי להרגיש עוצמת כאב כמו שאת מתארת, פשוט הרגשתי לחץ חזק מאוד, וזה באמת עזר לי ללחוץ.
נשמע לי הזוי לא עצם המעשה אלא זה שהוא לא היה בהסכמתך..
בכל מקרה, נשמע שכדאי לך לעשות עיבוד ללידה, כדי שלא יישארו משקעים וטראומות ממה שהיה.
לא חשבתי על זהיעל מהדרום
לק"י

אצלי את צירי הלחץ הרגשתי היטב, לעומת כל החלק שלפני שהאפידורל ממש עזר.
לא יודעת אם הורידו או שהוא פשוט לא השפיע בשלב הזה.

בכל מקרה, לא הייתי חושבת שיש פה בעיה.
וואו אם זה ככה הלוואי שאצלי היו מורידים...Eu
לא הרגשתי כלום אז לא דחפתי טוב ולכן נאלצו להוציא בואקום וזה היה כאבי תופת יותר מכל הצירים ביחד!
ברור שאפידורל משפיעלמה לא123

אבל גם כשמורידים לוקח זמן להשפעה לרדת

ייתכן ואצלך היה מצב חירום ולא יכלו לחכות?

האמת נראה לי שהם הוסיפו מנות כל פעם בלי בכלל ששמתי לבEu
רק אחכ שכבר הייתי יותר בפוקוס בשלב התפירה היא באה ללחוץ על הכפתור הכי בנונשלנטיות בלי להודיע לי אז אני שואלת אותה "מה את עושה? אני יכולה להתמודד עם תפירה את לא צריכה להוסיף לי סתם"
לכי תדעי כמה פעמים עשו את זה במהלך הלידה (זה היה כמה שעות טובות)
כל כמה שעות מוסיפיםלמה לא123

אבל היום נותנים לך כפתור להוסיף לבד

נתנו לי כפתור אבל לדעתי גם לחצו עליו בלי ידיעתיEu
אני לא השתמשתי בו
למה מוסיפים כל כמה שעות?
כי נגמר החומר וההשפעה יורדתלמה לא123

אף פעם א"א לדעת מתי תהיה הלידה,לכן לא נותנים אפידורל באופן רציף,כדי שיוכלו לשלוט בזה,לכן אם רואים שהלידה לא באופק מוסיפים עוד חומר

סתם ככה בלי לשאול?Eu
אופ ממש מרתיח! ):
ברור ששואליםלמה לא123

בלידות הראשונות,הייתי מתחילה להרגיש כאב והיו באים ומוסיפים לי חומר

כיום יש מקומות שנותנים לך את השליטה

ואם את לקראת לידהלמה לא123

הם ממליצים מאוד לא להוסיף

שאלהEu
לאן בעצם מתפוגג החומר? הוא הרי מוזרק לעצוד השדרה נכון?

שהוסיפו לך זה היה בהסכמתך?
לאן שכללמה לא123

תרופה מתפוגגת,אולי עם זרם הדם?

אני לא זוכרת מה היה בהסכמתי ומתי,עברתי הרבה לידות והרבה שעות אפידורל.באמת שאני לא זוכרת

חחח מצחיקה (:Eu
אפשר לשאול כמה ילדים אם בא לך לשתף?
לא מבינה גדולהרעותוש10
אבל נרא לי שהחומר נכנס למחזור הדם..
זה לא מוזרק לתןך עמוד השדרה- חס וחלילה זה מקום רגיש מאוד,
זה נכנס לחלל האפידורלי שזה חלל בין חוליות עמוד השדרה
וואו ככל שאני קוראת על זה יותרEu
אני יותר בהלם מגמה שזה עניין כל כך שגרתי ברוב הלידות..

אני חושבת שאין מספיק מודעות לסכנות/השלכות /תופעות לוואי

גם לי לא היתה למרות שחברה טובה שלי שבוע אחרי הלידה היתה שיתוק זמני אבל איכשהו לא קישרתי
מה שגרתי?למה לא123

סביבי אני מכירה המון המון נשים שלקחו אפידורל ואף אחת מהם לא קיבלה שיתוק,הכי גרוע שקרה זה היה כאבי ראש איומים (וזה מספיק גרוע)

זה שנתקלת דווקא במיקרה היוצא דופן,לא אומר שאנשים לא מודעים לסכנות ,גם להרדמה מליאה יש תופעות לוואי,ולהמון תרופות,לפעמים פשוט אין ברירה.

לא שאני בעד אפידורל,אבל יש מיקרים שזה בלית ברירה.אף אחת לא ששה לקחת את זה

לא אמרתי שהשיתוק הוא שגרתיEu
אמרתי שלקיחת אפידורל הוא דבר מאוד נפוץ ולדעתי פחות מודעים להשלכות שלו
לעומת לדוגמא כמו שאמרת הרדמה מלאה ותרופות למיניהן..
ככה אני התרשמתי
וגם אני קלטתי את ההשלכות רק אחרי הלידה הראשונה לפני כן לא היה לי מושג ירוק
דווקא כן ידעתילמה לא123

אבל מבחינתי לא היתה ברירה אחרת

היתה לי לידה אחת  (בגלל שדיברנו,נזכרתי בה) שהתחילה עם צירים (כולם היו עם ירידת מים)

וזה היה כ"כ שונה מכל הלידות שלי.הכאב היה ממש נסבל והרגשתי איך הכאבים מתעצמים לאט לאט,ואפילו נסעתי ברכב (הכי לא נוח בעולם) עם ילד עלי.

בשאר הלידות שהתחילו עם ירידת מים,הכאבים היו מטורפים,צירים כמו בלידה עצמה. הפתיחה בקושי זזה,חשבתי שאני עומדת למות. בחיים לא הייתי מסוגלת לנסוע ברכב במצב כזה,אני בקושי מסוגלת ללכת פסיעה אחת. זה פשוט לא אופציה מבחינתי בלי אפידורל,אני פשוט לא אהיה מסוגלת ללדת,אני לא אשתף פעולה בכלל עם המיילדת

כמו שאמרתי קודם,יש פעמים שאין ברירה

ואני מכירה מישהיושוב אתכם
שהיה לי שיתוק זמני בלי שהיא לקחה אפידורל..
מה מרתיח? ביקשת אפידוראל ונותנים לךיעל מהדרום
לק"י

זה לא שעושים משהו בלי הסכמתך.
נתנו לי כפתור ואמרו לי ללחוץ כשאני מרגישה צורךEu
הם לא אמורים לעשות זאת על דעת עצמם בלי הסכמתי
טוב, לא זוכרת מה היה בלידה לפני שנתייםיעל מהדרום
לק"י

אבל עניין הכפתור נראה לי חדש יחסית.

בכל אופן, אצלי האפידוראל ישב מצויין ב"ה (חוץ מבצירי הלחץ, אבל אז אולי היה לי עדיף לסבול מהכאב, אבל לדעת מתי ללחוץ).
הבעיה שסבלתי מכאב בלי לדעת מתי ללחוץ /:Eu
והוואקום היה כאבי תופת
למיטב ידיעתי- הכפתור זה רק הוספת חומארעותוש10
יש כמות שבאופן בסיסי כל הזמן זורמת במינון נמוך מהשקית של האפידורל, אותה מחדשים כל הזמן מלבד בסוף ממש כשאת בפתיחה 9 קרוב ללידה

הכפתור עוזר לך לתת עוד כמות קטנה מעבר לבסיס כשממש כואב לך (וברור שהוא מוגבל בכמות את לא יכולה לשים כמות עצומה גם אם תלחצי כל הזמן)
אני לא ממש מבינה בזה אולי ידעו המנוסותרעותוש10
לקחתי רק פעם אחת וגם אז הייתי גמורה מאיזה 20 שעות צירים לא יעילים- לא הייתי בפוקוס

אבל אישית הרגשתי הכל עם האפידורל- לא כאב לי ממש אבל הרגשתי כאב קל בצירים וכד'
החומר מופרש כל כמה דקותתיתי2
המינון הוא בהתאם ללחיצות שלך
החומר לא מופרש כל הזמן.

אני מקווה שאני לא מתבלבלת עם פיטוצין...
כי החומר נגמר- זה שקית קטנה מזכירה כמו של עירוירעותוש10
לדעתי צריך לשאול אותך אם את רוצה עוד או שנותנים לך כפתור וזה מוסיף קצת כל פעם

לי קרה הפוך שנגמר השקית והמיילדת הייתה בחדר השני, התחיל לכאוב לי ולכאוב לי (היה לי סיבוך בלידה, אז בדיעבד הסתבר שרוב הכאב היה בגלל הצלקת מהקיסרי בעבר ולא רק מהצירים)

שמתי שם צעקות שהיא תבוא לשים לי עוד חומר כי כאב לי נורא והמלווה שלי יצא כמה דקות...
אמא'לה איך כעסתי אז, פתאום בא לי בבום כל הכאבים
גם לי היה קטע שפתאום באו כאבים...Eu
לא היתי בכלל בפוקןס לא זוכרת שום שקית ולא ביקשתי שום תוספת חחח

בדיעבד נראה לי הם באמת פשוט באו ןהוסיפו על דעת עצמם ממש מעצבן
לא פשוטלמה לא123

אבל זה גם לא פשוט ללחוץ וללחוץ ושהתינוק לא יוצא. זה סבל לתינוק,וגם אסור ללחוץ יותר מ-3 שעות,אם עובר הזמן הזה עושים וואקום.

בעיקרון המיילדת הייתה אמורה להגיד לך,אין לה רשות לעשות דברים ללא ידיעתך,אבל היא התכוונה לטובתך,יש נשים שלא מצליחות ללחוץ עם אפידורל!!!! לידה ראשונה הייתי עם צירי לחץ 3 שעות,המקום כאב לי שבועות אח"כ,אפלו שעם האפידורל לא כ"כ הרגשתי את הכאב. אין לי מושג עד היום איזה נזק זה עשה לי לגוף.

לידה אחת אצלי לא הצלחתי ללחוץ עם אפידורל,והתינוק נתקע כשרק הראש בחוץ המון זמן.את לא יודעת איזה לחץ היה בחדר לידה,מיליון רופאים וכו. בסה"כ היא רצתה לטובתך....

ולא הבנתי מה שכתבת שזה לא בסדר לקפוץ מ-4 ל10, לא המיילדת מחליטה על הפתיחה,הגוף שלך מחליט.

חוץ מזה נשמע שאת בטראומה לא קטנה מהלידה

מחבקת אותך,זו חוויה לא פשוטה

תודהאליסי
התכוונתי שהייתי בפתיחה 4, ואז קיבלתי אפידורל ולא הרגשתי כאב
והפתיחה התפתחה..
ואז פתאום הורידו והרגשתי אץ הכאב של 10
כלומר זה לא היה הדרגתי
זה נשמע לי הגיונייעל מהדרום
לק"י

אני גם הייתי עם אפידוראל, והרגשתי את צירי הלחץ במלוא תפארתם.
עד אליהם, לא כאב לי בכלל, רק הרגשתי קצת לחץ שלא הפריע לי.

לא מבינה בנושא, אבל נראה לי הגיוני שגם כשמפסיקים את האפידוראל, לא בבת אחת ההשפעה שלו פגה. פשוט צירי הלחץ מאוד כואבים.

אין מה לעשותלמה לא123אחרונה

אין להם השפעה על ההתפוגגות של התרופה

וואו...Eu
אין לי תשובה לתת לשאלתך
אבל נשמע חוויה לא פשוטה
חיבוק ♡
אני מכירה את זה..ישועת ה' כהרף

שמעתי שעושים את זה וגם אצלי עשו..

פשוט היה דיבור כזה שנוריד לה את האפידורל כדי שתלחץ יותר טוב..

זה נראה לי הגיוני..

באמת זה כיוונן אותי.. הייתי כ"כ גמורה שהכאב גם קצת עבר מעלי.. 

הייתי אחרי שלושה ימים ללא שינה.. אז כאב.. אבל הייתי יותר עייפה..

הרבה דברים לא שואלים בלידה..

בטח אם נכנסים ללחץ..

אין זמן לעשות דיון על כל פרוצדורה רפואית בזמנים שתיארת..

אין זמן להסביר את הפרוצדורה.. כל ההשלכות שלה.. להביא רופא שיסביר/ישכנע.. העובר בסכנה ומתחילים לעבוד על אוטומט..

עושים מה שצריך כדי להציל את העובר..

כנראה שהמחשבה הייתה שמסיימים את הלידה מהר ואז הכאב יהיה קצר יחסית (כך היה אצלי..)..

אצלך, התינוקת נתקעה ממש.. והתכניות שבדרך כלל עובדות, לא עבדו..

מבינה את הטראומה..

שנים אחרי הלידה הזו (שהייתה גם הראשונה..), הייתי בוכה בלילות.. פשוט נזכרת ובוכה.. גם כשהייתי כבר אחרי לידה שנייה טובה.. כשבשלישית אמרו לי שצריך זרוז.. הכל חזר אלי.. ישבתי מול הרופא ופרצתי בבכי.. הוא לא הבין.. כשסיפרתי לו שאני חוששת משידור חוזר של הראשונה, הוא הרגיע אותי.. הלידה הייתה בסופו של דבר כמעט יותר טראומתית מהראשונה לצערי..

לסיכום, הלידה שלך הייתה טראומתית מאוד.. מאוד.. מאוד.. לא חושבת שאם היו שואלים אותך לגבי פרוצדורה מסוימת, היא הייתה אחרת.. ב"ה נולדה לך תינוקת בריאה.. ניסי ניסים.. הזמן יעשה את שלו ויכהה את הכאב.. מניסיון אישי..

חיבוק גדול!!

דעתי שבעקרון מורידים אפידורל בפתיחה מלאהתיתי2
עוד דעתי, שאפידורל לא מפסיק להשפיע מיד, לוקח לו פרק זמן של עשרות דקות עד שהוא נגמר לגמרי
ולכן לרוב הוא משפיע גם על הלידה עצמה
ואם הוא לא משפיע, זה כנראה לא היה עוזר גם אם היו משאירים אותו.

באחת הלידות ממש ביקשתי שישאירו לי אפידורל בפתיחה מלאה
הוציאו לי אחרי קצת זמן בלי ידיעתי - לא הרגשתי.
מצד שני, הלחיצות השתפרו.

לא כולם מחפשים להרע לנו כל הזמן...
זו שגרת העבודה וגם אם המיילדת היתה צריכה להסביר את כל זה, ושכחה, זה טעות אנוש ולא רוע לב.
חס וחלילה רוע לב..Eu
אבל לפעמים הרוטינה הזאת קצת משכיחה מהם את זה שיושבת מולם בת אדם
נכון,רובם באמת משתדלות עם כל העומס ההזוילמה לא123

אבל הנה המיילדת שלה טרחה לעלות ולהסביר את עצמה

לא נשמע שהבעיה הייתה האפידורלנושמת עמוק
דבר ראשון חיבוק עברת לידה קשה וטראומטית ברוך השם שיש לך תינוקת ביד אבל ברור שנשארתי עם חוויה מרובה קשה וכמו שכתבו אחרות כדאי לעבד אותה.לאפידורל יש נוהל. אם קראת לפני כן על אפידורל היית רואה שזה בנוהל להוריד.לא מוסיפים כבר בפתיחה 9 ובטח לא ב10 גם אם רוצים עוד, א ז לא ממש היה מה לשאול אותך.לא מוסיפים כי באמת קשה ככה להרגיש מתי ללחוץ.לא נראה לי שיש פה מה לחפש אשמים.הגוף שלך עשה קפיצה בעצמו מארבע לעשר והקפיצה לפעמים נעשית בגלל שיש הרפיה בכאב והגוף לא מתנגד לכאב,ואז כשהיה לך כאב בלי הכנה נפשית הגוף התנגד ו"הלכת לאיבוד". אל תחששי מהלידה הבאה כל לידה היא שונה ופשוט תתכונני יותר נפשית ופיזית תלמדי נשימות והרפיה או שתקחי דולה שתשמור שהלידה תהיה כמו שאת רוצה.מיילדת תמיד מתחלקת על עוד יולדת ויכולה לא להיות ברגעים שהכי צריך...
וואו. נשמע חוויה מטלטלת וטראומתית למדיחדשה ישנה
רק לגבי האפידורל,
למיטב הבנתי יש מקומות שזה הנוהל, אולי בכל מקום, לא יודעת, בשלב הלחיצות מורידים מינון כדי שהיולדת תלחץ כמו שצריך, תכוון את העוצמה למקום הנכון.

וגם מאוד יכול להיות שאם לא היו מורידים במינון של האפידורל היית מרגישה טוב טוב את הכאבים.... אני עם אפידורל מרגישה מצויין את הסוף.

ואל תייסרי את עצמך על מה היה אילו... כי בסופו של דבר הכל בידי הקב''ה. גם לי בלידה הראשונה לחצתי שעות ובגלל זה
אחכ נפגעתי באיזור וכל הזמן אכלתי סרטים שזה בגלל המיילדת שאמרה לי ללחוץ מוקדם מידי, אבל בסוף שיחררתי. זה מה' , לא מהצוות.
קודם כל תודה לכולכן על התגובות!אליסי
קראתי הכל.
אין לי שום ספק שהמטרה הייתה טובה! אני אחת שמאוד מעריכה רופאים ואחיות
הקושי שלי שהרגשתי ש"עבדו עליי", שפתאום אמרו לי שהורידו.
אני חושבת שמה שהיה חסר לי זה תיווך כלשהו, לפני! אנחנו צריכים להוריד לך את האפידורל כי כך וכך..
מנטלית היה יותר קל.
התחושה שעשו משהו כזה דרמטי והודיעו לי אחר כך גרמה לי להרגיש מרומה.
זו לידה ראשונה, אז ייתכן ששגיתי בניתוח של כל הסיטואציה . שיערתי שהואקום היה זוןעתי בגלל שהורידו את הפידורל, אבל אולי הוא זוועתי בכל מקרה? גם עם משכך כאבים?
תודה על התמיכה..
מבינה אותך ממש אבל כמו שאמרו פה...Eu
הזמן יעשה את שלו ובעיקר אם את יודעת שסהכ הכוונה היתה טובה. אבל אם את מרגישה שזה לא מספיק אולי באמת כדאי עיבוד.

ולשאלתך אני הייתי עם אפידורל ולא נראה לי שהורידו כי לא הרגשתי צירים בכלל אבל הוואקום היה כאבי תופת שלא מהעולם הזה ומבחינתי זה היה ממש לא שווה את זה שהאפידורל חסך לי את הצירים ולראיה באמת לידה שניה טבעית הרגשתי הכל כולל שלושה ימים ללא שינה של צירים ועדיין פחות נורא מהכאב של הוואקום. אז שורה תחתונה הכאב של הוואקום לא היה בגלל האפידורל אבל כן אפידורל גורר איתו התערבויות נוספות כגון וואקום וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון לפעם הבאה..
בדיקת פאפ תמיד נעשית עם ספקולום? 🫩באתי מפעם..
לא זוכרתכבת שבעים

רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.

אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב. 

בפעם האחרונה קבעתי צילום רחם ופאפ יחד כיבאתי מפעם..
אני מטופלת פוריות ומבחינתי ספקולום זה כמו החזרה

הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן

אםשר פשוט לבקש?

לי עשו בלי..אנונימית בהו"ל
לא זוכרת. אבל בוודאות כל רופא עושה את זה אחרת לגמריראת גאולה
כתבו פה לא מזמן שאפשר לדגום את עצמךמרגול
כשלי הרופאה עשתה זה היה עם ספקולום

אבל כתבו פה נשים שיש בחלק מהמקומות ערכה לבדיקה עצמית, כלומר שאת עושה את הפעולה הפיזית לבד. אז מן הסתם זו אופציה ללא ספקולום….

נכון. אני עשיתי לעצמי עם הערכה והיה ממש פשוט ועדיןכבתחילה
התקשרתי לכל בריאות האישה בכללית באיזורבאתי מפעם..
ואמרו לי שאין דבר כזה
אולי שם אין...במכבי ישיעל מהדרום
אני בכלליתרק רגע קט

והרופא  נצנה לי ערכה לעשות בעצמי.

היא גם הסבירה לי שלא צריך דווקא את צוואר הרחם, אלא מכל איזור הנרתיק.

לי עשו בליחנוקה

וגם ראיתי שכבר יש ערכות שעושים לבד

(צריך להגיע לצוואר אז אם הוא אחורי יתכן וזה יותר קל לרופא עם ספקולום. אם עושים לבד בעמידה זה יותר בקלות)

אני עשיתי בערכה ביתית- היה מצויןממשיכה

תנסי לבקש, אין דבר כזה שבכללית אין. כולם מחזיקים את זה למיטב ידיעתי.

הרופאה בעצמה אמרה לי שכדאי לי לעשות את הביתי כי היא הרבה פחות פולשנית מהבדיקה שהרופאים עושים.

בהצלחה!

אז מה הקטע שאצל רופא זה יותר פולשני?!יעל מהדרום
אמרה לי שהבדיקה שהם עושים היא שונהממשיכה

והם מגיעים ממש עד לרחם. לא יודעת למה באמת הם עושים את המעמיק אם אפשר אחרת

הבדיקה הביתית היא פשוט להכניס ולסובב, מאד עדין.

באמת מעניין מה הסיפוריעל מהדרוםאחרונה
כמה תמל נותנים בגיל 3-4 ימיםחנוקה

בביח הם אומרים 15 מל זה מנה

וכשמגיעים הביתה?

זכור ליהשם שלי

שביום הראשון זה 10, ביום השני 20,

וככה עולים כל יום עד שמגיעים ל 60 ועם זה נשארים יותר זמן.

תראי גם לפי הצורך של התינוק.

יאאאאאא מזל טוב??????אוהבת את השבת
מזל טוב!!השקט הזה

יש איזו נוסחה לא?

בחודש הראשוןoo

הם עולים בהדרגה

בגלל שקשה להכין במדויק כמויות קטנות

הכנתי בהתחלה 30

והוא אכל כמה שהוא רצה

כשהתחיל לגמור את ה30 עברתי להכין 60 וכך הלאה

חשוב להאכיל בבקבוק עם פטמה מותאמת ולהחזיק את הבקבוק במאוזן

כדי שלא תהיה זרימה חזקה ואכילת יתר

מזל טוב!! הרבה נחת ושמחה!מתואמת
(לא יודעת לענות על השאלה... את כבר בבית או עדיין בבית החולים? אם עדיין שם - אז תשאלי את האחיות...)
בגדול כל יום זה קופץמחכה להריון

אם נותנים בבית חולים 15

לפי מה שזכור לי שהגענו הביתה כבר אכלו 30 סיסי אפילו 40 סיסי  בכייף

נתקעו על 60 סיסי בחודש הראשון..

^^כורסא ירוקהאחרונה

כשחוזרים הביתה זה כבר 40 מל, ואחכ עולים ל60.

תאכילי לאט בנחת, והוא אמור להפסיק מעצמו כששבע. לי אמרו שאינדיקציה טובה לכמה הוא צריך זה שישאר 10-20 מל בבקבוק

כעסתי עכשיו על בעליאובדת חצות

לא אכפת לו שהילדים מגיעים כל לילה לישון אצלנו

ולי נשבר!

אני לבד בזה.

הוא מדהים איתם אבל בלילה אין לו כוח להחזיר אותם ובתת מודע זה לא מפריע לו שהם באים אבל אם לא נהיה צוות בזה ונעמוד על זה אז עד שלילה אחד ישנו במזרן הם שוב באו אלינו אני מרגישה שעושים צעד אחד ואז ארבעה אחורה. אני קולטת שאנחנו צריכים עזרה אז איימתי שאני לוקחת יעוץ שינה לילדים במלא כסף או שהוא מתחיל להיות נחוש בנושא. שנינו עייפים ומותשים ואני מרגישה חצי בנאדם. גם מבאס אותי שהוא חננה מולם וחסר עמוד שדרה בנושא. זהו! 

את יכולהoo

להפריד את המיטות

ולהעביר למזרון רק מי שבא אליך למיטה

מהצד של האישה שלא אכפת לה...לפניו ברננה!

ולבעלי מאוד מציק

מבינה אותך ומבינה גם אותו.

מתסכל ממש!

חיבוק ❤️❤️

מקווה שתצליחו למצוא פתרון בקלות.

ייעוץ שינה לא צריך להיות איום.שיפור

נראה לי צריך לדבר ביניכם בזמן רגוע מה היחס של כל אחד מכם לנושא. מה חשוב לכל אחד מכם. ואיך מתקדמים ביחד. וייעוץ שינה זאת אופציה לגמרי הגיונית ולגיטימית. זה מפריע לך כבר המון זמן ומשפיע על איכות החיים שלך. שווה להשקיע בזה גם סכום משמעותי של כסף. מה שכן, אם הנושא לא מפריע לו צריך לדבר מראש- כמה הוא מוכן להשקיע ולהיות שותף בתהליך הזה בשבילך או שאת תעשי את עיקר התהליך אם זה לגיטימי בעינייך.

(נגיד אצלינו בעלי ישן ממש חזק בלילה ויצא שעשיתי את רוב תהליכי הרגלי השינה בעיקר לבד)

גם לבעלי פחות מפריע שהילדים באים לישון איתומתואמת

אז אם הם באים, אני מוודאת שהם ישנים רק איתו/עליו ומרחיקה אותם ממני.

אבל האמת שעם השנים גם הוא למד שזה פחות נוח לישון עם ילד במיטה, אז עכשיו הוא פחות מאפשר את זה, ומקסימום מרשה לישון בשמיכה על הרצפה לידינו... (הוא פשוט יותר מדי עייף בשביל לקום להחזיר אותם...)

בכל אופן, זה עניין שצריך לדבר עליו בצורה נעימה ולא מתחמקת בזמנים רגועים, לא באמצע הלילה כשזה קורה, וגם לא בבוקר הלחוץ... מקווה שתמצאו את הזמן, ותגיעו להחלטות משותפות שיהיו טובות לשניכם❤️

מבאסשומשומאחרונה

אבל אני עם בעלך

מעדיפה לישון רציף עם ילדים במיטה במקום לקום בלילה..

אם זה לא מפריע לו- שישן איתם.

הם לא ישארו שם עד הבר מצווה הכל בסדר 

עזרה עם ילד בן 3 שמתפתל מכאביםרוני_רון

הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן

הוא גמול..

לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.

ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.

בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.

אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...

והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.

לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.

ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.

הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.

הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.

למישהי יש רעיון לכיוון?

או תולעים או עצירות עם גזיםצוףלבוב
לבת שלי בתחילת שנה היו כאבי בטן מוזרים דווקא לקראת ערב במשך שבוע וחצי. בסוף עשינו צילום , אכן הייתה עצירות וגזים . קיבלה תרופה , אחרי יומיים הכל עבר.
אמרו לי שתולעים כואבים בלילהרוני_רון

דווקא בלילה ישן ממש טוב

וכל היום בכה מכאבים.

היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...

קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?

ממש תודה!

יציאה רכה עדיין יכולהצוףלבוב

להיות ביחד עם עצירות .

כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.

עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית. 

כואב גם ביום. מנסיון מר של ילדה רגישה לתולעיםאמהלה

בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.

למה לא לנסות ורמוקס?shiran30005

לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.

זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה

גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם

שירגיש טוב! 

מסכןהריון ולידה

אצלנו זה ממש תולעים

חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.

סליחה שמאנונימי, בטעותהריון ולידה
מזכיר מאד בתיאור משהו שהיה לנוהתחברתי במיוחדאחרונה

אצלנו זה בסוף התברר כן כעצירות. וזה החמיר ככ שהלכנו באמצע הלילה לטרם שהפנו למיון ובטשוטוש הוציאו לילד אבני צואה.

הוא גם אומר לכם שקשה לו לעשות קקי.

אני הייתי מנסה לתת נורמלקס. זה יחסית טבעי ואפשר בלי מרשם

מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67
לבוא כל חודש וחצי
גם כשזה לא הריון ראשון?כבת שבעים
גם כשזה לא הראשון. הרופאה עוקבת אחרי כל הבדיקותיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ט בטבת תשפ"ו 9:09

לק"י

ונותנת הפניות חדשות.

אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.

כןקטנה67אחרונה
תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבש

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

תפארת, תהילה, יסכה, אורהרק טוב!

נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל

מנסה לעזורדיאן ד.אחרונה

אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה, 

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברת

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

תודה לכולןאחת כמוניאחרונה

היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.

אז נרגעתי

מקווה שימשיך כך.

מברשת צביעת שיערלא סתם פה

איזה תחליף יכול להוות למברשת צבע לשיער

מתקעתי בלי

האם מריחת הצבע רק עם כפפות יועיל?

אני תמיד עושה עם כפפות וזה עובדחנוקה

לא כיסוי מושלם אבל נחמד, מסק אותי בהחלט

(כללית צביעה עצמית זה חובבני)

תודה לתגובהלא סתם פה

בכל מקאה, יש כיסוי ראש.

מקווה שהחובבני יספק אותי