מעשה בחתן צעיר בשם אורי שרקי, שמספר ימים אחרי חתונתו כתלמיד במרכז, הלך לעשות קניות במכולת.
ראה אותו תלמיד צעיר ממנו, והתפלץ. ביטול תורה?!
ענה לו האברך הצעיר (הרב, בשבילי) שרקי- 'אבל זה החיים'.
לא במשמעות של 'החיים קשים'. במובן של 'זו המשמעות של לחיות' (כפי שהבנתי אותו).
'יש חיים מחוץ לתורה?'- שאלתך.
אז מבלי להכנס לדיונים ארוכים (וממש כייפים, שלא אעשה פה. בהזדמנות עם בעלך על בירה קורונה), אודות מה זה 'חיים', מה זו 'תורה', והאם זה יכול ללא זה, או מה המשמעות של שניהם ביחד, של 'תורת חיים'.
בעולם הישיבות אוהבים להשתמש במושג שנקרא 'עולם התורה'
לקחו לי כמה שנים טובות בישיבה, ושנתיים וחצי באקדמיה בשביל להבין מה חרה לי בביטוי.
'לא דומה שקיעה וטביעה בעולם רוחני לגמרי, לשעה יומית של לימוד'.
נכון. לא דומה. מהרבה בחינות. זוכה ב''ה לטעום משתי הבחינות. ולכל אחת מהן הגדולה והייחודיות שלה, ולכל דבר יש זמן ועת. וה' שולח סימנים (נעימים יותר או פחות) וכיוון מהו השלב הנכון עבורנו בזמן נתון.
אבל '..טבילה בעולם רוחני לגמרי, לשעה יומית של לימוד'.
ההיקש המוחלט בין זמן לימוד, ובין מקום רוחני..מניין לך?
אני מאד רציתי להקים בית 'מתוך תורה'= מתוך הישיבה.
רציתי מאד להיות אברך. ולא זכיתי.
לא המקום לכתוב כמה קשה היה לי לעזוב את הישיבה.
והיום- אני שמח בכך. כי חששתי מנסיגה רוחנית. ואם בזמן הישיבה 'ילכו מחיל אל חיל', והרגשתי התקדמות. הרי שההתקדמות לא נסוגה, או נעצרה- היא ממשיכה. באופן מיוחד ומדהים שרק מי שחווה אותו, ולא ניזון מסיפורים, יודע להבין ולשמוח.
אני לא מרגיש בנסיגה. אני מרגיש שאני מתקדם בכל יום ויום, וזו שמחה גדולה מאד.
והבנתי, די לאחרונה.
שמה שבישיבות מדברים על 'עולם התורה'
הם פשוט מתבלבלים במושגים.
כי הם לא מייצגים את 'עולם התורה'.
הם מייצגים את 'עולם הישיבות'.
ועולם הישיבות הוא חלק, ענף- חשוב מאד- ממושג רחב הרבה יותר שנקרא עולם התורה. אליו משתייכים כל דכפין, שכן תורה מונחת לה בקרן זווית, וכל הרוצה יבוא ויטול.
ואמנם לא זכיתי להקים בית מתוך 'עולם הישיבות'
אבל מקווה שה' יזכני להקים בית מתוך עולם של תורה-
כי האופציה הזו לחלוטין פתוחה בפני. ובפני כל מי שחפץ בכך.
ואני כלל לא מזלזל בנסיון שלכם. זה קושי אמיתי, זה שינוי משמעותי מאד, ושינויים גוררים הרבה פעמים משבר.
אבל רק שתדעו, מעבר להרי החושך של חוסר הוודאות- שיש חיים גדולים, משמעותיים ושמחים שם בחוץ. כן, עם הרבה קרבת אלוקים.
אם בא לבעלך להחליף עמי מילה, מוזמנת לשלוח לי את המספר *שלו* בפרטי, ואצור עמו קשר
המון ב''הצלחה בכל אשר תפנו