ראיתי:

ראיתי:

זו אמנם גם שטות (זה קורה בגלל חמצון ובכלל בלי קשר לחיידקים) אבל לא זה החלק הבעייתי והמגוחך בסרטון.
(למה שיהיה)
ואין לי הרבה ידע בביולוגיה, טיפה ידע כללי מדברים שקראתי פה ושם.
זה לא היה קשור בכלל לעבודה.
היו שתי סיבות שידעתי מה זה ופירטתי אותן באריכות, הזיכרון שלך פגום++
בוז
לא הצלחת להירדם בגללה

אם הם מדברים שטויות אפשר.
ופה הבנאדם אשכרה פוגע בבריאות של אנשים (מכיר אישית אנשים שנהיו נכים בגללו).

תמים תהיה! /הולך לשתות חליטת קינמון-ציפורן-הל-זנגוויל ולצאת לרחוב להתחבק עם העוברים והשבים/
רגע, את באמת מאמינה שזה חיסון לקורונה? 
ראיתי עכשיו את הסרטון של הרב מוצפי (כאן - הגרב"צ מוצפי: שיקוי שיציל מנגיף הקורונה - כיכר השבת)
מה אני אגיד לך?
לא רוצה להגיד על רב שהוא מדבר שטויות.
אבל האם הוא אמר שמי ששותה את הדבר הזה לא יידבק בחיים בשפעת ובקורונה? אמר. האם זה נכון? זה לא.
שטויות או לא? תקראי לזה איך שאת רוצה. מה שכן זה מאוד מסוכן.
אם זה מיסטיקה זו בעיה אחת,
אבל נראה לך שכל מדעני העולם מחפשים חיסון והוא יודע משהו שהם לא?
גם בנושאים שהם לא באמת מבינים בהם.
כדי לטעון טענה כמו שהרב מוצפי טען זה צריך להיות מגובה בהסבר מדעי ובמחקר שמוכיח זאת, וברור שאין לו הסבר כזה ושהוא לא עשה מחקר.
האם תאורטית יכול להיות שזו תרופת פלא כמו שהוא הציג ובמקרה זה חמק איכשהו מכל המדענים וחברות התרופות? זה יכול להיות כמו שצמיג משאית מפורר יכול להיות ואין לי איך להפריך לא את זה ולא את זה - אבל על שניהם אני אומר באותה מידה שזה לא נכון עד שיוכח אחרת, וזה שרב אמר זו לא הוכחה.
אם הרמב''ם היה אומר את זה הוא היה אומר כרופא ולא כרב, ההפרדה אצלו הייתה ברורה.
אגב, נקודה למחשבה - רופאים ומדענים נותנים הצהרות רפואיות ומדעיות פחות נחרצות מאלו של אותם רבנים (אף חיסון לא מתיימר לחסן לכל החיים ובאופן מוחלט וודאי, בניגוד לשיקוי הנ''ל), האם זה כי הרבנים מבינים יותר ברפואה ובמדע או שזה אפקט דאנינג-קרוגר? כנראה שזה תלוי את מי שואלים.
זה נכון לגבי כל טענה - חובת ההוכחה היא על הטוען. אם אין לו בסיס לטענה אז ברירת המחדל היא שהיא לא נכונה.
אגב, למה את השאלה "מאיפה הידיעה, אגב? בהכשרתך אתה רופא, מדען?" את לא שואלת על הרב מוצפי? באמת מעניין אותי.
ובהחלט כן, ההדרכות הרפואיות של הרמב''ם הן אך ורק מצד היותו רופא (ואחד המובילים העולמיים בדורו כמו שמפורסם גם בכתבים של גויים בדורו). וכן, הוא ביצע ולמד הרבה מחקרים (בהתאם לסטנדרטים ולמגבלות של זמנו).
אין כאן התנשאות, בדברי תורה אנחנו עפר תחת כפות רגליהם של תלמידי חכמים.
וגם ברפואה אני לא מתיימר להבין יותר מאף אחד, פשוט כי אני לא מומחה בתחום ולכן אני גם לא מחלק עצות והבטחות. וזו בדיוק הנקודה.
אז שימי לב להבדל בין התגובה שלי לגבי הרב מוצפי לרב אשרוב והרב מהסרטון שהעליתי, כי מההיכרות שלי הרב אשרוב הוא אמנם עוסק בקבלה אבל לא ת"ח (וכמו שאמרתי גם גרם נזק חמור ובלתי הפיך לאנשים שאני מכיר, הבטיח שטיפול מסוים ירפא מחלה מסוימת ובפועל גרם לנכות לכל החיים) ונראה שגם הרב האנונימי מהסרטון שהעליתי.
ולגבי הרב מוצפי - אני לא מדבר עליו אישית, אבל כן קשה וצורם לי שרבנים מורים הוראות רפואיות ומסכנים חיים למרות שהם לא מבינים בנושא, אז אני לא מדבר על גדלותם בתורה אבל ההתבטאויות האלה הן חמורות מאוד.
ההעברת ביקורת הייתה על מה שנאמר ולא על מי שאמר אותו.
כולם לא יודעים כלום
אבל יש כאלה שהכלום שלהם ממשמעותי יותר מהכלום של אנשים אחרים.
אם נשים יותר מידי סימני שאלה ככל הנראה נמות בדרך הביתה מבית החולים, כלהורים שלנו לא תהיה נהירה התשובה לגבי האם האצה למהירות שגדולה ממהירות הרכב שלפניהם תיצור בעיה.
הוא בסהכ נתן עצה טובה לחזק את הגוף נגד מחלות.
הוא גם פרסם סדר של מזמורי תהילים פיטום הקטורת ואנא בכח להגיד בכל שעה משעות היום. זה חיסון?
עושים השתדלות, הוא לא הבטיח שזה ימנע.
כמו כן הוא אמר את זה לתלמידים שלו.
שטות שכל דבר שרב אומר מפרסמים לכולם. אתה לא תלמיד שלו, זה לא בשבילך, טוב?
היו מקרים שאנשים קיבלו חיסון נגד מחלה וחלו בה, גם זה אפשרי.
ואם אתה מכיר אנשים שנהיו נכים מהקשבה לרב אשרוב אז יש גם אנשים שהבריאו בזכותו.
ויש גם אנשים שנהיו נכים מהרפואה הקונבנציונלית.
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
אני דוקא די אוהב אותו
עם תפילות מרוממות
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזוםהאחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
ארץ השוקולדאחרונהשמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
הוד444או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי