תינוקי תלותי ברמותתתתתתאורוש3
אז כל התינוקות אצלי מאוד דבוקים אלי ותלותיים וממכרים סוג של משביתים אותי שנתיים. וברמת העיקרון השלמתי עם זה מזמן. אבל עכשיו זה כבר מוגזם גם לי!! השגרה הייתה קשה גם לפני שזה נהיה בלתי נסבל. היה נרדם רק בידיים ולפעמים לא הצלחתי להניח אותו בלי שיקום וישן בידיים, ישן רוב הלילה איתי, ינק הרבה ועוד. אבל לפחות יכולתי חלק מהפעמים שישן להניח אותו ולתקתק או להתייחס לאחרים, לקח מוצץ שעזר גם (לא בהתלהבות כמו הקודמים אבל לקח).
היה חולה לאחרונה הוציא שן. באמת הרגיש לא טוב. אבל כבר ב''ה מרגיש טוב כבר מעל שבוע. ואין. ההרגלים נעשו כ''כ קשים. ישן רק עלי. לא מצליחה להניח אותו. ממש נדיר שכן. פשוט בוכה. לא לוקח מוצץ בכלל. זורק ויורק. נרדם עם הנקה בלבד. אבל לא בקלות אלא משתמש כמוצץ, יונק גם כשלא צריך ואז גם גרפס ובטן ולא נרדם וכו'. מעגל.
הוא מהמם ושובב והולך כבר בכל הבית אז אי אפשר באמת לעזוב אותו.
מרגישה חנוקה. פדיחות לתאר את האין זוגיות
והשבוע הצטרפו כולם לחגיגה ואני מרגישה במרדף השרדות. לא מצליחה להפעיל את הילדים נורמלי כי יש תינוק בסביבה וכשהו ישן אני תקועה איתו בחדר. והם אוכלים אחד את השני. או תוקעת יוטיוב.
בעלי עובד. ב''ה שהוא יכול להביא קצת פרנסה חלקית מאוד. משהו. אבל אני פשוט טובעת פה. באמת. מאבדת את זה נפשית בעיקר. עם הדאגות והכל גם. מרגישה שאני מתמכרת לפלאפון ולשוקולד ולא מצליחה לעצור. מה שגם כמובן פוגע בילדים מאוד מאוד מאוד.
ואני אוכלת מצפון כי במקום שזה יהיה כיף. ואני יודעת שזה יכול. זה סיוט. אני לא צריכה רעיונות. יש לי מליון. צריכה כוחות נפש ושפיות. העניין שמזמן הבנתי שלא מתאים לי ''לחנך'' תינוקות עם בכי והכל. לא מסוגלת לא להענות לבכי של תינוק שלא מבין ואי אפשר להסביר לו במילים למה ומה. אז את זה אני ממש לא יודעת ומיד לא רוצה לעשות. אבל המציאות התלותית כרגע היא בלתי אפשרית. אני עליו 24/7 למדי. הוא מהמם ומתוק ומעלף וגם משחק יפה חלק מהזמן. אבל צריכה שיהיה לו מוצץ, חפץ מעבר (ניסינו הרבה. לא עבד), שיישן לא עלי...
אני יודעת שהכל עובר ועובר ועובר. ושזה לא צרות אמיתיות ב''ה. מודה ל-ה' על הילדים החמודים והבעל. והכל. רק אוכלת מצפון ומאבדת את עצמי מעט....
תודה למי שקראה
ובא לי ללכת לאמא לשבת ומצידה שאבוא אבל לדעתי לא... 😥אורוש3
וואי וואייייירקלתשוהנ
אמאלה איך את שורדת את זה??😵😵

תקשיבי
את אומרת במילים שלך שאת מאבדת את זה, וזה נראה לי באמת משימה גדולה מדי לעמוד בה נפשית, בטח ובטח כשזה עושה לך יסורי מצפון.
את פה במרתון, לא בספרינט.
את לא יכולה להעמיס על עצמך כל כך הרבה, את לא יכולה להעמיס על עצמך יסורי מצפון כי ייגמר לך הכוח...
אין לך מושג כמה זמן זה יימשך איתם בבית, את חייבת לעשות עצירה ולחשב מסלול מחדש.

תדברי עוד הערב עם יועצת שינה כלשהי. את בכלל לא צריכה להיפגש איתה. תגידי לה שאת לא יכולה להתמודד עם הבכי, שתיתן לך רעיון כלשהו!!
המתוקי שלך כבר הולך, בטח שהוא יכול להבין איפה עובר גבול, גם קטנים בהרבה ממנו מבינים.

עוד כמה זמן בעלך יוצא לחופש פסח? הלוואי שלא יום לפני החג !

בהצלחה ענקית עם כל זה, קחי לך קפה ואל תראי חדשות תוך כדי
הוא קטןאורוש3
בן 11 חודשים. זריזים פה. ובעלי לקח (מזמן. לפני הכל) יומיים בחול המועד ואת ערב ליל הסדר... אבל אולי ניקח עוד כי אחרת פסח לא יהיה פה. ועוד ליל הסדר....
אז מה אם הוא קטן?⁦רקלתשוהנ
כלומר, בקשר למה כתבת את זה?

סתם שאמרת שאם הוא הולך הוא מביןאורוש3
את צודקת בדברים שאמרת. תודה!
גם הרבה לפני 11 חודשים אפשר לעשות ייעוץ שינהרקלתשוהנ
מגיל 5 חודשים בערך.
לכי על זה נשמה. זה חיים אחרים אחר כך תוכלי לנשום.

בכל מקרה המון חיזוקים ⁦❤️⁩
תודה 😘אורוש3
עוד משורקלתשוהנ
כתבת שאין לך אפילו את המינימום זמן עם בעלך כי את תקועה בחדר כשהוא מגיע והוא לא יכול להיכנס כדי לא להעיר...

את יודעת את זה, אבל רק כותבת לך שוב כדי שתזכרי שזה תהליך שתעשו בשביל השפיות של כל הבית, שלך, של בעלך, של הילדים, ובטח של הקטן המהמם והשובב שלך שיוכל לישון לילות בלי הפרעה 😝
רק לעודד אותך שאת לא לבדאם_שמחה_הללויה
הבת שלי כבר בת שנה וחצי וגם בלילה נרדמת רק עם הנקה. גם הבכורה שלי הייתה נרדמת עם הנקה אבל אצלה זה היה מקל והייתה נרדמת כל כך מהר. זאתי,מוציאה את הנשמה עד שנרדמת. בימים האחרונים גם הייתי מותשת. בד״כ אני לא מסכימה לבעלי ש״יעניש״ אותה ויתן לה לבכות בלולאה שתיים, אבל ביומיים האחרונים ויתרתי והיא באמת נרדמה יותר מהר אח״כ
תודהאורוש3
אין לי הרבה עיצות אבלאני זה א
זה בדיוק השלב שבו אני הפסקתי להניק היינו במצב בול כמו שתיארת הרגשתי שזה פוגע בי ובכל המשפחה.. לשמחתי עם כל הסרבנות שלו למוצץ ולשאר חפצים מרגיעים לבקבוק הצלחתי להרגיל וזה פשוט החזיר לי את השפיות.
אז אני לא מעודדת הפסקת הנקה כי אני מהמכורות ואני גם בכיתי המון על זה שהפסקתי אבל בדיעבד זה הציל לי את הנפש..
ובנתיים חיבוק גדול לא קל בכלל
לא לוקח בקבוק...אורוש3
תודה!
ממליצה מאודשירוש16
על הספר 'הלוחשת לתינוקות'.

כדאי לקחת הכל בערבון מוגבל.
לא כל מה שהסופרת אומרת שם זה קודש.
אבל יש שם טיפים מאוד נכונים וטובים.

אישית, הצלחתי עם הספר ללמוד הרבה שבלעדיו הייתי פשוט אבודה.
גם אצלי היה נרדם בהנקה, ישן איתי במיטה, מתעורר הרבה.
נרדם עם הנקה - כאבי בטן - מתעורר - עייפות יתר - לא נרדם וכו וכו.
הצלחתי לעצור את הגלגל ב"ה. עכשיו הוא נרדם ללא הנקה. עם מוצץ. בלילה אני מכניסה אותו לעריסה והוא מסוגל להרדם לבד. מעסיק את עצמו שעות במשטח אוניברסיטה.
בקיצור...
חזרו לי החיים.
בלי בכי, יללות ודמעות בלתי נגמרות.
השינוי מגיע עם רוגע וסבלנות. המון סבלנות.

בהצלחה!
קראתי בעבראורוש3
פחות מסתדר עם הילדים שלי והוא לא מוכן מוצץ בשבועיים וחצי האחרונים. חלק מהבאסה
תקחי אוויר לפני שאת קוראתסלמנקה
אם את באמת רוצה לקרוא, תמשיכי. אם את רוצה רק עידוד, אל.

כתבת שהילדים שלך תלותיים וש"הלוחשת לתינוקות" פחות מסתדר עם הילדים שלך. נקודה למחשבה- אם כל הילדים שלך מתנהגים בצורה מסוימת, האם יכול להיות שהגורם המשותף הוא....

את?

ואם קשה לך ככה ולא נעים לך ומקשה על הזוגיות ועל עצמך ועל המשפחה, אולי כדאי לשקול לבדוק האם יש משהו בהתנהלות שגורם להתנהגות של הילדים ואצלו במיוחד.
בלי להאשים, רק דרבון לחשיבה ובחינה אמיצה.

רק מציינת שאפשר לחנך ילדים לא בבכי. אולי קצת כי הוא כבר די גדול ומורגל.
זה ברור לי שזה חלק גדול מזהאורוש3
ובאמת שאני שוקלת את זה לפני הריון. פה פשוט זה עבר גם את הגבולות שלי.
אגב זו התנהלות עם תינוקות. הילדים שלי ממש לא עושים מה שבראש שלהם ואני לא נכנעת לכל בכי. עם התינוקות אני מרגישה אחרת...
גם אצלישירוש16
לא כל שיטה הצליחה.
היו המון דברים שניסיתי. שוב ושוב, וזה לא הצליח.
אז לא.
כל תינוק הוא ייחודי ואי אפשר להאשים אותם שהם לא הולכים 'לפי הספר'. הם אף פעם לא קראו אותו כדי לדעת איך להגיב...

לכן אני ממליצה לקחת כל דבר בערבון מוגבל.
אפשר להתמקד בשיטה אחת או שניים שמאוד מתאימים לך וכל השאר לא.

אצלי למשל, לא הצלחתי להתמיד בשיטה של 'הרם הורד'. אם הוא בכה במיטה, הרמתי אותו, הרגעתי והרדמתי אותו.
אבל...
השתמשתי בשיטה אחרת. ולאט לאט הצלחתי להביא אותו למצב שהוא יוכל להרדים את עצמו.

הרעיון של הספר זה בגדול:
לכבד את התינוק ואת המרחב האישי שלו.
ללמוד להכיר את התינוק.
ללמוד להכיר אותך ואת הצרכים, יתרונות ומגבלות שלך.
להמנע מלהקנות הרגלים לא טובים אצל התינוק. ואם כן - לדעת לצאת מזה.

לגבי הבכי - תינוקות בוכים!
תינוקות בוכים כי זו הדרך שלהם לתקשר עם העולם. להסביר שמשהו לא בסדר. שהם צריכים משהו.
זה הדיבור שלהם.
בעז"ה בהמשך לומדים לתקשר עם הסביבה באמצעות מילים. אבל בהתחלה זה בכי.
את בוכה מתוך קושי, עצבות, כאב וכו. תינוק בוכה כי זו הדרך שלו להגיד "אני צריך אוכל / שינה / צומי" ועוד.

גם לי היה מאוד קשה לשמוע את הבכי של התינוק.
הייתי מתחרפנת מזה וכמעט בוכה בעצמי.
ככה אמא מתוכנתת. כדי שתכיר את הבכי של ילדיה ותענה לצרכים שלהם.
אבל למדתי להרגע, לקחת נשימה,
להגיד לעצמי שתינוק בוכה לא אומר שאני אמא לא טובה!
להפך, בכי אצל תינוק מגיע מתוך תקשורת בריאה עם הסביבה.

נקודה למחשבה.
מסכימה על הבכי. בדיוק לכן אני לא אוהבת לא ''להענות''אורוש3
את מדברת על "הרם הורד"?כי לעולם חסדו
לאו דווקאשירוש16
אפשר להצטרף לשאלה?בת מלך =)
שלי בדיוק אותו דבר.. באלי כבר שיעשו בחדר שלו.
אבל ניסינו חודש לפי ייעוץ שינה והיה סיוט שלא נגמר. שעה וחצי צרחות. בשביל שעת שינה וחוזר חלילה..
הלך לי הלב.
בסוף החזרתי אותו אלינו.

אני ממש רוצה לעשות את זה שונה. וניסיתי להתייעץ עם יועצת אחרת. שהודיע לי מראש שזה יכלול בכי..

יש דרך אחרת? פשוט מרגיש לי לא נכון היסטריה של בכי.

(ילד ראשון)

ואם יש אפשרות בלי שזה יעלה הון תועפות..
חשבתי שזו הזדמנות עכשיו שיש לי את כל הזמן בשבילו.
תחליטו מראש אם מתאים לכן לקרואאם כל חי

הי

אני גם הייתי ועדיין כזו קצת

ילד ראשון- אין מצב שיבכה. היה נרדם רק במנשא או בהנקה. ללא מוצץ

סיוט של החיים 

וגם אני אמרתי זה לא טוב, זה לא נכון , זה לאאאאאא לתת לילד לבכות!

ובגיל חצי שנה התחיל מטפלת מקסימה ואוהבת שעשתה מה שעשתה (לא שאלתי אני יודעת שהיא מאוד אהבה אותו וטיפלה בו נפלא) והילד התחיל ללמוד להרדם בעגלה כרגיל.

הבאים לא היו יותר קלים. ועד היום אני ואמרת ש״אצלי הם עד גיל שנה קשים בשינה״ ובעומק הלב אני יודעת שכנראה זה קשור מאוד אלי, למה שאני משדרת, אחרת איך 3 ילדים ככה?? רגישים לשינה ברעש? מתקשים להרדם?

מה שכן למדתי ולימדתי את עצמי- למצוא איפה הגבול.

המצב שאת והפותחת מציינות הוא ממש לא הגיוני. השבתה לגמרי של כל המערכת בגלל תינוק.

אני כן משכיבה תינוק בבכי. כן נכנסת ויוצאת ונותנת לבכות

אחרי שיניים ומחלות חום תמיד יש משברים (אני מרגישה שזה בגלל הרבה ידיים שאני נותנת בתקופה כזו- וזה מוצדק, רק אחר כך מפתחים הרגלים פחות טובים...)

ברגע שאני באמת רואה שהתינוק בריא- אני חוזרת לשגרה קצת קשוחה- תלמד להרדם לבד! אין אמא כל הזמן. ומדברת על תינוקות מתחת גיל שנה. הם מבינים מאוד את התחושות שלנו- ומשתמשים ברחמים שלנו לגמרי. 

אני עושה את זה בדרך של להכנס ולצאת מהחדר כל כמה שניות או דקות- תלוי במצב. ליטוף, השכבה בחזרה, ואין אמא יותר מזה.

חייבת לציין שעכשיו הבת שלי בת שנה וחצי ובגלל שלא ישנה צהריים במעון היא מרגישה את השינוי ומנסה לגרום לי בצרחו ת להישאר איתה. אחרי כמה ימים שנשארתי ראיתי כמה זה גרוע לה ולי- חצי שעה השבתה כשבינתיים 2 בנים מנסים לפרק את הקירות.

אז עצרתי את זה, בזמן. לפני שאהיה מושבתת ועצבנית. והשארתי אותה לישון בוכה. עמדתי בחוץ לחדר ודיברתי איתה. ואז הלכתי . זה הנכון בשבילה ובשבילי.

ממליצה לכן לחשוב שוב על הכל 

נ.ב. סליחה אם זה נקרא קצת ביקורתי. התלבטתי הרבה אם לכתוב ואני כותבת את זה בהמון אהבה והערכה לכל אמא , ומצד שני רוצה לשתף בנסיון שלי.

תודה. מעריכה שכתבת. לא מסוגלתאורוש3
לא קראתי הכל, אבל חשוב לי לומר שאצל המטפלת לפעמים ההרגליםיעל מהדרום
לק"י

שונים.
הבת שלי בבית היתה נרדמת בהנקה.
אצל המטפלת היא היתה מניחה אותה בלול ויושבת לידה והיא היתה נרדמת (אם היא היתה קמה היא היתה בוכה).
תודה. קשה לי עם זה.. ניסיתי.בת מלך =)
מסכימה כל כך!!! היום אמהותפעם שנייה2
לא מסוגלות לשמוע בכי -שזאת פשוט צורת התבטאות של תינוקות.
מותר להם לבכות כי הם לא מרוצים או רוצים אותי או כל סיבה אחרת.
זה בסדד וזה טבעי.
ובדרך כלל זה נגמר תוך כמה ימים ואת יוצאת לחופשי.
והם מתרגלים להרדם לבד.
או שהיום מלמדים אימהות שתינוקות 'אמורים' לבכותבארץ אהבתי
והן שוכחות את האינסטינקט שלהן שאומר שאם התינוק בוכה סימן שהוא צריך עזרה...

ונכון, יש גישות שונות, ואני לא יודעת מה יותר נכון, אבל פה למשל אפשר לקרוא על גישה שאומרת שתינוקות בוכים כדי להגיד שיש להם בעיה, ותפקיד האמא הוא לעזור להם לפתור את הבעיה ולא לתת להם להמשיך לבכות כי זה בסדר שהם בוכים-
הורות מקושרת: מדוע תינוקות אפריקאיים לא בוכים? /ג'י קלייר קיי ניאלה
לא מדובר על תינוק בן חודשייםפעם שנייה2
ובגיל שנה זה לא סביר שאמא תהיה מנוטרלת לילד בצורה כזאת
לרובנו יש עוד ילדים לטפל בהם..
נכון, וזו בחירה שלה לבחור איך להתמודדבארץ אהבתי
אבל לא בטוח שהפתרון הוא לתת לילד לבכות כמה ימים עד שהוא ילמד.
יכולים להיות פתרונות אחרים. ויכול להיות שתוך כמה ימים הוא בעצמו יתאזן ויצליח לישון קצת יותר באופן עצמאי (היא כתבה בפירוש שזה לא תמיד ככה אלא רק בימים האחרונים. נראה לי שכולנו קצת יצאנו מאיזון בימין האחרונים, כל אחד מסיבותיו...)
נכון שזו בדרך שלהם להביע את עצמםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אבל זו לא סיבה להתעלם מהם.
אם לי אין מצב רוח/ צריכה יחס, לא בא לי שיתעלמו ממני.....

בגיל גדול יותר, נגיד סביב שנתיים הבכי פחות מפריע לי, כי הם כבר יותר מסוגלים להביע את עצמם אחרת. ועדיין זה לא אומר שאני אתעלם תמיד, תלוי בנסיבות....
הרגלתי לישון לבד מגיל צעירסלמנקה
אצל הבכור לקח לי שבועיים שלמים עד שהרגשתי שזה לא טוב לי ולו להרדם על הידיים.
מהשני כבר מההתחלה כשזיהיתי שהוא עייף שמתי בעריסה והיה נרדם לבד. בלי לשים לב שאני מרגילה למשהו מיוחד. היה כבר טבעי לי. בזמנים של מחלה או שיניים או משהו כן צריך לפעמים להרדם על הידיים אבל אח"כ תהליך גמילה יחסית פשוט.

בקשר לבכי- הגישה שלי היא לא להבהל. צריך להיות מוכנים שאולי יהיה בכי כדי להיות רגועים אם בוכים אבל זה ממש לא אומר שיהיה בכי כל הזמן.

אני מרגילה בשלבים- כשצריך "לגמול". בהתחלה אני שם ליד התינוק. מלטפת/טופחת/שרה/מדברת רגוע/מכסה בעדינות את העיניים. כל ילד עם מה שמרגיע אותו. אם התינוק אוהב שירים שקטים אז אחרי כמה זמן משאירה דיסק או יוטיוב חלש שירדים והולכת. ילד שאוהב שיעצמו לו את העיניים שמתי קרוב למגן ראש והוא היה תוקע את המצח ישר במגן. אחרי שנרדם הייתי מרחיקה בעדינות מפחד שיסתבך עם זה.
כל ילד והקצב שלו. אבל שלב ראשון- לבד במיטה. עם אימא ליד, אבל שירדם במיטה. לפעמים מרימים כל כמה דקות לתחושת רוגע ושוב מחזירים.
לאט לאט עושים הפחתה במעורבות של ההרדמה. כל תינוק בקצב שלו.

ממליצה ממש ממש לעשות טקס שינה בערב. מגיל צעיר מאד. אחרי המקלחת סיפור, שיר או שניים (לא יותר) מספר שירים ולישון. זה מעניק רוגע ותחושת שייכות שאין להחליף.
ניסיתי אצל הבכור. באמתאורוש3
טראומה. נגמר בלילה אחרי לילה שבסוף נרדם בידיים אחרי שעות של צרחות. והיינו לידו והרמנו וחיבקנו והורדנו וטפחנו וליטפנו. והבטחתי לעצמי שבזה נגמרו הנסיונות שלי בדרכים האלה שאצלי כוללות בכי. אבל עכשיו אני כבר ביאוש מהמצב ועדיין לא רואה את זה קורה כך.
מי שעובד לה מעולה. טקס שינה עושים. תודה רבה!
אולי ננסה יעוץ. או נס חח
לא מנסה להתווכח.סלמנקה
רק מגיבה מהצד שלי.
לא יודעת למה הגיע למצב של שעות של בכי. הדרך שאני מציעה היא ללכת עם התינוק בצעדים קטנים כך שלא יגרור בכי גדול אלא מקסימום בכי קטן. צריך לראות מה מתאים.
אבל צריך לקחת בחשבון כמובן שהוא כבר גדול ( 11 חודשים נראה חי ממש גדול דווקא להרגלים כאלה) ורגיל לדברים אחרים. יהיה לו קשה להתרגל למשהו אחר. יהיה בכי אבל את צריכה לבחון איך השינוי ההדרגתי לא יגרום לבכי היסטרי. את זאת שצריכה לחשוב על הצעדים כך שלא יגרום להיסטריה, אבל כן יוביל לשינוי שאת רוצה. מתוך הכרות איתו.

אם הוא רגיל להרדם תוך כדי הנקה כשאת מוצץ אנושי נראה לי שלפני שאת מרגילה לישון במיטה אולי תרגילי להרדם עלייך בלי יניקה. או שכשאת רואה שהוא מתחיל להרדם לנתק אותו. הוא יתעורר כמה פעמים ושוב תחזירי אותו אבל תתמידי שהוא לא ישן עלייך או שתתעקשי להרדים אותו בידיים בלי הנקה. לנסות לראות מה יכול לעזור לו כן להרדם (כי הוא צריך תחליף למוצץ). שיר, ליטוף, נענוע עדין בידיים.

אבל עדיין הוא יבכה. הוא רגיל להשתמש בך ולא יודע איך להרדם בלי שאת המוצץ. זה מחיר שצריך לשלם על ההרגלים שהוא רכש עד כה.

בנוסף, תזכרי שאת הרי *לא חוסכת בכי*. הרי הוא בוכה בכל מקרה, לפי מה שתארת.
אז את הבכי לא מנעת.
ואת משתגעת גם במצב הזה.

לדעתי צריך:
החלטה לשינוי,
בחינת המציאות והחלטה על דרך פעולה. תוך כדי אפשר לראות האם מתאימה ההחלטה או לשנות את הדרך קצת.
סבלנות והתמדה.
תודהאורוש3
עיטוף עיטוף עיטוף!!!סלמנקה
שכחתי מזה. אבל בלילות או בקופות של קושי להרדם, עבד כמו קסם. אחרי בכי שלא נרגע מכלום, עטפנו בשמיכה או בציפת ילדים (בגיל מבוגר יותר). בגיל הזה אי אפשר לעשות עטיפה שכוללת גם את הרגליים. מניחים את הילד כך שגובה הכתפיים כמו הבד שיעטוף. משתדלים לשלב את הידיים כך שיחבק את עצמו ומסובבים את השמיכה מסביב. סוג של משה בתיבה. כמעט תמיד נרגעו מיד. לפעמים רק הנחנו במיטה וכבר ישנו. לפעמים הצמדנו אלינו ושרנו שיר רגוע, או "ששש..." ונרגע מהר.
זהו שהוא היה נרדם מדהים לבד. עד שחזרתי לעבודה.בת מלך =)
כשהוא היה בן 5 חודשים. ומאז דבק אמא..
גם אצל אבא שלו לא נרדם. רק רואה אותו בזמן עייפות מתחיל לבכות..
יש את הספר "לישון בלי לבכות"יעל מהדרום
לק"י

הוא ספר שמלמד להרגיל את התינוק בהדרגה. ויש בו הרבה עיצות שונות ומגוונות.

בהצלחה לך!
אני גם לא נותנת לתינוק לבכות עד שהוא נרדם, אבל אין לי פטנט...
יש לי את הספר. תודהאורוש3
תוכלי קצת לפרט על הגישה של הספר?מחכה_ומצפה
נותנים לתינוק לבכות? קצת או בכלל לא?
נמצאים ליד התינוק כשהוא בוכה או מחוץ לחדר?
היא מדברת על איך להרגיל תינוק למיטה שלו?

אני רוצה לדעת אם הגישה הכללית מתאימה לי כדי שאדע אם יש לי טעם לקנות.
תודה!
שום כלום בכיאורוש3
דרכים אחרות. למשל לנתק את ההנקה מההשכבה בהדרגה. כאלה. צריכה לחזור לקרא. העניין זה בעיקר התמדה וסבלנות. לי אישית זה לא היה קסם אבל היו כאלה שעזר להם יותר. בעיני בכל מקרה שווה קריאה.
^^^^ שיטה שמכבדת את התינוקיעל מהדרום
לק"י

מלמדת אותו להתרגל בהדרגה.
יש שם הרבה עיצות, וכל משפחה בוחרת מה שמתאים לילד שלה. אין שיטה אחת שהיא ה"נכונה".

אישית לא הצלחתי להתמיד, אבל קיבלתי המלצות מאחרין על הספר.
וואו, אני ממש מבינה אותך, וגם קצת מזדהה...בארץ אהבתי
בעיקר מזדהה עם הגישה שלך, גם אני ככה...
אצלי הקושי העיקרי הוא עם שנת צהריים, כי בלילה ישנים איתי במיטה (מתחילים במיטת תינוק לידי ודי מהר מצטרפים אלי למיטה...). בצהריים אצלי בדרך כלל כן מצליחים להירדם בהנקה, ולפעמים אני אפילו מצליחה להניח בלי שיתעוררו, אבל אין מצב לשינה ארוכה, מקסימום חצי שעה במקרה הטוב.
הפתרון שמציל אותי זה מנשא (גב, ואז אני יכולה לעשות הכל איתו, חוץ מלנוח....). זה שימושי בעיקר כשאני רוצה להספיק דברים בבית. אם אני רוצה לנוח אז אני מעדיפה להניק על הספה ולתת לו להמשיך לינוק ולהתנמנם עלי, ולנסות לתת יחס לגדולים משם (להקריא סיפור, לשחק איתם משחקים של דיבור כמו אישיות, אסוציאציות, חידות מילוליות של תרגילי חשבון פשוטים וכו').

המצב שאת מתארת באמת נשמע שזה מוגזם כרגע (וזה הגיוני, המציאות מסביב לא ממש הגיונית כרגע אז הגיוני שמגיעים למצבים של קושי מוגזם, גם עם דרכי התנהלות אחרות...). אני חושבת שאם את לא מחפשת לעבוד על שינוי ההרגלים של הקטן (שנשמע ממך שכרגע זה לא הכיוון שלך) אז אולי כדאי לחשוב על פתרונות שיעזרו בכל זאת להתמודד עם הזמנים של הקושי. לפרק את זה לחלקים ולכל זמן מאתגר לחשוב מה יוכל לעזור (כתבתי מה עוזר אצלי, תראי אם יש שם דברים שיהיו רלוונטיים גם לך...).

ועוד משהו - לפעמים כששואלים פה בפורום, הרבה מהתגובות הולכות לכיוון של המלצה על ייעוץ שינה, או שימוש בגישות של חינוך להידמות עצמאית. כשאני קוראת הרבה תגובות כאלו, לפעמים זה יכול להחליש אותי ולגרום לי להרגשה כאילו 'אולי בכל זאת אני טועה בגישה שלי והילדים שלי סובלים מההשלכות?'.
לי עוזר לקרוא באתרים אחרים דברים שמחזקים אותי עם הגישה שלי, שנונתים לי 'גב' עוזרים לי להבין שזה לא סתם 'חולשה' שלי שאני לא מסוגלת לעמוד מול בכי של תינוק, אלא שיש גישות מבוססות שאומרת שכל נכון לנהוג לכתחילה.
זה למשל- שינת תינוקות נורמלית – רחם חיצוני
(ויש גם את עקרון הרצף שעל פיו בכלל לכתחילה נותנים לתינוק להיות על האמא כל היום, במנשא במשך היום ואיתה במיטה בלילה. אז אני לא לגמרי חיה ככה, אבל כשהתינוק עלי כל היום כי במיטה הוא לא ישן, זה נותן הרגשה טוב לדעת שיש גישה שאומרת שצריך שיהיה כך לכתחילה וזה מה שנכון לתינוק).
תודה נשמה. עזרת ליאורוש3
מנשא ובסלון לא רלוונטי פה. הוא רק בחדר מוחשך ושקט. בהחלט שובר שיאים חדשים... אבל אהבתי לקרא אותך! ואכנס למה ששלחת.
וואו, נשמע ממש מאתגר!בארץ אהבתי
האמת שאצליח לאחרונה הקטן גם צריך שקט כדי להירדם אז אני כן נכנסת איתו לחדר.
לפעמים מביאה לילדים לשמוע סיפורים מוקלטים ( אמיתי המספר - עמוד קורונה פתיחת האתר לכולם ), זה עדיף על פני סרטונים. לפעמים אני מדליקה להם סרטון של התעמלות לילדים ואז הם צופים ועושים עם הסרטון (אז זה גם פעילות ולא סתם צפיה בסרט). אבל אצלי זה לזמן קצר יחסית עד שהוא נרדם, אחר כך או שאני מניחה אותו או שהוא ממשיך לינוק אבל אני כבר יכולה להרשות להם להיכנס כי הוא כבר רדום מספיק.
אם את מניחה אותו ומניקה עוד כמה דקות בשכיבה, זה לא עוזר?
לא ממשאורוש3
כרגע כשמניחה בוכה. גם אם ישן עמוק. זו ההחמרה של התקופה האחרונה. וזה שהפסיק מוצץ. הלוואי שיעבור מהר ולבד....
אויש, זה באמת קשה...בארץ אהבתי
בעז"ה מקווה בשבילך באמת שיעבור לו לבד... איזה קשה זה שזה דווקא כשכל הילדים איתך בבית, ועוד בעלך לא נמצא כדי לעזור...
בהצלחה!!
תודה רבה!!אורוש3
קראתי, וחשבתי, וקראתי וחשבתי...בת 30
מצד אחד אני מזדהה מאוד.
גם אלי כולם דבוקים. (אהמ..בן הכמעט שלוש ישן איתי במיטה כמעט כל לילה ..)
אבל, וזה אבל גדול.
תמיד, עם כולם, כשהרגשתי שאני כבר מתחרפנת, ושהתלות בי כבר חונקת ולא נעימה, וזה בא על חשבון הנורמליות שלי ושל שאר המשפחה- אז חתכתי.
הענין המרכזי הוא להרגיש שלימה מבפנים עם המהלך. אם את שלימה, את רגועה ואז זה יכול לקרות די מהר.

מה זה אומר ''חתכתי''?
החלטתי מה אני רוצה שיקרה. איך אני רוצה שירדמו, וזהו.
אם החלטתי שעכשיו את נרדמת במיטה, גם כשאני לא לידך, אז זה מה שיקרה.
כמעט עם כל אחת היה לי את הרגע הזה את הפעם הזאת שנשבר לי לגמרי. לרוב זה היה בימי שישי עמוסים ...ופשוט קיבלתי החלטה שזהו
שמתי במיטה, אמרתי לה שעכשיו היא הולכת לישון (בגיל של התינוק שלך בערך, אפילו פחות), ויצאתי. לא היה לי קל לשמוע בכי של רבע שעה, אבל נשמתי עמוק והיא נרדמה. וישנה הרבה יותר טוב מאשר בכל זמן אחר.

כתבת שאת לא יכולה לשמוע בכי של תינוק שלא מבין. אז אני די בטוחה שבגיל הזה התינוק לגמרי מבין.
הוא לא מבין למה, הוא בהחלט מבין איך.
הוא לא קטנצ'יק בן כמה חודשים. הוא כבר יותר מבין ענין.

זה לא פשוט- אבל נשמע שבשביל השפיות שלך והתפקוד שלך במצב-קורונה המורכב הזה, את חייבת את זה לעצמך, וגם לו.
תודהאורוש3
יש מצב שאלה הרגלים שבניתים...

אני עם תאומים, חמודים והכל אבל אי אפשר להיות 100% עם כל אחד

וגם אם הם נודניקים לפעמים ודורשים הרבה אני בכלל לא מגיעה למה שאת מתארת ב"ה

כדאי לנסות להרגיל קצת אחרת כד שלא יהיו צרחות כל הזמן אבל שגם תתפני יותר לדברים אחרים

מה שלי מאוד עוזר כשאני לבד איתם, לפעמים זה לשים בלול לידי ואז אני יכולה לשטוף כלים למשל או לסדר קצת

מזמן הפסקנו להאכיל בידיים ואני שמה אותם עם הבקבוק לאכול לבד- הפסקנו ברגע שמצנו דרך להאכיל במקביל בלי שיהיה צריך להחזיק אותם

נכון שזו כאילו הורות יותר מרוחקת במידה מסויימת אבל זה מאפשר לנשום ולעשות גם דברים מעבר ואני כן משקיעה בלשבת לשחק איתם או חיבוקים וכו וסה"כ אני ממש שמחה שיש להם אחד את השני

תודהאורוש3
לפי התגובות שלך נשמעפרח חדש
שהתגובה שלך לבכי שלו יצרו את המצב הזה. כשאת כל כך נלחצת מזה וזה מזיז לך שם עמוק בפנים כל בכי שלו, הוא מבין שככה משיגים אותך.
את צריכה דבר ראשון לשנות משהו בגישה שלך לבכי שלו.
תודהאורוש3
אין לי עצות אבלבוקר אור
רק רוצה להגיד לך שממש מהמם הקבלה שלך את כל התגובות גם אלה שלא מסכימות איתך ואולי קצת מעצבנות
אשרייך!
חמודה את. אבל באמת כולן משקיעות ורוצות לעזוראורוש3
שרשור תכני למידה והתפתחותואני שר

הלוואי שיצא מפה שרשור גדול ומועיל!

צריכה את עזרתכן.

רוצה לשים פה כותרות של נושאים: זוגיות, הורות, התפתחות אישית ונראה מה עוד

ותכתבו תכנים שאתן מכירות בנושא.

זה יכול להיות ספרים, פודקאסטים, קורסים דיגיטליים בתשלום, רשימות תפוצה...

העיקר - מניסיון אישי בלבד, ורצוי שלא מוגבל למקום וזמן.

יש היום כזה שפע של ידע,

שלהגיע לדבר הנכון יכול להיות משנה חיים,

ולטבוע בים של אפשרויות לא מוכרות זה קל מאוד.

אז אשמח לשיתוף הפעולה שלכן, וכמובן מוזמנות להציע עוד נושאים...

זוגיות - תקשורת, מיניות וכוואני שר
אפרת צור )בתשלום)מנגואית
יכולה לפרט איזה?ואני שר
יודעת שיש לה כל מיני...
ליאורה בוקסנבוים (בתשלום),קדם
בחינם- פודקאסט 'שעשני אישה'
אפשר לשאולרקאני

אותך בפרטי על הקורס של ליאורה?

כןקדם
לגברים - הקורס של יהונתן קלייןרקלתשוהנ
הקורס המדהים של אלירז פייןמוריה 7
יכולה טיפה לפרט על מה?ואני שר
צודקת, סליחה. אישות ומיניותמוריה 7
סרטונים של גברת רביע ביוטיוב ובפייסבוק, בחינםאוהבת את השבתאחרונה
נותנים לי הרבה!
הורות צעירהואני שר
אמא אמא, אמא אבא של עינת נתן בספוטיפימנגואית
פודקאסטשמעונה
חינוך בנחת חבצלת סלוטין
חזרה ללב ההורותאפונה
פודקאסט מצויין של רותי דריאל על הורות בגישה היקשרותית התפתחותית.
הורות מתקדמת (נגיד מתבגרים)ואני שר
רן בראוןאמאשוני

אין לי המלצה לפלטפורמה ספציפית, אבל אפשר לחפש תכנים שלו.

מזהירה מראש שהוא מדבר באופן טבעי על הרבה תופעות שנפוצות יותר אצל מתבגרים חילונים, אבל יש הרבה מה ללמוד.

התפתחות אישית - גוף, נפש, מידות, מערכות יחסים...ואני שר
הפודקאסט של שיראל אלמליחואז את תראי
כמו לדבר עם חברה
הקורס של ליאון קנדיל על מחזוריותמוריה 7
ספר כוחו של הרגלoo

לעקירת הרגלים רעים ולימוד הרגלים טובים

(למרות שאני בלמידה תמידית של התפתחות אישית בהרבה נושאים

אין לי כמעט על מה להמליץ כי אני לוקחת מכל מקום

מלמידה בעבודה

מתכנים אקראיים ברשת

מסיטואציות עם אנשים

ועוד

הדברים שמלווים אותי לאורך כל השנים

זה דווקא לא תוכן

אלא למידה אישית

התבוננות עצמית על סיטואציות שהיו> למידה מטעויות> תכנון לשיפור עתידי> יישום והתמדה

כי בעצם שום תוכן לא עושה עבודה

אלא רק נותן מידע

והוא הופך משמעותי רק בלמידה עצמית אמיתית)

חשיבה פורצת דרך של פז אושרןאמאשוני
אם אפשר שכל אחת תפרט מעט על הקורס שהיא ממליצהנופנופ

ולמה היא חושבת שהוא טוב

כי באינטרנט יש רק מידע שיווקי וזה לא עושה סדר בראש

מחזירים אצלינו את המעונות מחרהריון ולידה

עד 12:30

ופתאום אני לא רגועה…

אני עם הילדה בבית ותינוק

וסבבה למ איתה ממש

אנחנו נהנים אפילו וכואב לי כאילו מחר זה היום הראשון של הגן…

בעיקר בשבילה אני רוצה שתלך, היא אוהבת את הגן

מרגישה מוזרה

תסתכלי על הנתונים של השליחה למוסדות היוםכורסא ירוקה
איפה שפתחו, ותראי שיותר מחצי מההורים הרגישו כמוך... 
איפה רואיםהריון ולידה

בעיקרון הייתה אצלנו אזעקה אחרונה בשבת

ולפניה היה מתישהוא באמצע שבוע לא זוכרת מתי.

לא מחזירים את כל המעון, רק חלק מהילדים

ורק ילדים להורים חיוניים נשארים עד 16:00

כי חייב לישון בממד ולא לכולם יש מקום בממד 

לא זוכרת איפה ראיתיכורסא ירוקה
אבל 47 אחוז מהתלמידים הגיעו איפה שהיה אפשר
מוזר, אצלינו חזרו והגיעו כמעט 100 אחוזשיפור
הנתונים הם על כלל האזוריםכורסא ירוקה
מן הסתם יש מקומות שכמעט כולם הגיעו אז כנראה יש מקומות אחרים שכמעט אף אחד לא
זה גם מוזר, בכל זאת רוב האנשים צריכים לעבודשיפור
ועם ילדים בבית זה נורא קשה
אני אגיד לך מהאפרסקה
נגיד אצלנו חזר המעון, אבל לא הגנים ובית הספר. אז אם גם ככה שלושה ילדים בבית, למה לטרוח לשלוח את הרביעי? שישאר גם הוא, הוא לא זה שמונע מאיתנו לעבוד..
צודקת, זאת סיטואציה שזה הגיונישיפור
לא יודעתתקומה

כמה אפשר להסיק מזה.

כי נגיד יש מקומות שאפשר לפי ההנחיות לפתוח, אבל אין מספיק מיגון. אז מראש החזירו רק חצי מהילדים

אז למשל במקרה הזה, אני לא יודעת אם זה נכלל בספירה שלהם או לא

השאלה איך בדיוק סופרים את זההשם שליאחרונה

אם זה כמה הגיעו ממי שיכלו בפועל לחזור,

או כמה חזרו מהמקומות שבהם היה אפשר לחזור, כולל מקומות שבהם חזרו חלקית, ואז מראש יש פחות ילדים.

בכיתה של הבת שלי הגיעו אתמול 19 מתוך 30.  ובכל לי בבית הספר הגיעו בערך 75% מכיתות א-ג. שאר הכיתות לא חזרו.

זה כולל גם תלמידים מחוץ לישוב שמגיעים בהסעות, שחלקם הגיעו עצמאית וחלקם לא הגיעו.

הגיוני שהיום יגיעו יותר.

אצל הבן שלי הגיעו 23 מתוך 25. אצלם יש פחות תלמידי חוץ.

בגן של הבת שלי, החזירו רק חצי גן. אז הגיעו 13 מתוך 14. אבל עוד 18 ילדים, של הקבוצה השנייה, בכלל לא יכלו להגיע.

רק מזכירה לך שעוד רגע חופשת פסחרוני 1234
אבל האמת שאני מקנאה בך שיש לך ככ הרבה סבלנות לילדים שלך 💝
אני רק עם ילדה ותינוקהריון ולידה

ובעלי בבית

אצלנו התחילו היוםרקאני

וגם חששתי ממש

אבל זה היה מוצלח גם לה וגם לי

היא נהנתה סוף סוף מחברה

בבית משעמם לה

ולי היה קצת שקט לנשום

חיזקת אותי כי אני מאמינה שהיאמאוד רוצההריון ולידה
אצלנו פתחו היוםדרקונית ירוקה
וגם לי היה קשה, ממש היה לנו טוב בבית. אבל בכל זאת שלחתי את הילדים, כדי שיוכלו להיות עם חברים. זה כן היה קצת חסר בתקופה האחרונה
בדיוק מה שאני מרגישההריון ולידה
אצלינו פתחו היוםהשם שלי

היה טוב לכל הילדים.

אפילו שהיתה אזעקה בזמן שהם היו במסגרות.

אם טוב לכם בבית, לא חייב לשלוח.

האמת שזה ממש הגיונישיפור

אם היה לך טוב איתה בבית, וגם ככה את ובעלך בבית אז למה שתרצי לשלוח?

אני חושבת שאני לא אשלח אם יפתחו כרגעיעל מהדרום

לק"י

בעיני יותר מוזר לא לחשוש.

ואם טוב לכם בבית, אז בכלל...

את לא מוזרה... את אמא!!!ממתקית

והכי טבעי שתרצי שתהייה לצידך ואיתך בטח בתקופה כזו.

ממש מבינה אותךמתיכון ועד מעון

אצלנו פתחו ושלחתי, אבל ילדים גדולים יותר.

וסוף סוף הצלחתי לעבוד במרץ

זה שפותחים לא אומר שחייב לשלוח, לגמרי החלטה שלךפה לקצת
איך אתם יקרה?המקורית
אני זוכרת שאין לכם ממד בבית.. חשבתי עלייך♥️
מבינה אותך לגמריעלמא22
אצלנו פתחו היום וממש התלבטתי, אבל בגן של הגדולה זה בסדר, כי הם ממש מתורגלים להיכנס לממד (גן חובה), ואצל הקטנה יש מספיק אנשי צוות להכניס לממד, אז כן שלחתי, כי אני יודעת שזה חשוב לשתיהן. באמת הייתה אזעקה והכל היה בסדר אצל שתיהן
משפט המחץהריון ולידה
"זה לא כזה שונה מחופשת לידה"

ומה העלה לכן את העצבים היום?

הבוסאפרסקה
אבל זה כבר ברגיל חחחח
לא שונה בכלל חחחרקאני

אולי כשיולדים באוגוסט

גם זה לא כולל בתוכו פחד ואי יכולת להיות בבית שליהריון ולידה
אפשר משפט המחץ מיום אחר?תוהה לעצמי

בערב פורים בישלנו וארגנו את הבית לאירוח של סעודת פורים, ואז כשסיימנו בעלי היה צריך לצאת לערבית ולקריאת מגילה. לפני שהוא יצא הוא אמר לי: "יופי עכשיו תהיה לך איזה שעה לשבת בנחת על כוס קפה"

לא! עכשיו תהיה לי שעה לארגן חבורת ילדים מחורפנים ולרדוף אחריהם שלא יהפכו את הסלון המסודר!

ספויילר: שום כוס קפה לא הייתה בשעה הזו.

לי אתמולהשם שלי

בעלי חוזר הביתה בערב, אחרי יום שלם שהייתי עם הילדים.

פתאום שמתי לב שהבן שלי שפך קודם משהו.

אז בעלי אומר לי: למה את לא שומרת עליו?

לא בשביל הלחץ דם שלי הסיפורים האלהאוזן הפיל
זה בקטנההשם שלי

הוא גם הלך לאיבוד אתמול.

מטפס על המשענת של הכסא.

מטפס לגובה בגן שעשועים.

עומד על השולחן.

אני עסוקה בלשמור עליו מדברים יותר קריטיים, אז פספסתי את מה שהוא שפך.

נראה לירקאני

היא התכוונה הלחץ דם מהעצבים על הבעל חחחח

איך הגבת כשזה מה שהוא אמר לך?

כן חחח זה בדיוק מה שהתכוונתיאוזן הפיל
התעצבנתי עליוהשם שלי

שהוא לומד כרגיל, משאיר אותי כל היום לבד עם הילדים.

ואז בא אלי בתלונות.

עעעע.... כי פשוט חשבתי שאבא שלו שומר עליו!באתי מפעם
הבכי של הילדיםםם! אני כבר אין אותילומדת כעת
אצלנואפונה

בעלי העביר לי בוואטסאפ דברים שכתב רב היישוב על הנקיונות לפסח, שהשנה זה לא זמן רגיל ומה המינימום שצריך לעשות וכו'.

האמת הופתעתי כי הסטנדרטים שלי הרבה יותר נמוכים משלו וזה ממש אישיו אצלנו תמיד ועוד יותר השנה..

שאלתי אותו אם הוא קרא את ההודעה לפני שהעביר לי אותה אז הוא ענה: אויש, זה היה טעות, לא התכוונתי לשלוח לך...

😂🤦‍♀️רקאני
גדול!יעל...
אוי זה ענקרקלתשוהנ
גדולללל😂סטודנטית אלופה
ניצחתשלומית.
אוי לא😅 אני לא הייתי שואלת. הייתי מודה לושיפור
על ההודעה, ושזה יכול להיות ממש משמעותי בשבילנו השנה (גם אם הייתי חושדת שזה טעות...)
בשעה 18:00 הודעה מהבוס אם אני יכולהאמאשוני

לעלות לשיחת סינכרון.

(יש לנו משהו מחר מוקדם בצהריים וצריכים להיות מתואמים)

עניתי לו שנדבר מחר בבוקר.

הוא כתב לי שהיינו צריכים לעשות את זה אתמול.

מההה אתהההה אומרררר??? ואיפה אתה היית יומיים ולמה חיכית לשעת השיא??

(ילדים בלי מסגרות, בעל במילואים)

ורק אני לא הבנתי מה ניסו להשוות לחופשת לידה?

כאילו חופשת לידה אמורה להיות בנחת או משהו כזה? או שזה תחרות על הכאוס?

לא הבנתי

וגם מי המשורר? 

יוווואפרסקה
מבינה שכל הבוסים אותו דבר 😂
אמאלה חי בסרטרקאני

גם לא בזמן מלחמה

שעת השכבות זה לא זמן לעבודה

אני יולדת טריההריון ולידה
המשורר הוא מישהו מהמשפחה (לא בעלי) שניסה להגיד שמה שאני חווה עכשיו זה לגמרי חופשת לידה לכל דבר (ושאני מפונקת בקיצור. ושמפנקים אותי עכשיו🤦🏽‍♀️) זה היה כאילו בתגובה לזה שהתלוננתי שזה החלד שלי 
וואורקאני

אנשים מנותקיםם

הזוי, למה בחופשת לידה אין מסגרות? יש טילים?שיפור
איזה חצוףףףלפניו ברננה!
נכון זה אח שלך המתבגר??אמאשוניאחרונה

ממש מתאים לאחים קטנים לומר דבר כזה 🤭

בהצלחה ממש עם כל ההתמודדויות!

בעלי החמוד ככ ביאס אותיאנונימית בהו"ל

היה לנו אירוע שממש השקעתי בשבילו

סוף סוף אהבתי את איך שהייתי נראית וזה באמת נדיר

נכנסת הביתה

והוא מסתכל עלי ואומר: זה לא יפה, את פשוט נראית לא יפה.

אוקי, נושמת עמוק

מנסה להבין מה מפריע לו

והוא מדגיש לי שאין לו בעיה ושאני אלך איך שבא לי אבל תמיד חשוב לו להגיד לי את האמת ואת כולה.

בסוף החלטתי שאני הולכת ככה כי באמת אהבתי.

באיזשהו שלב בערב הוא אמר לי שאני נראית מהמם

לא קניתי את זה אבל האמת הרגשתי מיליון דולר😅

ואז חזרנו הביתה ועברנו על התמונות והוא כזה

זה פשוט עושה לך פרצוף ענק ורחב ומבליט לך את האוזניים

וגם את השמלה לא אהבתי ככ

את רואה איך אני אומר לך את האמת? את תמיד יכולה לסמוך עלי

פפפפפ אתה לא אמיתי

לא אמיתי

כאילו אני מבינה מאיזה מקום נובע

וזה באמת חמוד

אבל אתה רואה שאהבתי

למה צריך ככה לפנצ'ר?

זהו. פרקתי

אוווץ'נופנופ
שמעתם על האישה שילדה 21 ילדים ב21 לידות? 🤭😱פרח חדש

הבן הבכור שלהם בן 22 עם צרכים מיוחדים

הבנתי שהם קיבלו בזמנו ברכה מהרב חיים קנייבסקי שיהיה להם מלא ילדים

בשבת צחקנו על זה מלא

דמיינו כמה בגדים צריך לכבס

כמה ליטר חלב קונים ביום

איך הולכים לישון

ואיך האמא זוכרת מה צריך כל ילד

חשבנו אולי היא מעסיקה איזה מזכירה כדי לטפל בכל הדברים שקשורים לביורוקרטיה

בקיצור.. מטורף

והבנתי שהיא עוד צעירה אז כנראה שזה לא הסוף 🤣

תלוי במה הוא עובד... אצלנו זה די התאפשר ב"המתואמת
מישהי כאן עשתה ממ"ד בבית? או מכירה מישהו שעשה?מתואמת

נשמח לשמוע מה האפשרויות ואיך זה הולך...

אנחנו גרים בבניין (שיש בו מקלט, כנראה לשאר הדיירים פחות יהיה דחוף לבנות ממ"ד), ויש לנו חמישה חדרים (אחד מהם סלון ואחד מהם קטן, בערך מטר וחצי על שלושה מטרים).

יש כזה דבר להפוך את המטבח לממ"ד? (המטבח אצלנו הוא חדר בפני עצמו, והוא די גדול)

נשמע הגיוני, באמת... תודה!מתואמת
כואב לי. טריגר הפסקת הריוןאנונימית בהו"ל

מסדרת מסמכים.

כי התיקייה כבר מפוצצת מידי

חושבת לתומי שיקח 2 דקות, הכי טכני שיש

ואז המסמך של הפסקת הריון

והאולטרסאונד ההוא

והבדיקה ההיא

והכל צף, ועולה

כאילו זה קרה הרגע.

וההבנה שעכשיו בירוקרטיה, וזמן

עד להריון הבא בעז"ה, הלוואי

ותפילה

ובכי

טאטע, כואב לי.

ואת,

שזרקת לי שקשה לך עם הילדים עכשיו, ו"בנחת לך, בלי ילדים".

שלעולם לא תדעי מה זה לחכות כל כך לילדים

מה זה להתמודד עם ים בירוקרטיה

ו"ביזבוז" של שעות על גבי שעות

בשביל מה שהגיע לך (כנראה) כבדרך אגב

ואתן, שקוראות אותי

בבקשה

בבקשה

בבקשה

תזהרו כשאתן מדברות עם מישהי על זה שכיף לה שאין לה ילדים/מתי היא מתכננת להביא ילדים.

לא לכולן זה מבחירה.

אתן לא יודעת מה אנשים עוברים

וסליחה שערבבתי

הכל צף ביחד

ורק אתמול מישהו זרק לי "מתי הברית" אפילו שלא ראה אותי חודשים, ולא יודע שהייתי בהריון, סתם כי עבר זמן מהחתונה.

התחשק לי להגיד לו שזה לא היה אמור להיות ברית, והיא היתה אמורה להיות בת חודש, תודה

אבל שתקתי

תודה שקראת עד כאן.

אוף.. חיבוק גדול , עצוםאלינור98

עברתי לידה שקטה עם תינוקת,  הדופק הפסיק פתאום בשבוע 23,

וזה בלתי נמנע לחשוב בת כמה היא היתה אמורה להיות היום..

תהי חזקה

הבאנו נשמות טובות שעשו את התיקון שלהן

ב"ה זכיתי ללדת לאחר מכן, בע"ה גם את, בקרוב מאוד ובקלות,  עם הרבה תפילות ואמונה שהכי טוב בשבילנו כבר בדרך

אמן!!!אנונימית בהו"ל
תודה על המילים הטובות
וואו. כמה כאב. חיבוק גדול גדול גדול!!!!!!אוהבת את השבת

בע"ה שיהיו בשורות טובות טובות בקרוב!!

ורק חושבת על זה שהכי צדיקות שיש , האימהות, חיכו לפרי בטן הרבה.. כי הקב"ה מתאווה לתפילת צדיקים, וכנראה שאת נשמה גבוהה...

מקווה שזה בסדר לכתוב..

עוד חיבוק גדולללללללל

איתך בכאב הגדול!!!!!!!!🫂🫂🫂🫂🫂🫂

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

וואי אוף

כבר אמרו לי את זה בשנות הדייטים הרבות

וכבר אמרתי שלא בא לי להיות "נשמה גבוהה" ובא לי שסתם דברים יקרו בטוב

תודה רבה!

מחזק!

מבינה אותך ככ... אוהבת ומחזקת מרחוק!!!!אוהבת את השבת
איתך בתפילות!!!
את מהממתעם ישראל חי🇮🇱אחרונה

חיבוק לך

ובע"ה בקרוב ממש,תזכי גם את ❤️

קניית חדר שינהחנוקה

יש לכן המלצה?

טווח מחירים?

דגשים מה חשוב?

מיטות יהודיות כמובן

אנחנו קנינורקאני

באשל רהיטים בסנהדריה

אין להם תצוגה

קובעים תור מראש והמוכר יושב איתכם מול מסך ומראה דוגמאות ועושים הזמנה אישית

הבנתי שהם זולים בפער

אחד הדברים שחשוב לשים לב שכשמחברים את המיטות אין רווח בין המזרונים

יש מיטות שיש

כן זה נחשב רווח אפסחנוקה

אפשר לשאול מה נקרא זול?

חברה אמרה לי מתחיל ב16000

נבהלנו זה ממש לא מה שחשבתי..

(אבל בחיים לא קנינו רהיטים חדשים הכל יד2 בבית)

עלה לנורקאני

מיטות בערך 5000 וארון בערך 5000

לא זוכרת כמה עלה לנו אבל לא המחיר שאמרת!אורוש3
אולי סביב 9 אלף. כולל מזרנים. בלי אני חושבת סביב 6. מאחת החנויות במרכז הריהוט הישראלי בראשון. 
^^ גם לנו אזור 6עכבר בלוטוס

מזרונים יש יקרים יותר או פחות

9 זה מיטות או חדר שלם?חנוקה

כלומר מה כולל המחיר?

מיטות ומזרניםאורוש3

שידות צד קניתי באורבניקה כי בחנויות ריהוט זה סתם עוד אלפיים שקל לפחות. ארון לא היינו צרכים באותו שלב.

אנחנו לא עשינו השוואת מחירים מטורפת. לא אומרת שזה הכי זול שיש. 

קנינו באלינה מיטות.פצלשהריון

מאד מרוצים.

אין להם אולם תצוגה אבל באנו למחסן לראות.

והעיקר- עבודה יהודית כולל ההובלה

תודה, יכולה לתת טווח מחירים?חנוקה
קנינו שם רק מיטותפצלשהריון
בקרוב ל4 אלף עם התאמה של הבד ומשלוח. 
טוב תודה לכולן!חנוקה

אני רואה שהמחירים באמת יותר שפויים ב"ה

ננסה במקומות שהמלצתן כאן

ממליצה גם!!אני אנונימית!
קנינו ברהיטי הסיטיאמונה :)

קנינו רק מיטות ושידה קטנה אז לא יצא יקר, בערך 4000 אם אני זוכרת נכון

ומרוצים

נעורים מבני ברקממתקית

בגדול בבני ברק יש את ההכי יזולים (לפחות לפני כמה שנים).

חשוב חשוב חשובנופנופאחרונה

לא לקנות מזרן בלי לשכב עליו לפני

לא להתפדח, ממש להקדיש שעה שעתתים פנויות וללכת לנסות את כל המזרנים שם

ולא חייבים לקנות מזרגן זהה, יכול להיות שמה שנוח לך לא נוח לו

העיקר לוודא שהם באותו גובה כדי שלא תהיה מדרגה במיטות

טווח מחירים זה סביב 3500-20000 כאשר עיקר התקציב הולך על מזרן

קודם בוחרים מזרן שאוהבים ורק אחרי זה מיטה שמתאימה לו (ולא הפוך כמו שהרבה עושים)

לחשוב אם רוצים ארגז מצעים, יש כל מיני עומקים של ארגז מצעים אז לוודא שהוא מתאים לכם

אולי יעניין אותך