תגידו יש היו עוד בנות שרוצות להיות כל החיים בבית (לא לעבוד)?אמונה רעיה
נתקלתי בכמה שטוענות שהן כאלהמשה
אחת מהן רווקה מתקדמת עם שני תארים שאמרה שהייתה זורקת את הכל בשביל להחליף חיתולים לילדים שלה עצמה.
בפרקטיקה, יש סיכוי שזה לא באמת היה פועל אצלה, ואולי כן. העולם היום יותר מורכב מפעם.
אני בבית כבר 15 שנים. כשהילד הקטן ילך לגן - אצא בעז"הבתשוש
יפה. מקווה שהילדים שלך יעריכו את זה....משה
חלום שלילב אוהב
אבל לא חושבת שזה אפשרי
ולי אישית זה ממש מתאים לאופי...
באידאל זה נכון שאמא צריכה להיות בבית ולבנות את העולם הביתי ואמונה רעיה
אמא שלינופת צוף
וגם מאוד תלוי מה יהיה בהמשך החיים, אני לא נחרצת. יכול להיות שרצון ד' בהמשך כן יהיה שאעבוד
נראלי זה נדיר לדור שלנו...לב אוהב
אבל לתקופת זמן מסוימת חושבת שזה אפשרי 
תקופת זמן מסויימת=לידה?chai
לאו דווקאנפש חיה.
לא בהכרחלב אוהב
יכול להיות לכמה שנים ואז לחזור לעבוד...
תלוי מצב בחיים...
לפעמים אני מאוד רוצה את זהוירושלים של זהב
אז לא רוצה להתחייב :-/
אבל בטוחה שיש כאלה שרוצות את זה לגמרי לגמרי
לא הרבה, אבל יש
הייתי רוצה תקופה מסויימת או בזמנים מסויימיםהודעה
במגזר החרדי אולי זה יותר נפוץ לא?
יכול להיות באמת...אמונה רעיה
לא, הפוךוירושלים של זהב
זה הקונפליק בציבור הדתי אבל אצל החרדים אני חושבתאמונה רעיה
איזה מלגות ואיזה קרנותלמה לא123
תגלי לי,אני ארוץ לקחת ואדווח גם לשכנות
באיזה סרט את חיה?!
אם הבעל עובד,אז חלקן הקטן נשאר בבית לגדל את הילדים והן מוותרות על המון דברים בגלל זה,כמו להישאר עם הילדים עד גיל 3 בבית,לפעמים זה אומר 3 ילדים קטנים. (כי אין כסף לגן פרטי)וכו' וכו'
ואם הבעל בכולל,האישה עובדת קשה מאוד מאוד גם בבית וגם בחוץ
לא אצל ליטאים וספרדיםרשש
אולי אצל חסידים, וגם זה כבר לא כ"כ כיום
יש, ויש גם בנים שרוצים לא לעבודימ''ל
קשה להאמין. אולי רק שתצא למעולת ולגן שעשועים. אבל לגמריי?רותה החמודה
הגמרא אומרת שלא כדאי להתפלל על מישהו מסוים.חסדי הים
דווקא , שמעתי מפי מרצה שכן אם יש מישהו שאת מעוניינת בו צריךחנה קפלן
להתפלל עליו ספציפית וה יחליט אם זה טוב לך.ולא להתפלל כמו "ה' אתה יודע מה טוב לי אז תמצא אותו בישבילי'"
אני מזכירה שעם את מעוניינת במישהו ספציפי
הגמרא במועד קטן יח: אומרת לא להתפלל על מישהו ספיצפי.חסדי הים
יש לזה הרבה פירושיםultracrepidam
יש דעות מבוססות שאומרות כן להתפלל בדיוק על מה שרוצים
אשמח לראות את הראיות שלהם.חסדי הים
בינתייםultracrepidam
ריטב"א מו"ק יח: שמא יקדמנו אחר ברחמים פי' שהזכות מבטל הגזירה והכוכב שבשעת המולד.
ושם אי חזיא לך לא אזלא מינך. אף שיכול אחר להקדימו ברחמים, משום הא מילתא בעלמא דקאמר לא רווח, [ד]להכי צריך רחמים וזכויות (לכאורה הכוונה שתפילה לא מועילה וצריך גם זכות), א"נ דמילתא בעלמא אמר ליה כי הכיר בחכמתו שאינה טובה לו
להתפלל בפרטות או שהקב"ה יעשה באופן המתאים – עקרים ד,כד (עדיף בכללות, או עכ"פ לסייג שלאו דוקא כך). יש בשפ"א (פרשת וישלח תרל"ג ואתה) שאין להתפלל ע"פ שכלו וכן בלקוטי עצות
התירוץ השני של הריטב"א 'דמילתא בלמא קאמר לה' לא כלחסדי הים
כך מסתדר עם פירוש הר"ן בשם רש"י ש'בתר הכי' זה היה אחרי הנישואין שהתפלל שהוא ימות או שהיא תמות, זה כבר עניין רציני שהוא ממש מאס בנישואין, וכדומה בשיטה לתלמידו של רבינו יחיאל מפאריש.
גם בריטב"א עצמו אפשר לפרש שזה עצה טובה לו וכך גם לכולם.
על כל פנים כך מסקנת שו"ת משנה הלכות חלק ז סימן רלה:
ואם יעשה תחבולות לישא אשה שאינה ראויה לו בין תחבולות גשמיות ואפילו ע"י תפילות לא יעלה לו כהוגן כי הא דרבא (במ"ק י"ח ע"ב) דרבא שמעיה לההוא גברא דבעי רחמי וכו' ואמר תזדמן לי פלניתא א"ל לא תיבעי רחמי הכי אי חזיא לך לא אזלא מינך ואי לא כפרת בה' בתר הכי שמעיה דקאמר או איהו לימות מקמה או איהי תמות מקמיה א"ל לאו אמינא לך לא תיבעיא עלה דמילתא הכי אמר רב משום רבי ראובן בן אצטרובילי מן התורה ומן הנביאים ומן הכתובים מה' אשה לאיש. מן התורה דכתיב ויען לבן ובתואל מה' יצא הדבר, מן הנביאים דכתיב ואביו ואמו לא ידעו כי מה' היא, מן הכתובים דכתיב בית והון נחלת אבות ומה' אשה משכלת ע"כ."
בטח, זה חלום שלי. לגדל את הילדים בבית, בנחת...חושבת לעצמי
כןפרח-אש
(חלום באיזה אופן אפילו)
החיים דינאמיים ולא תמיד הרצון קבוע (לכל תחום)נפש חיה.
^^^^רקלתשוהנ
מענין אותי לשמוע מבנים למה שמישהו ירצה שאישתו תהיה רק בביתפרח-אש
אפשר לענות מהצד הנשי?נפש חיה.
כן זה מעניין לדעתהכל כבר תפוס
אענה בע"ה. מנקודת מבט של בחורה נשואה- לפי תחושתינפש חיה.
אז ככה
כל אחת מעוניינת להתפתח בנישואין מכמה בחינות
מקצועית/ אישית/ חברתית/ רוחנית
בנישואין נמצא את עצמינו עומדות
במקום שהציפיות שהיו לנו , מתממשות/ מפנות מקום למציאות אחרת שלפעמים מוכתבת מכורח נסיבות או שסדרי העדיפויות כאישה, משתנה.
מכל מיני סיבות , בדרך כלל זה פשוט שזווית הראייה על הרצון הפנימי של בניית המשפחה היהודית, זווית הראייה מעניקה תחושה אחרת ביחס למה שראינו או שמענו או חווינו מבחוץ, לפני הנישואין או אפילו כרווקים.
זה לא מחייב כלל שהשאיפה להתקדם, להצליח( בכל מיני מישורים ) - נכבתה!
השאיפה קיימת בנו תמיד.
היא כגחלים לוחשות
מחממת וממריצה
ותמיד מזכירה את קיומה
והציפייה למימושה ממתינה
לשעת כושר מתאימה.
רק שההצלחה, הסיפוק, המלאכה בבית והקשר הנרקם עם הבעל (יותר פונה פנימה) מצריכים מיומנויות שלא נופלות ברמתן מהצורך לתפעול החוץ.
הוא אמנם נראה מספק ומוצלח, אבל שונה אנרגטית, מהמיקוד הפנימי שלי, העובדת של המשרד/ החברוֹת ודעתן על מעשיי או כישוריי שלא תמיד אומר משהו על התאמה מהותית לגבי התפקוד בבית .
ברגע שהמשרד 'עולה' על הבית , בעיניי משהו בתיעדוף של חיי הנישואין- מתפספס.
תגידי- מה עם מימוש עצמי? מה עם ההרגשה הטובה והנישואין כמקפצה למימוש היכולות שהיו בי תמיד?
תשובה- המימוש קיים. אפשר לממש את עצמי ברגע שאנחנו נהיה מסופקות מבחינה נפשית.
האושר לא חייב להימדד בכסף, נכון?
גם ההצלחה לא נמדדת בתוצאה.
מדד הצלחה נכון הוא 100% השקעה, האישה עושה כמיטב יכולתה איפה שנמצאת (לא משנה בבית או בחוץ! ) הצלחתה תלויה בסיעתא דשמייא.
אם אחד התחומים עולה על חשבון השני וזה מיסב צער, יש בהחלט מקום לחשב מסלול מחדש. ואז המימוש מתממש

חיים טובים לנו ולכל ישראל
אני מקווה שעניתי לך
ולא רק כתבתי הגיגים ....
יפה תודההכל כבר תפוס
בשמחהנפש חיה.
בטחפרח-אש
מסכימה עם השאלה.תפוחית 1
חח לא חסר סיבותהכל כבר תפוס
בקרים הרבה פחות לחוצים.
ילדים מתוקתקים שגדלים עם אמא.
בית מסודר.
יותר זמן לעשות דברים כמו ללמוד תורה כי פחות צריכים לעזור בסידור וארגון הבית.
אוכל טוב.
שאלה נגדית- איך יש בנות שלא יפריע להן להיות כמעט כל היום בבית עם הילדים? אמהות זה כח ככ חזק?
אצלי לפחות זה לא רק אמהותפרח-אש
אני מרגישה שבמהות שלי התפקיד שלי הוא לתמוך מבפנים, יש לי את היכולת לפעול גם בחוץ אבל פשוט לא מרגיש לי נכון וגובה ממני המון כח
הכוחות שלי באים לידי ביטוי בפנים בצורה הכי טובה . כשאני עובדת בחוץ ונמצאת בחוץ יותר מדי(יותר מדי זה משתנה שתלוי בהרבה דברים אז לא מנסה להסביר) אני מוצפת ואם קורה באופן קבוע זה מאוד קשה וכשמתחתי מדי הגוף החליט שמספיק ונהיתי חולה או לא נשאר כח לדברים אחרים בכלל...
ותמיד ראיתי את השליחות שלי בזה שאני אהיה הבית של בעלי ואתמוך בו (זה כולל גם בחוץ) ואני אהיה הצד שפונה לנשים
עסק קטן מהבית או משהוא כזה יכול להיות נחמד ובטח אם זה כולל לעזור לאנשים אבל לא רוצה עבודה שאני אשקיע בה המון כח בחוץ ואז לא יהיה לבית
גם חלום שהילדים יהיו בבית (חינוך ביתי )לפי מה שנכון להם ולא לפי מתי שצריך לזרוק למסגרות
מדהים ומענייןהכל כבר תפוס
אני לא חושבת שהסיבות שהבאת קשורות בדווקא לאמא בביתפרח-אש
פשוט יש אמהות רגועות גם בבוקר יש מסודרות ויש פחות
ברור שגם למישהי פחות מסודרת ויותר לחוצה יהיה יותר זמן אם היא בבית לסדר ולא להיות בלחץ אם מישהוא פספס הסעה אבל לא בטוח
נכון שיש כמה פרמטריםהכל כבר תפוס
הייטקיסטית פעם אמרה לי שהיא עצובה לשמוע חברות שעובדות איתה ומספרות לה שאין להן כח וראש לילדים כשהן חוזרות הביתה, אבל היא מבינה את הקושי הגדול שלהן.
אולי מתישהו תיווצר פה תרבות של עבודה מהבית במקום להגיע כל יום למשרד.
וואוקל"ת
אמא שכל היום בבית ממש לא בהכרח יותר רגועה וממש לא בהכרח שהילדים יהיו יותר מתוקתקים בהשוואה לאמא עובדת. לפעמים אפילו זה להיפך. הכל עניין של בחירה.
נכון. פה מדובר על אישה שמתאים לה ורוצה להיות בביתהכל כבר תפוס
וגם אישה הכי משקיענית, אם היא עובדת, בפועל יש לה פחות זמן לילדים.
כן הבנתיקל"ת
טבע העולם שככה זה בד"כ. זה לא שמישהו אשםהכל כבר תפוס
טוב נישאר חלוקיםקל"ת
לא לא לאהכל כבר תפוס
ועכשיו ברצינות- איך זמן וכוח הם לא פרמטרים? הרי אפילו האישה הכי הכי אם היא עובדת הרבה יהיה לה קשה לתפקד כראוי בבית אחרי יום מתיש. וגם טכנית יש לה פחות זמן
כשיש הרבה זמןי.על
וזמן לנוח הרבה
הופכים לכבדים ועייפים יותר ולא ההפך.
צריך משמעת עצמית מאוד גבוהה כדי לנצל את הזמן נכון כש"לא חייבים".
נכון (ואקטואלי..)הכל כבר תפוס
באמת אם זה מקרה שיש הרבה זמן פנוי זה בעייתי כי אנחנו גם יודעים שהשעמום מביא לידי בטלה וכו'.
כשישקל"ת
הרבה פעמים יש בבתים כאלה גם ילד קטן שלא במעוןהכל כבר תפוס
זה לא נאמר בביקורת או משהו.
פשוט יש כאלה שרוצות להיות בבית ויש לחץ סביבתי לא לעשות את זה אז חשוב לחזק אותן (ומנגד כמובן להעריך את אלה שמתאמצות לעשות גם וגם)
חכמת נשים בנתה ביתה.חסדי הים
אמא שלי היא סבתא בלי ילדים בבית אבל עדיין זה שהיא עושה הפסקה חלקית מכל ההשקעה הציבורית ועכשיו משקיעה כמעט ורק בבית. זה פשוט עושה שינוי.
השלום בית של ההורים שלי, שהוא תמיד מעולה, מגיע לגבהים חדשים בלעה"ר.
אולי הוא לא רוצה שאשתו תהיה בביתפצלש חדש ישן
אבל כמו שאתן בעצמכן אומרות שזה מעיד על הרבה נשיות, בייתיות וכו'
הוא רוצה שאשתו תהיה כזאת...
לא מכירה הרבה בנות שרוצות את זה..רות א
ואני רוצה גם להוסיף משהו שתמיד חורה לי בנושא הזה-
שתמיד מייצרים מציאות כזאת מושלמת שהאמא בבית ולא עובדת.. אני לא אומרת שזה בהכרח לא נכון, אבל כאחת שגדלה בבית שאמא שלי כל החיים עבדה (ועדיין עובדת) עד יחסית מאוחר, ורוב הסביבה שאני מכירה הן נשים עובדות, ובכל זאת גם הבית שלהן ב"ה מסודר ונקי, והילדים רגועים ושמחים.. אז זה פשוט לא מעיד על כלום..
אני ממש לא חושבת שאמא מסורה נמדדת בכמות השעות שהיא נמצאת בבית.. דווקא לדעתי יכול להיות שאישה שבחרה להיות בבית, יהיה לה פחות סבלנות לילדים כי היא איתם הרבה שעות, ודווקא אישה שחצי מהיום לא בבית, יהיה לה יותר סבלנות לילדים שלה.
בסופו של דבר גם אישה עובדת היא אמא, ועדיין יהיה לה משימות של הבית לעשות, וכמובן שיש שבתות וחגים שהיא יותר מקדישה לילדים שלה.
תכל'ס די סטיתי מהנושא של השרשור, פשוט זה נושא שתמיד מציק לי ההסתכלות עליו.. בסופו של דבר אני לא נגד זה שאישה תהיה עקרת בית אם היא באמת בוחרת בזה בלב שלם, העיקר שאישה תהיה מרוצה מהבחירה שלה
(וגם גברים כמובן..)
צודקת לגמרי וכמעט כולם יסכימו איתך לדעתיהכל כבר תפוס
הרי בסופו של דבר זה אחרת גם אם אישה עובדת תשקיע מאוד עדיין יהיו הבדלים.
אבל כמו שאמרת העיקר אישה שמחה שטוב לה (כל עוד זה מאוזן כמובן)
כאמא לילדיםלמה לא123
מרשה לעצמי לכתוב פה (מקווה שזה בסדר)
מסכימה אתך שהכי חשוב שהאמא מאושרת ומסופקת,ואם לאמא יש המון ייסורי מצפון והיא לא שלמה עם עצמה,זה עובר לילדים.
אבל,אמא נמדדת גם בכמות ולא רק באיכות,אמא שנמצאת רק 4 שעות ביום עם הילדים,חוזרת עייפה מהעבודה,וצריכה המון סבלנות לילדים בדיוק כמו אמא שאיתם כל היום.
אמא שנמצאת בבית אפילו שהיא נחה בחדר שינה נעול,הילדים יותר רגועים.הם מרגישים תחושת ביטחון. ככה זה אצלי בכל אופן.
אבל,המצב כיום לרוב לא מאפשר אמא בבית,אז עושים מה שצריך,בסה"כ האמא יוצאת להביא פרנסה הביתה.
ועוד משהו,יש הרבה נשים שמדמיינות שיהיו עם הילדים,אבל כשזה מגיע למעשה,זה הרבה יותר קשה ממה שנראה להן.
שאלה טובה.י.על
בימינו אדם בבית כל היום זה אדם עצלן
אלא אם הוא עובד גם בבית חוץ מתחזוקה שוטפת של בית..
דווקא מי שעובד (ורצוי במה שאוהבים)לרוב יעריך את הזמן- יתקתק מטלות, ההספקים שלו יהיו טובים יותר, הזמן שלו עם הקרובים/ילדים לו יהיה זמן של איכות, ולאורך זמן יהיה גם אדם מאושר יותר כי ההתפתחות תהיה בכמה מישורים במקביל וכו'.
לאו דווקאלהשתמח
הסוגריים שלךחולת שוקולד
ההבדל בין אדם שעובד מבחירה ואוהב את העבודה לאדם שעובד מחוסר ברירה ובמשהו שלא אוהב הוא עצום עצום עצום
כי היא צנועה וזה מייקר אותה .breslover
זה מאד מאד לא קל. להיות בבית זאת בחירה בהחלט ששווה להעריך אתנפש חיה.
יותר חשובה הידיעה שהיית יכולה להיות בבית אם את רוצהבלדרית
ההכרח לעשות משהו נגד האינסטינקט האמהי קשה מאוד. את אם עושים את זה בזמן הנכון לך ולילד זה הרבה יותר פשוט.
לי אישית יצא לעבוד שנה כן שנה לא ולשלוח ילד מגיל שנה לגן ואת השניה בגיל 3.
לכל ילד ולכל זמן בחיים יש את התשובה שלו, החיים דינאמיים.
והכי חשוב, רק בריאות.
נראה ליהודעה
שזה פשוט לא מתאים לכל אחת.
יש כאלה שגם כשיש להם את היכולת הכלכלית והן יעדיפו לעבוד ויש כאלה לצד השני.
יצא לי לראות לא פעם ילדים שגודלים עם אמא שלהם (בעיקר בגיל הקטן יותר) ואין מה להשוות, זה משהו אחר, התשומת לב, החום, החינוך הוא אחר, מה שהילד לא בהכרח בכלל יקבל במסגרת של מעון למשל ששם המטפלת צריכה להתחלק לעוד איזה 9 ילדים בערך ואולי ייתמזל מזלו של הילד שיתייחסו אליו בהתאם ויתנו לו מה שהוא צריך כדי לגדול בצורה תקינה..
כמובן יש לזה יתרונות נוספים. אבל גם זה לא מתאים לכל אחת ולא לכולן יש את הסבלנות והרצון לזה במיוחד היום כי זה גם לא פשוט.
בתכל'ס האישה לא נועדה במקור שלה כל היום להיות בחוץ, הפכנו לכאלה בגלל התקדמות במעמד האישה והפמיניזם שנשים יצאו לשוק העבודה (בעיניי דבר שמעמיס יותר עבודה על האישה וזה גם בא על חשבון דברים מסויימים) וכל העניין של ההגשמה העצמית וכמובן עזרה כלכלית לבית.
אני מנסה לחשוב על סבתא שלי שגידלה איזה כמה וכמה ילדים לא הייתה מגיעה ב4-5-6 הביתה מהעבודה והיא עבדה מאוד קשה וגידלה ילדים למופת, בריאים בנפשם, שמחים שחוו ילדות נורמלית ואת אמא בבית.
אז נכון, היום הדור זה לא הדור של סבתא שלי וגם הנשים והאילוצים שקיימים הם אחרים אבל יש יותר ממקרה אחד או שניים של ילדים שחוו מציאות של אמא בבית, וזה משהו אחר.
אז. מי שיש לה יכולת נפשית\כלכלית לזה בעיניי זה מדהים.
אני כזו, פחות או יותרמתואמת
עובדת מהבית. ומבחינתי זה אידאלי שאני יכולה לקחת את ילדיי בבוקר ללימודים ולהחזירם בשעה סבירה, ולהיות איתם מחצית מהיום.
אבל אולי אני כבר שייכת לדור הקודם... (נשואה 13 שנים ב"ה)
רוצה? מאד. היו שנים שזה היה אפשריruthi
הלוואי ואוכל לחזור לזה
רק שמישהו צריך לפרנס את הילדים שלי
בנות אולי יש פחות, אבל נשים שנשואות וכבר יש להן ילדים אז בטחאם_שמחה_הללויה
בטח יש גם בנים שרוצים להיות בבית ולא לעבודחדשכאן
להיות בבית לא אומר לא לעבוד.בלדרית
וכמובן יש את כל מטלות הבית שלרוב מי שלא מפרנס עושה יותר מהן.
אחרי הולדת בני השלישי החלטתי להישאר בבית וזה היה הדבר הטוב שאמא ל5
נשארתי עם ילדיי עד גיל 3, הלכו ישר לגן עירייה ואני שמחה בחלקי.
מאמינה שזה לא מתאים לכל אחת, מי שמשתגעת בבית ולא יכולה להישאר ימים בבית בלי לצאת כי בפועל זה מה שקורה, זה לא בשבילה.
יש לציין שויתרתי על מקצוע של עורכת דין, אבל זה דבר שלא עולה לי במחשבה, להיפך, אני שמחה שעשיתי זאת בלב שלם.
אפשר בהמשך לחזור לעבוד הרי יש את כל החיים, אפשר למצוא פתרון יצירתי לעבודה מהבית, אבל הכי חשוב לדעת שזה פשוט אפשרי לצאת מהמסלול של הטירוף היומיומי, להישאר בנחת בבית,לגדל את הילדים בבית בלי מעונות ומטפלות, שלרוב ההוצאות של היציאה לעבודה עולות על ההכנסה בפועל.
לטעמי הבעיה הגדולה היא תגובות הסביבה, אבל למי שיש בטחון בעצמה ובהחלטות שלה, צריכה לדעת להתעלם.
תגובה מדהימהאם_שמחה_הללויה
ובמיוחד בימים אלה, כשהרבה נשארו בבית מכורח הנסיבות בכלל לא מרגישה קושי מיוחד כי להיות עם הילדים שלי, להיות בבית, לדאוג שיהיה מקום נעים עם כל הטירוף שבחוץ זה הכי טבעי בשבילי
ממש ככה שלומדים באמת להתעלם מהראש מסביבאמא ל5
כל אחת צעירה מהסיבות שלה ולא תמיד זה מדאגה, בלשון המעטה...
אני אפילו שמחה כשיש חופשים ושהילדים בבית, ויש גם סיבה שזה נותן לבעלי אפשרות להתפתח כלכלית כשהוא יודע שהבית מטופל, הוא לא צריך לקחת חופשת מחלה לילדים, להוציא אותם מהמסגרות וכו'.
אני גם לא משתגעת להיות בבית, אלא להיפך, זה לא מתאים לכולן כמו שלא מתאים לכל אחת לצאת לעבוד מחוץ לבית.
זה תלוי בהרבה גורמים, כמובן גם בתמיכה של הבעל..
כשזה ירגיש כבר לא מתאים תמיד אפשר לחזור למעגל העבודה
גם כשהם יותר גדולים את בחרת להישאר בבית?משה
כן!חצי משלם
ממש.
זה האידיאל מבחינתי. אם יהיה צורך כלכלי לעבוד אז אני אעשה את זה.
(גם במקרה כזה עדיף לעבוד מהבית)
אבל הא-ב מבחינתי, זה להיות בבית.
המון זמן לא הייתי פה. קפץ לי השרשור במומלצים

זה קשה מאוד להיות בבית. במיוחד כשאין ילדים.בלדרית
גם כשיש ילדים כדאי לעשות לו''ז כדי שהזמן בבית יהיה מהנה ולא מדכא.
גם אני רוצה להיות עם הילדים! למה רק האישה?advfb
טוב נראה במבחן האמת על זה...
אניאמא של דן-דן
הלוואי ויכולתי להיות כל הזמן בבית. נראה לי שאין הרבה גברים שמוכנים לכך.
אישית, בעלי לא מוכן שהעול הכלכלי יהיה רק עליו.
כשאני שומעת מישהי שאומרת שבעלה רוצה שהיא תהיה בבית או שהיא גידלה את הילדים בנחת ולא יצאה לעבוד אני ממש מקנאה.
אני דווקא אהיה מבסוט מאשה כזאת.מבקש אמונה
בטח שישפה לקצת
אני הייתי רוצההמייחלת לה'!
להיות עקרת בית
כמו אמא שלי שתהיה בריאה,
בעז"ה הלוואי ויתאפשר..
אשתך כגפן פוריה בירכתי ביתךfargun
בס"ד
זה רצון ה' - לדעתי.
המציאות העכשווית - זמנית.
אני נהנה מהכסף שאשתי מביאה - אבל העונג האמיתי היא פעולתה המבורכת בבית: אווירה חיה בבית, שמחה, ריח בישולים ביום שישי (וגם במשך השבוע), שירים וילדים שמחוברים לאמא.
אם אשה חייבת לעבוד - עדיין היא מרכז החיים בבית. אבא יכול לעזור לאמא - לא להיות אמא. זה גדול עלינו.
מדויקדעתן מתחיל
זו הסיבה שגם אני שואף לכך.
כך שלשאלה המקורית - כן, זכיתי לפגוש כמה.
תשיר לה אשת חיל- "היתה כאוניות סוחר, ממרחק תביא לחמה" וכוים...
נפלאהישתלוות
המשך..אמונה רעיה
אבל כל פעם שאני חושבת מה אם אני יהיה כל היום בבית זה חונק אותי, זה עושה לי לא טוב רק לחשוב על זה... נראה לי יש לי איזה טראומה נסתרת... או שזה הגיוני..
וגם אותי חנכו מלדתי שהכי חשוב (לפחות בהתחלה)שהבעל ילמד תורהאמונה רעיה
פתאום יצא לי לשמוע ממישהו שהכי חשוב שהאמא תהייה בבית
שזה כמובן מחייב שהבעל יצא לעבוד...
לא ברור לי..
וואי התבלבלתי כבר לגמרי
חח יצא לי שרשור פריקה בערך, מחילה

הכי חשוב שתמצאו מה שטוב לשניכםחופשיה לנפשי
או שהוא יעבוד וגל את תעבדי
או שהוא יעבוד ואת תהיי בבית עם הילדים
זה הדבר היחיד שחשוב, שיהיה לכם טוב.
תודה. אגב שאלתי שאלה לגמרי ככלית... אפילו לא יצאתי איתו... מאמונה רעיה
גם אני עניתי כלליתחופשיה לנפשי
אחלה! תודה
אמונה רעיה
בוודאי שזה הגיוני. לא לכולן זה מתאיםהכל כבר תפוס
בנוסף לכך, זה לא כזה ברור שהאידיאל זה להיות בבית. העולם זקוק לכשרונות הנשיים. במיוחד בתחום החינוך שם לרוב הגברים זה פחות מתאים.
אפשר גם שבהתחלה הוא ילמד תורה ואת תעבדי ואחכ הוא יצא לעבוד.
זה גם הגיוני יותר כי בכל מקרה בתחילת הנישואין כשאין שבט אין לאישה ככ מה לעשות בבית.
אולי תעשי בירור עם עצמך מה הכי מתאים *לך* כי בסופו של דבר מה שחשוב זה שתהיי שמחה ושלמה עם הדרך שלך. אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון את ליבו לשמיים.
תודה לך
אהבתי את התגובה!אמונה רעיה
אבל באופן כללי אני חושבת שהעולם איבד מה זה אישה ומה זה אמא
בתרבות העולמית אם אישה לאישה אין איזו קריירה מפותחת אז היא לא מימשה את עצמה, ומה זה בכלל להיות בבית את לא מביאה את עצמך לידי ביטוי ככה
נשים מאבדות מגודלן, מערכן, מצניעותן, ממטרתם...
נכון. כשאין כיוון שהוא לשם שמיים אלא "למה יאמרו 'שומו שמיים'נפש חיה.
באמת .
אני לא מתחרטת שאני כרגע במקום שלי
כי איזהו חכם ?- המכיר את מקומו .
והיום החיים מאד דינאמיים.
לא מחייב שכל חייה אישה תישאר בבית והוא יילמד.
לפעמים הלימוד הגדול יותר מביא לידי מעשה
והשלום בית חשוב פה.
בין אישה לעצמה
בין אישה לבעלה
ובין שניהם - לשכינה.
לא לשכונה...
נ.ב רציתי לצרף משהו אבל זה לא נותן לי
יופי שמח לשמועהכל כבר תפוס
וזו אחת מהבעיות שיש בפמיניזם, שהוא בחלקו יושב על השקפת עולם "גברית" (שנצרכת כמובן לעולם) שמדגישה את ההצלחה בעולם בחוץ, בלוחמניות במידה מסויימת, בכסף, בכבוד.
במקום להעצים את התכונות היחודיות של נשים ואת הברכה שהן נותנות לעולם, מנסים לפעמים להפוך אותן לסוג של גברים.
להיות מורה טובה עם סבלנות לילדים זה לא פחות חשוב מעורכת דין או הייטקיסטית.
מצד שני, לפעמים בחינוך התורני יש הסללה הפוכה, לדגם האישה הקלאסית של פעם.
הכי טוב אם היו מחנכים כל אדם להכיר את עצמו ולבחור מה מתאים לו לפי אופיו וכשרונותיו.
זו גם בעיהחופשיה לנפשי
זה הגיוני..מה שטוב לך. חוץ מלהיות יהודים טובים איןתפוחית 1
לא נראה לי טראומה. זה באמת קשה להיות כל היום בבית עם המטלותארלט
שלא נגמרות וחוזרות על עצמן ועם הילדים- זה אושר גדול אבל קשה כל הזמן, כי כן רוצה להביא לידי ביטוי יכולות ותחומי עניין שלי שלא יכולים לבוא לידי ביטוי בבית, שיח עם אנשים בוגרים וכו'. אז באמת לא לכולן זה מתאים וזה בסדר. ולמי שמתאים לה- מעולה. אשריה.
אני גם הרגשתי ככהלהשתמח
פתאום נזכרתי והתקשר לי... לא הכל קשור אבל הוא מדבר על הנושאאמונה רעיה
איך אפשר להתחייב על כל החיים, ולמה שתהיהסודית
יש שנים שזה נפלא, היו שנים שעבדתי שעות בודדות וגמישות בשבוע. זה הכי כיף
אבל זה אומר שכל החיים היא תהיה תלויה בו תלות מוחלטת. מאיפה נובע הרצון הזה שלו?
מה שאני חושבת על הבחור שתיארת..אם_שמחה_הללויה
היום כמו שיש על אישה השפעה מהסביבה לצאת לעבוד, על הגבר יש את הלחץ מהסביבה ״איך תפרנס לבד?״, זה משפיע ומערער בטחון של הגברים. גם אם בפועל זה אפשרי.
וואלה, לא חשבתי על זה בכיוון הזה. תודה לך!!!אמונה רעיה
רציתי לפני שהתחתנתי ונולדו לי ילדים..דורשת קרבתך
מצחיק שפעם חלמתי על חופשת לידהים...
אולי גם קשור לזה שקיבלנו תאומים ב"ה, אבל לצאת לעבודה נתן לי כל כך הרבה נפשית, קודם כל שקט ושלווה
התגעגעתי אליהם במשך היום והייתי יותר סבלנית איתם
ועכשיו עם הסגר אני מחכה ליציאות לסופר
ובכלל לא מתרכזת בלעשות דברים שחשבתי שאוכל לעשות, בטח שלא עם שני תינוקות שדורשים תשומת לב כל הזמן ועד שהם הולכים לישון בערב כבר עייפים ואין כוח לכלום
כן. אניחולת שוקולד
בעבר הרגשתי צורך לצאת קצת אבל היום גם זה לא
ולמה כל החיים? אפשר לצאת כשהילדים גדלים. בשלב הזה כבר באמת קשה וגם אין טעם להישאר בבית
מחפש כזאתהישתלוות
קדושה בשפע
פרנסה לא חסר ב"ה
ב"ה יפה שיש פרנסה בשפע, כך אפשרי גם קדושה בנחתאמונה רעיה
חולות קורונה?מזמור לאל ידי
יש לא חסרbreslover
זו האמת הפשוטה והיפה.
אך צריך להתפלל על זה מאוד בדור הזה כי זה בדרך כלל בחורות מאוד צנועות שיש להם רגש מאוד גדול לקדושה וצניעות.
אניסתם אחת
לא נדיר, מכירה בנות.עד עלות השחר.אחרונה
עד כאןכְּקֶדֶם
מי יודע כבר כמה קשרים הלב הזה חווה
וכמה אמרו לך שאתה זוהר ושאתה משהו אחר ושהעולם צריך אותך באמת. ואיך זה שאתה כזה כל כך? והלוואי שהרגע הזה אתה ואני לבד יהיה לתמיד. ושאם היה אפשרי הייתי נשארת איתך לנצח אבל אנלא יכולה להקים איתך בית. ועוד אינספור פתגמים מאינספור שהלב שלי נתן להן להיכנס בלי מעצורים. והן הביטו ברהב ונגעו בקצהו ונחרדו ונעלמו.
ולהבדיל גם קשרים עם חברים טובים מאד שהחליטו שדיי.
אה וגם הוא, שאמר לעולם דיי. גם איתו רציתי להגיע הכי רחוק שיש יותר מהכל וגם אתה מתי שככ התקרבתי אליך טרקת לי את הדלת בפרצוף. כמו כל האחרים.
ואולי אני באמת תמים ונאיבי אולי לא הרגשתם אליי כמו מה שאני הרגשתי ומרגיש אליכם עד היום. אולי באמת ניצלתם כל רגע אתי רק כדי לחוות עוד קצת , כמה שמתאפשר.
אבל הגיע הזמן שלי. שעכשיו אני איעלם.
הגיע הזמן שאומר לעולם - דיי.
התוהו קדם לעולם.
נוגע, לא נוגע
עצוב וכואב לשמוע
קצת מניסיון, יש אנשים שהעבודה הרוחנית שלהם זה להסתנכרן עם העולם וללמוד להתהלך בו. ואם זה מנחם, אחרי העבודה הזאת אתה מרגיש אחרת, טוב יותר ורגוע ושליו, ושלם עם עצמך.
שתרגיש טוב במהרה בעז"ה, ותמצא את מקומך ואת רעייתך
נעמת לנו… חבל שאתה מחליט לעזובפ.א.
וואלה לא קלטתי שזה שרשור פרידהadvfb
כתיבה יפהאדם פרו+
כואב ממשארץ השוקולד
חבר יקרכל היופי
עוד לא הגיע זמנך להיעלם.
הלב שבע אכזבות אבל יום אחד יהיה טוב יותר ותמצא את מקומך.
הסימן הכי טוב בעיניי לטוב ולכנות - הוא אנחנו עצמנו.
האם אתה מרגיש טוב ואהבה כלפי אחרים?
אם כן, בוודאי שיש עוד כמוך שאינם רק נצלנים.
כל אחד מאיתנו מסתובב בעולם הזה עם שריטות וקשיחם משל עצמו, החיים מורכבים ללא ספק.
אבל יש ויהיו רגעי אור.
אנחנו נוטים להבליט את החושך כי הטוב הוא המובן מאליו, כי אנחנו בנויים להתגונן מהרע.
אבל מה שזה אומר בתכלס, גם אם לא תמיד מרגישים ככה, שהטוב הוא הרוב. מקיף אותנו בלי שנרגיש.
מותר ליפול לתהומות, זה בסדר להרגיש, אבל לזכור שיש אור בקצה, שהנפילה הזו לא תהיה לנצח.
חולה עליךךךadvfbאחרונה
אחלה כתיבה
הצורך לשים גבולות הוא צרך הכרחי.
לאחרונה באמת עלתה התובה שזה גם נותן קרקע פוריה לדברים שיצמחו ויפרחו.
יש שני צדדים יראה ואהבה.
היראה שמתבטאת בשימת גבולות והיא נותנת בסיס יציב.
על גבי הבסיס היציב אפשר לפתח ולהצמיח כל פעם את האהבה.
אז בהחלט - די! שמים גבולות! מתוך כך בעזרת ה' הרבה שפע ברכה והצלחה!!
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי
אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...
לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.
עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).
הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.
זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".
מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."
וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?
זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...
קלעת בולמה כבר ביקשתי
היא אמרה על עצמה שהרגש שלה לא נמצא איפה שהיא מצפה שיהיה ושהיא מאוד מקווה שיתפתח, ככה שכנראה באמת זה שלא היה שם שינוי משמעותי היה הטריגר העיקרי להיפרד. היא דיברה עם מישהי שהדביקה את החוסר התקדמות ברגש בהובלה שאולי חסרה מצידי, וזה היה נראה שהיא קצת נתלתה בזה בשביל לתרץ למה היא רוצה לסיים. בזמן הפרידה נאמרו הרבה דברים שאני כבר לא ממש זוכר, והאמת שמעדיף כבר לשכוח... 
בעז"ה שבקרוב ממש נזכה למה שאתה מתאר ושבנתיים אצליח לחיות באמונה ובביטחון...
מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים
אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.
"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".
תודהנוגע, לא נוגע
שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon
האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם?
אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
אשמח גם
ראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה
אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור 
פניתי
ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנות
JLICתמיד בבטחה
תודה, מכיר קבוצת ווצאפ שלהםמתוך סקרנות
יש להם גם קהילה פיזית?
בוודאיארץ השוקולד
מעניין, טוב לדעתמתוך סקרנותאחרונה
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
יש בתחתית רשימת השדכנים בשרשור הנעוץלגיטימי?
כמה שדכנים ומיזמים.
כדאי להסתכל לדעתי גם על האתר SAYS.
בהצלחה
הייתי מחפש באינטרנט על JLICארץ השוקולד
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי
הבחורה כמעט מתעלפת מקור
והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..
הבנת מה אני אומר?
אחי , היא בעולמות עליונים
ביטקוייןמשה
זה באמת מקום לרחף בו.
כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.
מה שבטוח.
ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.
תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.
בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.
הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.
ברור שהיא צריכה להגידהפי
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד
אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.
ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.
חחחח לא נראליהפי
אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר
פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן
מה לא ניקח????
והיא כולה עלק קר לך
הורידה לי את החשק לא לקחתי .
סתם פשוט היה יש ים אנשים
קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר
אבל בדייטים לי ספציפית קפוא
ואני חופרת לבחור שקר לי!
הוא לא יכול לפספס את זה
אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי
שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.
שזה קטע זה יחסי כי עם גברים קפוא לי רצח
ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק
אז אפשר לעבורבחור עצוב
זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.
בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).
אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר.
ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב
יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות.
אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
מסכיםארץ השוקולד
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה
והיא עדיין התפדחה להגיד
אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה
מזכיר לך משהו?אריק מהדרום
את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.
המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.
וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.
זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.
אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.
וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.
אתה יודע שזה בערך מה שקרה בקיבוציםמשה
השקיעו שם בכל מיני שטויות כל מיני אנשים שעבדו בגזברות. חלק קטן הצליח והתעשר (ואז הקיבוץ לא התלונן...) וחלק גדול פשטו את הרגל.
אני תוהה אם מספיק ששני הצדדיםארץ השוקולד
רואים עין בעין ביחס להוצאות וחסכונות, גם אם אחד הצדדים לא מתעסק באופן ההשקעה?
מה דעתך על זה?
המצב הנפוץאריק מהדרום
בשאלות הגדולות של החיים, עם מי להתחתן, כמה ילדים להביא, איפה לגור, איך לחנך את הילדים, במה לעסוק, צריכה להיות החלטה משותפת או לפחות מעורבות אחראית לדרך, גם בבניית ההון המשפחתי זו החלטה מספיק קריטית בחיים כדי לפנות לזה זמן איכות לדבר על העתיד הפיננסי שלכם.
אם תרצהאריק מהדרוםאחרונה
תוכל להשוות את זה לזוג שצד אחד מעורב בחינוך ילדים עד לשד עצמותיו והצד השני לא יודע איפה הילדים לומדים, לא מה הם לומדים, לא איזה כיתה, לא אם מישהו מציק להם בהית הספר, הוא בקושי יודע כמה ילדים יש לו ואם בכלל ומה השמות שלהם, מתי בר מצווה, לא מעניין אותו כלום בחינוך ילדים.
אז בפיננסים זה המצב הנפוץ.
ברור שמספיקברגוע
חחח גדולהפי
אוחזיויק
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.
ולמה
1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"
נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.
(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)
מסכים ומחזקאביעד מילוא
אבל זו התבוננות חיצונית צריך לשבור את הסטיגמות
אתה מה זה צודקadvfb
גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.
אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.
לא הבנתיהרמוניה
למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?
לראשון יש יותר סיכויadvfb
הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.
בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי.
תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה
לבין כמה שהוא באמת
שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו
כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.
בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים
לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.
בעז"ה בקרוב ממש!
היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.
אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה
בע"ה
לשנה הבאה נר איש וביתו
מתוך בריאות ושמחה#
רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה
שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.
ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת
מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה
חזק ואמץ
ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש
"קווה אל ה'
חזק ויאמץ ליבך
וקווה אל ה'"
איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא
יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)
💁🏻♂️אבטיח ברזילאי
ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.
אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.
נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו
זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא
אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום
מחזק אותךאבטיח ברזילאי
קשה הזיווג כקריעת ים סוף
ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...
בהצלחה 
יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
^^^ארץ השוקולד
ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.
בהצלחה
כפי שכבר אמרובחור עצוב
לצאת עם בשלות יותר.
כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני".
משקיעים יותרהפי
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb
אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.
אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה
אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?
אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.