ראשית כל האמור כאן לא נוגע לניצולי שואה עצמם.
אבל סתם אנשים חילונים בימינו שמשתמשים בשאלה הזו כטענה זה לא יותר מחוצפה פילוסופית שבאה רק מתוך רצון להשמיץ את היהדות ולא לקבל ממנה.
ולמה אני חושב כך מהסיבות הבאות:
א. ראשית לפני שאני חוקר איפה פלוני אני צריך לדעת מי זה פלוני ולהאמין שהוא קיים. לפני שאני מחפש איפה ה' היה או לא היה יש דברים בסיסיים יותר שאני צריך לדעת עליו (יותר מהעובדה שקוראים לו הקב"ה).
ב. לרוב כשאנשים שואלים את השאלה הזו הם פשוט מצטטים אותה ממקום אחר, אבל הם עצמם לא הקדישו זמן ומחשבה כדי להגיע לאמת כלשהי, כלומר יותר מאשר מחפשים תשובה לשאלה הזו נוח להם להסתתר מאחריה ולהשתמש בה כמגן וטיעון לחוסר אמונתם.
ג. אני באמת חושב שאם אותו אחד ששואל את השאלה הזו היה שואל את עצמו עוד כמה שאלות בסיסיות יותר ומנסה להתמודד איתם ולענות לעצמו עליהם ברצינות אז ודאי הוא היה מתבייש לשאול את השאלה הזו..
האם אותו אדם שואל את עצמו באותה מידה מי זה בכלל הקב"ה? איפה הקב"ה היה בזמנים הטובים של עמ"י? או איפה ה' היה בזמנים הטובים הפרטיים שלי? ז"א שאם מישהו בא בטענה איפה ה' היה בשואה זה אומר שהייתה לו הו"א שהוא צריך להיות שם אז למה אין לא הו"א שהוא היה נוכח גם בשאר הזמנים הטובים?
אלא שכנראה הוא לא מספיק מכיר את ה' יתברך וע"כ יש רק עצה אחת לאדם כזה לומר לו: שכאשר הוא ירצה באמת להכיר את קוב"ה הוא מוזמן אבל שלא ישאל שאלות שהוא לא מבין בהם.
כמו כן יש עוד הרבה דברים לומר על השאלה המוזרה הזו אבל העיקרון הוא לא להישאר חייב תמיד לתת טענה כנגד ולהחזיר את השאלה למקשן.
יהי רצון שה' יתברך יזכה את כולנו להאמין בו באמונה שלמה ויפקח עינינו לראות באורו ובשפע שמשפיע עלנו בכל רגע ורגע.
"רבים אומרים מי יראני טוב נסה עלינו אור פניך ה'"
בצפייה לישועה ובניין ירשלים בב"א