מניחה שיש כאן הרבה שמתמודדות עם שנה ראשונה שעושים פסח בבית..
אז מתחילה שרשור של עצות, טיפים ורעיונות להצלחת הפרוייקט..
מוזמנות להצטרף!
והטיפ שלי:
גדלתי בבית שאוכלים חמץ ממש עד הבוקר של ערב פסח, כשחצי מטבח (הבשרי) כבר כשר ופעיל בבישול לחג והחצי השני (החלבי) עדיין פעיל עם חמץ במקביל.
גיליתי שאצלי בבית עם הרבה ילדים קטנים זה לא הולך.
אז אצלנו קודם מפסיקים לגמרי עם החמץ ורק אז אני מכשירה את המטבח ומסיימים את הסלון.
מונע הרבה לחץ וצעקות על הילדים.
מה אוכלים בימים שבין לבין?
קונה המון פריכיות אורז.
יש לי סיר מיוחד לאורז לשבוע הזה (בפסח עצמו אננו לא אוכלים אבל זה לא חמץ..)
ציפס קפוא בתנור
כנ"ל מוצרי בשר שמוכנים ורק צריך לחמם.
קורנפלס ושאר דגני בוקר כשלפ. (שוב, בפסח עצמו לא אוכלים..)
וביצים ותפוחי אדמה וחלבי בשפע (מרשה יותר מעדנים וכו מהרגיל..)
ובשנים רגילות גם שולחת את הילדים עם פיתות או לחמניות לגינה. השנה כנראה שלא..
מתכננת לסגור את המטבח מבישול ביום חמישי שלפני שבת הגדול.
שבת הגדול - כל האוכל מוכן מראש (חלק קפוא ומה שלא מתכננת לבשל בחמישי) ובוצעים על פיתות.
מוצ"ש - הכשרת המטבח ולא אוכלים יותר חמץ.
אז מה הטיפ שלכם?
אבל בתנאי..
נכון. ואז ממהרים ולא מקיימים את המצווה העיקרית של הלילה
)