מסובך (פורקת בלי להתלונן)תפוחים ותמרים
מודה לאל כל השפע והטוב שיש בחיי, ילדים בריאים ומתוקים, בעל אהוב, כוחות לטפל בכולם.
רק שלפעמים... אני עייפה מאד. בעיקר נפשית.
כולם אוכלים כ-ל הזמן. המון מטבח, כלים, בלגן בכל הבית (בעיקר בת השנתיים+). כל ערב מאפסת וקמה לחורבן.
בשנה שעברה ניקיתי הכל, הבית עמד מצוחצח לחג (אני הרבה יותר קפדנית מבעלי בפסח). איפה צחצוח ואיפה אני. חמץ בכל מקום.
משתדלת לשמור על שגרה. מצליחה חלקית.
בעלי פה אבל לא לגמרי. הניתוח מרחף מעלינו. סובל גם מאסטמה. יש סיכוי שינתחו גם בהקשר הזה. ועכשיו כבר כמה שבועות סובל מכאבי בטן.
והוא גבר. אז לא יודע לשתף בפחדים ובחרדות. הכל יוצא התנהגותית (קוצר רוח, נוכחות מוסחת וכאלה) .
כל אחד שקוע בחייו עכשיו.
אחות עם 2 ילדים. בלי זמן.
אמא מבוגרת. חרדות עד אינסוף.
חברה בהקרנות.
מאד לבד. כמו כולם.

חיבוק אהובהאני זה א
ממש לא קל. תקוםה מאתגרת במיוחד שילוב של פסח, מגפה, חופש ועוד...
אם זה קצת מנחם אותך אני גם מרגעשה כבר מותשת בעיקר נפשית קשה מאוד לבשל כל היום ותוך כדי לנסות לנקות לפסח. אין לי עיצות אבל חיבוקים יש לי בשפע
מאמי תודה על שפע החיבוקים!תפוחים ותמרים
חיבוק גדול, הכתיבה שלך נוגעתמק"ר
תודה מק"ר, ומה שלומך את?תפוחים ותמרים
חיבוקאורוש3
מאוד מובן. בקשר לפסח. עושים מינימוםםםםם
לבדוק את כל המקומות בגובה של בת השנתיים שאין כזית חמץ. כלומר חתיכה גדולה. פירורים בפינות חשוכות מבטלים בביטול חמץ וכל עוד אין סיכוי שיגיעו לאוכל הם יכולים להשאר בנחת במקומם. משחקים גם לרוקן סלסלה לבדוק שאין כזית ולהחזיר. משחקים שרוצים להעלות על השולחן בחג למשחק כן צריך לנקות באמת. לנקות מדף שניים במטבח שיהיה לשים חלק מהדברים. את היתר לסגור עם חוט או מסקנטייפ לכתוב חמץ ולא לפתוח בחג להעביר סמרטוט מבחוץ. את יתר הכלים והכל על השיש אח''כ או בארגז. זה רק שבוע. לנקות בסוף מקרר, שיש, כיריים, מיקרו, פינות אוכל. אני לא מכשירה תנור. יש גז וקנינו טוסטר אוון שיהיה חלבי פרווה או בשרי פרווה. לא החלטנו. תיקי בית ספר וכו' לבדוק שאין סנדוויץ' שנשכח או משהו גדול. לתקוע בשקית ולא לפתוח בחג. בקיצור. להכשיר. ניקיון כיפי יחכה לזמן רגוע...
באמת ממש ממש קשה עכשיו שאין כ''כ איך למלא מצברים נפשיים והכל לחוץ ומפחיד. מותר להתלונן. העיקר אבל להישאר בריאים. שולחת כוחות. תקופה מאתגרת שהאנושות מזמן לא חוותה כמוה.
כמה עצות טובות, תודה!תפוחים ותמרים
משחקים קניתי באמת חדשים,
סוגרת לגמרי ארון אחד במטבח,
אפעיל את הילדים לפנות תיקים, לרוקן ארגזי צעצועים, לבדוק בקומות הנמוכות של הספריות, אתמול מצאתי בייגלה בנעל שלי (..... !)
אני אחראית מקרר
בעלי מכשיר תנור וכיריים
הילדים אחראים על השיש ועל האמבטיה
אגב, צריך להכשיר את הפלטה?

הקושי האמיתי באמת בפחד ובחרדה. הילדים שואלים ואני אומרת להם את האמת: אני לא יודעת מתי זה ייגמר. כן, אני מפחדת. כן, זה מסוכן להידבק.
את הפלטה מנקים היטב ומפעילים ריקה לשעה.באר מרים
ולא לשכוח למכור חמץ. אפשר דרך האתה של הרבנות.
אני רושמת שם את המקומות של האוכל שנשאר אבל גם את המקומות שלא ממש ניקיתי וסגרתי למשך החג, לייתר בטחון שהיה שם משהו...
לא מכירה שיש מקום לרשום ממש מקומותתפוחים ותמרים
לא זוכרת דרך מי מכרתי בשנה שעברה.
יש לי ארון אחד שאני סוגרת לגמרי במטבח.
איך כותבים מקומות אחרים? מה, ספק חמץ בספריה? ככה?
יש בזה דעותאורוש3
אצלנו למשל לא מוכרים מקומות כאלה. כי כאילו אין ממש הגיון. מי היה רוצה לקנות פירורים מלוכלכים. לכן מוודאת שאין כזית חמץ. פירורים זה מבוטל בכל מקרה! מוכרת ארון ספציפי עם אוכל..
אז אם לא ממש ניקיתי ספר ספרתפוחים ותמרים
אלא רק ניגבתי מדפים תחתונים (איפה שהפיצית מגיעה....), ואולי נשארו רק פירורים - אני "מכוסה" ?
חשבתי שאני מוכרת רק את החמץ האמיתי שסגרתי בארון.
ועוד שאלה - שמרים חייבים לשמור בהקפאה או שאני יכולה לשים בארון?
תודה!
זה מה שעשיתימחי
ניגבנו מדפים שבגובה הילדים וניערנו את הספרים במדפים האלה, בשאר המדפים לא נגענו. אני חושבת שזה מספיק
לגבי שמרים לא יודעת
אני משאירה שמרים במקרר או בהקפאהיעל מהדרום
לק"י

סוגרת מה שלא כשר לפסח- בשקית אטומה במקרר/ הקפאה, ומוכרת מה שצריך לפי הרשימה של כושרות:
באיזה מוצרים יש חשש חמץ - כושרות
כן. זה מספיק מה שניקיתאורוש3
לגבי השמרים אני לא יודעת. אני אמכור אזור קטן במקרר ואשמור בו כמה דברים בשקיות. לא ממש חמץ אבל נגיד שעועית ירוקה שנשארה לי וכאלה. ובמכירה כותבת- שקית במקרר או בפריזר וארון אוכל.
לא חושבת שאפשר לכתוב ככהמחי
אפשר למכור את הספריה, וזה יכלול את החמץ שבתוכה
תלוי מיחגהבגה
אנחנו לא מוכרים כלום כלום כלום..
כי חמץ ממש, בד"כ אין בבית בכמויות מסחריות. שאז זה הפסד משמעותי.
וחמץ שבלוע בתנור, פירורים דבוקיםמןמקומוץ נסתרים, איזה גוי יבוא ויאכל את זה. ואם אתה מוכר מהתחלה בתור קונץ ולא באמת מתכוון אז זה מבוטל מהתחלה.
אבל הדעה של הרב שלנו שונה גם בהרבה גףדברים. רוב עמ"י ככולו מוכרים חמץ
להשתדל שלא יהיה קונץ אלא מה שבאמת צריך
.
את פשוט מקסימהאם ל2

וקצת עידוד.

אני מרגישה מה שהרבה מרגישים/ות

העולם מזדכך ומטהר

יותר קדושה ושמירת נגיעה

פחות חילול שבת.

יותר ביחד

יותר משפחתיות

יותר אחדות

יותר איכפתיות

למרות הקושי שנקוה שיגמר בקרוב.

אני מרגישה שהמשיח נוקש בדלת 

ועוד רגע הוא כאן.

אין לי מילים אחרות לתאר את ההרגשה.

ועם זה אני מתהלכת.

עם תחושה של ימות המשיח!

מאחלת לכולנו להרגיש כך

ולשדר את זה הלאה

ואולי זה יקל את העול הנפשי.

בהצלחה וחיבוק

גם אני מרגישה את זה, מאד חזקתפוחים ותמרים
ואפילו אמא שלי, שהיא אדם ככ לא מאמין.
הצחקת אותי עם הבייגלה בנעלאורוש3
מסכימה איתך שזה מפחיד מאוד מאוד. גם אני אומרת לילדים את האמת אבל כן חשוב לי לתת להם גם עוגנים מרגיעים. שהרופאים ממש טובים שמחפשים תרופות וחיסון. שאנחנו נשארים בבית ונזהרים. שאבא יוצא לעבודה עם כפפות ומסכה וכו'. לתת להם בכ''ז תחושה של ביטחון... ענו לך על הפלטה. שבת שלום מותק
יקרה מאוד..חגהבגה
קודם כל.. אימאלה, איזה קשה זה נשמע, התמודדות מכל כיוון!
מנסה לעזור, עם הנסיון המאוד דל שלי.
בעלי סובל מכאבי תופת באיזור הפרינאום ויחד עם זאת שורף לו בעיניים מאוד. שנים, 7 שנים אם לדייק, ו אנחנו בני פחות מ25.בקצרה, ה משבש לנו את כל החיים. קש לו לשבת לאורך זמן, וגם זה לא יכול בכיסא מאוד ספציפי, נסיעות ארוכות זה סיוט, וכו' וכו'.. אחרי שניסה את כל הרופאים המומחים, הפשוטים, מכל כיוון כמה פעמים, מסתבר שזה כנראה רגשי. מה שאני אומרת- בעלך מתמודד עם המון. ואם הוא לא משתף, כנראה בגלל זה כאבי הבטן. תנסי, למרות שאת גמורה ואין לך כח והכל ברור לדובב אותו כמה שיותר. הוא חייב לדבר על הרגשות והחששות והמחשבות קצת כדי לפרוק. בחכמתך כרעיה אוהבת ובעלת בינה יתרה, בטוחה שתמצאי את הדקך הנכונה אל ליבו בהקשר הזה.
בבית-
גם לי, לא היה מושג מה לעשות. 3 קטנות, הגדולה בת פחות מ3, ויש לי חמץ בכל חור אפשרי. ו אנחנו לא מוכרים חמץ..כל הזמן חשבתי מה הטעם לנקות אם הן יעבירו חמץ לכל מקום? ואז באיזשהו יום בלי לתכנן פשוט החלטתי- הן לא מסתובבות עם חמץ בבית
ואחרי האוכל ישר לנער ולנקות אותן.
יש לך גדולים בבית? להפעיל להפעיל להפעיל.כל דבר קטן. בקטע חינוכי, עם פרסים, בלי פרסים, מה שבאלך. טבלאות, משימות מבצעים, הכל הולך. אבל שיעזרו לך בכל דבר קטן. לתלות כביסה, למיין לפי צבעים, להוריד, לקפל, להחזיר לחדרים. לשטוף צעצועים, לנקות אבק,לשחק עם הקטנים, לשטוף כלים, לחתוך סלט, כל דבר הכי קטן!
חד פעמי, שכדור הארץ יסלח לנו- זה הזמן להשתמש בו.
ארוחות- אפשר לוותר על ארוחה אחת חמה. ו'להסתדר', שכל אחד ייקח לעצמו, פרוסה עם ממרח, ירקות, פרי, לא קרה כלום אם לא מגישים פנסיון מלא... אולי להכין כמויות כפולות ומכופלות לכמה ימים? סיר מרק גדול ומשביע שתמיד אפשר לחמם ולאכול? לחתוך הרבה ירקות ולשים בקופסאות במקרר שאפשר לגשת ולנשנש? או על אותו עיקרון אפשר עם פירות, לחתוך פירות לפרטסות גדולות, תפוח, פלחי תפוזים/קלמנטינות, אגסים, בננות, אפילו לערבב כמו סלט פירות ולסחוט טיפה לימון...
לעשות רשימה- מה הכי דחוף שיהיה מוכן לפסח, מה פחות. לפי סדר- מה אנחנו עדיין משתמשים ומה אפשר כבר לנקות.
והכי חשוב, אבל הכי חשוב לדאוג לעצמך. אתמול קמתי, ועשיתי מקלחת טובה וארוכה, היום שלי היה נראה אחרת לגמרי. ובעלי קנה חבילה של מקופלות בקניות האחרונות, דבר שאין לנו בבית בד"כ, ו כשאני צריכה להתרענן, קפה טוב ומקופלת, או אפילו 2, עושים את העבודה לגמרי.
בע"ה, יגיע פסח והכל יהיה נקי. ונעבור את התקופה בע"ה. ולבעלך תהיה רפואה שלימה בקרוב. כל יום שעובר- אנחנו מתקרבים לכל היעדים האלו!
את מהממת, קראתי כמה שרשורים שלך, ממש מעוררת השראה, דרך ההסתכלות שלך. ממש אפשר להבין איך בזכות נשים צדקניות עתידים להיגאל!
בהצלחה רבה 💟
תודה רבה על ההשקעהתפוחים ותמרים
אני בהחלט חושבת שיכול להיות שזו תגובה רגשית. הוא בעומס עצום. וגם כבר היה אצל רופא משפחה וגם גסטרולוג שלא מצאו כלום. קבע עוד תור לשבוע הבא.
ובכל זאת לא מצליחה להגיע אליו. הוא אומר: אני דואג לכם. כמו מישהו בדרכו האחרונה.
ומודה שממש קשה לי לטפל בו כמו שהוא צריך.

מה שהוא באמת צריך:
אשה חמה אוהבת, רכה ופנויה. שמחה לקראתו בכל עת שהוא פנוי.
בפועל האשה הזו מניקה פצפון, רודפת אחרי קטנה שובבה שפשוט אי אפשר להשאיר לבד ושואלת המון תשומת לב (מתוקה ברמות, כן?) ומשתדל לארגן איזשהוא לו"ז לאחרים במקביל לבישולים ולארגון המטבח וקצת סידור של הבית.
הוא מצדו רוב היום במחשב/טלפון. כל הזמן חוזר על זה שהוא צריך להתקדם ושזה לא חופש. הוא מתכון ש*בשבילו* זה לא חופש מהדברים האחרים. הבכורה אמרה לו היום שהוא בכלל לא איתם (עם הילדים) והוא כעס כי היה בטוח שאני מסיתה אותה נגדו (ממש לא).
אני לא יכולה לתת לו את מה שהוא צריך כי אני מתרוקנת מאנרגיות. כי הוא רחוק ולא ככ נחמד מתוך העומס הפנימי שלו. כי זה ככ *לא* חופש , וכל דבר שהוא לא להיות עם הילדים והבית הוא לגמרי חופש בעיני....
אגב אני השנה הבנתי שהבית לא יהיהאני זה א
מבריק אני אשתדל מאוד שלא יהיה חמץ אבל מבריק ממש לא יהיה. (כמובן נמכור את החמץ שנשאר) להיות חודש לםני פסח עם הילדים כל היום בבית לא ממש מקל על מלאכת הניקיון גם כשאני מפעילה אותם והם עוזרים יש גיל שאין מה לעשות רמת הניקיון שלהם לא משהו בה..
אז מה שבאמת חשוב אני או בעלי מנקים השאר הילדים עוזרים ואני משחררת את רמת הגימור..
זו הזדמנות טובה בשבילי לפחות לשחרר קצת את המושכות..
התגעגעתי נשמה יקרה!!!וואוו
מדיח כלים יש? או לקנות חד פעמי? מאוד מקלוואוו
לפני פסח.... סליחה מכל חובבי האקולוגיה פה..
יש מדיח, עובד בלי הפסקה, והשבוע קניתי גם חד פעמיתפוחים ותמרים
שיש לי לי כדהא, אני פשוט לא מצליחה. אוכלים 2 ארוחות ממש מסודרות, וחוץ מזה... אוכלים גם כל שאר הזמן (רזים לא נצא מהחג הזה)
מובן ככדבורית
חיבוק גדול!!
הרסת אותי עם ״כל ערב מאפסת קמה לחורבן״
סליחה שאני צוחקת... הומור שחור
כל הכבוד לך שאת כל ערב מאפסת!!!!
אלופה
חשבתי שאם אקום איתם אצליח להשתלטתפוחים ותמרים
גיליתי שלא.... כוח הבלגון שלהם עצום ורב וכוח החינוך/סידור שלי.
אז.... פרגנתי לעצמי לקום מאוחר, ישנה עד שמונה וחצי יש גם יתרונות למצב!!!!!
זה סתם השעון קיץ הזה, זה בכלל לא מאוחר!!דבורית
8:30 זה בכלל 7:30!! מעצבן השעון הזה
וגם אני קמה באותה שעה 😜
לא פשוט .... גם זה יעבור .הריונית ותיקה
בקשר לפסח גם אני הבנתי שצריך להרפות , שלא הכל תמיד מסתדר איך שאנחנו רוצים .
היו לי תוכניות גדולות על ניקיון ומיון וסדר מטורף והנה כנראה יש לו בשבילנו תוכנית אחרת כי גם אני וגם בעלי עובדים חיוניים ועובדים ממש עד כניסת חג והילדים בבית והתינוק ובלאגן שלם ....
אז הרבה בריאות , כי זה מה שחשוב .... ויש הקלות רבות השנה בכל העניין של פסח כדאי להתעדכן
בעלי כנראה בדרך לאשפוז, מאד זקוקה לעידודתפוחים ותמרים
גם ככה די ברמה הישרדותית..... 🤣 לא יודעת איך אסתדר בלעדיו. בשבת הזו נרדמתי פעמיים (!) על הספה והילדים קיטרו שאני לא איתם.
בעלי סובל מכאבי בטן עזים שעלו דרגה ביום חמישי בלילה. מחר הולכים לגסטרולוג נוסף. נבקש הפניה למיון.
אני מפחדת עליו. מאד.
את כנראה ממש צדיקהחגהבגה
כי זה נשמע לי נסיון הזוי וה' שם רק את הכי טובים שלו בנסיונות כאלו.
מתפללת לרפואתו, הלוואי שיחלוך כלאומת שבא! לדעתי, זה רגשי. לא שזה עוזר, או פותר את הכאב. אין לי עצות מעשיות, רק תמיכה מרחוק, עם מסיכה. ותפילה...
רוצה לכתוב את שמו לתפילה?הריון מספר אחת
וואו רפואה שלמה!!אמא וגם
נראה לי שכדאי מאד לרתום את הילדים לעזרה.
גם בסדר ונקיון, גם בעזרה לך, גם בטיפול והעסקה שלהם.

מתפללת שבעלך ישוב לאיתנו.
וואי וואי. רפואה שלמה!!!אורוש3
רפואה שלמה!!דבורית
ככ לא פשוט, בעז״ה ישועת ה׳ כהרף עין!!!
חיבוק מרחוק, ממש ניסיון
חיבוק יקרה והמון כוחותאיזה יום שמח

הלוואי שיכלתי לעזור

רוצה לתת את השם שלו ונתפלל?

וואי.. ממש רפאה שלימה!באר מרים
וואו תהיתי מה קורה איתךאמא וגם
אני חושבת שהרבה מהמשפחות עם ילדים מהדרות פחות השנה בדקדוקי הפסח שלקחנו על עצמנו הרבה מעבר להלכה
ומהדרות יותר בונישמרתן מאד לנשפותיכן
וברץשאר המצוות שכרוכות בגידול ובטיפול השוטף בבית.
תרגישי עם זה הכי טוב שיש נשמה!!! הכי טוב.
זה מה שה' רוצה מאיתנו כעת.
להפעיל את הילדים לעזור כמה שאפשראמא יקרה לי*

אנחנו גילינו שיצאו מהם המון כוחות שלא ידענו על קיומם.

עוזרים עם ארוחת בוקר, כולם מסדרים בערב, גם הקטנים (גילאי 5+ ומעלה) כ"א לפי יכולתו.

מצ'פרים בסוף והם מחכים לזה מאד בסוף כל יום...

וגם לפסח, משלבת אותם לפי היכולת.

לגבי חמץ- להעביר אותם לנשנושים כשלפ שיסתובבו איתם איפה שהם רוצים (אני נותנת פריכיות,ירקות פירות

ומעט עוגיות כשלפ) ארוחות חמציות בפינת אוכל מוגדרת.

מעדכנת בבשורות טובות 💜תפוחים ותמרים
הלילה כמעט לא עצמתי עין. בסוף הרופא שלח לכמה וכמה בדיקות, ליתר זהירות, הוא חושד בחיידק בקיהבה (טיפול אנטיביוטי ללא אשפוז). היום בעלי מרגיש הרבה יותר טוב. אני מאכילה את החבר'ה רק בחמץ, מחר מנקים! מתמלאת באנרגיות טובות. תודה לכן שאתן כאן ❤❤❤
איזה מהממת את. משהו מיוחד.אורוש3
מדהימה!באר מרים
בע"ה תצליחי לסיים ובכיף!
העיקר שהוא לא מתאשפז..
תגייסי מחר את החבר'ה לעבוד, ותפני לעצמך במשך היום שעתיים שאת משחררת והולכת לנוח ונותנת לגדולה להעסיק אותם כדי שבערב יהיה לך כח לגמור את הפיניש..
טוב לשמוע! דאגנווואוואחרונה
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר

ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.

זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?

הורים ו4 ילדים.

אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.

(אני מפה בניק אחר)

ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול

גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו

רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער

לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)

אבל היא גם באמת יקרה

ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם

מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה

מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?

מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן

(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)

מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
הרוב המוחלט מעדיף משחק לילדים הגדולים
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון

לחדש לקטן

שאלה טובה🤔חזקה בעורף

אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.

(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)

אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽‍♀️

אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.

תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה

בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור

פעם פיגמה שווה

כי לתינוק יש הכל…

רעיון יפהתהילנה

מדובר על גיסות

הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי

גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה

והיה לי ממש כיף😂

לדעתי זה לא תלוי קירבה

פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃

האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה

וחלוק פרוותי והיא עפה על זה

אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב

תלוי בגילאי הילדים.מוריה
וברווחים בניהם.
לא מספיק בקיאהתהילנה
הגדולות בנות 11 נראה לי. ילדים צפופים...
אז תעסוקה חדשהמוריה
לילדים הקרובים בגיל, זה יכול להיות יעיל.

אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.

אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.

אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח

ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים

אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה

אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם

אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר

תודה רבה!תהילנה
בכל מקרה חשבתי להשקיע עם משהו בקרטרס או בסגנון ונראה לי שיש מצב שהן דומות לך מהבחינה הזאת שלא יפרגנו לעצמן בגד חדש בשלב הזה...
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח

אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה

אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות

תכלס מאז ומתמיד

כמה ספורות ממש

אין לנו משפחות בסגנון

הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה

וזה הנורמה

אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש

אז לא קניתי הכל כמובן

אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי

בעיקר לשבת

אז אני היתי שמחה בבגדים

אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר

היתי שמחה גם במשהו לעצמי

פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק

לדעתי משחק לילדיםמתואמת

בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."

נהניתי מהמחשבה

והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)

אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...

אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו... 

לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה

כן כיף להתחדש במשהו לבייבי

דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.

ארוחה אפשר להזמין בוולט.

מזל טוב ענקשושנושי

לחברת הפורום היקרה @רוני_רון להולדת הבייבי

התאוששות קלה ומלא מלא נחת מכל הילדים

מחכה לסיפור לידה בדחיפות!!!

מזלטובבב!!!נועה לה
התאוששות קלה ומהירה וגידול מלא בנחת!!! 
מזל טובבב וואו, מרגש ממש אחרי כל מה שהיה!אורוש3
רק נחת ובריאות @רוני_רון
מזל טוב!אן אליוט
התאוששות מהירה והרבה נחת
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
שתגדלו אותו בנחת ושמחה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני

יואו חיכינו איתך

איזה מרגש

איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ

זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון

מרגש מאוד !

הרבה נחת להתאוששות קלה 

וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר

של @בכינוי אחר (תודה לך)

שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -

כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,

לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.

מאיפה מתחילים?

אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.

הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?

לא באלי לחיות ככה.

לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.

אבל אולי אין מנוס.

תודה!!

להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני

להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,

צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה

בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת

כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות

מה תעשו?

סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה

בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת

אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯

אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??

סגנון דתי לאומי דוס

(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)

אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76

יש לנו סיכוי?? 🥴

ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה

אם ירושלים רלוונטית

פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה

יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)

באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ

התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו

מזמור לתודה

דברי תורה

חסדי ה' הגענו לתחנהה

זהו אמרתי שאפרסם 😂

תודה לה'

שבת שלום❤️❤️

חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
מזכיר לי שאמא שלי אמרה לי פעם בביטחון שיש עוד כמה קילומטרים אחרי ה-0, לא יודעת כמה ניסויים היא עשתה כדי להיות מומחית בזה 😂
ברוך השםאבןישראלאחרונה
אנחנו גם השבוע נסענו על 0 כמה ק"מ כי שכחנו לתדלק ולא היתה תחנה בדרךך
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
הזוגיות שלנו קצת עלתה על שרטון, אנחנו כבר אחרי 3 סוגי טיפול, והאמת אני מיואשת ממש. אשמח אם למישהי יש המלצות על פודקאסט טוב על זוגיות ומיניות... )יודעת שה לא מה שיפתור את הבעיות. אבל בתקופה שאנחהו רחוקים אני רוצה לנסות לשמוע...(
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999

מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות

ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים

תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
ואני רואה שזה דברים פחות פרקטיים. מחפשת ממש משהו ללמוד, ולא סתם.ךהרחיב אופקים )למרות שזה נחמד. אבל פשוט לא כרגע..(
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28

לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.

בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.

בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)

יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)

וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.

היינו בטיפול אישי..אור מאיר
אנגלית פחות אבל אנסה את השני
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
היה שינוי והיינו מאוד מרוצים. אבל כרגע פחות טוב... מאמינה שטיפול זה לא קסם לכל החיים בסוף..
לא יודעת אם תתחברישומשומ

יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…

אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.

ובהצלחה רבה! 

תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
בהריון הקודם חוויתי חשבתי שזה בגלל דימומים שהיו לי.

ועכשיו שוב, 

אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
עלית על טיפול?
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
חובה!
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית

לי היה כך כשהנקתי עם ההריון..

כן והוא בתקופת שיניים אז הוא נדבק אליי גם שעהמעיין34
מה עזר לך? חייב להפסיק?
אני אישית הפסקתי להניק, כי הבנתי שהסחרחורות הן בשלממתקית

ההנקה.
כשהפסקתי להניק- עברו הסחרחורות.
אין ברירה...

לי היו סחרחורות נוראיות בתחילת הריונות (בעיקר)...מתואמת
מתי עברו? ואין טיפול?מעיין34
לא ניסיתי יותר מדי לטפל... עבר אחרי שלושה-ארבעהמתואמתאחרונה
שבועות בערך (אם אני זוכרת נכון). לפעמים הופיע שוב במהלך ההיריון, אבל לא ברמה יומיומית.

אולי יעניין אותך