אמא שלי שונאת אותי ומשחקת ברגשות שליאנונימית ????????
היי שלום אני בת 17.5 וברצוני לשתף אתכם בחוויות ילדות שחוויתי ואני עוד נתונה בה:
המשפחה שלי מגיל קטן כל מה שעובר לי כבר מגיל קטן זה סיכסוכים מריבות וצעקות בין ההורים שלי
תאמת שזה היה הזוי לקח לי זמן לקלוט שזה מציאות והן מסתכסכים בינהם באמת ולא בצחוק כאילו בתור ילדה קטנה לא יכולתי להאמין שככה הם יכולים להתבטאות אחד על השני בצורה כזאת ועם כאלה קללות...
אני מטבעי ילדה נורא רגישה ופגיעה ובאמת היה לי קשה לראות את זה אך זה היה רק ההתחלה
בהגיעי לגיל 14.5 בערך אימי באחד מהפעמים קללה אותי והתבטא נגדי בצורה הזויה על לא אבל בכפי לעניין על אחיי ואף זרקה עלי את המשחק בו עם שחקה עם אחיי( משחק רמי למי שמכיר אלו אבנים כאלה דמוי קריסטל ...)
תאמת נורא נפגעתי וישר הלכתי לחדר ומררתי בבכי וכך נוצר בנינו סיכסוך ונוצרה התעלמות בני ל-בנה תאמת מעצם ההתעלמות נפגעתי יותר מהכל ואף אם נוצר בנינו סוג של שיחה זה בה בהתבטאות נורא קשה מצידה צעקות קללות וכו'... כך שהבנתי שאין אם מי לדבר ואין מה לדבר
כך היסתכסנו במשך שנה כמעט עד שנוסד הלימודי ראו שמשהו עובר עליי וניסו לעזור לי
אך מה לעשות שאני באותה תקופה הייתי נורא מופנמת ולא העלתי מילה מכל הסיטואציה הנ''ל אם אף אדם
לבסוף הוחלט להתקשר לאימי ולשאול אותה בעניין זה
כמובן שבשיחה אימי סיפרה את שעל ליבה כך שלבסוף המחנכת שלי באותה שנה השלימה בנינו
כך השלמנו במשך חודשים עד ששוב בה מצידה הרשאות נגדי וסיבות על מה להסתכסך והיסתכסכנו שוב באותו צורה כמו הנאמר לעיל רק שפעם זאת זה היה בצורה מעט יותר דרסתית
עד שבסביבות דצמבר בשנה הנוכחית( ממש ליפני חג החנוכה) עבר עליי הנורא מיכול אני לא אשכח זה היה ביום שישי לא הלכתי באותו היום ללימודים בשל סיטואציה מסויימת שהיתה יום לפניכן ובשל כך ישנתי מאוחר וקמתי ביום שישי בשעה 14:00 בצוהריים
באותו היום כמובן שאיני יצאה עליי בעצבים עם מספר טענות נגדי כגון שאיני עושה מאומה וכו'...
(מעבר לכך כל השנה הנוכחית הבעירה את כל משפחתי נגדי כך שבין אם ביום ובין אם בלילה הייתי שומעת שמדברים נגדי )
ואז אימי הילה לקלל אותי שאהיה משותקת וכו'...
ושקמתי לאכול דבר מה מהמקרר (לחם עם שמנת) בכל זאת יום שישי אז היא צעקה עליי ואמרה שאיני אוכל בבית אלא אם כן בבית חולים דרך אינפוזיה וכו' ...
פה כבר מממש נפגעתי ורציתי רק לצאת מהבית להרגע ולחזור כמו שעשיתי הרבה פעמים בסיטואציות כגון אלא יצאתי מחוץ לדלת הבית מישום ששם יש את המתלה כביסה כדי שאוכל להתלבש ולצאת להרגע מהטבע ומהסערה הנפשית בה הייתי נתונה באותו רגע
ואז לקחתי בגדים ואני מנסה לפתוח את דלת הבית אך הבנתי שאימי נעלה אותי מחוץ לבית ואף אמרה לי תלכי ואל תחזרי כמובן שאני לקחתי את זה לתשומת ליבי ובבקשתי מאבי שיביא לי את הפלאפון שלי דרך החלון ואלך לי....
ואז אבי יצא אליי להביא לי תאמת שבאותו הרגע הייתי נורא פגועה וכעוסה הרגשתי שליבי נשבר ולא הצלחתי להעלות בדעתי את עצם המחשבה שזה מציאות ושככה אמא תתייחס לביתה במקרה הנוכחי כלפיי
ואז אבי ניסה להרגיע אותי מהסכום ה בה הייתי נתונה והוא ביקש מימני אני נתתי לך את הפלאפון בקשה תעלי לגג
פה אפרט מעט על הגג אנו גרים במקומה אחרונה שלמעלה יש גג עם דודי שמש היה שמה מיטה שאבי סידר לי ושם ישנתי וכך הוא דאג לכל צורכי להזכירכם היה זה בימי החורף הקרים של 2020 ככה שהייתי תחת כיפת השמיים בקור אימים באותו שבוע ביום שני היה לי בגרות פנימית שלא הייתה באפשרותי ללמוד מילה בשל המצב בו הייתי נתונה אך בכל זאת עשיתי אותו ותודה לאל עברתי בהצלחה
ככה עברתי את כל ימי החנוכה עד שחזרתי לבתי (לא אפרט על כך...)
והסיכסוך בנינו נמשך לבסוף זה באמת מימנה והיא החליטה לדבר עימי ולנסות להשלים אימי אך איני הייתי מוכנה יותר להאמין ולהיות שוב שפן נסיון זה היווה קושיי הזוי עבורי אך לבסוף השלמנו בכל זאת איני חובבת מריבות אבל בהאטה בנתיים הסיכסוך בין הוריי גבר עד שאבי הורחק מהבית פה חשבתי שעווה לי אך טעיתי קבלתי שוב את כל הצעקות עליי וההיתבטאויות הקשות
תאמת עכשיו המצב מעט השתנה לטובה אך לא כל כך קל לי אני יודעת שאימי לא עשתה את מה שהיא עשתה כלפי מרוע אלה מקושי ופשוט זה נחת עליי אני יודעת שהיא אינה רעה חס ושלום כי אין אדם רע יש אדם שרע לו ואני יודעת שכל הקושי הזה חישל אותי החכים אותי ובנה אותי איני חס ושלום כועסת או מאשימה מישהו כי זה רצון הבורא וזה בסופו של דבר רק לטובתי ואניני רואה את התמונה השלמה אני מקווה לטוב ורוצה שיהיה לי שמחת חיים כמו בעבר
תודה רבה
סליחה שאני פורקת כאן פשוט אני חייבת לשפוך את מה שעל ליבי מתנצלת מעומק הלב
בואי נבכה ביחד מלאכית !אנונימי (2)
קראתי מילה במילה.
אני לא אגיד לך מה דעתי עליה.
ודעתי לא משנה.
אבל את נסיכה !
אוח אלוהים מנסה אותך בכאלה קשיים. זה כזה עצוב..

אין לי כוחות לשלוח לך. אבל בטוחה שיש לך כוחות בבפנים שלך.

שבת שלום זוהרת אחת !
❤💜❤
👍🙏🙏אנונימית ????????
תודה אין לי מילים
בעיקר תודה על ההבנה
שבת שלום ומבורך נשמה שאת💓💓💓אנונימית ????????
אנונימי (2)
דעתן מתחיל

מעריך מכל הלב את ההסתכלות החיובית! כל הכבוד לך.

מאחל שתזכי לגאולה פרטית בקרוב, ושכל הדרך הכואבת הזו תתבהר לך לגמרי.

חג שלו ושמח.

תודה נשמה זה נותן לי הרבה כוחות תודה על ההבנה ןהמחמאותאנונימית ????????
שאלהים ישמור. איזה כאב לב.די שרוט
תקשיבי, לא אלהים ולא שום ישות אחרת אחראית לרוע הזה. זה מאוד מתוק מצידך להמשיך לנסות להיאחז בקרנות המזבח ולדון את אמא לכף זכות אבל לדעתי יש גבול.

אני רוצה להעצים אותך קצת או לפחות לנסות אם יורשה לי.

*את* ו*את* בלבד אחראית לאושר של עצמך בגלל שאין לך את הגב ההורי הזה לתת לך כלים.

לכן, לך יש את התעצומות נפש שאין לרוב הנערות בגילך. מחקרים מוכיחים שילדים/נערים שהצליחו להתגבר על קשיים מבית הם הרבה יותר מוצלחים ופרודוקטיביים מנערים ונערות שבאו מבית תומך.

לכן אני קורה לך מכאן, לכי, תקרעי את העולם! שלרגע לא תחשבי שאת לא מסוגלת או שמשהו באשמתך. תלכי תוציאי את הציונים הכי גבוהים שאפשר! תלכי לשירות הכי מאתגר שיש! תלמדי את התואר שהכי טוב לך ותפציצי בו את כל הכשרונות שנמצאים אצלך ותראי לאמא שלך מראה נחושה מול הפרצוף של "הנה אמא! תראי איך הצלחתי למרות הביזיון שלך!".
ואז תעלי ותהיי תותחית בהכל ותלמדי בדיוק איך *לא* להיות בתור אמא כי את אמא סופר מפרגנת, סופר מכילה, סופר טובה ואת מסוגלת!

אל תרפי מכלום! זב *הכל* בידיים שלך ויש לך את האפשרויות לצלוח כל מכשלה!

קדימה, תני בראש! את תותחית!
היי נשמה טובהאנונימית ????????
קודם כל תודה על ההכלה וההבנה זה רק מראה לי כמה אין כמו עם ישראל וכמה לב ענק ואחדות יש לנו זה מדהים ומיוחדת ובעיקר הרצון ישר לעזור וליתמוך מיכל הלב אז תודה זה באמת מדהים וראוי להערכה ולהערצה ...
תאמת במה שכתבת לי נגעת בנקודות ממש נכונות תאמת שהקושי שאני עוברת גרם לי לרדת וליראות את עצמי לא רצויה חלשה וילדה שכל מה שהיא עושה זה רעה יכולה רק כישלון כי תאמת שזה מה שהחדירו לי שחבל שבאתי לעולם שאיני ביתה שאני ילדה רעה עם לב רע וכל מיני כינויים כגון מכשפה שדה חולת נפש וכו'...
תאמת שזה דיי שבר אותי בעיקר נישום שאני נורא רגישה ולוקחת כל מה שאומרים לי אישי בעיקר אם הוריי אם אלא שמחדירים לי את זה ואמרתי דיי אין לי כח ואפילו התייאשתי
ואז החלטתי שלא איני אתן לקושי הזה לגמור אותי והחלטתי להשקיע ולהראות את הצד החזק שלי את היכולת שיש לי ובעיקר לעבוד כמו שכתבת לי שהכל ביידי ושלא ארפה ותחלס את צודקת לחלוטין אני משתדלת על אף הקושי להיות אופטימית ובעיקר אני ילדה שאוהבת הרפתקאות ואתגרים וזה המטרה שלי לעבור בהצלחה את קשיי ובעזרת ה' ליצמוח ולהמשיך הלאה
תודה על הכל🙏💞💞💞
וואו, מתוקיתבוגרת קטנה

מה את עוברת?

ואני עוד העזתי להתלונן על מה שעובר עליי

אמל'ה, אין לי מילים, יש מישהו שעוזר לך?

במקרה כזה נראה לי יהיה לך יותר טוב לגור מחוץ לבית, לא?, יש לי חברה שגרה מחוץ לבית בדירה עם בנות שלא יכולות לגור בבית, רוצה שאני אברר לך על המקום?

את כל כך גיבורה אין דברים כאלה

תודה על העזרה ועל הרצון לעזור תודה לאל אני מסתדרת אלפי תודותאנונימית ????????
בהצלחה יקרהבוגרת קטנה

תודהאנונימית ????????
נכון תכלס צודקת אני מאמינה שזה יעבור וזה סך הכל קושיי שבא לבנות אותי ולחשל אותי תודה רבה 👍🙏💓
וכן תודה גם על המחמאות זה נותן לי הרבה כוחות הלאהאנונימית ????????
תגובהעמקאביב
קודם כל חיבוק. בנוסף אין להורים שלך זכות לשים אותך לישון על גג או משהו כזה. מותר לך להזמין משטרה במקרה כזה.
האם יש לך אפשרות לעבור לאבא או לסבא וסבתא? אם אין אז כנראה את תצטרכי לחכות עד גיוס, שירות לאומי ושם תבקשי להיחשב בת שירות/חיילת בודד ותבקשי גם אישור עבודה. כך אולי תוכלי לעבוד תוך כדי ואולי לחסוך כסף ליום שאחרי, העיקר לא להיפלט לרחוב בשום פנים אופן. סכנות רחוב הרבה יותר גרועות מאימא שלך.
ותיזהרי מכל מיני אנשים שיגידו לך שאת מלאכית , הכי מקסימה וכו'.. יכול להיות שירצו לנצל אותך. אל תהיי תמימה.
את צריכה לשאוף להיות עצמאית ולעמוד על הרגליים אבל בהדרגה. ולא צריך להצדיק אנשים אלימים. אין אנשים שרע להם , יש אנשים רעים. מותר עדיין לאהוב ולכבד את אימא אבל בראייה מציאותית. להבין שהיא ככה וככה ואת עדיין אוהבת ומכבדת אותה אבל אחרי שאת דואגת לעצמך.
כל הכבוד שאת תומכת אשרי עם ישראל מדהימהפייגי בוהדנה
ואוו. ממש עצוב. אין מיליםהיום הוא היום
אוי. זה מאד קשההעני ממעש
כמה אחים אתם? איך עם השאר?
כל הכבוד שאת תומכת מדהימהפייגי בוהדנה
תודה
אמא שלך חולת נפש!!מצפה להריון.
אין מילה אחרת
אני נדהמת מהתעצומות נפש שלך, נשמע שקשה לה היחסים עם אביך והיא מוציאה את זה עלייך, זה פשוט נורא, את לא אמורה להיות בשום אופן שק חבטות שלה
את מהממת ובוגרת, יש לך ראייה על החיים בצורה אופטימית ושמחה למרות כל הקושי, בשרות לאומי צבאי תבקשי להיות כמה שיותר רחוק מהבית
שיהיה לך המון בהצלחה
יקרה! אכן עברת חוויות קשות ומדהים שאת מבינה שזהויטהאחרונה

לא נעשה מרוע מצידה אלא מצד הקושי שלה בחיים אלא מול אביך

(ואני מוסיפה שאולי ישנו גם קושי כלכלי שרק מוסיף שמן למדורה...)

בכל אופן-את מדברת על סיכסוכים וויכוחים במשך שנה  וזה כללי  מדי...

על מה הויכוחים?

האם הם תמיד סביב אותו הנושא?

או אותם הנושאים?

אם כן- מה הם?

אולי כאן יוכלו לתת לך זויות ראיה שונות וניסיון לפיתרונות שונים?

אם  הויכוחים הקשים וההתנהגות הקשה כלפייך תימשך- האם תוכלי/תוכלו למצוא גורם מוסמך מקצועי (!) שיפשר בינכן ?

האם ישנה אפשרות כלכלית לכך?

אם לא- אולי אפשר לפנות למקומות בהם מלמדים טיפול משפחתי (כגון תל"ם) או אוניברסיטאות שונות ואז תוכלו לקבל ייעוץ מסטאז'ר אשר מפוקח ע"י המרצים שלו ?  (שהם דוקטורים ופרופסורים ואנשיי מקצוע בעלי ניסיון רב).

אולי תוכלו לקבל ייעוץ מהשירות הפסיכולוגי בעירכם?

(ישנם רשויות מקומיות  אשר בהן יש בתי ספר להורים או שירות פסיכולוגי

אשר בו יש גם ייעוץ/טיפול משפחתי במחירים מוזלים).

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך