לעבור שתי הפלות רצופות, אחת אחרי השניה, כמעט ללא הפסקה ביניהן- זה קשה וכואב מאוד. וגם מערער את תחושת היציבות, והשליטה, ויוצר חוסר אונים וחרדה- מה עלול להיות בהמשך? איך אפשר לדעת מה טוב, ומה יקרה? האם אוכל להרות שוב ללא הפלה?
חיבוק על הבלבול והכאב!
@אין ייאוש בעולם ענתה נהדר על שאלותייך (תודה!), אני אוסיף ואחדד.
אכן, רופאים ממליצים לחכות לניקוי הרחם ולכן להמתין עד לאחר המחזור הראשון לפני שנקלטים להריון חדש.
זה מומלץ אבל לא מחייב. נשים רבות (גם בפורום הזה) נקלטו להריון בלי שהמתינו, וזה היה בסדר.
אני שומעת בין השורות שאולי את חשה אשמה על כך שנקלטת מיד בלי להמתין למחזור, ואני רוצה לומר לך שאינך אשמה. לפעמים אי אפשר לדעת למה הפלות קורות. הן פשוט קרו. ההפלה הראשונה שלך התרחשה בגלל סיבה כלשהי, ואיננו יכולים לדעת, אלא אם הרופאים ימצאו סיבה שגרמה לה. כך גם בהפלה השניה.
אינך אשמה. זה בסדר.
בנוגע להמתנה כרגע, אני כן חושבת שנכון יהיה להמתין לפחות למחזור אחד לפני החזרה לנסיון להרות.
בנוסף, מציעה לנסות לבקש מהרופא בירור הפלות חוזרות.
בדרך כלל, רופאים נותנים בירור כזה רק לאחר 3 הפלות, אבל בעיניי זה נורא להמתין לעוד הפלה, חלילה, כדי לקבל בירור...
יש רופאים, מעטים, שמוכנים לעשות את הבירור גם לאחר שתי הפלות. אפשר לפנות למרפאה להפלות חוזרות, או לבקש מאוד שיתנו לך את הבדיקות כי מאוד חשוב לך לברר.
הבירור מכיל בדיקות שונות שבודקות פקטורים בדם כדי לגלות אם יש סיבות להפלות שחווית, ואז ניתן יהיה למנוע הפלה בפעם הבאה.
אני לא בטוחה שרופא ייתן לך לעשות בירור,מכיוון שהיה לך הריון תקין אחד ולכאורה שתי הפלות הן עדיין בגדר "סטטיסטיקה נורמלית".
עדיין, בעיניי שווה לנסות.
כי לא משנה הסטטיסטיקה, הכאב גדול עם כל הפלה.
בנוגע לנושא הרגשי, אם את חשה את הכאב חזק ולא מרפה, נסי לראות מה יכול להקל עלייך בתחום הרגשי. לפעמים טוב לעצור, לאפשר לעצמינו להתאבל ולכאוב, לפני שממשיכי הלאה לעוד נסיון להרות.
נסי לנשום רגע אל תוכך, לתת מקום להרגשות ולרגשות, ולאפשר לעצמך לחוות את כאבייך, לנשום לתוכם ולהיות איתם. זה יחזק אותך לקראת ההריון הבא. לפעמים דווקא העצירה והקשבה פנימה ללב היא זו שנותנת את הכח, יותר מאשר המשך הליכה קדימה ועוד נסיון להרות.
חיבוק חם, אנחנו כאן איתך❤