גרינדלנד נקייה מקורונהאריק מהדרום

מי ששאל איפה אפשר לברוח אז יש לאן, 11 חולים מדווחים, 11 נתרפאו.

טוב לדעתארץ השוקולד
יש טיסות לשם?
עכשיו בטח מינוס עשר מעלות שם, אז קצת קר ולכן הרווח של היכולת לצאת מהבית פחות קיים
אם אתה מעדיף ארץ חמה יותראריק מהדרום

תימן דיווחה על חולה אחד בלבד כרגע שזה די נקי.

כנראה אחרי שכולם מתו שם מהמלחמה ומרעב וצמא, לא ברור מי דיווח שם ואיך אבל כרגע הם מובילים עם דיווח של חולה בודד.

בתימן זה לא מרשים מהסיבות שמניתארץ השוקולד
כמה כבר נותרו שם ללא קשר...
מרשים בטירוף! זה הגנים התימניים שמאפשרים לחיות לנצחאריק מהדרום

עד שמתים.

זו התזונה התימנית המהוללה!!!אריק מהדרום

ק-ט-נ-י-ו-ת!!!!!!

אמין כמו שבסוריה יש רק 25ברגוע

סוריה זה משהו אחרבינייש פתוח

בסוריה אובחנו 25. כל השאר פצועים קשה או סובלים מתת תזונה ולא שמים לב או שהרפואים עסוקים באנשים כאלה ולא היה זמן לאבחן אותם

גם בתימןברגוע

באמת נראה לך שיש שם רק חולה אחד?

ברור שלא. אבל זה כי השאר מושתקיםבינייש פתוח

ולא בגלל שהם סובלים מתת תזונה או שאין רופאים שיטפלו בהם כי אחרים שסובלים מתת תזונה.

אגב גם השפעת הספרדית קיבלה את שמה בשביל להסתיר את קיום המגיפה בתוך מדינות ההסכמה (הצד המנצח במלחמת העולם הראשונה) כי בספרד שהייתה נייטרלית לא היתה צנזורה ודיברו על המגפה

גם בצפון קוריאה אין...הסטורי
גם חיל האוויר המצרי השמיד את הישראלי ב67בינייש פתוח

אני לא יודע לגבי זהאריך וייס
אבל לגבי יום כיפור יש הסכמה בשתי הצדדים שהפסדנו.... לא ברור למה אנחנו חושבים ככה
ביום כיפור הרווחנו את הסיכוי לשלוםיוסי3
אם הם לא היו מרגישים שיש להם איזה הצלחה, הם לא היו מוכנים לשבת למשא ומתן. תוך עשר שנים מאז כבר נחתם הסכם שלום יציב שמחזיק כבר ארבעים שנה. היום אולי זה נראה לך כלום, אבל בשביל בני דור השואה והתקומה זה מצב חלומי ומבחינה זו הישג בהחלט
גם בגבול סוריה אנחנו במצב יציב במשך אותם שנים...הסטורי
דווקא הנזק הגדול שגרמה תודעת הכשלון במלחמת יום כיפור - הוא ההסכמה בישראל לוותר על סיני, על העומק האסטרטגי, שטחי האימונים הענקיים, מרבצי הנפט והגז ועוד ועוד.

את השקט היחסי בגבול, קיבלנו באותה מידה בלי ויתורים בגבול סוריה.
את השקט בגבול סוריהיוסי3
הרווחנו בזכות הסכם השלום עם מצרים וירדן

הויתור על סיני הוא ויתור כואב, ואולי לע היה כדאי לעשותו. אבל העובדה היא שללא זה הסיכוי להגיע למצב בלי מלחמה היה כמעט בלתי אפשרי. ייתכן שאם היו שואלים אותי אז על הויתור על סיני ייתכן שלא הייתי מסכים, וגם היום כמובן שלא הייתי שש לזה. אבל ההישג של הסכם שלום יציב גם מבחינה פוליטית הוא כל כך עצום - מיום הקמתה מדינת ישראל עמדה בלי סעד פוליטי מרוב המדינות בעולם בודאי מדינות ערב שהיו כולם בעצה אחת נגדה. המצב היום שנתניהו נהיה חבר של המון מנהיגים בהמון מדינות, שמדינות ערב עושות ביניהן משא ומתן איך להתייחס לישראל - כל זה לא היה אילולא הסכמי השלום האלו. כל מי שמכיר את המצב בארץ מדור התקומה, וכך שמעתי מאבי מורי - ההישג של הסכם השלום הוא עצום. סבתא שלי, שהייתה ניצולת שואה ופעם תיארה לי בפשטות מצב שחיילים מסתובבים בכל מקום, ואני שגדלתי בדור הצעיר לא רגיל לזה, והיא הרי גדלה עם היכרות של המצב הזה מילדות וכנראה רוב חייה, גם בארץ אחרי קום המדינה. המצב של דיפלומטיה מוצלחת של מדינת ישראל, שאתה רואה את מנהיגי העולם באים לפה בהמוניהם, שאתה רואה שגרירים, ואתה רואה תיירים, שכולם באים לחזות בפלא שנקרא 'מדינת ישראל' ולומדים על עם ישראל ועל המדינה ומכירים בערך הפעולות של מנהיגי המדינה ואזרחיה, ובאים בהמוניהם לטקס מנהיגים מיוחד לזכר שואת יהודי אירופה, כל אלו הם תוצאה של פעילות השלום. מי שרק רוצה 'ניצחון', בודאי זה חשוב ואנחנו רוצים בהחלט לנצח, אבל אי אפשר להמעיט בערך השלום
ממש לא קשורהסטורי
השקט בגבול סוריה, הוא כמעט מלא, מאז מלחמת יום כיפור. בדיוק כמו השקט בגבול מצרים. השגנו אותו בזכות ההגעה לכביש דמשק במלחה וההבנה של הסורים שלא כדאי להם, עד שאפילו כשהיו התנגשויות עם צבא סוריה בתוך לבנון - הם שמרו על שקט בגבול הגולן. אין לזה שום קשר להסכמים חסרי המשמעות עם מצרים וירדן.
המצב הדיפלומטי הטוב היום, הוא אחרי עשור של 0 התקפלויות. בתקופות שהתקפלנו (למשל תקופת השלום' עם ירדן ומחבלי עראפת ימ"ש - מצבינו הבטחוני, המדיני והכלכלי, היה הרבה יותר גרוע).
תוכל לראותיוסי3
כאן

הסכם השלום בין ישראל למצרים – ויקיפדיה

שתהליך השלום התחיל מייד לאחר מלחמת יום כיפור, וברגע שמדינה ערבית אחת משלימה עם ישראל אז המדינות האחרות גם כן מרשות לעצמן לשים את הנשק בצד, בדיוק כמו שמדינה אחת באירופה קשורה מבחינה פוליטית למדינות האחרות באירופה, כך מדינה ערבית אחת קשורה פוליטית למדינות האחרות, ובפרט כששתי מדינות, שאחת מהן - מצרים - נחשבה ל'נשיאת' האזור כולו.

אם אתה מדמיין, שעם ישראל הולך עם הטנקים שלו בכל העולם ושולט בנשק בכל הדרכים מדמשק ועד הודו וכוש - אז אתה בעיקר מדמיין. לא בשביל כך הקדוש ברוך הוא ברא את העולם, והמדינות הגדולות השולטות בגלובוס על ידי הכח שנתן להן הקדוש ברוך הוא לא היו מאפשרות את זה. גם לעם ישראל, מסתבר, זה לא היה נעים.

מה שאתה מביא שעכשיו יש מצב של דיפלומטיה מוצלחת אחרי מה שאתה קורא 'עשור של 0 התקפלויות' זה הגדרה שמוטלת בספק גדול. מה זה 0 התקפלויות? האם אתה שוכח את הפיגועים המשתוללים ברחובות בשנים האחרונות? האם אתה שוכח את ה'זליגות' הבלתי פוסקות של טילים מעזה? ובכלל הרי אמרתי שכשיש תהליכי שלום אז המצב הדיפלומטי נהיה יותר טוב - איך אתה יכול להשוות את המצב לפני הסכמי אוסלו למצב היום? אתה חושב שאם נתניהו היה ראש ממשלה ב1994 אז כל מנהיגי העולם היו באים אליו רק בגלל שהוא היה מכריז שהוא יגיע ל30 ק"מ מדמשק?
מול מצרים יש שלום קר ומול סוריה מלחמה קרה. מה עדיף?בינייש פתוח

גבול של מלחמה מצריך יותר חיילים, בעוד שהגבול עם מצרים גורם למסתננים, זונות וסמים

ההבדל בין הגבולותיוסי3
שהגבול במצרים יותר ארוך מבחינה גיאוגרפית וגם התנאים הטופוגרפיים שלו פחות מוגנים. מעבר לזה שסוריה היא מדינה יותר מסודרת שהולכת למלחמות ממוקדות ולא עובדת בטרור פה טרור שם, וגם הגבול עצמו בסוריה הוא אזור לא מדברי שנמצא יותר בשליטת הכוחות המסודרים
מה עדיף שלום קר או מלחמה קרה?יוסי3
ובכן, מה זה משנה? שניהם עדיפים על מלחמה ממש. וראה עוד מה שאכתוב ל@הסטורי
אז כתבו בויקיפדיההסטורי
ההישג האמיתי של מלחמת יום כיפור, הוא שהגענו לקילומטר המאה ואחד מקהיר ולכביש בירות-דמשק. מה שגרם לערבים סופית להבין שעם כל הנשק הסוביטי - במלחמה ישירה הם לא ינצחו אותנו.
מאז (בהתחלה המיצרים ובהמשך גם אש"ף ואחרים) עברו לאסטרטגיית השלבים - נשיג ממדינת ישראל מה שאפשר בדרכי שלום ואח"כ נחסל את מה שישאר במלחמה.
מדינות ערב, שלכאורה בשלום איתנו - מובילות את ההתנגדות הבין לאומית לישראל.
מה שנראה בעיקריוסי3
מה שנראה בעיקר שאתה מאמין בקיומם של איזשהם "מאגרים" דמיוניים של כוח דיפלומטי וכוח של הרתעה צבאית, שככל שהמאגרים מלאים יותר, כך לדעתך השולט במאגר יצליח יותר. ובכן, זה לא עובד ככה במציאות.

אתה מניח שככל שההרתעה גדולה מבחינת מספר האיכויות ההרתעתיות, וככל שהדיפלומטיה גדולה לפי מספר האיכויות הדיפלומטיות, כך ההרתעה או הדיפלומטיה יהיו יותר מוצלחים.

אבל זה לא עובד כך, מהסיבה הפשוטה שאיכות לא נמדדת לפי מספר ומידה ומשקל של איכויות. המידה ומשקל ומניין בתחום האיכויות זה רק תופעת לוואי של מהות האיכות, והמהות של האיכות היא מה שבאמת קובע, בין אם מספר האיכויות גדול מאוד או קטן מאוד.

אם הערבים סומכים על מספר האיכויות ההרתעתיות והדיפלומטיות שלהם - תפדאל. "והמה לא ידעו מחשבות ה' ולא הבינו עצתו כי קיבצם כעמיר גורנה, קומי ודושי בת ציון כי קרנך אשים ברזל ופרסותיך אשים נחושה והדיקות עמים רבים והחרמתי לה' בצעם וחילם לאדון כל הארץ" (ספר מיכה, תרי עשר) אם ההסתמכות על המאגרים היא התוכנית היחידה שיש להם, המאגרים שלהם ייגמרו לאט לאט, וביום שבו המאגרים שלהם ייגמרו סופית - עם ישראל יצא לניצחון הנצחי. וזה יקרה. וכל מי שתהיה לו סבלנות ואמונה באלוהי אמת יראה את זה קורה.

כל מי שסומך על מאגרים דמיוניים של כוחות אבסטרקטיים, סופו שיראה איך כוחותיו דועכים אט אט. אומר הגר"א - שהנמשך אחר תאוות העולם דומה לשותה מים מלוחים - ככל שישתה יותר, כך יהיה יותר צמא. הוא יצטרך להמשיך לסמוך על הכוחות שלו שיאזלו. וצפויה לו אכזבה גדולה. לכן העבודה זרה נקראת "עצבים" - היא מעציבה את עובדיה, שהעובדי עבודה זרה סומכים עליה והיא מאכזבת אותם. במוקדם או במאוחר - אבל היא תאכזב אותם בצורה שיטתית ומהותית.

אם על זה סומכים הערבים במלחמתם - הרי זו עדות שה' איתנו.
ממש לא 'מאגרים דמיוניים'הסטורי
ד' וודאי איתנו. אבל בעזרתו בנינו כאן מערכת חזקה - צבאית, כלכלית, פיתוחים והמצאות שהעולם זקוק להם, שיתופי פעולה צבאיים ומדיניים שהעולם זקוק להם ועוד - כל זה מחזק את מעמדינו בעולם. נוסיף לזה את הבעיה האירנית וגרורותיה וכן גורמים פנים סוניים שהולכים ומקצינים ופועלים מבפנים נגד העולם הערבי - אז העולם הערבי מבין, שעדיף לו לשתף פעולה איתנו.

מה שנכון היום, היה נכון שבעתיים אם היינו שולטים מהחרמון ועד שארם-אשייח. כשנתניהו סירב לאובמה, הזהירו מצונאמי מדיני, והנה עברו חמש שנים וראש ממשלת ישראל מסתובב בין ראשי המדינות הגדולות בעולם ואפילו מתווך ביניהם.
ובכןיוסי3אחרונה
א. הערה כללית: העובדה שאת הכוח האלוהי אתה מציין בכלליות 'ודאי שה' איתנו' בלי הסבר בלי פירוט ובלי נימוק, ואילו את ההישג האנושי 'צבאית, כלכלית פיתוחים והמצאות' אתה מביא עם הסבר, עם פירוט, ועם נימוק - זה מראה שעיקר טענתך היא מצד הכוח האנושי, ואת הכוח האלוהי עתה רואה בעיקר ב"מאגרים אבסטרקטיים" שיעזרו לך - ואם אתה מסתמך על מאגרים שאתה אפילו לא יודע היכן הם קיימים, אלא רק סומך על כוחך האנושי, כי אתה לא מאמין במאגרים דמיוניים (ומי שהם לא חשובים בעיניו, ואינו מחפשם ככסף וכמטמונים, עבורו הם אכן דמיוניים) אם כן ודאי נכונים דבריי ביחס לבעיית ההסתמכות על מאגרים בלתי מבטיחים כמו אלו שאתה מציע

ב. הערה ספיציפית ראשונה: אתה מציין הרבה כוחות פרקטיים שמדינת ישראל בנתה - צבאית, כלכלית, דיפלומטית. אבל אני דיברתי על דברים מהותיים. על משהו שמעבר לתרומה מוגדרת ספיציפית של המדינה. אני מדבר על תרומה מהותית של העם, דבר ייחודי שהוא ייתן ויתרום. ואם הדברים המהותיים שהוא תורם מתבטאים רק במספר איכויות גדול של הרבה מהויות אקראיות - זה לא מספיק, כמו שהסברתי לעיל. זה דבר שנגמר ואוזל אם אין לו מקור קבוע ומהותי לשפע.

ג. הערה ספיציפית שנייה: אתה מציין בעיקר את ה"כוח" להבדיל ממה שהיה ראוי להציע - "השראה עוצמתית", את ה"הרתעה" להבדיל ממה שהיה ראוי להציע - "עוצמת שלום", את הדיפלומטיה ה"חזקה" דהיינו שמרגישים כדאיות לשתף איתה פעולה להבדיל ממה שהיה ראוי להציע - דיפלומטיה "טובה" דהיינו שמתאימה מהותית על פי הצרכים של כל צד. אלו הבדלים מהותיים, עקרוניים, שורשיים, וקריטיים להצלחה יציבה ולפיכך לעתידה של מדינת ישראל. "דרכיה דרכי נועם כתיב" - עיקר ההצלחה צריך להיות מבוסס על הטוב והחיובי, ולא על ההרתעה והשלילי (או הפחד ממשגים דיפלומטיים שמוביל להסתמכות על כל דיפלומטיה יעילה פרקטית) ומכאן לנושא האחרון:

ד. הערה על המצב המדיני: המצב שנתניהו מסתובב עם מנהיגי המדינות זה יפה, אבל זה עדיין לא מצב מבטיח. העובדה שהעולם כולו עובר טלטלה, כאשר ראשי כל מדינות המערב הולכים ונכנעים בפני המזרח. אם כרגע אנו רואים עדנה יחסית, הרי שזה רק יחסית. ברור לי שלאט לאט המצב ידרדר מחדש ואנו נצטרך שוב להתייחס לנקודות שציינתי לעיל. העובדה, שכבר עכשיו אנו רואים - אתה טוען שנתניהו בחמש שנים האחרונות הגיע למצב הרבה יותר טוב - אבל הרי כולנו יודעים מה קורה מבחינת פיגועים, זליגה מתמדת של טילים, השחתת רכוש ישראלי, וכהנה וכהנה. זה מלבד התחזקות נמשכת של הארגונים האנטישמיים ברחבי העולם, כולל אלו הפועלים בתוך מדינת ישראל, כמו שהיה עם נשיא צרפת בעת שביקר בארץ. אלו דברים שהתעלמות מהם עלולה להיות הרת אסון.
איפה ראית הסכמה על הפסד מול מצרים?בינייש פתוח

אין מי שלא יודה שבלי התערבות המעצמות הארמיה השלישית המצרית הייתה מסיימת כמו הארמיה השישית הגרמנית בקרב סטלינגרד, כלומר גוועת ברעב. ואח"כ שום דבר לא היה מפריד בינינו לקהיר.

הערבים יעשו כל דבר הזוי בשביל להכריז ניצחון אפילו על הפסד. כשגירשנו את אש"ף מגבולותינו הרחק מהמזרח התיכון במלחמת של"ג, התמונה שלהם עולים על טנדרים ועוזבים, זוהי תמונת ההפסד המשפילה ביותר שלהם והם עושים 'וי' בידיים בתמונה. סמוך עליהם שאם הפיהרר ימח שמו היה שונא ערבים ובונה להם מחנות השמדה, היו תמונות של ערמות של ערבים שוכבים אחד על השני בתת תנאים ותת תזונה מאוד חמורה ובלי הגיינה, והם היו עושים 'וי' בתמונה

האוירה בארץ היא כזאתהסטורי
ובמצרים חוגגים כל שנה את 'נצחון אוקטובר' וגם 'השלום' כביכול, לא מפריע לחגיגות.
מדברים על כאב על ההרוגים. לא על הפסדבינייש פתוח

ומדברים המון על גבורת הלוחמים. תסתכל על הפופולריות של קהלני ואביגדור בן גל ז"ל

לא אצל הציבור הכלליאריך וייס
מלחמת יום כיפור היא טרואמה לנו, לי לא ברור למה... אבל ככה זה.

בגלל ההפתעה וההרוגיםבינייש פתוח

אבל יש לה גם את האלמנט של הגבורה של החיילים

אכן...הסטורי
נפלאחופשיה לנפשי
ועוד מעט קיץ אז זה בכלל טוב לי
מאוד סביר בהתחשב בעובדהבסדר גמור
שזו אחת המדינות הכי פחות צפופות בעולם
ככל הנראה גם אנטרקטיקה לא?Reminder
תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגעאחרונה

משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון

הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
ככה אתה תשמע הדהוד חזק יותר של עצמך (נשימות, לעיסה, נחירות חלילה)
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך