יש קשר בין ארציבלדשום וחניכה
לשמן פשתן? איך הוא הגיע לבן שלה? זה קשור לשרשור שהיה בצמ"ע אולי?
אין קשר משפחתיסלט מקולף
הם נפגשו לראשונה במפגש נב''ל שנערך די מזמן (בחופש הגדול אאל''ט) ונהיו חברים. לא חברים חברים טובים, אבל הם מעריכים אחד את השניה, זה חמוד.

עוד שאלות?
מתי הלליבוט יוצא לשוק החופשי?אחיתופל
בינתיים יש רק אבטיפוס אחד... לא מצאתי דרך לשבטסלט מקולף
נקרא למועצה לעניינים הללואחיתופל
ב"ה
@סביון @אנשים שיודעים מה זה קריספר לתכנות גנטי
ודולי? הוא כבר שובט. אז מתי הוא יוצא לשוק?הגיגים בע"מ
עבר עריכה על ידי הגיגים בע"מ בתאריך כ' בניסן תש"פ 09:47

אוהוו עוד הרבהשום וחניכה

אבל לא רוצה לצאת חטטן מדי.

תרגיש חופשיסלט מקולף
מקסימום אם אנשים לא רוצים שאענה אגיד לך שהתשובה מצונזרת מטעמי צנעת הפרט.

תשאל תשאל
מה מצב החסה בשטחים?אחיתופל
לצערי לא טוב כל כך...סלט מקולף
אמממשום וחניכה

- האם המכנה המשותף העיקרי בין נשות הפורום הוא שהן חבדניקיות ואולי אף משיחיסטיות?
- בהנחה שהתשובה היא חיובית (וגם אם לא), הן חבדנקיות מבית או חוזרות בתשובה (דור ראשון או  שני)? 

- האם אתן מכירות גם במציאות?
- איך נשים ביקורתיות וציניות עם חשיבה תובענית מצליחות להשכין בכפיפה אחת את הנ"ל מחד, ואת האמונה במשיחיות מאידך? האם יש כאן מעין הרפייה אינטלקטואלית מודעת לשם ההשתייכות המגזרית או כל מטרה אחרת? או שמא גם המשיחיות עברה לדידכן את מסנן ביקורת התבונה הטהורה?

נתחיל בזה.

^^^אורה2x
(מחכה שסלטמקולף תענה... זה יהיה מעניין )
למה הכל קשור לחבד :/פסידונית
אני מוצאת את עצמי חשה מודרת
נראה לי שפורום חסידות חבד גם מרגיש מודרשמן פשתן
חופשיה לנפשי
מה שהיא אמרה
סלט מקולף
- רוב נשות הפורום לא חב''דניקיות. החב''דניקיות הן הנורמלית האחרונה, ט', פנסאי, צ'יף ואני.

- הרוב חב''דניקיות מבית, אבל כל אחת החליטה להישאר חב''דניקית בעצמה, אז מה ההבדל?

- אני אישית משתדלת להכיר את האנשים שפה גם במציאות (את הבנות) אם אני רוצה להיות חברה שלהן. אנחנו עושות מפגשים, שבתות ביחד, קבוצות וואצאפ משותפות. לא עם כולן, עם חלקן. מי שרוצה.

- אני אדבר בשם עצמי בלבד כרגע. בגדול המשיחיות היא פשוט אמונה במה שהרבי אומר. יש להכל הסברים מאד מנומקים, אבל תכלס זו אמונה פשוטה בין רבי לחסידים.
הרבי לא אמר על עצמו שהוא המשיח בפירוש ממש, אבל הוא כן הורה לחסידים שלו להכין את העולם ואת עצמם לקראת ביאת משיח.

האמונה בביאת משיח היא לא עניין חדש, למעשה אתה בעצמך מתפלל על זה, פשוט בחב''ד שמים על זה דגש כי בחסידות מוסבר שביאת משיח והורדת השכינה לעולם הגשמי (מהירות הורדה איטית מידי... 2000 שנה?) זה מטרת העולם.

לא אכפת לי מי יהיה המשיח הזה, אבל אני כן חושבת שהרבי הוא מועמד ראוי. פה נכנסת השאלה האם משיח יכול לבוא מן המתים... ופה נכנסים חסידים שמאמינים שהרבי פשוט לא מת, כי הוא אמר שבדור הזה, דור הגאולה, לא יהיה מוות.

בפועל יש מוות

מה אני אישית חושבת על כל העניין?
לא יודעת וגם לא אכפת לי. אני חושבת שזה להתעסק בקטנות. הרבי אמר מה לעשות כדי שמשיח יבוא? אמר. להכניס לעצמנו לתודעה שמשיח אמור לבוא כל שניה ולהתנהג בהתאם. בזה צריך להתמקד!
זו דעתי בנידון.

לדיעות אחרות תוכל לתייג את הבנות שכתבתי למעלה.

יכול להיות שיש עוד חב''דניקיות פה, לא זוכרת כרגע.

מה שכן, יש פה חרדיות... מה שיכול להסביר את האווירה הדוסית.
אבל לא אסגיר אותן.

עוד שאלות?
קסםאורה2x
את קסםםם 💕
קרןפומלה מכה שנית!
גנבת לי את המילים! אין על קרן פומלה!!שמן פשתן
עכשיו צריך להסביר מה זה קרן פומלהפסידונית
מה שמוביל לתהייה פילוסופית חן,
עכשיו צריך לפרט מה התהיה הפילוסופית?שמן פשתן
טוב, אז קודם אגיב למשתאות ולמשתאיםשום וחניכה

בהקשר לכמות השאלות - זה סתם כי אני סקרן.

באשר לתכנן - זה גם כי הנושא החב"די מהבהב פה מדי פעם, לאחרונה בהקשרים של פסח, אז מצאתי עילה לעלול.

וגם כי התחככתי שנים רבות בקרב חסידי חב"ד (לא כחסיד מן המנין) וזכיתי לשמוע תורה שבעל פה וללמוד תורה שבכתב מהחסידות הנפלאה הזאת. לפעמים נוצר לי הרושם שישנה איזשהו דיסוננס מטריד בין העומק העיוני והפילוסופי כפי שהוא משתקף בספרות עצמה (למשל ספרי החקירה של הצ"צ. הפלא ופלא), לבין הלך הרוח הרווח בקרב כלל חסידיה שמסתכם בציטטות ורעיונות חוזרים על עצמם. 

כאן ראיתי את הדיסוננס באופן קצת אחר, ולכן זה סקרן אותי לדעת מבחינה פסיכולוגית מה עובר במוחו של המאמין.
שאלתי היא - האם פעם עברה לך מחשבה, שהצורך הזה להאמין ב'משיחיות' ולבנות תורה שלימה סביב זה הוא תגובה פסיכולוגית אנושית פשוטה לבשורות איוב - 'הכחשה', אלא שכאן היא אפפה ציבור שלם. אני שמעתי במו אזני חסידים ערב פטירתו של הרבי שאמרו שלפי זה ולפי זה, לא יתכן שהרבי ייפטר מן העולם. כשזה קרה, יש שתי אפשרויות למאמין האדוק: או לכפור או להכחיש. זה לא נראה לך ההסבר הפשוט? הרי למיטב ידיעתי, טרם פטירתו של הרבי, לא פותחה משנה שלימה סביב משיחיות מן המתים.  

אתה צודק בהחלט!!!סלט מקולף
למה אנשים מתעסקים במשיחיות בחב''ד במקום בכתבי הצ''צ העמוקים? למה זה כל מה שהם שומעים?

אתה חושב שבבית שלי אני פשוט עומדת ולוחשת יחי אדוננו בדבקות ובזה מסתכמת הדת שלי?

אני לומדת שיחות ומאמרים, חסידות לחג הפסח, לאחרון של פסח בפרט, למה על זה לא מדברים?

אני ממש בעד שיתחילו לדבר על ההגות בתורת חב''ד ופחות ייתפסו לזוטות

לצערי הרב אנשים אוהבים אקשן.

האם זו הכחשה?
יש מצב. בהחלט.
האם זה סותר את החסידות?
לא. ולכן זה לא משנה לי /מדלג בעליצות לעבר האופק/
אני חושב שאי אפשר להאשים את האנשיםשום וחניכה

שמתעסקים בזוטות, משתי סיבות:

א. קודם כל כי הנושא הזה מטבעו מושך אש. הוא מוזר.

ב. לפעמים זה נראה כי ישנם חסידים שמתאמצים להבליט דווקא את הזוטות האלו. יצא לי לשמוע לא פעם צעקה רועמת בסוף התפילה מאיזה חבדניק שנקלע למנין לא לו: יחי אדונינו וכו'. או בסוף שיחה או דברי תורה פתאום הושחל המשפט הזה בצורה לא קשור בעליל. אגב, זה דווקא מסתדר היטב עם תיאוריית ההכחשה שלי. לדעתי חלק מהחסידים בעצמם מודעים לקושי עם הרעיון הזה, והם עמלים קודם כל לשכנע את עצמם ע"י שינון חוזר ונשנה. ככה זה נראה.

הרושם שלי מהעבר הוא שהפחות חכמים מבין החסידים מפמפמים בנושא הזה כל מיני סיסמאות לא מובנות, והיותר חכמים תמיד משיאים את השואל באלגנטיות לנושא אחר. כאילו גם הם בעצמם יודעים שאין סיכוי להסביר הסבר מניח את הדעת לאדם מבחוץ.

אתה שוב צודקסלט מקולף
א. אני באמת לא מאשימה, רק מצרה על כך. הרבה רעיונות טובים חוטפים אש הרבה פעמים כי חלק בהם נשמע מהפכני.
ויש אנשים שמשווים את חב''ד לנצרות ח''ו, זה בכלל מקומם.

ב. העניין עם יחי אדוננו מורכב, כי יש שיחה של הרבי על זה, הרבי עודד את שירת יחי בעצמו, ויש גם את העניין שהמלכת המלך מוסיפה חיות במלך- ומי אם לא חסידי חב''ד ירצו להוסיף לרבי חיות?
הרבה חסידים אומרים את זה הרבה כי כמה שיותר חיות יותר טוב, כמה שיותר לפרסם, יש בזה הרבה עניינים.

ג. אם לא היה את הקטע של המשיחיות (שאגב רובה פשוט המצאה של החסידים, אפילו שזה מתבסס על שיחות), גם היו מוצאים פסול בחב''ד, כי מי שלא מבין את הקשר בין רבי וחסיד- אין לו באמת יכולת להבין מה הולך. לכן זה גם מסובך להסביר.
תלמד את קובץ ההתקשרות 🤷
אין כותרתשום וחניכה

- יש להבחין בין מהפכני לבין מוזר. זה לא תמיד חופף.

- בקשר להשוואה לנצרות, יתכן והיא נכונה אך אני בכללי לא נרתע ממנה. גם בחסידות באופן כללי יש מאפיינים נוצריים ופנתאיסטים. שמעתי פעם את הרב שרקי שאמר שכששאלו למניטו על כל כך, השיב: "נכון, אבל היא באה על רקע של יהדות". אהבתי וקניתי.

- אוקיי, אז הרבי אמר שזה מוסיף חיות. אבל זה אומר שצריך להיות חסיד עם חוסר הבנת המציאות? תראה איפה אתה נמצא, תבחן אם זה שייך. ובכלל, מצדך ולטובתך - תבדוק אם זה מקדם את האינטרסים שלך או רק מסיג אותם לאחור. זה שוב אותה תופעה שדיברתי עליה של לתפוס איזשהי אימרה או סיסמא וללכת איתה על עיוור. ואת זה אני אומר דווקא לשיטתם.

- אני לא חושב שצריך להיות כאלו פרנואידים ורדופים. אמנם זה מוסיף ללכידות הפנימית ולבטחון בדרך, אבל זה סתם. על כל מגזר, כל מגזר, ישנה ביקורת.

- הנושא הזה של רבי וחסיד הוא באמת אחד מליבות העניין. מנסיון, אני חושב שאנשים מבחוץ יכולים להבין אותו עד גבול מסויים, אבל ודאי שלא הבנה רגשית. ליהודי המסורתי ישנה ודאי היכרות עם היררכיה תורנית, וכבוד והערכת תלמידי חכמים, אבל רבי זה משהו אחר שקשה ליהודים מסויימים להזדהות איתו. אני למשל מרגיש את הקושי ממקום של שלילת החירות שלי. זה כאילו אני מאבד את העצמאות המחשבתית, את הזכות להתחבט בדילמות, את היכולת להביע דעה או עמדה שונה. ועוד כל מיני קשיים מתחומים אחרים. 

- קראתי כמה פעמים את העלון הזה. אני בגדול יותר נהנה מהספרות האותנטית של חב"ד, העתיקה יותר, כמו: תורה אור, ליקוטי תורה, מאמרי אדמו"ר האמצעי, דרך מצוותיך, ה'המשכים'. מהדור האחרון אני מתחבר למאמרים שמשלבים בתוכם גם למדנות.

יש מצב שאתה צודק.סלט מקולףאחרונה
בגדול אני לא כזאת, אז לא יכולה לדבר בשבילם.
שוב, מאחורי כל דבר יש הרבה הסברים. פשוט לך לאחד מהם ותבקש הסבר.

לגבי רבי וחסיד, יש את העניין של ביטול. זה משהו שקשה להבין וקל וחומר ליישם. אצלנו זה חלק מהחיים.

יש הרבה סיפורים על ההבדלים בין רבי וחסיד, וגם את הפתגם שלחסיד אין עולם הזה ואין עולם הבא, וזה לא מובן לאנשים מבחוץ

לרוב הרביים יש דברי תורה עמוקים. יש עוד דברים כמו ניגונים, סיפורים ומשלים...
שמחה שאתה מסתכל על התמונה המלאה.
מה הכוונהברגוע

"בדור הזה, דור הגאולה, לא יהיה מוות."

אז כל מי שמת בדור האחרון לא באמת מת? לא רק הרבי?

אתה מבין? יש פה מלא בעיותסלט מקולף
יבוא תשבי ויתרץ קושיות ואיבעיות
חן,
מזל שיש לנו את הדוברת
@סלט מקולף
ואווווווו! פנסאי
אני יכולה לענות לך על עצמי כמובן, קודם כל כי אני לא ממש מכירה את האחרות

יש לך מלא שאלות, ואין לי פניות וסבלנות לעבור אחד אחד, אבל אחרי ההנחה שלך שנכונה לגבי, על השאלה האחרונה התשובה היא אבסולוטלי כן. עבר מסננת רצינית ולמרות הכל, בחרתי להאמין בזה...
אהה,פנסאי
ולדיון איך ומה גרם לי להאמין אין לי הרבה סבלנות למען האמת. ולא בגלל שאיני מאמינה שאתה שואל מהתעניינות וסקרנות ולא מתוך להתנגח, אלא סתם מצב נפשי שאני מצוייה בו כרגע.

אבל למעשה למדתי די הרבה שיחות ומאמרים של הרבי והאמונה שלי ברבי היא ללא עוררין. ככה שזה תוצאה של אחד ועוד אחד.
אוקיי. מעניין... לכשתתפני תשני.שום וחניכה

מוזמן לקבוע חברותא עם בעלי פנסאי
הוא עוד הגיע מקצה הפוך לגמרי לפני שבחר את הקצה הזה של הסקלה...
יהיה מעניין. בעבר היו לי כמה חברותות עם חסידי חב"דשום וחניכה

בכתבי חב"ד. אחד החברותות הוא מהבכירים והמפורסמים שבהם שאני לא יכול להזכירו מחשש אאוטינג.
תמיד כשעלו תוך כדי הלימוד הנושאים הנפיצים, הם ואני ידענו שתהיה מערכה לא קלה.

פוצל בעקבות מחאה על נצלוש חמורפסידונית

חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
הצחקתם אותי...
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
אלא בטוח.

מאחל רק טוב גבר

ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.

ראש השנה

בעעע

לא אוהבת. ועוד חג של יומיים

חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם

מבאס לשמועמקפיצים נטושים

אני דוקא די אוהב אותו

למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה

עם תפילות מרוממות

וואי, מבאסארץ השוקולד
מאחל שתהיה שנה טובה בהרבה
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?

מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה

יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

חשט?אורה2x
!!!ריבוזום
מה שלומך?
תקשיבייייאורה2x

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.

ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!

מה איתך?

המפגש טד יצא לפועל?

עוד אפשר להירשם? 😇

ריבוזום

האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...

אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|

ועדיין איכותיארץ השוקולד

כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה

וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
מה שלומך???
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.

מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...

לא כזה מגניב לבוא לפה

ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
לסדרות או תוכן כלשהו קליל ומצחיק...
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
סרטונים קצרים - אנדרדוס, ברדק, אלה של האקדמיה ללשון העברית
הנה 3 המלצותעשב לימון

סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.

בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..

מבאסארץ השוקולד
מקווה שהשבת איכשהו עברה סביר?
כן ב"הנועה.
לפחות זהארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז

שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו

והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינוהוד444
הנה עוד אחד
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד

או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?

תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי

מה קורה פורום טרוליםםםםםםם????אריק מהדרום

אולי יעניין אותך