יהיה פה מחר שרשור על כדורסלמאיר.
אני עוד לא יודע אם על המשחק עצמו (מה זה פיקנרול ואיך שומרים אותו, התקפות משולש, מצאפזון סוגי הגנות סוגי זריקות)
או על הקבוצות הגדולות שאהבתי ומה קורה איתם, שחקנים גדולים וכמובן סגידה לנדב הנפלד
אני אנסה לשלב.מאיר.

הכלל הבסיסי ביותר במשחק כדורסל הוא שאל מול כוח מפעילים מהירות ואל מול מהירות עובדים עם יותר כוח. אנסה להסביר את הכלל הזה. בכדורסל יש חשיבות לא מבוטלת לגודל, בסופו של דבר אפשר לעבור שחקן בעזרת שימוש בגוף (שימוש בגוף הכוונה להפעלת פיזיות) ואפשר לעבור שחקן עם כדרור ומהירות. 

לכן המטרה הבסיסית של הקבוצה המתקיפה היא ליצור חוסר איזון, לשים שחקן נמוך וזריז מול שחקן גבוה וכבד ולעבור אותו בצעד ראשון מהיר, או לחילופין למצוא מתחת לסל של היריבה שחקן גבוה וחזק כשהשחקן ששומר אותו נמוך וחלש ממנו. ממילא המטרה הבסיסית של הקבוצה המגינה היא לדאוג שלא יהיו מיסמאצ'ים, וכשישנם כאלה לחשוב איך אפשר לבטל את היתרון של הקבוצה המתקיפה.

שלב שני.מאיר.

בסדר, אז מטרת המתקיף היא לשנות את השומר שלו וליצור חוסר התאמה בין השומרים. אבל למה שההגנה תעשה את החילוף בין השומרים, מה האינטרס שלה?
עקרונית אין לה אינטרס מובהק, אבל ההתקפה מכריחה את ההגנה לעשות את החילוף, איך?

מילת הקסם היא פיקאנדרול\ pick and roll - חסימה של שחקן התקפה(ללא הכדור) על השומר של השחקן עם הכדור.

לאחר החסימה, השחקן החוסם מתגלגל (לכן ה-roll) לטבעת. לאחר החסימה שמבצע השחקן ללא הכדור לטובת השחקן עם הכדור נוצר מצב בו השומר של השחקן שחסם יצטרך לשמור על השחקן המכדרר ואילו השחקן ששמר על המכדרר יצטרך לשמור על השחקן שחסם. לכן, בדרך כלל המכדרר יהיה השחקן הנמוך והזריז שיודע לקלוע טוב (גארד) והשחקן החוסם יהיה מאסיבי יותר שיודע לבצע גלגול טוב ויש לו קליעה טובה מתחת לטבעת עם הגובה שלו. ממילא זה יגמר בנקודות קלות של השחקן הגבוה... אם ישאירו חופשי את השחקן הנמוך הוא יכול ללכת עד הסל עם הכדור ולקלוע באין מפריע או לקלוע היטב מהשלוש.

הסרטון הזה מסביר מעולה כמה יעיל הפיקנדרול. בדקה ה6:35 של הסרטון השחקן שחוסם (מספר 9) נותן חסימה ומיד רץ לכיוון הסל (מספר 4) רואה את זה ומוסר לו לסל קל מאוד.

בדקה ה6 ועשרים שניות יש חסימה של שחקן גבוה, שיש לו קליעה טובה משלוש, לכן לא שומרים על הרכז, והוא עובר עם החסימה ומעניש בשלשה..

(בסרטון הזה יש ב2:30 דקות אמירה של הפרשן (מלך המאמנים, פיני גרשון) על פיק אנד פאפ, זה/pick and pop - אותו עיקרון בדיוק, רק שבמקום שהשחקן החוסם יתגלגל לטבעת הוא פותח לקליעה (לכן הpop) )..

מניח שאני לבד בשרשור, אבל אם יש מישהו שבכל זאת עוד איתי - יש שאלות? משהו אחר?

אבל רגע, אם זה כזה יעיל התקפית, איך שומרים נגד זה?מאיר.

עקרונית זו שאלה מצוינת. יש כמה אפשרויות להגנה לעצור את ההתקפה הנפלאה הזו. (אני מדבר על הגנה אישית. הגנה אזורית היא סיפור אחר לגמרי).

האפשרות הראשונה נקראת - help and recover

השומר של החוסם (כלומר השחקן הגבוה) קופץ על הכדור (שנמצא אצל השחקן הנמוך) כדי לעכב/לעצור את החדירה של השחקן עם הכדור (שכאמור, הוא מהיר וזריז), עד שהשומר המקורי ששומר על השחקן עם הכדור חוזר.

הסוג הזה של ההגנה הוא הנפוץ ביותר ביורוליג, כי אם עושים אותו נכון הוא כמעט בוודאות מנטרל את יכולת היצירה הראשונית של השחקן עם הכדור.

הטיפול הזה גם יוצר שתי בעיות מרכזיות להגנה:

*הוא יוצר חלון קצר של הזדמנויות לקבוצה המתקיפה בו יש שחקן אחד חופשי (שחקן ההתקפה החוסם).

*הוא מכריח את ההגנה לחפות על השחקן החופשי, מה שמשאיר בד"כ את ההגנה חשופה. כלומר, מגיעים שחקנים נוספים מהצדדים ועוזרים למנוע את הכדור מלהגיע לגבוה שמתחת לסל, זה מאפשר לשחקני ההתקפה בפינות לקלוע שלשות או זריקות פנויות אחרות.

הדרך המרכזית השנייה היא  פלאט/flat - מכבי משתמשת בו המון.(זה הטיפול המועדף של ספרופולוס, המאמן של מכבי).

השחקן ששומר על החוסם מחפה נמוך (מכאן המונח flat) כדי לעזור נגד החדירה של השחקן עם הכדור.

השחקן ששומר על הכדור צריך לעבור בכח את החסימה כי החיפוי מגיע נמוך - ואם לא יעבור אז השחקן עם הכדור יכול להרים זריקה. כאמור, הבעיה היא ששחקנים יכולים להרים מיד זריקה אחרי המעבר על החסימה, כשיש שחקנים שקולעים באחוזים גבוהים מאוד זה יוצר המון בעיה להגנה...

הכל התחיל ב1923מאיר.אחרונה

אבל עד 1969 מכבי הייתה עוד קבוצה, אמנם מהטובות אבל לא הטובה ביותר.  ב1969 כבר לא נותר כסף בקופה. הנהלת מכבי תל אביב עשתה כינוס חירום בו אמר הגזבר אריה בנוביץ, רבותיי הקופה ריקה - תרמו מה שיש לכם... כולם תרמו ולבסוף בא עורך דין צעיר ומחוייט שהיה מגיע למשחקים עם רכב חדיש וצהוב ותרם 25 אלף לירות. בנוביץ התרשם מהסכום העתק והציע לעורך דין הצעיר והאמיד להחליפו כיו"ר עמותת מכבי תל אביב. מאז שמעון מזרחי נשאר צהוב, כבר 51 שנה שהוא הבעלים.

זה התחיל קשה, הליגה לא הוגדרה כמקוצענית וזמני האימונים נקבעו לפי השעות בהם יכול היה שחקן הציר האגדי תני כהן מינץ להספיק להגיע מחיפה לתל אביב לאימון. יחד איתו היו חיים שטרקמן (חיימון) שהיה רכז שמנמן ונחמד עם קליעה נהדרת.

שימון החליט מיד להיות כמו ריאל מדריד ולצורך זה השיב את טל ברודי האגדי מהצבא האמריקאי לקבוצה (שווה סיפור בפני עצמו אבל לא עכשיו). טל ברודי היה משהו אחר ממה שהיה בארץ, הוא היה כוכב גדול, והגיע עם ציוד מקצועי ששם את מכבי בתמונה של המאבקים באירופה. 8 שנים הפרויקט לקח עד שב1977 הקבוצה לקחה גביע אירופה לאלופות, אולי הגמר המרגש ביותר, עם אגדות מהלכות כמו מיקי ומוטי וטל ברודי שעלה מהספסל במחצית השנייה ושינה את המשחק, לו סילבר וגים בוטרייט, ועוד ארחיב על כך יום אחד.

אבל השושלת ננטעה אי אז ב1969 באותה פגישה במלון

חשבתם שיהיה טוב?!תתעלמו ממני
הצחקתם אותי...
לא רק חושבארץ השוקולדאחרונה
אלא בטוח.

מאחל רק טוב גבר

ורק משתי מילים אני הכי פוחדנועה.

ראש השנה

בעעע

לא אוהבת. ועוד חג של יומיים

חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם

מבאס לשמועמקפיצים נטושים

אני דוקא די אוהב אותו

למה אוהב?נועה.
ימי רוממות מיוחדיםמקפיצים נטושיםאחרונה

עם תפילות מרוממות

וואי, מבאסארץ השוקולד
מאחל שתהיה שנה טובה בהרבה
אמן!!נועה.
החלטתי עכשיו להקפיץ כל פורום ישן ומוזר שאני רואהמקפיצים נטושים

ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?

מממ.. תודהמקפיצים נטושיםאחרונה

יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

חשט?אורה2x
!!!ריבוזום
מה שלומך?
תקשיבייייאורה2x

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.

ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!

מה איתך?

המפגש טד יצא לפועל?

עוד אפשר להירשם? 😇

ריבוזום

האחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...

אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|

ועדיין איכותיארץ השוקולד

כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה

וואו, התגעגעתיארץ השוקולד
מה שלומך???
וואיזיויקאחרונה
אין לי כוח לשבת הקרובהנועה.

מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...

לא כזה מגניב לבוא לפה

ואם אנשים קוראים פה- צריכה המלצהנועה.
לסדרות או תוכן כלשהו קליל ומצחיק...
ספרים - ספרי אריך קסטנרארץ השוקולד
סרטונים קצרים - אנדרדוס, ברדק, אלה של האקדמיה ללשון העברית
הנה 3 המלצותעשב לימון

סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.

בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..

מבאסארץ השוקולד
מקווה שהשבת איכשהו עברה סביר?
כן ב"הנועה.
לפחות זהארץ השוקולדאחרונה
והנה עוד בנאדםריק סאנצ'ז

שמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו

והנה חיוך השמש העולה נפרש על פנינוהוד444
הנה עוד אחד
מזדההבאליןאחרונה
מישו זוכר מה הניק האחרון של שוברת גלים?שירה ניקוד

או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?

תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי

מה קורה פורום טרוליםםםםםםם????אריק מהדרום

אולי יעניין אותך