משום מה דווקא המשפט הזה תפס אותי, ואולי הוא חשוב כי הוא מראה על תפיסה שגויה.
אני מכירה נשים מאוד פעלתניות,ספורטאיות עד רגע לפני הלידה, מורות, רצות מפה לשם... שום דבר מזה לא גורם ללידה מוקדמת או הפלה.
אני חושבת שהיינו רוצות לדבעת מה גורם לאובדני הריון ואולי לכן אנחנו תולות את זה בסיבות כאלה, אבל למען האמת קשה עד בלתי אפשרי לדעת את הסיבה המדויקת.
יקירתי, עלית על הרופאים... גם הם בני אדם וגם הם לא יכולים לספק תשובות מדויקות. אף אחד לא יכול לדעת בוודאות מה הגורם.
אז מה כן אפשר לעשות?
אפשר לעשות בדיקות נרחבות של קרישיות יתר ולבדוק זאת,
אפשר לברר, אפשר לבדוק אצל כמה רופאים, אפשר להתייעץ ולשאול נשים נוספות מה הסיבה אצלן (וגם אצלן זה לא בטוח),
ואז אפשר ללכת על השיטה שנראית הכי הגיונית או הכי טובה עבורה, ולפעול לפיה.
כמו שאמרת, הרפואה אינה יודעת הכל. אני לא חושבת שרופאים סתם מנפנפים, לפעמים הם פשוט לא יודעים... וזה קורה רוב הפעמים.
אז מה כן להמליץ לה?
ארשום כמה אפשרויות, ניתן לבחור וללכת למה שמתאים לה.
- מרפאה להפלות חוזרות. שם יתנו לה בדיקות קרישיות יתר, בדיקות גנטיות ועוד- כדי לברר את הסיבה. ניתן גם ללכת לרופא להריון בסיכון ולבקש שיתן את ההפניות הדרושות, ולעקוב יחד איתו אחר הסיבה והדרכים להתמודד עם הלידות המוקדמות.
אחרי בדיקות ניתן גם לפנות למומחים:
- פרופ' כרפ מקבל בתל השומר
- פרופ' קופרמינץ מקבל באיכילוב.
שניהם רופאים מומחים להפלות חוזרות וללידות שקטות שנגרמות עקב קרישיות יתר, השיטה שלהם היא לרוב לתת תרופות מסוימות כדי למנוע קרישיות יתר בהריון, שעלולה לגרום ללידה מוקדמת.
השאלה שאני שואלת את עצמי ביא מה קורה לה, מה עובר עליה והאם היא רוצה ללכת לבדוק, עד כמה היא מעוניינת לדעת מה יכול לעזור לה,ועד כמה היא מוכנה עכשיו לטייל בין רופאים.
זה לא קל וצריך כח פנימי כדי ללכת לבירורים רפואיים.
לפעמים יש אותו, אך זה מגיע בשלבים אלרים ממה שזה מגיע אצלך.
יכול להיות שעכשיו היא זקוקה פשוט לתמיכה עם מה שהיא עברה, פשוט לחיבוק וחיבור חברי, וכשהיא תרצה היא תנסה לברר רפואית?
יכול להיות שאת זורעת לה זרע שיצמח בהמשך והיא תצליח לקום ולעשות בדיקות בזמן שיתאים לה.
בכל אופן, בחזרה להתחלה, אני לא בטוחה שתמיד יש תשובות. לפעמים אנחנו פשוט לא יודעים למה זה קרה, זה פשוט קרה...
ועכשיו נותר לנו להתמודד, או לתת כתף לבכות עליה ולהיות שם ביחד איתה, בסבל ובכאב, גם בלי סיבה.
חיבוקים!!