כן, חובה לחזור לעשות בדיקה כי לפעמים נשארות שאריות, כמו שכתב לך האנונימי היקר, ולפעמים יש דברים אחרים.
לרוב אין כלום וזה בסדר, אבל לבדוק אחרי המחזור, זה משמעותי.
לגבי החשש מכאבים ביחסים, אני ממש מצטערת לשמוע על החששות, יש דרכים די פשוטות לעזור עם זה.
ייתכן שזו בעיה פיזיולוגית שיכולה להיפתר בקלות יחסית, על ידי הדרכה של פיזיותרפיסטית מומחית לרצפת אגן. היא תבדוק בעדינות וברגישות ותיתן תרגילים מדויקים שעוזרים, והכאבים יחלפו.
אם הבעיה קשורה יותר לנושאים רגשיים, אני ממליצה ללכת ליועצת מינית, יש המון פתרונות בתחום הזה וניתן להיעזר ולקבל תמיכה ועזרה.
אני מאוד מאוד ממליצה, למרות החשש והפחד מבדיקות ומייעוץ- כן ללכת להיעזר באנשי מקצוע, כי השקיעה בתוך המקום הנוכחי עלולה להחמיר דברים קיימים, ואולי אלה דברים פשוטים שניתן לפתור בקלות? איש מקצוע יעלה על הבעיה ויתן פתרונות וליווי.
אני ממליצה על נשות המקצוע הבאות, אם תרצו לפנות בהקשר הכאבים ביחסים:
- פזית כוכבי- יועצת מינית וזוגית,
- נטע שוחט- פיזיותרפיסטית רצפת אגן
- טובה דהרי- מטפלת רגשית בשיטת מח אחד ו-nlp.
כל נשות המקצוע הללו מקבלות בקליניקה און ליין (דרך המסך, בזום), בפרויקט חברתי שנקרא "הקליניקה החברתית של עלמה", במחיר 30 שח לפגישת ייעוץ.
ממש ממליצה בחום על כל אחת מהן, כולן מעולות.
אתם מוזמנים להירשם בקישור שנמצא בחתימה שלי.
ובכל אופן, מאחלת לכם שלווה ושמחה מעתה.