פעילות! קורונה בנסיופ

כל הכבוד לכל מי שהשתתף ופרגן למישהו (או כמה) מהפורום!

מתקדמים לפעילות הבאה, כמובן שעדיין מוזמנים לפרגן- מעתה הם ישלחו באישי.

מכירים פינג פונג? כשכל אחד כותב בתוכן שא-לה, ובכותרת את התשובה לקודמת? אז את זה לא נעשה היום, אבל משהו דומה כן

לכל אחד יש שאלה שהוא רצה לשאול מישהו כבר מזמן, ולא יצא לו, או ששכח, או שסתם לא הרגיש בנוח. בשביל זה אנחנו כאן!

מוזמנים לשאול כאן, או כאן- שאלות לניקים!. . תשתדלו להיות רציניים ולגרום לנו לא לסנן יותר מדי.

*הערה עקב שאלות שבוודאות תשאלנה: אין חובה לשאול, אין חובה לענות, סתם מישהו התעניין וחשב שאתם מבינים בזה. אל תדאגו, אנחנו לא יודעים איפה (חלקכם) גרים

נשמח שתתייגו את עצמכם או שאנחנו נעשה את זה |לאממשמאייםאבל|

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@Reminder, מתעניינים פה למה את כ"כ אוהבת אינפי.

הווו, עוד תתחרטו על זה ששאלתםReminder
אז בגדול תמיד אהבתי את התחום של העיסוק בנקודות אי הגדרה, לדעת מה קורא באינסוף וכו
ובתיכון ממש אהבתי סדרות, שזה ההתחלה של חלק קטן באינפי
וזה פשוט נחמד... חישובים ממש מגניבים
ומשפטים מדהימים😍
ממליצה לכולם ללמוד
ויש עוד המשך לזה שהוא קצת אאוטינג וזאת הסיבה העקרית, מי שרוצה אני אסביר בפרטי
עכשיו אני עושה אינפי 2 וזה פחות מדהים מאינפי 1, קצת יותר טכני כזה..
אבל אני עדין אוהבת
זו לא אני שאלתי!! שתדעי!חמדמדה

מאמינה..Reminder
מי ששאל אשמח שתתודה אם בא לך
וגם לא פרטתי פה את הסיבה הממש אמיתית, כי שוב זה די אאוטינג מדי
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@קיבוצניקית, מישהו רוצה לברר מה דעתך בנוגע לעירוניזם.

תופעה מחרידה שצריכה להעלם מהעולםקיבוצניקית
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@*אור קטן*, במערכת התקבלה הודעה בזאת הלשון:

(אני רוצה לשאול...) האם את חושבת שפנימיה זה חיובי

לא נראה לי שהתשובה שלי תהיה מפתיעה במיוחד *אור קטן*
עבר עריכה על ידי *אור קטן* בתאריך כ"ז בניסן תש"פ 00:54
דבר ראשון, אני לא מדברת מהניסיון שלי, אם זו התלבטות מהותית או משהו כזה אז אני לא ממש הכתובת
אני מדברת מהניסיון של חברות ואחים.

אז כמובן, לא לכל אחד זה מתאים
חיים בפנימיה זה די אינטנסיבי ורועש...
המקום הבטוח לגדול בו זה הבית. יש כאלו שמתאים להם לצאת מהבית ולהתפתח במרחק מהמשפחה, וזה יעשה להם טוב, ויש כאלו שצריכים את הקרבה לבית וחייבים ביטחון.
ממש ראיתי את זה אצל האחים שלי (די בדיעבד, הייתי קטנה אז...)

יש לי הרבה חברות שהלכו לאולפנה עם פנימייה כי ''אני לא סובלת את המשפחה שלי ואני רוצה להתרחק מהם סופסוף''
וזה בעייתי לדעתי, זה מגיע ממקום לא בריא
אז זה תלוי גם בסיבה.

(אני הרגשתי אז שדווקא יוכל להיות לי טוב בפנימייה, אבל ההתלבטות בסוף הייתה על סגנונות לגמרי שונים, זה לא מה שהשפיע על ההחלטה שלי)

בקיצור, בגדול נראה לי שזה דבר חיובי, אבל ממש לא לכל אחד, ובעיקרון המקום הטבעי לצמוח בו זה הבית.

מי ששאל/ה את השאלה, אני ממש אשמח אם תגיד
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

איך יש לך כח להיות תמיד נחמדה ואוהבת?

@טירוף זה הנורמה

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@פטל., שואלים פה מתי אתה ישן.

למשל בשעה הקרובהפטל.
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@בזרימה, בתור חבדניקית, כמה חבדניקים יש בערוץ?

לא יודעת.. המון.בזרימה
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@דוס בדם, נשאלה עליך השאלה "למה הוא רוצה ככ להתחתן?".

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

מתעניינים גם "מתי אתה מתכנן להתחתן?"

מחר (סתם)דוס בדם

מתי שהקב"ה ירצה, ומתי שיאפשר לי,
מתי אני הייתי רוצה? נדמה לי שבערך סוף שיעור א, תחילת שיעור ב,

ו האמת שפעם רציתי יותר מאוחר, אבל התחרטתי. (ברוך ד' שלא היה מאוחר מדיי)

{אוי תאמינו לי, אני גמור, פףף, איזה בלח, גיוואעלד, זה פשוט נורא}

אממ, זה ארוך ואני עייף, אנסה קצתדוס בדם

א. קשר עם בן אדם אחר הוא דבר נפלא, וכשהוא מחייב, זה לדעתי עוד יותר נפלא, ו אין קשר יותר מחייב כנישואין
ב. זאת מצווה או הכשר מצווה (מחלוקת)
ג. גם, מבחינת התכונות בנפש, בן אדם (או אני) 

{בבקשה לא להגיב, אמשיך אחכ}

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@בתוך בני ישראל

איך מתמידים? איך מציבים מטרה בחיים ומגיעים אליה? מאיפה משיגים כוח רצון?

וואו. זאת שא-לה קשהבתוך בני ישראל
הממ, להתמיד זה קשה, בהגדרה. לא קשה להלהיב אותנו, לשכנע אותנו להתחיל ללמוד, ללכת, לכתוב, כל דבר. אבל להתמיד, להמשיך גם כשקשה, זה דבר שנוגד קצת את הטבע שלנו.
אני לא בטוחה באיזה נושא השא-לה המקורית, אז אני אנסה לענות גם לגבי דברים כלליים יותר וגם לגבי לימוד, בכל מקרה, הבסיס משותף להכל. (אם מדובר בלימוד תורה ו/או עבודת ד', אשמח להרחיב באישי)
נראה לי שצריך לשים לב שקשה להתמיד. זאת אומרת, להודות בזה בפה מלא, אני אתחיל ויכול להיות שי'הי'ה קשה וזה לגיטימי ונורמלי. ו כחלק מנקודת המבט הזאת, להתחיל בקטן. אם אני אבחר עכשיו ללמוד כל יום שישה סעיפים בשוע בעיון, סביר להניח שאני לא אתמיד הרבה זמן. זה קשה. אם אני אבחר בסעיף ביום, אה, י'הי'ה קל יותר. כמובן שאחרי שמרגישים מוכנים אפשר להתקדם הלאה, והלאה, אבל צריך שלא תהי'ה בושה מלחזור.
דבר נוסף - הקב"ה ברא את העולם עם מלא אנשים. מלא. סביר להניח שבינהם יש לפחות אחד שאפשר להיות ביחד איתו ולהתקדם בזה יחד. בין אם כחברותא בלימוד, בין אם כמישהו שמעודד מאחור, אפילו אם כל הקשר שלו הוא שליחת הודעות תזכורת ובירור האם עשית את זה או שעוד לא.
(סעיף שרלוונטי יותר ללימוד; חזרות. חזרה אחת בסוף הדף, הפסקא או מה שלומדים - מה נאמר, מי אמר מה, ולמה. לא אמור לקחת יותר מכמה דקות, כדאי מאוד ב'משמיע לאוזניו', וכן, זה הכרחי. כזורע ואינו קוצר וכו, לחזור יפה על למודל כי זהו עיקר פרי הלימוד. צריכים להתפלל גמרא.)
לזכור למה אנחנו כאן, ואיך בדיוק, ומה הטעם בכל זה.
ו, לא צריך להתבייש להתפלל על זה. זה הכי חשוב.

(בסוף לא עניתי, אממ, טוב, אשמח לענות באישי)
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

שאלה ראשונה לכמה ניקים

אתם לא חושבים שלהיות בל''ח בגיל צעיר זה לא טוב? לכל דבר יש את הזמן שלו, גיל 16 זה ממש לא הזמן להתעסק בזה, זה גיל שצריך להשקיע בו מחשבה לדברים אחרים...

@בתוך בני ישראל, @דוס בדם

..דוס בדם

אני חושב שזה גרוע,
אני חושב שאין לי ברירה וזה מה שהקב"ה רוצה ממני,
אני חושב שאני לא יכול אחרת (כל האלה שמנסים לשנות אותי, {אתה לא מפסיק לרצות דברים כי פוף}),
ו אני חושב שלי זה הדבר הכי טוב שקרה, ונדמה לי שזה עוזר לי המון,
ו לכל הציבור ש, צריך להתמקד בדברים אחרים,
זה לא סותר! זה לא שהרצון הזה עכשיו גורם לי לחפש שידוך או משהו, אני מאוד רוצה, אבל עושה דברים אחרים,
וגם הדברים האחרים במגמה ל, ו זה לא מפריע להם ואולי אפילו מוסיף. (שטייגן, גישמקט, וכו')

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@ריעות., @שעות של אמת., @שוליינית, @פיצוחית,

אתן יותר שמחות או יותר מתחרטות שפגשתם את נסיופ?

שמחה ולא מתחרטת בכללריעות.
אני מתחרטת על דברים ספציפיים שעשיתי או אמרתי, אבל לא על עצם הכניסה שלי כאן. הייתי אדם אחר לגמרי אלמלא המקום הזה
..שוליינית
יותר שמחה, נראלי. למרות שיש גם הרבה מה להתחרט שהכרתי את המקום.

(ואגב, אני שואלת את עצמי למה מי ששאל את השאלה תייג דווקא אותנו. נראה די רנדומלי.)
יותר שמחה אני חושבת.שעות של אמת.
לא שמחה ולא מתחרטת. כאילו עזר לי להיות כאןפיצוחית

בזמני שיעמום תסכול שיתוף טקסטים וכו' בהחלט שזה אחלה מקום בזמנים כאלה. אנשים טובים ורובם גם זמינים ומושעממים. 

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@גיטרה אדומה, עזבת, אפשר לשאול למה?

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@מתיישב בנשמה, מישהו רוצה לדעת מי המקדשיסטים בערוץ, ואם רוצים לברר משהו אצל מי אפשר.

אממ זה מורכבמתיישב בנשמה
יש את הניק @נוער המקדש, שאני לא יודע עד כמה פעיל, ויש את @בתוך בני ישראל שהיא מקור אמין לענייני מקדש
כמו כן האירוניה התאבדה וכו'מתיישב בנשמה
מתיישב, יש לי שאלה אחרתרצה לאש
כמה מקדשיסטים (ממה שאתה מכיר) חזרו בשאלה?
אני יודע על עוד אחדמתיישב בנשמה
..בתוך בני ישראל
@נוער המקדש י'הי'ה פעיל אם תבקשו ממני להפעיל אותו, או אם במקרה יש בקרוב פעילות של הנוער. לכאורה י'הי'ה קצר יותר פשוט לשאול אותי... למרות ש לא יודעת עד כמה אני "מקור אמין לענייני מקדש", לא למדתי הרבה בתחום.
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ

@מבשר שלום

איך מוצאים כח לעבודת ה' כל יום?

וואומבשר שלום
אני לא יודע מה השואל רוצה ממני הקטן והטיפש.
יש לי כמה דברים לענות-זה די ארוך,אני אשמח שהשואל יפנה אלי בש.א אפילו בפצלש ואני אענה בעז"ה,ואני אשמח אם למקד את השאלה-כח לקום מהמיטה בבוקר,לפתוח את הסידור,להתחיל ללמוד בעמל,ללמוד בהפסקת צהריים,ללמוד בסדר ערב,ביראת שמיים,בתיקון המידות,בשימוש תלמידי חכמים-במה בדיוק קשה שאנחנו צריכים מוטיבציה ורצון?
קפיץקפוץקורונה בנסיופ
עקב ביקוש וזה
שאלו ותחי נפשכם
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
@עד עלות השחר., מה שלומך?
..עד עלות השחר.
אני בטוב, שבח לה'.. ושלומך?
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
@רק הפעם.
מאיפה הרעיונות לשרשורי פרגון עצמיים? וגם, מה זה אומר אל תדון את עצמך עד שתגיע למקומך? חוץ מזה שזה על בסיס אל תדון את חברך
אוהו אני מבוקשהה היוםרק הפעם.
המ,חשבתי עלזה פשוט.
אנחנו לא תמיד זוכרים להעריך את עצמנו.
כל היום אוהבים ומפרגנים ונותנים לאחרים אבל לעשות את זה לעצמנו,זה מרגיש מוזר כזה.
או שרק לעצמי?
בכולופן,חושבת שצריך לעשות את זה לפעמים.

לגבי המשפט,
אנחנו לא יכולים להיות ביקורתיים כלפי עצמנו ולדון את עצמנו כי עדיין לא הגענו למקום האמיתי שלנו,של השלימות שלנו,לכן אנחנו לא יכולים לדון אותנו.
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
מתי תבואי לבקר פה קצת?
@גלים.
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
@אהבה.
מתי את מוציאה ספר??
הווווו ואוו איזה שאלהאהבה.
אמן שבקרוב
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
בן כמה אתה?
@simple man
עוד סטוקרים?🤔simple man
20
אני די זוכרת שלפני שנתיים היה כתוב לך בכרטיס אישי 20Reminder
אז אתה הפסקת להתבגר?🤔
אגב לא שאלתי את השאלה,
אבל מדובר במקרה מיוחד אין ספק😅
חח לא נכוןsimple man
ואני לא מאמין לך שלא את שאלת😛

עשיתי 21 לא מזמן, ואני עדיין לא מחשיב את זה⁦🤷‍♂️⁩

(את המתמטיקאית פה, יש מושג לעגל או משהו כזה, לא?)😜
לעגל שייך לפיזיקאים🤮מתיישב בנשמה
או לסתם אנשיםsimple man
מרובעים
👎🤮🤮Reminder
לא מחשיב את זה😂Reminder
@חופשיה לנפשי
מוכר לי מאיפשהוא

דווקא מתמטיקה מאד מדויקת.. לא מעגלים סתם, אולי יותר בפיזיקה כמו שמתיישב כתב
ובאמת לא שאלתי אגבReminder
תראי אני הכרזתי על זה עוד קודם שזה לא הולך להחשבחופשיה לנפשי
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
איך היה בחג? ושנה טובה ומתוקה
@משה
היה בסדר בהתחשב בחלופות. מעט ארוך מדימשה
טוב שנגמר. מקווה שנכתבנו לטוב.
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
מה הכי מפחיד אותך?
@רוח סערה
...רוח סערה
עבר עריכה על ידי רוח סערה בתאריך ג' בתשרי תשפ"א 20:41
הרבה.
הדברים העיקריים הם לאבד מישהו שאני אוהבת, להזדקן, למות.

ואם השואל/ת מעוניין/ת להזדהות בפרטי אני אשמח, סתם כי אני סקרנית
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
@רוקדת בגשם
כמה פצלשים יש לך? (נגדיר פצלש כ"ניק שאת יודעת את הסיסמה אליו ונכנסת אליו לפחות פעם בחודשיים." אוקי?)
אממרוקדת בגשם
יש שניים שבשימוש קבוע
ולרוב אני נכנסת פעם בלא יותר מחודשיים, לבדוק אם פנו אלי שם, וזה בערך עוד שניים
(לא כולל זה)
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
@פטל. @מתיישב בנשמה
מה אתה חושב על אלוהים? יש? אין? הוא שם ולא אכפת לך?
יש ואין. לפעמים אכפת אבל לא.מתיישב בנשמה
הכל עובד במורכבות של המציאות, עד כדי טירוף ושיגעון.
ואם למישהו יש הגיגים בנושא אני תמיד שמח לשמועמתיישב בנשמה
בפייס או בווצאפ או בש"א, בשניים הראשונים אני זמין יותר
..פטל.
כרגע אני סוג של מניח שהוא ישנו.
די טבעי עבורי לחשוב שיש א-לוהים, זו נקודת המוצא ממנה באתי, אבל אני לא יודע.
כפי שיכול להיות בורא שנמצא מחוץ להבנה האנושית, יכולה גם להיות סיבה אחרת שנמצאת מעבר להבנתנו שגרמה לעולם להיות.

אני חושב עליו שבתור אחד לא מוגבל, הוא יכול היה לעשות לנו קל יותר בעולם הזה, ולעשות שזה יהיה בסדר. והוא בחר שלא.

האם היהדות קשורה אליו?
האם היהדות היא כפי שאנחנו תופסים אותה כיום?
אלו שאלות אחרות
יש מצב שאלוהים יושב למעלה ונקרע מצחוק מההמצאות שלנו.
לא שיש לו בעיה לעשות סדר אבל הוא בחר שלא.
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
למה בחרת את הניק הזה?
@אניגמה
ממ התכוונת אלי?~אניגמה~

אולי מאפין אותי קצת..

(אם באלך מוזמנ\ת להזדהות בפרטי)

שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
@שוליינית @אהבה. טירוף זה הנורמה פטל ורק הפעם שלא מתייגים לי
מה החזון- הרצון שלך שייראה הפורום הזה?
המקום האחרון שיש לי אליו חזון זה הפורום הזהאהבה.
אבל באופן כללי, שיהיה פחות זיינוקים ושהמטרידים ימותו
..~אניגמה~

אממ אולי אפש לעדן ולומר שהמטרידים יחזרו בתשובה? 

זה יהיה יותר יעיל לעולם..

|מתדסדס|

יש לפעמים שצריך להיות יפה נפשאהבה.
ויש לפעמים שלא
חח אוקי~אניגמה~

מהשמתחשקלך

תודהפטל.
חזוןשוליינית
מעכשיו תוכלו לקרוא לי שולי -חוזת הפורום |צ'לקאו||דרמטי|

איך הייתי רוצה יותר שהפורום הזה יראה? יותר כמו פעם שהייתה כאן ממש קהילה ואווירה יותר משפחתית.. זה פחות או יותר
חזון. אני?!פטל.
המ,
התגובות של שוליינית ואהבה. יחד:
פחות זיינוקים
מטרידנים אאוט
וקהילה רחבה חמה ושורצת
ואולי עם קצת פחות ציניות ועוקצנות לפעמים
שאלה חדשה!קורונה בנסיופ
מה דעתך על לימוד גמרא לבנות?

@דוס בדם
אממ,דוס בדםאחרונה

נדמה לי שזה תלוי,
יש כא-לה שלומדות בצורה ש, לא נעים לי לשמוע, כלומר, באיזושהי מחאה, באיזשהו ניסיון אפילו סמוי להראות ש אנחנו יכולות, או אנחנו רוצות להיות צדיקות כמו הבנים (זה כבר מדריגה יותר טובה אבל בעיני לא שלימה),

בעיני זה חסר, ואענה לאפשרות האחרונה ומתוכה יובן, אני חשוב שנשים יכולות להיות צדיקות ; הרבה יותר מבנים, (ואולי יותר בקלות אבל צע), גם בלי ללמוד גמרא, כלומר אפשר להשתמש במשל של הגמרא שגבר זה שמיים ואשה זה ארץ,
האשה היא עוסקת בגשמיות, בגידול ילדים, בניקוי הבית, בעבודה, {זה נשמע רע, מחילה על זה, אם קשה לשמוע אפשר לקרוא כתיאור מציאות בעבר ולא כאידא-ל},
וכמו שאנחנו הגברים יכולים לעבוד את ד' בחומר בתור בני אדם, אשה מלכתחילה עובדת בחומר, וזו מעלה ענקית להצליח לזה, [אמרתי פעם שנשים צדקניות?] , יש בזה צד יותר קל ויותר קשה, וצריך ממש להעריך, וצריך להבין שזה לא איזה משהו קטן ש הגבר עוסק ב ... גודל והאשה ב איזה דברים קטנים, כשהאשה שומרת על הילד שלא יפריע בתפילה, היא מקיימת בזה את התפילה! ואולי ברמה יותר גדולה {אם מופיעים קדושה במקומות יותר נמוכים ממילא מראים שגם הקטנות הזאת היא ענקית וזה מגדיל מאוד מה שהרב צביודא היה אומר מה קטנו מעשיך ד'}, {ועל פי , זו מטרת העולם}
והאשה היא פנימית שזה דבר עצום, כמו שהמשכן היה מכוסה ,  ככל שדבר יותר גדול הוא יותר צפון {אור שגנזו, משכן מכוסה, פורים, וכו}, ונבראה מחומר יותר זך (מאדם ולא מאדמה ) {ואולי בגלל זה היא יכולה לעסוק בתיקון החומר}

[הוספתי אחכ, חייבים! הרב צביודא כותב שכל לשון קדושה וכו זה בלשון נקיבה]

עכשיו אחרי שאמרתי שאפשר לעבוד את ד' כמו שצריך בנחת, אפשר להמשיך,
מצד גדר חיוב לימוד תורה לנשים,
כיוון שנשים הן יהודיות קדושות, וחיות בחומר, דווקא כשעוסקים יותר בגשמיות צריכים לדיוקי הלכות מוקפדים {בנחת, הכל תמיד בנחת גדולה}, ולכן, נשים חייבות ללמוד תורה לימוד שיש לו נפקא מינה, לימוד שיוצא ממנו משהו, הרב צביודא אומר שיש מצוות אמונה ולכן הן צריכות ללמוד אמונה,
כלומר, כל פעם שאשה לומדת משהו ראוי שתשא-ל, מה יוצא מפה למעיישה , לכן ראוי להתחיל בלדעת הלכה כמו שצריך, אפשר בקיצור שולחן ערוך, בפניני הלכה, בהלכה יומית, במשנה ברורה, שולחן ערוך, בלקרוא בסעודת שבת הלכות שבת, כל שבוע סעיף או כמה,
להמשיך ללימוד תנך שא-לו היסודות החשובים של האומה שלנו, באמונה בעיקר,
ללמוד ספרי אמונה, לשמוע שיעורים, להכיר ולהיות י'הודי'ה קדושה בתוכן ארצי, קרקעי, גשמי,  ק ו ד ש   מ ע ש י,  ב א מ ו נ ה א י ת נ ה, בשמחה ענקית,
ומי שיש לה משיכה ללימוד גמרא, בענוה, בידיעה שזאת לא חובתה, שזו תוספת, {אפשר אולי בהתחלה להגדיר שעכשיו אני עושה לא כלימוד ומצווה א-לא כי זה כיף לי ואז היחס הוא יותר נכון לענ"ד}, צריכה ללמוד גמרא, ולשאול כשלומדים, מה הנפקא מינה? מה יוצא מפה למעשה בגמרא? באמונה? לעיין בעין משפט נר מצווה, לראות, לחפש קונצים אמוניים בתוך הלמעיישה [למשל, יעוין תוס' בבא בתרא ב: נתיאש הימנה וכו מצד עבודת ד' , יחד עם הסבר הרמבן ל אשר לא יקים את דברי התורה הזאת ויערב]
ולהיזהר להבין שהלימוד של האיש זה לימוד שהוא זקוק לו, שזו הדרך שלו לעבוד את ד', ולך יש גם דרכים אחרות, ואם צריך לבשל ושניכם רוצים ללמוד, מן הראוי שתתני לו ללמוד, הוא זקוק לזה יותר , ואם הלימוד הוא בהבנה כזאת ובידיעה והכרה, נדמה לי שהוא בונה קומות, פלאי פלאות, כלומר, כל הלמעיישה הופך להיות הרבה יותר גדול, אינו דומה מי ששומר על כל הלכות סוכה למי שלמד סוכה במשנה או בגמרא, שיודע את המקורות, את הפלפולים, את השרשים, כדאי לעשות חזרות כדי לזכור את הלימוד, להתענג עליו זה קומה נוספת של אהבת תורה נפלאה, 

ונזכה שבעזרת ד' י'הא זה לתועלת, ויוקמו בעזרת כך בתים נאמנים וקדושים בישרא-ל ונזכה לאומה קדושה , שחי'ה חיים עוצמתיים, גשמיים, {מה שהרב מדבר באורות}, בארץ הקודש, בחיבור תורה שבכתב עם תורה שבעל פה, 'ולמכסה עתיק'.

פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי

אולי יעניין אותך