קיימת בעיה המופיעה בספרי המוסר המדברת על הרגשה בעיקר של הצעירים שהם שונים מכולם שהבעיות והמגבלות שיש על אנשים אחרים לא חלות עליהם, כשהם שומעים על כשלונות או זהירות של אחרים הם אומרים לי זה לא יקרה. בעל חובת התלמידים קורא לזה "בעיית הישות".
בעיה זאת גורמת לכך שיש זלזול בנסיונם של המבוגרים והרבנים שמזהירים את הציבור והנוער מבעיות רוחניות וערכיות.בניגוד לגישה זו מודיעה התורה "שאל אביך ויגדך זקניך ויאמרו לך", אינך האדם הראשון שמתמודד עם הבעיה אינך שונה מכולם או טוב יותר מכולם סביר להניח שחכמים ממך נתקלו כבר בדילמה או בבעיה שהאדם נמצא בה והם יוכלו לעזור לו בחכמה רבה.
תהליך זה גם עוזר לאמונה כאשר במקום לחקור כל דבר וטענה מחדש האדם בא בצניעות לדברי הגדולים ממנו וסומך עליהם שהם הגיעו למסקנות האלה בחכמה ועליו ללמוד מהם בלי חקירה מחודשת וארוכה.
שבת שלום
לרפואת תמר רבקה בת אדית יעל