תפריט לשבת אז מה אתם מכינים?בעוז וענווה!
לפחות עכשיו עבר שבוע מהשבת האחרונה ולא יום אחרי יום 😝

אצלנו: עוד שבת בבית.......

ערב- עוף מתובל בתנור+תפו"א אפויים

בוקר- חמין

סעודה שלישית- פסטה ברוטב שמנת וברוקולי

סלטים: ביצים, במיה, ברוקולי אפוי, חציל במיונז, סלק, כרוב, חסה...

לחמניות קנויות, ועוגה מפסח
זהו פחות או יותר. אין לי כוח להשקיע.
רציתי לכתוב תפריט אז הנהנחשון מהרחברון
ערב חומוס פיטריות בצל מטוגן
מרק קובה סלק
בוקר
בצל ממולא
אורז צהוב ירוק (כוסברה סלרי וכורכום)
סד''ש
פאי בטטה חלבי
חלות ביתיות
חומוס
טחינה
סלט מלפפונים
וואי אני רוצה מתכון לפאי בטטה פליז 🙏ענבל
בכיף. הנהנחשון מהרחברון
זה לא מתכון מסודר שקראתי סוג של אלתור שלי אבל עבד יופי. הכנו 2 עם תכנון להקפיא אחד. קיצור הוא כבר נגמר...

קלתית בצק:
כוס ורבע קמח מלא (מניח שאפשר לבן פשוט זה מה שיש לנו)
100 גרם חמאה/מרגרינה (חמאה יותר טעים עם מרגרינה יותר נוח לעבוד)
חצי כפית מלח
קצת פחות מרבע כוס מים. (אפשר לבצק עשיר יותר להחליף בחלמון ביצה)
לשים הכל במעבד מזון ולהפעיל עד שיש פירורים כמו קוסקוס (אני לשתי ביד צריך ללוש מינימום זמן כדי שהחמאה תשאר קרה והבצר יהיה פריך)
עושים כדור מכניסים למקר לאיזה חצי שעה (במרגרינה לא צריך)
מרדדים בין 2 ניירות אפיה עיגול גדול שמים עם התבנית חותכים שיהיה עיגול בתחתית וקירות.
אופים איזה 12-14 דקות אפיה עיוורת (עם קטניות מעל הבצק - למלא את כל הקלתית כדי שלא יתנפח)
בנתיים מטגנים בצל ואח''כ קוביות/פרוסות בטטה בחמאה. מערבבים שמנת לבישול עם 3 ביצים קצת אגוז מוסקט מלח פלפל במטרפה אפשר ושווה להוסיף גבינות כמו מוצרלה צהובה וכו. לא הוספתי כי לא היה.
מוציאים את הקלתית נותנים לה להתקרר מפזרים את הבצל והבטטה המטוגנים שופכים את הרויאל ומכניסים לאפיה של איזה 40 דקות

ככה עשינו עשיתי פעם אותו דבר רק מתוק. סוכר בצק פריך וקצת סוכר וקינמון ברויאל (הרוטב) עם גבינת ריקוטה
זה נשמע ארוך כי פירטתי. זה ממש קל וזריזנחשון מהרחברון
זה דווקא לא נשמע ארוך, פירטת דברים לא נחוצים 😅ענבל
בס"ד

אני מכינה פאי די הרבה אז בעיקר המלית הייתה חשובה
אחלה. אז זה הכי פשןט בעולם.נחשון מהרחברון
רויאל בסיסי בטטה ובצל מטוגנים בחמאה זהו
נשמע מדהים, שלח פרוסה ענבל
בס"ד

אשתדל לזכור ואולי אכין לשבת הבאה...

יצא טוב. אנחנו עוישים נשלוחים בהזמנה מעל 150 שחנחשון מהרחברון
וגם... מאיפה נחתת כאן אחרי חודשים שלא ראינו אותךנחשון מהרחברון
חח ראיתי פרסום בעמוד הראשי והסתקרנתיענבל
בס"ד

אני כבר לא מסתובבת בפורומים הפתוחים בעקרון וגם לא הרבה בסגורים

אבל אתם מוזמנים לקפוץ לחדש הכרות, לא נראה לי שאנחנו רחוקים מכם כל כך
מממ לא יוגע איפה אתם אבל אנחנו במרכזנחשון מהרחברון
הפיזי. אתם במה שנקרא מרכז... לפי הכ.א
חחח אנחנו באריאל ענבל
ודווקא השבת לא באלי כלום להכין, רק המחמצת כבר תופחתסמטאות
כלום, נמאסברוקולי
בדיוק....אחרי הקורונה הזאת אני מתבייתת על מישהו אחריעל מהדרום
לק"י

למשך שבוע
כמה אפשר לבשל?
שלנו-אמא12

ערב:

כרעיים

ירקות בתנור

 

בוקר:

חזה עוף בפלפלים

בא לי בשר כלשהו, לא יודעת עדיין מה

מג'דרה

 

סד"ש:

פשטידת בטטה חלבית

 

סלטים:

מטבוחה

חציל בטעם כבד

חציל קלוי

חומוס

טחינה

חריף אדום

פטריות לחומוס

וסלט חי כלשהו..

 

חלות ב"ה יש במקפיא משבוע שעבר...

איך את מכינה חזה עוף בפלפלים?עיגול קטן
--אמא12

חותכת חזה לריבועים. משרה במעט סודה לשתיה (בערך חצי כפית), מעט מלח ופפריקה, שמן, ובערך 2 כפות קורנפלור. לחצי שעה.

בנתיים-

פורסת דק 2 בצלים, 2-4 גמבות, 4 שיני שום.

 

בסיר רחב מטגנת את קוביות החזה טיגון קצר, רק שיקבלו צבע מכל צד. מוציאה.

באותו סיר מטגנת את הירקות, עד שהגמבות מתרככות מעט (5 דק' בערך)

מוסיפה קופסא קטנה של רסק, כמון, פפריקה, מעט סילאן, 1/2 כוס מים.

כשרותח מוסיפה את החזה ומבשלת עד שהחזה מוכן ועסיסי

אצלינו..שבת רח אז משקיעיםאני מאמין!
ערב
סלמון ברוטב עם קראסט
מרק עוף עם קניידלך
מפרום
אורז
סופלה

בוקר
שניצל דג
חומוס בשר
טורטיות עם חזה עוף מוקפץ
סלט חסה ותפוז
מוס אוריאו

סדש
שניצל דג
פשטידת בצל

וכמובן סלטים וחלות..
אנחנו באים אליכםבעוז וענווה!
חח יאללהאני מאמין!
מתים לאורחים.. אבל בגלל הקורונה רק take away
שאלה לגבי המרקחגהבגה
קודם כל התפריט נשמע דליששססססס
יש לך מושג אם אפשר להכין קניידלך עם קמח רגיל?
לא חושבת, כל הטעם שלהם זה הקמח מצהיראת גאולה
אצלנואבןישראל
ערב שבת:
דג סלמון
שוקיים ברוטב סויה עם אורז
בוקר שבת:
חמין
סעודה שלישית:
פיציות


סלטים:
עגבניות ושום
שום עם שמן זית בתנור
טחינה
סלט קישואים
ביצים
מטבוחה

חלות עוגת גבינה אפויה גלידת תותים עוגת שוקולד
אצלנובוקר אור
ערב
מרק עוף וירקות עם קניידלך
קוסקוס

בוקר
פסטה בולונז
אנטיפסטי

סדש
לחמניות קטנות ממולאות הבצל ופטריןת

חלות
צ'יפס גזר
סלט חצילים

עוגת שוקולד וחמאת בוטנים ( לבעלי יש יומולדת וזה מה שהוא ביקש. מקוה שיצא טוב)
כדורי תמרים

אווו שלום שבת. הרבה זמן לא היית פה.מקום בעולם
יש עוף שלם..רעיונות?
- לא שניצלים. מאסנו..-
עוף עם ירקות מאודים?נקודה טובה
רעיון מעולה! אשמח למתכון מקום בעולם
יופינקודה טובה
מוגנת בצל, שמה תפוחי אדמה חתוכים, מעליהם עוף, תבלינים שאת אוהבת (אני שמתי פפריקה, חוויג' למרק, מל"פ, וניסיתי להוסיף גם ראס אל חנות..נראה איך יצא..חח) ואיתם לשמן קצת את העוף ומעל לשים את הירקות שאת רוצה..גזר/בטטה/דלעת/קישוא/שום וכו'..אני אוהבת לשים בנוסף גם גמבה..עושה טעם מיוחד לעוף. (השבת שמתי לבעלי הפתעה פלפל חריף, מעניין איך יצא..) בסוף שמים ממש מעט מים, בערך רבע כוס ופשוט נותנים לזה להתבשל על אש בינונית עד שמוכן

בהצלחה!! עדכני
עוף ממולאאיכה
הכי טעים.

בגדול ממציאים משהו, אבל זה בסגנון של אורז שעבר חצי בישול עם תוספות כמו צימוקים/ירקות מגורדים/ ירוקים ותבלינים. ואופים בתנור עם ירקות מסביב.
אצלנונקודה טובה
ערב שבת:
סלטים
דג מושט ברוטב אדום

בוקר:
קוסקוס
עוף עם ירקות מאודים

ס. שלישית:
פיצה



סלטים:
תפוא וגזר
סלק
חציל במיונז
חציל אפוי בעיגולים
חילבה
טחינה
סלט ביצים

ולקינוח:
קורנפלקס מצופה



ועוגת גבינה שנשארה במקפיא מפסח.

וכמובן פיתות שהכנו.
אני מכיןיונתן1
דג מרוקאי עם זיתים
בורקס בשר
עוף בקולה
סלטים
וזהו...
אפשר מתכון לדג מרוקאי עם זיתים?בדויה123
בכיף..מושט מרוקאי עם זיתיםיונתן1
שוטף טוב זיתים מגולענים ואז מרתיח אותם חצי שעה.
מחמם שמן מוסיף 2 כפות פפריקה מעושנת ואחרי דקה של עירבוב מוסיף עגבניות חתוכות לשלוש מטגן 4 5 דקות
מוסיף פלפל חריף וגמבה (אפשר גם גזר) ושמתרכך מעט מוסיף שום ואת הזיתים עם טיפה מים שיהיה רוטב .
מוסיף כוסברה קצוצה ולימון פרוס לעיגולים.
אם יש מקום בסיר מוסיפים את הדגים ומבשלים 20 דקות עד שהדגים מוכנים.
אם לא שמים את הדגים במגש גדול שופכים את הרוטב ובתנור 20 דקות..
איפה מוצאים פפריקה מעושנת?חגהבגה
לא מצליחה למצוא....
מכינים.נחשון מהרחברון
לא מסובך
אפשר לשאול איך?חגהבגה
זה לא כמו הקנוי לגמרי כי שם מעשניםנחשון מהרחברון
את הפלפלים ואז טוחנים אבל לוקחים כלי גדול חסין אש. בצד אחד שמים פפריקה בצד שני נסורת מדליקים וכשנדלק מכסים. האש נכבית והעשן ממלא את הכלי... משאירים ככה כמה דקות ופותחים.
בכללי זה שיטה טובב לעשן דברים שצריכיםנחשון מהרחברון
עישון קצר למשל עלי תבלין, ירקות לתנור דגים בשר וכל מה שאוהבים מעושן
חחחח נסורת, מה אני אוגר?חגהבגה
עדיף לקנות
אה ושכחתי צריך להרטיב אותםנחשון מהרחברון
אפשר עם סתם עצים כל עץ ניחוח אחר. אם יש לך ליד הבית אלונים זה הכי טוב. חותכים לחתיכות קטנות...
אבל באמת כדאי לקנות רק בשביל פפריקה לא כדאי להתעסק
אתה חושב שאני יודעת איך נראה אלון?חגהבגה
אם אני זוכרת את השם שלי בימים האלה זה טוב.
לחפש אלונים???!
פשוט תשאלי אותו איזה עץ הואנחשון מהרחברון
אם את כזאת מעופפת אולי הוא יענה לך...
רעיון טוב!חגהבגה
אז פפריקה רגילהיונתן1
בכל חנות תבלינים
שלנויעל מהדרום
לק"י

חלות
סלט חצילים ורוטב עגבניות
חצילים עם שום
קישוא בפרורי לחם
סלט כרוב
סלק
עוגיות/ עוגה
עוגיות שוקולד צ'יפס

ליל שבת:
קציצות פרווה ברוטב
קוסקוס
מרק עוף וירקות

יום שבת:
אורז
עוף ואפונה

סד"ש:
תפו"א וביצים קשות
פוקצ'ות/ לחם שום

לנו גם אין כוח להשקיע וגם עבדנו ולא היה לנו זמן לחשוב על תפרענבל
בס"ד

מה שיצא זה ככה:

ערב- שוקיים באננס
פירה

בוקר- בולונז וסלט

סד"ש- פשטידה (הייתה אמורה להיות ליד הבולונז אבל בעלי חתך את הבצל עם סכין חלבי על קרש חלבי אז אין ברירה)

חלות יש משבוע שעבר, הכנתי גם פוקאצות ולחמניות היום. סה"כ צנוע ורגוע
אצלנו-הריונית
ערב שבת-
מרק קישואים
פרנות
סלמון בחריימה
סלטים

שבת-
פלפלים ממולאים בשר ואורז
פירה
סלטים

סעודה שלישית- פשטידה חלבית

סלטים- מטבוחה, גזר, טחינה, בטטה עם פקאן וצילי, עגבניות שרי עם בצל ירוק ובזיליקום
שלנו השבתבטעות נכנסתי
סלטים:
מטבל עגבניות
טחינה ירוקה
חציל ברוטב עגבניות
חומוס קנוי
קולוסאו
חסה וכרוב

לילה:
סלמון עם חרדל דבש ושום
בלינצ' תפו"א מאחותי
מרק כתום
עוף
שניצלים
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז
תפו"א ובטטה

סורבה אננס מלון
עוגיות שוקולד מאחותי
עוגת שוקולד פירורים
עוגת שמרים שוקולד עם שטרויזל

יום:
סלטים מהלילה
סלמון ובלינצ'ס מהלילה
טשונט
שניצלים

סעודה שלישית:
פיצות מהמקפיא
עוגת גבינה מאחותי
מה זה עוגת שמרים שוקולד עם שטרויזל?יעל מהדרום
אצלינו היה:נחמה בין החוחים =]

ערב שבת:

סלמון ברוטב

קוסקוס

קציצות ברוטב עגבניות

 

בוקר שבת:

תפוחי אדמה בתנור

בטטות בתנור

חיטה

עוף בקמח מצה

 

סעודה שלישית:

פשטידת איטריות חלבית

פיצה

מטבלי גבינות

 

קינוחים:

עוגת ביסקוויטים עם שמנת 

גלידה חלבית

 

פיתות על הטאבון

 

סלטים: 

סלק

טחינה

ירקות

 

איך עוף בקמח מצה?חגהבגה
אפשר מתכון בבקשה?
שמים בשקית קמח מצה עם תבלינים שאוהביםנחמה בין החוחים =]
מכניסים את העוף ומנערים טוב כדי שהעוף יצופה..
שמים את המנות צמודות אחת לשניה בתבנית כדי שיהיה רוטב.( יוצא יחסית מעט רוטב)
אופים פתוח על 180-200 מעלות בערך שעה..
תודה רבה!חגהבגה
נשמע טעיייםם
מאיפה הרוטב נוצר?מקום בעולם
יוצא מהעוףנחשון מהרחברוןאחרונה
ממש לא היה לי כח לשבתטארקו
לא לבשל ולא לחשוב מה
אז בעלי החליט על תפריט וגם הכין את הרוב, אני עזרתי בתיבול וכאלה בעיקר.
אז היה לנו:
לכל השבת-
פסטו
ממרח זיתים
מטבוחה(מהמקפיא)
קראמבל תפוחים בכוסות אישיות(התפוחים היו מוכנים במקפיא, רק הכנתי קראמבל)
חיתוכיות באטרסקוצ'
חלות מהמקפיא.

ליל שבת-
חלות סלטים
עוף עם בצל ותפוא ברוטב מתוק פיקנטי טעים
אורז
סלט חסה

יום שבת-
חלות סלטים
דג אמנון עם סויה צ'ילי והרבה עשבי תיבול-טימין, מרווה, אורגנו.
מוקפץ נודלס עם חזה עוף, גזר, בצל.
סלט חסה בתיבול מתוק עם אגוזים וחמוציות
סלט כרוב עם מלח ופלפל.

סדש:
תפוא קיפודים ברוטב בשמל🤤
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך