שנה שעברהבתוך בני ישראל
בבוקר של עצמאות הלכתי לעיר העתיקה. קפצתי קצת לישיבת הר הבית, ובעיקר להר. ואז הלכתי לכיכר החורבה. מישיבת הכותל הגיעו ושרו הלל. שרו הלל במנגינות של הילדות שלי. זא הגיוני, חוצניקים, אבל.
אח"כ הלכתי לרכבת הקלה. צריך להגיע הביתה איכשהו. התחייבתי להגיע עד ארבע אז לא יכולתי להשאר לעליית צהריים. התחלתי לראות בדרך את החידון. יותר מדי אנשים מוכרים. אבל בעיקר נאומים.
מפה לשם עד שהגעתי הביתה גיליתי שמשום מה גם המשפחה שלי רואה אותו. התנחלתי איתם. הי'ה נורא משעשע. אמרתי לאח שלי שהתשובות כתובות על השלטים של המועמדים ואפשר לקרוא רק עם משקפיים. לראי'ה, אמרתי לו כל פעם מה רשום שהתשובה. הוא זרם איתי לעשרים דקות ואז החזיר את המשקפיים שלו לעיניים. אופס.
הלכנו לסבא וסבתא. עשו ארוחה בשרית. זאת היתה התקופה בה נטיתי לצמחונות אבל עדיין לא העזתי להצהיר בקול. בסוף ישבתי ואכלתי איתם.
*
מה זאת אומרת לא העזתי להצהיר בקול. אף פעם לא העזתי להצהיר בקול. אפשר לומר שהרב הצהיר בשבילי. לא משנה. סיפור משעשע. נו, לפחות עכשיו יודעים. מפה לשם, עד שהספקתי ללכת לאכול ארוחת צהריים [אוף. אמרתי שא-לך מוקדם יותר ובסוף הלכתי רק עכשיו] אכלתי כ מראה בשרי עם חלבי. אחותי אמרה שהלוואי והי'ה אפשר לבשל ככה בחופשיות. לא עניתי לה.
גם השנה יש יותר מדי אנשים מוכרים בחידון. אני צריכה להפסיק להכיר חידוניסטים. זה תמיד מעורר בי את הרצון להתחדנסט, ואין לי שאיפה כזאת. ולהפך. אני צריכה ללמוד תנ"ך. יותר מדי זמן שלא פתחתי את התנך שלי. אולי כי הוא נשאר בירושלים ואני בקצה מערב, אבל בפועל, צריך ללמוד. ואי אפשר בלעדיו. ובלי הסימונים שלו. בעצם איתם אפשר לטעון שחיצונית אני חידוניסטית. אוי וי. צריך ללמוד.
לא הייתי בהר כבר, חודש, חודשיים כמעט. קשה לי. כן, קרה שהתרחקתי לחודש וקצת יותר. בא-לול למשל. קשה לעלות בא-לול. יש מספיק קדושה באוויר ואפשר לרעוד סתם מהליכה ברחוב, אם עולים להר אז אה... בכלל. ביום כיפור כשהתפללנו במחכמה אז כל ערבית השתגעתי בשקט, בפנים בחוץ, מכורים לקדושה אבל צריכים גם להתקיים בעולם הזה. מסכנה הרבנית, חלפתי לה מול העיניים כ"כ הרבה פעמים. בשחרית כבר באתי מוכנה והתפללתי בחוץ. שועשעתי קצת כששא-לו אותי אח"כ על ההשתווי'ה בתפילה. מה, זה מחוץ להר, "בכותל". נפלאות כיסוי הראש.

*

שנה שעברה ראיתי לרגע ושניים את המבט של הרב, והייתי בהר ד'. אחרת איך קמים משבוע של כ"ז בניסן ויום הזיכרון.
איך קמים?
כהרגלך בקודש-נהנתי לקרוארגע שלם

אגב ממש מעניין אותי לגבי הצמחונות- את עושה את זה ממניעים אידיאולוגים/בריאותיים/סתם כי זה דוחה?

(אם את רוצה לענות כמובן)

..בתוך בני ישראל
אממ, אני אשמח לענות על זה, אבל בפרטי בלנ"ד, אם זה בסדר מצדך
כמובןרגע שלםאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?

אולי יעניין אותך