קשה להגיד את זה אבל אני מזדהה יותר עם יום העצמאות החילוניסמיילי...

יום העצמאות.

אני יגיד לכם את האמת, יום העצמאות בשבילי, יש במדיה מסויימת אמת יותר גדולה ביום העצמאות החילוני. ולא. חס ושלום אני לא כופר בשום דבר. בודאי שזה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו ואין לעשות ארועי תאווה וכו'. לא לזאת כוונתי. בסופו של דבר יום העצמאות מסמל יום, יום חשוב, שבו אחרי 2000 שנות גלות חזרנו לרצנו, מסמל את שיבת ציון, מסמל את זה שכבודו של עם ישראל חזר, כבר לא מושפלים בגלות. כבר יש לנו מדינה משלנו, אנחנו יכולים להגן על עצמנו. זה יום גדול. ועל כן אני אומר תודה לה' ושמח ביום זה וח"ו לא כפוי טובה לה'.

אז למה אני מזהה יותר עם יום העצמאות החילוני 

כי אנחנו צריכים להבין דבר חשוב. המדינה זה נס גדול, דבר נפלא. אבל, לא, זה לא היום בו ה' חזר להתגלות בעולם. ולא, המדינה היא לא קודש, ההפך הגמור מקודש. מחילה מכבוד תורתכם, אבל המדינה היא לא יסוד כסא ה' בעולם. (נכון שהרב קוק כתב משהו כזה אבל ודאי שלא למדינה כזאת התכוון וזה מוכח מתוך דבריו שם מי שרוצה הסבר שישאל ואני יסביר ובכללי זה יובן מתוך דברי בהמשך שמעתי את זה מרבנים חשובים וזה גם כתוב בספר של רב חשוב). מדינה שחיילה הולכים ומפנים ישובים עם דגל ישראל במדים, מדינה שמעבירה חוקים נגד התורה, שבתי המשפט תומכים בסדום ועמורה, שחברי הכנסת רודפי בצע וזימה, שתרבות המערב היא המייצגת ולא התורה, ובכלל, שלא הולכים בדרך התורה, ובודאי שאין חפצם ומגמתם שיהיה ה' אחד ושמו אחד, אין זה כסא ה' בעולם אלא כסא אשפה.

אך, מנגד, אי אפשר לעצום עיינים לרגע לנגד הפלאות והניסים שהתרחשו לנגד עיננו, והחוקים הרבים שבעד התורה כך שהמדינה היא דבר טוב, ונס גדול, אך לא, היא ממש לא קודש ולא יסוד כסא ה' בעולם.

וזה דבר שקשה להכיל בדור כמו שלנו שקשה להבין בו מורכבות.

על כן, ביום העצמאות אני אומר הלל אחרי עלינו לשבח (פרקי שירה) ובמשך ארבע שנים אמרתי גם תחנון. השנה לא אמרתי תחנון בשחרית, לא שאני שלם עם החלטתי, אבל ככה עשיתי מחשבון פשוט שתחנון לאו דווקא מופסק ביום טוב (בניגוד להלל שנאמר אך ורק בימים טובים אז לכן אני אומר אחרי התפילה כפרקי שירה כי אין זה יום טוב) אלא מופסק גם הבילולא דצדיקים וימים מיוחדים, אז כן, גם זה יום חשוב ומיוחד וראוי אולי שלא לומר תחנון.

מה קשור חילוני?

הם לא מקשרים בין המדינה לכסא ה' בעולם אלא פשוט חוגגים כי יש לנו מדינה.

אני יודע שיש כאלה שיקומו ויגידו מה הוא רב או תלמיד חכם מה הוא חושב לעצמו. אז כן אני לא רב ולא תלמיד חכם. אך את ההשקפה הזאת קבלתי ובניתי במשך כמה שנים מרבנים ותלמידי חכמים הגדולים ממני וממכם.

יום עצמאות שמח

"גדול יום קיבוץ גלויות כיום שנבראו שמיים וארץ"סוג'וק

קיבוץ גלויות = 663 = יום עצמאות

נכון, זה באמת יום גדול וחשוב.סמיילי...

גם יום הגשמים אגב חשוב באותה מידה עיין מסכת תענית.

ולא רק בגלל גימטריה בכללי יום העצמאות זה יום קיבוץ גלויות

לא הבנת, הרב קוק לא כותב שהמדינה היא 'כסא ה' בעולם' אלאאוא"ר
'יסוד כסא ה' בעולם'.

מה ההבדל?

עצם מציאות המדינה היא לא הגילוי המלא של כבוד ה' כמו שאתה מתאר ומתפלל, אבל עצם מציאות המדינה הוא 'אתחלתא דגאולה' זו ההתחלה של הגאולה, השלב הראשון שמוכרח להיות.
"ואולך אתכם קוממיות" דורשת הגמרא 'קומה על גבי קומה', גאולת עמ"י היא בקומות. הקומה הראשונה זה ה' גשמיות', החומר, בשביל שנשמה תוכל לרדת לעולם היא חייבת גוף. כך גם בשביל לגלות את נשמת 'כלל ישראל' בעולם צריך גוף, מדינה. וכמו שלכל אדם יש בתחילה יצר הרע ורק אח"כ נכנס בו יצר טוב, כלומר האדם בהתחלה מבסס את חייו החומריים כדי שיוכל לגלות בשלמות מתוכם את ה'קודש', כל אדם בנערותו עושה חטאים האם זה אומר שלא היה צריך להיוולד? כך זה גם בחיים הכלליים.
בחזון העצמות היבשות של יחזקאל מסופר כי היו צריכים 2 נבואות, אחת על הגוף: "וְנִבֵּאתִי כַּאֲשֶׁר צֻוֵּיתִי וַיְהִי קוֹל כְּהִנָּבְאִי וְהִנֵּה רַעַשׁ וַתִּקְרְבוּ עֲצָמוֹת עֶצֶם אֶל עַצְמוֹ. ח וְרָאִיתִי וְהִנֵּה עֲלֵיהֶם גִּדִים וּבָשָׂר עָלָה וַיִּקְרַם עֲלֵיהֶם עוֹר מִלְמָעְלָה וְרוּחַ אֵין בָּהֶם." ואח"כ: "ט וַיֹּאמֶר אֵלַי הִנָּבֵא אֶל הָרוּחַ הִנָּבֵא בֶן אָדָם..."
בהתחלה יש רק גוף בלי רוח ואח"כ נכנסת ה'רוח'.

כל גאולות ישראל היו כך. לפני בית ראשון היה את תקופת השופטים, גלגל של חטאים מתמשך. לפני תקופת בית שני עמ"י היה בשפל רוחני, התבוללות, אין שבת, עושקים אחד את השני וכו'. כל זה מהסיבה שכאשר ניתן לאדם 'כוחות חיים', לוקח לו זמן ללמוד כיצד לפעול איתם באופן הנכון. כאשר עם ישראל מגיע לארץ ישראל(בכל תקופה שהיא) ניתנים לו כוחות חיים אדירים, רק שלוקח זמן ללמוד כיצד לפעול איתם בדרך הקודש. לכן המדינה היא 'יסוד' לגילוי ה' ובעזרת ה' היא תביאנו למציאות של 'כסא ה' ' ממש.
(הוא לא כתב את זה על המדינה)אריק מהדרום

#דקדוקי_עניות

לשון הרב זצ"ל:אוא"ר
"...מדינת ישראל, יסוד כסא ד' בעולם, שכל חפצה הוא שיהיה ד' אחד ושמו אחד, שזהו באמת האושר היותר עליון."
והרב ממשיך וכותב: "אמת, שאושר נשגב זה צריך הוא לביאור ארוך כדי להעלות אורו בימי חושך, אבל לא מפני זה יחדל מלהיות האושר היותר גדול."

כלומר לא תמיד גלוי שזה 'חפצה' של המדינה, לפעמים אנו נמצאים בתוך חושך גדול שמסתיר ממנו את השורש הפנימי. צריך זמן ועמל כדי להסיר את הצללים ולגלות את האור של כבוד ה', אך זה לא אומר שהוא לא קיים.

זה עניין 2 משיחים, משיח בן יוסף שהוא מעלמא דאיתגליא, הוא מה שגלוי לעין, מקים את הגוף. ולאחריו משיח בן דוד שהוא מעלמא דאתכסיא, הוא נק' הקודש הפנימית שהיא המנוע האמיתי והנסתר של כל התהליכים הגלויים. ובגאולה השלמה הכל יהיה אחד. אך כל עוד הקודש לא גלוי, זה מתגלה באופן רע, אך השורש תמיד נשאר טהור.
כל אדם ניתנת לו נשמה טהורה וכוחות חיים, כל עוד הוא לא מגלה את נשמתו הוא יכול להשתמש עם הכוחות שלו בשביל חטאים, ח"ו, אך באמת הכוחות הם קדושים, רק שמקורם מוסתר ממנו.

וכך כתוב בספר קול התור: "ספר הגלוי בענתות (ירמי׳ ל״ב) – ענין שני ספרי המקנה המדובר בפרק זה הוא על ב׳ המשיחין, ספר הגלוי מכוון על משיח בן יוסף שהוא בבחינת עלמא דאתגליא. והוא סוד קץ המגולה שבחז״ל וספר החתום בבחינת משיח בן דוד בבחינת עלמא דאתכסיא..."
"כשם שבגאולה הכללית, משיח הראשון הוא משיח בן יוסף והמשלים הוא משיח בן דוד כך בכל פעולה ופעולה שבכל עקבות האתחלתא הנעשית באיתערותא דלתתא בדרך הטבע, קימעא קימעא, לפי הכלל הגדול של רבנו, – הסיוע השמימי הראשון בא ע״י משיח בן יוסף ושלמותה בא ע״י משיח בן דוד.
שני משיחי הדורות הם הכוחות הנסיים המחזיקים את קיום ישראל וחיזוקם בכל ימי הגלות והמסייעים הנסיים בעקבות משיחא, מב״י הוא הכח הנסי לקיום וחזוק הגשמי ומשיח בן דוד הוא הכח הנסי לקיום הרוחני של ישראל בכלל ובפרט."
"... וכל זאת באתחלתא דגאולה בזמן שעץ יוסף ועץ יהודה הם ״אחדים בידך״, כשהם עדיין כתרי פלגא גופא בדרגת אתערותא דלתתא, אבל בשלמות הגאולה שאז יהיו שני העצים לאחד בידי, ביד ה׳, אז יהיו גם הם כתרין ריעין דלא מתפרשין והיו שניהם לאחד... "
הרב קוק לא ראה את המדינהdavid7031

הוא דיבר על הפילוסופיה/אידאולוגיה שאחרי המדינות.

להביא את דבריו בצורה קטועה חוטא לאמת, אז אביא אותם בצורה שלמה 

אין המדינה האושר העליון של האדם. זה ניתן להאמר במדינה רגילה, שאינה עולה לערך יותר גדול מחברת אחריות גדולה, שנשארו המוני האידיאות, שהן עטרת החיים של האנושיות, מרחפים ממעל לה, ואינם נוגעים בה. מה שאין כן מדינה שהיא ביסודה אידיאלית, שחקוק בהויתה תוכן האידיאלי היותר עליון שהוא באמת האושר היותר גדול של היחיד. מדינה זו היא באמת היותר עליונה בסולם האושר, ומדינה זו היא מדינתנו, מדינת ישראל, יסוד כסא ד' בעולם, שכל חפצה הוא שיהיה ד' אחד ושמו אחד, שזהו באמת האושר היותר עליון. אמת, שאושר נשגב זה צריך הוא לביאור ארוך כדי להעלות אורו בימי חושך, אבל לא מפני זה יחדל מלהיות האושר היותר גדול.

האם מישהוא חושב שהמדינה שהוקמה 13 שנים אחרי שהרב קוק נפטר, עונה להגדרות "מדינה שהיא ביסודה אידיאלית, שחקוק בהוויתה תוכן האידיאלי היותר עליון"?

אני חושב שהתשובה היא לא, ושיתוף השם בעלמא שנעשה בין דברי הרב קוקו להחלטת מקימי המדינה אין לו יותר מדי משמעות

(כל זה לא אומר שחזונו של הרב קוק אינו נכון, אלא שהוא עוד לא התגשם. אנחנו מקווים שתקום מדינה כזו/מדינת ישראל תצעד לעבר מקום כזה).

כתבה בערוץ 7 על היחס ההלכתי למדינת ישראלשהלרואמש

לפני שאתה ממציא דברים על מה שהרב קוק אמר כדאי שתסתכל שם

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/435660

קראתיdavid7031

לא הבנתי מה הקשר?

והוא די מסכים איתי.

הדגשתי בכוונה את המשפט האחרון:אוא"ר
"אמת, שאושר נשגב זה צריך הוא לביאור ארוך כדי להעלות אורו בימי חושך, אבל לא מפני זה יחדל מלהיות האושר היותר גדול."

התייחסתי לטענותיך. והבאתי מקורות להסבר הזה ברב זצ"ל.
אם לזה אתה קורא הדגשה.david7031

והיכן התייחסת לטענותיי?

ולהבנתי, לא זו כוונת הרב קוק, אלא כוונתו שאמנם לא ברור לכל אחד ש"להיות יסוד כיסא ה' בעולם וכו'" זה האושר היותר גדול,, וצריך לבאר את זה לאנשים, אבל זה נכון.

אבל מה הוא כותב אחרי?סמיילי...

כל חפצה ומגמתה שיהיה ה' אחד ושמו אחד.

בוודאי לא התקיים עדיין.

אם הכוונה היא דווקא לאותה מדינה שאצלה הכל מתוקן, צריך לבאר?אוא"ראחרונה
איפה יש חושך?

ודאי שהרב מתכוון שצריך לבאר את את באריכות כי זה נסתר בתוך ה'חושך'. בתוך המציאות היום צריך לעמול כדי לגלות שהכל נעשה מתוך נק' קודש פנימית לגילוי כבוד ה'.

הרב לא הכיר את התקופה שלו? הוא לא ראה שבוני ארץ ישראל הם אוכלי נבלות וטריפות?

הרב זצ"ל כותב באגרות(שי"א): "וכבר היה בימי עזרא שכמה גדולים וטובים לא רצו לייסד את הישוב בא"י... ועזרא לקח איתו את כל הפסולים, שהיו מעשיהם כעורים והיה העולם ראוי להפוך לתל מלח מפניהם... ומ"מ גרם הדבר שע"י צמיחת ישועה זו נבנה בית שני... כן יהיה בעזרת ה' בימינו..."

הרב חרל"פ כותב "ויאנחו בנ"י מן העבודה ויזעקו ותעל שועתם אל האלוקים" כי גם מה שנראה כלפי חוץ כזעקה על העבודה הקשה באמת בפנימיות הייתה זו זעקה אל האלוקים על צער השכינה. וכך גם כאן, כותב הרב זצ"ל במאמר הדור, כי מה שכלפי חוץ נראה ככפירה אין זה אלא חיפוש אחר גילוי אמת נשגבה יותר. השתחררות מן התפיסות הגלותיות כדי לבנות תפיסת עולם גאולית.

האם הקמת המדינה לא הייתה אבן פינה לקראת הקמת המקדש? ודאי שכן. נכון יש קשיים, נפילות, אך זה מגיע בגלל שעמ"י עולה מדריגה. וכי כשיצאנו ממצרים לא היו נפילות? חטאנו בעגל ובמי מריבה ועוד ועוד. האם בגלל זה לא נהלל ונשבח את הקב"ה על נפלאותיו? ח"ו.
על זה נאמר: "לָכֵן הִנֵּה יָמִים בָּאִים נְאֻם ה' וְלֹא יֵאָמֵר עוֹד חַי ה' אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם. טו כִּי אִם חַי ה' אֲשֶׁר הֶעֱלָה אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל מֵאֶרֶץ צָפוֹן וּמִכֹּל הָאֲרָצוֹת אֲשֶׁר הִדִּיחָם שָׁמָּה וַהֲשִׁבֹתִים עַל אַדְמָתָם אֲשֶׁר נָתַתִּי לַאֲבוֹתָם."
בדיוק על זה כותב הרב זצ"ל: "ואם יבוא אדם לחדש דברים עליונים בעסקי התשובה בזמן הזה(=תשובת העולם לתיקונו השלם) ואל דברת הקץ המגולה(=חזרת ישראל לארצם, נתינת פירות הארץ) ואור הישועה הזרוחה לא יביט, לא יוכל לכוין שום דבר לאמתתה של תורת אמת..."
(ותצילנו היום ובכל יום מעזי פנים ומעזות פנים...אריק מהדרום

...ומדינה של גיהנום )

הוא התכווןסמיילי...

תצילנו ממדינה שהיא בחינת גיהנום

ואיך זה קשור למה שכתבתי?david7031

רגע, התכוונת שהרב זצ"ל לא התייחס למדינה או ש'סמיילי'?אוא"ר
לא הבנתיסמיילי...

הוא הייחס למדינה אך לא למדינה הזאת.

הרב קוק "מדינת ישראל היא יסוד כסא ה' בעולם שכל חפצה ומגמתה שיהיה ה' אחד ושמו אחד"

מתי מדינת ישראל היא יסוד כסא ה' בעולם?

כשכל חפצה ומגמתה שיהיה ה' אחד ושמו אחד.

האם החפץ של המדינה שיהיה ה' אחד ושמו אחד היום? של כל חברי הכנסת זה חפצם? בכל מעשיהם? אולי שיהיה הכסא שלהם אחד ושמו אחד ולא מעבר לזה.

לא הבנתי את השאלה מחילה מכבוד תורתו.

הרב קוק התייחס למדינה שראה בעיני רוחואריק מהדרום

לא למדינה שקמה 13 שנה אחרי פטירתו.

אוא"ר לא הבין על מי אני דיברתי.

בודאי. זה האמת. זה מוכח בוודאות מתוך דבריוסמיילי...

תשובה באמת טובהסמיילי...

הדברים יכולים להיות באמת כמו שאתה כותב שכמו ילד שבתחילה כשנולד יש לו רק יצר הרע ואחר כך נכנס בו יצר טוב. באמת. כך זה המדינה.

תינוק כשנולד הוא במצב, כפי שכתוב בספר הלל אומר (לאחד מתלמידי הרב רבי ברוך שלום אשלג זצוק"ל), הוא ממש כמו כלב, בלי רוחניות. ובלשון אחרת, סטרא אחרא. ואחרי זה עם השנים קונה תכונות טובות ומתעלה, נכנסת בו רוח טובה. שנזכה לזה.

שאלתי פעם את הרב יעקב אריאל שאלה בערך דומהdavid7031

ומה שהוא ענה לי, זה שהמסגרת של המגינה, עצמם זה שיש מדינה שחרטה על דיגלה את העם היהוד,י, זה מה שעליו אנחנו שמחים, וזה ייחודה של המדינה.

מעשיה של ממשלה כזו או אחרת, נמדדים ביחס לממשלה, ולא ביחס למדינה (אגב, בהתאמה, ממשלת ישראל היא זו שמחליטה [או בוחרת שלא לבטל את החלטות קודמותיה] על תיקצוב לישיבות ועוד כל מיני דברים דומים, ולא "המדינה").

(אם משהוא לא מובן, הטעות כולה שלי, ולא ציטטתי במדויק את דבריו של הרב, אלא הבעתי את הרעיון הכללי).

גם אם אתה לא רואה במדינה קדושה, אין סיבה...אדם כל שהוא

לקחת את זה לכיוון "יום העצמאות החילוני".

גם יום של הודאה לה' על טוב גשמי ורוחני שהוא נתן לעם ישראל, אינה חגיגה חילונית.  

מה שכתבתי בהתחלהסמיילי...
עבר עריכה על ידי סמיילי... בתאריך ו' באייר תש"פ 20:42

אני לא חוגג כמו החילונים.

אני מזדהה עם הרעיון של חגיגה פשוטה ותמימה כי יש לנו מדינה ולא כי המדינה כסא ה' והיום ה' חזר להתגלות בעולם (כפי ששמעתי מאחד קוניק)

בטוח שיש גם כאלה בציבור שחוגגים מסיבה פשוטה אבל התכוונתי לא כמו החגיגה שמקדשת את המדינה ועושה מזה יום טוב אלא שפשוט מציינים את היום לא כיום טוב הלל וקריאת התורה אלא כיום ציון וחגיגה לזה שיש לנו מדינה.

והאמת צודק במידה מסויימתסמיילי...

לא התבטאתי בצורה הנכונה 

בקיצור, גוש.שום וחניכה

המדינה היא דבר טוב, ולא קדוש (ולאו דווקא גאולי ולאו דווקא משיחי).

ממש לא גוש.סמיילי...

זה יותר הגישה של הרב שמואל טל והרב יובל רגב וכן הרב אליהו כי טוב.

הבן שלו, הרב דביר טל, אמר שהוא עצמו מודה ביום העצמאות לה' באופן אישי בסוף שמונה עשרה.

הרב רגב אומר תחנון אך גם פרקי שירה אחרי התפילה. (ובעיקר ממנו לקחתי את ההשקפה אם כי ההשקפה שלי שונה מאז שלמדתי אצלו במובנים מסויימים כשיותר התקרבתי לרב דב ליאור אך נשארתי מסוייג בנושא הזה )

הרב אליהו כי טוב כתב מאמר שלום על יום העצמאות מומלץ מאוד לקרוא בו מסביר את המורכבות.

המדינה היא דבר טוב ולא קדוש. ואפילו להפך מקדוש.. בלי להשתמש בביטוי כזה או אחר. אך גם היא דבר טוב.

אך יש הרבה רע ומרוכבות וגם כסא ... אשפה .. עיין ערך גזיזת פאות לילדי תימן.

זה דבר שקשה להבין בדור שלנו מורכבות.

הרב קוק "מדינת ישראל היא יסוכ כסא ה' בעולם שכל חפצה ומגמתה שיהיה ה' אחד ושמו אחד"

מתי מדינת ישראל היא יסוד כסא ה' בעולם?

כשכל חפצה ומגמתה שיהיה ה' אחד ושמו אחד.

האם החפץ של המדינה שיהיה ה' אחד ושמו אחד היום? של כל חברי הכנסת זה חפצם? בכל מעשיהם? אולי שיהיה הכסא שלהם אחד ושמו אחד ולא מעבר לזה.

אז זה ההשקפה של הרב קוק האמיתית.

כשהמדינה כל חפצה ומגמתה שיהיה ה' אחד ושמו אחד אז היא תהיה יסוד כסא ה' בעולם

התכוונת שאתה אישית לא גוש,שום וחניכה

או שמה שכתבת לא תואם את השקפת הגוש?

את"ל כצד ב' - למה?

לא הבנתיסמיילי...

"את"ל כצד ב' - למה?". מה זה אומר? לא הבנתי את השאלה.

ומה השקפת הגוש בנושא הזה, אני האמת לא מכיר. יכול להיות שגם הם חושבים ככה. ואם כן, שמע האמת ממי שאמרה, כדברי הרמב"ם בהקדמה לפרקי אבות.

יש לציין שהרב טל מה שידוע לי יותר מסתייג מהמדינה מהרבנים האחרים שהזכרתי ואני לא בדרכו רק שגם אצלו יש הודיה על הטוב אך מורכבות. רק שאצלו חסר את העניין של המדינה ויש את העניין יותר של יום ירושלים. ועל זה הרב רגב אמר שלעדתו הוא טועה כי אם לא הייתה מדינה לא היה יום ירושלים..

קיבוץ גלויות..

הוא פחות חוגג יום העצמאות.

רק שגם אצלו קיים עניין המורכבות רק אולי קטונתי לדבר על צדיקים, לכיוון נגדי למדינה.

פחות מה שאני חושב.

אז כנראה התכוונת כצד א'.שום וחניכה

מה זה אומר צד א' או ג.. לא הבנתיסמיילי...

ביטוח, לא מכיר?שום וחניכה

סתם.

אני העליתי שני צדדים בהבנתך, ומתוך דבריך התברר לי שהצד הראשון שהעליתי הוא הנכון. שאתה לא גושניק.

אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות בלבדבינייש פתוח

ימות המשיח זה תקופה קצרהסמיילי...

שתתחיל בביאת משיח ותתקיים עד תקופת התחייה בתחיית המתים. כתוב בזוה"ק שמביאת משיח עד תחיית המתים 40 שנה.

על כל פנים היום אנחנו לא בימות המשית. משיח עוד לא הגיע.

שילוח הקןצע

שאלה ממש בסיסית.

לפעמים אני רואה בקבוצות שו"ת בווצאפ שאלות על קיום מצוות שילוח הקן ואני מבין שניתן לקיימה גם בימינו.

טשמח להבין האם זה אומר שהשואל בהכרח מעונין לאכול את הביצים שבקן?

מחפשת פירוש לתורה 'איה' של רבה"קאשר ברא
מעדיפה בקובץ שניתן להוריד 
....צאצאאחרונה

מחשבה שלי- לפעמים כבר אין לנו מה לעשות, כזה כבר התייאשנו, אתה מרגיש שזה כבר מעבר לך.

אתה כל כך עמוק בתוך, ואין לך שמץ אין יוצאים. באמת.

זה כמו כזה ייאוש עמוק, או פשוט שום שמץ מה לעשות.

ואז נשאר פשוט להגיד לה'- וואלה אני עשיתי את שלי, איפה אתה אבא?! כואב לי, איפה המקום שלך?

למה צריך את זה? בוא דבר.

וזה בא מהמקום הכי עמוק. וצועקים ''איההה'' איפה אתה אבא

מכוון שאנו מברכים….סיעתא דשמייא1
…. ברכות התורה כל בוקר מדוע אנו צריכים לברך שוב כשאנחנו עולים לתורה בשבתות , ימי שני, ימי חמישי וכדומה?
לזכרוני הראשון מדאוריתאקעלעברימבאר
ובעליה לתורה מדרבנן
הכל מדרבנן…סיעתא דשמייא1

.. אמנם ברכות התורה מסתמכות על פסוק מהתורה בפרשת האזינו.:

כִּ֛י שֵׁ֥ם יְהוָ֖ה אֶקְרָ֑א הָב֥וּ גֹ֖דֶל לֵאלֹהֵֽינוּ: (דברים פרק לב

נוסח הברכה תוקן בידי חכמים. אבל החיוב לברךקעלעברימבאר

את ברכת התורה בבוקר לפני עסק בתורה הוא מדאוריתא. לכן מי שספק אם ברך ברכת התורה (לא מדבר על עליה לתורה) , ספק דאוריתא לחומרא, ויברך רק את "אשר  בחר בנו". או שימתין לברכת אהבת עולם ויפטר בה

יש סידורים בהם קוראים ציתותים…סיעתא דשמייא1
…. מהתורה לפני ברכות התורה בבוקר. התנאי הוא שלפני הציתות יהיו המילים "שנאמר" "כאמור" .
יש על זה שאגת אריה נפלאחתול זמני

קראתי השתכנעתי

הלכתי לקרואטיפות של אוראחרונה
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ"א בתמוז תשפ"ו 22:42

נחמד מאוד

(מוסיף בעריכה, אחרי בדיקה בכמה ספרים היום: יעויין כאן בשני העמודים הראשונים כנגד ראיותיו מברכות, וכאן כנגד ראייתו מנדרים)

שאלה מעניינתטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך כ' בתמוז תשפ"ו 16:32

הבית יוסף (בסימן קלט) מסביר על פי הראשונים שחזל תיקנו לברך תמיד כשקוראים בציבור (גם אם העולה בירך לעצמו רגע לפני כן) משום כבוד התורה

ולא היו אחרים שטענו על "ספק ברכות להקל"?…סיעתא דשמייא1

…כנראה כבוד התורה עולה על ספק ברכות להקל.

יש לראשונים כמה הוכחות יפות (שכך נתקן)טיפות של אור

למשל שאם אין לוי הכהן עולה גם לשני ומברך שוב, למרות שהוא בירך את אותן ברכות לפני רגע

אז אני משער שלכן זה לא היה בשבילם ספק..

כנראה שכל הברכות שמברכים…סיעתא דשמייא1

… במועד שני של גלויות גם הם לא לבטלה למרות

שמועד שני של גלויות כבר לא נחוץ מאז שלוח השנה קבוע ולא משתנה.

מה בדיוק הנס בסיפור שופרסם ב"שיחת השבוע"?shaulreznik

""נאסוף יחד לשלשת ציפורים, נערבב אותה עם מעט שלג וניתן לתינוק", הציעה האישה.

אסתר נחרדה. "שאני אתן דבר כזה לתינוק שלי?!".

אך האישה השיבה בתקיפות: "אם לא תעשי זאת – הוא ימות".

באין פתרון אחר קיבלה אסתר את הצעתה של האישה. הם הכינו את התערובת ונתנו אותה לתינוק. חלפו עשרים ודקות ומול עיניהם הנדהמות חל בתינוק שינוי דרמטי.

התינוק התרוקן, והצבע שב ללחייו. שלום הפעוט ניצל".

https://www.chabad.org.il/Magazines/Article.asp?ArticleID=22484&CategoryID=5140

הנס הוא שהאישה הגיעה משום מקום ונעלמה כלעומת שבאה (אליהו הנביא? אתמהה)? הנס הוא שעצה הכה מקורית שלה עזרה? שהתינוק אכל לשלשת והבריא במקום להקיא ולמות מהרעלה?

באופן כללי, הסיפור השבועי בעלון חב"ד תמיד מציגפ.א.
ומביא אירועים שהסתיימו לטובה בדרך של נס ולא משהו טבעי.  
נשמע שהתשובה היא כן לשלושת השאלותנקדימוןאחרונה
האבלות של בין המיצרים - על הצרות או שמא על החטאים?פינג פונג

זוכר אני כמה פעמים בתשעה באב, שהיה לי נורא קשה להזדהות עם עניין האבלות, וברור לי שזה לא רק אני. הרי יש לנו כיום מדינה חזקה ומשגשגת, ברוך ה'. ותיאורי הזוועות של מגילת איכה והקינות הם עניין של העבר, וקשה להתחבר לכך שהאבלות רלוונטית ואקטואלית. אז נכון, בית מקדשנו טרם נבנה, וחסרות המלכות והנבואה, הסנהדרין והטהרה - אך כל העת מרגיש שמתקדמים קמעא קמעא במסלול הגאולה.

ואז נפל לי האסימון - האבלות שלנו הוא על החטאים -

כמתואר בעזרא:

"וַיָּ֣קׇם עֶזְרָ֗א מִלִּפְנֵי֙ בֵּ֣ית הָֽאֱלֹקים וַיֵּ֕לֶךְ אֶל־לִשְׁכַּ֖ת יְהוֹחָנָ֣ן בֶּן־אֶלְיָשִׁ֑יב וַיֵּ֣לֶךְ שָׁ֗ם לֶ֤חֶם לֹֽא־אָכַל֙ וּמַ֣יִם לֹֽא־שָׁתָ֔ה כִּ֥י מִתְאַבֵּ֖ל עַל־מַ֥עַל הַגּוֹלָֽה׃"

בעצם עיקר הצער והאבלות כיום, (ואולי גם בעבר) - הוא לא על צרות הכלל, שמרגיש שהם בעיקר נחלת העבר, (מבלי לשכוח לרגע את אסונות המלחמה, ופיגועים, אך זה לא אותו דבר) אלא על עוונות בית ישראל - על חילולי השבת, הפריצות האיומה, על מליוני ילדים יהודים שמתחנכים לחיים שלא על פי התורה, על אי שמירת טהרת המשפחה, על ההתבוללת הנוראית - (ממש כמו שעזרא התאבל).

ואולי צריך להתאבל עוד יותר דווקא על עוונותם של מי שהתחנכו לשמירת מצוות, דתיים ודתל"שים, עבירות שפחות שייך לגביהם לימוד הזכות הגדול של 'תינוקות שנשבו'.

מאז שעלתה בי תובנה זו - אני מצליח מאד להתחבר לאבלות ולעבודת ה' של בין המיצרים. אני מבין שזה רלוונטי מאד - גם כיום בדור תחיית אומתנו.

אשמח לשמוע אם מישהו מסכים/ חולק עלי - בעיניי זו אמת פשוטה וברורה.

שנזכה להימנות על "הָאֲנָשִׁ֗ים הַנֶּֽאֱנָחִים֙ וְהַנֶּ֣אֱנָקִ֔ים עַ֚ל כׇּל־הַתּ֣וֹעֵב֔וֹת הַֽנַּעֲשׂ֖וֹת".

*

נספח - דרשה שלי לרגל יז בתמוז וחטא העגל

עַל־זֶ֗ה הָיָ֤ה דָוֶה֙ לִבֵּ֔נוּ עַל־אֵ֖לֶּה חָשְׁכ֥וּ עֵינֵֽינוּ׃

עַל־זֶה - כמו שנאמר -  "אַ֗ף כִּֽי־עָשׂ֤וּ לָהֶם֙ עֵ֣גֶל מַסֵּכָ֔ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ זֶ֣ה אֱלֹהֶ֔יךָ אֲשֶׁ֥ר הֶעֶלְךָ֖ מִמִּצְרָ֑יִם וַֽיַּעֲשׂ֔וּ נֶאָצ֖וֹת גְּדֹלֽוֹת׃"

עַל־אֵ֖לֶּה - כמו שנאמר - וַיִּקַּ֣ח מִיָּדָ֗ם וַיָּ֤צַר אֹתוֹ֙ בַּחֶ֔רֶט וַֽיַּעֲשֵׂ֖הוּ עֵ֣גֶל מַסֵּכָ֑ה וַיֹּ֣אמְר֔וּ אֵ֤לֶּה אֱלֹהֶ֙יךָ֙ יִשְׂרָאֵ֔ל אֲשֶׁ֥ר הֶעֱל֖וּךָ מֵאֶ֥רֶץ מִצְרָֽיִם׃"

"עַל־אֵ֣לֶּה ׀ אֲנִ֣י בוֹכִיָּ֗ה עֵינִ֤י ׀ עֵינִי֙ יֹ֣רְדָה מַּ֔יִם"

צום מועיל ורצוי לה'

מקור מספר נפש החיים עליו מתבססת טענתיפינג פונג

נפש החיים שער ב פרק יב

"והענין כי מלבד זה הצער שנעשה למעלה כשמקבל עונשו ביסורים רחמנא לצלן. אין ערוך ודמיון כלל זה הצער של מעלה נגד עוצם הצער שגרם למעלה בעת עשותו העון רחמנא לצלן. כענין הבן יקיר שנתפתה ביינו ונפל לארץ ונשבר מפרקתו וגופו והוא מסוכן. והוא עצמו אינו מרגיש אז כלל סכנת נפשו. כמו שכתוב (משלי, כג) הכוני בל חליתי הלמוני בל ידעתי. אמנם אביו לבו מתמרמר מאד על זה וכאשר הרופאים קשרו הנשברים והניחו רטי' ותחבושת מסמנים חריפים. והבן מר צורח על הכאב שלו מהסמנים החריפים האוכלים בשרו.

ועם כי אביו מצטער לצעקתו ורבות אנחותיו עתה. אין ערך כלל הצער של עתה נגד הצער והיגון הראשון שהיה לאביו בעת שנפל ושיבר עצמותיו אשר כמעט נתיאש מחייו אז.

כן ממש על זה האופן. הוא ענין העון רחמנא לצלן. שבעת שהאדם עושהו הוא גורם למעלה צער גדול ועצום לאין ערך. והאדם עצמו אינו מרגיש אז בזה כלל. ולא ידע כי בנפשו הוא. כי הוא נחשב אז כמת חס ושלום כמאמרם ז"ל (בר"פ מי שמתו) רשעים בחייהם קרויים מתים. ויש עוונות שעל ידיהם נפשו נכרתה חס ושלום לגמרי מהתקשרות חבל הקדושה. אבל הוא יתברך שמו אב הרחמן. כביכול בצרתו לו צער. ומרוב רחמיו וחסדיו יתברך שמו שולח לו יסורין אשר המה רטיה ותחבושת למרק עונו ואז האדם מרגיש כאב יסוריו ומצטער. ובזה מתעורר גם כן צער למעלה כנ"ל. אמנם אין ערוך כלל זה הצער נגד הצער שגרם למעלה בעת עשותו העון חס ושלום. ולכן כשכל תכלית האדם לפניו יתברך שמו להסיר מעליו צערו. הוא רק על הצער של מעלה המשתתף עמו בצערו. ושב ומתחרט באמת על עונו שגרם על ידו הצער של מעלה. אז היסורין מסתלקין מעליו ולא עוד אלא שמודדין לו כמדתו וכופלין לו פרנסתו. נגד הב' מיני צער שגרם למעלה ועתה מתחרט על שניהם. זדונות מתהפכין לו לזכיות:"

יפה מאוד. הדברים מפורשים ברמב"ם הלכות תעניתהסטורי

תחילת פרק ה':

יֵשׁ שָׁם יָמִים שֶׁכָּל יִשְׂרָאֵל מִתְעַנִּים בָּהֶם מִפְּנֵי הַצָּרוֹת שֶׁאֵרְעוּ בָּהֶן כְּדֵי לְעוֹרֵר הַלְּבָבוֹת לִפְתֹּחַ דַּרְכֵי הַתְּשׁוּבָה וְיִהְיֶה זֶה זִכָּרוֹן לְמַעֲשֵׂינוּ הָרָעִים וּמַעֲשֵׂה אֲבוֹתֵינוּ שֶׁהָיָה כְּמַעֲשֵׂינוּ עַתָּה עַד שֶׁגָּרַם לָהֶם וְלָנוּ אוֹתָן הַצָּרוֹת. שֶׁבְּזִכְרוֹן דְּבָרִים אֵלּוּ נָשׁוּב לְהֵיטִיב שֶׁנֶּאֱמַר (ויקרא כו, מ) "וְהִתְוַדּוּ אֶת עֲוֹנָם וְאֶת עֲוֹן אבותם וגו': 

ובמשנ"ב (או"ח ס' תקמ"ט, ס"ק א') אחרי שמצטט דברי הרמב"ם - מוסיף:

...ולכן חייב כל איש לשום אל לבו באותן הימים ולפשפש במעשיו ולשוב בהן, כי אין העיקר התענית כמש"כ באנשי נינוה וירא ד' את מעשיהם ואמרו חז"ל את שקם ואת תעניתם לא נאמר אלא את מעשיהם ואין התענית אלא הכנה לתשובה לכן אותם האנשים שכשהם מתענים הולכים בטיול ובדברים בטלים תפשו הטפל והניחו העיקר.

ומ"מ אין לפטור את עצמו בתשובה בלבד כי ימים אלו הם מ"ע מדברי הנביאים להתענות בהם וכמו שכתבנו למעלה:

מכיר את הרמב"ם, אך זו לא ראייה גמורה למה שכתבתיפינג פונג
אני טענתי שמעבר לאחת המטרות הברורות של תקופה זו - לעורר כל יחיד לתשובה - כמפורש ברמב"ם - האבלות עצמה היא אבלות על חטאי הציבור. על המצב הרוחני הירוד של עם ישראל.
זו דעתךמי האיש? הח"ח!

יש דעות אחרות ובוודאי סותרות באופן גמור

לא הבנתי בדיוק למה אתה מתכווןפינג פונגאחרונה
תרצה להרחיב?
בין המצרים!!!אשר ברא
שתפו מקורות להתחזקות וכיסופים לבית המקדש.
האם אהוד בן גרא שיקרכְּקֶדֶם
כשהוא אמר לעגלון שיש לו דבר השם?
הוא שיקר מפני השלום... כלומר כדי לעשות שלום לעמ"ימתואמת

אבל בפשטות דבר ה' לעגלון היה מותו המיידי...

בכל אופן, אפשר לציין זאת לשבח עגלון, שכיבד את הקב"ה. אולי בזכות זה (לפי חלק מהדעות) יצאה ממנו רות המואבייה...

הוא לא אמר את זה.אריק מהדרום
נכון, הוא אמר "דבר אלוקים".מתואמת
מממ...אריק מהדרום

משום מה היה זכור לי שאמר רק דבר סתר.

עכשיו עיינתי ואת צודקת, אתם צודקים.

מתקפל.

הוא אמר את שניהם, למעשהמתואמת
את "דבר סתר" הוא אמר כשהיו שומרי המלך בחדר.
אגב גם דיבור וגם א-לוקיםפתית שלג

הם כינויים לעשיית דין

נכון, מעניין לשים לב לזה...מתואמת
לא בהכרח,חתול זמני

ייתכן שהמקרא פשוט לא טרח להזכיר את מה שהוא אמר, ואני מניח שזה מה שקרה.

יכול מאוד להיות שהוא נשא נאום או מסר נבואי קצר, אולי האשמה על כך שהוא שעבד את עם ישראל ושה' נוקם ממנו כעת.

בפשטות כן וזה היה מותר ומצווה, בדיוק כמו שהיה מותרהסטורי
ומצווה להרוג אותו.

כמובן, אפשר לדרוש שכוונתו שזה דבר ד' - הריגת עגלון

אולי הוא אמר לו דבר ה' בזמן שדקר אותוקעלעברימבאר

או הכוונה שיש לו ביצוע דבר ה' לעשות

ראיתי בספרים הקדושים ובהםקעלעברימבאר

יהוצפן, שאהוד בכלל לא דקר אותו. זה היה חייזרים. הכל תפירת תיק של השבכ המואבי נגד אהוד

(שכוייח על השירשור)טיפות של אוראחרונה
שובו בנים שובבים חוץ מאחר שידע כחי ומרד ביכְּקֶדֶם
ואני אומר: שאינו צריך לעשות תשובה
ברור שצריך לעשות תשובה, עובדהקעלעברימבאר

שרבי מאיר אומר לו לעשות תשובה

למה אינו צריך לעשות תשובה? הוא מורד בקב"הפתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך