חצי ייעוץ חצי פריקה....
עד גיל 3 חודשים (מאז גיל חודש) ישן לילה שלם!!
בגיל 3 חודשים- ברגע שהתחיל מעון הוא התחיל להתעורר פעם אחת באמצע הלילה (לפעמים גם 2).
תמיד היה לו סדר של מקלחת שירים הנקה ואז מניחים אותו כשהוא עוד קצת ער וחייכן- ונרדם בקלות.
בחודשים האחרונים עברנו להורים בסיכון (לכן עברנו עוד לפני הסגר עברנו כדי לא לסכן אותם).
מאותו זמן בשילוב עם המיטה החדשה והרגשה כנראה של הלחץ מסביב הוא התחיל לקום כל שעה בלילה (היו גם לילות שכל 40 דקות בדיוק) ואני הנקתי אותו לשתי שלוקים והוא כבר נרדם ולמיטה... (ואני ברוב טיפשותי נתתי לזה לקרות כי יכלתי לקום מאוחר כשאמא שלי שמרה עליו).
אז אחרי חודש ככה הבנו שזה מוגזם ולא בריא לו וגם לנו, אז החלטנו לגמול אותו מהקשר בין הנקה ושינה (מהנחה שהוא בוכה בלילה כי הוא לא יודע להרדם בלי התחושה של האחרי הנקה והבטן שמלאה בחלב).
מפה לשם הוא כבר יודע להרדם בלי הנקה (אוכל דייסה במטבח לפני זה) ורק בעלי מצליח להרדים אותו כי אם אני בחדר הוא מתחרפן מרצון לינוק.. ואז הוא קם כל שעתיים 3 ואז מנסים שוב להרדים אותו בלי הנקה- ובחצי מהפעמיים זה לוקח כל כך הרבה זמן שהוא כבר מתעורר לגמרי ורוצה לשחק, במקום פשוט להניק אותו דקה ושהוא יחזור לישון. ככה שבסוף הוא ישן פחות שעות (ואנחנו כמובן גמורים לגמרי)- וזה כבר 3 שבועות ככה?
מתלבטת אם לו כבר לחזור להרדמה בהנקה, כי השינה שלו עכשיו אפילו יותר גרועה מפעם, או שזה אולי רק תקופת מעבר ובסוף הוא יצליח לישון בלי להתעורר? ה3 שבועות האלה מרגישים כמו נצח וזה סתם מרגיש לא יעיל בכלל..
יש לציין שבמשך היום הוא אוכל כמעט רק מוצקים ונרדם בקלות בצהרים, יכול להיות שזה נובע "מחסך רגשי" שחסר לו הקרבה של ההנקה? הוא לא מתעורר מרעב- כי הוא ממש שובע מהדייסה (בהתחלה הוא היה אוכל בערב גם דיסה ואז גם הנקה, ועכשיו פשוט רק דייסה..)