ראאבבקקקאנונימי (פותח)
אני ילדה דתיה שלומדת באולפנא, ואני מרגישה שאני חיה בשקר!! אני לא מרגישה שיש בורא לעולם!!
איך אני יכולה להאמין במשהו שאני לא רואה ולא שומעת??! שאני לא מרגישה??!!

כל מי שדיברתי איתו, חפר לי - "את צריכה לחפש".. חיפשתי!! ולא מצאתי כלום!!
נמאס לי לחיות ככה! אני מרגישה שאני עושה הכל רק בגל שככה לימדו אותי, ולא בגל שאני באמת מאמינה בזה!!

אתמול היה יום-כיפור, ובאמת ניסתי לכוון ולהתרכז בתפילה, אבל כמה שהשתדלתי וביקשתי מה' שיעזור לי להאמין בו - הוא לא עונה לי!! אני לא מצליחה להרגיש אותו!!
אני באמת-באמת רוצה הוכחות, ומחפשת, אבל לאף אחד אין תשובות שמספקות אותי! אני צריכה הוכחות הגיוניות, שאני יבין בשכל שבאמת יש אל והוא רוצה רק בטובתנו..

אני חושבת שלחילונים יש חיים הרבה יותר טובים, חופשיים, הם עושים מה שבא להם ומה שבראש שלהם! אף אחד לא נכנס להם לוורידים וקובע להם כל דבר. כמה חוקים!! כמה איסורים!! איך אפשר??!

נמאס לי מהחיים האלה - אני רוצה להתנתק, לא לחשוב, לא להתמודד.

אני מרגישה צבועה כל-כך, כל החיים שלי הם שקר אחד גדול, אני ממש מתוסכלת.

אני לא מסוגלת לשמור את זה יותר בבטן. מצטערת.

ואוו. את מדהימה, את יודעת?אוהבת את אבא
בס"ד להש"ית
צדיקה, את כל כך פה. את קרובה.
את עוד שניה לידו. ממש.
ליד הקב"ה שמאמין בך. כן, הוא מאמין בך שתגיעי.
שתחבקי אותו, שתחושי אותו. שתראי אותו.
כן כן, פשוט תראי אותו.
---
אפתח בדוגמא נחמדה שאני אוהבת לתת. מציאות כח החשמל.
ואוו. חשמל. אור.
האדם אינו יכול ל"ראות" את כח החשמל..
אולם, כשאדם רואה את הפעולות, דהיינו, שהנורה נדלקת,
שהחוט מתלהט, אז האדם בא להחלטה שיש מציאות של כח זה,
הנקראת "חשמל", שלעולם לא יראה אותו, את הכח ממש!
האדם רואה רק את הפעולות. אך בשבילו זה נחשב להוכחה מוחלטת.
את מאמינה שיש חשמל? כן. למה? בגלל הסיבות הנ"ל.

עוד משו- כשנכנסים לבית חרושת שכולו פועל באופן אוטומטי,
נתפעל. ואוו. הכל פועל אוטומטי. אבל ביננו- מישהו חייב להפעיל אותו.
את כל התהליך, ללחוץ על הכפתור. צריך להיות את המכונאי שמפעיל.
הוא נמצא שם. אולי אפילו מעל המכונה.
אדרבה, ככל שהבית חרושת תפעל אוטומטי יותר, הרי זה מעיד על גדולת
המכונאי ביתר שאת וביתר עוז!
הוא כנראה עצום!

ואם כך הדבר בבית חרושת, ובחשמל, על אחת וכמה אם נתבונן בעולמנו המופלא,
בכל עץ, צמח, אבן, חי, ואוו. האדם. המכונה ה-מדהימה.
אנחנו צריכים לשאול "איך אפשר לא להאמין שמישו ברא אתזה?"
הרי ידוע לכולנו, אם לא בפה אז בלב שיש איזשהוא מכונאי שאחראי על הכל.

את שאלת שאלה יפה, "איך אפשר להאמין במשו שלא רואים אותו?! איך?"
אני גם אשיב לך צדיקה, "האם אין דברים שאנחנו מאמינים בהם ואנחנו בכ"ז לא רואים אותם?"
תחשבי עלזה.
לדוג: ושוב. אני חוזרת לחשמל. אנחנו בחיים לא ראינו חשמל. האם אי פעם ראית חשמל?
לא. את לא ראית. אף אחד לא ראה. אנחנו רואים רק את התוצאות של הפעולה שלהם.

כאשר אדם פועל עלפי ההגיון- סימן שיש לו שכל.
כאשר המכשיר פועל- סימן שיש חשמל.
אז אם יש עולם כנראה שיש מישו למעלה..

[3 המשפטים האחרונים הם אדירים. תחשבי עלזה טוב טוב]

לסיום, אברהם אבינו שהיה בן 3 הרהר בליבו "מי ברא את השמים וארץ ואותי?" 
הסיפור מוכר.
התפלל לשמש, כי ראה אותה כל היום. אך בלילה..היא נעלמה!
התפלל לירח והכוכבים..אך ביום..הם נעלמו!
מה הולך פה? פיספסנו משו!
כנראה שיש משו מעל..משו עמוק יותר..
וענה "אין ביד אלו כח, אדון יש עליהם, אליו אתפלל!"
אומרים לך לחפש, כן. תחפשי, תתבונני. 
אברהם הבין את מציאות ה' בהתבוננות על תופעות הטבע.
"שאן מרום עיניכם וראו מי ברא אלה" ואוו. מדהים. אני באורות.
האדם חייב להתבונן כדי שיגיע למסקנות.
זה קשה, קשה מאוד. רוצים להישבר,
אבל-
"במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"
-----

ניראלי אני צריכה להגיד לך תודה!
החזרת לי את ההתלהבות שלי
אז- תודה!
אם את צריכה משו, אני פה
ב"הצלחה צדיקה!

חשמל זה לא דוגמא טובה...ii
לחשמל יש היגיון. אם מישהו יבדוק מה זה - הוא ידע.
היא מחפשת הוכחה.
חשמל זו דוגמא מצוינת.אוהבת את אבא
בס"ד להש"ית
בחיים אדם לא יכול לראות את ה"כח" של החשמל.
ואסנת הביאה גם רעיון מעניין.
וכמו שההגיון הבריא אומר "לכל דבר יש סיבה"
כך אנחנו צריכים להגיד "לכל יצור יש בורא"
העולם לא נברא סתם כך. ההגיון קולט אתזה.
א"א לראות את הכח של החשמל, אבלii
אפשר להבין אותו
ואיך את מבינה אם את לא רואה?רצון יהודי
בס"ד להש"ית
עפ"י תוצאות של אותו כח.
|סוף דיון|

תגובה:ii
א. אני בן.
ב. להבין את ההגיון - מה קורה, למה קורה, איך קורה.
אסביר לך באישי.רצון יהודי
בס"ד להש"ית
סוף.
גישה קצת אחרת...אוסנת
אילת חן, שימי לב - "אני צריכה הוכחות הגיוניות, שאני יבין בשכל שבאמת יש אל והוא רוצה רק בטובתנו.."

אז דעתי היא, שלכל דבר ודבר יש הגיון.
שום דבר לא קורה פה סתם, שום דבר לא מומצא, שום דבר לא מונחת עליך - קחי, תאמיני. תאכלי כמו שהגשנו לך...
מי אמר שיש אלוקים בכלל?
מי אמר שאכפת לו ממני?
למה לי להתפלל?

ולמה להתמודד ולא לחיות איך שבא לי...?

לה-כ-ל יש תשובות, מעבר ל"אנחנו לא יכולים להבין" או "זה ברור מאליו".
מוזמנת לשאול ספציפית...

מעריכה מאוד את הכנות והאומץ בלחפש אמת,
וכמובן - מאוד מעריכה את החיפוש אחרי השכל וההגיון...
מצטרף לאוסנת.עוזיה
אם תתמקדי נוכל יותר לעזור.

האמונה בסופו של דבר תלויה בבחירה. אני בוחר להאמין, ואני עושה זאת על סמך מחשבותי, ולא על סמך לוגיה או משוואה ריבועית. אם הוכחת האלוקים היתה כל כך פשוטה, הרי שכל מורה למתמטיקה היה חייב להיות מאמין. לא ולא. האמונה תלויה בבחירה שלך, ואותה את תעשי על פי נטיות ליבך.
צדיקה! את בדרך! כמה עצות..רק טוב!
אני לא מנסה כרגע לתת לך תשובה.
נראה לי שבכמה שורות אי אפשר לפתור שאלות באמונה.

מה שכן, אני יכולה להמליץ לך על ספרים שאולי יעזרו לך:

ספרים באמונה: דע מה שתשיב לעצמך (תחילת הספר מדבר על מהי אמונה) של הרב זאב קרוב.

בגן האמונה של הרב ארוש ( יצא בגרסה רגילה וגרסה מבוארת. לא קראתי את כולו. אבל מה שקראתי היה ממש יפה ומחזק. אח"כ הוא נעלם לי...)

פרקי מחשבה-מהותו של יהודי, אמונה ובטחון/של הרב עזריאל טאובר. (שוב, גם אותו לא גמרתי. אבל זה בעיקר כי מרוב שהתלהבתי ממנו התחלתי ללמוד אותו מלא פעמים, כל פעם בחברותא עם מישהי אחרת.)

ויש גם מסילת ישרים- שאומנם זה מדבר על מידות בעיקר. אבל זה יכול לפתוח לך כיוון להפנמה שיש מי שמכוון אותנו מלמעלה. הדברים כ"כ נכונים ויפים, שגם בלי קשר זה נחמד ללמוד אותם וללמוד מהם. (בהקדמה למסילת ישרים, כותב הרמח"ל מחברו, כי הוא לא בא לחדש כלום אלא אלו דברים ידועים ומוכרים שמרוב שאנחנו כ"כ בטוים שזה ברור, אנחנו בכלל לא חושבים ללמוד את זה. ולכן "התועלת יוצא מן החזרה עליו וההתמדה".

אמונה נראת לנו דבר כ"כ ברור ופשוט. גדלנו על זה, אנחנו חיים את זה, וכו'. אבל באמת, וזה מה שיפה ומדהים בשאלתך! שהאמונה היא בכלל לא דבר ברור! וצריך ללמוד אמונה כל הזמן! צריך לתרגל אמונה, צריך לעבוד על זה, וללמוד וללמוד וללמוד.

צדיקה! את בדרך ממש!
תמשיכי לשאול, תלמדי מהספרים שכתבתי פה. אם את רוצה עוד פירוט עליהם או על אחרים את מוזמנת לבקש (אפשר גם באישי). 
ואם למישהו יש עוד רעיונות לספרים וכו' שיעלה לפה.

ולבסוף, או בעצם לפני הכל: תתפללי על זה!! תבקשי מרבש"ע שיראה לך אותו. שיראה לך את השגחתו. שיראה לך את קירבתו. תגידי לו שאת רוצה להתקרב אליו ולהאמין בו, אבל את צריכה את עזרתו. (אפילו שאולי זה קשה לך לדבר עם רבש"ע ככה כי את לא מרגישה עדיין את האמונה.) את יכולה להוסיף את זה ב"שמע קולנו" או סתם באמצע היום.

תפילות על רוחניות לא חוזרות ריקם!

הרבה ב"הצלחה! (ומוזמנת להעזר בי אם את רוצה. אפשר בשמחה לפנות באישי. אני בת..)
וואי.אחותי?!
בעזרת אבא הטוב והקדוש.

אני לא ממש יודעת מה להגיד בנושא.

את פשוט צדיקה!!
תיראי את הטוב שבכל "הביאוס" הזה שנכסת אליו. תיראי את זה ש-וואוו מדהים יש לי שאלות.
יש אנשים היום דתיים שחיים את היום יום כמובן מאליו-בלי שאלות. כל הסדר יום שלהם חוזר על עצמו.
בלי שאלות בלי תהיות. את זכית בזה שאבא נתן לך שאלות. שתתעמקי כדי להגיע אליו. אחרי מאמץ-להבין אותו באמת (כמה שאפשר להבין..). שכמו שאוהבת את אבא אמרה "הקב"ה שמאמין בך. כן, הוא מאמין בך שתגיעי.
שתחבקי אותו, שתחושי אותו. שתראי אותו.
כן כן, פשוט תראי אותו."
 הוא כ"כ אוהב אותך שהוא נותן לך שאלות-משימות.
בד"כ שיש לנו אהבה למישהו-אז אנחנו נותנים לו דברים.
אז אבא נתן לך -שאלות- זה ה-דבר נראה לי. זה כ"כ מדהים. מעניין ומחזק.

וספר מעניין ויפה-למרות שזה לא ממש ספר זה כל מיני משפטים שרבנו אמר-"הכיסא הריק" (רבי נחמן מברסלב).

וואי הכל הסתבך לי... מקווה שלא חפרתי. ו.. שהובנתי  (וממש בכייף באישי-אני כ"כ מכירה את המצב.. =] )
בברכת המון ב"הצלחה במשימות הנהדרות שאבא נתן לך.
אפרת.
אויש. הסמיילי הבוכה הזה לא קשור אחותי?!
נסיון לתשובהנועמיק
דבר ראשון,כל הכבוד על זה שאת כותבת את זה כאן.זה ממש לא טוב לשמור דברים כאלה בבטן.

אני רואה שאת באמת מחפשת הוכחה ולא סתם מנסה להתריס,אז אני אחסוך ממך את כל ההוכחות הידועות והמקובלות(של כל מיני מחזירים בתשובה שעובדים על אנשים עם הוכחות טפשיות) שאני חושב שהם לא כ"כ מוחלטות.
אני לא יודע איזה סגנון של הוכחות יעזור לך, אז אני אכתוב כל מיני,ואת מוזמנת לשיחה אישית על מה שעזר או לא עזר לך.אם כלום כאן לא שכנע אותך,כדאי שתפרטי יותר למה(למה=מדוע) בדיוק את לא מאמינה.

לפני שניגש להוכחות,צריך להבין,שיש בעולם בחירה חופשית בין טוב לרע,ומי שרוצה לא להאמין(שזה רע מאד),יהיה מסוגל לעשות את זה,ולפרוך את כל ההוכחות,כמו שמי שרוצה לרצוח וכל לעשות את זה למרות שזה רע.את כל ההוכחות שאני אכתוב יהיה אפשר לפרוך עם הרבה מאמץ,אבל רואים עליך שאת רוצה להאמין, אז אני מקווה שזה יעזור.

ההוכחות:
1.העולם שלנו(גלקסיות,כוכבים,אנשים,אטומים,פרוטונים,אלקטרונים,בוזונים ומואונים)מלא בחומר.מאיפה החומר הזה הגיע?ואיך? המדע עוסק הרבה בשאלות כמו איך החומרים משתנים ומה הם בדיוק,אבל לא יודע לענות על השאלה מאיפה הם באו.
    עכשיו,אני לא מכחיש שאפשר לומר שכל החומר היה כאן מאז ומעולם, אבל באותה מידה(ונראה לי שהרבה יותר) אפשר לומר שאלוקים ברא אותו.גם בחירה באפשרות שהעולם קדמון(תמיד היה) היא על בסיס אמונה ולא על עובדות מוצקות.כלומר,גם לא להאמין באלוקים,זאת אמונה,ולא איזה דבר מוכח.

2.במעמד הר סיני היו 600000 גברים לבד מנשים וטף.סה"כ כמה מליונים. דבר כזה אי אפשר להמציא.אם לא היה דבר כזה באמת אף אחד לא היה מאמין לזה. קל להמציא שמישהו אחד(מוחמד,יש"ו) דיבר עם אלוקים,כמו שהרבה אנשים טוענים שהם ראו עב"מים, אבל אין אף אחד שטוען שהוא ומאות אנשים ביחד ראו עב"ם. כי גם אם מישהו היה טוען כזה דבר,חבריו היו מכחישים את זה,ואף אחד לא היה מאמין לו,וחרי כמה זמן הרעיון היה נשכח. זה שכל עם ישראל אמרו לבנים שלהם שהם,ממש הם ולא איזה מישהו זר, שמעו את ה' והמסר עבר במשך אלפי שנים,זה דבר שלא ניתן להמצאה.
בטיעון הזה עדיין יש חור קטן,אני לא אכתוב אותו כי הוא משהו צדדי.אם את רוצה,בשיחה אישית(או שתשלחי מסר).

יש עוד הוכחות אבל אין לי כח לכתוב עכשיו.

בקשר למה שכתבת שלחילונים יש חיים הרבה יותר טובים,אני חושב שזה ממש לא נכון ולדתיים יש חיים הרבה יותר טובים למרות,ואפילו בגלל כל האיסורים. כל האיסורים מלמדים את האדם לשלוט בעצמו הרבה יותר טוב,וככה הוא מסוגל יותר לשמוח בחלקו, ובכלל להצליח יותר בחיים.

בכל מקרה, את לא צבועה,ולא חיה בשקר. ממש לא. את פשוט שואלת,שאלה שרבים שאלו אלפי שנים,ואני מקווה שעניתי לך קצת. הבעיה היא שאת מרגישה שאת עושה הכל כי את מרגישה שאת מוכרחת בגלל הסיביבה של האולפנה. אני מציע שתנסי לשאול אנשים קרובים אליך את השאלות האלה(הם לא יאכלו אותך,ואם כן,ממילא לא כדאי לך להיות קשורה אליהם)

עזבי אותך משטויות....יהודי מרמ"ג
תלכי לטבע להתבודד ותחשבי שהגיוני שכל זה נוצר מעצמו....
תשירי ותשמעי "שירי נשמה" זה ממש עוזר....
לא לחפש - ללמוד.iiאחרונה
זה הכל.
את לא צריכה לעמוד ולבות בשמים ולחשוב איך זה נוצר - זה לא יעזור.

ללמוד ספרי אמונה, לשאול רבנים וכד'...

ועוד משהו - שאלות באמונה לא צריכות להביא להפסיק לעבוד את ה', הן רק צריכות ברור...

גם לי יש מלא שאלות ובכל זאתא...
למה...סיעתא דשמייא1

...במעשה העגל השם סלח כאשר העניין הוא עבודה זרה ממש במזיד

ואילו בעניין המרגלים שזה לשון הרע לכאורה ועוד שהם עשו תשובה השם לא סלח?

לדעתי השם תכנן מראש שדור יציאת מצרים לא יכנס לארץ ישראל.

כמו שנאמר "אל נורא עלילה".

גם בכבוש הארץ הם היו….סיעתא דשמייא1
… זקוקים לניסים מעל הטבע כמו: נפילת חומות יריחו, "שמש בגבעון דום".
תשובה על סחיטהפשוט אני..

נניח אתם יודעים על אדם כלשהו, שהוא מתכוון לעשות מעשה חמור מאוד. 

למשל לשדוד בנק.

אתם מאיימים עליו שאם הוא לא ייתן לכם חלק מהשלל, אתם תדווחו עליו למשטרה.

הוא לא מוכן לשלם, ואתם מדווחים למשטרה כמו שאיימתם.

אני חושב שאין חולק על כך שהאיום הוא מעשה חמור מאוד, ויש לעשות עליו תשובה. כלפי האדם וכלי המקום.

אך מה לגבי מימוש האיום, כלומר זה שבסוף סיפרתם למשטרה? האם צריך לעשות על זה תשובה? האם זה מעשה רע?

מצד אחד, עשיתם את זה מתוך טעמים אגואיסטיים, מתוך חמדנות ונקמנות וכו'. הנפש שלכם הושחתה, אין לי ספק.

מצד שני, סוף סוף המשטרה עצרה בזכותכם אדם מסוכן ומנעה ממנו להוציא לפועל את זממו, ואולי בזכותכם חייהם של אנשים ניצלו (של השודד עצמו ושל עובדי הבנק).

מה דעתכם? צריך לעשות תשובה על ההלשנה? אם כן, איך?

מתוך שלא לשמה יבוא לשמה אבלקעלעברימבאר

צריך לשעו תתשובה גם על כוונות לא טובות בלב, לא על המעשה. על זה נאמר "על חטא שחטאנו לפניך בהרהור הלב". פשוט להצטער על הכוונה הרעה, לא על המעשה. ולחשוב שאם הייתי באותה סיטואציה היית ימסגירו למשטרה רק מטעמים טובים. זה נקרא חרטה. לחשוב שהייתי חזר לעבר ועושה אחרת

כלומר מול אותו אדם לא היית מבקש סליחה?פשוט אני..
בפן המעשי - לא עשית לו משהו רע,קעלעברימבאר

כי זה היה מוצדק (לא קראתי את הסיפור לפרטים)

אולי לבקש סליחה על הצער שצעירנו לפני התלונה למשטרהקעלעברימבאראחרונה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפוי

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

אשמח לעוד עצות ☺️אבא פגום
אתה נבחן כשיש לך פנאיאלעדאחרונה

אם ה' יתברך רואה שכשיש לך זמן אתה כן פותח ספר
ולא סתם מתבטל, ניצחת.

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד איש
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
עוד מישהו מכיר? המלצות?אבא פגום
לפני זמן מה סיימת את בים דרכךאלעד

ספר נפלא לעובדי ה', אבל תובעני
זה לא ספר שקוראים בשבת לפני השנ"צ

מה הכוונה תובעני?אבא פגוםאחרונה

קשה לקריאה?

או תובעני מבחינת עבודת השם? 

מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
איזה ספרי קודש אתם רוצים..אנונימי 14

א. שייכתבו כמותם ולא מספיק נכתבו?

ב. שלמיטב ידיעתכם טרם נכתב כזה?

(תכלס לא חייב להצמד ל2 הקטגוריות.. תכתבו חופשי)

(אולי גם הודות לשרשור נחשף לספרות שלא ידענו שיש..)

אפשר תשובות כלליות אפשר תשובות מיוחדות..

אני אתחיל.

א.  קלאסי-  ספר שינסה לפרט ולבאר יותר את הלכות בין אדם לחברו וכן ספר שינסה לפרט להסביר ולבאר את נושא אהבת ה' ויראת ה' כפי שמעורר על זה הרמחל (שוב, לא פירוש למסלש אלא חיבור עיוני ומעשי על שני ענפים גדולים אלו.).

ב. הייתי רוצה ספר על הלכות שבת שלא יכתב על סדר השוע, אלא פשוט יחשוב על איך נראה יום חול שגרתי אצל רוב האנשים וביחס לכל פעולה ופרטיה ירשום מה דינה בשבת..

הייתי רוצה לכתוב ספר כולו על מצוות "מעקה"אריק מהדרום

על שלל הלכותיה והרעיונות הפילוסופים שכרוכים בה.

אבל מי יקרא את זה?

א. בהצלחה בעבודה החדשה. (קפץ לי מצמע)אנונימי 14

בהנחה שהיית רציני , אז כוונתך בין היתר שמצצות מעקה קשורה לנושא ביטחון והשתדלות, השגחה?

אשמח לחידוד..

שאלות חזקות!אשר ברא
מה שאני רוצהחתול זמני

זה חיבור מאוד מעמיק ושיטתי על מדרש רבה + אגדות ירושלמי. לא כמו עץ יוסף או אפילו יפה מראה אלא יותר סגנון מהרש"א. או טוב יותר, כמו הפירושים הממש ממש ארוכים של מראה הפנים על אגדתות מסוימות.

או: ספר שיאגד את כל אגדתות ירושלמי (קיים כבר) אבל יביא את כל המפרשים הקלאסיים של הירושלמי (קורבן העדה / פני משה / רידב"ז כו'). אולי גם חיבור כזה שמביא רק אגדתות ירושלמי מקוריות שאין להן מקבילות במדרש רבה / בבלי.

יש לי חבר שמחבב את מדרש רבהטיפות של אוראחרונה

ויום אחד הוא נתקל בפירוש 'תפארת ציון' מלפני מאה ומשהו שנה והתרשם ממנו מאוד

(יש בהיברובוקס את הכרך על מדרש רבה אסתר. אני לא מכיר את הפירוש בעצמי)

אההה , שאלה מעולה!אני:)))))

אכתוב ב"נ בהמשך

שומרת את השרשור

הוא לא המריא (; לא נורא..אנונימי 14
לא בדיוק ספר, ואולי קיים כזה (תספרו לי אם כן!)מרגול

כמו ברכון רק של שחרית מקוצרת ליחיד (יחידה למען הדיוק).

לימים שהזמן דחוק. וגם זה יותר נוח (חוברת קטנטנה במקום סידור שצריך לדפדף).

ותכלס אולי גם למנחה (גם ככה קצר)

כאילו סידור לאשה , אבל רק שחרית ומנחה ליוםאנונימי 14
חול, וגם שם לא כל התפילה אלא המינמום שנשים צריכות לומר?
כן, ואפילו בנפרדמרגול

ממש בשביל הימים הלחוצים שיוצאים מהבית מוקדם ואין זמן בכלל בכלל.

ובנפרד בשביל הפרקטיות…

אגב, גם ככה יש מלא דברים שנשים לא אומרות, בטח בתפילת יחיד, גם כשזמנן בידן (תפילין, קורבנות…)

הרי יש הלכות על דילוגים ומה המינימום שכן חייב בשחרית וכו. אז כזה. מאוגד במשהו קטן כמו ברכון של כמה דפים (האלו בלי השירים החסידיים, שזה נטו ברכת המזון)

יש כזה! עם מסלולים לפי הזמן שיש לךנפש חיה.
כן! נקרא "תהילת נשים" , אני יודעת שיש שם שחריתנפש חיה.

וגם אם אני לא טועה

מנחה, ראש חודש, חגים... 

פרשת השבוע לפי התלמוד הירושלמישירהבו
מחפשת מקורות/ שיעוריםאשר ברא

בנושא של 'התלהבות', איך לקיים דברים ביותר אש פנימית.. דבקות וכו'..

ה' ישמח אתכם, תודה

אני לא מכיר מספיק את כתביו אבל אולי אחריםאנונימי 14

ידעו..

זכור לי במעורפל שיש התעסקות בזה בכתבי

האדמור מפיאסצנה היד..

אכן.אחד איש
הכשרת האברכים עסוק בזה
תוכל לפרט?אשר ברא
...אחד איש

הרבה מפיאסצנה מביא שם הרבה על עבודה עם דמיון ומסביר למה חשובה התלהבות זה די ארוך ועבודה תהליכית לא משהו שאני עכשיו יכתוב פה בדקה.

בחבד אגב יש הרבה דיבור על התלהבות מתוך התבוננות תוכלי למצוא אצל אדמור הזקן הרבה התבוננויות על זה

וזה לא בדיוק מה שביקשת אבל על הצד שאולי כןאנונימי 14

אז תחילת פרק כו בתניא מדבר על שמחה ועצבות..

אבל שוב זה קצת שונה..

שווה לעיין שם בכל מקרה😃

זהו..אשר ברא

על שמחה ועצבות יש מלא!

אבל ספציפית על הנקודה של התהלבות פחות מצאתי..

תודה

צריך לדעתאחד איש
הרבה פעמים קושי בהתעוררות הלב והתלהבות תלוי לפעמים במצב נפשי שצריך לעבוד עליו או באיזה תפיסה מסוימת על ה' או על עבודת ה' שצריך לשפץ ועוד עניינים שלאו דווקא הפתרון שלהם זה להוסיף התחזקות על עניין ההתלהבות בעצמו אלא העניין הוא המסביב. להבין מה מונע מהלב להיפתח מה יושב עליו
^^ יפה מאוד שכויחאנונימי 14
נכוןאשר ברא
אבל אני מדברת על השלב של אחרי, שהבן אדם נמצא כבר בשמחה ורוצה להגביר התלהבות (:
אז לדעתי הכשרת האברכים יכול להיות טובאחד איש
מניח שיש כל מיני ספרים חדשים של הדור הזה וכל מיני שיעורים בנושא לא מכיר מספיק אבל מן הסתם אפשר למצוא
לא מכירה🙈אשר ברא
תוכל לפרט?
מסילת ישרים פרק זפצל"פ
ואמנם, התבונן עוד, שכמו שהזריזות הוא תולדת ההתלהטות הפנימי, כן מן הזריזות יולד ההתלהטות. והיינו, כי מי שמרגיש עצמו במעשה המצוה כמו שהוא ממהר תנועתו החיצונה, כן הנה הוא גורם שתבער בו תנועתו הפנימית כמו כן, והחשק והחפץ יתגבר בו וילך. אך אם יתנהג בכבדות בתנועת איבריו, גם תנועת רוחו תשקע ותכבה. וזה דבר שהנסיון יעידהו.

ואמנם כבר ידעת, שהנרצה יותר בעבודת הבורא, יתברך שמו, הוא חפץ הלב ותשוקת הנשמה. והוא מה שדוד המלך מתהלל בחלקו הטוב ואומר (תהלים מב, ב): כאיל תערג על אפיקי מים כן נפשי תערוג אליך אלקים, צמאה נפשי לאלקים וגו'. (תהלים פד, ג): נכספה וגם כלתה נפשי לחצרות ה'. (תהלים סג, ב): צמאה לך נפשי כמה לך בשרי. ואולם האדם אשר אין החמדה הזאת לוהטת בו כראוי, עצה טובה היא לו שיזדרז ברצונו, כדי שימשך מזה שתולד בו החמדה בטבע, כי התנועה החיצונה מעוררת הפנימית, ובודאי שיותר מסורה בידו היא החיצונה מהפנימית.

אך אם ישתמש ממה שבידו, יקנה גם מה שאינו בידו בהמשך, כי תולד בו השמחה הפנימית והחפץ והחמדה מכח מה שהוא מתלהט בתנועתו ברצון. והוא מה שהיה הנביא אומר (הושע ו, ג): ונדעה נרדפה לדעת את ה', וכתוב (הושע יא, י): אחרי ה' ילכו כאריה ישאג.

השיעור הכי טוב לנושא הזה הוא בליבנו פנימהמחפש אהבהאחרונה

בהצלחה!

אולי יעניין אותך