לימודי פסיכולוגיהאנונימי (פותח)

איזה כיף שאפשר אנונימי

אז ככה

חלום שלי ללמוד פסיכולוגיה, אני באמת חושבת שגם יש לי כישרון בזה

הבעיה היא שאני כבר לא צעירה ועדיין רווקה

ואני מפחדת להיכנס עכשיו לתואר מחייב שקצת ידחיק את הדייטים הצידה

או שזה יגרום לזה שאהיה פחות פנויה לצאת לדייטים

נקודה נוספת זה הפחד להיות "חכמה מדיי" ואני אומרת את זה בהרבה כאב

כי כבר עכשיו הרבה פעמים בדייטים אני מרגישה מאוד בוגרת יותר מהגיל שלי

והרבה פעמים בפגישות יצא לי להיות קצת "מטפלת", נותנת עצות, מקשיבה (בד"כ בדייטים שלא עבדו...)

ואולי לימודי פסיכולוגיה רק יעצים את זה, ולא בא לי ...

נקודה אחרונה זה מה יקרה אם באמת בעז"ה אמצא את החתן שלי,

נשמע לי ממש קשה לשלב זוגיות טריה עם לימודי פסיכולוגיה 

או עם ילד בדרך וכו'... במיוחד שתואר ראשון לפסיכולוגיה לא מספיק וצריך גם לחשוב על תואר שני

לכן חשבתי אולי שכדאי לי לנסות לימודי תעודה, כי הצורך שלי בלטפל הוא ממש חזק.

אבל זה גם סיפור, כי יש מליון סוגים של טיפול ותעודה

ולא יודעת אם זה באמת מכשיר ברמה גבוהה שעכשיו אני יוכל להתפרנס מזה בכבוד

שורה תחתונה אני גם מחפשת פרנסה ויציבות...

אשמח ממש לעצות, תודה רבה לכם! 

אני חושבהנחש המקסים
שאם באמת יש לך רצון עז לילמוד פסיכולוגיה אז פשוט תלמדי.
רק תקחי בחשבון שזה מסלול ארוך ומאתגר יחסית.

ברגע שתגשימי את עצמך אני מניח שיהיה לך טוב עם זה.
ולא תרצי באמת לוותר על זה ואם תוותרי על זה תרגישי פספוס.

וו עוד דבר אחרון(שגם אני עשיתי אותו)
שראיתי שאני מאוד אוהב את תחום הטיפולי והפסיכולוגיה.
עם סצ ראיתי שהפסיכולגיה פחות ריאלי מבחינתי.
אז פשוט ראיתי למה אני נמשך בפסיכולוגיה וראיתי שאפשר לעשות את זה בדרכי טיפול אחרים.

לכן,מציע לך לראות מה את באמת אוהבת בפסיכולוגיה.
(מכיוון שזה מקצוע שדורש מאוד בקטע הלימודי(עבודות,מבחנים,מאמרים) בצורה מאוד מאוד גדולה ויחסית קשה הייתי אומר)
אז צריכה ממש לאהוב את זה.
כי כדי לעשות תואר שני צריך ממוצע מסוים בתואר הראשון(נראה לי 90 פלוס מינוס ) ולאחר מכן יש מבחן מתאם(נראה לי שככה קוראים לו) ולומדים אליו כמה חודשים ובמידה וקבלת בו באזור ה 85 רק אס את יכולה להמשיך לתואר שני.
וכמובן שיש התמחות(שנתיים נראה לי)
קיצר ,מסלול לא קל.
גם מבחינת המסלול וגם מבחינה כלכלית.(יש כאלה שמסתדרים כי גרים בבית או כל מיני דברים אחרים)

תוסיפי לזה שאת רוצה לצאת(מכיר כאלה שהתחתנו)
זה אפשרי,השאלה בך כמה את רוצה להשקיע.

ושוב לא נכנסתי לתחום שאת אומרת שאת לא צעירה.
(כי לפעמים סתם נראה שאנחנו גדולים מידי).
זה בגדול..
מקווה שוהעלתי.

היי.כי הנשמה מאירה

אני בעז"ה מתכננת להתחיל פסיכולגיה שנה הבאה. 

אשמח אם תגיד לי- מה הכוונה תואר מאתגר? ולמה למשל אתה לא עושה תואר בעבודה סוציאלית? מה ההבדל בינהם?

אני דווקא שמעתי שהוא לא מאוד מאתגר. ורק 3 ימי לימוד בכל המקומות שבדקתי...

האמתהנחש המקסים
אני אישית בדקתי באוניברסיטה הפתוחה..שככה לא יודע כמה ימי לימוד..
אבל ממה שאני מכיר..
אני יודע שזה לימודים מאוד מאוד מאתגרים מבחינת חומר,ומאמרים ..
(נגיד באוניברסיטה הפתוחה- כמעט כל הקורסים שם כדי להתחיל אותם צריך להגיע לרמת פטור באנגלית)
יודע מבחינת המסלול שהוא מאוד ארוך !
וצריך גם התמחות של שנתיים-שלוש
(ולוקח זמן יחסית למצוא!)
כאילו צריך ממש ממש לאהוב את זה כדי ללכת על זה.
כי יש הרבה תאוריות וכו'..

לגבי עו"ס האמת ממש רציתי וחשבתי על זה אבל ירד לי מבחינה הכספית שמקבלים כל חודש..

ועוד משהוהנחש המקסים
כדי באמת להיות פסיכולוגית וכו' צריך תואר שני!.
טכדי להתקבל לתואר שני צריך ממוצע מסויים (באזור ה 90 פלוס מינוס)
ואם את זכאית לתואר דני את צקיכה לעשות מבחן כדי להתחיל את התואר השני(זה עוד דרך סינון)
לכן צריך מאוד לאהוב את העיניין.

שוב אני לא נגד פשוט אני אומר אם בראש מצויין.
לי אישית מספיק לי הקטע הטיפולי נגיד c.b.t מאוד מעניין אותי..ויש מקומות שאפשר ללמוד אותם מתואר שני ויש מקומות שמספיק תואר טיפולי כדי לילמוד..
תודה!! מה זה c.b.t ? אני יודעת שאני רוצה טיפול במשהוכי הנשמה מאירה

ולא סגורה מה בדיוק. (חושבת על פסיכודרמה) 

אני ממש אוהבת פסיכולוגיה.. מקווה שזה ימשיך גם בתואר עצמו. 

בנוסף- אני משלבת עם חוג לחינוך ותעודת הוראה בעז"ה. זה משהו שנראה לך אפשרי? אם הפסיכולוגיה מאתגר אז איך אפשר חוג נוסף? אתה משלב עם עוד חוג?

אני אישיתהנחש המקסים
לא לומד פסיכולוגיה.
C.b.t זה שיטת טיפול(פסיכותרפיה)
יותר נפשי קוגנטיבי..
זה שיטה מהפסיכולוגיה שהיא מאוד פרקטית..

אפשר לשאולy101
איפה אתה לומד cbt?
אני לא לומד עדייןהנחש המקסים
אני רק התחלתי ללמוד ..
זה השאיפה אבל..
האמתהנחש המקסים
לגבי השאלה האחרטנה אני פחות מבין..
אבל אני מכיר משהיא שגם עשתה ככה.
שלפחות יהיה לה משהו ביחד בנוף לתואר ראשוו בפסיכולגיה מבינה ?(בגלל דאין מה לעשות עם תואר ראשון רק...)
רק הערהאנונימי (3)
3 ימים זה פרונטלית, אבל יש גם עבודות מאמרים לקרוא ותרגילים
בדיוק..הנחש המקסים
מבינה?
זה לא נחשב מטורף..יש תארים שכל הדבוע כמעט.
פשוט צריך תואר שני כדי באמת להיות פסיכולוג..
תודה רבה!!!אנונימי (פותח)

וכן ראיתי שמלא הולכים על טיפולים כמו cbt או nlp

אבל זה קצת באוויר כזה.. ואולי גם דורש להיות עצמאית... שזאת בעיה בפני עצמה

קודם כל אני אישיתהנחש המקסים
עם הכשרה של Nlp עדיין לא התחלתי לקבל אנשים וזה..
אבל זה ממש לא באוויר..
כאילו תגדירי באוויר ?
וסתם שתדעי בהתחלה משלבים את ההכשרה שלך עם עבודה קבועה.
זה לא בא להחליף.(לפחות לא עושים את זה בצורה כ"כ חדה.)
אלא יש עבודה מסודרת ואז לאחר הצהרים מקבלים אנשים.
זה לוקח זמן את שמכירים אותך וכו'
במידה ואת רוצה אחרי זה לפתוח קליניקה וכו'..

לגבי ה c.b.t זה כמעט אותו עיקרון כמו ה nlp פשוט ה c.b.t הוא יותר מוכר כטיפול נפשי בגוף רישמי(לא כמו ה nlp שהוא פחות מוכר) שזה איט"ה(חשוב מאוד שזה יהיה מוכר כי זה החתותמת שזה מוכר ע"י אירגון עולמי בתחום הנפש כמו שיש מל"ג באונברסיטה ככה זה בטיפול הנפשי שיש גוף של איט"ה)

יצא לי מבולבל מקווה שהבנת..חח
ואם לא אנסה לסדר את זה
והיית ממליץ על nlp?אנונימי (פותח)

קשה לי עם נהירה לטיפול מסוים שאני לא יודעת כמה באמת הוא טוב ומועיל

וגם שיש ים של מקומות שמלמדים את זה

אז לא יודעת איפה באמת הכי יעיל וכדאי

ואם יש לך הכשרה בזה, מה אתה מתכנן הלאה בעצם?

זאת הבעיה שלי שבאוויר מבחינתי שאין כאן מעסיק שמעסיק אותי ותנאים נורמלים של עבודה

זה להיות עצמאי, וזה מבחינתי קצת לחיות באוויר...

אני אדם שצריך מסגרת...

הייתי מממליץהנחש המקסים
לכולם לילמוד nlp..
זה כלים מאוד טובים בכלל לחיים..
וזה דבר שמוכיח את עצמו..עובדתית.
יש המון מקומות..(מכיר בעיקר את מכללת תוצאות,כוח התודעה)
ולגבי ה.c.b.t הבנתי שזה מאוד תוםס בשנים האחרונות..
(אפשר נראה לי לעבוד בקליניקיות בגדול)
לא יודע בדיוק איך זה האמת..
אבל כל העיניין של התרפיות למינהם די תופסות היום.

ולגבי מה אני רוצה- מאוד רוצה לפתוח קליניקה זה בגדול..
לגבי מה נעשה עד אז ותוך כדי עד שזה יקרה..
זה ה' יעזור..צריך למצוא עבודה כללית כללית כזאתי (ותוך כדי לנסות לטפל באופן אישי)
וככל שיכירו ויהיה ניסיון אז אפשר אולי העבודה הכלית הסאת תעבור להיות בקליניקה של משהו אחר(ארגון אולי) ואחרי זה לעבוד באופן פרטי..
אוקי תודה!אנונימי (פותח)

מתעניינת בזה,  אבל אולי בעתיד בעז"ה

רוצה להתייחס לנקודה אחת בדברייךכבר לא ישיבישער

הפחד להיות "חכמה מידי".

לדעתי זאת גישה ממש לא נכונה. אם את חושבת שיעשה לך טוב להחכים וללמוד - תלכי על זה,

ובעז"ה תמצאי את זיווגך המיועד והמתאים לך, שאולי גם הוא יהיה חכם יותר. 

אבל זה ממש לא נכון לעקב ולהגביל התפתחות אישית מחשש כזה.

את יכולה לשאול על זה גם בפורום לנ"ו, ואני משוכנע שהרבה יצדדו כדעתי.

בהצלחה!

מסכימה. נוסף לכך גם לימודי פסיכולוגיה לבנות זהתפוחית 1
לא דבר חריג..
יש לנקודה הזאת התיחסות בסדרה 'שבאבניקים' אצל דבורה למי שמכיראנונימי (4)

אני לא יודעת אם זה חוכמה שכלית כמו חוכמת חיים ותבונהאנונימי (פותח)

ולהפתח לעולם שבחוץ...

שלפעמים יכול מאוד לשים אותך בנקודה מעל הבחור שמולך... 

אל תפחדי אבל תנהגי בצורה מושכלתultracrepidam

אם יש חשש ריאלי שלא תצליחי לסיים תואר מספיק כדי לטפל, והמטרה שלך היא לטפל - אולי באמת כדאי לימודי תעודה, כדי לבטח את האפשרות שטרדות החיים לא יפריעו לך לממש את עצמך.

לגבי דחיקה של דייטים - זה אינדיבידואלי. היו לך תקופות עמוסות בעבר - שבהן גם יצאת? איך התמודדת? המודל הזה יצליח גם כאן?

ובכל מקרה, טרדות החיים יכולות להפריע לתואר. אז במקומך לא הייתי חושש מזה. מקסימום, לא תצליחי לסיים. בטוח שתמצאי מישהו שיוכל לתת לך תחושת בטחון כזאת שלא תרגישי פגיעה בערך העצמי שלך בגלל שלא סיימת - אם את בכלל חוששת מפגיעה כזאת.

יש הרבה גברים בוגרים מאד בנפשם. תסנני לפי זה. הלימודים לדעתי לא יעצימו את זה, לכך היותר יהפכו את זה לברור יותר. וזה לטובתך.

בקצרה-

1 זה לא אמור להיות פגיעה משמעותית

2 תחפשי מישהו שמתאים לך באמת וטוב לך

3 אולי לימודי תעודה במקביל או בנוסף או לפני או במידה ולא תצליחי, הם תוכנית מגירה או רשת בטחון שכדאי לקחת

אז זהואנונימי (פותח)

זה בדיוק הפחד שלי.

בתואר הראשון בקטעים של הדייטים זה פשוט השבית אותי מלימודים. היה לי מאוד קשה לשלב... קשה לי לשלב כמה דברים במקביל... המזל שלי שזה היה תואר קליל אז יכלתי לעשות קומבינות... 

וזה מבאס כי זה לא שיש לי בעיה של שכל ב"ה... 

אולי את יכולהultracrepidam

לעשות את התואר במשך תקופה ארוכה יותר? אני זוכר שאצלנו היו כאלה שהתחתנו במהלך התואר ואצל חלקם זה גרם להם להישאר שנה

אוליהודיה:)

תלמדי משהו קרוב לפסיכולוגיה: עו"ס, יעוץ חינוכי, תרפיה כלשהי...

שוקלת את זה.. תודה!אנונימי (פותח)

בתור סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיהאנונימי (5)

כן - זה מסלול מאתגר ודי תובעני, אבל אני מכירה חברות וחברים שהכירו תוך כדי וניהלו זוגיות. כמו שמישהו אמר פה, היו ויהיו תקופות בחיים עמוסות יותר..אי אפשר לעצור את החיים. בנוגע להתרחבות המשפחה - זה באמת שיקול אינדיווידואלי מתי לעשות את זה.

לגבי הלהרגיש חכמה ולהאפיל על הבן זוג - קודם תקבלי חינוך בשבילך עצמך ותתפתחי איך שתרצי בן זוג מתאים יעודד אותך להתפתח ולגדול, בלי להרגיש מאוים בעצמו. לגבי זה שאת מרגישה "פסיכולוגית" בדייטים, את רואה שזה קורה עוד לפני התואר ;) אז זה שוב העניין של למצוא מישהו מתאים לך.

אם את מרגישה שזה החלום שלך, תלכי על זה, אבל כן תבררי את המסלול לפני. יש כמה דרכים לטפל, דרך כל מיני מסלולים.

כפי שמישהו אחר אמר פה - כדי להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה, תואר ראשון יש לסיים בממוצע 90. אפשר גם טיפה פחות ולנסות להגיש מועמדות חריגה, תלוי במוסד.

יש את מבחן המתא"ם, נכון, שלכל מוסד יש את הדרישה שלו מהו ציון הסף להגשת מועמדות. רובם דורשים 100 (הציון הממוצע) ומעלה. אבל גם פה יש מקום לציון נמוך יותר ולהגיש בקשה חריגה.

ואי תודה לך, אשמח לכמה שאלות אם זה בסדראנונימי (פותח)

(הפותחת)

מה התואר הראשון דורש מבחינת הקורסים? כלומר מבחינת רמת ההשקעה

ואצלי יש קצת בעיה של לשלב דייטים עם תואר ראיתי את זה בתואר הראשון שלי. אבל זה אולי אחרת כי לא התחברתי לתחום של התואר הראשון...

ואני בעיקר חוששת מעבודות גדולות.. ממבחנים ב"ה אין לי בעיה של ללמוד כמות גדולה של חומר עיוני... 

ומה הכוונה לברר את המסלול לפני?

מענה לשאלותאנונימי (5)

אני חושבת שברוב המוסדות ברוב הקורסים יש מבחן בסוף הקורס. ישנם קורסים שיש מטלות באמצע, כמו סטטיסטיקה ועוד אחרים, בהתאם למרצה/תוכנית הלימוד. 

אני יכולה להגיד שהתכנים מאוד מעניינים, התואר הראשון נותן טעימה מכל תחום בפסיכולוגיה (התפתחותית, חברתית, פיזיולוגית, וכו'). ישנם מעט קורסים שהמטלה הסופית היא עבודה, אבל אני מניחה שגם זה משתנה כתלות במוסד. לפי מה שאני יודעת - הרוב מבחנים.

כשתתענייני במוסדות ספציפיים אני ממליצה לך ליצור קשר עם סטודנטים שלומדים שם, שיגידו לך בדיוק איך נראית תוכנית הלימודים. 

לגבי הדייטים - יש לקחת בחשבון שהלימודים ייקחו ממך זמן ואנרגיות, אבל אני מאמינה שתמיד אפשר למצוא זמן וגם אפשר להכיר בלימודים. 

מבחינת מסלול - שתדעי פחות או יותר מה הדרישות, מה צריך. יש גם כמה מסלולים טיפוליים: קלינית מבוגר, קלינית ילד, התפתחותית...

מעניין תודה.. ומה לגבי שילוב של זה עם עבודה?אנונימי (פותח)

האם התואר לא מאפשר לשלב איתו עבודה??

אפשר לשאול לאיזה תואר שני המשכת?אנונימי (8)

קלינית?

2 נקודותאנונימי (6)

*לגבי החכמה מדי- לצערנו בשטח, לא בפורומים, זה אכן מפריע ,זאת המציאות. בד"כ האנשים שמתקבצים בפורומים לא מייצגים יותר מדי.

אבל את זאת את, את לא יכולה לעשות שקר בנפשך כי אחרת את תהי אומללה על כך שלא מיצית את עצמך לכן אני אומרת- לכי על זה בכל הכח, תסמכי על ה' שידאג לך.

*עוד נק' לגבי זה שאת מרגישה מטפלת בדייטים..- כדאי לצאת מזה.. ואני מבינה אותך כי מי שאנחנו או המקצוע שלנו הופך להיות חלק ממי שאנחנו..

כדאי להיות במודעות ולא להכנס למקום הזה בדייטים כי זה מחבל והורס, אני למשל לומדת מקצוע טיפולי אחר אמנם אבל ראיתי שהמטפלת שבי התערבה מדי וכמעט יצא שהתחתנתי עם בחור עם בעיות לא קטנות כי ריחמתי עליו ורציתי לעזור ודי שכחתי מעצמי.

ואוו לגבי החלק האחרון...!אנונימי (פותח)

אני חושבת שגם לי קרה משהו דומה!!!

קודם כל ממש תודה

ואגב אני לא עושה את זה בכוונה, בדייטים טובים אני בכלל לא מוציאה את הצד הזה שבי. ב"ה

הבעיה רק שאני נפגשת עם בחורים שאין מה לעשות אני מזהה ומרגישה את השריטות הנפשיות שיש

וישר זה מעלה את זה לדיבור, וזה מתפתח לכמעט חצי טיפול לפעמים (אולי לא טיפול כי מי אני.. אבל כן שיח על זה)

ובאמת היה בחור ממש עם שריטה מסוימת שעד היום לא יודעת מה זה היה בכלל, ובגלל החלק המכיל הזה שבי כמעט לא ראיתי את זה כבעיה רצינית, ולאנשים שסיפרתי את זה אמרו לי לברוח ושהשתגעתי שבכלל אני חושבת על זה ברצינות...

ואת צודקת, אין לא יעזור זה מפריע!... שוב, זה לא בכוונה האופי הזה והייתי שמחה להיות פשוטה אבל זה באמת חלק ממני.. ואני צריכה מישהו שזה לא יבוא אצלו לידי ביטוי....

ברור שזה לא בכוונה..אנונימי (6)

מבינה אותך לגמרי לגמרי,ככה זה שיש לב טוב, ב"ה זה מעולה ונצרך בעולם אבל חייבים לשים גבול לחסד הזה כדי לא להזדקק לעזרה וטיפול בעצמנו

אפשר ללמוד לתואר ראשון חינוך מיוחד ואז לתואר שני מקצוע טיפולארלט

טיפולי כמו פסיכודרמה, טיפול באומנות וכד'. ואגב CBT ופסיכותרפיה לומדים על גבי תואר שני במקצועות כמו ייעוץ חינוכי/פסיכולוגיה/עבודה סוציאלית

שמעתי על זהאנונימי (פותח)

הבעיה שאני ממש לא מתחברת לאומנות ודרמה...

תלמדי בפתוחהמנחם חפץ

מהשאלה נראה שאת אמביוולנטית לגבי הלימודים עצמם ללא קשר לחתונה או להיות חכמה מדי שהרי אלו עדין לא קיימים.

הלימודים עצמם קשים וצריך מוטיבציה פנימית יחודית להתמיד בזה.

אני מציע שתתחילי בפתוחה עם קורס אחד לסמסטר. זה יפתור את כל הלבטים מפני שאת תדעי אם מתחשק לך להמשיך ואם כן באיזה קצב

רעיון טוב רק באסה שזה כמויות של כסף בפתוחה...אנונימי (פותח)

כל התשלומים בכל האוניברסיטאות שווים. זה חוק במל"גמנחם חפץ

אבל כן יש דרישות נוספות שיש רק בחלק מהאוניברסיטותתפוחית 1אחרונה
למשל קורסי פטור ממורשת
אני לומדתאנונימי (7)
פסיכולוגיה וחינוך מיוחד בשילוב תעודת הוראה.
מסלול מומלץ ביותר למי שמכוון לתואר שני טיפולי. כך גם אחרי התואר הראשון אפשר לעבוד בחינוך מיוחד וגם מאפשר להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה.
אני יצאתי לדייטים והתחתנתי במהלך התואר למרות שהוא עמוס, אני חושבת שאמנם עכשיו יש לי פחות זמן טכנית אולי, אבל יש המון ייתרונות בלהתחתן שזה שווה לא לחכות לסוף התואר בשביל זה..

אני מתכננת להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה.
ואווו זה מלא! איך את שורדת??אנונימי (פותח)

ויש לך אולי טיפים? עצות? תובנות למישהו שחושב לעשות מסלול דומה 

תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא לא כזה קשהshaulreznik

התמחות קלינית היא דבר אחר, היא באמת תובענית. אבל אין שום בעיה לחפש חתן ולהתחתן תוך כדי לימודי BA בפסיכולוגיה, זה הרבה פחות מורכב ממדעי המחשב, שלא לדבר על רפואה (מה גם שלא חסרים סטודנטים בחוגים הללו שהקימו משפחות תוך כדי).

חוץ מזה, מי שפוסל בחורה כי היא "חכמה מדי", סימן שהוא לא ראוי לאותה הבחורה.

בהצלחה בכל התחומים!

תלוי למיאנונימי (פותח)

יש אנשים רגשיים שקשה להם לשלב הרבה דברים במקביל כי ברגע שהם מוצפים במשהו קשה להם מעט לתפקד

האם אתם חושבים שיש צורך לבשורה חדשהפתית שלג

בתחום לימודי התואר במסלולי מהדרין בנפרד לגברים ונשים?

זאת אומרת גם מצד הצניעות וגם מצד התכנים.

או שבעצם אין מספיק דרישה בשביל להקים מוסד שמכיל תארים לא חרדים-קלאסיים.

אני נפגשתי עם זה בכמה תארים שחשבתי עליהם, וזה אפילו כיוון אותי לבחור בתארים קלאסיים יותר לציבור הדוסי..

לרגע חשבתי שזה משהו שקשור לנצרות.חתול זמני
בכללי רוב התארים באקדמיהאריק מהדרום

פשוט לא שוים יותר מידי.

יש מעט מאוד נישות באקדמיה ששווה ללמוד אותם מהצד של פרנסה.

יש רפואה ופרא רפואה, STEM, משפטים וראיית חשבון, הוראה ואדריכלות, זהו בערך.

אם המטרה היא פרנסה אפשר ללמוד מגוון תעודות ורישיונות שלא באקדמיה, תיווך נדלן, רתכות ומסגרות, אינסטלציה ושיפוצים, טכנאים וחשמלאים למיניהם, רישיון מנוף או טרקטור או מלגזה או משאית, הלוואי שהציבור החרדי (והציבור הישראלי בכלל) יתמקד בזה במקום בתארים מיותרים במדעי הרוח והחברה, אין שום פרנסה בתחומים האלה.

כמו שכתב ריה"ל "ואל תפתיך חוכמה יוונית שאין לה פירות כי אם פרחים".

פתית שלגאחרונה
מחפשת מכללות ללימודים מופרדיםאנונימי (פותח)

של עבודה סוציאלית.

הבנתי שיש את מבח"ר בבני ברק ואת המכללה באשקלון.. אשמח לשמוע המלצות.

וצריכה גם מכינה, אז מקומות שיש בהם גם וגם..

לא מכיר אבל מקפיץפתית שלג

גם מעניינת אותי ההזדמנויות שיש ללימודי תואר "מהדרין"

אגב אולי בפרוג יהיו תשובות רלוונטיות יותר

יש למכללת הדסה קמפוס נפרדארץ השוקולדאחרונה

קמפוס שטראוס,

יש להם מכינה לגברים, מניח שיש גם לנשים אבל לא יודע 

אוניברסיטת בצאללאנונימי (פותח)
יש מישהו/ י שלמדו שם ויכולים לתת לי חוות דעת אשמח אם יש אז מ2 השלוחות גם החרדית וגם הרגילה...
בהצלחהארץ השוקולד

אפשר לפרסם את השרשור כדי להגדיל סיכוי לתשובה?

כןאנונימי (פותח)
צניעות במגמת אומנותבננה צהובה

הי,
יודעת על מישהי שלמדה אומנות בשלוחה החרדית - היה אפס צינזור, גם בספריה היה ספרים ותמונות בלשון המעטה, לא ברמת צניעות מינימלית. גם המרצים מדברים על הכל בלי סינון.
בשלוחה הרגילה, זה עוד יותר, מן הסתם.
אולי זה שיקול - למי שפנתה

תודה. זה עזר ממש. לא שווה ללמוד אם אין צניעותאנונימי (פותח)
למדתי שם לפני 7-8 שנים, ולכן עזבתיlee2345
אז מה חרדי בזהזיויק
וממליצה לך ללכת למקום ולשאול שם אנשים אקראים.בננה צהובה

לפעמים זה נותן כיוון

לא למדתי שם אבל שמעתי דברים נוראייםחושבת בקופסא

ממרצים שלמדו או מלמדים שם.

יכול להיות שחלק כן השתפר עם השנים, אני לא יודעת מניסיון.

אווירה תחרותית נוראה בין הסטודנטים, סיפורים על אנשים שמחבלים אחד לשני ביצירות. 

ביקורתיות מאוד קשה מצד המרצים, מילים מאוד קשות, מסמנים לסטודנטים איקס גדול ישר על העבודה.

הכי קיצוני: בגלל כל זה, היו סטודנטים שהיו מגישים את העבודות ואז עולים לגג להתאבד.

וגם זה מקום מאוד חילוני ומאוד שמאלני. 

מבחינת צניעות זוועת עולם. מבחינת פוליטיקה, הם הוציאו בתור פרוייקט אומנותי תמונה של ביבי עם חבל תלייה לפני כמה שנים.

יש המון פרוייקטים ללימוד אומנות ועיצוב לדתיים שקמו בשנים האחרונות, הם סובלים מחסרונות משמעותיים משלהם (בעיקר חוסר מקצועיות משווע) 

אבל כל הנ"ל אלו דברים שנשמעים לי מאוד מרתיעים. שוב, לא באמת מניסיון.

אמאלה חרדותתת תודה על התגובהאנונימי (פותח)
לא כתבת איזו מגמהאנונימי (3)

בגדול זה לא המקום להתייעצות זו נישה מאוד מצומצמת ואם את בכיוון של בצלאל את כנראה מגיעה מכיוון טיפה שונה.

לא עונה כי עברו שנים מאז שהייתי בנישה הזו של האמנות למדתי אבל לא שם ומכיר כאלה שכן.

חלק ימליצו חלק פחות אבל ההפחדות כאן בלי פרופורציות. כמו בכל מקום זה תלוי בך בכוח הפנימי שלך ובשמירה שלך על עצמך ועל מה שחשוב לך. תנסחי את זה לעצמך מראש.

מי שלא למדה שם ומגיבה... זה מדבר בעד עצמו אין סיבה לחרדות בהצלחה

יכולת אישית זה סובייקטיבישבורת,לב

כנ"ל חוסן, וכנ"ל ערכים והגדרות דתיות.

להגיד זה תלוי בך זה נחמד אבל לא באמת עונה על השאלה אם האווירה מתאימה למי שמחפש מסגרת דתית וצנועה.

אכן אין סיבה לחרדות. 

אכןמתנחל חייכןאחרונה
חממה מוגנתavinagar

זה חממה מוגנת ורגועה לבנות שרוצות תואר של בצלאל בלי כאבי ראש

אבי נגר

אוקיי אז איפה כן נורמאלי ללמוד אומנות במדינה?נתקה

מישהו יודע ומכיר בי"ס עם מסלול קצר יותר לאומנות ששווה באמת?

מכללת אמונהאנונימי (4)
אתם מכירים לימודי תזונה מופרדים?יהלום12

אני מדברת על תואר כן?

מופרד לנשים בלבד.

בדקת באלימה?זיויקאחרונה

עכשיו רואה ששאלת על תואר אז לא רלוונטי

מלגה לקורס תעודה יקר- איך משיגים?אנונימי (פותח)

ותגידו, יש איש מקצוע שנותן שירות בצד הטכני הזה של הלימודים?

לגבי מלגות טובות, לגבי שילוב תארים, לגבי מסלולים שונים בכל מיני מקומות וכו'..

אם מצאת משהו, תעדכן!אשר ברא
אולי עדיין רלוונטיאשר בראאחרונה
אבל הבנתי שצריך לשאול את המכללה בה לומדים ואם הם עובדים עם מלגות לתעודה אז הם מפנים אותך..
סוף דוקטורט שלא נגמרhodayab

מקווה שאמצא פה עם מי להתייעץ, עושה רושם שהרוב פה זה תואר ראשון, שני מקסימום...

מסיימת באוגוסט 5 שנים של מחקר אינטנסיבי בתחום ריאלי במסגרת דוקטורט. יש מאמר אחד רציני ואחד כנס. 

במהלך השנים הללו היו המון כיוונים לפתרון בעיה מסויימת, כולם נפסלו. באוגוסט נגמרת לי המלגה ואני די מיואשת.

המנחה אומר שהתרומה המדעית מהמחקר שלי לא מספיקה כדי לקבל דוקטורט, אני מסמורטטת מהמחשבה של להמשיך.

אני לא מתכוונת להמשיך כחוקרת בחיים שאחרי התואר, יותר הוראה אקדמית, שם אני פורחת. 

מתלבטת מה אפשר בכלל לעשות. למי לפנות, האם להפסיק את התואר ולזרוק לפח את כל השנים הללו. מה גם שסה"כ יעזור לי התואר דוקטור בתור מרצה ויכול להיות שאצטרך להחזיר את המלגה. אבל מכבה אותי רק המחשבה של להמשיך את התואר עד (לא יודעת מתי) ועוד לעבוד תוך כדי כי המנחה כבר הודיע לי שאין לו עוד כסף בשבילי.

מישהו?

מנסה לענותעדיין טרייה
התגובה של המנחה די מקוממת, אין לו מינימום אחריות לכך שהדוקטורט שלך לא מתכנס? אני כן מכירה כאלו שהמשיכו לשנה שישית אז מבחינת האוניברסיטה אני מניחה שיאשרו. הייתי מתחילה מלהתייעץ עם ראש החוג לנסות להבין מה אפשר לעשות. התואר שלך ניסיוני או עיוני? האם יש אפשרות לעבור מנחה ולהישאר בתחום מחקר מספיק דומה (מכירה משהו שעבר אבל בשלב מוקדם יותר)? אולי להתייעץ עם הוועדה המלווה? (מכירה מצב שהסטודנט כינס על דעת עצמו את הוועדה המלווה כי הדוקטורט לא התכנס כדי להבין איך כן לסיים). אגב מאמר אחד אחרי 5 שנים זה לא מצב כזה נורא רוב מי שאני מכירה פרסמו את 2 המאמרים הנוספים ממש בשנה האחרונה. אגב גם לא חייב דוקטורט מאמרים פשוט צריך להבין מהמנחה מה כן יביא את העבודה לרמה מתאימה. אם יש מאמר של כנס בנושא אחר מהמאמר שפורסם אולי אפשר להתבסס על זה למאמר נוסף? השלב האחרון בדוקטורט זאת באמת תקופה קשה מאוד ובלי תמיכה של המנחה זה ממש קשוח לעבור את זה. 
תודה על התגובהhodayab

לעבור מנחה 3 חודשים לפני הסוף- אני לא יודעת כמה זה ריאלי.

תואר עיוני, ולצערי באמת אין המון חומר ל-2 מאמרים נוספים. אפשר ל-1. המון זמן התבזבז על כיוונים שלא צלחו.

אני מרגישה שהמנחה חושב שהתחתנתי קטולית עם הבעיה שאני מנסה לפתור. אני כולו באתי ל-4-5 שנות מחקר, לא מעבר. 

גם באמת שהמחקר מייאש אותי לגמרי. אני אמורה ללדת בתחילת שנה ואין כיוון מבטיח באופק. אם אצטרך לעבוד על זה עד לפתרון הבעיה אני עלולה להשתגע באמצע.

זה השאלה אם באמת מדובר ב3 חודשים לסוף.עדיין טרייה

הגיוני שיש הרבה כיוונים שלא צולחים אבל בדרך כלל יש כיווני מחקר עם סיכון יותר גבוה ויותר חדשניים וכיווני מחקר נוספים פחות חדשניים אבל עם סיכוי טוב יותר להצלחה.

לגבי הוועדה המלווה זה החוקרים שהיו במעבר שלב.

הייתי קובעת פגישה עם המנחה ומנסה להבין איך כן אפשר לכנס את החומר שיש למאמר אחד נוסף. איזה סימולציות חסרות וכו ושמה על זה פוקוס מרכזי. יכול להיות גם שהמנחה שלך אובר ביקורתי ואם תדברי עם הוועדה המלווה הם דווקא כן יחשבו שיש מספיק חומר או קרוב לזה (מכירה מנחים משוגעים שלא רצו לשחרר אנשים בתואר שני גם אחרי כמה פרסומים וטענו שזה לא מספיק).

מקווה ממש לצאת מזה... וכן, זה הסוף.hodayab

פשוט אני כבר כל כך מותשת מזה שכבר פחות חשוב לי התוספת ד"ר לשם שלי, העיקר לסיים.

כרגע הכיוון של הפסקת לימודים הכי ריאלי, מקווים לנס עם הרבה עבודה קשה.

מסכימה עם רוב מה שעדיין טריה כתבהבוקר אור

ומוסיפה שאפשר לקבל הארכות אוטומטית עכשיו בגלל המלחמה..

בכל מקרה לא הייתי מוותרת, הייתי מנסה לראות איל אפשר כן להוציא מזה בחודשים הקרובים דוקטורט, את לא צריכה שלושה מאמרים אלא עבודה בהיקף של שלושה מאמרים

מניחה שיש לך וועדה מלווה, אולי להתייעץ איתם? זה אמור להיות חלר מהאחריות שלהם

מישהו יודע איך אני יודעת מי הוועדה המלווה שלי?hodayab
לא היה לך מעבר שלב?בוקר אור

בדכ עושים באמצע הדוקטורט ומגישים להם מסמך. רוצה לכתוב לי בפרטי מאיזה אוניברסיטה את?

אם את לא זוכרת, יכולה לשלוח מייל לרשות לתלמידי מחקר אצלכם

ביררתי, אצלנו זה לא חובהhodayab
וואו, מעריך את כל ההשקעהארץ השוקולד
איזה אמירה כואבת.

לי התואר השני לקח זמן רב, כך שבאמת לפעמים דברים מאתגרים ממש ולא הייתי מציע להתייאש אם כי הרמה של שני ודוקטורט לא קרובים.

שולח כוחות מכאן.

תרצי שאפרסם את זה בראשי כדי להשיג עוד תשובות?

תודה, לך ולכולם. מעדיפה לא לפרסם בראשי כרגע.hodayab
ככל הידוע לי,אנונימי (2)אחרונה

אין חובה לסיים דוקטורט בצורה של מאמרים. זה אופציה, אבל לא חובה.

אמור להיות בתדירות של פעם בשנה פגישה עם ועדה מלווה (מהמוסד שלך או חיצוני), והם אמורים לתת חוות דעת נוספת למנחה לגבי התרומה, התקדמות וכו'.

נראה שלא היה לך דבר כזה.

בטח יש אצלכם דיקן\אחראי תארים מתקדמים שאפשר לדבר איתו על העניין.

בסופו של יום, דוקטורט זה עובר\נכשל. זה לא משנה אם עוברים ב-61 או במאה.

אז בסדר, לא יצא מאמר יוקרתי. אבל השאלה היא אם מה שכן נעשה מספיק למשהו, ובשביל זה שווה לפנות למישהו בעל תפקיד באוניברסיטה (הכוונה היא לפרופ' בכיר מהתחום, שכבר הגיש סטודנטים משלו ובחן אחרים, ויש לו למה להשוות) ולשמוע מה אפשר לעשות.

מקום לגורראובן255

היי בן 27 מתחיל ללמוד תואר שני שנה הבאה בבר אילן מחפש מקום לגור בו באזור בר אילן מישהו מכיר דירות שותפים לדתיים או אולי כפרי סטודנטים באזור או סתם משהו בסגנון כפר סטודנטים?

בגבעת שמואל יש מלא חבר'ה בגילךארץ השוקולד

והרבה דירות שותפים.

בלוד יש כפר סטודנטים.

ברחובות יש כפר סטודנטים.

מניח שיש גם מעונות בבר אילן, לא יודע איך הם.

אוכל לחפש פרטי קשר לכל השלושה למי שרוצה, מוזמן לפנות בפרטי.

אתה עם רכב? באריאל יש ממש אווירה של סטודנטיםאנונימי (2)

ממה שהבנתי

הרבה דתיים גם

ייתכן מאוד שאפשר לגור שם גם בלי ללמוד באריאל

שווה לבדוק

תודה אבל אני פחו נייד עם רכבראובן255אחרונה
מישהו יכול לעשות לי סדר עם המלגות?פתית שלג

איפה נוח לחפש מלגות, איפה אפשר למצוא מלגות שמנות יותר וכו'..

עזר לי הרבה עם לימודיםאשר ברא
בכיף! תשלחו לי הודעה בפרטיאנונימי (2)
עוד כמה ימים אני אמור לקבל הרבה מידע בנושא הזה. מקווה שאכן הכל יגיע ויסתדר, ואוכל לסייע
זה אני 👆שלג דאשתקד
לא יודע למה יצא לי אנונימי...
תודה על התיוגפתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך