ואני לומדת במכון טל.
אז ככה -
* מבחינה דוסית - יש אוירה דוסית, כי זה מקום דוס. מכון טל נחשב יותר דוס ולכן הבנות היותר דוסיות יהיו שם, ובכמות יותר גדולה משע''צ.
אבל, וזה אבל גדול, בכל כיתה יש מכל הסגנונות (גם בשע''צ וגם במכון טל) וכשאני אומרת כל אני מתכוונת להכל.. במכון טל מחייבים לעשות מדרשה (שזה אומר ארבעה קורסים של שעה וחצי במשך סמסטר), יש תשלום על המדרשה, אבל זה כולל גם שיעורים ששע''צ מחויבות בהם כמו - הלכות שבת, רפואה והלכה וכאלה (באחריות של מכון פועה) ככה שהגיוני שגם שע''צ משלמות, אבל אפשר לבדוק מולם. (ואם צריך אני יכולה לברר לך)
*אווירה - זה תלוי בך, בכיתה בוועד כיתה.
אני חושבת שהבנות שבחרתי לי לחברה ואני יוצרות לעצמנו אווירת אולפנא, אבל זה כי זה מה שאנחנו אוהבות. יש כמה סגנונות בכיתה , שיצרו לעצמם הוואי, שכמובן משפיע על כולם. (חושבת שאנחנו הכי דומיננטיות בכיתה, כי אנחנו הרבה וזה באופי שלנו). גם לשע''צ יש אווירה וכיף שם, אני יודעת משיעורי אנגלית משותפים.. היתרון פה לשערי צדק זה שהם כמות יותר קטנה, אז יותר קל ליצור חבורה מגובשת מאוד.
* מערכת שעות וימים - התואר הוא אותו תואר, הקורסים אותם קורסים וכולם צריכות לעשות אותו מספר שעות.
שע''צ מתחילות בשמונה בבוקר לעומתנו שמתחילות בשמונה וחצי. המערכת משתנה בין אחת לאחת בהתאם לכמות הקורסים באנגלית (בשנה הראשונה) אבל גומרים ללמוד בין חמש לשש - שבע.
לומדים ארבעה ימים בשבוע, במכון טל בשנה א' היום החופשי הוא בחמישי (אבל לשנה א' שינו את המערכת קצת, אז יכול להיות שפיצלו את זה ליותר ימים עם פחות שעות, לא עקבתי) ואח''כ בראשון. לשע''צ הוא כל הזמן בראשון.
* רמה מקצועית ומה נחשב יותר בעולם האקדמי - בתעודה היא אותה תעודה (תחת המרכז האקדמי לב, אין סעיף של קמפוס) ככה שאין שום משמעות לזה. הרמה המקצועית זהה, למיטב הבנתי. שע''צ מתמחים יותר בחלק המעשי, אנחנו האקדמי והם עובדים יחד. לדעתי אין לזה משמעות בכלל..
* הצוות - אז קודם כל , מכון טל הוא הקמפוס הראשי (מתוך חמישה קמפוסים של החוג לסיעוד) וזה משפיע הרבה.
אז המרצות אצלנו (שלא בהכרח זהות לשאר הקמפוסים ) הם שמחברות המבחנים, מחליטות על העירעורים ומרכזות את הקורס.
כשיש איזשהי תקלה, הביורוקרטיה במכון טל פשוטה הרבה יותר. כי הם מחויבים קודם לנו, ואין בדרך עניני פוליטיקה או כל מיני דברים אחרים שיכולים להיות בין שע''צ למכון טל שהם המחליטים בעניין. (למשל אם מישהי נכשלה בקורס, התחתנה ומשהו הסתבך עם הנוכחות / מועדי ב' וכאלה)
יש אנשים מדהימים בצוות, אנושיים בטירוף שממש ממש מקשיבים.
אבל, כמו בכל אקדמיה, נתקעים בקירות מהר מאוד ולא לכל דבר יש פתרון (או רוצים למצוא פתרון)
בהשוואה לכל מקום אחר, אין כמו הצוות שלנו. אנשים מדהימים, מרצים מעולים אחד אחד.
אבל שלא בטעות תשגי בחלומות, סבבה?
אקדמיה זה לא אולפנה, וזה קצת שוק בהתחלה. (לי לקח הרבה זמן לשים לב לכל היתרונות של המכון, עד שהצלחתי לעשות את השינוי הזה בראש)
* ועוד משהו, קטן אבל אצלי הוא הכריע (כי בסוף , אין הבדלים מטורפים)
במכון טל יותר מתחשבים בנשואות.
מזה אומר?
שמותר להכניס תינוקות לכיתה, במידה והם לא עושים רעש.
שאם התחתנת ועברת לגור במרכז, הם מנסים לסדר לך את ההתנסיות בבתי חולים יותר קרובים (אם ביקשת בזמן והצליחו לארגן.. זה לא תמיד קורה) בשע''צ לעומת זאת עושים את ההתנסיות רק בבית החולים, אלא אם כן אין את המחלקה הזאת.
באופן כללי, בשני המקומות אין נוכחות חובה (בכל השיעורים החשובים, באלה שלא יש) שזה אחד השווים!
עוד משהו?
השתדלתי להקיף את הכל, מקווה שעניתי לך.
אם יש עוד שאלות אשמח לעזור,
ואפשר גם בפרטי (תכתבי ואני אפנה אליך כבר).
בהצלחה 🙂