אתם כל כך הולכים ללמוד איך לעשות כסף

זו הייתה אחלה דרך לשאול, לא?
בס"ד
על הצימוד ההכרחי שאת גוזרת בין דוסיות למפגש נפרד?
כי יש בזה רמיזה שרק לא דוסות יהיו במעורב וזה קצת הוצאת שם רע

ועדיין אשמח למפגש מעורב...
מה צריך לשמור כדי להחשב לדוס לשיטתך?
נניח אם לא אקרא לזה מפגש מעורב, אלא שיעור באוניברסיטה... זה גם לא תקין? ואם נקרא לזה חדר מורים?
זה היה הומאז' לזה.
דברי התוספות ש"עשו את התלמוד ככדור, והפכוהו וגלגלוהו ממקום למקום, ונמצא מיושר התלמוד ומקושר" (לשון המהרש"ל ביש"ש)?
ספציפית בתוספות אני אוהב לדון כשיטה גם בלי היכי תימצי של כדור.
אבל בוודאי שלדבר על הכדור ביום שכזה, יום חגו של הספורט המתחדש - ואחרי פרקים 5 ו6 דבר ראוי כשלעצמו
אבל עצם התפיסה שלהם שהכל אמור להסתדר עם הכל, והכל צריך להיות מסונכרן עם הכל, היא מרתקת, וצורת החשיבה הזאת היא מבוא לתובנות פילוספיות מרחיקות לכת.
וחוץ מזה, תחשוב על זה שאנחנו בתור לומדים רק עמלים להבין את קושייתם ותירוצם. אבל תתאר לזה אי שם לפני כמה מאות שנים, שהיה מקשה ששם לב שמדברי הגמרא פה קשה על דברי הגמרא במסכת פלונית שמוכרחים להבינם דוקא באופן ההוא, שאם לא כן יקשה ממסכת אחריתי וכו'. תחשוב על עצם התהוות הקושיא במוחות הפלאיים הללו.
ולגבו יום חגו של הספורט. בהינתן הרמה בארץ, יותר הייתי מגדיר את זה כיום אידם.
ופרקים 5 ו-6 בהחלט שווים דיון בפני עצמו. מעיין נובע של תובנות ותהיות.
עבודת העריכה שנעשתה בתוספות היא מדהימה. השפה ברובה קריאה ממש, ונהירה. מדי פעם יש חריקות, אבל הם חריקות אצלי כלמדן. כלומר, הואיל והתוספות הניחו שהכל מתאים, ועכשיו אני מוצא קושיה שתוס' לא חשבו עליה, היא מכריחה אותי לקרוא את הגמרא אחרת ולשאול למה הם לא הקשו פה, ואיך הם קראו את הגמרא...
החג הוא החלמתו של פאולו דיבאלה כמובן...
הדיון שווה בפני עצמו, מתגלה מייקל אנושי יותר, קצת פגיע, וקצת נקמן - הואיל והוא העורך, גם מזה הוא יוצא כמו מלך...
יותר מהתוכן. מטווית המהלכים. אא"כ ב'עריכה' התכוונת לזה.
ובחריקה התכוונת לחריקות בגוף דבריהם או כמו שכתבת שלא הקשו מה שהיה להקשות. כשאני נתקל בזה אני בד"כ לא מתאמץ לחשוב למה הם לא הקשו את זה, אלא אם כן הקושיא ממש ניכרת לעין. אם לא כן, אין לדבר סוף, שהרי גם רש"י עצמו פותר במתק לשונו כל מיני קושיות שעשויות לצוץ, וגם עליו אפשר לשאול מדוע לא התייחס אפילו ברמז לקושיות התוספות וכו'. ישנם הרבה פעמים שראשונים אחרים או אחרונים ממלאים את הלקונות האלו. ודברי תורה עניים וכו'.
אתה אוהד את הגברת הזקנה?
בגדול אני לא חושב שיש כאן איזה פצצה תדמיתית. הרי רוב השערוריות והסקנדלים היו מפורסמים גם בזמנו. מה שגרם לזה הד, הוא הריכוז שלהם לכדי חטיבה אחת וסיפור חיים אחד. מה שהיה חידוש הוא הצגת הסיפור של מאחורי הקלעים לפי גירסתו של מייקל. ואולי הטיימינג הוא פקטור פה. כשהיתה את ההילה שלו בשנות ה90 אף אחד לא רצה להתייחס למכלול ולהכיל את זה שיש פה בן אנוש מאחורי הדמות שנוצרה. אולי דווקא הזמן שעבר מאז מאפשר את הבגרות הזאת.
ודווקא מתוך הפרספקטיבה הזאת, הראיונות המקבילים של ג'ורדן ושל אייזיאה תומס על החרם ההוא, היו מרתקים. עברו שלושים שנה והדם שלהם עדיין רותח.
הנורמלית האחרונה

בס"ד
מתגעגעים
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
אני דוקא די אוהב אותו
עם תפילות מרוממות
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזוםהאחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
ארץ השוקולדאחרונהשמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
הוד444או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי