הפסקת דופק שבוע 8+, בחרתי בציטוטק כי רציתי לעבור תהליך שהכי פחות יפגע בגוף שלי ובהסיכוי להרות וללדת שוב.
ולמרות שתהליך ההפלה היה לא קל, עם הרבה דימומים ומתמשך , חשבתי שזה היה שווה, כי ניצלתי מפעולה כירורגית
היום נחספתי למידע, וחברה של קרובת משפחה, שהיא חוקרת רופאה ודוקטורית שאם הייתי שומעת לפני כשנה, לא הייתי מתקרבת לציטוטק.
מתברר ש Mifepristone- מיפפריסטון- מיסופרוסטול - ציטוטק
או איך שלא תקראו לחומר הזה
הוא חומר שנוצר במקור על מנת לגרום להפלות וסטריליזציה - עקרות אצל בהמות! סימו לב - עקרות!!!!
בסין אם לעולם לא ימליצו על שימוש בציטוטק לאישה שעדיין אין לה ילדים!
אישה סינית, שעדיין אין לה ילדים, וחייבת לעבור הפלה, תמיד ימליצו לה לעבור הפלה כירורגית כי ידוע שציטוטק משבש את האיזון הורמונלי של האישה בצורה כה קשה שעלול לגרום לעקרות ולהפלות חוזרות.
הוא פוגע במערכת hypothalamic-pituitary של אישה
בשפה הפשוטה, במערכת ההורמונלית, בצורה כה קשה שיכול לקחת 3-5 שנים לגוף האישה לחזור לתפקוד הורמונלי תקין
וזאת בהנחה שהאישה לא השתמשה באמצעים הורמונליים אחרים אחר כך.
אז לסיכום, קחו את המידע הזה לשיקולכן..
לא תמצאו על זה אזכורים בעלון לצרכן, באינטרנט.
אף רופא נשים לא יגיד שהכדור יכול לגרום לעקרות אנדוקרינולוגיה ( הורמונלית) .
כל אחת , כמובן מחליטה לעצמה, לאיזה מידע היא מוכנה להתייחס. כול אחת יש לה הזכות להחליט שהיא מעדיפה להקשיב לרופא שלה ולא עצה מהפורון.
אני, הרגשתי חייבת לשתף, רק כי אחרי ההפלה שלי, כן המלצתי להשתמש בציטוטק.
כיום, לא הייתי מתקרבת לכדור הזה, אלה מחפשת רופא מומחה, אפילו פרטי, לבצע את הפעולה על ידי שאיבה.
שלא נזדקק לא לזה ולא לזה לעולם
לקחתי ציטוטק בשבוע שעבר ביום רביעי.. שבוע סביב 8... הגעתי למיון אחרי שהעובר והשק יצאו ונשארה רק שארית קטנה שבשבילה הציטוטק. בשבת עלה לי החום ל39 עם רעידות. נסעתי למיון ושם לא היה נראה שיש חשד לזיהום ברחם או משהו שקשור להפלה או לציטוטק. קרה אולי למישהי משהו דומה? אני קצת תלויה באוויר... מאז לא עלה לי החום..