סיגריות ונרגילהאנונימי (פותח)
חבר'ה מה אתם חושבים על מדריך שמעשן סיגריות. האם הוא צריך להגיד זאת לקומונר
או שעדיף שאף אחד לא ידע.  
וגם: אם החניכים שלי יודעים גילו שאני מעשן,מה לעשות?
האם לעזוב את ההדרכה או להמשיך והחניכים ידעו שאני מעשן
ואולי גם הם יתחילו לעשן. מה אתם אומרים שצריך לעשות?
(חבר'ה בבקשה להיות רצינים, זה באמת מקרה רציני
ואל תישכחו את התגובות של ההורים אם ידעו שהמדריך של הבן שלהם מעשן)
זה באמת בעיה!!דיצה......
זה לא כ"כ בטוח שהחניכים יתחילו לעשן בעקבות זה!
 אז תרגע קצת....נראה לי עוד יותר בעיה שאחד ההורים יגלה שהמדריך של הבן שו מעשן....אתה יכול גם להגיד לחניכים שלך שאתה רוצה להפסיק לעשן(רק אם אתה רוצה)ולהסביר להם שזה קשה וזה בתהליכים....
תנסה שישכחו מזה!!
      זה בעיה באמת קשה אני מבינה אותך!!
 זה העצות שיש לי תנסה אותם-הם גם נראה מעשיות אם הצלחתי לקלות את המצב שלך......

>>הסנה-בוער
בס"ד
אם המדריך יודע שזה עניין זמני ולא קבוע, אפשר להעביר את זה. אבל אם לא-
אני יודעת שזה כואב, אבל לדעתי המדריך צריך לצאת מההדרכה.
זה בדיוק כמו שמדריכה תלך עם מכנס- יש דברים שהם גלויים והם כמו קווים אדומים למדריך.
אם זה שבט בוגר, להושיב אותם לשיחה- אפילו לספר להם למה המדריך עוזב. להראות להם שהוא באמת אוהב אותם, ולא נוטש אותם.
אבל מדריך הוא מודל לחיקוי ויש דברים מהותיים שאי אפשר לעבור עליהם.
[זו, כאמור, דעתי הפרטית והאישית.]
זה נכון בהחלט!!דיצה......
אבל זה לא כזה פשוט!!!!!!!!!!!

היי-- אני מכיר כמה כאלה..tomerittal
וכן כן!! באריאל..[מדריכים/קומונרים]
אני חושב שזה בעיה גדולה... מאוד.
זאת דוג' ממש רעה לחניכים.

אבל.. נראלי שיש מקרים שצריך לשקול לגופם.

לענ"דשמחה ואמונה
לעזוב.. בלי יותר מידי באלגנים
אם המדריך יודע שזה לא חינוך נכון וזה רק פוגע אין למה להשאר(אלא אם כן המדריך חוזר בו ואז הוא יכול גם להסביר את זה לחניכים.. וכאמור לעיל- כל מקרה לגופו)
>צחקן
בעז"ה.

אני חושב שאתה צריך לעזוב. את העישון.

הדרכה זה זכות כ"כ גדולה ועצומה.
לא שווה לוותר על העולם הבא של החניכים שלך, ועל העולם הבא והזה שלך - בשביל זה.

שנינו יודעים שזה זבל.
שנינו יודעים שזה להשתעבד למשהו שהוא לא הקב"ה  - שהקב"ה הוציא אותנו ממצרים בשביל זה...
ושנינו יודעים שזה נסיון.

ב"ה, הקב"ה לא העמיד לי את הנסיון הזה.
אני דוגל בדעה שהחניכים צריכים לדעת שהמדריך/קומנר/רב וכו' הם לא מושלמים,
אבל:
הם שואפים לשלמות וכל הזמן עובדי ד'- עובדים אצל הקב"ה ומתקדמים בזה.
ו-הם לא כ"כ יוכלו להצביע מה לא בסדר אצל המדריך.

אז נכון.
אצלי זה יותר קל כי המרחק שלי מחניכי הוא יותר משישה קילומטר בד"כ, וגם עיקר הדברים השליילים שאני עושה אינו ידוע לציבור, ואני שמח שכך.
ובכ"ז.
אני חושב שצריך לעשות מינוסים ופלוסים.
גם של עישון- וגם של הדרכה.

לחשוב, באמת באמת -
א. האם אני תורם לחניכים?
ב. איזה אווירה אני יוצר אצלם?
ג. אם הם יגלו - מה הם יחשבו עלי? איך זה ישפיע על עבודת ד' שלהם?

חניכים לא טיפשים.
הם יגלו מתישהו. לא יודע מתי.
הם יגלו שזה גם התחיל - ולא מעכשיו.
הם גם יחשבו שאתה מתחבר עם עוד טיפוסים - ואני לא מאמין שאתה רוצה שהם יחשבו ככה על המדריך שלהם לשעבר.

ככלל, ההורים של החניכים רואים את זה רע - אפילו אם אתה מדריך לשעבר- כך שבכ"מ אתה גורם נזק ואתה חייב להפסיק עם זה,

אז למה לא להשאר בהדרכה ולעזוב את זה?

למה?

אני מאמין שאם אתה שואל -
זה מפריע לך.
אתה מבין שזה בגידה בחניכים - והשתעבדות למשהו שהוא לא הקב"ה! שהוא לא הטבע של הנפש שלך, וגם לא טבע של הגוף שלך...

אמרו לי,
פעם
שאם אני רואה שאני מחפש דברים שלא צריך במקומות שלא צריך,
כדאי שאני אתחיל לחשוב איך לחפש את אותה הנאה - או להיפטר ממנה ולקחת הנאות אחרות -בעבודת ד'.
בתוכה. בפנים.
בגבול שלה.
במקום שלה.
איפה שהיא צריכה להיות.

תחפש את זה גם. בין בזמירות שבת, בין בהשקעה בסניף; בין במחשבות וכו'..

אני אומר לך - אל תעזוב את ההדרכה.
תלך,
תתבודד (כלומר, תהיה במקום מבודד מאנשים ושלא ישמעו אותך) ופשוט תבקש מהקב"ה שיעזור.

תתוודה.
תתאר מה עשית.
תקבל על עצמך לו"ז של להפסיק עם זה. בין במכון גמילה (אני חושב שזה עלול לתת סטיגמה לעצמך על עצמך - ולכן עדיף לבד), או לזרוק את זה בבת אחת   איך שמתאים לך.

אם אתה רוצה -תקבע גם טל' של חבר שאתה מתקשר אליך כל פעם שאתה רוצה לעשן והוא ירגיע אותך...

בקיצור -
תנסה לעבוד על המידה הזו בנפש.
ותנסה לחשוב איך מזה אתה יוצא יותר בגדול לחניכים. לסניף. איך אתה מנצל את הזמן יותר טוב...

סליחה על האישיות בפורום -אתה העלאת את זה בשמך, כאילו שאתה המעשן. לכן עשיתי ככה.
אני מוכן להמשיך באישי עם המדריך ההוא (אם אתה קומו' ואתה שואל מה לעשות איתו וכו'?)

אה,
ובהזדמנות אני חייב לכם ביקור במא"ד. לא סתם יש לי שם קרובי משפחה..
יפה!אפשר לתקן
תשובה לענין..
הפריע לי שפנית אליו כי הבנתי שהוא לא פנה בשם עצמו...
אבל קראתי ת'שורות האחרונות והבנתי..

רגע רגע רגע!!!~אהרלה~!נתניה
בואו נחשוב שנייה, למה מדריך שמעשן, צריך לצאת מההדרכה בכלל??

מי אמר שעישון זה דבר גרוע כ"כ??

אני באמת שואל..

אפשר לשאול אותו דבר על מדריך שמדבר בתפילה..
אז מה תגידו לו "תשמע, אם כ"כ קשה לך לא לדבר בתפילה, לפחות אל תעשה את זה ליד החניכים שלך..
תעשה את זה עם החברים שלך בישיבה.." נכון??

אל מה דיבור בתפילה גרוע מעישון?

בא נגיד לבחור - "תשמע חביבי, אל תעשן בסניף או במקום שהחניכים שלך יראו אותך..!"
                     " תעשן בישיבה עם החבר'ה שלך, שם א-י-ת-ם על נרגילה, לא החניכים שלך..!"

מה רע בזה?

אני אומר לכם מניסיון, המונמון מדריכים, מעשינים בישיבות.
כמה שזה נשמע קשה, ולא ראוי וכו', זה המצב.
אני לא אומר מעשנים קבועים. כן?
אבל בהחלט, סגריה פה סיגריה שם, נרגילה וגיטרה עם החבר'ה - בכייף..

אולי אם לא ניקח את זה קשה מידי, נבין שזה לא סוף העולם..
אחרי הכל - זה לא סמים..

אז הנה, פתחתי עוד נושא לדיון.
אחרי שנבהיר את הנקודה הזאת, נדע איך להתייחס לשאלה שלו..
מסכים כם כל מילה*^שלמה-בת-ים^*
אהל'ה- אחי..tomerittal
תשמע.
זה לא כמו לדבר בתפילה או לדבר לשון הרע.
אולי מבחינת החומרה יותר חמור לדבר לשון הרע.
אבל- בימינו- זה נהפך להיות כן משהו שלילי. משהו של חבר'ה שברחוב.
אני יודע שבהרבה ישיבות מעשנים... זה לא הופך את זה לכשר.
וכן! אני יודע שיש רבנים שג"כ מעשנים. זה גם לא הופך את זה לבסדר.
[וד"א- אם זה היה טעים/כיף הייתי כבר מתחיל לחשוב... זה מגעיל!  <צ> ]
תומר מתוק...!~אהרלה~!נתניה
תראה מה אומר לי...

שלדבר בתפילה/לשון הרע - זה חמור יותר, ואף על פי כן, לא נוציא מדריך מההדרכה על זה.

א ב ל, עישון - נוציא מדריך מההדרכה ר-ק ב-ג-ל-ל נורמות חברתיות?! ולא שיקולים של הלכה?!
לאיפה הגענו?! שיקולים של "מה יגידו", גוברים על שיקולי ההלכה??

ואתה בעצמך אמרת, שיש רבנים שמעשנים, אז, צדיק, אני לא רואה סיבה להוציא מההדרכה מדריך, שמעשן..!
מה, אם הרב שלי בישיבה מעשן, לי אסור?!

ועוד הוספת, שזה שהם (הרבנים) מעשנים, זה לא הופך את זה לבסדר.
אבל זה שהם מדברים בתפילה, זה כן בסדר??
יעלה על דעתו של מישהו לזרוק ר"מ בישיבה, או לעניינינו, מדריך מההדרכה, בגלל שהוא מדבר בתפילה?!
הרי ז-ה נהפך  ל  ב  ס  ד  ר  ?  !

"..עולם הפוך ראיתי.."

{לגבי השורה האחרונה שלך, זה הכל עניין של טעם.. לגביי סיגריות, אני מסכים איתך. אבל לגבי הנרגילה...}
.......נקודת חן
אני כן חושבת שמדריך שמעשן יהיה כנה עם החניכים שלו ויספר את להם את זה ...הרי אף אדם לא מושלם...
ברור שצריך לעבוד על זה אבל אין סיבה לעזוב את ההדרכה בגלל עישון...
ועוד נקודה....
לגמי מה שאהרלה רשם:
"יעלה על דעתו של מישהו לזרוק ר"מ בישיבה, או לעניינינו, מדריך מההדרכה, בגלל שהוא מדבר בתפילה?!
הרי ז-ה נהפך  ל  ב  ס  ד  ר  ?  !"
אני מתייחסת לדוגמא שהבאת...וכן----.ברור שר"מ שידבר בתפילה יזרקו אותו...!!! האם זה הדוגמא שר"מ אמור להביא??

כן אהרלה.tomerittal
בס"ד

אני יודע שזה נשמע מטורף והפוך- וזה באמת ככה.
מה לעשות!! החניכים לא רואים את המצב כמוך.
אם החניכים הקטנים שלי לשעבר, כיתות ה' יראו אותי מעשן- הם יראו בי כאילו אני פושע- ואז מתחיל הזלזול. בכל הפעולות, ובכלל באריאל. למה שאני אתן אימון במישהו שמעשן כמו הסטיגמות על אנשים "רעים" [ח"ו] ?
אני יודע שזה הפוך, אבל חניכים הרבה יותר בינו שאני מדבר בתפילה ומדבר לשון הרע כי זה קשה, ולא מעשן.
וכן!!! אני רב גדול מאוד מאוד מהציבור שלנו, מעשן סיגריה! בעיינים שלי. ואני לא חושב שזה בסדר.

[ואגב... דווקא נרגילה זה מגעיל. בללעעכככסס... טעמתי ב"טעם" מלון. היה לזה בכלל טעם של חלודה! שלא נדע.. ]
קודם כל - זה לא בריא.צחקן
בעז,ה

אני לא מצפה ממדריך שלא שומר את החיים שלו ומעשן, לקחת אחריות על קבוצה שלמה -שהריא הוא עצמו לא מעריך נכון סכנות ולא מתמודד עם הפיתוי שלו.

שנית - שיעבוד, אתה משועבד למשהו שהוא לא לקב"ה...

מעבר לזה שזה מגעיל..., אבל זה כבר רק חלק חושבים..
כולם פה צדיקיםמוריה צפת=)
אפחד פה(מהמגיבים עד עכשיו) לא אוהב לעשן אז קל לו לדבר
מה עם בחור שמה לעשות גיל ההתבגרות עשה לו את זה והוא החליט לעשן???????????????
כן, לפעמים שוכחים שמדריך הוא גם מתבגר בנוסף לכל והוא לא מווווווווווווווווושלם!
שיעבוד- אם הוא ירצה הוא יפסיק את זה(!) ואם לא אז צריך לראות מה עם החניכים
חוץ מזה לשמור על החיים שלו זה דבר שמכורים לו ולשמור חיי קבוצה זה משו אחר לגמרי!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מוריה, אם כי יש הרבה טעם במה שאת אומרת,!~אהרלה~!נתניה
זה לא כ"כ מה שחשוב..

אנחנו מנסים לברר את השורש של העניין..
אם זה דבר ראוי או לא.. מקובל או לא.. שייך או לא..

תאוות המדריך לא מהוות שיקול, אם העניין פסול בשורשו..

למה אני מתכוון? נניח (ר-ק בשביל הדוגמא!!) שעישון זה כמו חילול שבת,
האם נשאיר בהדרכה מדריך שמחלל שבת רק כי אוהב את זה, והוא בגיל ההתבגרות אז נוותר לו?
מובן שלא.
כי חילול שבת זה פסול מהשורש. כי עבירה חמורה מאד.

אותו דבר לגבי העישון, אנחנו מנסים לברר לעומק מה הבעיה (אם קיימת בכלל כזאת) בעישון.

ייתכן, שבלעשן, באמת יש בעיה, ולכן, יש בעיה גם עם הישארותו של המדיך בתפקידו.
וייתכן גם, שבשלעשן, אין בכלל בעיה, (וכל הבעיה היא רק 'מה יגידו השכנים') ולכן, המדריך ראוי להמשיך בתפקידו.

אבל בכל אופן, הסיבה של 'זה גיל ההתברות והוא אוהב את זה' - זאת לא סיבה..
בעישון יש הרבה בעיה!אנונימי (פותח)
זה לא בא משומקום טוב! וזה כבר בעיה וחוצמזה
"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם"
זה בדיוק מה בהרב שלי אומר על זהמוריה צפת=)
אני חושבת שלדבר בתפילה או להגיד לשוה"ר זה לא פחות גרוע מלעשן
רק צריך לחשוב איך החניכים יקבלו את זה שלא יקחו לקטע של "אם המדריך שלי מעשן אז ברור שאני אעשן" וכאלה לא יודעת מה אבל מה שאמרת הוא שיא הנכון!!!!!!!!!!!!!!!
יצחק, הדס, תומר -!~אהרלה~!נתניה
יצחק אתה מגיע בגישה אחרת, אז אני יענה לך באותה לשון - גם שוקולד, זה לא בריא.

וגם לעבור את הכביש, זה לא בריא. בכלל.
יותר אנשים מתו בתאונות דרכים, מאנשים שמתו מסיגריות.

וחוצמזה, אדם שמעשן סיגריה-שתיים-שלוש ליום, זה לא נקרא שהוא לא שומר את החיים שלו..
סבתא שלי שתהיה בריאה, מעשת שתי סגריות ביום, עושה ספורט, נראת טוב, והכל מצויין לה.
הא, והיא עוד מעט בת 90, שתזכה לאריכות ימים..

ויש לי פה בבית הכנסת, יהודי תיימני נחמד, שמעשן נרגילה, כבר 98 שנה...

כך, שלגבי בריאות, בא לא נדבר על זה..

לאכול שוקולד כל היום, מזיק יותר לבריאות משתי סיגריות ביום.

רגע! אז מה זה אומר? ש "מדריך שיאכל שוקולד כל היום, ולא שומר את החיים שלו, אני לא מצפה ממנו
שידע לשמור על החניכים..." כן?! הרי זה נשמע מגוכך עד דמעות..
אפילו שכבר סיכמנו ששוקולד כל היום מסוכן יותר...

אלא מה? סגריות, זה דבר אחר... יצא לזה בציבור הדתי, שם נרדף לעברינות, שפת רחוב, ואדם מקולקל..

וחבל... דברים יצאו קצת מפורופוציות...

הדס -

לגבי מה שאמרת, שמדריכים צריך להיות כנה עם החניכים וכו', זה כבר סוגייה אחרת, שלא קשורה דווקא לעישון,
והיא כולל בתוך המון דברים, כמו לדוגמא, גיל השבט, רמת השבט וכו' { ז"א, אני בטוח שלא התכוונת שמדריך,
ישתף את חניכיו שבכיתה ג'-ד', על זה שהוא מעשן... נכון? כך שזה תלוי בכמה דברים..}

לגבי הדבר השני שאמרת,
לצערי, את מוזמנת להיכנס להרבה מהישיבות, ולראות, שמהצב לצערינו לא כ"כ רחוק מהמציאות...[
אבל בכל אופן, לא על זה זורקים ר"מ..

תומר -

מעולה!!! אז בדיוק מה שאני אומר!!!
שהמדריך ימשיך לעשן!! בכייף!! א-ב-ל לא ליד החניכים!!!!!!!!!!!!!!!

מה הבעיה?!

יצחק...tomerittal
בס"ד

באמת התירוץ שזה לא בריא לא ממש חזק.
הרבה דברים שאנחנו עושים לא בריאים. ומלעשות... [תאמין לי שיותר לא בריא לקנות לחניכים קולה קריסטל 3 ב10 לקומזיץ'. הדבר הזה פשוט רעל!!]

ולאהרלה... איך מדריך יכול לדעת אם החניכים רואים אותו או לא? הוא א יכול לשלוט על זה! וגם... נגיד חניך שלי, בכיתה ח', שואל אותי "תומר.. אתה מעשן?" אם ח"ו הייתי מעשן- הייתי אומר לו "לא" ? לא הייתי משקר לו.

אהורן, אחי בנפשי היקר!! לענ"ד שיקולךהאריאלניקהנאמן
 אינו מן השכלים אלא מן הסכלים, שכן הרבה דברים אסרו חז"ל משום מראית עין אע"פ שאין בהם איסור הלכתי. מדריך שמעשן אינו עושה זאת משום שיש לו אידיאל כזה, נכון, אך זה מספיק גרוע, וזה אף יותר גרוע ממדריך שמדבר בתפילה.

ואין כזה דבר שמדריך יסתתר מהחניכים שלו ויעשה מה שהוא רוצה, מדריך צריך להיות אשיות לדוגמא, בכל מצב. אז נכון שאנחנו לא מושלמים, אך לא ניתן 'הכשר' למדריך להיות משועבד לסיגריות, וכן אהרון, לו רק בשביל איך שזה נראה
דניאל איש חמודות, משוש נפשי:!~אהרלה~!נתניה
הכל נכון, הכל צודק.. פרט, לדבר אחד..

חז"ל (וגם הרבנים בדורינו) לא אסרו סיגריה משום מראית עין...

ה-א.

לגבי מה שאמרת, בחלק השני של דברך,
זה עניין רחב מאד, שלא קשור דווקא לסיגריה, אלא מקיף הרבה נושאים.

אבל בפשטות, זו היא בעצם השאלה הידועה: "מדריך, דוגמא אישית או אישות לדוגמא?"
לענ"ד, אי אפשר לדרוש ממדריך להיות מושלם, כי מה לעשות, גם צדיקים גדולים, חוטאים.
קו"ח, אם הוא רואה את הר"מ שלו בישיבה מעשן...

ועוד >!~אהרלה~!נתניה
אני לא רואה באדם מעשן... פסול.

אני לא מוציא מחוץ למחנה אדם שמעשן..

ממש לא..

אין לי עם זה שום בעיה..
תצחקן
בעז"ה.

תסכים איתי שזה הבדל גדול בין  אדם מבוגר שמעשן לילדון שמעשן - זה בשביל פוזות וזה כי הוא רגיל (בשני המקרים זה לא מוצדק!)

הוא חי עד גיל 90 אולי. יכול להיות.

אבל כמה נזק הוא גרם לסובבים שלו? לאשתו? לבניו (רוב הנזק בעישון הוא נזק בעישון פסיבי.)

הלכתית, יכול להיות גם, ש... מותר לקחת לו את הממון כי הוא לא שומר עליו, יש כזה דין איפשהו. למדתי את זה פעם יותר לעומק.

והתמני-
לא מעשן עם החבר'ה, אלא רק אדם אחד  על נרגילה אחת (מגעיל, אבל לא אותו דבר..)

ו - מדריך שמעשן אבל לא ליד החניכים זה לא משוש כל הארץ...

שלא לדבר על השם הרע שזה יוציא לסניף, שזה גם שיקול בעיני ההורים.

עכ"ל.

אני חושבת...e.z.b
אני חושבת שאם הוא טוב באמת ואיכותי שזה דבר שאין הרבה בימנו והדבר היחיד
הבעייתי אצלו זה הסיגריה אז צריך שהחניכים לא ידעו ואם הם כן יודעים להסביר להם,
אבל באמת אם יש עוד דברים חוץ מהסיגריות, אז ישר להעיף!
יש בסיגריות משהו שמבטא חוסר אחראיות...
וגם זה מבטא דבר שלילי...

אוי.. כמעט רציתי לקפוץ מאושר..!~אהרלה~!נתניה
כי התחלת ממש מעולה.. אבל עם ההמשך לא כ"כ הסכמתי...

כתבת: "אם הוא טוב באמת, ואיכותי, שזה דבר שאין הרבה בימנו,
והדבר היחיד הבעייתי אצלו, זה הסיגריה, אז צריך שהחניכים לא ידעו, ואם הם כן יודעים אז להסביר להם.."

שאת זה ממש אהבתי..!!
מעולה!! הסיגריה לא מהווה, מדד, לאישיותו של המדריך!
זה שהוא מעשן, לא אומר שהוא בהכרח, גם בעל מידות גרועות..

סבבה.

אבל בסוף של הדברים שלך כתבת:
"אבל  אם יש עוד דברים חוץ מהסיגריות, אז ישר להעיף!..
וגם זה מבטא דבר שלילי..."

מה מה מה למה ??

איך הגעת לזה? למה מדריך שרואה את הר"מ שלו בישיבה/ אבא שלו מעשן, וגם הוא מעשן, זה מעיד על דבר שלילי??

אם אני אזכיר כאן שמות של רבנים, גדולי - ישראל ממש, שמעשנים, אני חושב שתקחי חלק מדברייך בחזרה..

>>!~אהרלה~!נתניה
סלח לי ר' יצחק, הטיעונים שלך מגוכחים..

מה הבעיה בלעשן בשביל פוזות?!
מה זה שונה מציצית תכלת בשביל פוזות?
או רולר בליידס בשביל פוזות??

לא מסכים איתך שיש הבדל. לא לא לא!

"כמה נזק הוא גרם לסובבים שלו? לאשתו? לבניו (רוב הנזק בעישון הוא נזק בעישון פסיבי.)" ??
זה גם לא טענה.
כי לפי דבריך, אם נתנה עם המדריך, שהוא יעשן ר-ק בשדות פתוחים שהוא לבדו, ורק אז נשאיר אותו בהדרכה.
הרי שזה מגוכך.

שם רע שיוציא לסניף? נו באמת.. מעורר גיכוך עד דמעות..

עכ"ל.

>צחקן
בעז"ה.

>
שונה מציצית - ציצית זה חיובי, זה שלילי. אחרי הכל זה הפנימי ה'אמיתי' שלו. עיין בתפילת יו"כ.

-----------

זה טענה גם בשדה פתוח, וכנ"ל למי שנוסע באוטו סתם ככה.

______

שם רע זה גם שיקול; אתה לא רוצה שחניכים יפסיקו להגיע לסניף בגלל זה.
סיגריות-כדאי לקרוא, ארוך וחשוב.אנונימי (פותח)
בעניין הסיגריות....
א' עישון סיגריות רציף (כלומר בן אדם שמכור. אפילו רק ל2 סיגריות ביום) מראה על הבן אדם הרבה דברים מעבר לסירחון, בריאות, וכו'. כל העניין של " להיות מכור" ל.... הוא תופעה שלילית שנוצרה מהשפעת תרבות המערב. יש המכורים לאלכוהול, סמים, סיגריות, גניבות (קלפטומן)ואפילו לסיגריות חשמליות (סיגריות לגמילה מעישון). בן אדם שמכור למשהו ןטפילו אם זה לא דבר רע (כמו סיגריה חשמלית) מפתח תלות בדבר אליו הוא מכור. וכך אם אותו אדם ישתמש באופן רציף בסיגריה החשמלית במשך חצי שנה, ופתאום ליומים לא יהיה לו את הסיגריה, יהיה לו קשה יותר לתפקד בימים אלו, כיוון שהוא פיתח תלות בסיגריה הנ"ל.? פיתוח תלות מראה על הבן אדם שהוא לא מסוגל לשלוט על עצמו במצבים מסוימים (כאשר הוא לא צורך את הדבר אליו הוא מכור) ולכן אם לדוגמה אותו מדריך שפיתח תלות "רק" לשתי סיגריות ביום ניתקע באמצע המחנה/מסע סוכות ללא הסיגריות סביר מאוד להניח שתפקודו יורע (כלומר יהיה יותר רע) משתי סיבות אפשריות 1 יתכן והתלות חמורה כלכך עד שזה משפיע עליו מיד, ויתכן כי למרות שהתלות לא כל כך חמורה עדיין מןחן של המדריך יהיה עסוק ב"איך אני אשיג סיגריה" או "מתי יתאפשר לי להיפטר מנחניכים הטורדנים האלה וללכת לעשן". יהיו שיצחקו ויגידו שזה שטויות וזה לא מגיע למצב כזה אף פעם... ובמיוחד לא משתי סגריות וכו'. אבל דעו לכם שאתם משלים את עצמכם.. אדם שמתחיל לעשן שתי סיגריות ומפתח אליהם תלות, (גם אם היא לא מורגשת בסביב החיצונית והחברתית)  ככל שיוארך זמן העישון התלות תיגבר ואותו אדם מכור לא יסתפק יותר בשתי סיגריות אלא יצרוך עוד ועוד.... והתלות רק מחמירה והולכת....

ב' בנוסף לכך מדריך שתלוי בדבר מסויים מקרין את זה לחניכים במודע ובשלא מודע. וגם אם נגיד שאין בעיה לעשן וכו' החניכים שרואים את המדריך מעשן יתחקו אחר מעשיו. אז תגיד אהרלה: נו מילא שיעשנו סיגריות... הבעיה היא לא העישון הבעיה היעקרית היא בהתמכרות ובתלות הנלווית אליה.

על פי דעתי מדריך שמעשן אפילו סיגריה אחת ביום!! אם הוא מעשן ככה כבר זמן רב לא יעזור שהוא יגיד שהוא לא תלוי או מכור, הוא תלוי ומכור אליה!! ולכן אין לו חלק וחלה בצוות ההדרכה. אם המדריך הנ"ל התחיל היום פתאום לעשן סיגריה ביום, הוא עדיין לא הספיק לפתח תלות ולכן אין בעיה שישאר לבנתיים בצוות. (לאחר כמה חודשים כאשר הוא יפתח תלות ומן הסתם אף יעשן יותר מסיגריה אחת ביום יהיה ניתן וצריך להעיפו.)
אולי תגידו לגבי המדריך הראשון "שזה גם לא נורא וכ"ש שאין בעיה אם הוא לא עושה את זה ליד החניכים". אתם טועים. כי אם למשל המדריך לא עישן עדיין את הסיגריה התלותית שלו במשך היום ופתאום הגיע הערב ובדיוק יש פעולה... וצובעים את החדר לראת חודש אירגון... וכו', הוא יהיה חייב לצאת ולעשן.

את כל הדברים הנ"ל אני כותב מצפיה ארוכה ומתמשכת בחברים ומדריכים (וכן גם בחברים מדריכים) שמעשנים.
ומדריך שמכור לקולה?יהודי מרמ"ג
הו! איזה יופי!! ואי איך אהבתי לקרא את מה שכתבת..!!~אהרלה~!נתניה
סחטיין!

תראה, קראתי את מה שכתבת, ומייד הרמתי טלפון לאבא שלך חבר שלי,
מרצה במכון אברהמסון (מכון גמילה מעישון/גלוטן/סוכרים וכד', הגדול בארץ) ושאלתי אותו,
כמה זמן יקח לאדם שמעשן שתי סגריות ביום, להתמכר/לפתח תלות?

הוא כמובן אמר לי מיד, שאין דבר כזה, ובטוח שהוא יגרר ויעשן יותר..וכו'.

אבל התעקשתי, ואמרתי לו:
"לא! הוא במסגרת ישיבתית. זה גם אומר שהוא לא מעשן כל יום.
ונכון, זה אומר שיכול להיות ששבוע הוא לא יעשן, ואז ביום אחד, הוא יעשן חמישה סיגריות,
אבך בכללי, אין צפי, ליותר מזה.. כמה זמן ייקח לו להתמכר לפתח תלות? אם בכלל?"

אז הוא אמר.. שאין דבר כזה... ניקוטין, לא יימכר בכמות קטנה שכזאת..
וגם לא יפתח תלות.

אגב, לעניין פיתוח תלות.
לפי דברך, זה לא רק לגביי סיגריות, זה גם יכול להיות לגביי קולה/שוקולד סידרת מתח בטלויזיה וכו'
האם גם אז תמליץ על הוצאתו של מדריך מההדרכה?
כי הרי הוא מעביר במודע, ושלא במודע, מסר של תלות??
הרי זה מגוחך..

אני רוצה להדגיש, שכל מה שאמרתי, הוא, במקרה, שאין למעשיו של המדריך שום השפעה לכיוון החניכים!
אם המדריך, מביא איתו, את השטויות שלו, לחניכים שלו, אני, על פחות מזה, הייתי מרחיק אותו!
יש לי שמו פיצי לומרשבונץ'
זה שאתה מכיר שתי אנשים מבוגרים מאוד שחיים למרותש הם עמשנים, מעלה את רמת הבריאות של הסיגריה/נרגילה.
ברור שלא כוווווולם מתים מיזה... אבל זה ממש ממש ממש ממש לא בריא...! וזה משו שאתה לא חייב לעשות [לא כמו לחצות כביש אם אתה רוצה לחיות.. אתה דיי חייב לעשות אתזה..] וזה לא לא בריא כמו לאכול שוקולוד... זה הרבה יותר גרוע מבחינת בריאותית!

סתם הערה/הארה קטנה.. 
לא.יהודי מרמ"ג
לצערינו לא חסר נוער איכותי שמעשן....
אפשר לחנך לערכים וגם לעשן, זה לא סותר.
לכל אחד יש מגרעות,
גם למדריכים.
זה לא כמו "מדריכה עם מכנסיים",
כי מכנסיים זה מסמל חיפוף.
נרגילה וסגריה לאו דווקא.
אני מכיר הרבה חברה "דוסים" שמעשנים.
צודק.!~אהרלה~!נתניה
סגריה לא מעידה על ערכים פסולים או על מידות מושחטות.

לא לא לא!
הכי הרבה,!~אהרלה~!נתניה
זה מעיד, על התמכרות לתאוות..

ואם על התמכרות לתאוות מוציאים מההדרכה, אז אני, ורבים וטובים, לא היינו יכולים להיות מדריכים..

אני מכור להמון סוגים של ממתקים..
>>כגיר על לוח
ניראלי אתם, בישיבה, רואים חבר'ה טובים שגם, בנוסף לאישיות המדהימה שלהם, מעשנים. ואתם רואים איך זה לא גורע מהם וקל לכם לא להסתכל על אנשים שמעשנים בצורה שלילית. ואתם רואים את הר"מים שלכם - אנשי תורה וגדולים רוחניים מעשנים - וזה לא מוריד את הערך שלהם בעניכם, כי הם באמת גדולים!!

אני לא יודעת איך זה קרה - באמת פעם עישון לא היה דבר כ"כ נורא, וראו את זה ניראלי כמו שאתם רואים את זה. אבל סתם ככה בשפת רחוב זה נהפך לדבר עם קונוטציה שלילית!
לכן, לך אולי קל לראות את זה כמו פעם ואתה לא מבין על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מגדירים את זה כמשו שלילי, אבל תנסה להבין שככה זה באמת נהיה! פשוט דבר שלילי, רחובי כזה, של פוזות. (קצת קשה לי להסביר כי אני מנסה להכנס לראש שלך ולנסות לראות את זה מאיפה שאתה רואה ואז להסביר וזה קצת מסובך)
יש דברים היום בחיצוניות שיוצרים מראה שלילי אצל הבנאדם.
כשמישו ידבר בתפילה, אני יכולה להבין שלכל אחד יש נפילות בעבודת ה' ולכל אחד יש ת'דברים שהוא יותר מצליח בזה ות'דברים שפחות - כי באמת כולנו בני אדם! אז זה לא יוצר אצלי משו שלילי לגבי אותו אדם.
אבל יש דברים חיצוניים שיוצרים רגש שלילי. כמו עישון, כמו סוג תסרוקת (לבנות). כל מיני דברים כאלה.
זה הסתכלות שהחברה הכתיבה לנו, הסתכלות סטיגמתית, שבאמת קשה לצאת ממנה ולראות קודם את האופי של הבנאדם, וחבל. אבל אי אפשר מאוד להתעלם מהעובדות האלה, במיוחד כשמדובר בחניכים ובהורים שלהם. מבין?

הלוואי שנזכה באמת לראות את הטוב בכל אחד!ולא לפי סטיגמות חברתיות!
מה לעשות? הסטיגמה קיימת!אנונימי (פותח)
דוגרי, אני מאמין ויודע שהרבה מעשנים הם אנשים טובים ואיכותיים, וצריכים להיות מדריכים.

א-ב-ל, בגלל שעישון נתפס (סטיגמתית) כדבר שלילי ודבר שמעיד על בעיות אחרות (מה שנכון בהרבה מקרים, אבל לא בכולם!) אסור שהחניכים יידעו שהמדריך התותח שלהם מעשן.

לכן, אם הוא יכול לעשן רק בישיבה, או מאוחר בלילה- שיישאר בהדרכה.
אם זה חזק ממנו, או שיש חשש שהחניכים יגלו- אין ברירה...
(ובקיצור- "אישיות לדוגמה" זה שטויות, "דוגמה אישית" זה חשוב...)

ולאהרל'ה- הויכוח, לדעתי, לא על "האם סיגריות זה באמת כ"כ בעייתי?" אלא "האם סיגריות נתפס, בציבור שלנו, כדבר כ"כ בעייתי?" והתשובה היא, מה לעשות, כן!!

זה גם תלוי איפה אתה חי.....יהודי מרמ"ג
אני למשל חי במקום שזה לא יוצר סטיגמות....
תסלחו לי.בת-של-מלך
סיגריה בהחלט מעידה על משהו!!
אני לא אגיד קילקול במידות ח''ו כי גם אני לא מושלמת אבל כן.
אני יכולה להעיד על עצמי-אישית שאם אני מעריכה משהו ופתאון נודע לי שהוא מעשן זה יוריד לי ממנו..
למה? מה? איך??
לא יודעת!! אבל עובדה! זה מוריד מהבנאדם וכמוני עוד הרבה אנשים.
ולגבי הלשון הרע- נכון, לא מעיפים. זה הופך את זה לבסדר?
אני יודעת על עצמי, שכשהייתי בהדרכה השתדלתי יותר בכל דבר (גם כשלא הייתי ליד חניכות שלי ) כי אני חושבת שאתה לא יכול להעביר ערכים כשאתה בעצמך פגום בזה ולא מנסה לתקן את זה.
לדוג'- האם מדריך שלא שומר נגיעה יכול לחנך חניכים לשמירת נגיעה???
ברור שלא!! זו צביעות!!
אז אני חושבת שמדריך לא יכול לעשן ולהדריך כי הוא מחנך את חניכים שלו להיות הכי טובים ודוסים שאפשר וסיגריה- מה לעשות מעידה על משהו..
מצטערת אם זה פוגע במישהו- אבל זו דעתי..
תגובה כללית לכל המגיבים פהאורי הולנדר
תראו, השרשור הזה די גדל (בצדק), ואני רק רוצה להעיר הערה קטנה על חלק גדול מהכותבים פה. את דעתי בעניין השאלה הראשית אני לא אומר כרגע, כי הייתה לי דעה, ואחרי שקראתי את כל התגובות פה אני כבר לא בטוח לגביה, אז אני אשאיר אותה אצלי, אבל ראיתי הרבה שאמרו שאם כבר הוא מעשן, אז שלא יעשה את זה ליד החניכים. זו טעות חמורה!!!!! אם מדריך עושה דבר שאתה מגדיר אותו כשלילי, אל תגיד לו ללכת לעשות את זה בלי שהחניכים יראו, וזה מכמה סיבות. אני אביא דוגמה שכולם יגידו שהיא שלילית, כדי לא להיכנס למחלוקת החשובה האם עישון הוא שלילי: אי קימה לתפילה (אני אוהב את הדוגמה הזאת).
יש שני סוגים של אנשים שלא קמים לתפילה: אלה שמנסים ולא מצליחים, ואלה שאפילו לא טורחים לנסות (לא כי הם לא הצליחו ואז הגיעו למצב של ייאוש, אלא כי לא אכפת להם). מי שבקבוצה הראשונה אין לי טענות כלפיו, רק שימשיך לנסות ולא יתייאש, כי יום אחד הוא יצליח והשכר שלו יהיה עצום, ואני אפתיע גם בזה שלא רק שיישאר בהדרכה, אלא הוא אפילו מבחינתי יכול להעביר פעולה על תפילה ואין שום בעיה בזה, כי כשחניך יגיד לו שהוא לא ראה אותו בבית הכנסת אף פעם הוא יוכל להסביר לו שאף אחד לא מושלם ושהוא מנסה ולא מצליח. אבל לגבי הקבוצה השנייה, אני לא חושב שראוי שיישארו בהדרכה, וכ"ש שלא יעבירו פעולה על תפילה, כי זה פחות אמין, אפילו אם החניכים לא יודעים. קראתם נכון, אפילו אם החניכים לא יודעים שהוא אף פעם לא קם לתפילה (לדוגמה אם יש כמה בתי כנסת או כמה מניינים, ואז חושבים שהוא הלך למקום אחר), זה פחות אמין, שלא לדבר על מצב בו החניכים יודעים על זה, שאז בכלל המדריך במצב דפוק כי אז או שהחניכים יחקו אותו או שהם יאבדו את האמון שלהם בו, וכבר אין טעם להישאר בהדרכה.
כמובן שהכל צריך לבחון לגופו ואני לא מכריע שום דבר פה, אבל רק רציתי שאף אחד לא יגיד "זה רע, אז שלא יעשה ליד החניכים". אני מקווה שהבנתם את הנקודה למרות שזה היה טיפה ארוך...
תגובות לכולם:!~אהרלה~!נתניה
כגיר על לוח -

לא לא לא!!

היעלה בדעתך, שאני יוציא מדריך מההדרכה כי "ברחוב זה נהפך לדבר עם קונוטציה שלילית"?!
חס וחלילה אם הרחוב יכתיב לי איך להתנהג או איך לדבר או מה לעשות!!
חס ושלום!! אוי לנו אם ננהל את חיינו לי מה שהרחוב יגיד לנו!
אם המדריך אדם טוב, בעל מידות טובות - יישאר גם אם יעשן.
אם לא - ייזרק, גם אם לא מעשן.
זהו נקודה.

יוסי כחלון -

אותו רעיון.
ולכן, מדריך לא צריך ליידע את חניכיו.

והדיון הוא בהחלט, על 'האם סיגריות זה באמת כ"כ בעייתי' וממש לא על "האם סיגריות נתפס, בציבור שלנו, כדבר כ"כ בעייתי?"
כי זה לא מזיז לי, איך תופסים את זה בציבור שלנו!
הדבר היחידי שמזיז לי, זה אם זה טוב או לא, ואם זה סותר את ההלכה או לא.
זהו.
סטיגמות, ו'מה יגידו' לא מהווים שיקול.

ח. פרומן -

מילים כדורבנות!

אנשים תפנימו!! ואל תתנו לסטיגמות לבלבל אתכם!!!

אורי הולדנר -

אתה קצת מסיט את הדיון, ואשמח אם תפתח על זה דיון נפרד.
אבל אני יענה לך בקצרה.

החילוק שחילקת, הוא מצויין. וגם לדעתי זו הגישה.
ולכן בעישון, אנחנו מבררים כרגע, אם זה רע או לא...
ואם זה אכן רע, אולי באמת יש לשקול, עזיבת המדריך.
ואם זה לא רע, אין להעזיב את המדריך אבל מה שברור לכולנו, זה שהוא לא ציך לעשות את זה ליד החניכים..

ה"ציץ אליעזר" פוסק שאסור לעשן....יהודי מרמ"ג
אתה מוזמן להראות את זה לכל הרבנים שמעשנים..!~אהרלה~!נתניה
אני בטוח שהם ראו את הציץ אליעזר..
ממש לא נעים לי, אבל עומד לי על קצת הלשון,!~אהרלה~!נתניה
להגיד משהו כמו " אז תראה לרב שמואל אליהו את הציץ אליעזר"..

או

"אז תראה לרב פיינשטין את הציץ אליעזר"

בכוונה הבאתי את שני הרבנים האלה, כי הם לא מעשנים!

אבל יש לי המון המון רבנים שלא יורדים מגדולת שני הרבנים החשובים שהזכרתי,
שכן מעשנים..
מה  לעשות אבל הרבה פעמים אנחנו כן צריכים להתחשבנילי........
במה שמקובל כן בידיוק כך....
לדגמא הרבה פעמים בנות שואלות למה אסור ללכת אם נזם הרי רבקה כתוב במפורש שהלכה אם נזם.... אבל מה לעשות כיום זה נתפס כלא צנוע והרבה רבנים פסקו שזה אסור לעומת זאת חור שני ליפני 15 שנה זה לא היה מקובל ולא היה צנוע אבל כיום זה יחסית דבר נפוץ ורבנים התירו את זה..
אז כנ"ל על סיגריות כיום ברוב הציבור זב נתיפס כדבר שלילי וכדבר רחובי שמדריך שאמור להראות דוגמא אישית לא אמור לעשות את זה ובטח שלא לחשוב שזה מותרולכן זה מממש בעייתי שמדריך שמשן יישאר בהדרכה.
ואם הרבנים היו אוסרים נזם, אבל!~אהרלה~!נתניה
הבנות שלהם, והנשים שלהם, היו הולכות עם נזם ב-א-י-ש-ו-ר-ם, מה אז היית אומרת?
אממ אתה כבר לא יכול להכנס להם לחיים הפרטיים!שבונץ'
אין לך מושג למה הוא הסכים להם [גם אם אתה חושב שכן.. אתה לא יודע כמה סיבות יכולות להיות,
שלום ביתף או  כי הוא יודע מה יקרה אם הוא יאסור ... או לוידעת מה!]
ופשוט אסור להחליט או להגיד ש"מזה רב שאוסר משו והבנות שלו /אשתו עוברת על זה...?"

כי  א י ן  ל נ ו  מ ו ש ג  מה עומד באמת מאחורי זה! [ואם הוא רב.. אז הוא בטוח יודע מה הוא עושה!]
[גם אם אנחנו חושבים שאנחנו יודעים..אז לא... רק הרב יודע באמת לא הוא אישר!]
וזה ממש קטנוני לפי דעתי להגיד.. "היי הרב הזה לא מסכים ותראו ת'בת שלו הולכת עם זה.."--זה לא קשור עכשו..  אל תתעלקו על המשפחות הפרטיות...

(ההודעה לא כתובה למישו ספציפי.. -זה בשביל כולם)

*למה הוא אישר..שבונץ'
פוק חזי מאי עמא הדבר.צחקן
בעז"ה.

אין פסול מלאמץ נורמות טובות מהרחוב..

אוהו כמה שזה רע...!~אהרלה~!נתניה
ובכלל מי אמר שזה נורמה טובה??

אבל זה לא הדיון...
ברור לשנינו שעישון זה לא טוב. נכון?צחקן
בעז"ה.

זהו. אז זה נורמה טובה לאמץ מהרחוב- אם אתה חושב שזה מהרחוב.

שמע,
ברור שלא נדון את המדריך רק על זה, אבל בעיני זה קו אדום. בעיניך לא כ"כ.

-------
וכמו  שלכל אחד יש חטאים, יכול להיות שאם הוא לקח פעם אחת סיגריה- לא נורא. אבל מתישהו החניכים יגלו (בהנחה שהוא מסתיר) או יתפסו אותו לצבוע / ההורים של החניכים ידעו ויגרם נזק לסניף.
אוי...יהודי מרמ"ג
זה לאו דווקא מסמל ירידה רוחנית....
תראו כמה חברה איכותיים בישיבות מעשנים.
כל עוד הוא מאמין שזה לא טוב, אין בעיה.
רק אם הוא חושב שאין עם זה בעיה אז הוא צריך לעוף.
אהרלה--- תשאל את סבתא שלימאמע צאדיקה
אם עישון זה רע או לא, אם זה מזיק או לא.
בעצם----
אתה לא יכול לשאול אותה
היא נפטרה בגיל 53- מסרטן הריאות.

אז אל תתן לי דוג' מתימני אחד זקן- עדיין רובנו לא תימנים......

ואני ישאל אותך-
נגיד שיש מדריך שניסה להתאבד ר"ל--- אבל לא הצליח
האם תחזיר אותו להדרכה?!
כן- עישון זה רצח!! התאבדות!!
ולא רק ניסיון חד-פעמי, אלא כל סיגריה וכל שאיפה מחדש

וזה שעישון הפך לנורמה מקובלת בישיבות מסויימות- לא מכשיר את זה,
ולא מחייב אותנו להרחיב את הנורמה (כלומר- שילדים\חניכים יחשבו "זה גם אופציה בחיים...")

לבכות? לצחוק? לגחך?! מבולבלת...אנונימי (פותח)
זה דיון טוב! טוב מאוד.. חשוב חשוב חשוב!!!
אני מוכרת מאוד בפורומים בכללי.. ובאריאל..
הייתי מדריכה..(סיימתי כבר- לפני שנה+)

דבר ראשון---
ארהלה- מצטערת, אבל בפירוש אני יכולה לומר!
רבנים שמעשנים.. זה מוריד מה... (איך לומר את זה?! ללא קיצוניות..)
זה בפירוש הנקודת חולשה שלהם!
כן, לכל אחד יש נקודות חולשה..
זה שלהם!
הרי ברור לכולם שזה אסור מהתורה, א"א לומר, שבכך שזה הפך לנורמה
התורה השתנת לגבי זה!
(בניגוד גמור לנזם..)
א"א לבוא ולומר-
"הינה תראו--הרבנים האלה.. מעשנים..--זה לא כ"כ נורא!"
זה נורא! נורא מאוד!
נכון, לכל אחד נקודות חולשה..
זה שלהם!
זה לא משנה בכלל איכותי או לא איכותי!
הבנאדם יכול להיות כליל המעלות (כמעט..).. זה יוריד ממנו!
גם אם בחברה בו הוא נמצא זה לא הכי רע..
ואולי אפילו נורמה מעל הנורמה..
בכללי! זה כן..--לא ראוי.. לא רצוי..
שמע, אם תאמר לי אין, הבנאדם נפל, התמכר.. חבל עליו..
אוקי.. דבר ראשון זה פגם!
כן יש פה גם משו..
לא משנה מאיפה זה בא.. גם אם זה מהבית..
(וואלה אבא, אמא, אחים, כולם מעשנים..-- זה לא נותן לזה ריטינג- טוב! אתה גם יכול, זה לא אומר עליך כלום..)
לא לא לא!
אם זה מהחבר'ה בכלל אין מה לדבר- זה אומר הרבה על הבנאדם!
ללא משמעת עצמית, פוזות, ושלל תכונות.. שיש לעקור..
תגיד, אתה נורמאלי???
בעישון פוזאיסט- אין דבר רע???
ברור שיש!!!
כל החיים שלנו אנחנו מתחנכים, על "לא ללכת אחרי הזרם"
"להיות שונה בחברה-אם צריך.." "ללכת עם האמת שלך!!"
ואתה מדבר על זה שפיתוי החבר'ה נותן אישור?!

פרומן גם לך אני אומרת--- כמה שזה יכול להיות נורמטיבי, אצלך..
או בכל ישיבה שבה יש "דוסים" וזה "רגיל" זה לא הופך את זה כרצו7ני!
פה לא מדברים על אופן כללי- "עישון-טוב או רע?!"
אלא על מדריך שמעשן!
הלווו(!!!)
 "מדריך"- אם אני לא טועה כל הסמינריון הדרכה של אריאל התשס"ז
טחנו אותנו כמה זה להיות דוגמא- שחניכים לומשנה איזה גיל יהיו,
יסתכלו כדמות, חיובית, שיש לחקות..
אז זה לא משנה מהם החולשות של כל מדריך..
כי נכון אין מדריך מושלם..
אבל סיגריות?
אם כל הכבוד, זה לא חולשה שנשארת במדריך..
היא עוברת.. חניכים, לא יודעים להבחין עד כדי כך..
ואין מה לנסות לדבר איתם!
זה לא זה!
(גם אם מדריכה שהולכת עם חצאיות שיא הקצרות..
תנסה להסביר לחניכות שזה, החולשה שלה.., וואלה זה מעלה גיחוך!
לא מתאים! נקודה.)
החניכים הם מקבלים, מקבלים, צופים, ומחקים!

אני הייתי מכורה לסיגריות.. (מובן למה לא הזדהתי..)
היה לי כ"כ קשה לבוא לסניף (גם כשלא ידעו) ולראות כמה "סוגדים" לי..
ואני, יכלתי לקחת את זה כחולשה קטנה, לדפדף.. להמשיך הלאה..
הרי מה?! אני מדריכה מעולה, דוסית.. נערצת.. פעולות תותחיות..
מליון חניכות.. מה הבעיה?!
זהו שיש בעיה!!!
להסתיר זה לא בא בחשבון, בין אם זה בעיר, כל שכהיין בישוב..
יודעים, אין מה לעשות..
ואז?!
חניך יבוא וישאל:"המדריך, מותר לעשן?"
ואז.. תנסה להסביר, "לא.. אמ... בעיקרון.. אבל... זה חולשה...שלי...כי..."
יאללה תורידו תקליפות!
זה קילקול!
חינוך זה לא משחק!
חניך א-ח-ד שיעשן, בגלל המדריך..
זה כשל!
עצוב.. רע...!

לך מדריך יקר---
אמ.. אני מסופקת מה לומר לך!
כי זה מייאש לומר- "עזוב!!"
עכשיו אם הבנתי נכון, החניכים עדיין לא יודעים.. (נכון?!)
אבל, לא עוד הרבה זמן, הם ידעו..
אפילו אחד ידע.. ו.. במהירות האור..כוווולם ידעו..
אני לא אמורת לך, תעשה פעולה, ותכריז על זה לפני שידעו..
אבל---
דבר ראשון- תחשוב טוב מאוד מה לומר לחניכך שישאל (בעתיד הקרוב)
תתייעץ... אם מישו שמכיר אותך..
קשה לי לומר תעזוב..
אבל זה לא נראלי שייך שתישאר..
אצלי אומנם זה בא בסוף ההדרכה, וכן, זה לא היה הכי נחמד..
אבל לקח זמן, עד שהחזרתי תתדמית לקדמות..(ב"ה!)

שוב..
אין מה לעשות!
זה תדמית רעה, שגויה, שלא נועדה לחיקוי!
יש חולשות- שעוברים, ממשיכים.. לכל אחד יש כאלה..
ויש חולשות- שא"א לעבור, זה יכול להוביל לדברים שלילים..

ועישון- זה מהסוג השני!

בעזרת ה' בשורות טובות בקרוב!!!

חבר'ה עזבו תעישון- בכייאת, זה לא הכי טוב..
מעבר לזה שזה בריאות..
אתה לכוד, כבול למשו אחר..
אתה תלותי..
אויייי |נאנח| זה רע מבחינה עקרונית..
הרבה יותר מבחינה בריאותית..
שכל מי שיעשן..
יחשוב על עצמו- מה זה אומר עליו! ור-ק עליו..
אבל לבד, שיחשוב עם עצמו..
בלי כל החבר'ה מסביב...
(וארהלה, אל תשווה התמכרות לקולה, או מסטיקים.. לעומת סיגריות..)

אני באמת רוצה תגובה..אנונימי (פותח)
אני באמת לא מבין אותך...!~אהרלה~!נתניה
קודם כל:

ברשותך, תזכירי לי כבוד הרבנית, בתור מה את קובעת, ש"רבנים שמעשנים זה מוריד מה..." ??

את כותבת מאד יפה.. באמת..
אבל אני לא מצליח להבין מה גרוע בלעשן?!

מה דוגמא שלילית באדם שמעשן?!
מה הוא יותר גרוע מאדם שמכור לכדורגל/קולה/שוקולד?!

אני לא מצליח להבין את זה מהמכתב שלך..

יכול להיות שזה נקודת חולשה..ולכולנו יש כאלה..
אבל בגלל זה להרחיק מדריך מהסניף?!

כתבת "זה נורא, זה נורא מאד", כן הכל סבבה.. אבל למה??

כתבת:

"זה לא משנה בכלל איכותי או לא איכותי!
הבנאדם יכול להיות כליל המעלות (כמעט..).. זה יוריד ממנו!
גם אם בחברה בו הוא נמצא זה לא הכי רע..
ואולי אפילו נורמה מעל הנורמה.."

ל---------מ-------------ה---------?!

"פוזות"..

בגלל פוזות?!

ואם יש מדריך בסניף, שהולך עם ציציתכלת גם כן, רק בשביל הפוזות, גם אותו נרחיק?!

בגלל פוזות, לא מרחיקים מדריכים..

חלאס, כולנו עושים פוזות, כל אחד בתחום שלו..

צדיקה אחותך..!~אהרלה~!נתניה
גם לנהוג, זה רצח..

אנשים מתים בכבישים יותר מסיגריות..

אז מדריך ילמד נהיגה נעיף אותו?

ואל תגידי לי שזה לא דומה..
אני מדבר על העיקרון..

את משווה סיגריה לרצח, להתאבדות, אז גם אני משווה..

עם כל הכבוד, סיגריות (בצורה כבדה ומאסיבית) רוצחות אחרי 50 שנה..
נהיגה וכבישים, רוצחים הרבה יותר מהר..
תבדיל בין מטרות הסיגריה לבין מטרות הנהיגה.פגזניקית גאה!
ולא, אין לי כוח להיכנס לדיון הזה.
חיכיתי לתגובה הזאת! שהחיינו!!!אנונימי (פותח)
אז- באמת אני רואה שוואלה.. אתה לא הבנת!
תבסיס, לא הבנת!
אני ילך צעד צעד.. (לפחות ינסה..)

1)זה שזה חולשה- זאת עובדה! (יש?!)
  מה טוב בזה תוכל לומר..?
אז- בכך שרבנים מעשנים- החולשה ניראת..!

2)תגיד מה אתה נורמאלי?!
אתה ממש חסר פרופורציות..
יש דברים שלילים- שאם עושים אותם, הפוזות שליליות יותר..
(מכיר תחוקים?X>1 "חזקה- מעלה, שורש- מוריד.. ככל שהמספר עולה
הפעולה מתחזקת..")
לומשנה.. מה שאפשר ללמוד מי זה.. שדבריים חיוביים..
כמו ציצית תכלת (כדברך..)
או כל "פוזה" אחרת.. כמו תפילה מדבקות.. לוידעת מה..
זה מבורך!
כל המרבה בפוזות כאלה- הרי זה משובח..
סבבה, יתחיל בפוזות, אולי חלק מהדברים יעברו לשגרה..

אבל- בדברים שליליים! זה הפוך!
אין בכלל מה להשוות..
סיגריות, זה רע!
מה רע בזה?
אני ינסה לפרט..
(תאכלס, כל התמכרות היא רעה.. (יש?!) אבל סיגריות יותר..)
בסיגריות, שבד"כ זה מתחיל מפוזות,
וכמו שציינתי פוזות כאלה- הם האמא של השלילי!
אדם מגלה בתוכו דברים, אחרים..
חוסר משמעת עצמית, שבאה לא ממנו, מהחבר'ה שהוא נגרר אחריהם..
(אני לא יפרט את כל הדברים שנגרמים מי זה..
הרדיפה אחרי הכסף-- בשביל סיגריות..
אני לא רוצה להכנס לזה- זה עושה לי רע! אם צריך עוד פירוט אני ייתן..
בנתים נסה להבין)
בכולופן- פוזות.. פסדר לא שללתי עד כדי כך..
השאלה, מתי? ואיפה..
וכן- מדריך בתנועת אריאל, (ככה אני רואה) צריך לחיות, כמו אדם רגיל,
להנות מהחיים, לא להיות כבול.. אבל לזכור תמיד..
שהוא מייצג משו..
בלתי נמנע..
וגם מעבר לזה לחשוב לבד..
האם זהו רצון הבורא?
(אבל עזוב את זה.. גלשתי..)

3) מדריך מעשן.. צריך להעיף!
וואלה- למה?!
אז- ככה!
בגלל שאולי אצלו זה נגמר בזה..
(אל תיהיו לי תמימים כאן, אוקי..?)
החניך שיבוא ויראה--- לא פחות ולא יותר..
תדוגמה הזאת של "ה-מדריך"..
לא אומרת- בטוח הוא נכנס עכשיו לסיגריות..
אבל- קרה וכן, מי אמר שזה יגמר כאן? הוא ירים נס מעל הכל..
גם אני מעשן, כן- המדריך שלי גם!
אתה לא רואה כאן בעיה?!
רק אני?!
אתה יודע מה אולי אני ינסה להוריד אותך לסוף דעתי..
(אותה קיבלתי, רק אחרי שיצאתי מהכל..)
חניכים מכל הגילאיים-אני מדברת עד כיתה ט'..
הם עדיין מוגדרים כ"תמימים"- סורי, אני לא מדברת על יוצאי דופן.. שתמיד יהיהו..
אבל בוא נדבר לתאכלס.. (בייחוד באריאל, שמי שנכנס לשם.. רוצה הכי קדושה שאפשר.. בתנועת נוער..)
למרות שכל מה אני אומרת מופנה לכווולם בלי קשר בכלל לאריאל.. כן?!
החניכים, לא חשופים לעישון באופן גורף..
(בד"כ זה מגיע בגיל 15, 16)
אז פסדר- גם אם המדריך לא יעשן- הם יחשפו לזה!
אבל דוגרי---
ברור שאם יש דמות שהם "תופסים" אותה כמשו מסויים- חויבי..
כך שפתאום העישון, יתפס כמשו חיובי מאליו..
ואז?
נער שגדל על עיקרון כזה..
לא נתפלא כלל שיעשן, גם אם לפני כן, לא חשב על זה..
ואולי אפילו נרטע..
והרי מה אנו?
לא באנו להפיץ תעישון!
אולי ר-ק להוריד את רמת המעשנים..
בשבילהם.. בשבילינו.. בשביל כל העולם..
וככה- לא עשינו תמטרה..
רק באנו בצורה הפוכה..
תחשוב על זה...

נרד עכשיו לתחילת הדיון..
4) לא קשור לכך, שזה הורג.. בריאות..(טוב, גם..)
אבל- מבחינה עקררונית עישון זה רע..
נהיגה?
מה אתה צוחק עלי?
נכון יש שהיידים בכבישים.. ומלמדים בפעולות, כיצד ל-א לנהוג כמוהם..
אז? מה הקשר בכלל? (אני לא מצאתי אותו..! (את הקשר..))
לא השוותי סיגריות לרצח.. ולא להתאבדות..
אבל--
זה קשור לדברים אחרים..
שהם לא פחות חמורים.. (לדעתי..)

מקווה שהסברתי קצת יותר..

>>!~אהרלה~!נתניה

1. נו, נניח שזה חולשה.
ולמה זה שונה מחולשה לקולה?

וחוצמזה, שעל חולשה, לא מוציאים מדריך מההדרכה..

2. תראה לגבי הפוזה - העיקרון הוא פשוט: מה שלא אמיתי (=פוזה) - זה שקר.
וכל השקרים הם אותו דבר..
זה לא משנה אם אדם צבוע בדברים שבקדושה, או שהוא צבוע בדברים אחרים..
שקר הוא שקר..
ו..גם על פוזות, לא מעיפים מההדרכה..

שוב, אנחנו מנסים לברר, מה הבעיה בעישון, שבגללה שצריך לזרוק מדריך מההדרכה.

אף אחד ביינתים, לא הצליח לשכנע אותי, מה העוון הגדול בעישון, שבגללו, נוציא מדריך מההדרכה..

וחוצמזה, אם הוא התחיל לעשן, כי זה נחמד לו, ולא מפוזות?
נרגילה זה טעים, מה תגידי על זה?

האם שייך לחלק ולהגיד, "אם מדריך התחיל לעשון מפוזות - החוצא.
                               " אם זה התחיל כי זה טעים לו - סבבה שישאר.." ?

מגוכך.

"הרדיפה אחרי הכסף-- בשביל סיגריות.." = ולרדוף אחרי הכסף בשביל קולה? משחק מחשב? או רולר בליידס?

ועל איזה רדיפה לכסף אנחנו מדברים..??

גם עם מדריך הולך עם מותגים, נזרוק אותו?!

הרי זה שיא הסמל לרדיפה של חיצוניות, תאוות העולם הזה, וכסף...
נו באמת..

3.
אני לא מבין (בפעם ה-אלף!!):

"מדריך מעשן.. צריך להעיף!"

מההההההה?????????????????????????

למה הוא מעשן ליד החניכים?!

אני משנה את המשוואה: "..מדריך שמעשן ליד החניכים שלו - צריך להעיף.."
זה כן!
אבל אם זה בישיבה שלו, עם חברים שלו, מה הבעיה?!

אין צורך להסביר לי, על דוגמא שלילית לחניכים..
הייתי מספיק שנים בתחום..

אבל למה לעזעזל לעשן לידם?!
אם הוא מעשן לידם, אני מסכים איתך במליון אחוז!!! שיעוף!

4.
שוב אנחנו חוזרים על אותה המנטרה, כתבת: "מבחינה עקרונית עישון זה רע.."

ואני שואל - למה?!

בגלל פוזה - זה לא סיבה להוציא מהדרכה. אדרבה ישאסרו ללבוש מותגים בסניף..
בגלל בריאות - עוד יותר סיבה לא להוציא. אדרבה, שיאסרו להביא קולה לפעולות..
בגלל דוגמא אישית לחניכים - אם זה לידם, צריך לזרוק אותו. אם זה בישיבה שלו, אין בעיה.

מצטער, לא הבנתי למה להעיף מדריך שמעשן..

תפסיקו להסתובב סביב עצמכם ותגיעו לנקודה.

פוזה?! השתגעתם? על זה נעיף מדריך?!

בריאות?! ע-ל ז-ה נעיף מדריך?!

אני מחדדת כמה דברים....נקודת חן
יצחק,צדיקה אחותך --- הדיון פה הוא לא האם סיגריות זה דבר בריא או לא,האם זה טוב או לא,והאם אנשים מתים מכך... מטרת הדיון היא אחרת...

אהרלה --- אני מתייחסת לפי הנ' שכתובות...

קפץ לי...נקודת חן
1. התייחסתם פה לחולשות.... לפי דעתי  השוני בין החולשה לסיגריות לבין החולשה לקולה הוא בתפיסה....
תסכים איתי שהחולשה לסיגריות מעלה אסוציאציות יותר שליליות מאשר החולשה לקולה.....
וזה שגיאה! מכיוון שהקולה לא פחות גרועה מסיגריות(מבחינה בריאותית...ואתם מוזמנים לבדוק את זה...)
אז למה כיום אין את אותה השאלה לגבי הקולה? למה מדריך שמכור לקולה לא עוזב ת'הדרכה?
נשמע מצחיק,נכון? זב הבעיה בנו !!אין שוני בין קולה לסיגריות...
העניין הוא בתפיסה שלנו... וזה לצערי הבעיה.
אך זה לא אומר שמדריך שמכור לסיגריות יעזוב ת'הדרכה...!
אני מכירה אישית רב של אולפנא שמכור לסיגריות...מה ההבדל בינו לבין מדריך בתנועה? אם כך לפי הדברים שהעליתם פה..אני מבינה שגם הרב צריך לעזוב את ההנהלה? למרות שהוא אדם צדיק וכו'...

3. למדריך מותר להעשן--אך לא ליד החניכים...
בנוסף אם המדריך מחליט לקחת החלטה בעניין שלאט לאט הוא עובד על העישון זה סבבה.
אני כן חושבת שמדריך שמעשן צריך לקחת על עצמו לעבוד על כך שהוא יפסיק לעשן..כי אם לא הוא סותר את כל מה שהוא מלמד את החניכים שלו בכלל.... הוא יכול לומר שהוא מעשן ובזה נגמר העניין הוא לא מתמודד עם זה...--וזה השגיאה!מדריך כזה כן צריך להעיף ממהדרכה..
כי בדר"כ אנחנ אומרים לחניכים שלנו שצריך להתמודד ולעבוד וכו'..אם אין את זה מצד המדריך זה כבר בעיה גדולה... ....

אפשר לחדד את הדיון?אפשר לתקן
ובת שמעשנת- האם צריך להעיף אותה מההדרכה?
תהילה, לא חידדת.. זה אותו דבר..!~אהרלה~!נתניה
זה פשוט ל-א אותו דבר!!!אפשר לתקן
נקודת חן, מילים כדורבנות..!!~אהרלה~!נתניה
מסכים עם כל מילה.
אהרלה, (ולא רק) קראתי את כל מה שכתבתקינמון
ויש לי כמה דברים להגיד.
1. סיגריות מטעם עצמן יש להן בעיה רצינית. אפילו שאכטה אחת של סיגריה מזיקה לבריאות.
(אתה יודע ממה סיגריה מורכבת? כמה רעלנים יש בה? כמה חומרים שאם תצרוך אותם בבת אחת פי 50 ממה שיש בסיגריה תמות? ) אז נכון שלא מתים על המקום, אבל כל סיגריה פוגעת, במשהו שאתה לא מרגיש אותו (ואולי חבל שכך..) אבל פוגעת, בך ובסביבתך... 

2. אחת הבעיות בסיגריות, היא שזה לא נגמר שם. ההגדרה של דבר ממכר היא שצריך לקחת ממנו יותר כמות בכל פעם כדי להגיע לאותה תוצאה. קולה, שוקולד- גורם לתלות, לא ממכר. סיגריות, אלכוהול, סמים- ממכרים. אתה לא יכול להישאר במקום. אתה חייב לצרוך יותר ויותר כל הזמן. אלא אם כן אתה מודע לעצמך ומשחק כל הזמן (מעין התמכרות-גמילה..) (ד"א, לדתיים יותר קל לא להתמכר כי כל שבוע יש להם 24 שעות גמילה- שבת...)

3. עוד בעיה- סיגריות הרבה פעמים מקצרות את הדרך לסמים. רוב החברה שמשתמשים התחילו עם סיגריות.. אני לא אפרט כאן, אבל זה מאד קל להגיע מסיגריות לסמים. (ואני לא אומרת אתזה סתם) יכול להיות שאצל המדריך- זה יעצר בסיגריה ביום. אבל אצל החניך שיגלה אתזה (והוא יגלה אתזה. לחניכים יש ראדארים..) ילך רחוק יותר (ואני מכירה שני מקרים כאלו של חיכים שהתחילו להדרדר בעקבות המדריכים שלהם..)

בקשר לשאלה על המדריך-
ברור שכל מקרה לגופו ואין כללים בענין. מה שכן- לא להעביר את זה בלי בדיקה והתיחסות והתיעצות עם אנשי מקצע.
(לע"ד- לבדוק מה המדריך בכללותו, פוגע או תורם לכל השבט ביחד ולכל חניך בנפרד...)   
לא בדיוק....יהודי מרמ"ג
קולה זה לא, לא בריא כמו סגריות....
אהרלה, יש לי שאלהאורי הולנדר
אם סיגריות זה לא דבר רע בכלל, למה אם זה ליד החניכים אתה מסכים שצריך להעיף?
אוקי.. ננסה שוב.. דרך אחרת..אנונימי (פותח)
1) שוב.. בפעם המליון!
תלוי איזה חולשה..
זאת חולשה- שנצרכת העפה..
למה?
סורי.. הסברתי כבר..

2) וואי, זה שמעלי^^^ תפס לי תשאלה!!!
באמת!- מה ההבדל? זה פיצולי לגמרי.. מה שאתה אומר..

3) אני יתן הקבלה שונה..
"סיגריות- סמים"
יש הבדל??!!
שתיהם התמכרות..
תסכים איתי שמדריך שלוקח סמים..(אפילו קלים) יש להעיף..
או שגם בזה אתה חולק..
(ואז נראלי צריך להעיף אותך..חח)
יש גבולות! צריך לשים אותם מתישהו..
אם לא נשים אותם..
הם פשוט לא יהיו..
ואז?
אין חינוך..
אין חניכים..
אין מדריכים..
אין כלווום..

4) אתה מדבר על סיגריות באופן מאוד נורמטיבי!
טוב, עד לפני שנתיים הייתי מזדעזעת..
עכשיו? אני מבינה מאודדדד
אבל בכ"ז חולקת!
אני לא נותנת דוגמאות על זרמים אחרים.. (שלא ישמע ככה!)
אבל אצלינו..
דתיים לאומיים- באופן כללי!
זה ש-ל-י-ל-י-!
ונראלי שאין גלות בנושא..
תמיד יש קצוות!
כאלה שזה ישמע להם פחות..(ואפילו הרבה פחות..)
וכאלה שאפילו יזדעזעו שישמעו סיגריות? (אוייי, מה זה בכלל?! ה' ירחם!)
אז- הולכים למה.. בדרך כלל..
וכאן זה מה באופן כללי..
זה שלילי!
(כנראה אתה בקצה..)
אבל אתה זה לא הרוב.. (לצערך..)

הובנתי הפעם?
מקווה..
אם לא..
אני לא מתייאשת..
אה.. אין לימטרה לשנות לך דעות..
אבל לפחות להסביר ולו במעט.. מה זה להשאיר מדריך משען..
כמה זה פוגע בעקרונות.. בערכים.. בבסיס..

>>!~אהרלה~!נתניה
עבר עריכה על ידי !~אהרלה~!נתניה בתאריך י"ח תשרי תש"ע 00:41
1. חולק עליך. זאת לא חולשה שצרכה העפה.
אלא אם, את מעיפה גם על חולשה לקולה.

2. תגובה לאורי:

א. לא אמרתי שזה לא רע. אני במנסה לברר את זה כרגע..

ב. מה לעשות?! חניכים תופסים, ומבינים אחרת את המציאות...
גם אם נגיד שזה טוב לעשן, חניכים לעולם לא יבינו את זה.. הם תמיד יראו את זה כדוגמא שלילית,
ולא חיובית..

יש עוד הרבה דברים שלא עושים ליד החניכים..

3. "סיגריות - סמים"?

רוצה להשוות?
יאללה, נשווה:

מדריך שעישן שלושה סיגריות - יכול להעביר אחר כך פעולה? ממ.. כן!
מדריך שעישן ג'וינט - יכול להעביר אחר כך פעולה? ממ.. את מוזמנת לנסות.. (לא באמת.. אל תנסי.. אי אפשר..)

מצטער, אין מקום להשוואה.
השפעת הסמים על המערכת התיפקודית של הגוף קשה יותר, ומסוכנת יותר.

הא, שכחתי, ועוד אין רבנים שמעשנים סמים.. לפחות לא בפרהסיה.
אין מקום להשוואה.
נפסל מחוסר עניין.

4. אני מדבר על סיגריות באופן נורמטיבי, כי זה נורמטיבי!!
מה לעשות?! אבא שלי מעשן, סבתא שלי מעשנת, הרב שלי מעשן, החברים הכי טובים שלי מעשנים,
שולי רנד מעשן (אפילו תוך כדי ההופעה בקיסריה..הייתי שם.. ראיתי..), מיכל רנד מעשנת,
המון רבנים גדולים וחשובים מעשנים..

ורק העורכי דין מתל אביב, ורעננה, עם החליופות והעניבות, הכניסו לך לראש,
שמי שמעשן, הוא פסול...

תשני את הגישה..כי זה פשוט לא ככה..
מי שמעשן, לא בן אדם רע..
ואני לא יעיף אותו מההדרכה על זה..

אמרת,שאת לא, נותנת דוגמאות על זרמים אחרים, אבל בציבור התד"ל, זה שלילי..
ב-ג-ל-ל- -ז-ה- -נ-ע-י-ף- -א-ו-ת-ו- -מ-ה-ה-ד-ר-כ-ה-?-?-

בגלל שבציבור התד"ל, זה נחשב שלילי??
זאת אומרת, שאת בעצם מסכימה איתי, שסיגריות זה לא כזה נורא, אלא מה, 'הדימוי שלהן, שלילי'..
תסלחי לי מאד גברת, אני בגלל דימוי, לא מוציא מדריך מההדרכה...

אוקיי--נקודת חן
ח.פרומן--קולה זה לא בריא,ולא משנה אם יותר או פחות זה רק לצורך הדיון...

אורי,ואויי!(איך קוראים לך?) --- אף אחד לא אמר שסיגריות זה לא דבר רע! ההתמכרות לכך היא דבר לא טוב אך צריך לעבוד על זה...ולא להעיף מההדרכה.
אם המדריך מעשן--בעיה שלו. אבל אסור בשום פנים ואופן שהחניך יתחיל לעשן בעקבותכך שהוא ראה את המדריך.

ואויי---ממש לא נכון!! יש הבדל גדול בין ההשפעה של סיגריות וסמים..(וזה כן כבר שונה מההשוואה שערכתי בין הקולה לסיגריות....)וכן לגבי סמים את בהחלט צודקת--מדריך שמעשן סמים זה כבר עניין אחר.
ועוד משו..כבר רשמתי בתגובה הקודמת שלי על רב שאני מכירה..
לפי הגישה שלך --כל אותם רבנים שמעשנים...מה איתם? שכבר לא יהיו רבנים?????????
לא עקבתי אחרי כל השרשור, אבל...שירהשירה
סיגריות מצביע על חולשה.
לכל אדם יש חולשות ולכן צריך פשוט להסתכל על האדם בכללי, בלי קשר לסיגריות.
נכון, זה לא סימפטי שחניכים יעשנו בעקבות מדריך אבל באותה מידה לא סימפטי שידברו לשון הרע בעקבות מדריך או כל דוגמא אחרת.
הייתה לי מדריכה שעישנה בשבט מעפילים והיא הייתה המדריכה שקיבלנו ממנה הכי הכי הרבה.
סיכום: לא מעיפים אדם על חולשה אחת.
תסתכלו על האדם הכללי ואל תתפסו לסטיגמות.
><><><אנונימי (פותח)
אני אכתוב, אומנם לא לפי הסדר..
1) אי אפשר להשוות קולה לסיגריות!!!
זה מה שאני באה לומר.. ההשוואה לא שייכת..
אם אתה משווה את זה..
סבבה תשווה גם את הסמים לסיגריות..
מה הקשר?
וואלה יש קשר ח-ז-ק!

2)אם אתה נותן דוגמא, מאנשים כאלה שמעשנים!
אני פוסלת מההתחלה!
אתה לוקח ח-ו-ל-ש-ו-ת של אנשים ואומר..
סתכלו- "הם כן! -גם אני כן!"
חבל!
באמת חבל, שזאת ההסתכלות שלך..
לא מחקים חולשה!!!
לא!!
אם כבר נתת דוגמא.. (זוכר תסרט אושפיזין?!)
מה שולי אומר למיכל?
"יש כאן שכנים.."!
מה זה אומר?
שזה בסדר? שהכל תקין??
לא!
שזה לא מקובל..
אצלהם- לא מקובל שבנות יעשנו.. (עד לפה!)
אצלינו לא מקובל שכולם יעשנו..
אולי זה ההבדל!
חקרתי תנושא הזה יותר מידי.. ב3 ציבורים שונים..
איך חרדי אחד אמר לי:"אני מעשן- באסה!, אם אחותי הייתה מעשנת, הייתי עושה הכל שתפסיק! שלא תיגע בזה!!"
חח.. אני הייתי צוחקת על זה!
הוא יכול היא לא?
זה ש-ל-י-ל-י-!!!
מי שנפל בזה!
כן, אני בכוונה אומרת נ=פ=ל!!!
שינסה לקום!
אבל, הוא כבר לא יכול לתת דוגמא לילדים טהורים, תמימים!

3)חחח.. מה הקשר עורכי דין?
אני לא שמה על אנשים כאלה!
אני שמה על דבר אחד!
תורה!
מאמר ה'..
וואלה?
שמע משו!
היה אחד שעישן כבד!
אמר לו איזה מישו שאני מכירה, "תגיד, איך אתה מעשן, והרב עובדיה יוסף אמר שאסור!"
אמר אותו איש..
"עכשיו אני עוזב תסיגריות!- אם הרב אמר..!"
בכולופן- מה רואים כאן..
רצון ה'- ברור לכולם!
אין אפחד שיכול להתווכח!
אין קשר לעורך דין! |מאיפה הגעת לזה? נראלי דווקא הם מעשנים..|

4) אין מה לשנות גישה!!!
זאת עובדה..
א"א להלחם בה!
זה שלילי!
כן מדריך שמהווה דוגמא שלילית..
נ=פ=ס=ל!
אני לא מדברת מתוך חוסר הבנת המצב (הנורמטיבי..)
אני מבינה טוב מאוד!
יש לי הרבה חברות שמעשנות, הרבה כאלה שאני מכירה.. גם דוסים!
אבל זה לא מה שעושה את זה חיובי, כשר ומותר!
אתה שם לב מה קורה כאן?

עוד כמה שנים סמים קלים יהפכו לנורמה..
וואלה..לא ניתן לזה הייתר!
"הפשרות של היום הם הנורמות של מחר!"

אויי----אני כל כך לא מסכימה....נקודת חן
1. אפשר להשוות קולה לסיגריות!!!
ופירטתי את זה כבר מקודם.....
2. אף אחד לא מחקה חולשה של השני..סה"כ מראים לך את המציאות!!!
ולפי הגישה שלך--- אני מתייחסת כרגע לכך שסיגריות זה לא דבר טוב.., יש כאלו שנפלו בדברים לא טובים אחרים...לא חסר במה..בצניעות,כיבוד הורים וכו'...
האם גם הם צריכים לצאת מהדרכה?????? נו באמת... לכל אדם יש נפילות!!!
לפי מה שאת אומרת...בקצב הזה לא יישאר לנו מדריכים!!!!
אף אחד לא יהיה מספיק צדיק בשביל להדריך!!!
העניין הוא כן לעבוד על הנפילה ודווקא להמשיך לחנך...
כי  לכולם יש נפילות...

כי אם אתה רוצה לחיות נורמאלי אתה חייב לנהוג,לנסוע!שבונץ'
ההשוואה לא קשורה!

אני מבינה שיותר נהרגים על הכביש [למרות שזה לא בטוח..]
אבל אתה דיי חיב לנסוע אם אתה רוצה לחיות באורח חיים נורמאלי בימינו..
וסיגריות זה אתה מביא את עצמך לזה בלבד.. וזה ממש לא תנאי הכרחי מלכתחילה כדי לחיות!
דבר רישוןאנונימי (פותח)
תדבר עם החניכים על זה. ועל כמה שזה לא טוב .ועם אתה מעשן זה לא אומר שזה בסדר.
ודבר שני אתה לא חייב לעזוב את ההדרכה בגלל שאתה מעשן .
ודבר שלישי אם אתה רוצה להפסיק לעשן .אז אתה באמת יחול !

בהצלחה
אין מה לעשות זה פוזות, אבל...א"י בנשמהאחרונה
ילד בכיתה ה' שרואה/שומע שהמדריך שלו מעשן יגרור 2 תגובות:
* יתן לגיטימציה לדבר.
  השלב השני שהוא יראה שעישון זה לא דבר כ"כ חמור- וזה לא בריא בגיל כזה!!!
(אם חושבים כך ביתה ט' אז מילא...)
*יהפוך באופן טבעי את המדריך שלו לפושע- ואז לא משנה כל מה שהוא העביר במהלך חיוו, החניך יזכור אותו בתור המדריך שעישן... קיצ'ר אין לו מה להעביר עוד לחניך הזה, מבחינת החניך המדריך אדם רע!

אני מכירה המון אנשים נהדרים שמעשנים
לשיחת חב"ב אזמין אותם אבל לא להדרכה...

לסיכום: בגיל צעיר הילד צריך לחשוב שהענין שלילי
ולכן לפי דעתי המדריך צריך לעזוב!
אבל שרק הקומונר ידע את הסיבות,  עדיף שהחניכים יחשבו שיש לו לחץ לימודי אטומי...
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך