שינה עם מטפחתפה לקצת
יש פה מישהי שמצליחה לעשות את זה?

בעיקרון בהריון לא מקפידה על זה (כי מותרים) אבל היה לי איזה יום שהיה ספק אם אנחנו מותרים אז הייתי צריכה לישון עם וגיליתי שזה פשוט בלתי אפשרי
אז מעכשיו מחפשת רעיונות וטיפים איך ישנים עם כיסוי ראש אחרי הלידה...
אולי כובע נוח כזה?דולפי
ניסיתי ברט, גם לא ממש מחזיקפה לקצת
אבל אולי אנסה ברט קטן יותר
יש לי ברט עם קשירה, לא נופליראת גאולה
לא קושרת חזק בכלל, רק צריך שההיקף יהיה ממש תואם לראש, לא רחב מדי ורופף ולא צר מדי ולוחץ.
לא שמעתי על דבר כזה, אבדוק. תודהפה לקצת
רק בהצלחהציף
זה מאוד קשה!

מנסיון..שלא עבד בסוף
קשה אבל זה מה שצריך...פה לקצת
אז אולי בכל זאת יש פה בנות שמצאו דרכים איך זה אפשרי
אני לא חושבת שזה מעיקר הדיןושוב אתכם
יכול להיות, לא נכנסת לזה. אני כן רוצה להקפיד על זה.פה לקצת
זה מרשים ממשושוב אתכם
רק רציתי להעיר את זה בשביל שאר קוראות הפורום.
סרט קטיפהפולניה12
לא תמיד מחזיק, אבל עדיף מכלום.
יש לי אחד שהוא יותר חזק בשביל הלילה. לפעמים גםהוא עף אחורה, אבל אם קשרתי את המטפלת טוב זה אמור להחזיק. לפחות ברמה כלשהיא.
סרט החלקה כאילו? לא חשבתי על זהפה לקצת
אבל נשמע לי מציק מאוד ודיי עונש לישון איתו
אני לא ממליצה.. עושה לי כאב ראש לישון איתו...לפניו ברננה!
עקרונית אני משתדלת להקפיד (עם ברט) אבל הרב אליהו כתוב שאם נופל תוך כדי שינה זה בסדר ולהחזיר כשקמה...
צריך לישון עם מטפחת? מתי? לא שמעתי על זההריון ולידה2
לפי מה שידוע לי, כשאסוריםפה לקצת
לא לכל הדיעות.מוריה
יש גם דעות שאסור לשיר ליד בעלך כשאסוריםפיג'מה
המדריכת כלות שלי לימדה אותי שבימים האלה אני צריכה להיות צנועה מול בעלי כמו כל גבר אחר, כם בשינה.
אז אנחנו לא נוהגים ככה, לפי הרב זלמן מלמד... אני שרה, לובשת קצר (במידה וכו'), בלי כיסוי ראש בבית וכו-...
וואלה לא ידעתי שזה לפי דעות מסויימותמחי
חשבתי לתומי שכולן לא שרות ליד הבעל כשאסורים, זה כתוב בכל ספר הלכה לא?
אני הייתי בטוחה שזאת ההלכהנועה נועה
והודעתי לבעלי בתחילת הנישואים שאין לי מושג איך אני עומדת בזה. תכל'ס אם היינו נוהגים כיסוי ראש בשינה בזמן האיסור אפילו זה היה לי קל יותר מלא לשיר. ואז הוא הסביר לי שבכלל לא כזה ברור שזה אסור... אז אני שרה. אבל גם לא נוהגים את כל הדברים האחרים שכתבו פה. כן הולכת בצורה נורמלית ולא קצר או פתוח ממש, אבל לא כמו שאני הולכת בחוץ.
זה מחלוקת העניין של השירהעלה למעלה
לפי הרב מרדכי אליהוחדשה ישנה
אסור ולפי הרב עובדיה- מותר.
אנחנו פוסקים לפי הרב אליהופשיטא
(שואלים רב ספציפי שהולך לפי הרב אליהו) והוא פוסק שכמו שאני רגילה לישון ביום יום אפשר גם כשאסורים, הכוונה מכנסיים, חולצת טישירט רגילה, עדיף לא קצרה אבל אם קשה לי אז אפשר גם שרוול קצר, בלי כיסוי ראש.
לא ללבוש בגדים מיוחדים יותר, לא לעשות תסרוקות בשיער.
מותר לי לשיר סתם שירים , אבל לא לשיר משהו במיוחד בשבילו, אלא לפזם...
אין הלכה חד משמעית בעניין, לכן חשוב לשאול רב ולאמץ פסיקה ספציפית...
תודה. אני באמת לא מונחת בזהחדשה ישנה
כי אנחנו הולכים לפי הרב עובדיה.
לשיר לו - כפי שהבנתי אסוררק אמונה

אבל לשיר לילדים או לעצמה - זה כבר דיון.

דווקא לא..רות א

הדיון פה גרם לי להסתכל בספר של הרב עובדיה כי עניין אותי מה הוא פוסק,  אז לגבי שירה של האישה- כתוב  שמותר לאישה לשיר ליד בעלה כי היא עתידה להיות מותרת לו, ואין חשש שקולה יגרום לאיסור קרבה. 

ואגב לגבי כיסוי ראש- כתוב שאם האישה לא מקפידה לשים כיסוי ראש תמיד שהיא בבית, אז היא גם לא חייבת לשים בזמן שאסורים. צריך שהאישה תקפיד לכסות את מה שהיא מקפידה תמיד.. 

מצוין שבדקתמחי
אז כמו בכל נושא יש כאן דעות ופסיקות שונות ושכל אחת תנהג לפי מנהג אבותיה, ושלא תרגיש נחותה יותר מאף אשה אחרת בגלל מנהג שונה.
אני חושבת שכולנו כאן נכללות בנשים הצדקניות שבזכותן נגאלו אבותנו ממצרים ובזכותן יגאל גם הדור שלנו
האמת שאני ישנה ללא... בעלי עם מס' גבוה ולא רואה כלום ללאאמהלה

משקפיים.

בתחילה ניסיתי כל מיני נסיונות

אבל חוויתי כאלו כאבי ראש שפשוט ויתרתי....

לא קובעת ח"ו פסק הלכה פה

בשבילי ובשביל בעלי זה בסדר.

ההלכה שהרב אמר לי היא זו-נביעה
צריך ללכת(!!!)לישון עם מטפחת בזמן נידות. זהו. אם נופל(ונופל) זה בסדר גמור!!! ההלכה היא ללכת (איך מדגישים..?) לישון איתה, אחכ זה בסדר שזה נופל! זה הבעל שלך, לא גבר זר הכל טוב.
בלי חרדות הלכתיות שמבאסות את החיים
איך הגעת לחרדות? רצון להקפיד על ההלכה זה לא חרדהפה לקצת
ומה הקשר שזה בעלי? עדיין יש דברים שאסור גם לידו בזמנים מסויימים.
זה גם מה שכתוב בספר של הרב אליהויעל מהדרום
לק"י

שאם זה נופל זה בסדר.
עד כמה שזכור לי (מקווה שאינני טועה).
נכון . גם אני יודעת ככה. ולכן פשוט שמה מטפחת וברור שהיא נופלמעין אהבה
אבל באמת לא חו'בת שזה בעיה

מה שיכל אולי יותר להחשיק ככה אני עושה בבית חולים אחרי לידה וכדומה- לישון עם כובע ברט כשה נח ופחות מחליק
או עם בובו
כן ב"המחי
בימים הראשונים אחרי החתונה הייתי מתעוררת ומגלה את המטפחת בקצה השני של המיטה, אבל בהמשך מתרגלים
מצרפת לך תמונות של הסוגים שאני משתמשת בהם, לי זה נח, אבל צריך למצוא את המטפחת המתאימה באמת, שלא תהיה רופפת מדי כדי שלא תחליק, ומצד שני לא לוחצת מדי
(זה כאילו מטפחת קשירה אבל היא מגיעה קשורה כבר, ויש בכל מיני בדים, כותנה, לייקרה)
עוד אחתמחי

תודה רבה!!פה לקצת
גם לי יש כזה וזה לרוב לא נופלבהריון שוב
יש לי כזאת עם סרט מובנהציף
ככה שהסרט החלקה לא מציק ולא על כל הגולגולת והבד נעים
לא ניסית לישון איתה..אבל יכול להיות שזה פיתרון
הולכים לישון עם ומזכירים לבעל שהכיסוי יכול ליפולבתי 123
ולא יסתכל עליך איך שהוא קם
את יכולה לישון עם כיסוי ולהניח אחד לידך ולשים אותו מיד כשאת מתעוררת
אני פשוט משתאה לנוכח הצדיקות של נשים כאן.. דיונים על כיסויהשם בשימוש כבר
ראש בשינה,מה יחזיק מעמד, תקשיבו, אני מרגישה גמד קטן!
כל הכבוד לכן!!!
ממש...תיתי2
אני לא נוהגת כך.
גם מבחינת צניעות בלבוש - הולכת עם מכנסיים וגופיות בבית גם בנידה.
זה בסדר מבחינה הלכתית לפי מה שאנחנו שאלנו.
אני גם.. רק לא מזמן גיליתי שצריךתמרי.
בנתיים עוד מעכלת את הרעיון. כרגע בנידה מסתובבת בבית עם כיסוי ראש, רק בחדר שינה מורידה.
מטפחת קשורה עם סרט החלקה בנוישירוש16
אישית, אני ממש לא מקפידה על כיסוי ראש בזמן נידה.

עד לפני כמה חודשים גם לא כיסיתי את הראש בבית.

בהתחלה בעלי היה בטוח שזו הלכה.
התקשרנו לרב והוא אמר שכשיש ילדים בבית אז עדיף מבחינת להוסיף ייראת שמיים ושכינה בבית. אבל זה בלי קשר לזמני נידה.
וואלה לא עושה את זהאורוש3
משתדלת להמנע מלהסתרק לידו או לפזר או להזיז את השיער. הולכת לישון עם קוקו מעפן כרגיל.
אני חובשת מעין כובע דרדס כזה (ככה בעלי קורא לו)מתואמת

הוא נוח יחסית, אבל האמת שהוא כן קצת מחליק תוך כדי שינה...

אני סומכת על המרחק בין המיטות (אנחנו מקפידים על מרחק גדול, ואחרי לידה גם שמים שם בד"כ את העגלה של התינוק) וגם על המספר הגבוה שיש לבעלי במשקפיים... כמובן, אם מתעוררת באמצע הלילה מרימה אותו בחזרה.

לישון עם כיסוי?! אני בהלם בחיים לא שמעתי על זהיהודית12
עצם המחשבה גורמת לי מצוקה. (הייתי שואלת מה הרעיון אבל מניחה שהתשובה לא תספק אותי כך או כך)
(שמירה על צניעות כנראה...)נפש חיה.
הרעיון הואפה לקצת
שכשאסורים אסור שמקומות שצריכים להיות מכוסים יהיו גלויים, שיער הראש הוא בין המקומות שאחרי החתונה צריכים להיות מכוסים...
@נפש חיה.
אני למדתי שזה לא אותו דבר כמו עם גבר אחראורי8
ההגדרה שנאמרה לי, שבימי הנידה מותר להיות ליד הבעל כמו שאת הולכת ליד האחים שלך/ אבא שלך בבית( איך שהיית הולכת ליידם כשגרת בבית בתור נערה).
שהמשמעות של זה היא שמותר עם מכנסיים צנועות, שרוול סביר לא חיבים ממש 3/4. וגם שלא חייבים כיסוי ראש( יש דעות שחיבים ויש שלא).
וזה שאסור לשיר בימי הנידה ליד הבעל, האמת ממד לא זוכרת שלמדתי שזה לכל הדעות, אני אפילו בקושי זוכרת הלכה כזו ולמדתי הדרכת כלות, אולי זה הוזכר בתור אחת הדעות , בכל אופן מעולם לא נהגתי ככה.
זאת המשמעות אצלך פה לקצת
אצלי גם בתור רווקה המרפק היה תמיד מכוסה ולא הייתי מסתובבת עם מכנסיים

כנראה שבאמת יש בזה דעות שונות...
אני ליד אבא שלי ואחי הולכת בצניעות מלאהיעל מהדרום
לק"י

הדבר היחיד שאני לא מקפידה עליו זה חצאית ארוכה, אבל שכן מכסה את הברך (אני לא לובשת חצאיות לא ארוכות).

היום גם אני עושה כךאורי8
אחרי 20 שנות נישואין, כבר לא מסוגלת ללכת לידם עם מכנסיים. אבל בנותי המתבגרות, לובשות בבית פיג'מות צנועות עם מכנס ארוך ושרוול כמעט עד המרפק, לזה הכוונה. כמו שנערה תסתובב ליד אח שלה בבית. לא יודעת אולי יש משפחות שזה אחרת בהן ולא יוצאים מהחדר עם מכנסיים.
האמת שגם מול ילדי אין לי בעיה להיות בלי כיסוי ראש ועם מכנסיים ארוכות. אף פעם לא ראיתי בזה משהו בעייתי
אני לא מסתובבת בלי כיסוי כל היום, אבל בבוקר ולפני השינה.
חייס להיות עם כיסוי ליד ההורים והאחים וליד כל העולםהיכונו
חייבהיכונו
לא זוכרת לגבי אבא ואחים , מותר להיות בלי ליד ילדייךאורי8
לא בדקתי את עניין האבא והאחים, אני לידם עם כיסוי, ככה מרגיש לי מתאים יותר.
מותר להיות בלי כיסוי ראש ליד הילדים שלך, גם מתבגרים. וליד נשים אחרות .
זו ההלכה הפשוטה.
לכסות ליד כל העולם זו חומרה, זכותך לנהוג בה. אבל ממש חשוב , לדעתי לדעת מה חומרה ומה הלכה. יש לזה משמעות בכל מיני מצבים.
לא חייב. צריך.כלה נאה
כבר אמרו -ורד הבר
סרט קטיפה, אני משתמשת בלילה במשומש שלי כדי שלא ילחץ.
ומחזקת את ידייך - לי זה לגמרי ברור שאני ישנה עם כיסוי כשאסורים. זוכרת שזה העסיק אותי גם לקראת סוף ההריון הראשון.
ושיהיה המשך הריון קל תקין ובידיים מלאות
תודה על החיזוק פה לקצת
יש לי אחד הרוס, אולי באמת איתו זה יהיה פחות נורא לישון
ובכל מקרה אנסה פה עוד כמה דברים שהציעו, נראה מה יהיה הכי מוצלח

אמן! תודה.
רק אני אשמח לדעת איך עושים את זה... מאד קדה...נפש חיה.
צדיקות!ירושלמית טרייה
כיסוי ראש עושה לי כאב ראש. כל הכובעים וכל המטפחות. שלא לדבר על הפאה.. אופטלגין בסוף היום.

ועכשיו שאני בבית כל הזמן כבר כמעט לא לובשת כיסוי ראש. רק לפעמים בבוקר, עד שהוא מתחיל להציק ומושלך על איזה מדף אחר כבוד בהזדמנות הראשונה..
יש לי מטפחות סגורות כאלהכן אני

שהם כאילו עם קשר, ולא צריכות התעסקות.

אני ישנה איתן תמיד.

הרבה פעמים זה מחליק/ נופל.

כשמותרים- אני לא מחזירה

כשאסורים- אם מתחיל להחליק אני מסדרת.

ובכל מקרה בעלי לא כל כך רואה.

הוא קם מוקדם, כשעוד יש חושך...

סתם שאלה- למה לישון עם כיסוי ראש כשמותרים?אורי8
מה המטרה של הכיסוי? כשאת עם בעלך ואתם מותרים זה הזמן לגילוי....בשביל זה את מכסה את השער כדי לשמור אותו למקום הנכון...
נראה לי בגלל חינוך הילדים..לפניו ברננה!
הלוואי שהייתי המדרגה הזאת...!
התחלתי בעקבות השרשור בה לשים כיסוי ישר כשקמה לפני שמתלבשת ומלבישה את הילדים אם הם קמו לפני...
מהממת!מחי
התרגשתי. הרבה יותר קשה לקבל על עצמנו הרגל חדש מאשר להקפיד על מה שנראה לנו ברור מאליו
תודה! האמת שזה קצת מוזר..לפניו ברננה!
אמא שלי תמיד כיסתה את הראש לידינו, גם באמצע הלילה...
אני לא רגילה לזה, כי בהתחלה זה רק שנינו, ואז תינוק קטן שלא מבין..
עכשיו יש ילד בן 3, הוא לכל הדעות מבין...
פתאום' קלטתי שזה קצת מאוחר להתחיל.. 😏
מצטרפת לתמיהה...חדשה ישנה
בלילה אתם לבד, לא עם ילדים...
לא קורה שאת קמה לילד באמצע הלילה או שהוא בא אלייך למיטה?מנסה לעזור

לי זה קורה לפעמים.. 

קורה מלא..חדשה ישנה
אבל הכל חשוך והם כאלה עפוצים שבכלל לא רואים משהו.
(לא מבינה איך זה לא מפריע לבעל שלכן..
אבל קורה שאני ישנה לא ממש בצניעות אז שמה על עצמי משהו כשאני קמה לילד.. )
אבל באמת אשריכן! אני לא בדרגה הזאת...
אז אצלי קרהמנסה לעזור

שילד (בן 4) קם לקראת בוקר ובא אליי והיה כבר אור והוא היה בהלם לראות אותי בלי כיסוי...

והוא שאל אותי למה אני בלי כיסוי...

אצלי הם רגילים לכן הם לא בהלםאורי8
האמת , נראה לי שזה מפספס את המטרה. אם בעלי לא רואה את השער שלי, מי כן יראה? למה הוא קיים ויפה?
ןזה שיש מישהי שעשתה את זה ושיבחו אותה לא אומר שזו הלכה , ללכת עם כיסוי ראש אפילו כשמותרים. אם אני לא טועה כתוב שבחים עליה וגם- רבות עשו כן ולא עלה בידן.
לא יודעת , אפילו לא מצליחה להרגיש שאני מעריכה את זה( אולי בעיה אצלי?) מרגישה שאם אלך ואשן כל הזמן עם כיסוי ראש זה כאילו אין טעם בשער שלי, אין לו שום מקום( ויש לי שער ארוך), משהו לא הגיוני לי. אמורים להסתיר את השער מכל העולם , כדי לשמור את היופי הזה לקשר עם הבעל, מוזר לי לישון עם כיסוי כשמותרים.
מאוד מבינה את המקום הזהמחי
אם היה לי שיער ארוך גם לי היה מפריע שהוא כל הזמן מכוסה.
אף אחת לא אמרה שזו הלכה שחייבים כיסוי ראש כשמותרים, הפותחת שאלה לגבי הזמן שאסורים. ובין אלה שמקפידות שהילדים לא יראו אותן בלי כיסוי ראש, יש כאלה שמעדיפות שיהיה כך גם בלילה.
לגבי הבעל, הוא רואה את השיער בזמנים מסויימים. (לי אישית זה מרגיש עוד יותר מיוחד כך)
את רגילה ככה אז ברור שמוזר לך,שגרה ברוכה
או שאת לא מבינה וכו'(פחות מתחברת למילים "לא מעריכה"..)
אני למשל זה לא אישיו אם הילדים רואים אח לא כי אני מאחרי החתונה עם כיסוי ראש לא משנה אם בבית או לא.. עצם זה שאני נשואה השיער שלי מכוסה.
זה ככ ברור לי והגיוני שאני קוראת פה את הנשים שלא עושות כך ו*לי* זה מוזר ולא הגיוני אחרת
ואני חושבת שיש עוד כמה דברים,שגרה ברוכה
שאנחנו שמורות רק לבעל..
השיער נכלל אצלי בכל הדברים הנל🙂
אני מניחה שלא התכוונהסורבה
שלא מעריכה את מי שמהדרת אלא את עצם ההידור. שהיא לא שואפת לזה.

לפחות כך הבנתי
כן, זו היתה כוונתיאורי8
אני מעריכה פה כל אשה , התכוונתי שלא הבנתי למה זה הידור.
בתפיסה שלי ובאיך שלמדתי כשאשה מותרת לבעלה זה הזמן להראות את היופי שלה( מתייחס למי שכתבה שגם כשלא היו ילדים ןהיא ובעלה לבד בבית , היא שמה כיסוי ראש). וזה מתייחס גם לעוד עניני צניעות, בעייני זוג צעיר ללא ילדים, יכול לסגור תריסים ולהתלבש כרצונו. האמת, לא מבינה איך אפשר לחשב שזה בעיתי או פרוץ. לכל כח שה' ברא יש את המקום שלו וכשאשה מתלבשת יפה ולא לפי גדרי הצניעות של החוץ כשהיא לבד עם בעלה בבית, זה לא פרוץ, זו קדושה!
כשיש ילדים , זה כבר נכנס לחדר. לא אתווכח עם מי שרוצה לכסות שער בפני ילדיה, ומבינה שיש דעות שיש בזה מעלה. אבל כשאין ילדים? לא מצליחה להבין מה הידור בזה.
ממש מסכימה איתךמיואשת******
אבל זה מה שאני מנסה להסביר,שגרה ברוכה
תא נכנסת פנ למה שאר הנשים עושות אבל מה שאני עושה ואיך שאני עושה זה לא הידור. זו אני. זו הלכה מבחינתי. זה טוב לי, הזוגיות שלי טובה והכל בסדר. ממש לא רואה את זה כהידור. כל מה שכתבתי פה זה לא הידור שאני עושה אלא ניסיתי להסביר שככה אני עושה כי ככה חונכתי. שכל אחת תעשה הטוב ביניה .כשאני שקוראת על נשים שלא מכסות כן מכסות לובשות מכנסים לא לובשות. וחלק דברים שאני לא יעלה על דעתי ללבוש לא בפנים ולא בשומקום לא אגיד יואו זה מוזר. מה הלכה בזה? מה הקטע ? למה מועיל? זה מוריד וכו'. זה לא הידור בשבילי בכלל... אולי אני תמימה בדרכי לא התכוונתי לפגוע באפחת ומקווה שגם את דרכי שלי ניתן לקבל. לא זקוקה להערכה וכפיים. לא שיניתי הרגלים והכל בסדר חיה באושר עם בעלי המהמם!!
מאחלת לכולן להיות שלמות איך שהן ולעשות הטוב ביותר שהן יכולות! ו.. זהו. מיציתי
את מדברת על עצמך ואיך שגדלתסורבה
אבל תעברי על כל השרשור, יש כאן הרבה התייחסויות הלכתיות. לכן התגובות האלה.
לא אמרתי פה שום דבר שהוא הלכה,שגרה ברוכה
לכולן. הדגשתי שוב ושוב שזה לי ולחיי אני לא רב ובטח לא מורה פה שום הלכה על גבי פורום באינטרנט⁦️⁩ היו פה מגוון דעות. כל אצת שיתפה כיצד היא נוהגת. דיברתי רק על עניין המוזרות ומה שנראה מוזר כי הוא שונה מהחיים אצל כל אחת ואחת. ולגבי הידור או לא הידור.. . לא חושבת שמישהי פה הגדירה הלכות.
לא אתסורבה
דיברתי על כל השרשור
זכותך לחיות איך שאת רוצה ואיך שטוב לךאורי8
פשוט זה הוצג פה( אולי לא על ידך כבר לא זוכרת) כהידור, כמשהו שראוי לשאוף אליו. וכתבתי את התפיסה שלי בעניין. זהו , אין פה ביקורת אישית על אף אחת, שכל אחת תעשה כרצונה.
אין כזה דבר- זו הלכה מבחינתימיואשת******
זו לא ההלכה. אין מי שיגיד לך שזו הלכה
כך חונכת- מצוין
כך את עושה- יפה מאד
אבל זו לא הלכה. אין אפור פה או שמשהו הלכה או שלא.
משהו הוא לא הלכה ״מבחינתך״
בוודאי שיש,שגרה ברוכה
הלכה אני מתכוונת שאין על כך ויכוח וכך אני עושה . לכן אני קוראת לזה הלכה. שבשבילי. והדגשתמ את זה הלוך וחזור ,בשבילי זה הלכה. כמו לא לחלל שבת. זה בשבילי. ובשביל מישו אחר לא לאחר לפגישה חשובה או לבקר את הסבתא בבית אבות פעם בשבוע זה בשבילו נתון שעושה לא משנה מה. זה הכל... אם מישהי קראה את זה וחשבה שזו הלכה במובן של הלכות שולחן ערוך ולקחה את זה לביתה אז חבל.. אני אישית לא לוקחת שום סיפור/שיתוף פה של הנשים היקרות כהלכה בשבילי במובן של שולחן ערוך. לכך יש רב ובעל וכו'. חבל שלקחתן הכל ככ קשה. אדע לשתף פחות בעז"ה
שוב. המעשים שלך מקסימים והניסוח שלך בעייתימיואשת******
כמו שאני לא אסביר לה לאף אחת שורוד בשבילי זה טורקיז. ובטורקיז אני מתכוונת לכך וכך. וזה המשמעות של טורקיז.
את לוקחת המילה הלכה ועושה ממנה משהו אחר. ומשווה בין משהו שהוא לא הלכה לחילול שבת.
אם תוציאי מכל השיח את המילה הלכה אז הכוונה שלך תהיה ברורה והסיפור שלך מקסים ואין ויכוח ואין סיבה לומר לא אשתף יותר.
כל מה שמנסים לומר לך פה שאת לא יכולה לקחת משהו ולומר שהוא הלכה. מבחינתך או בשבילך או כל ניסוח אחר.
הלכה היא הלכה. מנהג הוא מנהג. הידור הוא הידור. כל דבר יש לו הגדרה ביהדות מה הוא ולמה הוא.
אפשר לומר אני בחיים לא אלך ככה כי כך חונכתי. וכל אני חושבת לנכון. בלי להכניס את המילה הלכה לשיח על משהו שהוא לא הלכה . וזה חידוד חשוב כשכותבים דברים בפורום
האמת שבאופן כללי כדאי לדעת מה הלכה ומה לאמיואשת******
בפשטות על חילול שבת בשוגג בימי המקדש מקריבים קרבן ומי שנפלה לה המטפחת בשוגג גם לפני בעלה בזמן שאסורים לא חייבת בהקרבת קרבן
יש השלכות גם בימינו וחשוב לכל אחת לדעת מה הלכה מה הידור מה חומרא וכו.
את בסדר גמור .היכונו
אני גם בדעה הזו. וזה מה שאני עושה.כלה נאה
זה גם נחשב לשם שמים. זה לבעל!
מסכימה איתך. ממשאורוש3
ולא מכסה גם ליד הילדים בלילה או על הבוקר או אם נפל. אולי ישתנה כשהבן יגיע לבר מצווה או משהו. נראה.
מצטרפת לשאלה, הרי כ"כ הרבה אנרגיה, זמן וכוחאוהבת טבע
צריך בלשמור על השיער, לסרק, לחפוף, לסדר אותו כל הזמן מתחת לכיסוי ולסחוב אותו כל החיים מוסתר רק בשביל הבעל!
ואז לכסות אותו גם כשנמצאים רק איתו בהיתר????
תודה על התגובה שלך. חייב להיותיום שלישי
בשרשור גם הצד השני של המטבע.
מסכימה איתך לגמרי.
זה בהנחה שהשיער שלך במיטבו🤣יעל מהדרום
לק"י

אצלי כרגע עם מטפחת אני הרבה יותר מהממת

(ויש לי שיער יפה. לפחות היה).
באמת שואלת. מה הבעיה שילד יראה את אמא בלי כיסוי?כלה נאה
איפה כתוב שזה אסור?

לפי ההלכה מותר להיות בבית בלי כיסוי. ועוד יותר אם תבדקי. כתוב שגם בחצר שברשותה מותר. וגם אם משהו דפק בדלת לא חייבת לכסות. לא שאני עושה את זה.
מי שרוצה להחמיר כמו קמחית אשרייה.

לא כתוב שאסור. זה לשם חינוך...אמהלה

אבל1234אנונימי
למה זה נקרא חינוך אם זה לא משהו שצריך לעשות?
שואלת באמת.
השרשור הזה גורם לי להרגיש רע עם עצמי. אני עושה כמו אמא שלי, ולא מקפידה על כיסוי ראש לא כשמותרים ולא כשאסורים. ואני מנסה להבין האם אני חריגה ולא בסדר, או שפשוט כאן הרוב מחמירות...
אני אסביר.. אצלנו באופן אישיבתי 123
הולכים עם כיסוי ראש מלא כל הזמן גם בבית גם בלילה מבחינה רוחנית זה משפיעה גם על הילדים ויש לזה מקורות.. הסיפור של קמחית למשל
אבל נשים שלא ומכסות רק בימים שצריך אז עניין החינוך הוא כמו עם המיטות כדי שהילדים לא ירגישו שיש הבדלים בין זמנים מסויימים
ואת .. למה את צריכה להרגיש רע עם עצמך? אם זה המנהג שלכם אז הכל בסדר אם את רוצה תשאלי רב באמת מה אומרת ההלכה לפי הפסיקות אצלכם
תודה❤1234אנונימי
הסברת יפה
המנהג שלנו הוא שלא חייבים לכסות גם בימי נידהאורי8
וגם לא מסתירים את הפרדת המיטות. כשאסורים מפרידים , כשמותרים , מחברים.
מוכנה לחפש מקורות מדוייקים בשבת , בלי נדר.
לא זוכרת כי נוהגת ככה כבר 20 שנה.
זוכרת שכך אמרה לי המדריכת כלות, וגם בעלי אמר שלפי הרב שלו לא חייבים.
לכל אחד מנהג שונה היא שאלה מה ענייןבתי 123
החינוך פה אז עניתי
אולי פשוט רוב הכותבות בשרשור הזה נוהגות כך סורבה
(אני לא)
מחוסר ידיעה וחוסר לימוד עצמי - נוצרו אינספור החמרותקרן-הפוך
מעבר להלכה הכתובה.

הנורמה הרווחת בציבור היותר דתי והיוצר מחמיר היא ללכת אחרי רב מסויים, להתייעץ עם רב מסויים כיצד לנהוג בכל דבר בחיים.
וככה עם הדורות נוצרו מנהגים ונורמות התנהגות שהם מעבר להלכה הפסוקה - רבנים הוסיפו חומרות, ציבור השומעים להם קיבלו על עצמם את אותם חומרות, ומדור לדור עוד נדבך ועוד תוספת לחומרות.
תודה על המקור!סורבה
את ממש ממש לא צריכה להרגיש רע.כלה נאה
מבחינת חינוך.. כתוב על זה דברים חשובים.

אבל חינוך זה לא רק שלא יראו את אמא אף פעם בלי כיסוי. הילד יודע יפה מאוד שבחוץ אמא מכסה את הראש.

מכירה מישהי שאפילו הולכת עם שאל. באמת צדיקה שמקפידה מידיי על צניעות. ושני הבנים שלה ירדו לגמרי מהדרך.
מצד שני יש נשים שהולכות עם פאות לא הכי צנועות והבנים שלהם הולכים בדרך התורה. לא יודעת כבר מה משפיע על מה.

אני באמת ניסיתי לישון עם כיסוי אפילו שאמא שלי לא. אבל הכאבי ראש שהיו לי. וגם לא נח לי בכלל. בעלי אמר לי שלא צריך. והוא מקפיד לשון עם כיפה רק שנופלת לו. ואני סומכת עליו. ירא שמים שלומד תורה כל היום.
אז תרגישי טוב.
גם לי קצת עשה רע..חדשה ישנה
אני מכסה את הראש תמיד.
בלילה אף פעם לא, גם לא כשאסורים.
ובבוקר אני קמה בלי כיסוי ראש, לא שמה אותו על השניה הראשונה, קודם נוטלת ידיים, קמה לתינוק, מניקה, אחרי כמה זמן מתלבשת כולל מטפחת.
אם נפל לי באמצע היום אני לא מיד מחזירה, אחרי כמה זמן...
אלו הנהגות של החמרות יתר. לא הלכה מהשולחן ערוך, .קרן-הפוך
רמב״ם ושאר ענקי הפוסקים.
אין סיבה להרגיש לא נוח ולא נעים מצפונית.
לא לנהוג בחומרת יתר אין זה אומר שאת לא מקיימת את ההלכה.
ברור שזו לא ההלכהחדשה ישנה
אבל זה בכל זאת עשה לי קצת רע.. לא יודעת למה.
האמת, אני גם לא שואפת לשם.
לא מבינה את הקטע לישון עם בעלך במיטה בכיסוי ראש.. נראה לי אם אני אשן כך, בעלי ייפגע...
חפשי את תגובתי למטה. את ממש נורמליתאורוש3
דווקא לא עשה לי רע בכלל. למה רע??מיואשת******
קצת תדהמה ומשיכת כתפיים. זה הכל.
אני לא מכסה בבית אף פעם.
תרגישי נוח, תמיד בשרשורים כאלו נראה שכל העולם צדיקים כמו משה רבינו.
לילדים צדיקים יש המון סגולות. באמת, שמובאות בגמרא, להריח הדסים, לומר פרקי תהילים כבר לא זוכרת את הכל. מבטיחה לך שאף
אחת פה לא יודעת ולא עושה את רובן.
אלא מה הסיפור של קמחית התפרסם (בטח על ידי איזה מחנכת דגולה פעם) ומחא נשים אימצו אותו כהלכה.
קמחית גם הביאה שכנות שיחזיקו לה סדין כשהיא מתקלחת. מישהי פה עושה את זה? לא שזה נראה לי צנוע במיוחד להיכנס עם שכנות במקלחת בשביל שהקיר לא יראה את השיער, מוזר לגמרי. אבל בסדר. כל אחת ומנהגיה והכל טוב. להרגיש רע בגלל מנהג של מישהי אחרת? כשאת
אוכלת בפסח קטניות/ שרויה זה עושה לך רע כי יש כאלו שמחמירים על זה? מה זה לא....
תשני טוב
העלית לי חיוך 1234אנונימי
את צודקת,
פשוט זה לא שבדקתי את זה פעם. עשיתי מה שאמא שלי תמיד עשתה, אז זה כן גרם לי להרהר האם זה בסדר, כי לא בדקתי בעצמי...
רק בקשר למקלחת של קמחית פעםבתי 123
לא היה חדר אמבטיה נפרד וזו הכוונה
הכוונה שהיו מכסות לה את הראש עם סדין כדי שקירות ביתה לא ייראהיכונו
את שיערה
לא ייראו את שיערה. זאת הכוונההיכונו
כן קירות ביתה. בימינו המקלחת מופרדתבתי 123
משאר הבית לא כמי שהיה פעם
אכן כן. ובינתיים הן ראו אותה. מוזר, לא?מיואשת******
להקפיד שקיר לא יראה שיער כשהשכנות רואות לך את הגוף
כנראה שאנחנו לא מבינים את כל הסיפור
לא.. הן יצרו מעין אוהל ובתוכו היא הורידהבתי 123
זה השערה שלךמיואשת******
לא . זה מה שלמדתיבתי 123
אז זה פירוש של מי שלימדה אותךמיואשת******
עד כמה שידוע לי לא מפורש בגמרא מה ואיך.
אצלנו לא מקובל לפרש על דעת עצמנובתי 123
בלי מקורות גם לא מורות וגם לא רבנים אשאל מה המקור אם מעניין אותך
אשמח לשמוע מיואשת******
עכשיו אני רק צריכה למצוא דרךבתי 123
לשאול בלי שאתקל בטעות במישהי מהפורום
את יכולה לשאול על הדרךמיואשת******
אם היא גם היתה עם בעלה עם כיסוי. אם כן אז למה לא נוהגות כל אלו שהולכות בדרכה גם כך? ואם לא אז כן ראו קירות ביתה
🤔
את רוצה באמת לדעת...בתי 123
נשים שמקפידות ברמת צניעות כזו מקפידות גם בזמן שנמצאות עם הבעל ומורידות רק בזמן רחצה מכירה נשים שמורידות ממש רק כשסוגרות את הוילון אמבטיה
גם נשות השָאלִים טוענות שלבושןקרן-הפוך
מעוגן במקורות הלכתיים.

לטענתן, זהו לבוש יהודי נשי קדום.
קרן הפוך יקרה דיברתי על מקורבתי 123
לסיפור ופירושו
ואין צורך לזלזל במי שמהדרת יותר או מי שמהדרת פחות או שנוהגת בצורה אחרת
לא דובר פה על נשות השלים אלא על כיסוי ראש ויש המון דיעות בעניין הזה
הן גם מתקלחות בתוך ציפה של שמיכה.מארי
אמיתי. צילמו פעם הרצאה של אחת מהן במצלמה נסתרת. היא הדגימה איך מסתרקים כשהשער מכוסה במגבת, ואיך מתקלחים בתוך ציפה.
מעניין איך הן טובלות.
אולי מעט מהןמיואשת******
הנה פה בשרשור יש פה כאלו שמנסות להקפיד ברמת צניעות כזו וכותבות בפירוש שהם מורידות כשהם עם הבעל. ואני בטוחה שרובן כאלו. אולי יש מעטות שמשאירות גם עם הבעל, לא אביע דעה. אבל זה וודאי לא הרב
סליחה, לא להוריד כיסוי בזמן שנמצאים עם הבעלאוהבת טבע
זה ממש לא רמת צניעות גבוהה! זה לא קשור לצניעות בכלל!!!!
הצניעות בזמן הזה היא להוריד!!!!!!!!
צריך למצוא מצווה אחרת שהענין הזה יכלל תחת הגדרתה...
כדאי תמיד לכבד אתבתי 123
המנהגים של האחר זה מה שיפה בעם ישראל שכל אחד שונה ובכל זאת יש אחדות וחיבור.

מכבדת! באמת! אבל צניעות זה לא!אוהבת טבע
ואת קובעת מהי צניעות?בתי 123
אם ניתן את הדוגמה של מיואשת על פסח זה כמו שתגידי על ספרדים שאוכלים קטניות כשרות זה לא
באמת שקשה לי להבין למה אי אפשר לקלוט שיש כמה דיעות וזה לא אומר שאחת נכונה ואחת לא
אפשר להקיש מדיני נזיר בתורה.קרן-הפוך
הגמרא, במסכת נזיר, אומרת שנזיר נקרא בתורה חוטא - משום שמנע את עצמו מן היין.

ההתייחסות לנזיר כאל חוטא מוקשית מעט שכן מדובר באדם שבחר להתקדש ולהתקרב לקב"ה על ידי הסרת תאוות ומכשולים אפשריים;
לא זאת אלא שהנזיר אף נקרא קדוש (במדברו, ח).

אלא מכך שהנזיר צריך להביא קורבן חטאת, חז״ל הסיקו מחיוב זה שהוא אינו נמצא במעמד רצוי כל כך.

כך גם עם מעשים שלכאורה הם צניעות קיצונית.
תראי מה עניתי לכלה נאה שבת שלום!בתי 123
שבת שלום 💕🌹קרן-הפוך
גם חינוך ילדים זה לאכלה נאה
כי אם כבר יותר חינוכי זה לזרוק את הפלאפון בזה.

מה לעשות. כל אחת איך שהתרגלה.
יש לי שאלהכלה נאה
הבעל לא צריך להנות מהשיער של אישתו?
למה יכולה לחשוף אותו רק לוילון וקירות אמבטיה?

אישה צריכה לדאוג לספק את בעלה כם בזה. פת בסלו.
אני לא יודעת מהבתי 123
החובה של האישה כלפי בעלה בנושא הזה לפי מה שידוע לי החובה היא על הבעל אבל ברור שיש חובה לשמור על שלום בית ואם זה חלק מזה אז לדעתי בודאי
אבל תדעי שיש גם צד אחר שחשוב ומשמח אותם עניין הקדושה והצניעות
וכל העניינים האלו של הידורים צריכים להיות מקובלים על שני בני הזוג.

וסתם חושבת שהדיון הזה גלש לתיאורים פחות מתאים לפורום פתוח אז אפסיק כאן.. שבת שלום לכולן
צודקת! יש כניראה בעלים ששמחים מזהכלה נאה
אשרייך!
זה קשהה.
גם אני מכירה נשים כאלה^^כי לעולם חסדו
ועכשיו מעניין אותי לאיזו חסידות את משתייכת
מוזר לנו. לפני כ 2000 שנה היו אורחות חיים אחריםקרן-הפוך
בגלל לא היתה אפשרות להתרחץ בבית.

במקרה הטוב היו בתי מרחץ ציבוריים - המצאה של האימפריה הרומית, כפי שרואים היטב בעתיקות בית שאן, ובספרי ההיסטוריה, ושם גברים מתרחצים עם גברים ונשים עם נשים - בבית המרחץ ולא בבית.

סביר להניח שגברים ונשים טבלו במקווה - וזה היה מקום הרחצה שלהם. ולא התרחצו לא כל יום ולא לעיתים קרובות.
נכון בהחלטמיואשת******
יש המון שאלות על הסיפור הזה. והמון דיונים. אבל הוא כזה סיפור חינוכי טוב שאהוב על המורות שנראה לי שזה הדבק היחיד שרב הבנות יודעות על הגמרא, או לפחות הראשון. זה סיפור יפה וטוב ללמוד ממנו אבל עשו ממנו ממש אורים ותומים במקומות מסוימים
לפי מה שידוע לי מדובר רק על חפיפת השיערמחי
לא הגוף. כתוב שהיתה חופפת את שערה לכבוד שבת.
פעם לאה תקלחו כמו היום. ובטח שנשים לא ראו אתהיכונו
גופה.אם קירות ביתה לא ראו את שיערותיה בטח לא ראו נשים את גופה. היו מכסים אותה עם סדין מסביב. וכשחפפה כיסו מעל ראשה .
לי ניראה שפעם לא הייתה אמבטיה נורמלית כמו היוםכלה נאה
קירות היו אבל מי יודע אם בכלל היה דלת
או תיקרה בכלל.

בכל אופן מי שהולך לפי הזוהר מאוד מקפיד על השיער.

אף פעם אל תשווי את עצמך לאחרותתוהה לי
ולפי זה תקבעי אם את בסדר או לא.. האם ביחס לעצמך, טוב לך? את מסופקת מאיך שאת נוהגת? בעלך סבבה עם זה? מעולה.
חחח... פחדתי לכתוב פה את זהאורי8
אני לא נוהגת ככה, אבל יודעת שיש דעה הלכתית כזו.
וליד הילדים1234אנונימי
זו בעיה להיות בלי כיסוי ראש? עם מכנסיים?
זה מפתיע אותי
זה לא בעיהחדשה ישנה
(גם אני לידם ככה)

אבל יש מעלה מיוחדת לשמור על קדושת העיניים מגיל צעיר.
עונה לפי איך שאני🙂,שגרה ברוכה
אני נוהגת לפי זה שכשאני נשואה אני עם כיסוי ראש. זה הכל. עוד לפני הילדים ובלי קשר אליהם לא הסתובבתי בבית בלי כיסוי ראש .. כנל שהולכת לישון. כשאסורים אז מקפידה שהכל מכוסה טוב וכו'. אבל אין באמת הבדל מבחינתי.. ככה רגילה וגדלתי שככה אמא שלי🤗
טוב, כנראה קיבלנו הדרכה אחרת בענייןאורי8
אני לא מבינה למה כשאשה לבד עם בעלה, במיוחד אם עוד אין ילדים שלא תהיה בשיא תפארתה. בתפיסה שלי , וככה למדתי , כיסוי ראש הוא כלפי כל הגברים האחרים בעולם , כדי לשמור את השער לבעלי.
אם זוג צעיר לבד בביתו, והם מותרים, מה העניין להיות עם כיסוי ראש?
בעיני הפוך, ראוי להיות בלי.
לא נכנסת לעניין הילדים, יכולה להבין את מי שלא רוצה שהילדים יראו, למרות שלא נוהגת ככה.
מבחינתי מראה שת אשה נשואה,שגרה ברוכה
עם שיער לא מכוסה זה פרוץ. (לא מכלילה פה אפחת לא רוצה לפגוע) אני מתכוונת איך ש*אני* גדלתי אשה נשואה מכסה את השיער. לא משנה בםני מי. אז בזמן הקשר הגופני עם הבעל זה יורד מסתמא וכו' אבל סתם ככה? מכוסה.
שוב,ככב אני גדלתי וכל דבר אחר נראלי שונה ולא ראוי.
את אומרת שזה הפוך,לא מכבד לא ראוי שלפני בעל אני צריכה להיות במיטבי וכו'. הכל נכון. ואני באמת משקיעה גם בבית להראות טוב. אבל ראשי מכוסה כי אני נשןאה. לא חושבת שזה אומר שאני לא בשיא תפארתי כשאני ליד הבעל.. ובזמן שמותרים ועושים מה שעושים בחדר השינה⁦️⁩ ירד הכיסוי ראש כמו שאר הדברים
אתומרת לשמור את השיער לבעלך..,שגרה ברוכה
זה מבחינתי כמו שאני שומרת את שאר הגוף שלי שמכוסה בדכ לבעלי. אותח דבר. אז ברווקותי הגוף רק היה מכוסה ואחרי החתונה נוסף השיער אבל אותו דבר מבחינת כיסוי. שוב,זו הדרך *שלי*
כמה סיבותמחי
בגלל הילדים - הרבה פעמים ישנים עם תינוק בחדר, או שהם יכולים להגיע בלילה.
ויש גם כאלה שנשארות עם כיסוי ראש כל הזמן, בלי קשר לילדים או לא. גם לפני שהיו לי ילדים הייתי עם כיסוי ראש בבית ובלילה (ברעיון של קמחית )
ואו!בתנועה מתמדת
איזה קטנה אני לידכם🙈 אף פעם לא עלה לי אפילו במחשבה...
כמה דבריםכן אני

דבר ראשון- אני בכללי מתלבשת בצניעות. גם לבד בבית, גם רק עם בעלי.

דבר שני- בשביל לקרוא קריאת שמע. ממה שביררתי- מותר לי לקרוא קריאת שמע בלי כיסוי ראש, אבל אני מעדיפה עם. ולבעלי אסור לקרוא קריאת שנע כשהוא רואה אותי בלי כיסוי ראש.

דבר שלישי- אני הולכת לישון עם כיסוי ראש. הרבה פעמים בהמשך בעלי מוריד אותו, או שהוא נופל ואני לא מחזירה.

כןהנורמלית האחרונה
והיא נופלת מלא... אם אני מתעוררת, מסדרת אותה.
האמת. לא מסוגלת. ניסיתי והייתי קמה עם כאבי ראשכלה נאה
מבחינת הלכה אין איסור.
תלוי לפי מי נוהגים. יש מי שאומר שצריךיעל מהדרום
לק"י

אבל אצל הרב אליהו יש הסתייגות, שאם נפל מתוך שינה זה בסדר.
תלוי,שגרה ברוכה
אצלנו ההלכה היא שבזמן נידה אסור לבעל לראות את השיער יחד עם שאר המקומות המכוסים. מה שאני עושה זה הולכת לישון עם. אם נופל במהלך הלילה מה שבדכ קורה,כשאני קמה מסדרת. הבעל לא ילד קטן וכשקם לא מסתכל אלי אם אני חשופת שיער. (בזמן נידה)
יש מטפחות שלא מרגישים אותם בכלל,שגרה ברוכה
לי אישית הן ממש נוחות. כמו שהעלתה פה מחי
די אני בשוק אני גם לא שמעתי שיש עניין כזה..רות א

נשמע לי קשה בטירוף! 

סתם שאלה- מי שמקפידה על זה אז היא גם מקפידה לשים פיג'מה צנועה יותר בזמן הנידה? 

כן. בזמנים כאלה אני מתלבשת בדיוק כמו שמתלבשת כשיוצאת לרחובפה לקצת
מבחינת צניעות
ישנה עם חצאית?🙈בתנועה מתמדת
כן. תמידפה לקצת
או עם כותונת צנועההנורמלית האחרונה
מכירה הרבה נשים כמוה וכמוני
אני ישנה לרוב עם חצאיות טריקויעל מהדרום
לק"י

ככה נוח ונעים לי.
מכנסיים זה מחמם.

הייתי ישנה בעבר עם כתונות, אבל בגלל ההנקה יותר נוח לי חולצה וחצאית.

(ומבחינת צניעות אין לי בעיה לישון עם מכנסיים שעוברות את הברך כשאנחנו אסורים. העיקר שזה מכסה את מה שאני רגילה לכסות מחוץ לבית).
כןיעל מהדרום
לק"י

אבל גם ברגיל אני ישנה עם בגדים צנועים (הכי הרבה אצלי זה חולצה עם שרוולים קצרים).
כותונת צנועה בקיץ ובחוף עם מכנסכלה נאה
אני מקפידה על פיג'מה צנועה יותר (חלוק וטייצ' למקרה שיעלה)פיג'מה
ולא על כיסוי ראש..
נשמע לא נוח לישון עם טייץרק להודות
לי זה נוחפיג'מה
אוהבת מכנס קצר (כשמותרים) או מכנס חורפי (כשקר ממש) או טייצ...
מבחינתי טייץ זה רק לספורט (:רק להודות
אני ישנה עם כיסוי ראש שמותרים ושאסוריםאהבתחינם
ופיגמות עם מכנס.. ככה הכי נוח לי.
כל דלתא אצלי בארון קבוע
כותנות מדי פעם...
טיפ שלי.להרות כוחות
שמים 2 סיכות סבתא עם מטפחת קשירה פשוטה.
כלומר 2 סיכות מכל צד.
אני ישנה עם כיסוי ראש בד"כמנסה לעזור

ברט רשת קטיפה כזה...

משהו ש"הולך" בשנים האחרונות.

מחזיק מעמד יפה...

ואני שמה בעיקר בשביל הילדים. קמה אליהם לפעמים בלילה או שהם באים אליי. בלילה/ בבוקר.

(לפני כמה זמן הבן שלי היה בהלם כשראה אותי בלי כיסוי ושאל אותי על כך)

אני שוב לא יכולה להימנע מהתפעלות..!!!סתם מעניין אותיהשם בשימוש כבר
לדעת-בן כמה הילד שהיה בהלם?
כל הכבוד!
בן 4מנסה לעזור

הוא הסתכל כזה בהלם ואמר משהו...

אם הוא לא ראה אף פעם את השיער ברור שלא יבין מה קרהכלה נאה
באמת כל הכבוד לה. מסירות!

פשוט שמים כובע שיש בו סרט החלקההריון ראשון13

או סרט החלקה מתחת לבנדנה...

מצטרפת למצדיעות! אשריכןלאחדשהפה
תמיד הסיפור על קמחית היה נשמע לי נורא לא הגיוני, ופתאום אני קוראת פה על מלא נשים שממש חיות את זה!
גם אני מתפעלתסורבה
למדתי במסגרות די תורניות וזו פעם ראשונה שאני נתקלת בעניין הזה.
גם אני...אביול
טוב אז אספר לכן שלא באתי מבית ממש דתי ולא חלמתי לשיםהיכונו
כיסוי ראש. אבל אתן יודעות שאף אחד לא יודע לאן החיים ייקחו אותו. ומאז שיש לי בנים ב"ה אז אני כל הזמן עם כיסוי גם בבית גן בחדר גם ביום וגם בלילה וזה לא פשוט אבל שווה. אם רק טיפה המטפחת יורדת כולם מעירים לי גם בעלי אבל רציתי לכתוב שכבר כמה שנים אני גם כל הזמן חושבת על קימחית שאפילו כשהיא חפפה כיסו לה את השיער. כמובן שזו דרגה מאוד גבוהה ואיפה אני בכלל. אבל אני כל הזמן חושבת על זה שקירות הבית יעידו מה עשינו ואיך התהלכנו וזה לא מרפה. התמונות של הצדיקים שכל הזמן ניראה כאילו הם מסתכלים. אני לא מסוגלת להיות שנייה בלי מטפחת לידם. מכנסיים אין לי בכלל לבית כבר שנים גם לא של פיגמה הכל שמלות או חצאיות ארוכות זה לא בא ביום אחד .משתדלת.
אלופה!!פה לקצת
בעיני זה לא צנוע שבנים מעירים לאמא שלהם על צניעותאורי8
אני ובעלי קבענו כלל בבית. רק אני מדברת עם הבנות על צניעות.
וגם אם יש מה להעיר הוא אומר לי ואני מדברת עם הילדה.
ואם אחד הבנים מעיז להעיר לאחותו מייד אנחנו עוצרים את זה ואומרים לו שיש כאן הורים וזה לא התפקיד שלו .
נראה לי לא מתאים שבנים יעירו לאמא שלהם, אתא אם כן לא הבנתי את כוונתך.
אצלי ממש קטניםהיכונו
ההפך זה לא צנוע להם לראות אשה בלי כיסוי ראש.או אשההיכונו
שלובשת מכנסיים. הם ישר שואלים למה היא לובשת מכנסיים. ולחמותי כל הזמן אומרים למה אין לה מטפחת ואם היא רוצה שנקנה לה שמלה. זה החינוך שקיבלו והם חא מכירים משהו אחר וטוב שכך.
אפשר לחנך אותם גם למי ומתי מעיריםמיואשת******
ושלא מעירים לסבתא . סליחה אבלנכדים שמעירים לסבתא זה ממש איסור מוחלט. מצוין וטוב וחשוב לחנך לצניעות וזה לא סותר לחנך לזה שלא מקומם להעיר לסבתא שלהם
בדיוק כמו שאת מן הסתם לא היית מרשה להם לומר לה סבתא מלוכלך פה תנקי, ככה הם לא יכולים להעיר לה על צניעות. זה שההערה צודקת לא אומרת שמותר להם לומר אותה
ילד בן 3 זה מה שהוא מכיר. מה הפליאה. הוא בחינוך חרדיהיכונו
המורות עם מטפחת . האימהות וכל שאר הנשים שהוא רואה הן חרדיות. בקשר לסבתא היא גרה קרוב וממש כל הזמן איתנו ומה שקרה שהיא התחילה לשים כיסוי ראש בשבתות כבר שנתיים בערך בגלל שרצתה לרצות אותם וכניראה שזה עשה לה משהו. רק אגיד שהיא שומרת שבת כמעט 15 שנים. ומשתדלת בשאר הדברים.
אין קקשר לאיסור אם זה ילד קטן ותמים זה לא נער בן 16היכונו
שוב פעם הם ממש תינוקות מה זה גיל 3 זה מהתמימותהיכונו
זה היה פעם פעמיים וזהו. זה מה שהם יודעים ואני יודעת שסה השפיע עליה לטובה והיא שמה בסעודת שבת כיסוי מאז.
טוב, בגיל 3 זה באמת מתמימותאורי8
אצלי יש ב"ה בנים גדולים יותר.
רק רוצה לומר שלכסות ראש ליד הילדים שלך זה מנהג / הידור. לא ההלכה הפשוטה.
אומרת את זה כבת לחוזרים בתשובה שלא תמיד ידעו להבדיל בין מנהגים/ חומרות להלכות. ולפעמים זה מביא למתחים אישים או משפחתיים.
אם טוב לך עם זה , בכייף. אבל חשוב לדעת מה ההלכה ומה חומרה.
כי חומרות עושים רק אם הן לא מעיקות עלינו.
נשמע שטוב לך עם זה, אני לא מסוגלת להיות דבוקה למטפחת 24 שעות( למרות שרוב היום אני עם, גם בבית, כי בבית עם ילדים גדולים יש תנועה- חברים וכו...)
והתורה בעיני היא תורת חיים, צריך לחיות אותה בשמחה, לא בלחץ , ולחשש שהילדים יראן אותי בלי מטפחת זה לחץ, לפחות בשבילי.
וואיי.. קראתי וחשבת שאני כתבתיכלה נאה
כל מילה מיואשת******
לגמריאורוש3
יצא בשרשור פה כאילו האדרה לכל החומרות. ונשים שמרגישות קטנות ליד כל הצדיקות. אז אני לא הכי צדיקה בעולם ולא מתיימרת להיות. ויש לי עוד מליון טונות עבודת מידות לעשות על סבלנות, חוסר ביקורת, נתינה וכו'. מספיק לחיים שלמים ויותר. ויש בתורה ובמצוות מספיק אתגרים. נידה. טבילה. להתפלל בבית עם קטנים. לשמוח בחגים ולא רק להתקע בטכני. לפסח יש מליון הכנות גם רק בבסיס. בקיצור אני לא בעניין לחפש החמרות. כי יש מספיק אתגרים כדי לעשות מה שבאמת צריך בשמחה. אז מי שטוב לה להחמיר. סבבה. מאוד מכבדת את זה. אבל מעצבן אותי שיוצא שמי שמחמירה צדיקה יותר ומי שלא אז היא קטנה ומעריצה. ממש לא. אולי הקטנה הזו מתפללת יותר בכוונה? יותר עובדת על מידת הכעס? אל תשפטו את עצמכן ביחס לפרט קטן שיש בנות בפורום שמחמירות עליו מעבר למה שבאמת חייבים!!
בהצלחה לכל אחת במציאת האיזונים הטובים לה ובחיי תורה אהבה ואמונה שמחים. כולכן מהממות.
מאה אחוז צודקת!כלה נאה
מצטרפת. אני מרגישה לגמרי שלימה עם עצמיתיתי2
יש כל מיני חומרות שאנשים עושים. בסדר.
זה לא אומר שום דבר על עבודת ה' שלי האישית.
מציעה לא להשוות...

לי עושה טוב להיות משוחררת בבית.
עושה טוב לעצמי
ולזוגיות.
באתי מבית דוס ומקהילה דוסית
והשחרור הזה עושה לי טוב בנפש ובגוף.
כמו שרבנית אמרה לי פעם- עדיף לתת לבנות שלך להיות משוחררות בצניעות בבית, כדי שלא ירגישו צורך להשתחרר בחוץ.
בחוץ אני צנועה לגמרי.
גם זה כבר לא ברור מאליו ולא קל לשמור.
(על אף שגדלתי באווירה מאוד תורנית - אבא רב וכו' - אמא שלי הולכת בלי כיסוי ראש בבית, גם בנידה.
כשמדריכת הכלות אמרה לי שצריך לכסות את הראש
היה לי ברור שזה בסדר לא... וידאתי עם אבא שלי וזהו.
אחרי החתונה מתברר שהרב שלימד את בעלי אמר לו מלכתחילה שאין צורך, ושמותר פיג'מה קצרה... העיקר לא בגדים מעוררים)
מאוד מאוד חשוב! אחרת הילדים גדליםבתי 123
מבולבלים
כמו שרשמתי אצלנו מאוד מאוד מקפידים אבל כשהייתה שאלה מהכיוון שלהם הדגשתי שזה רק הידור ולא הלכה
אני מקשיבה לרב מוצפי . והוא אומרנלשים כל הזמן.אניהיכונו
לא אומרת שזה בא ביום. ולא אומרת שזה פשוט אבל מתרגלים וגם רואים ישועות
אז יש עוד דעותאורי8
וגם יש הבדל בין הנהגה טובה להלכה,
הלכה היא חובה, הנהגה טובה היא רשות כשהיא באה בטוב. בשביל הלכה מתאמצים גם כשמאוד קשה. כשיודעים שמשהו מסויים הוא חומרה , בודקים שההחמרה לא גורמת לקשיים בתחום אחר, כמו מידות, שמחה, לא מביאה לעצבנות או לחץ ורק אם ההחמרה באה בטוב לעצמך ולמשפחתך נוהגים בה. לכן חשוב לדעת מה הלכה ומה חומרה.
באופן סופי אני ממנה אותך לדוברת שלימיואשת******
זהו. אני מיותרת לגמרי. אחזור עוד כמה שבועות לבדוק מה שלומך 😛😁
תודה...אורי8
חחח... נחמד שאת מסכימה איתי
חח מצטרפתאורוש3
@אורי8 אני מאוד אוהבת לקרוא אותך. דווקא כי את עם ילדים גדולים ומקום אחר בחיים ממני. סוג של כיוון שאני אוהבת.
וואי מסכימה לגמרי!רות א

כיף שיש גם תגובות אחרות

ואני גם לא בעד להחמיר במה שלא צריך במיוחד אם זה יוצר מתחים וקושי. 

עדיין תמוהה קצת בעיני העניין של ההחמרות האלה, אבל מבינה שכל אחת וההתנהלות שלה. מאמינה שגם למי שלא מקפידה על זה יהיו ילדים צדיקים

גיל שלוש זה באמת משהו אחרמיואשת******
לא כתבת את הגיל בהתחלה אז לא ידעתי
וכל הכבוד לחמותך. באמת בלתי רגיל.
כן נקודה למחשבה בהמשך החיים שהיא לא עושה ולא צריכה לעשות מה שאתם עושים והנכדים צריכים לדעת גבולות מה מותר ואסור לומר זה מאד חשוב.
אך אחד לא אומר לה מה לעשות.היכונו
ועוד סגולות לבנים צדיקיםמיואשת******
הזכות הגדולה ביותר: 10 סגולות לבנים צדיקים

שלא קיבלו יחסי ציבור כמו קימחית
אבל גם הן סגולות טובות מאד
אני לא עושה את זה כסגולה.פה לקצת
אותי לימדו שבזמן הרחקות מה שצריך להיות מכוסה ישאר מכוסה, וזה מה שאני עושה.
הבאתי את זה בגלל הכיוונים השרשור התפתח אליהם מיואשת******
וכמות הפעמים שהוזכרה פה קמחית
לא מתווכחת על מה שלימדו אותך בכלל. איש הישר בעיניו יעשה
איזה כייף שצירפת את הקישורהתמסרות
יש שם הרבה דברים שבקלות אפשר להצחזק בהם.
יישר כוח!
וואו...מעולם לא שמעתי על זה!!שקד ותמראחרונה
בטח לא שישנים עם כיסוי ראש גם כשמותרים... או כשביחד (הרי כל העניין זה שאין שום דבר על הגוף, והיו לבשר אחד)
אחד התחביבים שלי הוא כשקמים בבוקר ואם אין לי עבודה או צורך אחר לצאת ..להשאר עם פיג'מה כל היום🤣
ואף פעם לא שמעתי את הסיפור על האישה...
אפשר קישור?
אני בעצמי למדתי הדרכת כלות ...ולא שמעתי על זה בכלל! חידשתן לי!
אפשר לפרוק? בתקווה שלא יהיה אווטינגאנונימית בהו"ל

יש לי גיס דתל"ש, בזוגיות עם קונסרבטיבית.

אנחנו דוסים מתנחלים.

היא טבעונית.

הם פציפסטים.

עד כאן רקע.

הם עשו חנוכת בית אצלם, כיבדנו

מפה לשם בעלי התבקש להגיע בלי האקדח. כיבדנו

אני אחרי שיחה קשוחה עם בעלי על מצבנו, אחרי התברברות בדרך כי שלחו לנו כתובת לא ברורה+ פקקים של המרכז

אני כבר עייפה, רעבה ועצבנית, אבל בשעה טובה הגענו.

נכנסים לריח של מרק טוב, שבושל בבית. אני נזכרת שהוא אמר שהוא אוכל גם טרפות. מבינה שאני צריכה לוותר על המרק.

רואה פיצה קנויה, נרגעת, מגלה שהוא מחמם אותה בתנור.

מישהי דתייה מהמשפחה מביאה לביבות, אני בונה על זה, מגלה שגם אותם הוא מחמם.

מסתכלת מאיזו פיצרייה הפיצה, בודקת עליה בגוגל, כתוב שהיא כשרה ללא תעודה. מבינה שגם עליה אני נאלצת לוותר.

נזכרת באירוע חלבי שעשינו לא מזמן, כמה השקעתי שיהיה מכל סוג גם משהו טבעוני...

בעלי מרים טלפון לפיצריה ומבין שיש תעודה, עוצר את גיסי מלחמם את שאירות המגש של חומם. אוכלת משולש פיצה קרה, עם תוספות שאני ממש לא אוהבת. וזהו, כי אכלו מהמגש הזה גם כאלה שלא אכפת להם מכשרות...

וככה אני מסיימת את הערב עם אכזבה גדולה, עייפות, רעב, עצבים

אהה ושיעמום מנושאי שיחה לא מעניינים.

וואי וואיינעמי28

אנשים שיכולים להכיל מחבלים מרוב טוב הלב שלהם והראש הפתוח והחכם שלהם אבל אוכל כשר לחצי מהמשפחה, את זה הם לא יכולים להכיל 🤦🏼‍♀️

סורי שמחממת אבל הם בילתי

מילא הם היו עקביים עם יכולת ההכלה שלהם.

תחושה של לא רצויים....ללכת?מולהבולה

חמי וחמותי עושים מחר מסיבת חנוכה בבית והם גרים מאוד רחוק

אנחנו בכללי לא נוסעים לשם הרבה כי קשוח לנסוע עם כל הילדים

ממש רציתי שיסייעו לשבת כי זה הכי נוח אבל לא הסתדר כי אח אחד לא יכול להגיע וחשוב להם

שיבוא

הקטע הוא שעלינו מקשים

אם אנחנו מגיעים למסיבה זה אחרי הדלקת נרות ונגיע רק באזור 8 וחצי בערב.כלמשנה אנחנו מגיעים שכולם בקינוח!!!

אז אמרתי לחמותי שבוע שעבר שממש קשה לנו להגיע אז היא הציעה שנישאר לישון

בעלי כל חייו בתפקיד הילד המרצה של הבית. והם מנצלים את זה!!!! לו היא אמרה שקשה לה שנישן אצלה כי גם האח השני נישאר לישון..

אני תוהה לעצמי למה אנחנו אף פעם לא בעדיפות אצלה? לא מעניין אותה שאולי פשוט נחליט לא לבוא?

זה כך גם בפורים תמיד כי לא רוצה שנישאר לישון והפסקנו ללכת והיא די מרוצה , לא מתלוננת על כך.

אגב גם בשבת שבע ברכות של גיסי היא אמרה לי שובל שלא אמרה לבת שלה להישאר לישון על. (הבת גרה רבע שעה מהאולם שאכלנו בו)

מי שזוכרת היא לא הסכימה שנישן כולנו אצלה עם הילדים וגם לבת שלה יש ילדים!!! אז למה דוקא אנחנו לא????

אני כרגע תוהה האם ללכת בכללי קשוח לי ממש הנסיעה ועוד בפקקים של חנוכה עם תינוק וילדים קטנים

ועוד ביקשו שלא נבוא בידיים ריקות, זה מצחיק אותי להביא אוכל לסוף האוכל.... העיקר לומר שהבאנו

לי באופן אישי בא לא להגיע ולא לענות אם יתקשרו...למה אנחנו צריכים תמיד להגיע במסירות ייראה שלא אכפת להם בכלל

הכל זו תחושה שלי.... בעלי כמובן חושב אחרת כי הוא אוהב לרצות אתם

אני לא כתבתי על אנשים.כתבתי עלינובורות המים

וכבר התנצלתי אם זה פגע או נשמעמתנשא

לא לזה התכוונתי

אז אפשר לעצור את הדיון...

אני בהלם. לא יודעת איך להגיבמחי

שמעתי את הקטן שלי (בן שנתיים וחצי) בוכה, הלכתי לבדוק מה קורה כי אחד האחים מציק לו הרבה לאחרונה, אני מגלה אותו סגור בחדר והרגליים שלו קשורות. הלם!!

כעסתי מאוד על הילד (בן כמעט 7) ואמרתי לו שזה אסור ורק גויים רשעים עושים ככה, אבל תכלס אין לי מושג מה הייתי אמורה להגיב. רוצה לדבר איתו על זה מאוחר יותר לא מתוך כעס.

מצד אחד אני מבינה שזה מעשה שובבות ילדותי ולא משהו אכזרי כמו שזה נתפס בראש שלי, אבל אני בכל זאת מזועזעת מהרעיון 

אני פחות מופתעתoo

ילד בן 7 הוא עדיין קטן ושיקול הדעת שלו לא רחב במיוחד

הוא כנראה ראה בזה סוג של משחק

אין מה ממש לכעוס

הייתי אומרת בפשטות שאסור לסגור ילד אחר בחדר וכמובן שאסור לקשור אותו וזהו

הבעיה שזה לא עוזר כשרק אומרים לו שאסורמחי
הוא ממשיך לעשות דברים שאמרנו לו מלא פעמים שאסור
צריךoo

להשגיח עליו שלא יעשה

וגם להמשיך לומר מה מותר ומה אסור

בסוף זה אמור לחלחל

ילד בן שנתיים צריך השגחה מפני בן 7

זה הגיוני לגמרי 

כמובןמחי
אבל אפילו אמהות צריכות להתפנות לפעמים
הגיוני 😂oo
אם הוא היה ככה רק קצת זמן זה לא נעים אבל לא נורא
וואו באמת מלחיץכורסא ירוקה

לא יודעת מה הייתי אומרת לו אבל הייתי דואגת שאם שניהם בבית תמיד אחד מהם יהיה בטווח ראיה של מישהו בוגר.

יודעת שזה קשה על גבול הלא ישים, אבל ילד שמסוגל לעשות דבר כזה יכול לעשות גם משהו מסכן חיים שהוא לא מבין שזו המשמעות, ונראה לי שההשגחה פה מהותית.

סליחה אם אני מלחיצה

ואגב לדעתי ההתנהגות הזאת לא הכי תקינה לגיל. חוץ מההצקות לקטן הוא מתנהג בסדר? וההצקות הן ברמה הזאת? 

ההצקות בדרך כלל לא ברמה כזאתמחי

ודווקא עם דברים מסוכנים הוא ממש נזהר

כנראה שכאן הוא לא הבין את המשמעות של מה שהוא עושה 

לא ישיםחנוקה

אני חושבת שצריך להזהר לא להכניס כאלה רעיונות לראש של עצמינו

חברה אמרה לי שהיא לא הולכת לשירותים כשהיא לבד עם הילדים

וואלה לא נשמע לי תקין בעליל.

אמא היא גם בן אדם עם צרכים.

גם לי יש ילד שובב מאד מאד מאד

והוא קטן ולא מבין סכנה

ועדיין יותר הייתי חושבת איך למנוע מצבי סכנה לא עי השגחה מתמדת שלי

(אלא אם כן השגרה אצלכם זה ש2 ההורים בבית, ואפילו אז)

יש לי ילד בן 6. גם בת השלוש וחצי שלי מבינה מה הכוונה מסוכן

אז הייתי מסבירה שלקשור זה מסוכן.

מה שמסוכן הוא רק ברשות ובהשגחה של אמא. כמו לגזור, לחתוך, לקלף..

(אגב אצלינו יש מלא דברים מסוכנים באמת בגלל הקטן. גם מטריה זה מסוכן- כי בקלות משתחרר שם שפיץ דוקר. ועוד שלל דברים בסגנון. וגם גומיות קטנות זה מסוכן. ושקיות מכולת. ועוד ועוד.)

ואגב לשכב ככה 5 דקות ואפילו 10 זה לא כיף אבל לא מסוכן

אבל היא אמרה שהוא עושה גם מה שמסבירים לוכורסא ירוקה

ואני חושבת שיש פער בין לא ללכת חמש דקות לשירותים וכשאת יוצאת לוודא שאף אחד לא עשה משהו קיצוני לבין לתת להם להסתובב בבית חצי שעה-שעה ואז לגלות ילד כפות בחדר סגור.

וגם עם הפער, וואלה יש ילדים שאי אפשר ללכת איתם לשירותים. עם הגדול שלי ממש לא הבנתי למה אי אפשר להגיד לילד "שב פה רגע עם ספר אני תיכף חוזרת" בגיל שנה וחצי. וגם אני בזמנו חשבתי שהוא ילד ממש ממש שובב.

עם השניה שלי גיליתי מה זה שובב בקיצון (ואני אפילו לא יודעת אם באמת גיליתי איתה את הקיצון). בגיל גם יותר קטן וגם יותר גדול באמת פחדתי ללכת לשירותים, ולפעמים הרשיתי לעצמי ומצאתי אותה במצב מלחיץ. אז גם אם משהו נראה לא ישים, האלטרנטיבה היא לפעמים מחיר שאת לא רוצה לשלם  וכן יש מצבים וילדים שדורשים ממך למתוח את הגבול ואם צריך גם להביא בייביסיטר שתהיה איתך בבית.

את מצליחה להביא בייביסיטר שתהיה איתך כל היום בבית?חנוקה

השובב שלי הוא השלישי

וכן הוא מלמד אותי דברים שלא ידעתי..

על סיכונים וסכנות

ואנחנו ממגנים את הבית

אבל המחשבה שלי זה איך הבית יהיה בטיחותי ולא איך יהיה לי כל הזמן זוג עיניים עליו

אני באמת לא מתרחקת ממנו לחצי שעה.

בגדול שהילדים בבית אני איתם כל הזמן

אבל היא מדברת על ילד בן שבע! השובב שלי בן שנה וחצי ואכן אין שכל אין דאגות ויש צרות

(למשל, למדו בגן שאש חם ומסוכן0 אז הוא רוצה להכניס יד לאש לבדוק אם חם..)

בגיל 7 אמור להיות הבנה של סכנה.

ועם בן השש שלי, וגם בת השלוש וחצי- כן אני מצפה שדברים מסוכנים לא ייעשו.

דברים אסורים קורים מעת לעת.. 

פעם הם שחקו בשרוכים והכינו שרשראות וקשרו לצוואר

הסברתי שחוטים על גוף זה מסוכן

ואסור לקשור על יד על צוואר או על רגל.

וזה גם גרם לי להעלות את החוטים למקום לא נגיש לפעוט כי הוא לא מבין סכנות...

שימי לב שאמרה שעושה מה שאסור (סבבה לצערי גם שלי) אבל מה שמסוכן לא

לכן הדגשתי שאפשר להרחיב את מטריית הסכנות.

הזכרת לי שפעם אחים שלי קשרו אותי לכסאפאף

לא נרשמו נזקים לטווח הרחוק 😅

אחים עושים שטויות, לא הייתי הולכת ללא תואם גיל-אלא להבין מה קורה ביניהם, ולהעלים דברים מסוכנים.

(אקדח סיכות למשל, אני מכירה מישהו שהידק את אח שלו הקטן, והוא היה מעל גיל 7)

עשו לי משהו אחר, לא קשירה לכיסאכורסא ירוקה

לא יודעת אם זה גרוע יותר או פחות אבל בעיניי זה מזעזע. וממש יכול להישאר עם ילד לכל החיים.

אני גם חושבת שזה מאד תלוי מה הגיל של הילד שעשו לו את זה, כמה הוא מבין שזה בצחוק (וגם כמה זה באמת בצחוק), ואיך הקשר בין שני הצדדים - אם מדובר באחים שהם חברים ברגיל זה יעבור הרבה יותר בקלות מאשר אם כמו שהפותחת תיארה שהילד הקטן כבר רגיל שהגדול מציק לו.

ולגבי הסיכות, זה שזה קרה חא הופך את זה לנורמטיבי.. נשמע ששם זה נגמר בסדר ואני שמחה בשבילו, אבל הידוק יכול להיגמר ממש רע. זה ממש ממש מסוכן

ברור שהידוק זה רע!פאף

לכן אמרתי שצריך לדאוג שלא יהיו נגישים דברים מסוכנים ללא השגחה, כולל דברים כמו דלגית-שמעתי על אח שהחליט שאח שלו הקטן זה כלב וצריך להוציא אותו לטיול, בנס נגמר בטוב!

הקשר נורמטיבי בין אחים זה קשר שמציקים בו הרבה וגם משחקים ביחד.... וכשההפרש גדול-יותר מציקים😅

גם לילדים בני 7 אין יותר מדיי שיקול דעת...

יכול להיות שיש גם קושי אצל הילד, וצריך לדבר על הדברים, אבל גם לזכור שאחים מציקים ואין להם יותר מדיי שיקול דעת 

ברור שאחים מציקיםכורסא ירוקה

אבל בקשר נורמטיבי הם בגיל כזה כבר מבינים מה פוגע ומה לא.

גם אנחנו הלכנו מכות, אבל לעולם לא מכות כואבות. ואני מסכימה ששיקול הדעת מעורער אבל יש דברים שנראה לי צריכים להיות ברורים, לא מאליהם אלא כי ילדים נתקלים בסיטואציות ושומעים את התגובה של מבוגרים אליהם - ילדים מנסים להכנס לקופסאות/ארונות למשל, אז עד גיל 7 הם שומעים מספיק פעמים (בטח אם יש אחים קטנים) שזה מסוכן, וידעו שנגיד להכניס ילד למזוודה ולסגור זה דבר מסוכן, גם אם הם לא מבינים מה בדיוק הסכנה.

אותו דבר קשירה של ילד, בגפיים או בצוואר, נראה לי שעד גיל 7 ילד נתקל/מתנסה במספיק שטויות כדי לדעת שזה מסוכן ושזה משהו שלא ייעשה.

בחוויה שלי ההצקות הן יותר דווקא בין גילאים קרובים. אולי בגלל שזה מה שחוויתי זה מה שנראה לי נורמטיבי, לא יודעת.. כשאני קואה הצקות בהפרשי גיל גדולים זה נראה לי סימן לדינמיקה לא בריאה בכללי ולבעיה שמסתתרת תחת מעטה תמים ולא להצקות נורמליות

יש פה כמה דברים לא נכוניםoo
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים בגיל 7 מה פוגע ומה לא (וגם בגיל יותר גדול)

המכות שילדים הולכים הרבה פעמים כואבות

לא בהכרח שבגיל 7 יודעים שקשירה היא פגיעה

יש מלא הצקות בהפרשי גילאים כמו שיש חברויות בהפרש גילאים

עם חלק אני לא מסכימה, חלק לא הובנתיכורסא ירוקה
בקשר נורמטיבי לא בהכרח יודעים מה פוגע, אבל אם יודעים שמשהו פוגע לא עושים אותו (כשלא מדובר בריב נקודתי)

אישית אני מצפה מילד בן 7 להבין על דברים ספציפיים שהם פוגעים, אבל אולי במקרה קיצון באמת יש ילד שהגיע לגיל 7 בלי לשמוע מעולם שזה מסוכן  ואז הייתי בודקת טוב טוב מה גרם לו בגיל 7 להחליט לראשונה בחייו לקשור מישהו .

ילדים הולכים מכות כואבות. אמרתי שאצלנו בבית דאגנו לא להכאיב כשזה היה הצקות סתם. זה היה דוגמא לזה שאם ילד יודע שמשהו פוגע הוא *אמור* לדעת לא לעשות אותו

ברור שיש הצקות בהפרשי גילאים. הנקודה שלי היתה שהצקות כאלה, ברמה מסויימת ובטח אם הן סדרתיות, *לדעתי* מעידות על דינמיקה בעייתית

לדעתי (הלא מקצועית) זה תקין לגילדיאט ספרייט

זה נשמע מזעזע אבל הוא לא רואה את זה כמו שאת רואה.

הייתי מסבירה שלא תקין ובו זמנית מפקחת קצת יותר, כמה שאפשר כמובן. 

מבינה מאוד את הזעזוע שלך❤️מתואמת

נשמע לי שזה משהו שהוא שמע או ראה - מספיק שראה תמונה שמתארת את הגולים לבבל, וכבר הראש שלו חשב איך להמחיש את זה במציאות... ומי יותר טוב בשביל המחשה מאשר האח הקטן וחסר האונים?

בכל אופן, אמרת לו נכון, שזה משהו שגויים רשעים עושים, ולא אחים שאוהבים זה את זה.

נראה לי שבשיחה איתו תדגישי יותר את האהבה והאחווה שביניהם, וגם תנסי לנתב אותו שיסביר לך מה קורה לו לאחרונה, למה הוא מציק הרבה לאח הקטן. נשמע לי שבזה טמון הפתח לשיפור המצב, כך שלא יישנה מקרה כזה.

ואם את רואה שהוא לא מבין כשמסבירים לו דברים כגון אלה, אולי כדאי לבדוק לעומק אם ההתנהגות שלו תואמת גיל או לא...

ובינתיים כמובן כמה שאפשר להשגיח ולהגן על הקטן. (ומי כמוני יודעת כמה זה קשה, מאוד קשה......)

זה ממש לא כיף לגלות דבר כזהמדברה כעדן.
מזדהה עם התחושות שלך

אבל מה שעושים, מסבירים שזה אסור. ואם חלילה *זה חוזר* הייתי משתפת את הפסיכולוגית של הבית ספר... פעם אחת זה מעשה שטות... פעם שניה זה כנראה חיקוי וצריך להתערב יותר... נראה לי לפחות

עוד כיווןאיזמרגד1

אני חושבת שחשוב להסביר לו למה זה לא בסדר, חוץ מלהגיד לו שזה לא בסדר

לנסות לחשוב איתו ביחד מה אחיו הקטן הרגיש כשהוא היה סגור בחדר לבד ולא יכל לזוז 

תודה יקרות על כיווני המחשבהמחיאחרונה

בעזרת ה' אדבר איתו על זה שוב ביישוב הדעת.

כמובן שעכשיו אני רגועה יותר ויכולה לחשוב על זה בצורה יותר שקולה

אני מטאטאת ערימה ענקית של בלגן לכיוון הכניסה לביתתודה לה''
מכל הסלון והחדרים,

בעלי פותח את הדלת ומסמן לי להמשיך עם הטאטוא- קדימה, החוצה לחדר מדרגות🤣🤣🤣

מי זורמת על שרשור יציאות של הבעל (על משקל פניני ילדים)?

הוא באמת אלוף!חנוקה

לכן קשה לי להתלונן...

אמרתי לו פעם שלא פייר שאני לא יכולה אפילו להתלונן עליו...

אבל לגבי הטאטוא- כל הקאצ' שהוא משאיר באמצעעעע החדר

תוך כמה זמן ורמוקס אמור להשפיע?שמש בשמיים

הגיוני שהילד קיבל ורמוקס ביום שישי ועדיין מתעורר מסכן בלילות?

היו לו תולעים, ראיתי אותם. שמנו לו וזלין בפי הטבעת וזה עזר. ביום שישי נתנו לו ורמוקס ולא ראיתי שיפור משמעותי, עכשיו הוא התעורר בוכה ומסכן ולא ידע מה הוא רוצה והיה נראה בבירור שמשהו מציק לו, לא הסכים לי למרוח לו וזלין וחזר לישון ככה.

יש פעמיםתקומה

שמנה אחת לא מספיקה, ואז ממליצים לתת שני לילות ברצף.

כמובן אני לא גורם רפואי

אבל זה מה שנאמר לנו

תודה! אז לשאול את הרופא ילדים?שמש בשמיים

או שאפשר לתת על דעת עצמי עוד מנה?

זה שלךתקומה

אני נותנת חופשי עוד מנה

אבל לא לוקחת כאן אחריות

תודה על התגובה!שמש בשמיים
הרופאה שלנו אומרת לתת 3 ימים ברצף ואז שוב ביום ה10תודה לה''

הרופאה השנייה שלנו אומרת מנהגים אחת ואז אחרי שבועיים עוד מנה

זה פשוט הבדלים בין רופאים

יש כאלה שנותנים טיפול משפחתי ויש כאלה שרק למי שסובל...

ואיך אני יכולה לדעת אם נדבקתי ממנו?שמש בשמיים

אתמול בלילה הייתה לי תחושה ממש מציקה בפי הטבעת, אז הרהרתי שאולי נדבקתי, אבל איך אפשר לדעת על עצמי?

בדרך כללתקומה

אם ממש רואים את התולעים, ההמלצה היא לתת טיפול לכל המשפחה, בגלל שזה באמת מאוד מדבק. אבל בשביל זה באמת תצטרכי לבקש מהרופא

ולהחליף מצעים ומגבות, לכבס הכל ב60 מעלות.

שאלתי את הרופא והוא אמר לתת רק לושמש בשמיים

הוא לא בגישה של לתת לכולם כי לאחד יש (סה"כ הגיוני, השני עדיין עם טיטול אז נראה לי פחות מדבק ככה ואנחנו מבוגרים אז גם פחות יש לנו ממי להידבק והילד בטח נדבק בגן)

אולי לאור העובדה שמציק לי אז כן כדאי שגם אני אקח, צריכה לבדוק אם מותר בהריון והנקה...

אסור בהריון לפי מה שאני זוכרתתודה לה''
זה לא לגמריתקומהאחרונה

נכון

נגיד באתר של כללית, כתוב שמחודש רביעי היא נחשבת בטוחה לשימוש

בחודשים לפני כן, פשוט אין מספיק מחקרים אז צריך להתייעץ עם רופא לפני שימוש.

זו תרופה שיש לה שם רע משום מה, אבל מכמה רופאים ששאלתי, היא דווקא נחשבת בטוחה לשימוש. (ושוב, לא לוקחת אחריות על התשובות שלי בפורום, רק משתפת מידע)

משאפים לאסטמה ועצבנות ועייפות - קשור?אמא טובה---דיה!

הרופא אמר שלילד (בן 4) יש כנראה אסטמה, ונתן טיפול במשאפים לחודשיים - 

כל יום פעמיים, ובכל פעם 2 לחיצות מהכחול ו-2 מהכתום.

התחלנו לפני כמה ימים, והילד התחרפן. הוא עצבני בטירוף וישן המון המון.

יכול להיות שזה קשור למשאפים?

ובכלל קראתי את תופעות הלוואי בעלון ונלחצתי.

המינון שהוא לוקח נחשב גבוה?

יכול להיות שזה מהמשאפיםshiran30005

בהמשך שהגוף יתרגל כבר לא יהיה ככה אל תדאגי.

זה לא נחשב מינון גבוה הוא כבר גדול

אבל איך גיליתם רק עכשיו? מה היה בשנים קודמות?

הוא רגיל למשאפים בכללי?

הבן שלי מקבל מינון הרבה יותר גבוה (בן 3 עוד מעט) ואין לו תופעות כי הוא כל הזמן על זה 

העצבנות קשורה בהחלטגלסגולכהה

לגבי השינה אני לא מכירה תופעת לוואי כזאת.

תודה לכן על התגובות. מבאס. הוא ממש מסכן מזה.אמא טובה---דיה!

יודעות בערך תוך כמה זמן עוברות תופעות הלוואי?

וזה נכון שזה ממכר ושאחר כך אי אפשר להפסיק?

זה ממש תלוי בילד עצמו ובמצב.גלסגולכהה

סטרואידים זה לא ממכר, אבל יש תופעות לוואי ידועות. לצערנו אם יש מחלה שדורשת טיפול לפעמים זה הטיפול היחיד המתאים והוא מציל חיים.

אם את חוששת אפשר לקבוע תור לרופא ריאות לילדים

תודה רבה. היינו אצל מומחה ריאות, זה מה שהוא אמר.אמא טובה---דיה!

איזה תופעות לוואי?

הבת שלי מטופלת במשאפים לפי תקופות^כיסופים^

לא ראינו אצלה עצבנות במהלך השימוש במשאפים

ובטוחה שהרופא אמר לקח 2 לחיצות המכחול פעמיים ביום?

בעיקרון הכחול עד כמה שידוע לי הוא רק לזמן התקף..

לבת שלי היו התקפים חמורים שהיא הכחילה ונסענו איתה כמה פעמים למיון והכי הרבה אמרו לנו פעמיים לחיצה אחת מהכתום, ובזמן התקף פעם או פעמיים מהכחול

עכשיו נזכרת שלפעמים גם סטרואידים^כיסופים^
המינון יכול להתאים, זה לא חריגshiran30005

אולי זה מינון גבוה אם רק עכשיו התחילו לתת משאפים כי בדכ מתחילים עם 2 ליחצות מהכתום בלי הכחול/אפור.

אנחנו לקחנו תקופה ארוכה 4 לחיצות מהכתום ומהכחול יותר -בילד קטן יותר אז המינון לא חריג.

אבל- כן כדאי להתייעץ עם רופא ריאות טוב!! לא סתם רופא ריאות , לצערי יש לי ניסון מר עם רופאים סנדלרים...

זה לא נשמע לי מינון חריגטארקו

גם אצלנו זה המינון שניתן כבר פעמיים

ובזמן התקף אפשר משאף כחול בלי הגבלה.

פעם אחת קיבלנו גם 3 פעמים ביום מינון כזה.

עונה לכולן. אין לו בכלל התקפים.אמא טובה---דיה!

פשוט יש לו כל הזמן צפצופים מהריאות (בסטטוסקופ, לא בנשימה),

והמון דלקות ריאות חוזרות.

ברור, זה סטרואידים.. ממש משפיעאמא לאוצר❤אחרונה

לגבי העצבנות בוודאי

לגבי השינה דווקא הרבה פעמים זה עושה הפרעות בשינה אבל בטח גם קשור לפחות בעקיפין

עקירת שן בינה - איך מרגישים אחרי?מחי
קבעתי מזמן לעקור שן בינה ביום חמישי, וגם קבעתי יום הולדת לבן שלי עם כמה חברים ביום ראשון, ולא שמתי לב שזה יוצא 3 ימים אחרי העקירה. אני לא רוצה לבטל, אבל חוששת מאוד... מישהי יכולה לשתף מניסיונה אם אחרי 3 ימים כבר אמורים לחזור לתפקוד? יש כאבים עדיין?
אחרי שלשה ימים זה עדיין לא קלEliana a

לוקח זמן להתאושש

תלוי אם שן היה תחתונה או עליונה

תחתונה זה יותר זמן להתאושש

אם זו עקירה רגילה ולא כירורגיתנשימה עמוקה
יום יומיים גג להתאושש.. לפחות כך היה אצלי ועקרתי את כולן. חלק היה יותר קשה והייתי צריכה משככי כאבים יום יומיים חלק היה קליל וכבר באותו יום הרגשתי יותר טוב.
מאד אינדיבידואלי.. איך את בדכ כשכואב לך?כורסא ירוקה

אני לרוב סבבה במחלות/כאבים, וגם אחרי העקירות (כירורגיות) תוך יום יומיים הייתי בסדר.

בעלי חולה הרבה יותר בקלות וכל כאב חמור יותר אצלו ולדעתי לקח לו שבוע פלוס אחרי עקירה כזאת.

אני עקרתי לא מזמןחנוקה

מאד הזהירו אותי אבל תכלס עבר בשלום.

עם משככי כאבים לא הרגשתי כלום.

הרופא אמר לי שזה נורא משתנה משן אחת לשניה, תלוי מה י ש מתחת לשורש. לפעמים עובר שם משהו חשוב.

בנוסף מה זכן משמעותי אולי זה שי שהרבה הגבלה באכילה, ולפעמים נוטלים אנטיביוטיקה שזה בעצמו מחליש.

זה ממש תלוי מיקום ומיומנות של רופא וכו'אמהלה

בעקירה אחת לקחתי משכך כאבים שחזרתי הביתה וממחרת לא הרגשתי כלום

בעיקרה אחרת, אצל אותו רופא, היו ביומיים הראשונים כאבים חזקים שהצריכו משככי כאבים ועוד כשבוע+ כאבים שהסתדרתי בלי משכך.

מאוד משתנה. תלוי איך השן יושבת בתוך הפהואילו פינו

תלוי איפה השן..

ממליצה להיערך עם מלא משככי כאבים, אוכל קר ורך..

אחרי 3 ימים בדרכ הרגשתי יותר טוב.. לבעלי השן הייתה באלכסון ולקח המון זמן לעקור אותה וההתאוששות הייתה ממש קשה.. 

תלוי מאוד באופי העקירהכבת שבעים

לי היתה עקירה ממש פשוטה, יצאתי מהעבודה, הלכתי לעקירה וחזרתי מיד לעבוד... לדעתי אפילו לא לקחתי שום משכך כאבים

וואי שרשור בול בשבילימאמינה-בטוב
תכף יש לי תור לעקירה שן תחתונה כירורגית, מקווה ממש שיהיה סביל
מנצלשתשמעונה
אשמח להמלצה על רופא מומחה או פרטי לעקירת שיני בינה (שגדלה לרוחב)
פרופסור שלמה קלדרון. מצויןאנונימית בהו"ל
איזה אזור?מאמינה-בטוב
אני עקרתי במרפאה בירושלים (בבעלז)בארץ אהבתי

על פי המלצה של רופא שיניים מצוין שאני סומכת עליו.

הלכתי לשם פרטי, עלה לא מעט, אבל הרופא שיניים ששלח אותי לשם אמר שהמחירים שם יחסית זולים ביחס לפרטי.

יכולה לתת מספר בפרטי.

אני עקרתי אצל ד"ר אגטשטייןסטודנטית אלופה

גם שן שגדלה לרוחב והייתה קרובה מאוד לעצב והייתי סופר מרוצה.

מה שכן המחיר…

https://www.google.com/search?q=jerusalem+oral+surgery&rlz=1C9BKJA_enIL1144IL1144&oq=jerusalem+oral+&hl=he&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#ebo=0

תודה בנותמחי

זו שן עליונה, והיא לגמרי בחוץ אז מקווה שזה יעבור בטוב 🙏

לא אכפת לי לקחת משככי כאבים, אני פשוט זוכרת את עצמי אחרי פעם אחרת שעקרתי שהגעתי הביתה וישנתי שעות. אבל אני לא זוכרת איך הרגשתי בימים שאחרי 🙃

מתארגנת על אוכל רך וקר בעזרת ה'.

חוששת איך אסתדר עם הילדים... לא להרים בן שנתיים וחצי זה קצת קשוח 

לא לדבר ולא לצעוק עוד יותר קשוח עם ילדים בחופש 😆

קחי בחשבון שיכול להיות שעדיין לא תוכלי לאכול נורמלמרגול

וואי וואי חייתי שבוע על אוכל של תינוקות בגדול חחח

אבל זאת היתה עקירה כירורגית של 2 שיניים כלואות… גם בשני צדדים

מבחינת הכאב, אחרי 3 ימים אם שמרת שלא יזדהם, אמור להיות בסדר, בטח אם את עם משככי כאבים. 

אוי זה נשמע נוראמחי

ממה שהבנתי עקירה של שן כלואה זו החלמה קשה יותר.

ובשני צדדים, זה באמת חוסר יכולת לאכול...

הרופא רצה להוציא לי 2, אבל כרגע רק אחת מציקה אז העדפתי לעשות צד אחד כדי שתהיה לי אפשרות לאכול בצד השני

האמת טוב שעקרתי את שתיהן יחדמרגולאחרונה

אין סיכוי שהייתי חוזרת לשם חחחחחח

אז כבר עשיתי כל מה שצריך

אותה שאלה-על טיפול שורש? איך ההתאוששות אחרי?בורות המים

כמה אפשרי לקחת אקמול ולהסתדר ?

בעל במילואים וכו..

לי כאב מאוד ביום הראשוןמחי
בימים הבאים תפקדתי כרגיל, עם משכך כאבים 
אני עקרתי שן בינה מורכבת מאודסטודנטית אלופה
תחתונה, ששכבה לרוחב וב"ה אחרי יומיים כבר הרגשתי הרבה יותר טוב.
ב"ה! מעודד!!מחי
שאלה- טלויזיה בבוקר לילדאובדת חצות

יש לי נטיה לשים להם טלויזיה בבוקר

עוזר לי להתארגנות

והם כבר מבקשים באופן קבוע

זה נורא? שעה בבוקר?

איך אתן מתארגנות בבוקר בלי זה?אובדת חצות
הם קוראים ספרים או משחקים במשהו אצליכורסא ירוקה
אבל אם באופן כללי אין לך בעיה עם טלוויזיה, ואין לך קושי להרים אותם משם כשצריך לצאת אז לכי על זה 
אני בד"כ מארגנת ומיד יוצאיםשלומית.

אין זמן ביניים שהם משועממים.

קמים, מתלבשים, יוצאים.

אם יש לי ארגונים מעבר, משתדלת לעשות לפני שהם קמים 

את ממש פריוילגיתחנוקה

הילדים שלי קמים מאד מוקדם, עםה שמש.

בחורף זה סבבה אבל בקיץ בחמש ועשרה כולם ערים (זה לא קשור לאור זה קשור לשמש, כי החדר חשוך לגמרי)

זה לא תמיד בשליטתינו כמה זמן בוקר יש

(אכן הבוקר אצלינו ארוך וזמן מופלא שהם משחקים בו בכיף. אני מלבישה ממש בסוף, אחרי שהתיקים ארוזים ואני מוארגנת להוציא אותם/בעלי.

כי אין לי כח לעצבים של ילדים מאורגנים שעכשיו צריך להישמר שיישארו ככה ובגד מתלכלך וכו')

וואלה. ומתי הם הולכים לישון?שלומית.
ממש מוקדם?
גם אני קראתי וחייכתיאחת כמוני

קמים אצלי מוקדם

יש מלאאא זמן לבלות בבוקר

ואין לי טלויזיה, אבל בהחלט לא קל לי להתארגן במקביל. יש בקרים שמעסיקים את עצמם יפה, ויש לא מעט שהם מאד דביקים אלי

לנו אין מסכים אז זה לא אופציה והילדים לא מכיריםהמקורית

שום דבר אחר

קמים, מתארגנים, ויושבים לשחק או לקרוא נגיד

אוכלים משהו

ויוצאים

אצלנו הם קמים, משחקים בסלון או אוכלים א. בוקרדיאן ד.אחרונה

אני קמה בדר"כ אחריהם, מארגנת אותם, נותנת להם לשחק ומתארגנת בעצמי.

לרוב לוקח לי שעה מהרגע שאני קמה עד שאנחנו יוצאים

והם קמים לפחות חצי שעה לפני.

מבחינות מסוימות זה פחות טובחנוקה

זה משבש מאד את ההורמון הטבעי של היום/לילה (מלטונין)

מצד שני בוקר באמת זמן מאתגר.

בכנות זה ענין של הרגל

מבינה לגמרי שאחרי שהתרגלת לזה וגם הם, קשה להחזיר את הגלגל אחורנית.

מצד שני אני לא נותנת בכלל מסך לילדים.. אז אני לא הבן אדם לענות על זה (יש לי עוד קטנים, ומשתדלת להשאיר את זה כמה שאפשר מחוץ לתחום. יודעת שזה בלתי נמנע בסוף)

האמת ששעה זה הרבהמחי

במקרה חירום של ילדון צורח ואני באיחור כן אתן לו לראות איזה סרטון של שיר בפלאפון ל5 דקות, אבל זה לא חלק מסדר בוקר שלנו. ראה?

אם בעלי בבית, עושים תורנות מי מתארגן ומי שומר על הילדים. אם הוא לא, אז מתמרנים... מנסה לנצל רגע שהם משחקים יפה לרוץ להתלבש, או שמה להם צלחת עם אוכל ורצה. לומדים להתארגן בצ'יק.

פעם הייתי קמה לפניהם ומעירה אותם כשכבר הייתי מוכנה לגמרי. היום הם משכימים קום לפניי אז זה לא עובד.

שעה זה הרבה...מתואמת

(בשעה אפשר להספיק גם להעיר, גם להלביש, גם להתארגן וגם לשלוח כבר למוסדות...)

אנחנו מפעילים לפעמים סרטונים בטלפון לילדונת, אבל היא היחידה שאנחנו עושים לה את זה, כי היא מאתגרת מאוד-מאוד בהתארגנות בבוקר (על הרצף האוטיסטי) ואנחנו מחפשים כל דרך להקל. בכל אופן, מדובר בלא יותר מרבע שעה, שתוך כדי אנחנו מנסים לארגן אותה.

לשאר הילדים אנחנו מפעילים לפעמים שירים כדי לעורר אותם. לעתים רחוקות מי שכבר מאורגן זוכה לצפות בסרטון, אבל זה לא בשגרה.

(אני לא כזו אלופה בהישמרות ממסכים... לצערי הילדים שלי רואים יותר מדי מסכים במהלך היום. אבל איפה שאפשר משתדלת להמעיט...)

מה את חושבת על זה?המקורית
אני גם חושבת ששעה זה הרבה במיוחד בבוקראנונימיות

זה לא ממש בריא לפתוח את הבוקר עם כל כך הרבה גירויים..

אני אודה ששנה שעברה הייתי עם היפראמזיס ובעל במילואים ונפלתי גם למלכודת של מסכים בבוקר.

וזה מאוד נח וקשה להפסיק

אבל ברגע שהחלטתי עם עצמי שדי בכל מחיר אז מאוד מהר הן התרגלו שאין.

היום הן פשוט מתארגנות (קצת יותר בנחת) ומשחקות.

בהתחלה הן היו מבקשות והיום הן כבר לא מבקשות יודעות שזו לא אופציה.

בעיקרוןהשם גדולל

אצלי יש "תחנות"

נטילת ידיים

להתלבש, לא יוצאים מחדר עד שמתלבשים אלא אם כן צריכים להתפנות..

שטיפת פנים וצחצוח שיניים

קרם פנים וסידור שיער.. מי שרוצה מקבל נשנוש בוקר או כריך.. מי שלא יש דפים ועפרונות ציבעוניים בשולחן (כמות קטנה) עד שהם יוצאים..

האמת שלא הבנצי מתי יש זמן 😅בוקר אור
קמים מתארגנים יוצאים.. בדרך כלל הפוך, אין לנו זמן מיותר בבןקר
אין לנו טלויזיהפה לקצת
אצלי הם משחקים עד שאני מתאפסת בבוקר ואז שותים ומתלבשים ובזמן שנשארים חוזרים לשחק

אולי יעניין אותך