טיפול טבעי במצבי לחץ וחרדה- מישהו ניסה?מקווה לשינוי
אני מחפשת תרופה טבעית- צמחי מרפא, פרחי באך, הומאופתיה, אפילו משהו טבעי מהפארם- אבל משהו שעובד מניסיון על קשיים למצבים רגשיים. במקרה שלי זה לחץ כרוני וחרדתיות הטיפוס אישיות(לא משהו קיצוני, בכיוון של מחשבות טורדניות)
אני בתהליך טיפולי שפותח ומציף המון התמודדויות ולאחרונה מרגישה שקשה לי להחזיק את כל זה וזה גובה מחירים שונים בזוגיות ובהורות וכמובן בחיי האישיים, אז המטרה היא בעצם להיעזר קצת חיצונית לתקופה מסוימת כדי לצלוח את זה בשלום
אשמח לכל מידע בנושא
תבורכו🙏
ול"ג שמח
תה קמומיל או קנביס 🤣ציפ'קה
כל השאר זה פלצבואים בלי שום ביסוס מדעי
וברצינות, מדיטציה יכול מאוד לעזור. ופעילות גופנית. תנסי יוגהציפ'קה
כתבתי לפני כמה ימיםמופאסה
אני מתרגל במיינדפולנס
הרבה מעקרונות של מדיטציה ויוגה הכרתי תרגלתי באמנויות לחימה אבל מיינדפולנס זה כלי אפילו יותר חזק כי הוא מאוד קצר וממוקד מטרה
די שינה לי את החיים
עוזר לי מאוד להתמודד עם פוסט טראומה
תחפשי באינטרנט.
יש גם ספר נפלא של אסף פדרמן
זה מענייןמקווה לשינוי
עזר לך כהרגעה נקודתית של מצה לחץ או חרדה, או שההשפעה היא על התחושה הכללית הקבועה?
גם וגםמופאסה
באופן נקודתי,
לאחר התרגול מיד מזהים -באופן לא שיפוטי- את רגש השלילי שמתחיל לעלות
במשך הזמן המוח, בזכות הפלסטיות שלו, מתחיל להבין שאלו הרגשות שאני רוצה לנטרל.
תקראי את הספר, כמה גרושים וזה מהפך. משם תתקדמי.
יש המון המון מחקרים מדעיים שזה גם משפר תפקודי מח.
לומדים את זה לבד?אין עתיד
או שצריך מדריך בשביל לעשות את זה טוב ומדויק?
והאם יוגה אפשר ללמוד לבד או שצריך ללכת לקורסים?
מצטרפתאהבה.

יש מלא תרופות טבעיות לחרדה עם הוכחות קליניותפלונפון מירוסלב

כן וקוראים לה פלציבו 🤷🏻‍♀️ציפ'קה
אהבתי אורית1981
לאפלונפון מירוסלב

קוראים לה: מליסה, ולריאן, פסיפלורה, אשווגנדה, ג'ינסינג, ליקריץ, GABA, 5HTP ועוד.

אפשר קצת פחות להיות החלטי. במיוחד כשלא יודעים על מה מדברים 🤷‍♀️

ניסית על עצמך?מקווה לשינוי
זה מניסיון אישי?
פרי הפסיפלורה מוכר מדעית כמרגיע ויש תרופה (ללא מרשם) שמופקתאלף מחשבות

ממנו. לא זוכרת כרגע את שמה.

מנסיוני זה חלש ולא באמת משפיע. הרופא אמר לי עליה כשמאוד מאוד מאוד נרתעתי מלקחת תרופה אמיתית. אך, היו ימים...

כמה זמן ניסית? את זוכרת?מקווה לשינוי
זה קלמנרבין, למיטב זכרוני לא לקחתי את זה באופן קבועאלף מחשבות

אלא כשהתעורר צורך...

אגב, יש כאן בדיוק עוד שרשור מקביל באותו נושא, אולי יעזור לך מפחדת - נשואים טריים

כן ראיתימקווה לשינויאחרונה
תודה
בגדול רק נשימות...יונתן1
יש הרבה תרגילים באינטרנט.
עם מוזיקה מרגיעה..
אבל הכי טוב מבחינתי כוס יין/בירה על החוף ים מבודד
משנה את כל המחשבה.
מאמינה לךמקווה לשינוי
רק שאני לא יכולה לצאת כל יום לכוס יין על החוף..
מחפשת משהו שניתן מענה לתחושה כללית מתמשכת , פחות להרגעה נקודתית.
לכל השאר שהגיבו, לכן גם לא בטוחה בנוגע ליעילות של מדיטציה או מיינדפולנס למקרה כזה.. או שאני טועה?
ספורט. בקרוב אתחיל לנסות על עצמי בע"הה' אלוקינו
זה מדעי- הוכח כיעיל לשיפיר מצב הרוח ואסביר למה.
מצב הרוח טוב כאשר הסרוטונין(הורמון אחראי על המצב רוח ) נמצא בין הנוירונים ז"א ב"דרך' לנוירון אחר , כשהוא משתחרר מהנוירון לקראת קליטה אחרת.כשהוא נמצא שם, יש מצב רוח טוב. מה הספורט עושה? גורם לו להישאר שם יותר זמן "פשוט". גאונות של ה'.
אם זה בא לך יום יומי זה יותר מורכביונתן1
ולא חייב חוף ים.אפילו בסלון בחושך עם מוזיקה מרגיעה ופשוט לנשום נשימות עמוקות.
כל הצמחים למינהם לא נותנים פיתרון מהיר.
ושנמצאים בסוג של חרדה רוצים את הפיתרון הכי מהיר.
יש רסקיו ויש רגיעון עד כמה שאני יודע זה טבעי.
אני עד עכשיו קם בסביבות ה 6 פעמים בלילה...ומה שעוזר זה ללכת לכסות את הילדים לתת להם נשיקה ולנשום עמוק
זה לא בא לי יום יומימקווה לשינוי
זה תחושה כרונית. במידה מסויימת קורה כל שניה, נפילות ממש הן פעם ביום- כמה ימים.
שוב, אין לי התקפי חרדה. זה תחושת חרדה כרונית, זה ברקע כל הזמן לגורם לכל דבר קטן להתנפח. אבל לא עד להתקף רשמי. אם הבנת אותי
תטפלי כמה שיותר מהרכלה נאה
ככה היה לי עד שמגיע ההתקפים.
כמה הגוף נפש יכול??
החרדות האלו לוקחות הרבה כוחות.

אומרים ספורט. הומופאתיה. מוח אחד. אומגה 3.. ניסיתי הכל ולא עזר.
לא יודעת מה אצלך. אבל אם זה בא מחוסר כימי במח או חוסר איזון הורמונלי אז רק כדורים!
עשית בדיקות דם של ויטמין b12?
תבקשי מרופא משפחה בדיקות שניראות לו קשורות ותיראי איך להמשיך.
בהצלחה!
וואי זה די מייאשמקווה לשינוי
לחשוב שכל השיטות הטבעיות לא יעילות. ממש מקווה שכן יעזור..
הלואי שיעזור לך.כלה נאה
מכמה שהכרתי לא עזר בכלל.
סוחטים כספים ומבטיחים הבטחות.
מחכה לאחת שתגיד לי שהומופאתיה או ספורט או פסיכותרפיה או צמחי בך או ויטמינים או מח אחד או נשימות רפלקסולוגיה ועוד כבר לא זוכרת. שתקום ותגיד לי שיצאה מחרדות יום יומיות!! ושלא נדבר על התקפי חרדה.

בקבוק פצפון של הומופאתיה עלה לי 400 שח
בלי כניסה לרופא כל כמה זמן. שזה 700 שח.
יכלתי לפתוח גמח של חנות טבע בבית. מכל העיצות המטופשות האלה.
ויטמינים לוקחים אנשים בריאים עם קצת חוסר!
אני לא יודעת מה עוזרלמה לא123

אבל לכל אחד רמת החרדות שלו שונה

והגוף שלו שונה

ויש אנשים שעוזר להם רפלקסולוגיה(סתם דוגמא)ולאחר לא

בדיוק כמו שיש כאלה שכימו מרפא אותם ויש כאלה שזה הורג אותם

אין עניין לזלזל במחי יד בכאלה דברים

מה שכן זה חייב לבוא בשילוב של CBT או פסיכולוג ועוד דברים בסגנון

שילוב של גוף ונפש

את ממליצה פה על כדורים כאילו זה סוכריות

בדיוק!כלה נאה
ואתם ה ממליצים על סנדלרים כאילו הם כל יכולים. חבל על הכסף שלה.

חוץ מזה. יש לה חרדה יום יומית. זה מפריע לה לתפקוד החיים. אז אין פה מה להתבלבל.

ואני אמליץ על כדורים כל עוד אני יכול להציל עוד משפחה!!
ואני לא צריכה לשאול אותך על מה להמליץ. אם היית עוברת רבע ממה שעברתי היית ממליצה גם!
נכון,אין לי מושג מה עברתלמה לא123

וגם לך אין מושג מה עברתי

אבל זה לא משנה,זה לא העניין

לי יש נסיון גרוע עם כדורים,חברה קרובה מאוד שלויותי לקחה אותם וסבלה נורא,עד שהפסיקה

ויש לי עוד סיפור בהרבה יותר גרוע

אני בטוחה שיש הרבה שהכדורים עשו להם טוב,אבל חשוב היה לי לומר שזה לא סוכריות

ואפשר לטפל בחרדות ובדיכאון גם בלי כדורים,זה קשה יותר וארוך יותר וצריך המון אמונה וסבלנות,אבל זה בהחלט אפשרי,

אני בכלל למדתי שמה שמתאים לאחת,לא בהכרח מתאים לאחרת,לכן היה לי קשה הזלזול שלך

תמליצי מה שבא לך,מה אכפת לי

לכל אחד פה יש זכות להביע את דעתו

סליחה אם נפגעת

לילה טוב

עכשיו אסביר לך.כלה נאה
גם לי סוג אחד של כדורים עשה רע.
וניסיתי שלוש סוגים עד שמצאתי מה שמתאים לי.
אז חברה שלך התייאשה מהר. חוץ מזה שמאוד חשוב רופא מומחה ולא של קופת חולים. שנותנים רק תרופות שמוגבלים בתרופות שלא אומרים על תרופות חדשות. או לא יודעת מה חוסכים לקופה.

ולא. קשה מאוד לטפל בדכאון וחרדות לבד. אין כוחות. וכשלא מצליחים נשברים יותר.
ופה הטעות שלך ושל הרבה שרק תסכלו אותי יותר. אמרו תתחזקי באמונה. מה חסר לך?
בעל טוב ילדים דירה..
או שאמרו לי זה תלוי רק בך.
עזבי אני נזכרת באנשים ובא לי לתת להם סטירה רק מהחוסר הבנה שלר ידעו לתמוך כמו בן אדם.

אני יודעת שזה לא סוכריות. לכן יש רופא והוא יחליט אם היא צריכה או לו. והיא תחליט אם מתאים לה דרך טיפול כזה.
הלואי שהיה אז מישהו שאומר לי שיש כדור קטן (ב14 שקל לחודש) שיכול להפסיק את הסבל הזה.
אבל אנשים המליצו כמו שפה. כי "מפחדים" מכדורים. סוף העולם.

אז יותר מפחיד לחיות ככה.

חוץ מזה שאם זה מחוסר איזון הורמונלע או חוסר סרטונין במוח לא יעזור שום שיחות!. חבל על הדיבורים והכסף. כמו שתשלחי חולה סכרת לפסיכולוג.
מסכימה מניסיון !!!אורית1981
הטבעי הזה בזבוז כסף...אלפים הוצאתי על השטויות האלה...
רק שימי לב ל2 דברים, אם את עם גלולות או הורמונים כל שהם זאת הסיבה!!
אני שנה סבלתי מזה עד שהפסיכולוגית האירה את עיני(הרופא ההומופט אמר לי שאין סיכוי שזה מזה...עברו 17 שנה וקשה לי לסלוח לו על הסבל של אותה שנה)
ותעשי בדיקות דם, חוסר ברזל או b12 יכולים לגרום לזה, וגם עודף פעילות של בלוטת התריס( גם מזה סבלתי לפני 10 שנים 😐)
ולי בכלל..כלה נאה
הומופאט שהכין לי תרופה מצמחי מרפא לפי כמה שאלות ששאל. כשאמרתי לו שלא עזר כלום הוא שאל עוד כמה שאלות.
ואמר טוב, למה לא אמרת פעם קודמת שאת אוהבת לרקוד? 😥

לא מבינה איך האמנתי לכל אחד.
וכמה כסף הוא לקח. גם הוא מאוד מוכר.

אחד בכלל שמע ממה אני מפחדת אז אמר לי. שאם אני לא יעזור לעצמי זה יקרה לי. כמו שכתןב כאשר יגורתי יבוא לי.
לא אספר איך יצאתי רועדת ממנו.
גם אצלי עבר 17 שנה. ואני לא סולחת!!
איך יודעים שזה חרדה?אין עתיד
במה זה מתבטא?
ואיך אתה נוהג את הדרך חזור?חיים של
צמחי מרפא בהחלט עשויים לעזור.בייניש אש
ישנם צמחי מרפא שיכולים לסייע בעניין חרדות וכד', וכן בבעיות במערכת העיכול שנלוות תדיר להתמודדיות פסיכולוגיות מעין אלה.
העניין הוא שכדאי להתייעץ עם נטורופת או מישהו שמתמחה בתחום בכדי לבחור את פורמולת הצמחים המתאימה, וכן לרכוש את פורמולת הצמחים מחברה מקצועית ובעלת מוניטין כמו ראן פארמה. והדברים האלו עשויים לעלות לא מעט כסף.
אני ממליץ להימנע לחלוטין מהומאופתיה ופרחי באך. וכן מכל מיני שטויות הדומות לאלה.

כלומרמקווה לשינוי
יש הבדל מהותי בין צמחי מרפא לשאר מה שכתבת?
בהחלט יש הבדל.בייניש אש
צמחי מרפא (מסויימים) עובדים באמת, ויש בזה קונסנסוס מקצועי הולך וגובר. צמחים מסויימים הם תרופה של ממש, בד"כ עם הרבה פחות תופעות לוואי מתרופות כימיות 'קונבנצינליות'.
אך הרבה תחומים של 'הרפואה האלטרנטיבית/ משלימה/ טבעית' הם שטויות חסרות ביסוס מדעי ויש אשר אפילו הוכחו במחקרים כלא יעילים. כלומר הם עוזרים קצת לחלק מהאנשים, אך התועלת מיוחסת לאפקט הפלצבו. לכן כדאי לברר היטב לפני שניגשים להיעזר בתרופות/ טיפולים שמכנים אותם כטבעיים וכד'.
מצטערת שאני כל כל שליליתאורית1981
אבל רק לא נטורופט...הסברתי מה הבעיה שלי עשו לי בדיקות (שנשלחו לארה"ב) ישבו איתי על תפריט,הסברתי שהתפריט ממש לא מתאים לי ולא מספיק ישביע אותי...
ניסיתי, אחרי שירדתי במשקל בצורה מטורפת וכל הזמן הייתי עם שלשולים הרגשתי שעוד יום אחד אני אתמוטט , הפסקתי הכל...הרופא וההומפטית שהייתי בתהליך מולם והסברתי את הנזק לא התקשרו ולא כלום!! (שילמתי להם הון)
מדובר על משהוא מומחה שיש המון סלבריטאיות שמפרסמות שהוא עזר להם...אני עוד לא ניתקלתי במשהו טבעי שעזר לאיזה בעיה..ובאמת באמת ניסיתי הרבה
עצות שאולי תוכלנה לסייע בענייןבייניש אש
* אני מאד ממליץ על שיפורים באורח החיים.
איכות השינה, תזונה נכונה, פעילות גופנית, חשיפה נכונה ומידתית לשמש, יכולים בהחלט להועיל פלאים.
אני אישית חשתי בשיפור משמעותי בעזרת הנ"ל.
(אני רואה צורך להדגיש שוב את הערך של השינה, שינה קבועה,מספקת, ואיכותית היא כלי ריפוי עוצמתי מאד).
* אפשר להתחיל לשתות תה ירוק, (עדיף בלי סוכר, זה מר אמנם, ויכול לגרום לחסרים תזונתיים בעיקר של ברזל ואבץ אז לא לשתות בסמיכות לארוחות, אבל זה גם יכול לעזור). גם סוגי תה אחרים יכולים להועיל.

* יש כל מיני טכניקות להפחתת לחצים שגם כדאי אולי לנסות. בעיקר תרגילי נשימה שהם יכולים מאד לסייע וזה לא דורש כסף, ולא מאמץ. מלבד נחישות.

* קל יותר לאדם להתגבר על אתגר פסיכולוגי כאשר הוא מבין היטב מה קורא אצלו בראש, את אופי ההפרעה ודרכי העבודה שלה. לכן כדאי ללמוד על הנושא ובאמת להבין את 'שדה הקרב', ולא להשאיר את כל התחום הזה רק לפסיכולוג/ פסיכאטר/מטפל.
* כל הנושא של חיי חברה וקשרים חברתיים משפיע מאד על קשיים פסיכולוגיים נפוצים כמו חרדות, לחץ מוגבר, ודיכאון, אז טיפוח הקשרים עם החברים/ משפחה עשוי לתרום מאד.
* בכל הקשור לתוספי תזונה הייתי נזהר מאד ובודק שבע פעמים לפני נטילת תוסף כזה או אחר.
(באופן כללי, את רוב החומרים הפעילים המועילים שבתוספי תזונה אפשר לקבל ממאכלים מסויימים בצורה הרבה יותר נוחה, זולה, יעילה, ובטוחה מאשר ע"י תוספי התזונה הנמכרים כיום).
אך הכי חשוב זה כמובן להתפלל, לבטוח בה', לקבל את האתגרים והייסורים באהבה, לשמוח, ולהתמודד בראש חיובי.
את הדברים הנ"ל אני כותב מתוך נסיון אישי והזדהות כנה עם ההתמודדות.
בהצלחה רבה! ה' יהיה בעזרך!
תודה רבה!!!מקווה לשינוי
נפלא!מופאסה
אמא שלי היתה פסיכולוגית קלינית (בפנסיה היום)
היא ספרה לי פעם שהיא לא היתה מקבלת לטיפול נשים שלא ישנות בלילה פחות מ7 שעות ולא עושות פעילות אירובית לפחות 20 דק' ביום.
היא אומרת שאחרת זה לטחון מים.
נקודת המפתח באיזה תהליך טיפולי את נמצאתמוש השור...
אם התהליך הטיפולי הוא פיזי- אז כדאי מאוד ללכת לטפל ולהשקיט את הנפש שמוצפת בטיפול קוגנטיבי.
אם התהליך הטיפולי הוא קוגנטיבי - אז המקום של ההצפה חייב לבוא במהלך המפגש הטיפולי והמטפל צריך לתת לו מענה, במידה והוא לא מצליח או שהוא יותר מציף מאשר מרגיע אז שווה לחשוב על מעבר למטפל אחר.
אני מברר לגבי שם של תרופה טבעית מקווה שאזכר בשם שלה. חשוב לציין ואני אומר את זה מדעתי ומניסיון קטן שיש לי שתרופות טבעיות לוקח זמן עד שהן נספגות בגוף ומתחילים לראות את התוצאות שלהן. תבדקי אם יש לך את היכולות לחכות ולהכיל את התהליך הטיבעי .ב'ה שתעברו את התקופה בבריאות ובשלום

אני בתהליך טיפולי קוגניטיבימקווה לשינוי
כלומר, שיחות עם מטפלת. לא חושבת שיש כדאיות לעבור למטפל אחר, היא ממש טובה והטיפול עובד טוב (לאחר שאצל 2 מטפלות קודמות זה לא קרה ולכן קמתי חיברתי). אבל המקרה שלי כנראה מאוד מציף פשוט, לא נראה לי שהמטפלת לא מרגיעה או שזה תלוי בה.
לגבי התרופה שאתה מבקר עליה, אשמח לשמוע כשיהיה לך את המידע.
לגבי הסבלנות שצריך- זו בהחלט שאלה שאני צריכה לשאול את עצמי. קצת מרגיש לי שזה אס או אס
*קמתי ועברתימקווה לשינוי
תה קמומיל (בבנוג) מרגיע באופן כללי ובכלל בריא להרבה דבריםארלט

תה קמומיל מרגיע אנשים בריאים ולא עם חרדות!כלה נאה
אנשים פה לא מבינים מזה הסבל הזה!

עם עיצות כאלה סבלתי 3 שנים! עד שהחמיר יותר.

לא ניסיתי אבל...יסוד היסודות
שמעתי שולריאנה זה טוב ללחץ וחרדה.
לי אישית עוזר השקטת הנפש (כלומר כמו מדיטציה,נשימות,התבוננות וכו' להתנתק מהסביבה לכמה רגעים). וגם מוזיקה שקטה עם דימיון מודרך יכול לעזור.
יש מוזיקות שהם עם תדרים מסויימים שמשפיעים על הגוף- אפשר למצוא המון כאלה ביוטיוב
אוקיימקווה לשינוי
תודה רבה על העיצות
אני די מחפשת משהו שהוא תרופה שלוקחים. זקוקה להרגעה בטוחה, חזקה יחסית, ובעלת השפעה לטווח ארוך, לא נקודתי. לכן מתעניינת דוקא באיזושהי תרופה. לא בטוחה בכלל שיש לי זמן ויכולת נפשית כרגע להשקיע זמן ומאמצים בעבודה תודעתית וכו'.
לא שאני מחפשת לי חיים קלים, פשוט המצב הנפשי רגשי שלי כרגע מותש מידי בשביל זה
לכן משלבים ביחד.כלה נאה
הכדור קודם מרים אותך. והטיפול הפסיכולוגי נותן לה כלים להמשך שתוכלי להפסיק את הכדור.
וגם לטפל במשקעים שיש לך.
ברור שאני ממשיכה בטיפול בינתייםמקווה לשינוי
והמטרה היא לרפא את הנפש מהשורש ולהיפטר מהעזרה החיצונית התרופתית/טבעית כמה שיותר מהר
גם עם כדורים כימים לוקח הרבה זמן עד שמשפיעאורית1981
וההתחלה היא נוראית!! התפועות של הנוגדי חרדה בחודש הראשון לא קלות לכן נותנים בהתחלה עוד כדור עם השפעה מידית לחודש הראשון( המידי ממכר לכן לא נותנים אותו לתקופה ארוכה)
ואל תחששי לקחת, זה שווה את זה
ספורט בצורה קבועה יכול להרגיעאיש השקים
יכול להרגיעחיים של
אבל לא להחליף טיפול תרופתי
אל תהי בטוחהאיש השקים
מחקרים אומרים שספורט יעיל לפחות כמו תרופות בחלק מהפרעות מצב הרוח
לא מאמינהחיים של
ספורט גורם למוח להפריש דופמין , כמו גם יציאה לשמשמוש השור...
דופמין מוגבר במוח יכול להשפיע על הפרעות ומחלות וכנל ההפך. והרבה תרופות שנקראות פסיכיטריות פותחו על מנת להגביר את הדופמין במוח ולהשפיע על מצב של דיכאון קשב וריכוז ועוד.
המטרה של הטיפול התרופתי הוא להשקיט את ההפרעה הנפשית כדי שהאדם יכול לגייס כוחות ולהרתם לטיפול המקצועי.
כדאי להתייעץ עם המטפלת שלך מה היא ממליצה לאור ההיכרות שלה איתך ועם ההשפעה של הטיפול
המטפלתמקווה לשינוי
היא זו שהמליצה לי לשקול סיוע בתרופות כאשר הגישה שלה היא בעד טבעי, אבל היא בעצמה לא מבינה בזה. אנחנו מנסות לברר ולכן היה לי חשוב להיעזר בניסיון של אנשים שניסו טבעי. גם אני אעדיף טבעי על פני כדורים פסיכיאטריים... אבל יחד עם זאת חשוב לי לדעת שזה יעיל בכלל
תודה
צר לי לאכזבחיים של
אבל טבעי לא ככ עוזר.
אני עדין מחכה שמישהו שעזר לו טיבעי שיכתוב פהכלה נאה
את רצינית או צינית?חיים של
רצינית לגמרי. רוצה לשמוע מי יצא מחרדות מרפואה טיבעיתכלה נאה
אבל מחרדות!!
לא חששות דאגות או לחץ מחיים שע"י שיחות יכולים לעזור לעצמם.
זה לא או הכל או כלוםאהבה.

לקחת תרופות זה מזיק ולא טוב, וכמובן ברירת מחדל. 

גם על ידי תרופות לא יוצאים מהחרדה, אלא מדחיקים אותה ומרעילים את הגוף ואת המח. 

יש שיטות נהדרות שעוזרות להתמודד עם החרדה. וכיודעים להתמודד הכל יותר פשוט ואפשר להתחיל לטפל מהשורש.

סליחה, אני חייבת למחותrivki
את כתבת כאן המון שטויות.
מי שהצליח להתמודד עם טיפול פסיכולוגי בלבד- אני שמחה בשבילו. נא לא להפחיד ולשלול טיפול תרופתי ממי שחייב אותו ויכול לשקם את החיים בעזרתו.
לא מתחשק לי לחשוף יותר מידילמה לא123

אני יצאתי ממצבי חרדה קשים (כולל התקפי חרדה),וכן מדיכאון עמוק,רק ע"י טיפולים כמו CBT וכדו'

ללא חצי כדור וללא רבע כדור, וכן ללא שום דבר טבעי

וברור לי שאם הייתי לוקחת איזשהו כדור ,בחיים לא הייתי מגיעה לתובנות המדהימות ולשינוי הענק שעברתי.

ואני שמחה על כך שאף אחד לא יעץ לי לקחת אחד כזה בזמנו

אכן,התהליך היה מאוד ארוך ולקח כמה שנים טובות,אבל היה משתלם ואני לא מתחרטת לרגע.

יחד עם זאת אני מבינה שיש כאלה שלא מתאים להם,והם זקוקים לכדור או משהו בסגנון. אני לא נגד כדורים,אבל אני גם לא אמהר להמליץ עליהם

זהו,סיימתי לדבר על הנושא

מרגישה שפתחתי יותר מידי

רציתי קצת לאזן

יפה! אז אני שילבתי את שניהם.כלה נאה
ואת אומרת שעברת תהליך ארוך..כלה נאה
לא לכולם יש את הכוחות נפש האלה.
חוץ מזה שצריך לחשוב גם מה עובר הבעל והילדים. ואם שווה את זה ולא העיקר בלי כדורים.
לי זה לקח חצי שנה במקום כמה שנים.

אבל ב"ה. העיקר שאת מרגישה היום טוב.
מדהימה!אהבה.

מחזקת את דברייך

שום דבר לא מגיע סתם לחיינו, אם אלוקים החליט שאנחנו צריכים להפגש עם הסיטואציה הנוראית הזאת אז אנחנו כנראה צריכים לגדול ממנה. וע"י שינוי של החיים כל האישיות משתנה..

שום דבר לא הגיע סתם לחיינו??כלה נאה
ואולי רצון ה' שזה הטיפול שיעזור לי וגם לאחרים??

את מאמינה שזה מרעיל. יופי.
אני מאמינה שזה מציל למי שבאמת צריך.
מרעיל יותר לחיות בחרדות יום יומיות.

לבנתיים מכמה שהכרתי לא יצא לאף אחד כלום מהטבעי ולא מיועצות ומטפלות למינהן.
אולי רק cbt מאפשר להתגבר.

וסליחה. איך שאנשים כמוך מדברים. "מרעיל.."
את יכולה בזכותך לגרום לאישה לפחד ולהמשיך לסבול. כל עוד את בבית שלך לא סובלת.
מי אמר לך שאני לא סובלת?!אהבה.

עברתי את השלב של הלריב סתם.. אם היא מעוניינת שאני אפרט, אני אדבר איתה.

מי רב??כלה נאה
כנ"ל לסרטן?איש השקים
אני אישית חושבת שכן.אהבה.

אבל אני לא יכולה להגיד כלום כי אני עדיין לא יודעת מספיק. אני לומדת את זה לעומק ואני ממש מקווה שתהיה לי תשובה ביום מן הימים..

בכל מקרה גם המרצה שלי שהיא פרמקולוגית בעצמה אומרת שזה רעלים, שזה אין ספק לאף אחד. בשיעןור האחרון בדיוק למדנו על סרטן והיא אמה שלפעמים מי שלא מת מהסרטן מת מהתרופות והטיפולים. מאד קשה

ותינוק שמת מזה?איש השקים
לא יודעתאהבה.

אני מניחה שבתור מאמינה אני אגיד לך תיקון, אבל אני באמת לא יודעת

ספרי לי בבקשה מה זה סרטן?אריך וייס
וספרי איך ניתן להתמודד מולו בלי כימו... אני ישמח להמליץ על השיטה לפרס נובל כבר אתמול
שוב, אין לי פתרוןאהבה.

תקרא שוב את התגובה שלי. 

אני יכולה להגיד לך שסרטן זה תאים שלא מתפתחים בצורה תקנית. הם מתפתחים במהירות ובצורה מעוותת. וזה בעצם מצב שהגוף יוצא מאיזון.

יש שיטה של טיפול טבעי לחלוטין,קראתי עליו כמה ספרים והוא נשמע אמין. אבל שוב, אין שום מחקרים על זה ואני מקווה שאני אדע יותר.\

מה שבטוח זה שהכימו הוא נורא ואיום.

ניקוי רעלים ממערכת הלימפהאריך וייס
כן, אבל הראת שאת מבינה בתחום הזה 0.

אין קשר בכלל בין זה לזה .

מקווה שיעבור חוק שיכניס מטפלים אלטרנטיביים לכלא אם יטפלו בסרטן...
אני מבחינתי מציל עכשיו בהודעה שלי חיי אדםאריך וייס
אני בטוח שהרפואה האלטרנטיבית הזו לא רק שלא עוזרת, אלא גורמת לבזבז זמן .

אז אני יזלזל כמה שאני רוצה כי אני בא להציל חיים.
דודה שלי נפטרה צעירה מסרטן.כלה נאה
וניסו עליה את כל הדברים הטבעים
ורפואה אלטרנטיבית ובלי כימו.
ולא עזר. למה?
זה שיש לנו רעלים בגוף אני בטוחה.כלה נאה
עם אורח חיים של היום..
אבל מפה ועד לרפא מחלות קשות על ידי גזר ומלפפון.. זה לא עובד. לפחות על הרוב.
גם הירקות והפרות עם ריסוס.
וגם אם נאכל רק ירקות מה עם האויר המזוהם שאנחנו נושמים?
והלחץ של החיים.

אין הרבה מה לעשות.
ברור לי שעדיף טיבעי. גם אני רציתי רק מה לעשות שלא עוזר.
אין יותר טבעימופאסה
מאיזה נתח טוב של אסאדו
או איזה סטייק אנטריקוט
אתה אוכל הרבה בשר. גם לא בריא 🙄כלה נאה
כולסטרול
בדיקות דם שלימופאסה
ב''ה תקינות יותר משל נער 15.

הרופא אמר שהוא גם התחיל לאכול בשר בזכותי 😁
חחחחח עד 120!כלה נאה
דווקא יש גישה שטוענת שזה הכי בריאבת 30
דיאטה קטוגנית
אתה טועה. היא צודקת ואני למדתי את זהאהבה.

לא רק מערכת הלימפה אבל בהחלט זה מצב שהגוף מורעל וניתן לטיפול

כן? במה היא צודקת?אריך וייס
בזה שניתן לטפל בכל מצב רפואי בעזרת מעט אמונה?
לא שמעתי שהיא אמרה אמונהאהבה.

אולי לא קראתי טוב.

לגוף יש יכולת לרפא את עצמו. בכל מצב כמעט, כמבון שתלוי כמה הורסים אותו ומפריעים לו לתפקד.

על ידי תזונה נכונה ומוקפדת, פעילות גופנית ורווחה נפשית אפשר לנקות את הגוף ולא להגיע לידי מחלה. ואם מגיעים כבר למחלה אז צריך לנקות את הגוף מהרעלים ואז העבודה היא יותר קשה, כי אנחנו טוענים שתרופה זה רעל ולכן כשהגוף מוציא את הרעל הוא מוציא אותו בצורה של מחלה. ולכן ההתאוששות היא קשה.

אם לאדם עולה החום, משמע שהגוף מוציא את הרעל על ידי שהוא מחמם מאד את הגוף וככה הוא פולט את מה שהוא לא צריך, אם אדם מרגיש שעולה לו החום הוא לוקח כדור, מה הכדור עושה? מוריד לו את החום. ואז מה שקורה שהרעל לא רק שנשאר לו בגוף הוא מצטבר..

לא ,סרטן עובד גם בצורה ספורדיתאריך וייס
לנקות את הגוף מרעלים? אני ישמח לדעת איך זה עובד.

ולגבי החום, זה מקסים כאילו חד קרן כתב את זה. אבל! אני מקווה שאם לילד שלך( חלילה) יהיה חום מעל 41 את לא תחכי עד שהחלובנים במח שלו יעשו דה נטורציה.. אלא תלכי לרופא שיוריד לו את החום ולא לאיזה רופא אליל שלא עשה אפילו קורס חובשים.
אין לי עניין לשכנע אותךאהבה.

למרות שאתה כנראה אדם נהדר, אתה לא עד כדי כך חשוב לי. 

שנית, אני כרגע *מציל פה חיים*אריך וייס
רק חסר שמישהו יקרא את מה שכתבתן בשירושר ויחשוב שזו אמת.

"לא תעמוד על דם רעך"

אהבה.

אשרייך!

אני יצאתי מחרדות קשותחולת שוקולד
יותר מדוייק, מחשבות טורדניות שנובעות מחרדה, רק עם טיפול פסיכולוגי
אחכ זה חזר ונעזרתי בכדורים אבל זה לא חזר באותה רמה, ההבנה בטיפול של מה שיש לי עשתה את העבודה העיקרית

כדורים יכולים להציל חיים אבל צריך להיות עם יד על הדופק שהעלות לא עולה על התועלת, יש לזה תופעות לא פשוטות לפעמים וזה גורם לחוסר תחושה נפשית, מין תחושת אדישות כזאת לחיים
במצבי קיצון ברור שהתועלת עולה על העלות ולפעמים זה נותן את המרחב נשימה שצריך כדי להצליח לטפל בעצמך, בשביל זה זה מצויין אבל במצבים אחרים צריך לשקול ולבדוק וגם בתוך התהליך לשים לב אם זה באמת עוזר ואם כדאי לנסות להוריד
..אהבה.

אם אפשר לשאול, עכשיו אין כלום? או שזה עליות וירידות

עליות וירידות אבל עוד לא הגעתיחולת שוקולד
לכדור הסופי, אני עדיין במעקב פסיכיאטרי ומשנה כל הזמן
בהצלחה!!אהבה.

אל תתיאשי. את תמצאי את הטוב ביותר בשבילךכלה נאה
עברתי את זה..
אם זה עבר למה זה חזר?
מה הפסיכולוגית אומרת ?

אולי יכולה שוב לעשות את מה שעזר לך בפעם הקודמת.

תודה. לא מתייאשת מכדוריםחולת שוקולד
כי ללכת לפסיכיאטר זה לא קשה. בניגוד לטיםולים אחרים..
זה חזר כי זה כרוני. זה לא דברים שעוברים וזהו. כשקורה משהו זה חוזר
ובשלב כזה הפסיכולוגיה כבר לא ממש עוזרת
מה הכוונה?מקווה לשינוי
שלמרות שמטפלים בגורם לחרדות מהשורש, זה לא עובר לגמרי אף פעם!
היא מתכוונת שכל לחץ חריג להפילכלה נאה
חלב חם עם דבש זה מעולה (ועוזר לשינה גם)פוסעת
ויש רסקיו שזה גם עוזר לפעמים (יש יום ויש לילה, והיתרון בזה שאם לוקחים את הכמות הרגילה ולא עוזר, אין בעיה לקחת עוד.)
רסקיו זה הרגעה כמו אקמול. לא איזון ריגשי שהיא צריכהכלה נאה
וגם שהוא מעייף ואחרי שבוע הוא מפסיק לעזור.
ותעלי במינון..
רסקיו עוזר רק במצבי לחץ פתאומייםKikop
כמו מבחן או לפני אירוע מלחיץ. לא עוזר במצבי לחץ כרוניים. כדאי להתייעץ עם הומאופת, זה מאוד יכול לעזור.
מח אחד.כל יום
טיפול בודד שעשה פלאים
אשמח אם תפרטימקווה לשינוי
ממה את סבלת? איזו בעיה בדיוק זה פתר? כמה זמן נמשכה הבעיה וכו'..
כי זה מאוד משנה
אשמח לפרט בפרטי כדי לא לחשוף את עצמיכל יום
או אפילו בטלפון אם תרצי
חחח פלאים למטפלת אולי.כלה נאה
אשווגנדה אוליזוהרת בטורקיז
לגבי התזונה - זה ממש לא או הכל או כלום.בייניש אש
מסכים לגמרי עם ההמלצות התזונתיות. אבל אני רק מעיר - צריך ששינוי כזה של אורח חיים ייעשה מתוך רצון ושמחה וגישה וחיובית, וחלילה לא מתוך עצבים ותחושה של חוסר ברירה.
בפרט אם מדובר באדם עם מתחים נפשיים, צריך שההחמרות לא תגרומנה ליותר מתח ותסכול.
מה שחשוב לזכור שגם מעבר חלקי לתזונה בריאה עשוי לתרום המון. אף שכמובן שמי שמרגיש טוב עם הרעיון - שילך על זה בכל הכח והמרץ.
(אבל את הפירות, הירקות וקטניות - להגביר בהדרגה! אם לא פורסים את זה על פני כמה שבועות עלולת חלילה להיות תופעות לוואי עיכוליות לא נעימות מרוב הסיבים התזונתיים).
אני יספר סיפור על איש מקסים שלא אכל רק 80%אריך וייס
פירות אלא 100% ומת מסרטן לבלב בסופו. היה איש מאוד מאוד מוכשר ועשיר גדול. שמו?
סורי, זאת השיטה שניסיתי והייתה זוועהאורית1981
חוץ מלרדת במשקל, מה שלא הייתי צריכה, ולהרגיש חולשה תמידית זה ממש ממש לא עזר
צריך לתפקד בתקופה הזאת...אורית1981
אני לא יכולתי כבר לתפקד...עבודה ( בהייטק) 5 ילדים ובית שתפקודו בעיקר עלי...אי אפשר לשבת ולחכות שנים עד שזה ישפיע...אם היה אפשר אולי לא היו חרדות מלכתחילה...
נסיתי דברים טבעיים בהרבה סיטואציות פשוט כלום!!
צמחי באך התמדתי המון זמן ,כלום!!
אני לפני כמה חודשים הצבתי אולטימטוםאורית1981
או ירידה בשעות העבודה או שאני עוזבת...למזלי אישרו לי את זה.
לא מספיק הגוף והנפש חלשים עוד להריד את כל האוכל שאפשר?כלה נאה
לאכול רק פירות וירקות חח
רק מזה אפשר להתמוטט.

מכירה את דר שטראוס והשיטה שלו?
הייתי אצלו ונתן לי לאכול רק ירקות ופרות.

אחרי שבוע הייתי גמורה. אמא שלי צעקה עלי אם אני רוצה למות בכוח.
עוד חודשיים אחרי לידה. איזה רופא חסר אחריות??
במקום להתחזק הלכתי ונחלשתי.

יש לי שכנה עם סכרת שהתחילה בטיפול כזה. התמוטטה אחרי חודש וזה פגע בה בכליות.
עוד סיפור?
אבא של חברה של הבת שלי. הפסיק את הכדורים לסכרת והתחיל טיפול טבעי. עלה לו לחץ דם. עד שבא אנבולנס הוא ניפטר.
והם הבטיחו שהם מטפלים בהכל.
איך נאמין כשרואה דברים כאלה?
אמאל'המופאסה
מתי תכתבי לנו ספר סיפורים החיים
אני כבר מזמין
חחח לא כדאי. יהיה ספר עצובכלה נאה
למרות שהיום ברוך השם החיים יפים.
יש בדיחהמופאסה
שחזן אחד עירקי צלצל כ''כ עצוב עד שכל הביה''כ התחיל לבכות במוסף של שבת. כשסיימו את התפילה הזקנים אמרו "כל הכבוד בחור!! שמחת אותנו!
בקיצור עצוב זה אחלה...
איך יודעים מי עיראקי אמיתי?בת 30
מי שמתפקע מצחוק מהבדיחה הזאת.
בדוק ומנוסה!!
פגע בה ועוד איך. חור בקיבה ואחר כך הסתבכה עם הכליותכלה נאה
או שהיא לא רוצה להגיד את האמת. אבל הייתה מאושפזת חודש וחצי ובמצב קשה.
יש לה שקית בבטן. מה זה אומר?
אה כן? מלא סוכר פירות*לא* יפגע בכליות.. הגיוניאריך וייס
תגידי את מקשיבה לעצמך?אריך וייס
אולי גם תגידי לאדם להוציא את המסתמים החלופיים שלו כי זה רעל? לא הכל קשור ל"רעלים" . לא הכל מסתדר עם תזונה נכונה ולא כל טיבעי הוא טוב יותר.

^^^^בסופו של דבר כולנו נמות ממשהוrivki
רק שרוב הסיכויים שזה יקרה בגיל 80 +

ולא בגיל 40-50-60 כמו שמתו לפני 200 שנה עם כל החיים ה'טבעיים'.
אהבתי.כלה נאה
שטראוס המליץ גם על דגנים מלאים, קטניות וגם ביצים, בנוסף לפירארלט

לפירות וירקות. מומלץ הספר של שרה חמו על השיטה

איזה ביצים ואיזה דגנים?? אולי לא בהתחלה.כלה נאה
והספר של שרה חמו הולך לפי השיטה שלו.
נכון. למשל אורז מלא מומלץ אצלה. וירקות מבושלים עם ביצה ןגםארלט

לחם מלא. ונכון- קטניות יותר מאוחר כשהגוף יותר בריא

הרבה הרבה ניסיון ( 20 שנה של התמודדות עם לחץ וחרדות)אורית1981
ככה..לי לא עזר שום דבר טבעי
טיפול פסיכולוגי עזר ממש ממש קצת.
Cbt לא עזר בכלל(הלכתי למומחית ממש ולהמון פגישות)
יש שיטת tat משהו כזה ..לא עזר
צמחי באך וכאלה...שטויות במיץ...
יש לי ספר מאד מאד מומלץ שמונח לי ליד המיטה וקראתי אותו עשרות פעמים..קוראים לו "מלחץ להצלחה" תחפשי אותו באינטרנט הבנתי שכבר אין בחניות.ץ, ספר מומלץ מומלץ ממש עוזר לי להתרומם כל פעם מחדש..
אבל בתקופות לחוצות במיוחד אני כן ממליצה (מנסיון) על עזרה כימית...יש היום המון אפשרויות וזה עוזר
(הסתבר לי שמלא אנשים לוקחים, כשהתחלתי לדבר על זה גיליתי מלא חברות שלוקחות לתקופות קשות)
תראי...ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך כ' באייר תש"פ 23:09

כתבת (בסוגריים..) "מחשבות טורדניות".

השאלה מה המקום שלהן בענין. והאם ה"תהלך הטיפולי" אינו בעצמו סביב דברים מסוג זה.

אם לא, אז ענין אחד.

אם כן - אולי יש לך מה שנקרא או.סי.די?..

אם אכן - כמובן, אני לא "מאבחן" מרחוק - אז לא היה כדאי לנסות "דברים טבעיים" לדעתי, אלא פשוט ללכת לטיפול ממוקד. זה לא מסובך ויכול לחסוך בעיות.

ממה ששמעתי מכיוון מקצועי, לפעמים גם "מטפלים" תולים כל מיני דברים בענינים אחרים, כשמדובר פשוט בטורדנות, אובססיה. ואז במקום ה"חפירות", קל יותר לטפל בנושא הזה גופו...

מכל מקום תרגישי טוב והצלחה רבה.

[קראתי רק את הודעת הפתיחה...]

בלת"ק, למה את סגורה על טבעי?אלף מחשבות

ממליצה לך על לוריוון אם את צריכה הרגעה נקודתית מאוד, או על ציפרלקס אם את רוצה כמה חודשים. התייעצי עם רופא.

אישית לא מאמינה בתרופות טבעיות, אבל גם אנשים שמאמינים סוברים שזה תהליך שלוקח זמן... אז חבל על הזמן הזה

אוקיימקווה לשינוי
מה זה נקודתית מאוד?
אגב, עם מי באמת מדברים בשביל לקבל מרשם? רופא משפחה? לא חייב פסיכיאטר?
נקודתי זה הרגעה לכמה שעות. כמו אקמולכלה נאה
זה לא עוזר למצב רוח רק להוריד חרדה.
למה לא עוזר למצב רוח? לוריוון זו תרופת קסםאלף מחשבות

כשהחרדה יורדת אוטומטית מצב הרוח עולה

לקחתי את זה בתור עזרה ראשונהכלה נאה
הבעיה בכדורי הרגעה שהם ממכרים ואז צריך לעלות מינון.
וגם זה לא מטפל רק מוריד לחץ. לא מטפל בבעיות רגשיות.
אמת. לוריוון מתאים בתור עזרה ראשונה כי במינון גבוה לאורך זמןאלף מחשבות

הוא ממכר.

לגבי טיפול אני אסתייג, אני חושבת שבמיוחד בקושי רגשי (לחץ, חרדה וכד') טיפול בסימפטום הוא הוא טיפול בבעיה עצמה.

כלומר הקושי הוא הסימפטום והסימפטום הוא הקושי.

אם בנאדם סובל מ"בעיית" הלחץ, יש לו גם "סימפטום" של לחץ. וטיפול ב"סימפטום" הלחץ הוא טיפול ב"בעיית" הלחץ.

אגב, זה נכון לדעתי גם לגבי הרבה בעיות רפואיות באופן כללי. במילים של הרופא שלי: כואב הראש -> לוקחים אקמול ->נרגע הכאב, מרגישים טוב -> חוזרים לשגרה, נושמים עמוק -> מגיע חמצן למוח -> התרפא מקור הכאב. מסקנה: אקמול מטפל מעבר לסימפטומים...

רופא משפחה פשוט ורגיל אלף מחשבות

כמו ש @כלה נאה כתבה, נקודתי זה כמה שעות, כמו אקמול

אה אז נראה לי שפחות יתאיםמקווה לשינוי
אני צריכה משהו למצב רוח כללי, של תקופה. גם את הציפרקלס מבקשים מרופא משפחה?
כןאלף מחשבות

ציפרלקס לוקחים לתקופה של כמה חודשים. לוקח לו כ3 שבועות להשפיע, אז את יכולה לבקש מהרופא גם לוריוון בשביל ההתחלה הזו, לקחת במקביל.

תודה רבה!מקווה לשינוי
תרגישי טוב יקרה אלף מחשבות

חרטה הכלאליה52627
ציפרלקס עושה את העבודה יופי ,מניסיון .
התבודדת ו 10 מ"ג ציפרלקס למשך שנה ואת בן אדם אחר . במידה ואחרי שתפסיקי את הטיפול זה יחזור אז תחזרי לקחת . זה בסדר 90 אחוז מהמדינה סובלים מחרדות ודיכאון . כולם על כדורים במינון נמוך . שהיצר הרע לא יגיד לך " רק את ככה סובלת " אל תתייחסי אליו הכל טוב ...
ציפרלקס והתבודדות כתבת?מקווה לשינוי
לא הבנתי..
ורגע, ברוב המקרים כשמתחילים כדורים זה נשאר לכל או רוב החיים? או רוב המקרים הם הפוכים וזה תקופה עובר?
רוב מוחלט של המקרים זה כמה חודשים, סביבות שישהאלף מחשבות

לרוב זה עובראליה52627
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>אחרונה

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999אחרונה

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיהאחרונה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה
משבר שמתבטא בטבילה...שםאנונימי

בוקר טוב לכולם, קצת רקע:

נשואים כ7 שנים + 3 ילדים בגילאים קטנים.

לצערנו עשינו טעויות בתחילת הנישואין, מה שגרם (בין היתר) לזה שאנחנו לא מקיימים יחסים בכלל.

ניסינו במשך שנים ללכת לסקסולוגים, ייעוצים זוגיים ואחרי שזה לא עזר, סוג של התייאשנו ולמדנו "לחיות עם זה".

אנחנו חיים סבבה, מסתדרים טוב, יוצאים לדייטים יחסית באופן קבוע ונותנים תמיכה אחד לשניה, פשוט בלי יחסי אישות.

אחד הדברים שאנחנו מרגישים זה שאנחנו לא באמת יודעים להעריך "מה הנזק" כי מעולם לא היו לנו חיי נישואים עם יחסים כדי להשוות אליהם וזה די מסתמך על מה שאחרים מספרים שזה כדאי ונחמד.

אשתי טבלה אתמול אחרי המון זמן שהיינו מותרים ובלילה הייתה שיחה קצת עצובה שהיא לא מבינה למה היא טובלת: זה מציק, מטריח ושבתכלס גם ככה אין איזה מגע מטורף שזה שווה לעשות את זה בשבילו ושמבחינתה הקושי העיקרי זה שהמיטות מופרדות כשילדים רוצים להיכנס בינינו בלילה.

המשכנו לדון בנושא, אבל אשמח לשמוע ולהבין:

מכיוון שאיני אישה ואני באמת לא זוכר את החוויה של לחיות ככה כל חודש - האם חיי האישות זה באמת מה שנותן מוטיבציה לטבול? גם אחרי מלא זמן?

היא תיארה את כל המהלך ההלכתי כעניין שממש מוריד לה ושאם הייתה נחסכת הטבילה והריחוק, אז לא היה לה כזה נורא.

מכיוון שכנראה יעלה בהמשך העניין של טיפול זוגי - הייאוש אתמול נבע מזה שניסינו כמה שנים ללכת לאנשי מקצוע (כולל מיכל פרינס שאשתי מאד התרשמה מהספר שלה) אבל בגלל שזה לא עזר והעלות הייתה ממש גבוהה (וההצלחה לא מובטחת), אז אשתי לא בקטע.

חשבתי אולי אם ננסה ללכת לאיזו רבנית שאידיאולוגית עובדת בזה ולא לוקחת מחירים גבוהים (או בכלל), אז זה יוכל לתת לאשתי מוטיבציה.

אין לי בעיה להוציא את הכסף על זה, אני מבין שיש כאן חשיבות שאני לא מבין.

אם יש המלצות לאיזור חיפה והקריות - נשמח

תודה ושבת שלום.

אמן ואמןתהילה 3>

אל תוותרו על לחפש את הטוב

אולי יעניין אותך