תחילת דיבורשמרית31
בת שנה ושלושה חודשים, עוד לא התחילה לדבר (אפילו לא מילה אחת)
יש רק הבהרה אחת שהיא מבטאת והיא בא (כמו אבא) וזהו,

חוץ מזה חייכנית, משחקת, רצה..
איך אפשר לעודד אותה?

תודה!
זה עדיין לא צריך להדאיג, אבל כן כדאי לחשוף הרבה ולעודד דיבורבארץ אהבתי
הייתי מתחילה מהרבה חשיפה לצלילים פשוטים שיש להם משמעות - אן-אן לאוטו נוסע, בום (לכדור קופץ, או למשהו נופל), קולות של חיות (אפילו כדקלום בהתחלה, גם אם לא רואים את החיות - איך גועה פרה? מווו, איך פועה כבשה? מההה, איך שואג אריה? אהההה וכו'). אני הייתי מדקלמת את הקולות של החיות בזמן החלפת טיטול (כדי שלא יברח לי תוך כדי..) מגיל די קטן, ופתאום הוא התחיל להצטרף אלי ולענות איתי.
לתמלל כל דבר. למשל- "אמא חותכת גמבה אדומה"מוריה
עבר עריכה על ידי מוריה בתאריך י"ח באייר תש"פ 21:03
להסתכל בספרים. להצביע ולומר מה זה.
בלי לחץ, ממליצה על בדיקת שמיעהאם כל חי

אם יש עיכוב אפילו קל בדיבור (סביב הגיל הזה אמורים לרכוש כבר כמה מילים ראשונות- שכמובן נהגות כחלקי הברות)

קודם כל בדיקת שמיעה לוודא ששומעת כראוי

בגיל שנה וחצי בדקתי את הבן שלי בשל עיכוב ברכישת מילים, והיה לו ירידה כלשהי בשמיעה

היא אמורה כבר להתחיל. אבל זה עוד לא מאוד מדאיגאורוש3
קחי כמה מילים שמאוד יומיומיות לה כמו אמא, בקבוק, מוצץ, כדור. אפשר גם קולות של חיות, הנהנהן לאוטו. כאלה. ותחפרי קצת. את רוצה בקבוק? הינה בקבוק. בקבוק. איזה כיף.
הרבה לדבר איתה על כל מה שאתן עושות. הינה אני מסבנת לך את הבטן. איפה בטן. הינה בטן. תוך כדי מבט, קשר עין, מגע.עכשיו מתלבשים איפה היד? וככה כל היום לדבר על הכל.
חוץ מזה- בדיקת שמיעה!!!!
ואם הכל תקין והיא לא מתחילה מילים ראשונות בקרוב, תפני להתפתחות הילד לאבחון קלינאית תקשורת. בגיל הזה הטיפול הוא בעיקר משחק כיפי והדרכת הורים.
חלקי מילים והברות- נחשבים למילה. למשל בוק לבקבוק. מה- לאמא. מממ- באוכל. תו- לחתול. דה- לתודה וכו'
גם אצלנו ככהשלומצ'

הן עדיין לא אומרות מילים. כן מקשקשות בלי הפסקה. 

החלטתי לחכות עוד קצת ואם זה לא ישתנה אקבע תור לקלינאית תקשורת.

לפני קלינאית כדאי ללכת לבדיקת שמיעה.מוריה
מה שרציתי להגיד...אביול
מנצלת לשאול - מתי אמורים להתחיל להגיד מילים ראשונות?הריון ולידה2
שנה? שנה וקצת?
גם אצלי בת שנה ולא מדברת, אבל אצלנו בית דו לשוני אז הבנתי שזה גם יכול לגרום לעיכוב.
יש כאן עוד עם בתים דו לשוניים שיכולות לספר איך היה אצלן?
אני צריכה לדאוג שבגיל שנה היא עוד לא מדברת בכלל?
בגיל שנה אמורה להתחילאורוש3
אבל גם שנה וקצת זה בסדר. יש המון שונות בהתפתחות בגיל הזה. לכן אין מה להלחץ עדיין. אבל כן לשים לב שזה מגיע. הדו לשוניות לא אמורה להשפיע על זה. המחקרים החדשים והדעה הרווחת שילדים תקינים דו לשוניים אמורים לרכוש את השפה בקצב רגיל. יש נקודות שוני. למשל ברור שבכל שפה בנפרד אוצר המילים קטן משל בני גילם. אבל ביחד האוצר מילים שלהם דווקא רחב יותר. יכולים להיות שיבושים במבנים משפטים ומורפולוגיה ו''השאלות'' בין השפות. אם יש קשיי שפה או שליפה הם יכולים להיות יותר משמעותיים בגלל הדו לשוניות. אבל אם הכל תקין זה דווקא מפתח גמישות מחשבתית ויצירתיות. אם העברית לא חזקה יכול להיות פער בלימודים שייסגר בשלב כלשהו בשנות בית הספר.
לא מדאיג בכללרק שאלה לי
גם לא הייתי ממליצה ללכת לשום רופא כרגע כי זה יכול רק להלחיץ ולא לעשות טוב לאף אחד.
נכון שדיבור *יכול* להגיע כבר בגיל שנה אבל ממש לא מוכרח.
צריך לדעת להבדיל בין תקשורת לבין דיבור. דיבור זו אחת מצורות התקשורת הרבות שיש. כל עוד היא תקשורתית, ונמשע ממך שהיא אכן כך, לא הייתי דואגת (בשלב זה). אם יותר קרוב לגיל שנתיים היא לא תדבר זה כבר מצריך בדיקה.
בעיקרון יש בכל שלב התפתחותי בדיבור תתי שלבים. בתת שלב הראשון הם אומרים מילים בודדות (או צמדי מילים בודדות או משפטים בודדים וכו'), ובאיזשהו שלב מגיע פרץ אדיר של "רכישה" של השלב המלא, כלומר פתאום תוך חודש היא תלמד המוווון מילים. ככה שיכול להיות שעוד יומיים היא תלמד פתאום עוד מילה, ועוד שבוע עוד אחת, ועוד חודש פתאום יהיה לה פרץ.
יכולה לספר מחיי האישיים שהבת שלי עד גיל שנה ו7 חודשים בערך אמרה מילים בודדות ממש אבל הייתה מאוד תקשורתית אז לא דאגתי לה בכלל. בערך בשנה ו7 התחילה לדבר, מהר מאוד הגיע ה"פרץ" והיום בגיל פחות משנתיים וחצי היא כבר עברה עוד כמה שלבים התפתחות בדיבור ומדברת מהמם.
בכללי אם לא צריך לדאוג עדיף לא לדאוג... זה משדר לילד לחץ שיכול לעצור אותו מלהתפתח (לא אומרת שאת לחוצה, רק עונה לכמה שהגיבו פה וסתם בכללי).
תודה רבה 🙏🏻שמרית31
היא מאוד תקשורתית. (בדרכים לא וורבליות) היא יודעת להצביע על חפצים שהיא רוצה (למשל צעצוע מסויים). היא יודעת להניד ראש בשלילה כשהיא לא רוצה משהו (למשל כשמציעים לה לשתות והיא לא רוצה).

אנחנו כל הזמן מנסים לעודד אותה לדבר (למשל בעלי מצביע עליי ואומר ״ אמא״, על סבתא ואומר ״סבתא״. כשאני יוצאת איתה החוצה אני מראה לה עץ ואומרת ״עץ״, מראה לה פרח ואומרת ״פרח״)..

אבל תמיד התגובה שלה תמיד היא ״בא״. מקווה שזה יסתדר 🙏🏻
מצוין!רק שאלה לי
באמת לתמלל את הסביבה זאת דרך מצוינת אבל לדעתי האישית (ופה זאת באמת דעה אישית, את לא חייבת להסכים...) כדאי שזה לא יהיה בצורה זרה לסיטואציה כדי שלא ישודר לילד לחץ סביב העניין. למשל לא סתם משום מקום לערוך לה סבב היכרות עם הנוכחים "אבא, אמא, סבתא, סבא", או כשיוצאים לטיול משום מקום להגיד לה "פרח, עץ, פרפר", אלא להגיד נגיד מתוך משחק "איפה אמא? הנה אמא!" או בדוגמה של הטיול אם רואים פרח להגיד "הי, הנה פרח!", לא כדי שתלמד עכשיו שזה פרח ומחר תדע להגיד את המילה, אלא כדי שתכיר את העולם ושסתם תהנה ממנו (זה משהו שהייתי אומרת לילד גם אחרי שהוא מדבר "הי הנה מטוס"...).
ילדים זה עם חכם מאוד. בואו נסמוך עליהם
חושבת קצת אחרת ממךאם כל חי

בתור אשת מקצוע בתחום-

נכון שאצלך הילדה רכשה שפה,

ואולי הילדה שלה תתעכב?

תקשורת זה המון , אך לא הכל!, יש המון ילדים מאוד תקשורתיים ומתוסכלים עקב קשיי הבעת  שפה מתמשכים לאורך שנים

אבחון וטיפול מוקדם- מועילים! והדבר הראשון לדעתי זה ביצוע בדיקת שמיעה

אם הילדה שומעת תקין- סבבה, אפשר קצת לחכות

אם היא לא שומעת טוב- לחכות לא יועיל לה, אלא רק להיפך ח״ו

אם תקראי שוב את מה שכתבתי תראי שאני מסכימה איתךרק שאלה לי
כתבתי שבשלב הזה שהבת שלה נמצאת בו זה בסדר איך שהיא מדברת. אם עוד כמה חודשים היא עדיין תדבר ככה, וכמו שאת אומרת היא תהיה מתוסכלת מחוסר היכולת להביע את עצמה בדיבור, אז זה בהחלט עילה לבדיקה.
היא מקשקשת הברות אחרות?יראת גאולה
אומרת האו / נננ / גגג / מממ וכאלה?

אם לא, הייתי הולכת לרופא אאג, שיסתכל שאין נוזלים (אם היא נוחרת בשינה, כדאי גם כן ללכת). שתוכלי להיות רגועה. גם ככה התורות לא מידיים, מקסימום תבטלי.
הבן שלי אמר את המילה הראשונה שלו בגיל 18 חודשים בדיוק, וזה נחשב עדיין בטווח.
אם את כל כך לחוצה או דואגתאנייי12
תעשי לה בדיקת אוזניים ושמיעה,.
ככה גילנו שלגדולה שלי היו מים באוזניים שהיו צריכים טיפול
אצל הבת שלך זה ממש לפי הספר סליחה שאני אומרתאורוש3
הגיוני עד גיל שנה וחצי בערך מילים. ואז בין שנה וחצי לשנתיים צירופים של שתי מילים ובהמשך משפטים וכו'.
רק בגיל שנה ו7 היא התחילה להגיד מילים בודדות ברמה רציניתרק שאלה לי
ויותר לקראת גיל שנתיים+ אמרה צירופים...
ההתפתחות של ביתך שאת מתארת- הגיונית ותואמת גילאם כל חי

הבת שלה בגיל שנה וחודשיים הוגה רק ״בה״. 

זה כן מדליק נורה אדומה

יכול להיות שהיא צריכה קצת הדרכה לחשיפה נכונה לשפה- ואת זה היא קיבלה כאן יפה מאוד

ויכול להיות שיש משהו מעבר לזה- ולא כדאי לפספס

ואם זה כמה הברות? בה מה גה דה - זה בסדר? (בת שנה)הריון ולידה2

היא אומרת הרבה הברות בנפרד ומקשקשת הרבה, אבל לא מחברת אותן למילים עדיין.

(הגבתי גם במעלה השרשור, תגובה "מנצלת לשאול...").

בגיל שנה? תקין לחלוטיןיראת גאולה
בגיל שנה וחצי אמורים לומר 10 מילים.
עם הברה אחת אפשר להגיד המון "מילים" כשיש אינטונציה שונהרק שאלה לי
גם אם אין במילים האלה את ההברה הזאת.
אם הבת שלי נחשבת התפתחות תקינה לגמרי, אז קל וחומר שהבת שלה. אני בספק אם הייתה לה יותר מהברה אחת בגיל הזה.
אבל הסיפור הספציפי של הבת שלי לא משנה, סיפרתי אותו רק כדי לאזן את הלחץ שעולה לפעמים בשרשורים כאלו. לשלוח לבדיקות כשאין ממש צורך (וגם כשיש צורך, אבל אז רבה התועלת על העלות) סתם יוצר לחץ סביב הנושא, לחץ שכמובן שהילד קולט, וודאי לא תורם לו להתקדם בתחום.
וחוצמזה שבדיקת שמיעה אפשר לעשות בבית לבדרק שאלה לי
כלומר, אם רואים שהילד מגיב כשקוראים לו ממרחק, מגיב לצלילים וכו' סימן שהוא בסדר. אם הוא לא מגיב צריל ללכת לבדיקת שמיעה רצינית...
ממש לא נכוןאורוש3
יש כל כך הרבה פרמטרים שמשפיעים על זה. איזה צלילים. איזה טון. כמה רעש יש מסביב. פשוט לא נכון. סליחה. לא מתכוונת לצאת עליך אבל כל אמירה כזו שבנות קוראות היא משמעותית. זה הדבר הראשון שחייבים לבדוק כשהשפה לא מתפתחת. וזה סופר סופר משמעותי. תינוק שלא נחשף לכל הצלילים לא יפתח טוב את הנוירונים של השמיעה במח ולפעמים זה בלתי הפיך! משפיע על שפה. על חשיבה. על קריאה בעתיד!
מסכימה איתך לגמרירק שאלה לי
פשוט חושבת שבגיל הזה לא צריך עדיין ללכת לבדוק את זה אם בבית הילד מגיב לצלילים.
בכל אופן, ככה אני הייתי עושה (ובעצם ככה עשיתי כבר) כי ככה אני חושבת שנכון לעשות (כמו כל דבר אחר באמהות או בחיים בכלל), והגיוני שאת תחשבי אחרת ממני. כי את לא אני וכי את חושבת שנכון לפעול אחרת. דעותינו חלוקות והפותחת תיקח מפה מה שהיא חושבת לנכון ומה שמתאים לה ולהשקפתה.
דווקא בנושא הזה לא הייתי מסתמכת על אינטואיציה אמהיתטרכיאדה

אלא כן שומעת לבעלי המקצוע בתחום. ילד שמגיב לצלילים בבית יכול בהחלט להיות ילד עם ירידה בשמיעה, ואפילו ירידה משמעותית. בשביל לפתח שפה תקינה חשוב שהשמיעה תהיה תקינה לחלוטין, ואת זה אין מנוס אלא לבדוק במכון שמיעה מסודר. זה שאת חושבת אחרת זה בסדר ולגיטימי אבל פשוט נובע מחוסר ידע, אם היית יודעת כמה משמעותית השמיעה התקינה בגילאים הצעירים לכל ההתפתחות וכמה כאבי ראש וקשיים אפשר לחסוך מהילד ומההורים אם מטפלים בשמיעה זמן, אולי היית מדברת אחרת

^^מסכימה מניסיוןאפונה
אני מהאמהות הרגועות, הבכור שלי לא דיבר וזה היה נראה לי סבבה. הוא הגיב לצלילים, הבין הוראות וכד', קישקוש המון עיצורים אבל לא היתה לו אף מילה שחזרה על עצמה. בגיל שנה ו5 הלכנו לרופא אא"ג רק בזכות אחות טפ"ח והיו לו נוזלים באוזניים, וירידה בשמיעה (עשינו בהמשך בדיקה במכון שמיעה).
ללכת לרופא אא"ג ילדים זה לא איזה בדיקה מסובכת או יקרה. זה ממש בסיסי.
אצלנו אגב הפסקנו מוצרי חלב ותוך שבועיים-שלושה הוא התחיל לדבר. (וגם ללכת. לא יודעת אם קשור אבל יש לי תחושה שכן).
נו מעולה! בשביל זה יש טיפת חלב!רק שאלה לי
בדיוק כמו שכתבתי למעלה.
אני ממש לא נגד רופאים או בדיקות רפואיות, פשוט רק כשצריך... ביקור סדיר בטיפח יכול לעזור מאוד בקטע הזה. אבל מחילה, הסיפור שלך הוא לא דוגמה סותרת לדברי כי אפילו לא חשדת שיש בעיה והאחות עוררה אותך לזה, ואז ייתכן מאוד שכדאי לבדוק אם היית חושדת שיש בעיה וזה מה שהיה קורה היית יכולה להביא את הסיפור שלך כדוגמה...
אבל מה היה קורה אם היית מגלה את זה עוד חודשיים? כנראה לא המון. כמו שכבר כתבתי (ובעצם בכל השרשור הזה אני רק חוזרת על עצמי) ילדים "נורמטיבים" (לא עם בעיות חריגות) משלימים פערים לבד אחרי שהכל בא על מקומו בשלום. זה לא שבגיל שנתיים-שלוש הילד עוד לא מדבר ואז כבר ממש כדאי לבדוק את זה.
אגב בוודאי שזה קשור גם להליכהמיואשת******
אזניים זה מרכז שיווי המשקל של הגוף.
אני יודעתאפונה
(כמובן שרופא הילדים כאן הכחיש כל קשר ואמר שבמקרה יצא כך, וזה לא קשור לחלבי, אוזניים לא קשורות להליכה ושום דבר לא קשור לכלום)
קודם כל, אמרתי את זה גם מידע מקצועי, לא רק מהאינטואיציה שלירק שאלה לי
עבר עריכה על ידי רק שאלה לי בתאריך כ"ג באייר תש"פ 03:44
תמיד יכול להיות שתהיה ירידה בשמיעה, אז אולי נעשה בדיקת שמיעה פעם בחודשיים כדי לתפוס את זה כמה שיותר מהר? ופעם בחודש רופא שיניים כדי לתפוס את החור רק כשהוא ממש בתחילתו? וכו' וכו'. הקצנתי, כן? לא שאני חושבת שככה את נוהגת... אבל אין לדבר הזה סוף, כי תמיד אולי יש משהו. ואם הכל בגבול הנורמלי, גם אם בקצה התחתון, לדעתי עדיף לא לרוץ לרופאים אלא לתת לזה להסתדר מעצמו. ואם זה לא מסתדר מעצמו - מזל שיש רופאים.
אפשר לדעת אם ללכת לרופאים בעזרת ביקור פשוט בטיפת חלב (וליפול על אחות נורמלית ומקצועית ולא פחדנית, כי יש מספיק אחיות טיפח שסתם מפחידות על כלום כדי לכסות את עצמן, לא חסרים סיפורים כאלו...).
וחוצמזה, שאם לאמא יש שכל ישר, ואם היא תשים יד על הלב היא תוכל לדעת אם יש צורך לפנות לרופא או לא (אחרי אבחון: "תמיד הייתה לי הרגשה שהוא לא בסדר, לא ידעתי לשים אצבע על הבעיה, אבל תמיד היה שם מהשו לא חלק בהתנהגות". משפט כ"כ נפוץ...).
זה שבדיקה פשוטה יכולה למנוע הרבה עוגמת נפש לילד זה נכון, אבל שוב, רק אם יש חשד לבעיה... ופה אני חוזרת לתחילת ההודעות שלי...
אני יודעת היטב כמה השמיעה חשובה להתפתחות (כמה קל לכתוב על סמך הודעה אחת שלי שקראת שאין לי ידע בתחום, אה?), וספציפית את תחום התפתחות הדיבור גם למדתי באופן מסודר. לגלות בעיה בזמן זה חשוב מאוד מאוד, ויחסוך הרבה עוגמת נפש, אבל השאלה מתי זה ה"זמן". ילדים זה עם כ"כ חכם... שברגע שהכל בסדר הם יודעים להשלים פערים בצ'יק, ובינתיים יודעים להסתדר בעזרת צורות תקשורת אחרת (רק כדי שלא תיפול תקלה תחת ידי, כמובן שזה לא בכל תחום, אני מתכוונת כרגע רק לתחום הדיבור ורק כשהכל בטווח הנורמה ולא למשל ילד בן שנתיים עם התפתחות כמו שהפותחת מתארת).
בקיצור, שוב, דעות חלוקות שלנו. לגיטימי. וכנראה שבסופו של דבר גם הילדים שלי יצאו בסדר וגם הילדים שלך (וכדי שלא יעשו עלי פה עליהום כמו שאוהבים לעשות, אז התכוונתי למקרים "נורמליים", לא למקרי קיצון, וגם פה הכל מתחבר להודעה הראשונה שלי...).
יקרות, אתן 10. אתן אמהות מהממות. גם אם לטעמי אתן קצת לחוצות, ולטעמכן אני קצת שאננה, זה נובע מגישות שונות בחיים (אם כי לא כ-א-ל-ה שונות) שלא יעשו רק לאף אחד "נורמלי".
בד"כ אני בגישה שלךאפונה
ספציפית כאן הייתי הולכת להציץ אם יש נוזלים באוזניים.
זכותךרק שאלה לי
ומזל שיש דעות שונות בעולם, אחרת היה לנו עולם משעמם שלא היה מתקדם לשום מקום.
פשוט כתבתטרכיאדה

שאפשר לזהות אם ילד שומע או לא לפי תגובה לצלילים ועל זה הגבתי.

עונה לל כאמא לילד עם עיכובאני זה א
קצת קשה לי לדעת באמת מה מצבה של ביתך אבל מה שאת מתארת נשמע שהיא מאוד תקשורתית שזה כבר טוב. בגיל הזה ממש לא הייתי דואגת אלא אם כן.. היא לא ממלמלת בכלל או לא מקשקשת כל מיני קשקושים. הבן שלי עם העיכוב בגיל הזה לא אמר שום מילה וגם לא קשקש בכלל וזה מה שהדליק לנו נורה אבל רק אחרי גיל שנתיים מתחילים לעשות בדיקות כי לפעמים יש קפיצה משמעותית לקראצ גיל שנתיים. הבת של גיסתי אמרה ממש מילים בודדות והיא כבר התחיחה לדאטג ופתאום עכשיו חודש לםני שנתיין התחילה ממש לדבר יפה. אז אם על פניו נראה ששומעת ושמבינה לא הייתי רצה לבדיקות ומחכה. אגב הבן הקטן שלי בן שנה וחצי ולא אומר הרבה מילים אבל בשונה מהילד עם העיכוב מקשקש המון..
לדעתי זה כן דורש בירורמיואשת******

צריך להיות לה 2-3 מילים. לפחות אמא, או משהו שמבחינתה זה אמא, לא חייב להיות דווקא המילה אמא, אבל אם כל פעם שהיא קוראת לך היא אומרת למשל "נהנה" אז זו המילה אמא מבחינתה וזה בסדר

הייתי דבר ראשון עושה בדיקת שמיעה. זה בסיסי.

רופא א.א.ג לבדוק נוזלים ובדיקת שמיעה.

לא מלחיץ מאד אבל כן דורש תשומת לב

תודהשמרית31
אני לא חושבת שיש בעיית שמיעה (למרות שצריך לבדוק),
מאחר שכשקוראים לה היו מסובבת את הראש,
יש לה הרבה צעצועים עם מוזיקה וכל פעם שהיא שומעת את המוזיקה היא מתחילה לרקוד..

(הרבה פעמים אפילו כשמשודרות פרסומות שיש בהן מוזיקה).
עדיין יכולה להיות בעיית שמיעה אחרתבוקר אור
תבדקי. אל תזניחי
בהצלחה!
בעית שמיעה יכול להיות בהמון דרגותמיואשת******

מספיק שיש קצת נוזלים באוזניים והם שומעים דברים כמו מוזיקה או קריאה בקול אבל לא שומעים את המילים עצמן ברור או לא מצליחים לסנן אותן מהרעשי רקע ולכן לא לומדים לומר אותן

את יכולה לעמוד מעט מאחוריה כשהיא לא יודעת שאת שם ולומר את השם שלה בקול רגיל (לא לקרוא לה. סתם לומר את השם שלה בלי טונציה מיוחדת) ולראות אם היא מגיבה לך.

כמובן לנסות כמה פעמים שונות לא על סמך פעם אחת

קחי לאא"גאפונה
אין לך מה להפסיד.
ילדים עם נוזלים בד"כ שומעים אבל לא ברור (כמו בתוך בריכה) ולכן לא יכולים לחזור אחרי מילים.
אני גם התחלתי להילחץ קצת בקשר לקטנה שלי שבערך באותו גילמתואמת

(אומרת משהו שנשמע כמו תודה, וחוץ מזה מפטפטת הרבה בשפה משלה)

אבל אז הזכרתי לעצמי שכמעט כל הילדים שלי התחילו לדבר מאוחר (מי יותר, מי פחות), והיא גם מעוכבת בעוד דברים (אבל מתקדמת) - אז אני מניחה שהיא תדביק את הקצב בסוף...

לגבי הבת שלך - לדעתי תחכי עוד קצת. אולי ברבע השנה שנותרה לה עד גיל שנה וחצי (שאז אמורים לומר עשר מילים) היא תדביק את הפער... אם לא - אז תתחילי בירור של בדיקת שמיעה.

את מתארת כאן מקרה שונהשריקה

לילדה יש שפה משלה -

אני מבינה שהיא מקשקשת במגוון צלילים? 

זה אחר לגמרי לעומת ילדה שהוגה רק 'בה'.

לפותחת-

אם הילדה אומרת רק בה בה בה

ולא למשל - דה, טה, נה, מה- כלומר עוד צלילים - כן כדאי ללכת לאאג ולבדיקת שמיעה,

גם אם מגיבה לשם שלה - זה לא אומר ששומעת תקין ב100%, ואצל ילדים צעירים שמיעה בתחום הנורמה היא ממש קריטית להתפתחות שפה ודיבור.

מבחינת מילים - עד גיל שנה וחצי צריכות להופיע לפחות 10 מילים ראשונות, כשכמובן מילה היא לא בהכרח מילה כמו שמבוגר הוגה אותה, אלא רצף צלילים עם משמעות קבועה (בו לבקבוק, אממ לאוכל, האו לכלב/לחיה וכו')

צודקת. פספסתי את הנקודה הזו.מתואמת

אכן, רק בה..שמרית31
בינתיים
אז כן הייתי מתחילה תהליך בירןרשריקה

לא בהיסטריה, אבל מתחילה, זה חשוב,

אמנם זה עדיין בנורמה בשביל מילים ראשונות, אבל כן חשוב לראות שיש מלמול מגוון

בהצלחה!

רק קחי בחשבון שיש מצב שהרוםאאני זה א
יגיד לחכות לגיל שנתיים. ככה אצלי היה. אבל את יכוחה לקחת הפניות לבדיקת שמיעה וראיה ולהתפתחות הילד להזמין תורים זה ממילא לוקח כמה חודשים טובים של המתנה ומקסימום תבטלי אם לא יהיה צורך ככה אני עשיתי. הרוםא הביא לי הפניות אבל ביקש שאקבע לגיל שנתיים
בדיקת שמיעה כדאי בכל מקרה לעשותשריקה

וגם לפנות להתפתחות הילד - רופאי ילדים מעודכנים יודעים שיש בהחלט מה לטפל לפני גיל שנתיים,

ואם הם לא מעודכנים - צריך קצת ללחוץ עליהם!

לא מטפלים לפני גיל שנתיים בוודאותאני זה א
בהתייעצות עם מספר קלינאיות תקשורת ורוםאים מאודהמומחים. מסכימה שבירור כן אפשר להתחיל לפני אבל לא תמיד כדאי מאוד תלוי במצב הכללי של הילדה וזה לא תשובה שמישהיא מאיתנו יכולה לתת.

לפותחת!! הייתי מתחילה מהתייעצות פשוטה עם רוםא ילדים שמבין ואת סומכת עליו. יש מכללול של דברים שמצביעים על עיכוב בהתפתחות..
בהצלחה
אני קלינאית תקשורתשריקה

ומידיעה וודאית של 100%, קלינאיות תקשורת עובדות עם תינוקות צעירים מאד

(לא אני, אבל יודעת בוודאות שיש כאלה מדיונים בקבוצות מקצועיות)

בוודאי שא"א להחליט בלי להכיר את הילד הספציפי, אבל לפי התיאור של הפותחת בהחלט כדאי להתחיל תהליך.

(במיוחד שבמידת הצורך, עד שמקבלים טיפול - זה תהליך שלוקח לא מעט זמן)

עובדות עם תינוקות על דיבור?מיואשת******
כי אני יודעת שקלינאיות תקשורת עובדות עם תינוקות צעירים על אכילה למשל, ולשון קשורה. השאלה אם מנסים לעבוד על פיתוח שמיעה ודיבור בגיל הזה
על שפה ותקשורתשריקה

בהתאם לגיל,

אני לא עובדת עם הגיל הזה, וזאת ממש התמחות בפני עצמה, כך שלא יכולה לתת מידע מדויק ב100%,

אבל אני חושבת שכדאי לפתח קודם כל את המלמול, שיהיה מגוון,

ובהמשך עובדים על מילים ראשונות, המון חשיפה ומתן דגם להורים איך לחשוף המון בבית, ועידוד להפקה,

(לא בגיל שנה ו-3, כי זה עוד בנורמה, אבל אם אין מלמול מגוון - אין איך להפיק מילים שונות וצריך לחשוב על זה)

בהחלט כןאם כל חי

אני עובדת עם קטנטנים-

בהתפתחות הילד היה אצלי ילד בן שנה וחצי עם עיכוב בתקשורת, הבנה והבעה. הקוגניציה בתחום הנורמהחיוך 

שבוע הבא יתחיל אצלי בן 1:08 עם עיכוב בדיבור -אינו מפיק מילים

בקיצור- זה קיים בהחלט!

ממש מעניין!מיואשת******
במה לא מטפלים?אפונה
אם לילד יש ירידה בשמיעה אין טעם לחכות לגיל שנתיים כדי לטפל בה...
דיברתי על קלינאית תקשורת לא על שמיעהאני זה א
וממה שלי נאמר החל מגיל שנתיים מתחילים לטפל אולי דברים השתנו. מי שאמרה לי את זה היא קלינאית עם המון ניסיון ואני סומכת עליה.
אז היא טעתה.אם כל חיאחרונה

אפשר מגיל ממש צעיר

תינוקות חמודה מחפשת שםאנונימית בהו"ל

תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם

דרוש 

שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)

קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)

עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.

לא מדי קצר

היא הולכת ומזדקנת

הסביבה לוחצת

ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים

הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!

אביגיל , אביטל , אבישג , נועה, אלישבעצוףלבוב
אוריהאונמר
נועה תמר יעל אבישגהבוקר יעלה
נטע מיכל מעין רוני שחרבוקר אור
יש משמעויות ספציפיות שאתם מחפשים?מרגול

מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי

שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה

זה שמות עם משמעות ברורה

בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):

ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'

ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)

שרה, רבקה, רחל, לאה, מריםמתואמת

חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.

יש הרבה שמות יפים בתנ"ך ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...

רק רוצה לעודד אותך לא להילחץכורסא ירוקה

אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.

אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.

תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉

נעמה, טל, טליה, הדסה, הדסחשבתי שאני חזקה
אני אוהבתדיאט ספרייט

ארבל

גפן

יסכה 

אחינעם, אביגיל, מיכל, רעותליני(:
אסנת אפרת יעל מוריה אדלSeven
ואני מבינה את הקושי סביר להניח שכשיהיה לי עוד בת גם אני אסתבך🙈

שתקבלו טת הנבואה מהרהה

יש המוןיערת דבשאחרונה

נועה אביגיל נעמה נגה אורי

טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה

תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר

ועוד..

התייעצות: מיעוט תנועות. לא יודעת אם אכן מדאיגאחת כמוני

שבוע טוב

ב"ה בשבוע 28

אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.

היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.

אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.

תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.

מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?

מה זה פחות תנועות? פחות ממתי?יעל מהדרום
לק"י

לא מתחילים לעקוב רק מהשבוע הזה?

פחות מבדרך כללאחת כמוני
אם אני זוכרת נכון, הרופא שלי אומר לעקוב משבוע 26
עקרונית אמורים להרגיש פעמיים או שלוש ביוםיעל מהדרום
לק"י

3 תנועות בחצי שעה.

אני חושבת שזה שלב שהם עוד קטנים, ואולי הוא שינה מיקום ולכן את לא מרגישה. דוקא נראה לי שבמוקד אחיות ידעו לכוון אותך, ולא לשלוח בוודאות להבדק.

הייתי באותה סיטואציה (גם שבוע 28)סטודנטית אלופה

עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪

ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג. 

תנסי לשתות קולהרקאני

אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה

תודה לכולןאחת כמוני

אנסה

ואעדכן בעז"ה 

המנח משתנה בשלב הזהגיברתאחרונה

שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.

3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

תותח! לגמרי כיףהשקט הזה
מתי צריך ללכת שוב לרופאת נשים?כבת שבעים

אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)

שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור... 

מתישהו לפני שבוע 20כורסא ירוקה
אני אוהבת ללכת אחרי שיש לי תוצאה של שקיפות, סקירה מוקדמת ואולי גם חלבון עוברי. אבל אם את לא עושה אז פשוט מתישהו..
אצלנו היא אומרת בשלב הזהקטנה67אחרונה
לבוא כל חודש וחצי
בא לי להתלהב ולהתגאות בעצמי (:רק רגע קט

השבוע התפללתי שחרית כל יום!

חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.

אבל הקפדתי כל יום!

זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.

זהו😌

וואו אלופה!ראשונית

הלוואי עלי

אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו

וואו מלכההרקאני

אמן השבוע אני אצליח גם

בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה

אשרייך!אנונימית07

אין דבר יותר משמח מזה!

אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!

מדהימה! איזה כיף לך!חשבתי שאני חזקה
איזה כיף לךשירה_11
תפילה זה המלחמה שלי
אשרייךיהלומה..אחרונה
זה באמת וואוו ואת צריכה להיות גאה בעצמך!! אין כמו תפילה ובכלל שהצלחת לכוון. קשר ישיר עם בורא עולם. הלוואי שגם אני אקח את עצמי בידיים ואעשה זאת 
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

ומה שלומך?? איך עבר?אחת כמוניאחרונה
מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטוב

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

אפשר לעשות הפעם משהו סמלי עם 'שובר'כתבתנואחרונה

כלומר, לצאת לאיזה אטרקציה שלא דורשת הפקה הפעם,

עם שובר שמבטיח שכשתתפני קצת מהעומס תשלימי להפקה ברמה ראויה בעינכם.

ואם העומס לא יורד או את לא מוצאת בעתיד תקופה עם יותר כח כדי לארגן בכזו רמה, זה יהיה סימן להוריד את הרף. עד שהאינטנסיביות של יותר מ2 ילדים ולא מאוד גדולים תרגע קצת ויהיה אפשר לחזור לחגיגות הגרנדיוזיות..

(ואם הוא פחות מרגיש על עצמו את העומס הזה, אפשר אם מתאים לבקש ממנו שהמתנות שהוא מארגן לך הן בעצם של שני ימי ההולדת, שלך ושלו, עד שתרגישי יותר פנויה להשקיע שוב. ושיכללו דברים שהוא היה שמח לקבל ממך כמתנה).

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
איזה כיף! כמה מרגשהבוקר יעלהאחרונה

בגיל הזה לא מובן מאליו בכלל..

ב"ה שיש פירות 

אולי יעניין אותך