שמיטה בשנים הקרובות. לכבוד פרשת בהרסוג'וק

לכולי עלמא השמיטה הבאה, עוד 8 וחצי שנים, הולכת להיות דאוריתא, כיוון שעד אז רוב עם ישראל יהיו בארץ

(השמיטה הקרובה עדיין בספק)

שנים אלו הם עליית מדרגה בתהליך הגאולה 

הרב קוק זצל כתב מבוא רוחני של עמה דפים בודדים, בתחילת ספרו על השמיטה "שבת הארץ"

שם הוא מחדש שמציאות השמיטה אינה רק לקרקע ולחקלאות

אלא לעם כולו, לבני האדם.

שנת השמיטה היא שנה שלמה של שבת

בשבועות האחרונים אולי טעמנו בחינת "שבת" ממושכת.

שנת שמיטה אידאלית גאולית, ובכלל מציאות הגאולה של אחרית הימים, היא הרבה הרבה יותר מזה, עד שכולם יגיעו לרוח הקודש מתוך שבתיות רוחנית.

מציאות שלא חווינו כמותה אפילו בבית ראשון

נפלא ממש!

הנה ציטוט מהרב קוק

https://midreshet.org.il/ResourcesView.aspx?id=27079

"...את אותה הפעולה, שהשבת פועלת על כל יחיד, פועלת היא השמיטה על האומה בכללה. צורך מיוחד הוא לאומה זו, שהיצירה האלקית נטועה בקרבה באופן בולט ונצחי, כי מזמן לזמן יתגלה בתוכה המאור האלקי שלה בכל מלא זהרו, אשר לא ישביתוהו חיי- החברה- של-חול עם העמל והדאגה, הזעף והתחרות אשר להם, למען תוכל להתגלות בקרבה פנימה טהרת נשמתה בכללותה כמו-שהיא. ואם...הניגוד המתמיד שבין השמיעה האידיאלית להכרזה של חסד ואמת, חמלה ורחמים, לבין הנגישה והכפייה ולחץ הקפדה של קנין ורכוש, המוכרחים להראות בעולם המעשי, גורם הרחקה לאור האלקי מתכונת הכרתה הציבורית של האומה, שהרחקה זו מפעפעת כארס גם במוסרם של היחידים - הנה הפסקת הסדר החברתי בצדדים ידועים, מתקופה לתקופה, מביאה לאומה זו, כשהיא מסודרת על מכונה, לידי עלייתה העצמית למרומי התכונות הפנימיות שבחיים המוסריים והרוחניים, מצד התכן האלקי שבהם, העומד למעלה למעלה מכל תכסיס וסדר חברתי והוא מעבד ומעלה את הסדרים החברתיים ונותן להם את שלמותם... שנת שקט ושלוה, באין נוגש ורודה, "לא יגוש את רעהו ואת אחיו כי קרא שמיטה לה'", שנת שוויון ומרגוע. התפשטות הנשמה בהרחבתה אל היושר האלוקי המכלכל חיים וחסד...אין חילול-קדש של קפדנות רכוש פרטי בכל תוצאות-יבולה של שנה זו, וחמדת-העושר, המתגרה על-ידי המסחר, משתכחת..."

וכאן יותר:

http://halachayomit.com/KatzRShmuel/shemita/%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%94%20-%20%D7%94%D7%A8%D7%91%20%D7%A7%D7%95%D7%A7,%20%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%90%20%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%AA%20%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%A5.pptx

עד אז משיח יגיעמושיקו

ואז העצים יגדלו באותה יום שישתלו אום למשל

הכל יהיה שונה

זה לא קשור למה שכתבתי על מצב בני האדם ושנת שבתסוג'וק

לפי מצב בני האדם, לא אמור להיות רוב יהודים בארץמושיקו

הוא אמר שבעוד כך וכך שנים יהיה רוב היהודים יהיו בארץמושיקו
לא בהכרח
סטטיסטית הוא צודקהסטורי
(אם לא סופרים מתבוללים שקשה להעריך את מספרם)

מה אנשים יבחרו - איני יודע. אבל הסברא הפשוטה שתהליך קיבוץ הגלויות ממשיך.
בדיוק להיפךמושיקו

קצב הריבוי של יהודים שומרי תורה ומצוות הרבה יותר גדול מאשר בארץ.
וזה מכפיל את עצמו במהירות.

כמה ילדים בממוצע יש לזוג דתי?

שלא לדבר על לא דתי..
וגם החרדים יחסית לאחיהם שבקהילות שבחו"ל חיים אחרת שמשפיע על אורח החיים ובכלל  זה הילודה.

אתה מכיר נתונים לגבי זה?אדם כל שהוא

כי זה ממש לא נראה לי נכון.

נתונים על הילודה בציבור היהודי בארץ, גם בפילוח למגזרים אי מכיר, וכן נתונים על הילודה במדינות אחרות [בכל המדינות המפותחות היא נמוכה יותר], אבל לא על יהודים בחו"ל.

אז חיפשתי-אדם כל שהוא

בארץ - https://fs.knesset.gov.il/globaldocs/MMM/5d79b3ca-eb7a-e511-80d6-00155d0204d4/2_5d79b3ca-eb7a-e511-80d6-00155d0204d4_11_8024.pdf

(תרשים 2.)

בארה"ב - https://images1.ynet.co.il//PicServer4/2015/09/02/6423658/3.jpg

כלומר, מספר הילדים למשפחה אצל האורתודוקסים בארה"ב, דומה למספר אצל הדתיים (הלא חרדים) בארץ, ופחות מאצל החרדים בארץ.

אצל הלא אורתודוקסים, הוא נמוך מאצל החרדים בארץ.

נהדר!מישהו כל שהוא
למען ירבו...בניכם על האדמה כתיב אבל בחוצה לארץ לא

שבת שלום
אם כבר הוזכר ציטוט זההָיוֹ הָיָה

אנצלו כדי לשטוח שאלה בה התקשיתי מעודי - מנ"ל לריו"ח דזהו תנאי בברכה, דלמא אינו אלא תוספת ברכה, ירבו ימיכם, ועל האדמה יהיו, ומעתה אפשר דזו תתקיים וזו לא.

ועוד, דאטו לולי הברכה המיוחדת א"א דהוו סבי.

אי איכא מאן דיימא לי פירושא דהאי מילתא, מובלנא מאניה בתריה לבי מסותא

ברור שזה לא פשוט הפסוקמישהו כל שהוא
הפשט הוא ששמירת המצוות היא למען שנשאר בארץ ולא נגלה
ור' יוחנן דורש אותו וכמו הרבה מדרשים הפסוק הוא אסמכתא לרעיון ולא המקור שלו

כאשר הרעיון הוא שאנו חיים מהקשר לאלוקים ולכן בארץ שעיני ה' בה הדבר מובן אבל בחו"ל הוא רק בזכות הקשר לתורה.

חיים אנו עם הציורים הרוחניים שבהשאיפה של נשמת האומה. בכל מקום שהניצוצות של אור הללו גנוזים הם שם, הננו מקושרים בקשר של נשמה של חיים, של כל הוייתנו, אליו. בין שיהיה מקום זה מקום ממשי, מ ד ת א ר ץ, בין שיהיו מעשים שאלו הציורים כמוסים ביסודם, בין שיהיו מחשבות ורעיונות מאיזה מין שיהיו.

מעולה, אבל לא מסבירהָיוֹ הָיָה

למה הוא תמה כששמע דאיכא סבי

תיקון קטן-אדם כל שהוא

במקום - "אצל הלא אורתודוקסים, הוא נמוך מאצל החרדים בארץ." - צ"ל החילונים בארץ

אתם פשוט לא מסוגלים לדמיין שזה יקרהמישהו כל שהוא
כי זו תהיה עוד מכה לאמונה שלכם נגד הגאולה במדינת ישראל
אבל אתה יכול להסתכל אחורה עד כה כל שנה מספר היהודים בארץ עולה ובחו"ל יורד בגלל ההתבוללות
יש לך נתונים אחרים מוזמן להביא....

וכפי שנאמר: "אין אנו יכולים להשלים עם התנועה הציונית. לא נוכל למנוע את היהודים מללכת לירושלים, אבל להסכים לכך לא נוכל"

חידה...מי אמר למי?
נו - סיקרנת...הָיוֹ הָיָה

האפיפיור פיוס להרצל...מישהו כל שהוא
קרדיט לרב שרקי בשיעור ליום העצמאות
המציאו היא שבנתיים כל שנה האחוז מעמ"יהָיוֹ הָיָה

שנמצא בארץ, גודל!

יתכן וארה"ב תמשיך לאבד כוחה בגלל יציאת היהודים ממנהסוג'וק

כמו שהיה עם ברית המועצות שהתפרקה

זה לא יתכןמושיקו
אם לא יהיה רוב יהודים שם היא תרד מכוחה בוודאות.
בינתים באותב מידה שיש ריבוי טבעי בארץ יש גם שם.
והנה התשובה הרגילהמישהו כל שהוא
כאשר המציאות מקשה על האמונה נעצום עיניים חזק עד שהמציאות תעלם...

ממש "אני מאמין כי זה אבסורד"
אגב זו רק פארפרזה לדבריו של הנוצרי ימ"ש שאמר
"זה לגמרי אמין, בגלל שזה לחלוטין לא מתאים… זה בטוח, כי זה בלתי אפשרי"
למי הגבת ומה התכוונת?הָיוֹ הָיָה

הגבתי למושיקומישהו כל שהוא
עכשיו אני שם לב שחשבתי שהוא הגיב לנתונים שהביא אדם כל שהוא
טעות שלי ...
לא נכון - יש שם התבוללות מבהילההסטורי
ואולי גם משבר הקורונה, יפתח עיני ישראל, שאין מה לעשות מחוץ לארץ אשר עיני ד' אלוקיך בה.
אתה מתבלבל בין מספרים לאחוזיםמושיקואחרונה
בינתים למרות שבמדינה יש תמיכה גדולה להתבוללות אכן זו ארץ שה' שומר עליה גם בענין הזה..
לא נדע "איך שיהיו עד שיהיו"הָיוֹ הָיָה

לא בטוח בכלל שבהגעת המשיח מיד תתקיים נבואת "וניגש חורש" עליה כבודו מדבר

לא, בזמן המשיח עולם כמנהג נוהג כמבואר ברמב"םהסטורי
יש ייעודים בחז"ל, שגם אם נבין אותם כפשוטתם - הם לעת"ל רחוק.
יש 2 תקופותמושיקו
נכון, וממילא מה שכתבת לא קשורהסטורי
מדוע?כמה זמן היא כל תקופה ?מושיקו

זה בדיוק מה שלא יודעים!הָיוֹ הָיָה

יש בזה סתירה ברמב"ם.שום וחניכה

עי' לח"מ בהלכות תשובה.

ו"יבא הכתוב השלישי ויכריע"הָיוֹ הָיָה

שהרמב"ם כותב שלא נדע. זהו!

הפשטות עכ"פ, היא שהנבואה הנ"ל היא ל"אחרית הימים" ולא ל"ימות המשיח" שהם הרבה לפני. אבל אכן כלום לא ודאי.

את הלח"מ שהבאת קשה לי לבדוק בלי מ"מ מדוייק. 

טוב, בדקתיהָיוֹ הָיָה

לא הסתדר עדיין הכל.

כנראה שבאמת "לא נדע"

לא נדע זה לא תירוץ לסתירה.אדם כל שהוא

כי אם הרמב"ם היה חושב שהוא לא יודע, הוא לא היה כותב את כל אחת מהאפשרויות הסותרות כאמירה מוחלטת, אלא לא היה כותב בכלל [או מציג את זה כשתי אפשרויות].

מה שהוא כתב, הוא סבר שהוא יודע, וכשהוא היה מסופק, הוא כתב בלשון מסופקת  ("ייראה מפשוטן של דברי הנביאים...")

כן, זה רק מוסיף לפלונטר, מה שאומר שבאמת לא נדע.הָיוֹ הָיָה

לגבי השמיטה מדאורייתאאדם כל שהוא

יש שני פקפוקים גדולים לגבי השמיטה דאורייתא.

1. יש הרבה יהודים מתבוללים בחו"ל, שלא נספרים כיהודים, אבל אמם יהודיה וע"פ ההלכה הם יהודים. (כמדומני שכתב את זה, ואולי גם את הטענה השנייה, ניק עתיק בשם @מופים, וראיתי שאח"כ כתב את זה גם הרב אליעזר מלמד].

2. ייתכן שצריך שלא מספיק שרוב יושביה עליה, אלא צריך שכל שבט יכיר את נחלתו.

היה דיון ברבנות הראשית עם סטטיסטיקות והכל ואמרו כדבריסוג'וק

הרי יש פוסקים שלדעתם אנחנו כבר בדאוריתא בלי קשר לרוב יושביה. אז נוקטים כרוב הפוסקים

שודר במדיה חושב שגם פה. לפני כשנתייםסוג'וק

לגבי המשפט הראשון (לא קראתי מעבר)ימ''ל
לשיטת הרמב''ם,על פי פשט הגמרא, לא מספיק שיהיו רוב יושביה עליה אלא צריך שגם יהיו מחולקים לנחלות.
השבת חשבתי לגבי התקופה שלנו וההתכנסות וכוסוג'וק

הרי אנחנו כעת אחרי אמצע שנה חמישית שלפני שמיטה

וכמו ביום חמישי באמצע היום כבר מתחילים להפרד מימי החול והעשיה וחוזרים הביתה לקראת שבת...

ועוד דבר

התשפ"ב היא השמיטה

התשפ"ב אותיות שבת פה, תשב פה וכו

כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך