אבל לא!!!!
אני מתעקשת,
ועושה כל השבוע
ודקה לפני המקווה
בום כתם אדום/חום
ועד שהרב לא יגיד אם טהור
האי ודאות הזה גומר עלי!
וכככה כל חודש,
ולכי תקבעי שוב תורים לציפורנים, שעווה, גבות, פדיקור
אוף🥴
הלוואי ואלמד
הלואי.

אם כל חידבר שני-
אני כמוך,
יש לי היתר מרב רק על הפסק ראשונה ושביעית וללא מוך דחוק
אנחנו שומרות על ההלכה בצורה הכי מושלמת שיכול להיות
מעבר לדקדוקי טהרה, יש מצוות ועשית ככל אשר יורוך
אם אנחנו ״מתחכמות״ וחושבות שאנחנו יותר צדיקות ומחמירות מהרב-
לא תבוא עלינו שום ברכה.
אני מחזקת את ידייך ומעודדת
שבעז״ה הכתם הזה יותר לך,
ובבקשה תעשי את הנכון בעיני חכמים, ולא בעיני ה״הרגשות״ שלנו...
כשמדובר על מישהי שקיבלה הוראה פרטנית מרב, ואנחנו לא יודעות את פרטי המקרה שלה, האמירה לא צריכה להיות "תעשי אחרת מהפסיקה הפרטית שקיבלת", אלא "לכי לרב ותשאלי אותו, לאור המידע הזה, האם את צריכה להוסיף עוד בדיקה אחת."
מכון פועה מדגישים את זה בצדק גמור, ובכל זאת, יכולות להיות סיטואציות שבהן הבדיקה הנוספת עלולה להיות יותר בעייתית מאשר הוויתור עליה, ולכן בלי להכיר את פרטי המקרה אי אפשר לקבוע בוודאות שכדאי לפותחת השרשור לבדוק עוד בדיקה באמצע. כנקודה להתייעץ לגביה - בהחלט כן; כאמירה גורפת שבטוח שזה מה שכדאי לה - לא.
כל חיטוט הוא לא נוח אבל הן ממש צדיקות וממש משתדלות
היה בסדר?
פיג'מהכפרה עליך! היה סביר?
מתי נגמר המחזור הפעיל?
אם עבר הרבה זמן משם, אני יודעת שיש תרופות טבעיות שמנקות שאריות דמים מהרחם (שימושי לנשים שמסיימות לקחת מניעה שגם מונעת מחזור וכן לכאלו שמחתימות)
שמחה שעבר בשלום 
רב העדה החרדית בירושלים (אין צורך להרתע, רב ענק ת"ח ואוהב כל יהודי כמובן)
אבא שלו זצ"ל היה מומחה אדיר בכל נושא טהרת האישה (הכי ידועה זו הסגולה המדהימה שלו להיפוך תינוק בשתית מי הסטף)
תתקשרי לביתו ותתייעצי (אפשר גם עם הרבנית שלו אני חושבת)
אין לי את המספר אבל זה מופיע בספר טלפונים, גר בשכונת זכרון משה, ליד רחוב חפץ חיים
מכירה 3 סגולות (שהן סוג של תרופות טבעיות) שקיבלו ממנו שסייעו למספר נשים שונות
(גם אם את במניעה כרגע מאיזו סיבה, עדיין אסור לגרום לדחיית טבילה מסיבות נוספות)
"את אשר התרת - אסרתי"
אסור לך לקלקל טבילה!
זה חמור לא פחות מחלילה טבילה לא כשרה
הפה שאסר הוא הפה שהתיר
לא לנסות, לא ללמוד ולא כלום, פשוט להפסיק ושלום
מחכה לעידכון ממך שאת מפסיקה את השטות הזו והרגע!
מה קורה לך מתוקה?
אמא שלי חיה ככה חיים שלמים (בהוראת הרב וואזנר, אחד הגדולים והמחמירים), ילדים קדושים וטהורים!
פעם הסתכלתי בטעות על נייר קינוח, יוווו איך שהרב צעק על בעלי, יוווו הבושות חבל"ז
וזה רב מחמיר מאוד מאוד מאוד
אולי כדאי שפעם בעלך יגיד לך שהרב צעק עליו? 
בצוות חינוכי של מעון
במורים
בגננות
ברופאים
באחיות
מטפלים רגשיים
אנשי טיפול וכו וכו
אולי רק אני נתקלת בזה?
כבר רגילה לתשובה של כרגע אין לנו, המתנה של שנה.
נגיד מורים, מטפלות אני מבינה, אבל רופאים? למה חסר תמיד?
סתם תוהה לעצמי אם לפני 40-50 שנה הייתה פחות ילודה, ולכן עכשיו פחות עובדים.
כן יודעת שבעקבות המלחמה הרבה ירדו לחו"ל (בעיקר רופאים), אבל עד כדי כך?
את גם מרגישה כמוני?
ויש כמויות סטודנטים בתחום
והמון מובטלים
אבל כולם רוצים להיות מתכנתים
והai צמצם את עבודת הפיתוח
כשגייסנו לפני שנה אנשי סיסטם בעבודה משולבת עם הלפ דסק
היה קשה למצוא עובדים טובים
חלק לא רצו
וחלק היו גרועים ממש
(הטובים שמצאנו היו נטולי תואר)
בטח לא אחיות. לא ידוע לי שיש מחסור. גם זה שמחכים מלא זמן לתורמים זה לפעמים כי הקופה לא רוצה להעסיק עוד רופאים ולא כי אין רופאים.
ועד כמה שידוע לי לא היתה ירידה גדולה מהארץ בגלל המלחמה. הייתה ירידה אבל היתה גם עליה.
כן יש עניין שהקבלה לרפואה בארץ מאוד קשה ואולי זה יוצר מחסור מסויים
למחסור הוא שונה.
אצל רופאים ואחיות אין מספיק תקנים,
אצל מורים ואנשי חינוך אין מספיק אנשים שרוצים לעסוק בזה, אבל יש תקנים לזה בשפע
מקור הבעיה הוא שהתנאים שלהם שונים מבעבר,ואנשים לא תמיד מרגישים שזה משתלם להם לעבוד במקומות האלה.
עבודה במעון לעניות דעתי הלא מבוססת אולי היתה פעם קלה יותר - פחות תינוקות היו מגיעים למעון, הרבה פעמים מגיעים לימים קצרים (כי פחות אמהות עבדו, בטח בגילאים הקטנים), היו פחות דרישות מצד ההורים אבל השכר היה מתגמל יותר באופן יחסי לשוק.
היום זה דורש המון ולא ככ מתגמל באופן יחסי.
הוראה וגננות אותו דבר - המון דרישות מההורים, יותר שעות עבודה ותנאים משמעותית פחות טובים מפעם (נגיד פנסיה שהפכה מתקציבית לרגילה).
רופאים בהרבה תחומים או אנשי טיפול כמו פסיכולוגים, קלינאיות, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, מאבחנים - בציבורי יש עומס מטורף, והשכר לא מדהים, יש להם כל מיני דרישות ממקום העבודה לעמוד בהן, ובסוף זה לא מתגמל ולא נוח. אבל אם הם יפתחו קליניקה פרטית במקום שנוח להם בזמן שנוח להם אנשים יעמדו בתור וישלמו משמעותית יותר.
אז נראה לי שהחוסר פשוט נובע מחוסר תיעדוף של השירותים האלה על ידי מי שמתקצב אותם
תחום החינוך זו עבודה קשה ולא מתגמלת
ברור שיהיה חסר
למה שאנשים יגיעו לעבודה כזו
בתחום הרפואה לא בכל מקום יש חסר
למשל רופאי משפחה זמינים היום הרבה יותר מלפני 20 שנה
כי אז הם היו מוצפים בתורים לאישורי מחלה ומרשמים
והיום הכל באפליקציה
יש גם תחומי רפואה שאפשר להשיג תור מהר (אף אוזן גרון השגתי מהיום להיום בישוב סמוך)
כשיש חסר אצל אנשי רפואה זה נובע גם מתקנים מצומצמים וגם מרפואת יתר (אנשים שהולכים לייעוץ מיותר)
לגבי מטפלים רגשיים
המלחמה יצרה חסר גדול בעקבות קפיצה בביקוש (ואולי היה חסר כבר קודם בגלל תקנים מצומצמים)
על אף אוזן גרון במכבי בירושלים
יש תור למחר
וערמת תורים לחודש הקרוב
במאוחדת
יש 2 תורים לחודש הקרוב
אולי כדאי לך לעבור קופה
מעניין מאוד.
יש רופאים מקצועיים בקופת חולים ובבתי חולים
הרבה מהרופאים הפרטיים מקבלים גם ציבורי
לרוב זה רק עניין של זמינות מהירה של התור ולא עניין מקצועי
והמשכורת שלהם תלויה במדינה-
בתקנים (צוותים רפואיים), בהסכמי שכר מיושנים וכו' (גננות, מורים) יש מחסור.
אני חושבת שבעקבות השינויים שחלו בשנים האחרונות הרבה אנשים עברו למגזר עסקי פרטי ועזבו את הציבורי כי זה לא משתלם מאף בחינה בעיקר תנופה התפתחותית-תעסוקתית, בתעסוקה הציבורית יש תקרת זכוכית אין יצירתיות אין ביטוי עצמי לתפיסות מסויימות בכל מיני תחומים
במגזר הציבורי אפשר לצבור הרבה ניסיון/ הכשרות/ למידה מעמיתים
מה שפחות קיים כשעובדים באופן פרטי
אבל מדובר בדיוק על האנשים עם הניסיון והוותק
שעזבו את המערכת
במימון ציבורי.
חוץ ממטפלים רגשיים, אבל זה ממומן דרך קופ"ח לרוב, אז זה גם נחשב לשירות ציבורי.
כשיש גוף אחד מסדר, זה לא מאפשר לעובדים מצטיינים להיות מתוגמלים, מה שגורם לחוסר היצע במקצוע למרות שיש ביקוש גדול.
כוחות של שוק חופשי מסדרים את הדברים האלו ולכן מנסים להפריט שירותים, אבל יש ועדים חזקים מדי, ויש מעט מאוד מוטיבציה לטפל בדברים האלו.
גם מצב של מציאות בטחונית רגישה גורמת לקשב להיות במקום אחר, אבל זה לא רק זה, עובדה שכמעט שני עשורים הייתה מציאות בטחונית סבירה ועדיין השירותים הממשלתיים מידרדרים.
נראה לי שהרופאים הכי גדולים והכי מצליחים הגיעו מהשירות הציבורי מבתי החולים
התגמול הכי טוב זה הניסיון והידע המקצועי שרכשו והם יכולים אח"כ למכור אותו בשירות הפרטי במחיר גבוה
הבעיה היא לא חסר ברופאים אלא חסר בתקנים/ רפואת יתר
עבודה בבתי חולים היא מהמעניינות בשירות הרפואי
וזה כנראה תמריץ גבוה לרופא לעבוד שם
והם יכולים לתגמל כספית,
רוב השירות הציבורי הוא גרוע כי הוא שירות ציבורי.
ברכע שמפריטים הוא נהיה יעיל יותר ואטרקטיבי יותר.
תגמול מקצועי לא יכול לסדר כוחות שוק של היצע וביקוש ולכן ברור שיהיה חוסר.
חוסר בתקנים זה הקצאה ממשלתית, אותו עניין של שירות ציבורי לא יעיל.
רפואת יתר לא יודעת אם זה נחקר, אבל בוודאי שאם היה צריך לשלם על כל ביקור, כמות הביקורים הייתה יורדת.
שלא לדבר על התייעלות בתורים.
היום לאנשים אין תמריץ לבטל תור. זה אמנם נוח וזמין דרך אפליקציה,
אבל גם לא כולם משתמשים באפליקציות, וגם זה יותר מאמץ מפשוט להבריז, וזה אותו מחיר.
בקיצור הפתרון האולטימטיבי הוא הפרטה.
היום יש גם רפואה פרטית רחבה,
אבל אז משלמים פעמיים על שירותי רפואה,
גם דרך תשלום מיסים וגם דרך ביטוחים פרטיים.
והמדורגים טובים בעולם מהארץ הם ציבוריים ולא במימון פרטי
אולי יש להם תרומות
אבל הם ציבוריים לגמרי
ויש שם אנשי רפואה מהשורה הראשונה
אנשי מקצוע...
יש יותר ילדים מאשר מבוגרים שהלכו ללמוד את המקצועות הרלוונטיים.
יש מקצועות שלא משתלם יותר לעבוד בהם כי אנשים רוצים להתפרנס בכבוד. והם נשארו עם שכר מינימום ותנאים גרועים...
טוב האמת שאני בוכה פה כבר שעה ומחפשת לפרוק, אולי זה יעזור לי גם להבין טוב יותר את הסיטואציה .אז תודה על המקום.
כמה הקדמות:
קודם כל יש לי בעל מיוחד. נשואים ארבע שנים וכל יום מחדש מגלה עד כמה זכיתי. תודה לה' אלף פעמים. הוא באמת מיוחד.
מהרגע הראשון שהם נפגשו היה ברור שהוא מאוד שונה מהמשפחה שלי במנטליות, בהשקפת עולם, באורח החיים.
בשנה הראשונה אחרי החתונה כל שבת אצל ההורים שלי הייתה הופכת לסיוט כי הוא היה סובל שם ולא מוצא את עצמו ואחכ היינו רבים.
ב"ה לאט לאט זה התאזן, למדנו להיות שם בלי לריב ולהגיע עם אפס ציפיות.
בפועל יוצא שאני מוותרת הרבה, כי כל מה שקשור למשפחה שלי מאוד רגיש אצל בעלי ואני מעדיפה לוותר על אירועים שאני יודעת שיהיו לו קשים.
תודה לה' אצל המשפחה שלו זה הפוך. אני שונה מהם מאוד בהרבה מובנים אבל אני נהנת שם, גם במשפחה המצומצמת וגם במורחבת. ברור שלא תמיד אני מוצאת את עצמי ישר אבל אני טיפוס די זורם וחברותי אז אני משתלבת.
עוד רקע חשוב: יש המון מפגשים של המשפחה שלו (המצומצמת והמורחבת). המוןןן. סביב כל חג, אזכרה, סתם יום. כמובן שנהיה ברובם (לאו דווקא בגלל בעלי, אלא בגלל חמותי). כשמגיעים לחול המועד נגיד, זה תמיד מינימום שלושה ימים. בבין הזמנים נהיה שם בטיול, שבוע אחכ ניסע לעוד יומיים ושבוע אחכ ניסע למפגש של הבני דודים.
להלן הסיפור:
מתוכננת שבת משפחתית של הצד שלי. יש לסבתא שלי יומולדת ומארגנים שבת של כל הצאצאים שלה אצלה בבית (25 איש כולל ילדים. זה לא המון אבל זה בלי עין הרע).
זה אירוע די נדיר שבת יחד כל הבני דודים, הפעם האחרונה שזה קרה היה לפני שש שנים. באופן כללי פחות יוצא להיפגש כולם יחד, אולי פעמיים בשנה לשעה - שעתיים כל פעם.
אני ממש רציתי לנסוע.
א. זו המשפחה שלי. שונה ואחרת מאיך שאני רוצה לחנך את הילדים שלי, אבל זו המשפחה. שם גדלתי.
ב. זו הזדמנות ממש נדירה. יש לי בני דודים שאני בקושי מכירה ואין ככ הזדמנויות להכיר, עכשיו סוף סוף נוכל להיות יחד שבת שלמה.
ג. נחת לסבתא שלי המתוקה.
בעלי הסכים ואמרתי שנגיע והתחלתי להתלהב ולהתחלק בבישולים והכל.
ועכשיו פתאום הוא אומר לי שהוא חשב על זה שוב אבל הוא לא רוצה להגיע.
הוא מפחד שלא יהיה לו מה לעשות שם, לא יהיה לו עם מי לדבר, לא יהיה שם נוח, שנריב מלא. הוא מסכים איתי ששבת שלמה עם אנשים שלא מכירים יכולה להיות הזדמנות מעולה אבל זה חמישים חמישים והוא ממש ממש ממש ממש מעדיף לא לנסוע.
היה לי מאוד קשה לשמוע את זה.
א. אכזבה מהתוכנית שמשתנה.
ב. לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלי.
ג. התחלתי להשוות בראש את כמות הפעמים שאני הגעתי והתגמשתי למשפחה שלו ולעומת המעט פעמים שהוא הגיע למפגשים של המשפחה שלי. אני מרגישה שזה פשוט לא הוגן לוותר! מצד שני באמת לי הרבה יותר טוב אצלם.
ד. אני לא רוצה לפספס את השבת הזו שלכו תדעו מתי תהיה עוד אחת כזאת.
ה. אני מרגישה שאני מוותרת המון לאחרונה וזה ויתור גדול בשבילי כרגע.
מצד שני- אני לא רוצה שהוא יסבול. זה באמת הימור אם יהיה טוב.
אוף. מה עושים??
ברור שהוא יותר חשוב מהבני דודים שרואים פעם בשנה.
אבל זה קשה קשה קשה לוותר.
ואני גם יודעת שאני אוותר בסוף ושזה כנראה לא יהיה בלב שלם וזה יתפוצץ בסוף.
אבל מה אפשר לעשות?
אני חושבת שזה בסדר שפעם ב לא תהיה לו את השבת המושלמת.
אם הם לא מתנהגים אליו יפה, זאת סיבה הגיונית לוותר, אבל אם רק משעמם לו או אין לו עם מי לדבר - שיקח ספר או משהו.
גם אני לא מוצאת את עצמי בכל מיני מפגשים חברתיים / משפחתיים מהצד של בעלי, ואמנם הורדתי תדירות אבל פעם ב כשחשוב לו, אני יושבת עם עצמי וקוראת או עם הילדים.
בכל מקרה אל תוותרי על זה, גם אם הוא לא מגיע, תסעי עם הילדים.
ותדברו מראש על הדברים הבוערים ותחשבו איך אפשר להמנע מהם/להסתדר איתם.
זה בהחלט חבל לוותר.. סהכ זה משפחה שלך, וגם אם לא תמיד הכל מושלם צריך להסתדר ולהפגש..
לא כמאבק כוחות או אטימות לרגשות שלו
ממ שלא
אבל בעיני אם זה חשוב לך מאוד כמו שתיארת
את צריכה לדבר גם את זה
בלי האשמה
לומר שאת זקוקה לזה שזה מאוד מאכזב אותך לפספס ולא להיות חלק
ושאת מבקשת ממנו כן להגיע הפעם
אבל שתשמחי שתחשבו יחד מראש מה יכל להקל
ושיבקש מה בוא זקוק ממך כדי להרגי שטוב יותר ותמשחי לעזור לו
ככה אני ביתי עושה לפחות
מאמינה שבקשר זוגי לא נכון לוותר בכזה לב חצוי בלי לנסות לפחות לדבר את הצורך
אבל באופן מחבר ולא מפריד
אלא לחשוב מראש על פתרונות
ספרים לחדר
שתקבעו מראש נגיד מתי הולכים לישון שלא תיתקעי בשיחות וילך לישון לבד
תקבעו שיוצאים יחד לסיבוב
אחרת לא הבנתי את הסיפור…
אפשר פעם בשנה לעבור שבת לא מהנה.
באותה מידה שהיא לא יהנה אם תסעו, את לא תהני להישאר בבית.
אבל כנראה שיש פה משהו שפספסתי, אולי תתני עוד קצת רקע… המשפחה שלך שיכת למגזר שונה מהמגזר שלכם?
הוא סופר חברתי
איפה שתשימי אותו הוא יסתדר חוץ מעם אופי מאוד ספציפי של אנשים
ומה לעשות המשפחה שלי היא בדיוק האופי הזה...
הם כבר בנו עליו סטיגמה כזאת והוא נכנס אליה תמיד אז זה יותר קשה.
זה עוד יותר מתסבך אותי, כי אני יודעת שהוא יכול להיות כוכב האירוע תוך שניה, אז למה אתה לא מתאמץ על זה יותר?
אבל הוא באמת לא מסוגל כרגע.. הוא היה נראה ככ כנה ואמיתי כשדיברנו
אין דבר כזה לא מסוגל.
בצבא אומרים- אין לא יכול
יש לא רוצה.
בחור צעיר, בריא בנפשו, מיוחד במינו וסופר חברתי כמו שאת אומרת- יתכבד ויתגבר על עצמו בדבר שחשוב כל כך לאישתו.
אפילו לכי לבד.
שילך למשפחה שלו ויהיה שם מסמר ההשבת.
לצערי אין לי שום הערכה לאמירה- לא יכול.
אם חייל יכול לשכב במארב בלבנון בקור ובבוץ שעות ארוכות,ואם נשים יכולות לתפקד חודשים ארוכים לבד כשהבעל במילואיןם אז גם בעלך יכול לעשות שבת עם משפחתך.
ומחילה על ההשוואה.
עם הקושי שלו. את מרגישה שזה רק מול המשפחה שלך או שזה דפוס שלו באופן כללי שמקומות המוניים שהוא לעיתים לא מוצא מקום בטוח בסיטואציה כזו
אני מציעה שכן כדאי ללכת לשבת אבל זה ידרוש ממך להיות איתו במחשבה עליו ולדאוג לו לכל מה שהוא שצריך כדי שהוא לא ירגיש לבד
אל תדרשי ממנו להביא לו תעסוקה כי זה לא העניין
אלא לתת לו הרגשה שהוא לא יהיה 'רואה ובלתי נראה'
תייצרי לי הרגשה של ביטחון במהלך השבת שהוא לא לבד ריגשית, ומנטלית שיש לו מקום, תכניסי אותו בשיח, תדאגי לו שיהיה לו נוח, אוכל וכד'
תני לו הרגשה שאת רואה אותו והוא חשוב לך
מידי פעם תשאלי אותו- למזוג לך לשתות? להביא לך משו טעים?
תדברו. תסבירי לו שאת רואה אותו, ומבינה כמה קשה לו, אבל זו הזדמנות נדירה וחשוב לך להיות עם המשפחה שלך. תחשבו על דברים שיקלו עליו שם. אולי לבקש את החדר הכי צדדי או אפילו לישון בדירה נפרדת? אולי שישתתף רק בסעודות עצמן ובכל המסביב יסתגר? אולי שיקנה לעצמו ספר חדש?
זה שזוגיות מעל הכל לא אומר בעיניי לוותר על עצמך ועל כל מה שחשוב לך בשבילו. גם את חלק מהזכויות הזו, ואם זה יתפוצץ בסוף גם תריבו...
תתכונני לבוא עם נשימה עמוקה, ולהיות סבלנית מעבר לרגיל ולהכיל את הקושי שלו, ועם זה לא לוותר על המשפחה שלך ועל מה שחשוב לך
קוראת את מה שאת כותבת ומרגישה שהכעס מתחיל לפעפע בי. הכעס על בעלך.מרגישה שהוא ממש קטנוני ומתנהג בצביעות.
יופי טופי שהוא איש מיוחד.הכי קל להיות מיוחד ורגיש במקום המתאים לך.אם אנשים שחושבים כמוך, שנעים לך בחברתם, שהם במנטליות שלך וכו...
אדם נמדד גם בדברים אחרים.אדם שיודע לצאת מאזור הנוחות שלו למען האחר.שרואה ורוצה בטובת אישתו ומוכן לוותר על רווחתו לשבת אחת.שרואה כמה אישתו נותנת יחס טוב למשפחתו.
אדם מיוחד נמדד גם ביחס שהוא נותן לבני משפחתה של האישה שהוא אוהב.ושהם גידלו אותה למענו.
הרי לא מדובר חלילה במשפחה של עברייני צמרת, אוכלי טריפות ונבלות.
זו המשפחה של אשתו.
הוא אדם בוגר.
יהיה לו משעמם? שימצא תעסוקה.
לא רוצה לשבת ולדבר איתם? שישאר בחדר.
ששבת אחת יעשה למען אשתו.
את מתוקה כל כך, לא רוצה שיסבול....
מבינה שהוא אדם צעיר.
אם הוא יסבול זו בחירה שלו.
שיעבוד על מידותיו.
את- חייבת להיות שם.
את באמת מיוחדת.
מאחלת לך הרבה הצלחה.
מחילה אם הייתי בוטה.
אפשר לנסח אחרת
התנצלתי מראש על המילים שהן חריפות.אבל גם המצב שהוא מעמיד אותה הוא מאוד מאוד קיצוני.ולפעמים צריך להעמיד מראה מול הפנים ולקוא לילד בשמו.זה באמת לא כל כך יפה והתנצלתי מראש.
לק"י
ולפותחת- אני מסכימה פה עם כולן, שאל תוותרי על השבת.
שימצא מראש תעסוקה ושיהיה כל השבת בחדר אם זה מה שנוח לו.
אבל כן הייתי משחררת אותו משבת כזו.
שיסע לחבר רווק,או להורים שלו....
לאן שעושה לו טוב.
או מבקשת מפורש שיבוא לעשות לי טובה.
האמת שממש מבינה אותו כי זה דומה ליחסים שלי עם הצד של בעלי,
וכן זה נפשית ממש קשה לו ולך וזה משאיר משקעים אבל אם באים עם הכנה מראש הכרה בקושי והבנה בלי צפיות ליצור מקום של הכלה,אפשר למזער נזקים.
ובסופו של דבר אי אפשר כל פעם לברוח ולהמנע ממפגשים כאלו ואחרים.כן אפשר ללמוד להפיק לקחים לא לברוח מהבעיה אלא להתמןדד איתה פעם במלא זמן.
ומה שחשוב שהוא ירגיש שיש לו גיבוי מלא ממך ולא משנה מה יקרה או מה יעשה או איך אחריח יגיבו.
המשפחה שלו
לא האיש לאישה
ולא האישה לאיש
אלא אם כן יש מקרה קיצוני ביותר
אני מאמינה שצריך להתאמץ בשביל המשפחה של בן הזוג, וזה צריך להיות הדדי
אם לא נוח לו הוא יכול להביא ספרים או לישון הרבה או דבר אחר
אבל לגיטימי מאוד מאוד שתרצי להיות באירוע כזה של המשפחה שלך
נקודה שכדאי להתעכב עליה -
נשמע שאת ממש לא מסוגלת לשאת את הקושי שלו
ומרגישה חייבת לרפד ולמנוע ממנו את הקושי.
אם הוא אומר שיהיה לו קשה -
או אפילו אולי יהיה לו קשה, 50 50 כמו שכתבת -
את כבר באכזבה על התכניות שמשתנות.
קשה לך לשמוע כמה קשה לו עם המשפחה שלך -
בודאי שקשה, כי בחוויה שלך זו אשמתך, כי מתפקידך למנוע ממנו את הקושי ולרצות אותו.
ברור שככה את לא יכולה להיות אמפתית...
שימי לב לרגע לפני
שניה לפני שאת מוותרת או מחפשת פתרון לעזור לו ולרצות אותו ולדאוג שיהיה לו טוב -
איך את מרגישה?
יש שם איזה רגע של חוסר נוחות, חוסר ודאות, פחד,
יש שם משהו קשה ולא נעים
משהו שאת לא רוצה לפגוש
ואת ממהרת לברוח ממנו עם ויתור, פשרות או כעס.
מציעה לך לחפש את הרגע הזה
לתת לו להיות, לא לברוח
לשהות בו
להתבונן מה יש בפנים
לתת לרגש הזה להציף אותך
לזהות אותו בשם
לחפש את המחשבה שעומדת מאחוריו
להבין מה הרצון המהותי שמניע אותך באירוע הזה (ובאחרים).
כדאי לעשות את זה בכתב...
והוא מסוגל לשרוד 30 שעות במקום שלא בא לו בטוב.
שיביא ספרים, שישלים שעות שינה, שינשום עמוק לפני הארוחות ויהנהן בנימוס לאנשים וישתדל להגיע למינימום שיחות שיעשו לו רע.
אבל לוותר לגמרי נשמע לא סביר. ממה שאת מתארת אתם גם ככה בקושי אצל המשפחה שלך. עזבי שניה מה קורה עם המשפחה שלו - את המשפחה שלך הוא לא פוגש הרבה.
אז יפה שהוא מעדיף לא לפגוש אותם בכלל. אני הייתי גם מעדיפה לזכות בלוטו ולא לצאת לעבוד. אבל החיים הם לא רק מה שמעדיפים, והוא ממש מסוגל להתגבר על זה.
הייתן מעדיפות ללכת לרופא
מאשר לרופאה
או שזה לא משנה לכן
לא משנה
וגם מבחינה דתית לא רואה בעיה
לק"י
לא רק רופאת נשים. גם שאר סוגי הרפואה.
(אם יש רופא בבית חולים או במוקד וכו', אני לא מבקשת רופאה במיוחד. אבל כדמות קבועה- אני הולכת לאשה).
(ולמי שתטען שהרבה רופאות לא נחמדות. שלי דוקא ממש נחמדה ואנושית, ואני לא צריכה יותר מאחת😅).
למרות שנתקלתי ברופאי נשים גברים נחמדים יותר מנשים
אמפתים בהרבה יותר
לרופאים.
בטוחה שיש גם רופאות מצוינות.
לצערי הנסיון שלי היה גרוע.
למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.
עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.
למען האמת כרגע אני אצל רופא נשים כי הרופאה הייתה ממש לא נחמדה וגם עמוסה מאוד, והרגשתי שלא נתנה לי מענה מקצועי.
עברתי באמצע ההריון למרות שבתחילתו שאלתי אם יש עדיפות ללכת לרופאה וקיבלתי תשובה שכן. כי ברגע שהרופאה פחות מקצועית ופחות נותנת מענה זה כבר סיפור אחר.
הרופא שלי ממש ענייני רגיש ומכבד. ומצד שני נחמד. ומרגישה בנוח לשאול אותו כל שאלה שיש לי.. מה שממש לא הרגיש לי אצל האישה.
בלי שום קשר לדת. (בתור רופאת נשים)
בנושאים לא אינטימיים לא משנה לי
לא רוצה שגבר זר ייגע בי... גם אם זה מותר הלכתית. (כמו שאעדיף רופאה יהודייה על פני רופאה ערבייה... אם כי על זה קצת פחות אתעקש)
וב"ה מצאתי לא מעט רופאות נחמדות, מקצועיות ונעימות. (להפך, חלק מהרופאים הגברים שנתקלתי בהם לא ענו על ההגדרות האלה...)
אתעקש על יהודי/ה אבל לא על אישה
זאת אומרת הפסיקה ההלכתית שאני מכירה אומרת ללכת למי שטוב לי. מספיק שהדלת לא נעולה או כמובן מלווה שזה תמיד יותר נעים
ברור שאני מעדיפה רופאה באידאל
הסיכון שהמפגש עם רופא יזלוג לאיזורים מיניים הוא גבוה בהרבה (על כל הקשת. לא דווקא פגיעה או הטרדה מפורשים)
מצד שני - בפועל - במפגש עם שתי רופאות חוויתי ממש פגיעה באינטימיות שלי, חוויה של כאב ושל זלזול. וזה נפוץ בהרבה מאשר חוויות לא אתיות של זליגה למיניות
ולכן בסופו של דבר אני הולכת לרופא שאיתו התחושה שלי היא מוגנת ובטוחה (ברור שבהתחלה באתי רק עם בעלי . ורק אחרי שיש לי בטחון ותחושה של מוגנות גם מצד הפיזי של המרפאה אז אני מוכנה גם ללכת לבד כשצריך)
אני מניחה שהבעיה היא שכולן רוצות רופאות ולכן ממש קשה להשיג תור לרופאה נורמלית בלי המתנה ארוכה מדי
וזה מבאס
רקלתשוהנאחרונהועדיין מבחינה אישית הולכת רק לאישה
(פגשתי בחיי אופאים גברים - בעיקר בחדר לידה וכולם היו מצוינים, נחמדים ורגישים
ועדין- מעדיפה רופאה אבל לא מתפשרת על מקצועיות ואנושיות, יש לי 2 רופאות מעולות שאני מזגזגת בניהן לפי זמינות תורים)
לא שאין רופאות טובות
אבל הייתי אצל אחת והיה לי מזעזע
והוא מאוד אנושי ומכבד ומומחה ממש
וקרוב לי לבית
אז אני הולכת אליו
בדרך כלל עם בעלי
ומבחינה דתית- אין בעיה עם רופא...עד כמה שידוע לי.
אם יש רופא מומחה בעניין מסויים ומומלץ, כן אלך אליו.
ממש לא קשור למצוות ודת. זה תחושה אישי לפנית.
אלא אם כן זה לא כולל בדיקה גופנית, ואז תלוי מי הרופא/ה.
בלי בדיקה גופנית זה ממילא לא משנה לי
בביקור עם בדיקה גופנית זה בכל מקרה לא נעים לי
(גם גבר וגם אישה
באותה מידה)
ככה שזה לא פרמטר שאני לוקחת בחשבון
בהריון הראשון הייתי אצל רופא, בהריון השני אצל רופאה שהייתי צריכה לקבוע כל תור ברגע שיצאתי מהביקור הקודם והיא הייתה מקסימה אבל יכולתי לחכות גפ שעתיים בתור כל פעם שהגעתי אליה..
שהיו ככה גם וגם אין מילים בפי להעריץ אתכן!!
תזכירו לי כמה זמן עד שנרגע קצת הטלטלה?
עזר לי להבין שאני בגרף..
תודה רבה!!
וואי
זה הולך ונהיה טוב יותר מיום ליום
אבל בהחלט תקופה לא קלה
אצלי זה חולף באמת רק בגיל שנה פלוס.... אבל הקושי העיקרי הוא בחודש- חודשיים הראשונים
חיבוק
תעזרי בכל מה שאת יכולה❤️
מעודד ממש לשמוע את הנרמול הזה והאישור שזה לא קל בהתחלה... באמת שכחתי..
וחיבוק על הקושי....
בעז"ה שיהיה רק קשיים כאלו מסיבות שמחות❤️
ועד שהכל נרגע ומתאזן, והשגרה מתבססת- טא-דאם! צו גיוס לעוד חודשיים קדימה
ושוב להתרגל מחדש...
ובכלל אחרי לידה סביב חופש גדול ואז חגים.. עד עכשיו עוד לא הרגשתי שניצלתי 100 את החופשת לידה
חיבוק ענק ענק ענק!!!!
הקודם שלנו נולד לפני החגים וזה היה מאתגרררר
אז עם מילואים גם לפני/אחרי זה ממש קשוחח.
לוקח זמן אחרי לידה להתאםס על החיים
זה מטתטל הכל.ומצבי רוח והעייפות
והמתיקות...מצד שני
ואת מגוייסת כרגע?
יצא לי להיות מגוייסת פעמיים בסוף הריון
וגם 4 חודשים אחרי לידה
וחד משמעית כמה שהיה קדוח וכואבבבב הכל בהריון
עם תינוק קטן היה פי כמה
כל יום לא האמנתי שאני אעמוד בעוד יום כזה!
ואין ערב לנוח ואין לילה לישון
באמת מטורף
שאתן פשוט אלופות!!!
אני לא מגוייסת..
הטיפול בתינוק קטן דורש ככ.. וגם האחריות.. מאוד כבד אחריות כזו.. הם ככ קטנטנים..
שבועות זה ממש רעיון!!
ותודה על העצות החשובות😍😍
וגם עזרתן!
אין עליכן!!!
ממש עוזר הנרמול וגם המסגרות זמנים שהזכרתן.. נותן לי הרבה.. תודה רבה רבה!!!
וב"ה הבוקר קמתי יותר טוב טפוטפו..
ושיהיה בע"ה רק שמחות ובריאות אצל כולן!
וואו איזה מרגש, שיהיה בהרבה מזל טוב בריאות ואושר!
איך אני שמחה בשבילך 😍
התאוששות נעימה, מחזיקה לך אצבעות והלוואי והייתי יכולה יותר מזה!
חיבוקים!!
זה עובר, מבטיחה..
איזה חמודה את.. מרגשת!! איזה חיבוק אני מרגישה מכן... אין כמוכן
אמן וממש תודה!!
באמת מרגישה את החיבוקים!!
בע"ה!!
ממש ממש תודה לך !!!!!! ולכולכן!!!!!
ברמה של מאפים, בורקסים, קרקרים, ממרחים, שתיה קרה.
אחת תסתפק במאפים ושוקו
אחת תרצה קידוש של ממש עם קוגלים ומיני מאפה משוכללים
אחת תרצה בר מתוקים יוקרתי בגווני ורוד זהב
ומידי פעם עולה בי חששות שאומרים שזה לא טוב לא לעשות בכלל.
אולי באמת נעשה יום אחד. אולי נחבר ליומולדת הבא שלה.
הם הרגע נולדו
אני פשוט לא מאמינה
נועה נועהולא מתכוונת לעשות.
לא נראה לי נכון לחשוש מדבר כזה
חשוב להכיר טובה על הילדה שהשם נתן לנו אבל לא חייבים בקידוש דווקא
וקידוש יכול להיות גם שהאבא למחרת הלידה מחלק לחברים בישיבה עוגות ושותים לחיים.
לא צריך לעשות טקס.
וכן, יש כאלו שעושים את זה גם אחרי שנים רבות כי פתאום נזכרו שלא עשו.
שוב- יש עניין בזה, אבל זה לא חובה
של הבת שלה
ערב נשים אצלה בבית שהיא ארגנה את הכיבוד
ורק עכשיו הבשלתי לעשות חח
פשוט פנינו לבית כנסת שבו עושים קידוש מכובד בכל שבת וביקשנו לתרום את הסכום.
גם פריקה וגם התיעצות
היה ממש לא נקי כאילו לא ניקו בכלל לפנינו..אני ניקיתי כשהגענו
המיטות לא נוחות בעליל (היו בירידה פנימה, מתרחקות אחת מהשניה ונוצר בור..)
לא מצאנו שלט למזגן בסלון והיה קפוא, המקלחת לא נוחה..
הגענו כי יש עליו המלצות..
שלא נדבר על זה שלא הצלחתי להנות כי כל הזמן במחשבות והתבאסויות..ולמה לא לקחנו את הצימר היותר קרוב שהיה אפילו קצת יותר זול.. ולא שיתפתי את בעלי שלא טוב לי כי זה ממש יבאס אותו..
אומנם הם עשו לנו הנחה אבל עדיין זה סכום לא קטן שעד שאחרי שנתיים שלא יצאנו החלטנו לפנק את עצמנו למרות הלחץ הכלכלי , לשים את הילדים אצל ההורים שלי וליסוע..זה ממש קשה לי עכשיולשלם את כל הסכום..
האם יש מקום לבקש לא לשלם הכל?אם כן, כמה? ואיך להגיד להם?
ממש חוצפה!!
לפי ההודעה שכתבת נשמע שאתם אנשים עדינים שלא מתלוננים בדרך כלל. אבל זה ממש חוצפה!!!
תגידי לעצמך לפני שאת מנסה מקסימום תצליחי אבל רוב הסיכויים לא יסכימו..
פושט כדי לא להיות מדי באמוציות אם לא יסכימו...
של גוגל.
אגב, בדקת חוות דעת קודם?
לא המצאה.
לא נראה לי שאדם שמאיים להגיד את האמת זה נקרא סחיטה.
אבל גם אני לא עורכת דין, אז אולי אני טועה.
חבל שכך את מרגישה
ובהחלט בהחלט יש מקום לבקש הנחה בתשלום יחד עם פירוט של הליקויים בצימר הזה...
אמרתי להם ממש בעדינו ונעימות
הם התבאסו לשמוע אבל אמרו שלא שמעו על התלונות האלה לפני (שזה ממש מפתיע אותי. המיטות באמת לא נוחות ואני ממש לא מפונקת אני ישנה באוהלים מלא וזה..)
והיה באמת כאילו עשו שם שיפוצים לפני
הם אמרו שאשלם כמה שמתאים לנו..
מה דעתכן? לא יודעת האם באמת לא לשלם את המחיר ואם כך אז כמה כן לשלם?
מאוד הוגנים.
הייתי מורידה 200-300 ש"ח מהסכום המלא ולא מעבר.
באתם כי שמעתם המלצות.
מזרונים נוחים- גם במלון פאר המזרון יכול להיות לא נח.המזרון הכי נח זה בבית.
מקלחת לא נחה? מה פירוש.מניחה שראיתם תמונות וידעתם איך נראית המקלחת.
גם לגבי נקיון- אולי הסטנדרטים שלך גבוהים במיוחד.מכירה כאלה שעוברים עם מגבונים על כל השקעים במלונות ועם ספרי על האסלות.
מניחה שהמשפחה מתפרנסת מהצימר, ולא היה זלזול או הזנחה.לא הייתי מורידה מהכסף במיוחד שהן נראים אנשים הגונים.את תשארי בתחושה לא טובה.
האכזבה נשמעת לא דוקא מהצימר אלא מעוד דברים
כי אפשר להנות גם בישיבה בספסל, מתחת לבית
ואם כבר יוצאים ,אז לנסות להנות למרות הכל.
נשמע שסתם היה מבאס לא רק המזרון
כי יכלתם לצאת לטייל וכ מחוץ לצימר, הרי לא באים בשביל המזרון
אפשר לצאת למלון מפואר ולא להנות מכל מיני סיבות
ברור שאפשר להנות גם מלשבת על ספסל אבל לא בשביל זה הם יצאו לצימר. ולקבל צימר נקי ומיטה נוחה זה בסיסי כשמשלמים כמה מאות שקלים ללילה.
וזה לא קשור לכמה נהנו כשטיילו מחוץ לצימר
אז מה עכשיו להרוס את החופשה? בגלל מזרון
אני היתי מנסה להנות ממה שיש ,בלי קשר אחכ אולי היתי מבקשת הנחה, או מיד מבקש הנחה כשבאים
כבר קרה הרבה פעמים שבאנו ולא קבלנו מה שרצינו אז שעה / שעתים ראשונות ניסנו להוציא את מה שאפשר להנחה ואחכ לנסות להנות אם אין אופציה אחרת.
אבל נשמע שפה זה השתלט עליה והרס לה
וגם להתבאס לבד לא להגיד לבעל זה קשה
אבל היא כבר סיימה את החופשה ועכשיו מבקשת הנחה. הכי הגיוני בעולם.
לא חושבת שיש מה לעשות לה עכשיו נו נו נו על זה שהיא לא נהנתה
אני מתחרפנת פשוט.
לפני כחודש- כל יומיים ילד אחד נדבק, ועד שיש תור, ועד שמתחילים טיפול, ועד שחוזרים לגן- ואז הבא בתור נדבק.
ואז היה צריך לכבס ולטהר יום שלם את כל הבית. זה היה שבוע אחד הקשים.
ועכשיו שוב! ילד אחד נדבק חזק, אני ובעלי נדבקנו, ומן הסתם האחרים ידבקו שוב…
כי לא באמת אפשר להפריד ילדים קטנים בבית.
ורק לחשוב על שוב טיהור הבית ושוב שבוע שהם בבית.
מישהי חוותה? איך יוצאים מהלופ הזה?! אעעע.
לא נורמלי איך שזה מדבק בשניות!
מסכנים. רפואה שלמה והחלמה מהירה!!!אמהלהתמרחי מייד כשמתחיל. אני מרחתי לשני שנדבק מייד וזה לא התפשט, והיה רק במקום מכוסה אז לא נראה לי שיש בעיה לשלוח במצב כזה.
וכמובן גם הסבון האדום כמו שכתבו פה.
עבר ממש תוך כ3 ימים.
ממש לשים לב כשהפצע קטן ולמרוח משחה אנטיביוטית . כשזה גדל הרבה יותר קשה להשתלט על זה. ובד''כ המשחה כבר לא עוזרת וצריך אנטיביוטיקה בפה.
אם את בעניין של טבעי
אני השתמשתי בשמן זרעי אשכוליות וזה ממש עזר אפילו שנפצע היה כבר די גדול.
אומרים שיש עניין לחזק את המערכת החיסונית בכללי.. במיוחד אם זה חוזר שוב ושוב.
אני לא הייתי משתגעת על להפריד ילדים בבית. זה באמת ממש קשוח. ואם הפצע במקום שאפשר לכסות מתחת לבגדים אז זה בכלל סבבה..
באיזשהו שלב כי זה לא עבר.
ואז כבר נתתי לכל הילדים במקביל וככה חיסלנו בבת אחת אצל כולם.
לשים את המשחה בתוך האף, שם החיידק יושב
ולשמור משחה ולשים ישר כשמתחיל הכי קטן
היה איזה חודש פלוס שלא התפטרנו מזה!
הבעיה היא שעם הראשון לקח לנו זמן להבין שזה אימפטגו רק שהמצב היה כבר מאוד מדבק.
והוא הדביק את האחרים, בסוף נתנו לכולם אנטיביוטיקה בפה.
הייתי מתייעצת עם הרופאת ילדים
מרתיחה מצעים ומגבות
מיידאת את הגננת ומבקשת מההורים לבדוק את הילדים כי זה מאפשר בקלות הדבקה חוזרת דרך המסגרות
לצערנו לא יכולנו להפריד כוחות הם אחד בתוך השני בבית אז לא עצה מועילה
אוזרת אומץ לשאול כאן, גם כדי לפרוק ולהוציא קצת ממני וגם כדי לקרוא הזדהויות שבטח יהיו כאן...
איך מונעים? אני מרגישה שזה מתחיל ופשוט אין לי כוח לזה. אין לי כוח פיזית, ואין לי כוח להתמודד נפשית עם עצבות שתיפול עליי יחד עם כל השגרה העמוסה. פשוט לא באלי את זה.
היה לי בתיכון וגם אחרי, היה לי הריון קודם ואחרי הלידה. זה היה נורא ויום אחד זה פשוט עבר. באותה קלות שבה זה בא זה גם תמיד הולך.
עשיתי רשימה אתמול של דברים קטנים ביומיום שיעשו לי טוב, אבל אני עדיין מרגישה את זה מגיע למרות שהתמדתי ברשימה... מניחה שמי שלא חוותה לא תבין😅
טיפים? רעיונות? נירמולים ותמיכה?
פשוט לא בא לי לבכות שוב ושוב בלי קשר לכלום ולהיות בבאסה ובשאר היום להעמיד פנים ולחייך, כי אין מה לעשות צריך לתפקד (כשאני מסוגלת לעמוד על הרגליים)
לצורך מתן טיפול תרופתי וגם פנייה לטיפול פסיכולוגי במקביל, ובנוסף לשתף את מי שיכול לתמוך ולקבל תמיכה כמה שאפשר בכל הטכני
להחזיק את עצמך לבד בזה זה מאד לא קל
וכן הריון עם כל ההורמונים שבו ממש מזמן את הדכאון
(יכול להיות שהחורף גם תורם)
מהנסיון האישי שלי תמיכה מבחוץ היא חיונית.
לא רשמה שאת מחזיקה אצלך בכיס
כי האתגר הגדול בדכאון זה הנעה עצמית
והצד השני של זה הוא שעשיה היא המרפא הכי טוב לנפש.
אז חברה, בנזוג. בן משפחה. מישהו שיכול להיות איתך
שנעים לשתף אותו בקושי.
אפשר להעזר בכדור, זה עוזר הרבה פעמים להניע טיפול רגשי (כי זה קריטי, אבל קשה להתניע, כאמור)
ולאהוב אותך!
חוויתי דיכאון בהריון וזה מאוד מאוד קשוח
שולחת לך חיבוק גדול!
אני חושבת שכדאי לנסות טיפול רגשי.
לי לקח זמן עד שפניתי לטיפול רגשי בדיכאון
וכשהתחלתי לא הרגשתי שזה עוזר למנוע דיכאון אבל מאוד מאוד נתן לי תחושה שאני לא לבד שיש לי מישהו להיעזר ולהתייעץ.
היה קל יותר להעביר ככה את ההריון.
עוד דבר שעשיתי בדומה למה שאת כתבת
חיפשתי תחביבים ותחומי עניין שיעזרו לי להעסיק את עצמי בדברים מהנים.
לא כל כך דברים קטנים אלא כן דברים יותר משמעותיים.
בהריון הקודם הרופאת נשים המדהימה שלי ממש עזרה ודאגה לי,
ואז זה הגיע לרופאת משפחה ויצא עקום בטירוף ומלא אנשים מהקופה התחילו להתקשר אליי וזה היה סיוט.
אולי ננסה שוב, רק בלי לערב את הרופאת משפחה 😅 שלא מבינה כלום בתחום הנפשי
אם כן אז תפני מעכשיו כדי לקבל מרשם.
אם כן ואם לא, בכל מקרה, דברים שיכולים ממש לעזור:
1. לוודא שאין לך חוסרים בברזל, בי12, ויטמין די ואם יש אז לקחת את התוספים המתאימים (פרנטל לא תמיד מספיק)
2. לפגוש אנשים לחוויה טובה - אכילה משותפת, משחקי קופסה, יצירה. אפשר עם בעלך, עם חברות או עם המשפחה. אבל ממש להקפיד פעם בשבוע לפחות, ולא יזיק פעמיים. ואם את מרגישה שבכלל לא בא לך ואין לך כח, זה לא את, זה הדיכאון, תנסי לבקש ממי שקרוב אלייך שיהיה אחראי על זה שזה יקרה.
3. לצאת החוצה באור, להסתובב לנשום אויר. אל תחכי לזמן של השקיעה. תעשי סיבוב בחוץ בשעות של השמש, אפילו סיבוב קצר של כמה דקות
4. ספורט - לפחות 3 פעמים בשבוע למשך 20 דקות. את בהריון, לא צריך משהו מטורף, אבל הליכה שתגרום לך להתנשף בקטנה זה ממש מספיק (וגם יזרז לידה כשתגיעי לשלב חחח)
אני גם חווה אותם דברים בהריונות ואחרי לידה, והדכאונות האלה זה ממש מעיק.
גם אני לא מתלהבת מכדורים וספורט קשוח לי (למרות שזה חבל, הבנתי שזה ממש ממש עוזר! מחקרים חדשים מראים שספורט עוזר כמו כדורים)
אפשר אפילו הליכות קטנות, מה שאת מסוגלת, רק כדי לנשום אויר ולזוז.
נראה לי שהחולשה זה מעבר לברזל, אבל זה חשוב גם בשביל הדיכאון. מחסור בברזל, בי12 ודי מאד מגביר את הסיכון לדיכאון או את הרמה שלו. תנסי לקחת את הברזל על בטן ריקה ובמרחק של כמה שעות מאכילת חלבי, אמרו לי שזה עוזר לספיגה
נשמע שכדאי לקבל עזרה רגשית מראש, וגם על סמך מה שהיה❤️
דככאון מתלבש ומרחיב דברים קיימים בדרך כלל.
חשוב ממש לתחזק את הנפש שלנו