הפוסטמודרנה באקטואליה.המקדש השלישי בדרך

אני רוצה להתייחס (שוב) לתרבות ההזויה והבזויה של העולם המערבי והפוסטמודרני היום:

1. כמה כתבות וסרטונים שראיתי היום גרמו לי שוב להציף את העניין הזה שמצליח כל פעם בקלות להרתיח אותי. האירוע הראשון שנגלה לי הוא דבר ישן שמתחדש מידי שנה בקיץ - מחאת המכנסונים. נערה שמגיעה לבית הספר במכנס קצר מידי ונאלצת להשאר בחוץ כי זה נוגד את התקנון. כמובן שמיד עם פרסום הדבר כל ארגוני הנשים הצעקניות יורים חיצים לכל עבר ומאשימים בשוביניזם ובפגיעה בחירות הפרט ואי שוויון בן הגבר לאישה. תפסיקו להסתכל על האישה כאובייקט מיני הן אומרות.

ובכן... זה בדיוק העניין! רק הפוך. אותן נשים שצועקות את זעקת הנערה ההיא ומאשימות בשוביניזם חוטאות באותו הדבר בדיוק! ממש אותן הנשים שחייבות למחות נגד החפצת האישה עושות ממש את זה!

חשבו רגע מעבר לטענות המונפצות (כן, אני יודע שזה קשה ולא בא לכן כי זה מוריד לכן את כל הרייטינג התקשורתי. אבל בכל זאת) ושימו לב לדמגוגיה.

מעבר לתקנון בית הספר שאתן נותנות יד להריסתו ויבוא אליכן כבומרנג שעה שאחת הבנות תשבור אולי איזה חלון או תנהג באלימות והילדה תשלח הביתה על פי התקנון. גם אז תלחמו ככה בתקנון או שתדרשו ממנהלת המוסד לטפל ביד קשה כפי הנהלים? אבל עזבו, העניין הלא פחות חשוב הוא שזה עניין תרבותי.

הבדיחה (הלא מצחיקה) אומרת שבהופעה לקהל הדתי המיועדת לגברים בלבד נדרשו המארגנים להביא גם כמה נשים כי הופעה ללא נשים אינה שוויונית. לאחר שהסכימו להביא כמה אך לא מספיק ואיימו בסגירת השערים ובאי קיום ההופעה העלו את הרעיון שכיוון שהשוטרים הנאורים לא יכולים על פי ראות עיניהם להחליט מיהו גבר ומיהו אישה, יגידו כמה מהגברים שהם נשים ובכך הכל יבוא על מקומו בשלום וההופעה תהיה שוויונית כמו שדרשו.

המתייחסים אל גוף האישה כאובייקט מיני הן דווקא המרבות לצעוק על כך. על השלטים ברחובות, בפרסומות מקוונות ובמענה הטלפוני בחברות כוח אדם... כי דווקא אישה צריך. ובמקרה גם במכנס קצר. אי אפשר להתעלם מכך שגוף האישה שונה מגופה של האישה כמה שתרצו לומר שלא - ככה זה. עובדה. ומעבר לזה, אישה שצנועה בבגדים עושה זאת לא כדי לטשטש את המין הנשי אלא בדיוק להיפך. לשמור אותו זך וקדוש לבעלה בלבד. אז חלאס עם הדמגוגיה הזו.

2. בקבוצת הווטסאפ של החדשות קיבלתי הודעה על כך שאולי תכנס חברת כנסת עם דעות משונות ולא שגרתיות בנוגע לנשים. אילו דעות? אה... "מתנגדת להקלות ללוחמות בצה"ל ותומכת נלהבת בביטול יום האישה שכבר אין צורך בו." למה לא שגרתיות? את לא חושבת כך אז ישר הדעה הזו לא שגרתית? נו באמת... העיקר הפלורליזם המקודש. לי דווקא נראה שסוף סוף מישהי ששמה לב למציאות ומתנגדת לתרבות ההזויה הזו שרק מבליטה את הנשים - ולא בצד הטוב שלהן...

..פעם הייתי ניקית

בטעות נשלח פעמיים

כן... כתבתי בין היתר בעקבותיה. תודה.המקדש השלישי בדרך

לדעתימחפש אמת

אתה לא משתמש במילה פוסטמודרני בהקשר הנכון

למרות שכתבת דברים נכונים

תודה.המקדש השלישי בדרך

למה לא? 

כל התרבות הזו שבה האמת נמצאת רק בצד אחד (בד"כ זה שצועק יותר חזק) ומי שלא חושב כמוהו הוא בעל דעה מוזרה ולא שגרתית, שובניסט ועוד כהנה וכהנה - היא היא תרבות הפוסט מודרנה. אותה תרבות שהשוויון בין המגדרים זועק - אבל בצד הדמגוגי ולא האמיתי...

אתה צודק אבל המילה הזו לא קשורהמחפש אמת

תקרא מה זה פוסט מודרניזם

פוסטמודרניזם – ויקיפדיה

הנושא מונח אצלי טוב לצערי... עוסק בזה לא מעט...המקדש השלישי בדרך

לא הצלחתי להבין למה זה לא קשור למה שכתבתי...

כל השיח הזה נוצר בגלל התרבות הפוסטמודרנית. 

פוסטמדרניות זה לא תרבותמחפש אמת

אלא תפיסת עולם שבגדול עד כמה שאני מבין אומרת שהכל הבל ואין ערכים אמתיים בגלל ש(לתפיסתם)כל האנשים נוצרו במקרה ואין הבדל בין בני אדם לחיות הכל האבולוצייה יצרה והאנשים המציאו לעצמם דתות וערכים שאין בהם כלום

לא סותרהמקדש השלישי בדרך

תפיסת העולם הפוסטמודרנית מביאה איתה תרבות כזו מאחר שהרבה מאד אנשים שנפלו לתפיסת העולם הזו מתנהגים ומדברים על פי "ערכיה" של הפוסטמודרנה. 

כל זה מרכיב תרבות. תרבות מחשבה, תרבות שיח ותרבות של התנהגות... 

זה ממש סותרמחפש אמת

הפוסטמודרניות לא מתנגדת ולא מעודדת החפצת נשים היא ממש אדישה לזה מבחינתה הכל שטות אין סיבה להחפיץ נשים וגם אין סיבה לא לעשות את זה אין גם סיבה לחיות או למות 

לתפיסתה אנחנו חיים באופן מקרי וזהו 

לא נכון...המקדש השלישי בדרך

קל מאד לזהות אדם פוסטמודרני. לך לאותם אנשים ושאל אותם מה דעתם על החפצה נשית. כולם יענו לך אותו דבר. גם כולם יגידו לך איזה ציבור מחפיץ נשים ובמה זה מתבטא. תתפלא - כולם יענו לך את אותה התשובה והיא תהיה מאד ברורה... 

רק שהיא באמת דמגוגית כי אפילו דעתם סותרת את עצמם ואין לדבר סוף. 

אין אדם שבאמת חי לפי התפיסה הפוסטמודרניתמחפש אמת

מי שיחיה לפי זה אין סיבה שהוא יאכל הוא פשוט אמור למות ברעב(אין לו גם סיבה להתאבד)

אבל התפיסה הפוסטמודרנית לא קשורה לנושא של החפצת נשים

אולי אתה מכוון לליברליות 

לא. ליברליות זו תפיסת עולם לגיטימיתהמקדש השלישי בדרך

היום הרוב חיים בתפיסת פוסטמודרנה שבה הערכים היא שאין ערכים ושהאמת היא שאין אמת, שהאיש הוא אישה והאישה היא איש. 

ובפועל ודאי שהם לא הולכים בה עד הסוף כי זה מתנגש תמיד עם תפיסת העולם הלכאורה פלורליסטית אבל בפועל נותנת רק לצד שלהם את הלגיטימיות. אם זה היה בא ממקום ליברלי הטענה שלהם הייתה צריכה להיות אחרת ולא בסגנון של שוויוניות מגדרית... לליברליזם יש גבולות. לפוסטמודרנה אין. והיום הגענו למצב שאין גבולות בכלל.

יש כמה סוגים של ליברליותמחפש אמת

מה שכתבת בהחלט תואם לתפיסות של האנשים שמחשיבים את עצמם ליברלים 

חלק ממה שכתבתי תואם גם חלק מהליברלים אבל לא בעיקר.המקדש השלישי בדרך

מה לא?מחפש אמת

אגב אם תחליף בכל מקום את המילה פוסטמודרני לליברלימחפש אמת

אני הסכים ממש עם כל מילה

הרוח הכלליתהמקדש השלישי בדרך

יש דברים שהם חופפים לליברלים ופוסטמודרנים  כי בהכרח שהפוסטמודרנים הם ליברים. אבל ליברלים הם לא בהכרח פוסטמודרנים ואני מכיר כאלה... 

ההבדל קיים.

יפה כתבתאהבה.

שומעמבשר שלום
היום ראיתי בחומש של הרש"ר הירש על הפס' בפרשת בלק "יזל מים מדליו"(במדבר כד,ז)שהמחנה בישראל שבו יש התנהלות בין גבגים לנשים היא מסביב למחנה ה'-כי כל המטרה שלנו בקשר עם אישה זה בשביל הקב"ה,אצל הגוים קשר עם נשים זה רק בשביל לספק תאוות ויצרים.
הוא האריך שם עוד,תסתכל ותהנה.
אשריך. תודה!המקדש השלישי בדרך

2. מי הרבעצען?חסוי מאוד

לא מישהי מוכרת...המקדש השלישי בדרךאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך