יש לי שאלה..אני לא בא להכעיס אני רק רוצה להבין...אנונימי (פותח)
אני אישית לא דתי לאומי..אבל סתם ככה יש לי שאלה..
איך זה שרק למגזר החרדי יש גדולי דור..??
כל גדולי הדור הם חרדים...כל הפוסקים בדורנו הם חרדים..הרב עובדיה הרב מרדכי אליהו ..כולם למדו בפורת יוסף...
וזה לא רק זה ..החפץ חיים החזון איש ועוד פול צדיקים ...כולם בחזות של חרדים ובדעות של חרדים...
השאלה שלי כזאת.?מאיפה צץ לעם ישראל המושג הזה של הדתי לאומי....חרדים פעם כולם היו ...בגולה היו  רק אדמורים חרדים...ובכל משך הגלות היו רק חרדים ..אז מה המושג החדיש הזה דתי לאומי/לייט/ ציוני...
אולי תגלה לנו באיזו ישיבה אתה לומדבאהבה ננצח
שצצות לך כל השאלות האלה פתאום?!

סתאאם, רק אם אתה רוצה

בכל אופן, זהו נושא שההתעסקות עם המורכבות שלו לא שווה את השווי האמיתי שלו מצד עבודת ה'. תעשה מה שהכי מקרב אותך להשי"ת. ושרק זה יהיה לך מול העיניים.
אם בכל זאת אצלך הוא כן תופס נפח בעבודת ה' מסיבה כלשהי אולי נוכל להיות ממוקדים יותר בשיחה אישית.

חג שמח
את חיה בסרט?ממש אתה יודע כמה צדיקים יש..יקירה
ישיבת קרית מלאכי ..מכירים ת'ישיבה.?.אנונימי (פותח)
לא..אבל מה הקשר?לא הבנתייייייי...יקירה
ידעתי!!!  לא היה קשה מדאי  באהבה ננצח
אני לא מסכים אתם.
אבל אל תתעסק בשטויות. אם אתה מתחזק שם ומתקרב להשי"ת אשריך ותמשיך שם. ואם מפריע לך או שמפריעים לך בגלל שאתה לא מתלבש/ כמותם וכדו' אז תשתנה ולו רק כלפי חוץ. העיקר שתוכל להתעסק בעיקר הקודם לכל- להתקרב לה', להתבודד, ללמוד תורה.. אח"כ כשתהיה יותר עצמאי ופחות מושפע ופחות יפריע לך הקטע החיצוני של הדברים האלה תוכל לברר אותם באמת ביישוב הדעת מול השי"ת וללכת בדרך שהוא יראה לך.

העיקר להיות אמיתי. ולהיות מול ה'. ורק מולו. ולהתעסק בעיקר ולא לתת ליצה"ר לבלבל אותך בחיצוניות הזו.
אם בכ"ז אתה רוצה עכשיו או אם תרצה מתישהו אני מזמין אותך לשיחה אישית לברר את הנושא בע"ה.

ל"רבנו הקדוש"- זוהי "משרפה" (דהיינו שלוקחים בחורים דתיים לאומיים צבעוניים בלבוש והופכים אותם לחרדים שחורים ולכן קוראים לזה כך)

חג שמח לכולם
היי.. אחי לומד בישיבה הזאת...עין שלישית
אחלה ישיבה.
מה את קשורה? הוא שאל שאלה. תעני אם את יודעתאנונימי (פותח)
זו באמת שאלה טוב מאוד. ועוד יותר מזה גם רבנו נחמן עם דעות של חסיד (וזה עוד כלום בשבילו) הוא דיבר על העיניין הזה של ציונות כמו הרצל בן גוריון וכל זה (שם רשעים ירקב). אין לי מושג מי המציא את כל זה.

במשרפה בקרית מלאכי,מריחים את מקילומטרים!yaar
אני בטח שזה מה שאמרו ששמעו בהתחלה על החסידותהרועה
ככה זה עם דברים חדשים.

ובטח שיש גדולי דור דת"ל, גדול דור לא נמדד בכמה תארים העיתונות החרדית מוסיפה לו לפני השם, וזה שהם סובלים מיחסי ציבור רעים במגזר שלך זה לא הבעייה שלהם.

בשליפה עכשיו הרב סולובייצ'יק רב אברום הרב הרצי"ה הראי"ה הרב עמיטל הרב ליכטנשטיין והרשימה ארוכה כולם גדולי עולם.

וחוץ מזה אתה עונה בעצמך:
"מאיפה צץ לעם ישראל המושג הזה של הדתי לאומי....חרדים פעם כולם היו ...בגולה היו  רק אדמורים חרדים...ובכל משך הגלות היו רק חרדים ..אז מה המושג החדיש הזה דתי לאומי/לייט/ ציוני"

הגלות עוברת וצריך להיות עיוור כדי לא לראות את זה.

ולגבי החלק האחרון, הדתי לייט הוא שוליים זה כמו שאני אתן דוגמאות של שבבניקים ולפי זה אשמיץ את כל הציבור החרדי. (דבר שאני באמת אעשה אבל בצורה אחרת ואכמ"ל)

מועדים לשמחה שלום ורעות
הרועה.
אוי גלות!!!!!אנונימי (פותח)
בגלל שאנו בשלבי גאולה אנחנו צריכים ליסבול את זה למה לא לישמור על המסורת?
אהה צודק עכשיו המילחמה הרוחנית יותר מיתגברת עלינו. כן, צודק בהחלט. כניראה שהמילחמה הרוחנית הזו זה הציונות שהתעוררה עלינו בפתע פיתאום.

צודק!!אנונימי (פותח)
אוקיי
אתה צודק אני אישית ביינתים דתי לאומי אבל השאיפה שלי זה להיות חרדי, הדתיים הלאומיים של היום - מתקלקלים אני רואה זה מול העיינים בתור דתי לאומי, זה פשוט כי לחרדים יש גבולות, אצלם הם קבעו שכולם הולכים עם חליפה וחולצת אלגנט ומי שלא הולך וואהי איזה רשע! אבל בציבור הדתי לאומי מה הגבול? - חולצה ולא גופייה , יופי אז הצעירים מנצלים את זה ובמקום ללכת עם חולצת טריקו יפה וחולקה הם הולכים עם חולצות צמודות ועם קשקושים של גולגלות הם גם הולכים ג'ינסים הרי בתכלס צריך שיהיה לי מכנסים, ויש לי! אבל אצל החרדים הגבול הוא ברור וחד משמעי כולם!! אם אותו סגנון לבוש! בגדים אלגנט וחליפה! זה לא נותן מקום לפרצות!!

אבל יש כמה דברים שאתה טועה בהם
א. גם לציבור הדתי לאומי יש גדולי דור זה לא נכון
ורק שתדע שבגולה רב האנשים היו דתיים לאומיים!!!  וכשאני אומר דתים לאומיים אני מתכוון אנשים עם בעד למדינה בעד להתיישבות בארץ ובעד לתורה משולבת עם עבודה!! וזה היה רוב הציבור פעם!

ביי יום שמח!
ל'סתם מישהו'באהבה ננצח
א. קודם כל הגבולות של החרדים לא תמיד במקום הנכון. נקח לדוגמא דווקא את מה שהבאת לגבי הלבוש (בפן אחר שלו)- לא נראה לי שחז"ל (עד לפני כמה מאות שנים) הלכו ככה. הם היו צבעוניים. מלבד מה שכתוב בכל הספרים לגבי הלבוש השחור דווקא (שזהו לבוש של אבלים). לא מזמן ראיתי בראשית חכמה תיקוני שבת תיקון י"ב שיש ללבוש בשבת לבן ואם לא לבן שאר מיני צבעים העיקר לא שחור!!. ובעצמי שמעתי מרב אברום זצ"ל שהלבוש הליטאי התחיל לפני כמה מאות שנים כשלעגו לבחורי הישיבות ואז גדולי הדור החליטו ליצור לבוש אחיד בדומה מאוד ללבוש של תלמידי האונברסיטאות של אז.. ודו"ק. וגם בלבוש החסידי יש כמה סממנים של ע"ז אפילו 3 כפתורים (השילוש) הסרט בכובע (לזכר יש"ו ה"תלוי") ועוד..
וזה לא סתם ויכוח לגבי איזה צבע. יש גם עניין שלכ"א יש את הצבע שלו. נכון, יש בעייה גדולה מאוד בציבור הדתי לאומי בכל הנוגע לחפיפניקיות אבל ברור לי שזה לא נובע בגלל עצם האפשרות ללבוש צבעוני אלא בגלל דברים אחרים כגון חינוך לא טוב לדוג' לא מספיק באהבה, הורים שבעצמם לא מספיק יר"ש ועוד כדומה.
אלא שבציבור החרדי, כמו שאמרת, יש כללים נוקשים, (וכאן זה כבר אות ב') מלאים יראה ופחד, שהם גורמים שכל מי שגל בחינוך הלא טוב הזה לא יעיז להתנהג אחרת ואם הוא כן הוא מייד יוגדר "שבבניק" ויפגע בכל השידוכים של כל המשפחה (בעייה גדולה נוספת) ויהיה מורחק לעד מתומ"צ. מה שא"כ בציבור הדתי לאומי- שסיכוייו לחזור גדולים יותר.
ואחוזי השבבניקים מגיעים לממדים מפלצתיים ואכמ"ל.

וזה חוץ ממה שאתה בעצמך כתבת שמתן טועה בו.
כך שמה שיוצא זה שהציבור החרדי טוב מאיתנו בכמה נקודות ועלינו ללמוד אותם ממנו כדי לתקן אותם כגון חוסר גבולות חד משמעיים במקום שהם צריכים להיות- כגון גבולות הלכתיים ברורים, אהבת ואהדת יתר לאנשים שאינם יר"ש ולמידה ממעשיהם, אהבת חינם בגירוש מהגוש ועוד הרבה בעיות שלא(!!!) נעלמו מעיני. שבגללם הרבה מהציבור שלנו שב"ה מתחזקים הולכים ומתחרדים..
אבל לפי דעתי הם טועים כי בכל הנוגע לדרך ולאידיאולוגיה הכללית והעקרונית בדברים שגם אתה הסכמת אתם (והאנשים והרבנים שמיישמים אותה) הציבור החרדי בשום אופן אינו מודל לחיקוי.
גם לגבי הבעיות האלה של הגבולות שהזכרתי ע י ק ר דרך התיקון היא לא בהשלטת יראה. יש הבדל גדול בין חיים בגטו לבין חיים בארמון מלכותי אע"פ שגם הוא סגור לרובא דעלמא. שם אתה המלך ואתה קובע את הקווים ואתה שם מתוך בחירה.
ועוד הערה קטנה, אני מקווה להיות אוהב ה' וירא ממנו ולא מלא בחרדות וחששות...

בקיצור, תמים ואמיתי תהיה עם ה', ועם עצמך, לך אחרי האמת שלך, ואל תחפש אלילים או דמויות מופת, כי כולם בני אדם ולכולם יש חסרונות. (ושמעתי פעם מהרב יהושע שפירא שתלמיד שאף פעם לא חולק על רבו הוא תלמיד שוטה, ותלמיד שלעיתים רחוקות חולק על רבו זהו תלמיד מובהק. שנזכה...)

ואעפ"כ אני חוזר על מה שכתבתי למתן שאם סו"ס בשביל ההתחזקות שלך אתה צריך להודיע ברבים שהשתנית וכדו' ובשביל זה להתלבש אחרת, או שאתה צריך להיות בישיבה חרדית וכדי שלא ישגעו אותך אתה מעדיף להיראות כמותם וכך תוכל להיות יותר ממוקד בעבודת ה' או בגלל סיבות אחרות, סבבה לגמרי מבחינתי. רק מבחינה עניינית אמיתית עקרונית אמרתי את מה שאני חושב. ב"למעשה" צריך לפעמים לעשות אחרת.

חג שמח
תגובה ל-סתם מישהואאנונימי (פותח)
אני חושב שההבדל בין הנוער החרדי לנוער הדתי לאומי זה ש..
שחרדי עושה משו שלא מקובל על ההלכה הוא יודע שהוא עושה דבר שזה אסור ולא מקובל...
אבל שדתי לאומי עושה משו שלא מקובל על ההלכה הוא יודע שזה אסור אבל זה כן מקובל אצלם בחבר'ה..ת יהיה דתי מתי שבא לך ...זה הדעה שלהם...אני לא בא להכליל בציבור הדתי יש גם המון צדיקים שבאמת צדיקים אבל זה עדיין נירא לא טוב....כי רוב הציבור של הכיפות הסרוגות,,הרוב המוחלט הם עדיין בדעה הזאת...אין בעיה שים טמבלויזיה...ותלך לקונוע...תלך עם בחורות ואתה יכול להמשיך ליהות דתי בסבבה כזה... והעובדה לזה ,זה שהיום כימעט וכל חוזר בתשובה,,,הוא ישר זורמם למגזר החרדי...כי הוא יודע שחרדי זה 100% שומר מצוות וזה מה שקודשא בריך הוא רוצה ..ושדתי לאומי זה 50% שומרי מצוות...וחוצמיזה היום רוב גדולי ישראל ששולטים בארץ הם חרדים..וכל הבעלי רוח הקודש[הרבנים] היום הם חרדים...בקיצור אין מה להתווכח חרדים הם מחזיקי הדת בארץ ואם הם לא היו בארץ אני לא יודע לאין הדור שלנו היה מגיעה...ב"ה שזכינו ליהות במחנה קדוש כזה...
אני המום!!באהבה ננצח
העובדות שכתבת פשוט לא נכונות. אחת לאחת.
א. כל החברה שתיארת זה תלוי מאוד איפה!! ואין כאן שום מקום להכללות. והצדיקים של הדתיים לאומיים בהרבה מקרים הם יותר צדיקים מהצדיקים של החרדים (שהרבה פעמים מלאים בקליפות כבוד וחליפות, ומעוד כמה סיבות)
ב. לגבי החוזרים בתשובה, מתוך היכרות אישית, יש להם הרבה מאוד בעיות עם הציבור החרדי (כולל זה שמסתכלים עליהם כסוג ב'. בושה וחרפה!!!) ואע"פ שהם מתלבשים כך חיצונית הם לא מוצאים שם מנוח לכף רגלם. וגם גדולי מחזירי התשובה בדור מודעים לכך ואני יודע על כמה דיונים שהם קיימו ביניהם בעניין. 
ג. לגבי בעלי רוה"ק- יותר מחצי מאלה שאני מכיר הם לא חרדים. ואני מכיר כ10 כאלה

אם אתה מתחזק ב"ה וצריך לעשות שינוי, תעשה אותו, אבל אל תשמיץ ואל תשרוף גשרים.
זה רק יגרום שהשינוי שלך יהיה יותר ויותר חיצוני ופחות ופחות אמיתי, בקושי תרוויח ממנו, ובסוף, אם ה' יזכה אותך, תצטרך לעשות שינוי נוסף. תהיה אמיתי וקשוב לעצמך.

כיוון שלא התייחסת למה שכתבתי וגם ל'סתם מישהו' לא ענית עניינית, אינני בטוח אם אתה רוצה לשמוע ולכן בלנ"ד אפסיק להגיב לך כאן, כדי לא לגרור אותך לדיון ולהכשיל אותך.
לפחות שאחרים לא יטעו

חג שמח
מתן,אמרת פה דברים לא נכונים בכלל!!גדי-10
אצל החרדים יש המון בעיות זה שאתה לא מודע להם זה לא אומר שהם לא קיימות,גם שם יש המון ריקבון פנימי ואלף ואחת בעיות.
בציבור התורני הסרוג יש המון אמת שאין אצל החרדיים,אף אגיד לך שאני ממש לא מקנא בחרדיים ואין לי כוונה להיות חרדי,להיות יר"ש אפשר גם בציבור הסרוג,זה שאתה מושפע מכל מיני שמועות ומכל מיני דיבורים זה בעיה אחרת,אם טוב לך שם תיהיה שם ותהנה ואל תנסה להכליל ציבור שלם.
תקשיבו אני לא אומר כלום..המציאות אומרת את האמת...אנונימי (פותח)
היום כולם רואים את הציבור הדתי לאומי ...כולם רואים איך רבים מהנוער של הדתי  לאומי נופל ונופל...החינוך של הדתי לאומי רואים מה הוא שווה...רואים מה היחס של הנוער הדתי לאומי לתורה ולהלכה..
אתם יכולים עכשיו להגיד...נכון בכל ציבור יש ויש...וגם אצל החרדים יש שבבניקים...נכון בכל ציבור יש ויש..
אבל חבר'ה ת'פתחו ת'עניים...תראו מה האחוזים בקילקול אצל הדתל"א ומה האחוזים אצל החרדים..
לחרדים יש גבולות,,,יש להם קו אדום...אצל הדתל"א אין גבול ...בשביל דתי לאומי הכיפה זה סתם עוד כובע נחמד ...שמעו חבר'ה אני לא בא לעצבן ,,,אני לא בא להכעיס...ח"ו אני אוהב את כל היהודים...אני אוהב כל אחד מישראל כולל ת'דתל"א חרדים חילונים אשכנזים תמנים וספרדים אוהב את כולם ...
אני בא רק לומר איך אני רואה את  הציבור של הדתל"א מהזוית שלי ..ולא רק מהזוית שלי אלא מהזוית של המון יהודים וזה גם דעתם של גדולי ישראל...
זה לא חשוב, העיקר זה לעבוד את ה' ולא משנה ההגדרות.השם הוא המלך!
הכי טוב זה להיות באמצע, לא דת"ל ולא חרדי.קשקשן
ככה אתה לוקח את היתרונות של כל אחד ויוצא לך משהו נפלא.....
אני חושב שלא הבנת כלוםאנונימי (פותח)
העיניין זה לא לאיזה מגזר אתה משתייך, אלא הגבולות שאתה שם לעצמך ובדברים האלו אתה צריך לשאוף לכמה שיותר, וזה להיות חרדי (חרד לדבר ה')
ולכל אלו שנגד החרדים, תסתכלו על העובדות, אחוז ההדרדרות בציבור הדתי לאומי הוא גדול פי כמה וכמה מהציבור החרדי, מה לעשות
ובקשר לבגדים עדיף ללכת בשבת עם שחור וגבולות מאשר עם ג'ינס וחלצת טריקו כי אין גבולות
מסכים עם 'קשקשן', לא בדיוק אבל בערך.השם הוא המלך!
הרב אליהו לדוגמה, הרב יעקב יוסף,  הרב סטבסקי, חב"ד, ברסלב, יצהר, תורת החיים וכו' וכו'.

הם 'לא זה ולא זה' אלא משהו בערך באמצע, וזו באמת לענ"ד הדרך הכי טובה ונכונה וראויה.
קל מאד לזרוק ססמאותgolani
"היום כולם רואים..." "אצל הדתיים לאומיים אין גבולות" מאיפה, למען השם הבאת את כל זה? אני מצטער שגולש ירוק כמוני מעיז להוכיח גולש וותיק כמוך אבל פשוט מה שאמרת לא נכון.
יש לי 2 מילים להגיד לך: אתה עיוור? ואני דתי לאומיאנונימי (פותח)
מה החפירות?רוצה להתבודד
וחוץ מיזה.
עוד אף אחד לא הציע להיות פשוט חרדי לאומי!!!

אני חרדי(חרד מאד לדבר השם, משתדל להקפיד על קלה כבחמורה)
 ולאומי כי זה הכי אח...[סתם. פשוט אין לי כח לחפור]

לא אני לא עיוור אני פשוט רואה דברים אחריםgolani
הוא מביא תגובה שלמה מלאה בססמאות חסרות כל ביסוס. הוא רואה בחרדים צדיקים, אני רואה בהם עדר פרזיטים שנותנים לאחרים למות בשבילהם. אצלהם מדחיקים את הכל מתחת לשטיח לדוגמה ראיתי ראיון בבטאון חיל השריון ראיון עם חיייל ששהיה פעם חרדי ועזב את הדת בגלל שאלות באמונה שאצלנו הם פסה מרוב שהם נדושות. הו ניסה ללמוד ספרי אמונה אבל לא הבין ו"אצלנו בישיבה לא לומדי ספרים כאלה". (הציטוט במקור) אגב, את זה שיש 3000!  שבבניקים אתם יודעים?
סבבה מתן, אם אתה מרגיש טוב עם מה שאתה אומרבאהבה ננצח
וזה מחזק אותך ומקרב אותך לה'- לך על זה וה' יהיה בעזרך.

רק תזהר מלשה"ר, הכללות, הוצאת דבה וכדו'...
סבבה..אל תכעסונא יש חופש הדעות במדינתנו!אנונימי (פותח)
נהיית צייויני פלורליסט?!.. חחחח    סתאאם לילהבאהבה ננצח
ההבדל בין גלות לגאולהאנונימי (פותח)
כודם כל כמה כללים ראשונים כדי לעשות סדר:

1.מהשמדבר אליך ומקרב אותך אל ה' יתברך ולא משנה איזה כיפה יש לזה תיקח
2."אדם לעמל יולד" בכול מקום יש עבודה ויש קשים ואם אין מעמץ יש חיסרון בישתדלות
3.כדי שמשהוא חדש יבוא לעולם ובצורה אמיתית צריכים שני דברים
   א. צד שיעזן אותו ויזכיר לו את הדרך הישנה   ב. צד שיבקר אותו כדי שלא ירוץ יותר מידי ויפספס את עצמו
4. כלל ברזל ממחלוקות על צדיקים וביזוי ת"ח צריך לברוך כמו מאש
5. מקובלנו מהבעל שם טוב הקדוש שכל דבר שקורא ואפילו שיחה של גוי בשוק אמורה להגיד לנו משהוא קל וחומר משהוא שעובר על יהודי קל וחומר משהוא שעובר על כלל ישראל

וכאן התחיל כל הסיפור:
רב גדול מישיבת וולוג'ין והרב אברהם יצחק הכהן שמו (הר' קוק) שאמר עליו "הנציב" (שדרך הגב גם יצתרף לתנועת הציונות) שאם הקימו את הישיבה אפילו רק בשבילו זה כבר שווה את כל זה
אמר על תנועת הציונות שהיתה תנועה של פורקי עול וכופרים שבפנימיותה היא קדושה ורצונה האמיתי הוא נכון וחשוב אלה שהקליפה קודמת לפרי ואם הזמן תתגלה האור הפנימי שלה והקליפה שלה תוסר
הרבה עובדי ה' גדלים נבהלו ממנו ובצדק כי באותם זמנים הציונים לא היו חסרי אמירה כמו בימנו היה להם ערכים והשקפה וחוצפה של כפירה אבל לא נכון לומר שגדולי העולם חלקו עליו "הנציב" היה איתו והעילוי של ישיבת וולוג'ין היה חותנו "האדרת" "והחפץ חיים" אמר שהוא לא מקיר את כל הנושא אבל הוא סומך על הר' קוק וכול מי שבה אליו ודיבר נגד הר' קוק הוא העיף
בזמן הגלות העונש הקשה ביותר היה הפרוד ומה שחיבר אותנו יחד (הנקודה המחברת) היתה ארץ ישראל והרצון להיתאחד מחדש אבל ביום יום כל אחד חשב על עצמו על הפרנסה שלו על הרב והקהילה שלו וזהו והצדיקים התהורים עדיין הצליחו לחשוב על כלל ישראל
בארץ ישראל אנחנו חיים גאולה אנחנו עם החפת לנו ממי שלידנו ממי שקשה לו והוא רחוק מה' הרב קוק הוא היחידי שמדבר דיבורי גאולה שמדבר על כלל ישראל ולאיפו אנחנו רוצים בסוף להגיע לבנות אומה גם אם אותם כופרים שכמו שהרב אמר הקליפה שלהם לאת לאת נופלת והאור שלהם מאיר וגם הצימעון  בציבור שלנו ישגם גדולי עולם כמו בדורות הקודמים (רב' אברום ז"ל הרב מורדכי אליהו הרב דוב ליאור החכם ישועה הר' יהושעה שפירא הרב דודי דודקביץ הרב טל הרב רחל ועוד רבים)וגם ישנם רבנים בעולם החרדי שלומדים הרב קוק כמו הרב מושה צוריאל שאפילו עוצי ספרים על הרב קוק כמו "פנני הראיה" אבל יש גם גדולי עשיה וקידום לגאולה מעשי כמו: מקמי ישובים והמחתרת היהודית ונוער למען ארץ ישראל וגרעינים תורנים וכל המחזזירי בתשובה למינהם בארץ ישראל יש עבודה וגדולה לכול התחומים ואשרי מי שיש לו תלק בהם  
יצהר ותורת החיים הם לא דתיים לאומיים?גדי-10
זה לא נראה לי בדיוק כך גם ביצהר יש כמה זרמים,ושמעתי שהרב טל מגדיר את עצמו כחרדי-לאומי,וכך נראה לי שהרב דודקביץ גם יגדיר את עצמו כך.
מי אתה?אנונימי (פותח)
לא משנה בכלל מי ואיך אתה מגדיר את עצמך השאלה ממי אכפת לך
כמו שהרב דוב ליאור אומר "חרדים לפופיק שלהם" האם אחפת לך מעצמך ומהגן עדן שלך או אחפת לך מה' ומהעם שלו ומהארץ שהוא נתן לנו ומהתפקיד שהוא נתן לך
הגדרהאנונימי (פותח)
הוויכוח הוא לא איך אתה מגדיר את עצמך אלא הגבולות שאתה שם לעצמך וככל שאתה שם גבולות יותר גבוהים יש הרבה פחות סיכויים שתדרדר ובציבור החרדי יש גבולות גבוהים בהרבה מהציבור הדתי לאומי

לפי דעתי הכי טוב זה חרדי לאומי
יש הרבה חרדיים לאומיים.גדי-10
ישיבת בית-אל,רמת-גן,רמת השרון,מרכז הרב,הר המור, וגם יש את יצהר ותורת החיים.
אשריהםאנונימי (פותח)
מתן, כמה שהחיצוניות מסנוורת אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!no name102
זה שאלה רק לאחר שקבעת שבאמת אין ולא היו גדולי דורגל עיני
זה פשוט לשכתב היסטוריה שלא היו כאלה.. כמו הראי"ה..  והרב מוהליבר. והרב טייכטל..  לא בקרית מלאכי קובעים מי הוא גדול ולמה!!!  צאו מהסרטים....

אמנם היו אבל הרבה פחות מאצל החרדיםאנונימי (פותח)
כמה גדולי דור היו לברסלב? וכמה יש לציונות הדתית?הרועה
רוצה תחרות?
בוא! סתםם... לציונות הדתית היו הרבה יותראנונימי (פותח)
אז כולכם תעזבו את ברסלב בגלל טיעון כ"כ מטומטם?הרועה
לא קשור!!אנונימי (פותח)
אפשר להיות גם ברסלב וגם חרדי אבל אי אפשר להיות גם חרדי וגם דתי לאומי
אז כמה גדולי דור ליטאים יש? וכמה חסידים?הרועה
אגב בצד של הדתיים לאומיים יש תנאים וכו' ככה שאנחנו בסדר
הרועה אם כבר שאלתשמחה ואמונה
אז כמה גדולי דור יש לדתיים לאומים?
ואני מדגישה לא ת"ח אלא גדולי דור- שרוח הקודש שורה בהם..
אני מאמין שאפס מהסיבה הפשוטה שאני מאמין שרוח הקודשהרועה
שורה רק בנביא דבר שעדיין לא חזר, אם את מדברת על גדולי דור אני לא יודע כמה, אבל את יכולה לספור ולספר לי כמה גילית.

אם את מעדיפה שאני אספור תתני לי פרמטר לגדולי דור ואני אגיד לך כמה יש בציבור הדת"ל שמתאימים.
יודע מהשמחה ואמונה
אולי אני באמת לא יודעת מה זה אומר גדול דור..
מה זה אומר?. ת"ח לא מספיק שיהיה נכון?
אממ..הרועה
תפסת אותי לא מוכן, זכור לי משהו עם זה שהוא צריך לשמש תלמידי חכמים ועם זה שהוא צריך להיות בדרגה של להתיר עגונות אבל לא כדי להמציא על סמך קרעי זיכרונות, בעז"ה אני אבדוק ואחזור עם תשובה.
שמעו חבר'ה יש מציאות,ואי אפשר להתווכח אם המציאות!אנונימי (פותח)
וחוצמיזה לא באתי לדבר איתכם בשביל לפתוח כאן מחלוקות,,,לא לזה התכוונתי ח"ו...

לא לא לא בכלל לא מחלוקתשמחה ואמונה
פשוט כשאני שאלתי  את השאלה הזאת לאף אחד לא באמת הייתה תשובה אבל הרועה אמר שיש לו אז מעניין אותי לדעת מי האלה.. בכלל לא מחלוקת..=]
אתה ממש לא נותן לעובדות לבלבל אותך מה?!הרועה

האמת שיש לך פה שתי שאלות שונות.שירה חדשה
בעזרתו יתברך.

הראשונה- למה רק למגזר החרדי יש גדולי דור?
השניה- מאיפה צמח המושג דתי לאומי?

בראשונה אני לא רוצה להתעסק, אני באמת לא מבינה בזה.
אבל בשניה אני כן רוצה לגעת. לא להרחיב ולא להיכנס לעומק. ממש על קצה המזלג.

שים לב שחצי מהתשובה טמונה בשאלה שלך.
בגולה היו רק חרדים. זה נכון.
הגישה שלהם התאימה לזמן הגולה.
נוצר מצב וב"ה יהודים עלו ארצה והחלו ליישב את ארץ ישראל.
נוצר צורך אחר.
תורת ארץ ישראל היא לא כתורת הגלות.
במה היא שונה וכד' אני לא רוצה לגעת.
זה באמת נושא רחב.
אבל זה בקצרה מאיפה צמח הדתי לאומי.
החרדים ממשיכים לשמר את התורה שהם קיימו בגלות וממשיכים במסורת.
אבל היו יהודים שהבינו שיש צורך בשינוי הגישה,
ופה צמח לנו זרם חדש.
זרם שמאמין בשילוב בין תורה לארץ, בתורה כתורה כללית וכו' וכו'.
שירה חדשה צאי מהסרט שאת נמצאת ומהר!!אנונימי (פותח)
עם ישראל עדיין בגלות...רוב עם ישראל עדיין בגלות,,,ושאני אומר רוב אני מתכוון לרוב...
יש מליוניי יהודים עדיין שפזורים בכל העולם...!
ועם ישראל לא רק שהוא בגלות בצורה גשמית אלא עם ישראל נמצא גם בגלות רוחנית..
אלפיי יהודים מתחתנים עם גויים..
אלפי יהודים לא יודעים מה זה יהודי .
והרשימה עוד ארוכההההההה.......אז על מה את מדבר איתי פה?!!
יופי כל הכבוד אז אלו לארץ ישראל 5 /7 מליון יהודים נו אז מה זה אומר שזהו שכל עם ישראל עלו מהגלות זהו נגמר הגלות??
באיזה מציאות את חיייה רק תגידי ליי...
תנשום עמוק..הרועה
 בסך הכל ויכוח..

ובבית שני גם היינו בגלות?
איך אפשר לחלוק על הרב אליישיב איך????אנונימי (פותח)
הרב אליישיב אומר אסור לעלות להר הבית!!
הרב אליישייב ורוב חכמי ישראל,!!,,ואלא הציו(י)נים אומרים מותררררר...אלה הכי הורגים אותי ...מתווכחים עם גאונים שלו מגיעים לזרת ברגל שלהם!!
בקלותהרועה
יש גדולים אחרים שמתירים, אם אנחנו באמת בגלות אז אני יכול לסמוך עליהם כשנקים סנהדרין אז נהיה מחוייבים אליה.
מי אלו שכן מתירים?שמחה ואמונה
לא חסריםהרועה

ממליץ להסתובב באתר ולקרוא קצת רקע, נושא חשוב מאוד.
קראתי את התשובה של הרב ו..שמחה ואמונה
וכמה דברים לא הבנתי..:

שאלה: האם מותר לעלות להר-הבית במקומות שבהן לכל הדעות לא עמד בית המקדש, כאשר הדבר נעשה בפיקוח אנשי משמר המקדש שמסבירים היכן מותר לדרוך וכיצד יש לעלות?

תשובה: מותר לעלות להר הבית על פי הדרכת אנשי משמר המקדש. ובמיוחד יש בזה ערך בתקופה זו, שיש תועלת בעלייה, לשמירת ריבונותינו שם. ואף הנמנעים אינם אומרים שאסור, אלא גודרים גדר, כדרך שגדרו גדולי התלמידי החכמים שבדורות הקודמים. ופעם שאלתי את הרב הגאון מו"ר הרב שפירא (זצ"ל) ואמר שאי אפשר לאסור את המותר, אמנם גם אינו רוצה להתיר. גם אבי מורי נוקט בעמדה זו, אבל אינו מונע מלעלות למקומות המותרים, אלא שסבור שהטוב ביותר הוא לסגור את הר הבית בפני כולם, ולשומרו כך עד בניין בית המקדש במהרה בימינו.

1- למה הוא לא מוכן להתיר?..
2-"אלא סבור שהטוב ביותר  הוא לסגור את הר הבית בפני כולם ולשומרו כך עד בניין בית המקדש במהרה בימינו"- במה זה שונה מהרב אלישיב...
אי אפשר להתווכח עם העובדה שיש כאן הבעיה לא?... מה הם המקומות המותרים שעליהם הוא מדבר?
או אולי ספק דייאורתייא לחומרה פועל כאן?..
לפי התשובה כאן לא הבנתי שיש גדולי דור שמתירים לעלות להר הבית,אלא מה שכבר לכתחילה ממותר הם "התירו"

אני לא יכול לדבר בשמו אבל מהיכרות עם הנושא אנסה.הרועה
1. הוא עצמו לכאורה מתיר וגם כותב שיש בזה ערך, הרב שלו אומר שתכלס מותר אבל הוא לא רוצה ואי אפשר להגיד אחרת אבל הוא לא יגד שמותר כדי שלא יבואו לדרוך במקומות שאסור (זה לא כתוב כאן אבל אני חושב שזאת הסיבה).

2. לא רוצה להתיחס כי המקור היחיד שממנו שמעתי על דעת הרב אלישיב הוא התקשורת ושם הוא לא ממש מנמק ומסביר, חשוב להבהיר כי הלסגור בפני כולם תקף גם כלפי המוסלמים.

איזה בעיה? תסבירי ונדבר.. יש דרגות בקדושה של ההר הכי קדוש זה קודש הקודשים, אח"כ קודש וכו' אז שי מקומות שלכל אחד מותר להיכנס.

ספק דאורייתא לחומרא? לא שייך הדין הזה, הוא מדבר על אם אני נגיד שכחתי אם ברכתי בכת המזון והיא דאורייתא אז אני אברך כי נפסוק לחומרה, סתם ככה אם יש מחלוקת פסקים לפי אחד מהם, לא פוסקים סתם לפי המחמיר בכל דבר.

נכון זה מותר אז הם אמרו שזה מותר, אף אחד לא יתיר דבר אסור.. נגיד לקודש הקודשים הם לא יתירו לך סתם להיכנס.
הרחבה קלההרועה
האיסור לעלות כיום להר הבית בהבנה שלי נובע מטומאה והרמב"ם פסק ש:

[טו] הר הבית מקודש ממנה--שאין זבין וזבות נידות ויולדות נכנסין לשם, ומותר להכניס המת עצמו להר הבית; ואין צריך לומר, טמא מת שהוא נכנס לשם.

הפסק של הרב אלישיב לא נומק אבל הוא לווה בנימוק שזה מתגרה בגויים וצר לי אבל זה לא נימוק הלכתי (כל עוד אתה לא סובר שיש תוקף לשלושת השבועות).
מסכים עם שירה חדשהאנונימי (פותח)
אני דווקא מסכים עם שירה חדשה, הקטע של גלות או לא גלות זה לא קשור לאוכליסייה בכלל זה קשור לריבונות
אם ארץ ישראל שלנו והקמנו מדינה ואנחנו עצמאיים אז הסתיימה הגלות!
איפה כתוב שאסור לחלוק על גדולי הדור???קשקשן
נא לא להמציא איסורים ולזלזל ברבנים גדולים.

גדולי הדור לא נקבעים לפי העיתונים אלא לפי האמת, ולצערי החרדים לא מקבלים את הרבנים הדתיים לאומיים ולכן הם פחות נחשבים בעיינך, לעומת הדתיים לאומיים שכן מקבלים את הרבנים החרדיים אז הם נחשבים בענייך לענקיים שאין כדוגמתם.

למרות, שבהחלט יש יותר ישיבות וגדולי דור בציבור החרדי, מהסיבה הפשוטה, ציבור שכל עינינו זה לימוד התורה ועוד ליוד תורה ועוד ועוד... בוודאי יצמיח הרבה רבנים וגדולי דור (כמו שלאגד יש מלא נהגי אוטובוסים, כי זה התחום שלהם) לעומת הציבור הדת"ל שמתעסק בעוד תחומים חוץ מלימוד התורה והערת לדור הבא, ולכך לא כולם מתמסרים לתורה אלא לעוד תחומים.

צריך לדעת שלמרות שאנו בגלות אנו צריכים לצאת ממנה ולא להנציח אותה, וכדי לצאת ממנה לא יעזור שנלמד תורה, נחנך את ילדינו שילמדו, וכשהם יגדלו הם יחנכו את ילדיהם והילדים את הנכדים וחוזר חלילה.....
צריך לעשות עוד המון פעולות חשובות להבאת הגאולה (וכאן כל אחד יוסיף כדעתו...)

ברצוני להדגיש, כי אינני דתי לאומי אך גם אינני חרדי, משום שאני רואה חיסרון בחוסר המעש של הציבור החרדי ואינני דת"ל מפני שאני רואה חסרון באמונה העיוורת במדינה. אני משתדל לשלב את המעשים ביחד עם אי האמונה במדינה והחתירה למלכות ישראל אמיתית (כמובן אינני רוצה לפתוח כעת דיון חדש.... רק רציתי להבהיר עמדה לבל יטעו בי...) 
*ועוד לימוד. *והעברתו לדור הבא.קשקשן
ישנו מאמר מאלף של הרב יצחק על הפס' "ה' מתיר אסורים, ה' פוקח עוורים, ה' זוקף כפופים, ה' אוהב צדיקים

בו הוא מסביר כי החרדים הינם ה'אסורים' שאומנם הם נגד המדינה אך הם לא עושים עם זה כלום (כמו אסיר בכלא).

הדת"ל הם ה'עוורים', שיש להם אמונה עיוורת שלהם במדינה.

החילוניים הם 'כפופים', שזה המצב הכי גרוע כי הם כפופים למדינה.

ובעז"ה נתקן את המצב ע"י אהבת ה'צדיקים'.

והדברים עוד ארוכים (מי שירצה את השיחה המלאה יוכל לקבלה אצל איתיאל במייל (למטה).

(שוב, לא באתי לפתוח דיון חדש, סתם רציתי להשלים נקודה.)
????????????אנונימי (פותח)
מה זאת אומרת שהם לא עושים עם זה כלום?
מה רצית שהם יעשו?
אני מסכים איתם בכל ליבי! הם לא שמים על המדינה לא הולכים לצבא ולומדים תורה כל היום, כל הכבוד להם!!
למה לעזאזל אתה מתכוון כשאתה אומר שהחרדים לא עושים עם זה כלום
לענ"ד-שירה חדשה
בעזרתו יתברך.

אני מסכימה עם החרדים בהמון דברים, וזה נכון שבציבור שלנו יש בעיה.
אבל אי אפשר להתכחש שהתורה שלהם לא מתאימה למציאות העכשווית.
וב"ה הם גם התחילו להבין את זה.
חיי תורה לא מתחילים ונגמרים בלימוד התורה.
תורה אמיתית לא נמצאת רק בבית מדרש.
היא פורצת לכל תחומי החיים.
וזה צריך לבוא לידי ביטוי בחיי המעשה.
אז כן, בשם התורה אנחנו מיישבים את כל ארץ ישראל.
בשם התורה אנחנו נפתחים יותר, כלליים יותר. לא מסתגרים בתוך עצמנו.
בשם התורה אנחנו גם יוצאים לעבוד וכו' וכו'.

חוסר המעש של הציבור החרדי? הסבר בבקשהאנונימי (פותח)
דבר ראשון- תרגע. זה דיון. אתה לא חייב לצעוק.שירה חדשה
בעזרתו יתברך.

(כן כן, הכתיבה גם היא משדרת משהו. וזה לגמרי לא נעים לקרוא את מה שאתה כותב. וזה לא כי נפגעתי אישית. יש תרבות דיון.)

עכשיו לדיון עצמו-
בהי"ת אני לא חיה בשום סרט. אני מודעת למצב של עם ישראל.
עם ישראל נמצא בתהליך של גאולה.
זה נכון שיש עדיין יהודים בגולה. ואפילו אפשר לומר שרוב עם ישראל שם.
אבל זה לא סותר את תהליך הגאולה שאנחנו נמצאים בו.
ולא, זה לא אומר שהגלות הסתיימה.
יש עדיין גלות פיזית ויש גם גלות רוחנית (אומרים שיותר מאשר קשה להוציא את ישראל מהגלות קשה להוציא את הגלות מישראל. זה כ"כ נכון.)
אבל כל זה לא סותר את התהליך שאנחנו נמצאים בו.
הגאולה היא תהליך. זה לא שבמכה אחת הכל נהיה טוב.
הכל מעורבב יחד.
אז נכון, יש התבוללות, יש קשיים, המצב לא פשוט.
אבל ב"ה יהודים חזרו ארצה. יש לנו ריבונות על חלק מהשטח שלנו.
אז כן, בסופו של דבר אני חושבת שאפשר להגיד שיצאנו מהגלות.
לא, לא עזבנו אותה לגמרי. לצערנו יש שם יהודים, לצערנו יש לנו עדיין את התפיסה של הגלות.
אבל אנחנו מתנתקים ממנה לאט לאט.
וזה תהליך מבורך.
תהליך שמצריך שינוי.
אז כן, היהודים שעדיין נמצאים בגלות פיזית- אני לגמרי בעד שימשיכו עם תורת הגלות.
זאת תפיסה וגישה נכונות לגמרי למצב שלהם.
שיסתגרו. רק ככה הם יוכלו להמשיך לשמור על יהדותם.
אבל פה? בארץ ישראל?
הארץ הקדושה. הארץ שכ"כ שונה משאר הארצות.
שאנחנו נקיים בה את אותה תורה שקיימנו שם?
חס וחלילה.
אז היהודים שפה בארץ ב"ה מקיימים תורה אחרת. כללית יותר. רחבה יותר. תורת ארץ ישראל.
מתן אתה חי בסרט עמוקחגי עקיבא
ממש קשה לי לכתוב את זה, כי אני יודע שזה כנראה יפגע לך ביראת שמים, אבל דברים שכתבת כאן "העלו לי את הסעיף".
מכל מה שאתה כותב רואים בברור כמה שטויות מכניסים לך לראש, יש גדולים וגם בעלי רוח הקודש בשני המגזרים, ואם מראים לך תמונה (מעוצבת) של אחד מגדולי הדורות האחרונים (הרב גורן) -שבגיל שמונה עשרה היה בקי בש"ס בבלי וירושלמי- דורך על ספר תורה זה עצמו, לא מראה ש"מזרוחניקים" הם רשעים, אלא זה מראה על פגם עצום ביראת שמים, שמגיעים לכזה מצב של ביזוי תלמידי חכמים (שעליו חיבים כידוע נידוי) רק כדי לפלג את עם ישראל
זה שאומרים לך בישיבה שהמזרוחניקים הם מקולקלים, ושכל העולם רואה שהם כאלה "בעלי עברה", זה לא אומר שזה נכון, אם אתה רוצה לדעת את האמת ,אז תבדוק, במקום לחיות על פי מה שמכניסים לך בראש אתה מוזמן לשמוע שיעורים של הרב דב ליאור, או יותר מזה אתה יכול ללכת לבדוק אותו ,או לדבר עם תלמידים שלו ובעזרת השם משמים יראו לך שהעיקר זה לאהוב את כל העולם גם אם הוא שונה

בית המקדש נחרב בגלל שנאת חינם ועתיד להיבנות בגלל אהבת חינם...

אמרת שעם ישראל עדין בגלות ושיש המון היתבוללות , ומה אתה עושה למען העינין ,מקים ישיבות בחוץ לארץ ,נותן ליהודים רוח גבית להישאר שם. תחשוב על זה

הזכרתה את הרב אלישיב, אתה יודע מי היה המסדר קידושין של הרב אלישיב, או שמסתירים ממך שזה היה לא אחר מ... הרב אברהם יצחק הכהן קוק..., אתה יודע כמה דברים טובים הרב אלישיב אמר על הרב קוק

אני אישית חושב שעצם ההגדרה "חרדים" , "דת"ל", היא טעות ביסודה, כי כולנו יהודים וחבל לגרום סתם למחלוקות, חוץ מזה אשמח אם מישהו יוכל להגדיר מה זה חרדים ומה זה דת"ל
היום באמת אין למגזר ה'סרוג' גדולי תורה כמו לחרדיםהשם הוא המלך!
מאז פטירתו של זקן ראשי הישיבות בארה"ק - מרן הגאון הרב אברהם שפירא זצוק"ל, אין היום גדולי תורה שממשיך את דרך הראי"ה קוק בסדר גודל כזה (כמו למשל הרב אלישיב, הרב עובדיה וכו').

יש אמנם את מרן הגאון הרב מרדכי אליהו שליט"א - אך הוא אינו לגמרי משתייך למגזר הזה אלא יותר 'בין לבין' - ולענ"ד כך הכי טוב - להיות קשור עם כולם.
חגי עקיבא...שמע צדיק..אנונימי (פותח)
אולי למגזר הדת"ל יש פה ושום גדולי דור..ואתה יודע מה...יש להם גדולי דור נו ...והם מצליחים להשפיע על המגזר הדתל"א...הם צדיקים בפני עצמם..
והמגזר של המזרוחניקים הם חיים ת'חיים על פי דעתי ולא על פי דעת ההלכה ולא מעניין אותם בגרוש מה הצדיק שלהם אומר,,,אני אלך לים מעורב,,,אני אלך עם בחורות,ונתפלל את ה3 תפילות ואח"כ נלך קצת לעבוד באדמה זה החיים שלהם, אדיולוגיה עקומה ורוח חדשה שאסורה על פי דעת התורה הקדושהה!!...........המציאות מדברת!!אני רואה בישיבה שלי כמה דתל"א הפכו תוך כמה חודשים לחרדים וכמה הם מקיאים את המגזר הדתל"א היום, וכל מה שמשתייך אליו... ...לולא החרדים בארץ היום לא בטוח שהיה נשאר לנו בארץ יהדות אוטנטית!!
שמע חגי עקיבא...אנונימי (פותח)
בגלל שאני אוהב אותך ורוצה לקרב אותך להכי אמת שיכול ליהות ..
אז התעייפתי בשבילך והבאתי לך קישור...
כנס לזה :

תרא רק מה זה כל הציונות ,וכל מנהיגי הציונות..
מה רצו לעשות כל התנועות של הנוער בארץ ישראל בקום המדינה..
רק לראות ת'סרט...
תפסיק לברברgolani
מצידי שמייסד הציונות יהיה הטלר בכבודו ובעצמו. עכשיו יש לנו מדינה עם שלטון יהודי? כן! אז יופי! מה אכפת לי מי העלו את הרעיון הזה? וחוץ מזה שלהרצל היו כמה גלגולים בהתחלה הוא חשב בצורה אחת ואחרי זה בצורה אחרת. לא קורה לפעמים?
מה אתה רוצה?הרועה
זה מה שיש במשריפה.. ואני מכיר מישהו שחזר בשאלה שיכול להסביר לך מצוין כמה המגזר החרדי מגעיל (גם שם תאמר המציאות מדברת?),  אין על מה להתווכח אתה נעול במה שיש לך אז נסתפק בהמלצה.

במקום לחפש שטויות תלמד הלכות הוצאת שם רע (בכללי זה די פשוט, אסור.) אח"כ תלך לבקר בישיבה דת"ל רצינית תחזור לכאן ותחזור שוב על מה שאמרת.
הבהרת דברי לעיל:קשקשן
כשאני אומר שהחרדים לא מעשיים איני מתכוון שהם לא לומדים תורה, הם בהחלט לומדים הרבה, הרבה מאוד, כל הזמן רק לומדים ועוד לומדים ועוד (כפי שכתב 'סתם מישהו').

וזה בדיוק הבעיה שהם רק לומדים ולא מעשיים, דהיינו שהם לא עושים דברים כדי שנצא מהגלות, כמו קידום העמדת המלך, מאבק למען הארץ, חיבור תורה ומדע, עבודה עברית וכו' וכו' כל אחד יוסיף.

ולצערי הם לא מבינים ש'המעשה הוא העיקר' וזה שהם חושבים שהמדינה היא זבל (כפי שאני חושב) זה לא אומר כלום אם הם לא משנים את המצב, וממשיכים ללמוד ועוד ללמוד.

למתןZ - אני למדתי אצל חרדים ואני גם יכול ללכלך עליהם הרבה אבל אני לא רוצה לעשות זאת כי זה לשון הרע!!! וזה אסור, מאכילים אותך שטויות במשרפות וגורמים לך להיות אנטישמי כלפי ציבורים אחרים, בקיצות 'שנאת חינם!!!'.

לגבי הר הבית - רב אברום לא רצה להתיר מבחינה ציבורים (שיעלו אנשים בטומאה ויכנסו למקומות אסורים), ולכן לא פירסם דעתו והתיר ברבים, אמנם, יש אנשים שקיבלו ממנו היתר לעלות (ישנו אברך בישיבת בית אל שזכה לכך!).

שנזכה לגאולה שלימה, ולדעת לחבר את כולם ולא להכפיש סתם אחרים.

ראוי להוסיף את המשנה באבות (ג', יב)קשקשן
"הוא היה אומר, כל שמעשיו מרובין מחכמתו, חכמתו מתקיימת; וכל שחכמתו מרובה ממעשיו, אין חכמתו מתקיימת". 
ועוד משנה  מאבות (ג' כ"א)קשקשן
"הוא היה אומר, כל שחכמתו מרובה ממעשיו, למה הוא דומה--לאילן שענפיו מרובין ושורשיו מועטין, והרוח באה ועוקרתו והופכתו על פניו. וכל שמעשיו מרובין מחכמתו, למה הוא דומה--לאילן שענפיו מועטין ושורשיו מרובין:  אפילו כל הרוחות שבעולם באות ונושבות בו, אין מזיזות אותו ממקומו".

ממנה נלמד כי המעשים הינם השורשים והחוכמה היא מענפים!!!
מלך המשיח אומר שכולנו ראויים לגאולה ולכןבן ציון גגולה
ב"ה

א. יש להעריך כל דרך בעבודת השם ואת חכמי ישראל שמובילים
את הציבור
ב. הרב מרדכי אליהו הוא גדול יותר מאחרים שקוראים להם גדולי ישראל
הציבור הדתי לאומי וכן חסידי ברסלב - מקדשים שם שמיים , מקרבים יהודים לאביהם שבשמיים
חלקם הגדול עושה צבא ומגן עלינו - וזוהי מצווה ענקית ויש הרבה מה ללמוד מהם כמו שיש מה ללמוד
הציבור  הליטאי שמוסר נפש ללימוד התורה
ג. לגבי מי שהעיר על נבואה -אז לידע כללי היא חזרה והרבי הוא נביא 

http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=201&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B

http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=202&ilSC=40&nBookId=111&cPartLetter=B

http://otzar770.com/library/display_page.asp?nPageNumber=203&ilSC=40&nBookId=111&cPartL

ד. לגבי עליה להר הבית - פוסק הדור - מלך המשיח שליט"א פסק שאסור בתכלית האיסור ועוד החוצפה שאומרים לעלות להר הבית בשמו

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=50220

ה.לגבי ישיבת קריית מלאכי - אני אישית למדתי בישיבת "חברון" והשפעתי על חבר שהיה בצבא ללכת לישיבה לאחר סיום השירות , והוא הלך לשם והתעלה בתורה אך יחד עם זאת אמרו לו את אותו גועל נפש שאליו חינך

אותו איש מבני ברק שקראו לו רב וטעו בו הציבור הליטאי וכן מחוצה לו שהוא תלמיד חכם ובאמת עליו נאמר - לא זכה נעשית לו סם המוות , ובישיבה שם לימדו על פי שיטתו של אותו איש - שהמזרחי הם רפורמים, וחב"ד הם עבודה זרה וברסלב הם משובשים , והחילונים הם בועלי נידות ואוכלי שפנים והגויים ... והנשים .... ומי שלא כמוהם .... ובגלל שיש שם ספרדים אז הם נמענו לומר מה דעתם גם עליהם

ולכן אני ממליץ לך מתן יקר לעשות מה שעשה רבי מאיר בעל הנס שלמד מאחר -[אלישע בן אבויה]

פריו אכל קליפתו זרק

יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד

-אנונימי (פותח)
בגלל זה אני אומר שהכי טוב זה חרדים לאומיים, אבל עדיין חרדים
ואי וא ואי מתן...עין שלישית
קצת הגזמת לא חושב?
בכל זאת דת"ל הם לא שבב"ניקים.
אולי אתה מדבר על אלה ששמים כיפה בשביל ה"סתם"
אולי יש להם דרך שונה משלך אבל הם לא כ"כ...אתה יודע כמו שתארת
הבעיה עם החרדים היאgolani
שהם עדר פרזיטים לבושי שחורים שחושבים שכולם צריכים לשרת אותם. וחוץ מזה תפסיק לזרוק ססמאות בעניינים שאינך מבין בהם.
עוד מקור חשובבאהבה ננצח
גמ' יבמות קט, ב
"א"ר יצחק מאי דכתיב "רע ירוע כי ערב זר" (משלי י"א, ט"ו) רעה אחר רעה תבא למקבלי גרים ולערבי שלציון ולתוקע עצמו לדבר הלכה. מקבלי גרים: כר' חלבו דאמר ר' חלבו קשים גרים לישראל כספחת בעור, ערבי שלציון: דעבדי שלוף דוץ, תוקע עצמו לדבר הלכה דתניא רבי יוסי אומר כל האומר אין לו תורה (רש"- שאינו לומד תורה) אין לו תורה. פשיטא?! אלא כל האומר אין לו אלא תורה אין לו אלא תורה. הא נמי פשיטא! אלא דאפילו תורה אין לו מאי טעמא אמר רב פפא אמר קרא (דברים ה', א') ולמדתם ועשיתם כל שישנו בעשיה ישנו בלמידה [אליבא דהלכתא!! אין טעם ללימוד אחר. לא כמו הלימוד אצל החרדים!!] כל שאינו בעשיה אינו בלמידה [אין טעם סתם להתפלפל!!!] ואיבעית אימא לעולם כדאמריתו מעיקרא כל האומר אין לו אלא תורה אין לו אלא תורה לא צריכא דקא מגמר לאחריני ואזלי ועבדי מהו דתימא אית ליה אגרא לדידיה קמ''ל (שאמנם שכר תורה אין לו אבל שכר מעשה אין לו עד שלא יקיים בעצמו אפי' שהוא מלמד אחרים.)."
מה אתה חושב שאם אתה משרת ב golaniאנונימי (פותח)
אז ת'יכול להגביעה ת'נחיריים שלך יא חתיכת בן תורה מלומד..

תגובה לכולםםםםםםם!אנונימי (פותח)
 ראשית שבורא עולם ירחם עליכם ויפתח לכם את העינים ותראו כמה טעיתם..
וכמה הדרך שלכם לא נכונה...וכמה החרדים הם הצודקים ואתם הם השוגים..
ושוב אני אומר לכם..
חבר'ה אתם דברתם כאן המון לשון הרע ובכלל ה golani ברא המון משחיתי חבלה על איך שהוא דיבר על החרדים.והוא צריך לחזור בתשובה גדולה אם הוא לא רוצה לשבת על גחלים רותחים..בקיצור יש לכם עוד משו שאתם חייבים ללמוד מהחרדים וזה שמירת הלשון...
בעזרת ה' שתצליחו!
אוהב אותכם אחיכם .
הצחקת אותי ללמוד מהחרדיים שמירת הלשוןגדי-10
כמה הם מרכלים אחד על השני אצלם כל אחד נכנס לחיים של השני אדם שקצת ישנה מהמראה החיצוני שלו ישר ידברו עליו בכל השכונה בתוך הישיבות שלהם הולך שם פילוגים ומריבות בכמה חסידיות יש מכות בין אחד לשני אל תאכיל אותנו בסרטים שאכילו אותך שהכל טוב אצלם בא לך להיות חרדי אז תיהיה חרדי רק אל תדמיין שהכל טוב אצלם ובטח שלא תצליח לעבוד על כולם פה שהדרך שלהם היא הדרך הנכונה כי אותנו ולפחות אותי זה ממש לא מזיז ואני ממש לא מקנא בהם אפילו לשניה אחת תן לנו לחיות בגבעות וליישב את א"י כמו שצריך להנות קצת מהאוויר הזך של השומרון וללמוד תורה בנחת בלי כל השטיפות מוח שהאכילו אותך שם אולי מתי שהוא תתפקח בעזר ה' ובזכות רבנו הקדוש
חברה' בואו נסגור כאן את הדיוןבאהבה ננצח
אנו סתם נגררים לפסים אישיים וללשה"ר.

אני אשם. עניתי לו ראשון. למרות שכבר אז קלטתי שזה לא הולך להיות דיון אמיתי וענייני ולכן הזמנתי אותו לשיחה אישית. לא התכוונתי שכל זה יתפתח. אז אני מרגיש צורך להפסיק את זה.

נתראה בשרשורים אחרים
כל הכבוד גדי - כשמך כן אתה  - 10!golani
תרבות הדיבור שלך פשוט משהוgolani
אתה זורק ססמאות בלי שמץ של הוכחה. מדבר בצורה מטומטמת שלא שמעתי אף דתי לאומי שמתבטא בצורה כזאת. לא עונה על מה ששואלים אותך בצורה עניינית, ועוד. תגיד זה רק אתה או שכול החרדים ככה?
נ.ב. לא,אני לא משרת בגולני ונראה לי שכשאתגייס אני יעדיף יותר לשרת בדובדבן
golanyעין שלישית
צר לי אבל אתה טועה טעות מרה מאוד!

באף צד אין פרזיטים לא בדרך של הדת"ל ולא בדרך של החרדים..
אפשר להביע מחלוקות בצורה מכובדת  אבל...חבר'ה לא ניראה לכם שנסחפתם קצת?!
אולי כדאי שתפסיקו את הוויכוח המגוחך הזה.
לצערי בשני הצדדים יש פרזיטיםהרועה
אם את רוצה מקורות אז תבקשי בכול אופן אין לי כ"כ זכות דיבור על זה
שקרנווהשאנן
אתה טועה. אנא ראה תגובתי בתחתית השרשור
תשובה בקצרה -otk100
עם ישראל חזר לארצו ולצערנו רוב שומרי התורה (החרדים) עדיין לא שמו לב שהם בא"י וכבר לא בגלות והם חיים עדיין חיי גלות ממנו התפלגו הרבה יהודים טובים שהבינו שהם כבר לא בגלות והם הקימו ישובים חדשים והפריחו את השממה ממש כמו שהחרדים עשו בשנים הראשונות שהם הגיעו ארצה.
וואוו, תרגעו...ii
לתומי נכנסתי לפורום ברסלב, איך זה הגיע לוויכוח הזה?
אבל טוב מאוד, ככה אני יכול לענות:

א.
"כל גדולי הדור הם חרדים...כל הפוסקים בדורנו הם חרדים" - מאיזו בחינה חרדים?
כי אם בקטע של נגד המדינה - אז זה פשוט לא נכון! עד לפני 120 שנה כל היהדות היתה בעד עלייה לארץ ושיבת ציון.
מאז - הרבנים (שהם לדעתי) הגדולים יותר - בעד. (הרב קוק, הרב טייכטל, החפץ חיים וכו'..)
ועוד משהו בעניין - כל הדברים שנכתבו נגד העלייה לארץ - הופרכו בפסקים מנומקים מאוד ע"י הרבנים. (שלושת השבועות וכו'...)

ב.
חלק ראשון - כנ"ל: עד לפני 120 שנה כל היהדות היתה בעד עלייה לארץ (וכולם נקראו 'יהודים'). כשהחרדים התפלגו, והתנגדו לציונות - זה הפך ל'חרדים' ו'דתיים'.

ג.
אצל החרדים אין שב"בניקים? - יש! אולי פחות, כי מטאטאים שם ת'בעיות מתחת לשטיח, אבל יש. בגלל זה גם יש פחות גירושים וכו'...

ד.
זה פשוט טעות להגיד על 'הדתיים 'לייט' (ואני שונא את הביטוי הזה!) שהם פחות צדיקים מהחרדים, ולו רק בשל העובדה שהם נלחמים על הארץ. הרי ידוע שיעקב פחד מעשיו בגלל שני דברים: יישוב הארץ וכיבוד הורים.

ה.
מה שמביא אותנו לנקודה הבאה: ההתנהלות אצל רוב הציבור החרדי פשוט גועלית - עם כל העניין של החתונה. ההורים פשוט הורגים את עצמם בשביל זה. חוץ מזה - שהרבה מהשידוכים נעשים בגלל כסף. העיקר שיהיה אפשר להמשיך ללמוד. למשל, שמישהו צריך למכור את הדירה כדי שיוכל להביא אותה לבן שלו, כי אחרת אף אחד לא ירצה אותו. (וזה קורה, והרבה. וזה עצות של הרבנים לעשות - כדי שהילד יוכל ללמוד תורה)
איפה הכיבוד הורים? - איך הילד יכול בכלל לחיות עם המחשבה הזאת?

ו.
מה לעשות ו'הדתיים לייט' (שוב...) לא יודעים? - כן, הם לא יודעים. תדבר איתם. וגם הם מאוד מתחזקים. תראה את בני עקיבא לפני 60 שנה, והיום.

ז.
החרדים עדיין בגלות. שכחו את עצמם שם או משהו. כי עם ישראל כבר 120 שנה בגאולה.

"יש אנשים שמדברים על 'אתחלתא דגאולה'. יש לראות בעין פקוחה שאנו עכשיו כבר באמצע הגאולה. אנו נמצאים כבר בטרקלין ולא בפרוזדור. האתחלתא היתה לפני יותר ממאה שנה , כאשר התחדשה ההתיישבות היהודית בארץ ישראל. הגמרא ב'סנהדרין' מוסרת לנו סימן איך להכיר שהקיץ הקץ. 'ואמר רבי אבא : אין לך קץ מגולה מזה שנאמר: 'ואתם הרי ישראל ענפכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא' . מוזכרים כאן שני דברים: קיבוץ גלויות ובנין הארץ. ברוך השם הרי ישראל מיושבים על ידי אלפים ורבבות מישראל ששבו לגבולם. רש"י מסביר: 'כשתתן ארץ ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ ואין לך קץ מגולה יותר'. ברוך השם הארץ נותנת פירותיה בעין יפה. שמעתי מפי ר' אריה לייב זצ"ל, בנו של ה'חפץ חיים' , שכאשר שמע אביו על המושבות שנוסדו בארץ ישראל , רחובות ראשון לציון וגדרה, אמר ביידיש: 'עס הויבט זיך שוין אהן די מעשה' - כלומר הנה מתחיל כבר המעשה, הענין מתחיל כבר, סימני הישועה כבר ניכרים. ה'חפץ חיים' היה גאון וקדוש, אבל יחד עם זה היה פיקח וער לכל ענין. הוא ידע מה הוא המצב הרוחני של חלק מהמתיישבים במושבות החדשות, ובכל זאת הוא קבע שהתחדשות ההתיישבות בארץ ישראל שייכת למהלך הגאולה. גם על הגאון הרב יחיאל מאיר מאוסטרובצא זצ"ל מסופר שכאשר נודע לו שקיימת באומה התעוררות לעלות לארץ ולעסוק בבניינה, אמר 'דאס איז דאס' - כלומר 'זהו זה', הקיץ הקץ. מתוך האתחלתא הזאת הגענו לשכלול הגדול של הקמת מדינת ישראל ..."

(שיחת הרב צבי יהודה, יום העצמאות)

ח.

וכמו עם הגאולה - גם מדברים אחרים החרדים מפחדים. זוהי גישה גלותית. אנחנו בגאולה. אנחנו לא צריכים רק לשמור על הקיים, אנחנו צריכים לקדש את החול. להעלות אותו. לרומם אותו.

את לימודי החול. את המדינה. את אומות העולם. וכו'.. מרגע שאנחנו בגאולה - ונוספו גם אלה על תפקידינו.

ט.

רוב החוזרים בתשובה הולכים לחרדים בגלל שהם רוצים להתרחק כמה שיותר מהמקום שהם היו בו. זה לא קשור למקום שבו נמצאת האמת. נראה לי שלרב זצ"ל, לרב צביודה, לר' אברום ולשאר גדולי העולם - יש ראיה קצת יותר רחבה מלחוזרים בתשובה.

י.

אם אתה חושב שבזכות החרדים נשמרה התורה, נראה לי שאתה טועה.

כי אם, בעצת החרדים, היינו נשארים בגלות - היינו אובדים (מלשון "וכאשר אבדתי אבדתי"...), כמו שאכן קרה וקורה בימינו, ע"י התבוללות, ואסונות שפוקדים את עם ישראל בחו"ל. זה שהיום יש הרבה פחות פוגרומים וכד'.. - רק בזכות המדינה - ששונאי ישראל מפחדים ממנה ושומרים על ראש למטה.

חוץ מזה - מי הרשה לך לבזות את כל גדולי התורה הדתיים?! - מי אתה בכלל?! (ברצינות.)

זה מה שאני זוכר מהוויכוח. אם אראה עוד - אגיב בלנ"ד.

זה לא יגמר מה גם שהוא לא אשםyaar
הוא במשרפה טבעי שיעלו לו שאלות כאלה,זה גם הטיעונים המצחיקים שהם נאחזים בהם(הורגת אותי התמיהה איך אין גדול דור ציוני חחחח)בכל אופן זה דיון מועד ככל שנצא מזה מהר יותר ירווח לכולנו
בלי שום דבר אישי למתן והשאר
מי שרוצה לשאול שאלה להציג עמדה לטעוןם טענה
שיחשוב פעמיים לפני שהוא עושה את זה מבלי להעיר את השדים שבבקבוק(דיר בלאק אם מישהו הולך לפלוט שציונים הם שדים,לא לזה התכוונתי),אינספור דיונים הזויים תמוהים וחסרי שחר נפתחו פה ללא שום תכלית ותועלת
בוא נחסוך את זה מעצמינו וממקלדתינו
נ.ב ii אצל הרב זצ"ל מוגדר כתורת הכובש ותורת הישרyaar
הם עדיין תקועים בכובש(גלות) וזה לא שאנחנו בישר אלא משהו באמצע
חשבתי פעמים והחלטתי להגיב ברצינות!!!אנונימי (פותח)
שמעו חבר'ה,,,אני סה"כ בחור חדש בעולם הישיבות...
אני הלכתי לבדוק בישיבת הסדר ואח"כ הלכתי ל'משרפה' ישיבה גבוה מאודד!!
בקיצור חבר'ה אני הלכתי  ובדקתי את שתי האידיולוגיות האלו,'החרדים ' ו  'דתל"א'..
בקיצור מה אני יגיד לכם אני מבולבל עד אין חקר...
האידיולוגיה הדתל"א[הציונית]  נראת לי סבבה ויושבת לי על השכל טוב והיא נשמעת לי צודקת והכי נכונה...
ואחרי זה שהלכתי ל'משרפה' ...והם גם הסבירו לי את האידיולוגיה החרדית וזה נשמע לי גם אמיתי,צודק והכי נכון...
בקיצור מה אני יגיד לכם ...אלו דברי אלוקים חיים ואלו דברי אלוקים חיים...
לי כבר נמאס לחקור איפה האמת ואיפה הנכון והצודק!!

--אוףףףףףףףףףף----תגידו שיבוא משיח עדיין יהיה ת'חארטא הזה 'חרדי' דתל"א'  הוא שכולם יהיו כמו כולם בלי חילוקי דעות ובלי שינויים כאלה ....?

סתם ככה שתדעו ראש הישיבה שלי הוא לשעבר דתל"א ,,,היום הוא חרדי ליטאי ומזכה רבים...

ושאלה לאלו שאומרים שהחרדים רק לומדים ולא עושים...אנונימי (פותח)
אמרתי בישיבה שלי לאיזה בחור חרדי..
תגיד לי מה זה שווה רק ללמוד ולא לעשות עם זה כלום...
זה מה שאתם שואלים בערך נכון .??
אז הוא אמר לי מזתומרת לא מקיימים..
עכשיו אנחנו לומדים מסכת סוכה  ואח"כ אנחנו הולכים ובונים סוכה ויודעים איך להכנס לחג בצורה הלכתית יותר מובנת..

לא הבנתי מזתומרת לא מעשיים???הם לא עושים מה שהם לומדים...?הם עושים
אז תקבלו את דברי הנביא ותעשו אותם אתם יהודיםבן ציון גגולה
ב"ה

הלכה למעשה לשמוע בקול הנביא ולעשות את הוראותיו

טוב אולי נפסיק עם זה?ii
המיסיון אסור בארץ!

הרב מצגר והרב ישראל לאו תומכים בכך אז מה הביטויים?בן ציון גגולה
ב"ה

הקשים הללו , אנו עושים מה שההלכה מורה לבית ישראל מדורי דורות
עוד פעם אתה ? מה יהיה חלאס כברyaar
משיחיסטים Out חסידים in חלאס גם בחסידות לא אוהבים את זה ואתם מיעוט בלאו הכי אז די לשטויות כבר
צאו מהסרט שאתם חיים בו,ואם הרבי חי אל תבזבז את הזמן על כופרים כמונו ולך לשמש אותו או ללמוד איתו
תשמע חבר יש פורום מיוחד לחסידי חב"ד לך ותתפנק עליו מה אתה רוצה מאיתנו?
לא מעניין אותנו לא שייך אלינו שמענו על הנביא שלך אבל צא מהסרט
למה אתה לא מקשיב למשיח האמת(ר' נחמן מברסלב)שאמר שכבר פעל אצל ה' יתברך שמשיח יבוא מזרעו?
למה אתה לא מקשיב למשיח שהשיג מדרגת יחידה?
למה אתה לא מקשיב מבעל השדה שאמר שעתידים כל העולם להיות חסידים שלו?
למה אתה לא מקשיב נקודה.
לא מעניין אותך? לא נאה לך? לא מקובל עליך? יופי גם עלינו! אפחד מהפורום הזה לא הלך לחפור בפורום של החב"דניקים חלאס חפראווי! מיצינו ת'נקודה תבין את ה-רמז ותניח לנו לנפשנו.
פה הבעיה - למה לא אמרת קודםבן ציון גגולה
ב"ה

הרבי הוא צאצא של רבי נחמן
הרבי השיג את מדרגת היחידה
מי זה בעל השדה? נא לבאר את זהותו
חוץ מזה הרבי עומד בקריטריונים של הרמב"ם
וזאת ההוכחה ולכן דבריו הם אמת וגדולי הדור
אומרים שהוא צדיק ורבינו רוצה שיקבלו את הרבי
ואינני מבין למה ? למה אתה חושב שלא יהיה משיח
שהרי אם לשיטתך המשיח הוא רבי נחמן למה אין על זה פסק הלכה
או הוא עצמו אומר זאת ועוד הרמב"ם ועוד שאף פעם לא נשמעה טענה
כזו מחסידי ברסלב
ועוד ואני חוזר על כך
רבי נחמן הוא זה ביחד עם צדיקי האמת שמביא את הגאולה
הוא רוצה שיקבלו את מלכותו של הרבי הוא פעל זאת
תחשוב משיח - לא משנה כרגע מי זה לעניין - צריך להיות בעולם
כל אדם יפסל כי הוא לא רבי נחמן? למה?
בקיצור תחשוב על מה שכתבתי - לפי מה שכתבת פתאום הפכנו לאוייב רבי נחמן
בזמנו של רבי נחמן צדיק האמת בדורו - האדמו"ר הזקן הגן עליו מפני התקיפה של
אדמורי"ם אחרים והעיד עליו שהוא צדיק ודרכו ישרה אנו ביחד אחי היקר
אני אישית עובד עם אדם חשוב בישיבה ליטאית מפורסמת להביא אנשים לאומן לראש השנה
וחב"ד עוזרת לטסים בכל העניינים 
שהפוך זהו רצונו - תשאל את הרב ברלנד מי זה הרבי ומה הוא פועל בעולם
הרבי אומר בפירוש שהוא מלך המשיח ואתה יהודי -תשמח בגללך באה הגאולה
אני ממשיך לכתוב את התגובה באריכות כי אני באמת לא ידעתי שזאת הבעיה
וזאת הסיבה שאתה מתנגד לעניין
סבא שלי וסבא שלך התפללו על המשיח ועד חורבן בית המקדש השני
והם מצפים מאיתנו את המינימום שזה לקבל אותו שעל זה הם מסרו את נפשם
אוי  , עד מתי בורא עולם - תגאל אותנו מיד
וואייי חפיר חפיר ולא בריךyaar
אם הוא מלך המשיח אז איפה הוא?ii
כאילו, הוא לא אמור לבנות את ביהמ"ק?
תשובה לii היקר לגבי איפה המשיח נמצא במהלך הגאולהבן ציון גגולה
ב"ה

דברי חז"ל וגדולי ישראל על אופן בואו של משיח

*הערה מקדימה: הגמרא (מסכת שבת) מסבירה שעם ישראל חטא בחטא העגל, למרות שזה היה זמן קצר לאחר מתן תורה, מכיוון שהשטן שכנע אותם שמשה מת ואף הראה להם כפשוטו שמשה מת. אשליה אופטית. מסביר האר"י הקדוש, שאנשי הדור האחרון לגלות,(דור עקבא דמשיחא) הם גלגול של אנשי דור המדבר וכדי לתקן את חטא העגל, יצטרכו הנשמות בדור האחרון לעמוד באותו הניסיון, שבו כשלו במדבר ...

1. רש"י- " שעתיד משיחנו להתכסות אחר שנגלה וישוב ויתגלה" ( רש"י על דניאל יב, יב)

2. מדרש רבה- " ר' ברכיה בשם ר' לוי אומר כגואל הראשון כך גואל האחרון מה ראשון נגלה להם וחוזר ונכסה מהם כך גואל האחרון נגלה להם וחוזר ונכסה מהם " (במדבר רבה פרשה יא ב , רות רבה פרשה ה ו , וכן פסיקתא רבתי, פרשה טו, וכן פסיקתא דרב כהנא ה, ח)

3. ילקוט שמעוני - "שנטלטלה מלכותו לשעה כגואל ראשון כך גואל אחרון נכסה וחזר ונגלה"

(ילקוט שמעוני רות, פרק ב, תרג)

4. שיר השירים רבה- "דומה דודי לצבי מה צבי זה נראה וחוזר ונכסה נראה וחוזר ונכסה כך גואל הראשון נראה ונכסה וחוזר ונראה...יהודה ברבי אמר לקירסין כך גואל האחרון נגלה להם וחוזר ונכסה מהן " (מדרש רבה, שיר השירים, פרשה ב, כה)

5. החתם סופר- "וזה נסיון גדול שנעלם הגואל ששה חודשים וכן יהיה בימי משיח צדקנו, יהיה נעלם אחר ההתגלות כדאיתא במדרש"(החתם סופר, פרשת שמות, ד"ה למה זה שלחתני)

*וכן רש"י בדניאל בפסוק לפני אחרון בספר כותב כי ההתכסות תהיה ל45 שנה וכן יש דעות אחרות על זמן ההתכסות ואין לנו אלא דברי הרמב"ם שהם - אין אנו יודעים איך יקרו הדברים עד שיקרו

6. השפת אמת- "דמילתא דפשיטא היא דביאת בן דויד לחוד וגאולה לחוד,שהרי משה רבינו עליו השלום בא למצרים קודם הגאולה וכמו כן יוכל להיות נגלה ונכסה כו', כך גואל אחרון כו'"

( השפת אמת על הש"ס, מסכת ראש השנה י"א)

7. פסיקתא רבתי- " והנה מלכך יבוא לך זה שנקרא מלך [מלך המשיח], שעתיד למלוך על דורות ראשונים ואחרונים. והקדוש ברוך הוא מכריז להם לצדיקי הדור ואומר להם: צדיקי עולם! אף על פי שדברי תורה חביבים עליכם, לא יפה שחכיתם לתורתי, ולא חכיתם למלכותי" (פסיקתא רבתי פל"ה)

8. רבינו בחיי- " בגאולתנו זאת העתידה בהיגלות הגואל האחרון... ויהיה הגואל נגלה וחוזר ונכסה... שכן מצינו בגאולת מצרים שנגלה להם משה וחזר ונכסה מהם" (רבינו בחיי, פרוש התורה שמות ד ט)

9.מדרש פרקי היכלות- " ובאותה שעה חוזרין ישראל לדעת אחרת ומבזין למשיח ואומרים אוי לנו שתעינו אחר זה. אמר להם הקדוש ברוך הוא: עכשיו תראו את האור שלו... וכל שהאמין בו אינו נמחק מספר החיים"( מדרש פרקי היכלות רבתי, פל"ה ו)

10. פסיקתא רבתי- " בדור הגאולה יהיו צדיקים ותלמידי חכמים שלא יכירו את המשיח מתחילה ויתנגדו לו"

11. רמב"ן- הרמב"ן אומר שבתחילה יתגלה המשיח רק "לעדת המיחלים לו" .

( ראה באור הרמב"ן על פרשת הנה ישכיל עבדי )

12. רבי נחמן מברסלב- "בתחילה יהיה על משיח מחלוקת גדול ויאמרו: זהו משיח? ... שהולך עם כובע כזה...? " (פעולת הצדיק לרבי נחמן מברסלב, אות תתל"ה בשם מגילת סתרים)

13. רמב"ן-" ואמר הכתוב במשיח, כאשר שממו עליך רבים וכו', ר"ל כאשר שממו עליך, להלעיג בך בתחלת בואך..." (באור הרמב"ן על פרשת הנה ישכיל עבדי )

14. האר"י הקדוש- "משיח יתגלה ויכירוהו מקצת בני האדם, אך לא יכירוהו שאר האנשים עדיין ואח"כ יגנז המשיח בגוף ונפש... ואח"כ יתגלה המשיח לגמרי ואז יכירוהו ויתקבצו אליו כל בני ישראל."( האר"י קדוש, שער הגלגולים, פרק יג)

"וכל שהוא מאמין לו והולך אחריו וממתין הוא חיה"

(מדרש רבה, שיר השירים, פרשה ב, כה)

הוא עומד בקרטריונים של הרמב"ם?הרועה
אל תדבר שטויות.

ו  [ג] אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח, צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחייה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטיפשים אומרים; אין הדבר כן--שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך, והוא היה אומר עליו, שהוא המלך המשיח.  ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו משיח, ולא שאלו ממנו חכמים, לא אות ולא מופת.

מכאן שהמשיח צריך להיות בערך כמו בן כוזיבא (רק שהוא צריך להיות צדיק).

ח  [ד] ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח:  אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי.

ט  ואם לא הצליח עד כה, או נהרג--בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה, והרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו.  ולא העמידו הקדוש ברוך הוא אלא לנסות בו רבים, שנאמר "ומן המשכילים ייכשלו, לצרוף בהן ולברר וללבן--עד עת קץ:  כי עוד, למועד"

הוא לא היה מלך, לא כפה את התורה, לא ניצח אף אחד, לא בנה בית מקדש, לא קיבץ נידחי ישראל ונהרג ואתה עוד אומר שהוא עומד בקרטריונים של הרמב"ם?

הוא גג עומד בקרטריון של לנסות בו רבים, ואתה נכשלת.

תשובה הלכתית לגבי הרמב"ם על הרבי ועודבן ציון גגולה
ב"ה

אנשים שחקרו את הנושא מחוץ לחב"ד
לגבי שתי השאלות
א. האם הרבי אומר שהוא מלך המשיח
ב. האם כך על פי ההלכה
1.רב שעשה מחקר בנושא על פי הרמב"ם והשיחות של הרבי והוציא ספר שאומר
שהרבי אומר שהוא מלך מהמשיח וכן כך על פי ההלכה
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=46303
וכן בכנס בבת ים של גאולה ומשיח ביאר את הנושא בהרחבה על פי ההלכה
http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=47172
2. וכן עוד מחקר חדש
במגזין ´תכלת - כתב-עת למחשבה ישראלית´ התפרסמה כתבה ארוכה ומקיפה שעסקה באמונת חסידי חב"ד כי הרבי הוא מלך המשיח ? לנוכח סערת הרוחות שמוסיפה לעורר האמונה המשיחית בחב"ד, מתבקשת תשובה לשאלה קריטית אחת: האם סבר הרבי מליובאוויטש עצמו כי הוא אכן המלך המשיח? ? למרות התעקשותו של הזרם המשיחי בחב"ד שהרבי אמנם האמין בכך, הצליחו החוגים המתונים יותר בתנועה לטעת בקרב הציבור הרחב את הרושם שמנהיגם מעולם לא הציג עצמו באופן כזה, או, לכל היותר, ש"לא אישר ולא הכחיש" את הטענות בדבר משיחיותו ? אלא שהרושם הזה אינו עולה בקנה אחד עם המציאות. הראיות החד־משמעיות שאציג להלן מלמדות כי רממ"ש אכן האמין, ואף עודד את חסידיו להאמין, שהוא המשיח העתיד להתגלות קבל עם ועדה ולהביא את הגאולה השלמה אל העולם

וההמשך במקור המצורף [למותר לציין שהחוקר לא יודע שהרבי הוא נביא והוא ניבא שהוא יגאל את עם ישראל ולכן זהו דבר שייקרה בוודאי ולא תקווה או אפשרות]:
http://www.techelet.org.il/article.php?id=448
אל תברח למקומות כאלה, תתמודד עם השאלות.הרועה
ואל תגיד לי שהרמב"ם לא התכוון, או שבעצם זה משל כי הרמב"ם ברור מאוד.
אני הודעה 100!!okey
לא קראתי את כל השרשור אבל בכולופן..
הרב עובדיה אמר בעצמו שהוא ציוני.. [שמעתי אותו אומר את זה...] (ולפי דעתו ההגדרה ציוני היא לא אם אני עומד בצפירה או לא{אצלנו בישיבה אמרו ובצדק שאם לא רואים אותך בצפירה אתה לא חייב לעמוד.. כי הצפירה היא לחילונים שרק ביום השואה/זיכרון נזכרים בנספים/חיילים אבל אנחנו הדתיים כל השנה לוקחים את זכרונם איתנו} .. לפי דעתו ציוני {והוא צודק..} היא אם אני דואג לציון.. לטיפוח המדינה מבחינה כלכלית ודתית {בניגוד להמון מחברי הכנסת בעבר ובהווה אבל זה לא המקום לפרטם..} הוא אמר :" במה הם יותר ציונים ממני?? הם גונבים, חומסים,שודדים, אבל אני כל הזמן מברך את החיילים כל פעם שפותחים את ההיכל אני מברך אותם.. אני אוהב את ילדי ישראל..ומה הם עושים?? שודדים, גונבים,עושקים," (בערך אלא הם דבריו).

והוא צודק.
לגבי הרב מרדכי אליהו אני לא יודע בדיוק..
הסמיילי בטעות...okey
הוספה קטנה..okey
שהרב עובדיה אמר: "במה הם יותר ציונים ממני?? הם גונבים, חומסים וכו'" שהוא אמר את זה הוא התכוון לחברי הכנסת שבאמת שודדים חומסים וגונבים..
מה זה אומר?קשקשן
המשך-קשקשן
גם אני ציוני (דואג לציון) אבל אני לא בעד המדינה ואני לא אומר הלל היום העצמאות ולא תפילה לשלום המדינה, וכך גם הרב עובדיה.

אין מה לעשות רוב גדולי הדור לא בעד המדינה (יונתן יוסף [בנו של הרב יעקב יוסף] צילם בווידאו את הרב אליהו אומר תחנון במנחה של יום העצמאות!!!) וגם פעם זה היה כך, גם כאלה שהיו בעד לעלות לארץ היו נגד הציונות.

ל - ii -  החפץ חיים לא היה בעד הציונות (ואת זה אמר אחד שהוציא ספר עם התכתבויות של הח"ח והרב קוק!) ותלמידו הגדול היה רב אלחנן וסרמן שהיה מתנגד גדול לציונות, ורוב גדולי הדור בתקופתם [ובתקופתנו] היו נגד הציונות (כמו רב אלחנן הח"ח הערוך השולחן הסטייפלר החזון איש האדמו"ר מסאטמר הרב זוננפלד ועוד ועוד, הרב דב ליאור אמר לי בפירוש שלפני 70 שנה רוב גדולי הדור היו נגד העליה לארץ!!!)

אז שיפסיקו לעבוד עליך!
א. הבאתי את דברי הרצי"ה -ii
אני סומך עליו יותר מאשר עליך, גם בלהאמין וגם בלהבין כוונה של גדולי עולם.

ב. היו מספיק גדולי דור אחרים שאמרו כן לעלות לארץ - ביניהם הגדול מכולם (לדעתי): הרב זצ"ל.

ג. כל הטיעונים שהובאו ע"י אותם רבנים נגד העליה לארץ - הופרכו בפסקים הלכתיים ברורים מאוד ע"י התומכים בעליה.

איפה הרצי"ה כתב את זה?קשקשן
(יש משהו ציוני (מ-רמת גן) שכתב ספר על ההתכתבות של החפץ חיים עם הרב קוק והוא אמר את זה.)

ב- בתוך אותם גדולי הדור שאמרו לעלות לארץ רובם היו נגד הציונות ונגד המדינה, וגם אלו שהיו בעד לא היו באותה דעה עם הרב קוק, בזמנו הוא היה דעת יחיד!
ק"ו אנשי הר המור שדעתם ממש אינה קרובה לרב קוק ולבנו הרצי"ה והם קידשו את המדינה בצורה מוגזמת שלא כתובה בשום מקום!!! (פעם אמרו לרב ליאור משהו שהרב צבי טאו אומר על המדינה, והוא הזדעזע ואמר מה פתאום...).

ג- איני נגד העליה לארץ אבל גם אם יש רבנים שפרכו טענות זה לא אומר שהיו הרבה גדולי דור שהתנגדו לעליה, וכיום אין ספק שרובם המוחלט של גדולי הדור נגד המדינה!!! 
כתבתי: שיחות הרצי"ה ליום העצמאות.ii
ב. הרב קוק ממש לא היה דעת יחיד. (האדר"ת, הרב טייכטל וכו'...)
וזה ממש זלזול מצידך להגיד על רבני הר המור שדעתם ממש אינה קרובה לרב קוק ולרצי"ה. אני לא מספיק בקיא בכל כתבי הרב, וגם אם הייתי בקיא, אני לא מספיק כדי להבין את דעתו.
אני סומך על הרב טאו, הרב אבינר וכו'... שבגדולתם הבינו את דעת הרב והרצי"ה.
ואיפה הח"ח כותב את זה?קשקשן
הרב קוק אכן היה דעת יחיד, הרב טייכטל למשל לא היה בעד הציונות הוא רק עודד את העליה לארץ (וכפי שאמר הרבי -שהוא 'ירא ושלם ורחוק מציונות'), אשמח לדעת איפה האדר"ת כותב דברים הדומים לדברי הרב קוק.
שוב, גם רבנים שהיו בעד העלייה ואפילו בעד הציונות, לא היו באותה גישה של הרב קוק ולא ראו התייחסו אליהם כמוהו (אינני מזלזל ח"ו ברב קוק, פשוט יש בדברים אלו מחלוקת)

אני בהחלט חושב שרבני הר המור והרב של בית אל, אינם מייצגים נכונה את דעת הרב קוק ובנו הרצי"ה, גם בייחסם למדינה וגם לארץ. (כמובן שזו לא דעת עצמי אלא כך חושב הרב ליאור הרב שפירא הרב מלמד הרב בדיחי הרב איציק שפירא הרב שוורץ, וכך מוכח גם מתוכן דברי הרב קוק ובנו. 
תבקש למשל לראות איפה כתוב שהמדינה היא 'הגוף של כלל ישראל' [כפי שהם טוענים] בכתבי הרב קוק או הרצי"ה?!)

שיהיה בהצלחה  
התפללת אצל הרב עובדיה ביום העצמאות שככה אתה מדבר??okey
בגלל אנשים כמוך חילונים שונאים את הרב עובדיה..
חברי הכנסת ממפלגתו בין השאר..ii
[לשם הגילוי הנאות]
לא יפה..הרועה
אבל נכון..

אגב הם לא מושחתים הם מקורבים לצלחת תשמור על מינוח תקין.
מי ברח ומי אמר שהרמב"ם לא התכוון?בן ציון גגולה
ב"ה

לא הבנתי את התגובה מה הקושיה?
אתה בורח, אתה מביא קישורים במקום לענותהרועה
וכל הטענה שם שזה בבחינת בית מקדש וכאלה וזה ממש שטויות הרמבם לא מדבר ברמה כזאת.
יש דבר שנקרא לחסוך זמן אם יש אפשרותבן ציון גגולה
ב"ה

נכון לגבי בית המקדש שהרמב"ם מתכוון להר הבית
זהו רק רמז למקום מקדש מעט שבונה מלך המשיח
במקום שהוא נמצא בו , הקישור השני בה להראות שהרבי
אומר שהוא מלך המשיח
הקישור הראשון הוא של רב שבדק את הנושא
הלכתית ותוכל ליצור עימו קשר
וגם כן איתי אם תרצה
אני מניח שאתה לא מצפה שאני ירשום את כל ההלכה
בנושא בפורום הזה ,ישנו ספר שנקרא " יחי המלך המשיח"
עם חתימות עליו של רבנים שנקראים גדולי ישראל
מחוגים שונים - אוכל להביא לך אותו או שתקנה אותו
ותראה את הנתונים מבפנים וגם בכללי יותר
אני מביא שיש פסק דין של רבנים שחתמו על כך
ואין פסק דין הפוך ויש את השיחות של הרבי
שהוא אומר כך וגדולי ישראל שמעידים על גדלותו
בוודאי שמעליהם ולכן אין צורך להתאמץ הרבה
רק להתאחד יחד כל עם ישראל ולקבל את הברכה
מבורא עולם , עם ישראל בוודאי אינו טיפש ולכן
יש לשאול את השאלות הקשות ביותר
כיוון שמדובר במהחשובים ביותר של האנושות
ומצד שני להבין שעבר עוד יום ואין לבורא עולם בית
וגלעד שליט בשבי , ומשפחה שלמה נרצחה ופינו עוד מאחזים חוקיים על פי תורת אמת
ועוד....
אנחנו יכולים להפוך את העולם ללא הרבה מאמץ אבל עם הרבה אחדות ואהבה
בו נעשה רצון בוראינו
מסר לא מסובך מדי רק צריך לבצע אותו
זה לא לחסוך זמן, אני שואל שאלה פשוטההרועה
תענה עליה, אל תשלח אותי לקרוא ספר או לשמוע שיחה ארוכה.

נתחיל בפרט הכי בסיסי, "ואם יעמוד מלך מבית דוד" ההגדרה של הרמב"ם למלך מאוד ברורה:

ד  [ג] אין מעמידין מלך תחילה, אלא על פי בית דין של שבעים זקנים ועל פי נביא--כיהושוע שמינהו משה רבנו ובית דינו, וכשאול ודויד שמינה אותם שמואל הרמתי ובית דינו.

ז  כשמעמידין המלך--מושחין אותו בשמן המשחה, שנאמר "וייקח שמואל את פך השמן, וייצוק על ראשו--ויישקהו" .  מאחר שמושחין המלך--הרי זה זוכה לו, ולבניו לעולם:  שהמלכות ירושה להם, שנאמר "למען יאריך ימים על ממלכתו הוא ובניו, בקרב ישראל".

יד  [יא] כשמושחין מלכי בית דויד--אין מושחין אותן, אלא על המעיין.  [יב] ואין מושחין מלך בן מלך; אלא אם כן הייתה שם מחלוקת, או מלחמה--מושחין אותו, כדי לסלק המחלוקת.  לפיכך משחו שלמה מפני מחלוקת אדונייה, ויואש מפני עתליה, ומשחו יהואחז מפני יהויקים אחיו.

הוא לא עמד ע"י בית דין, הוא לא נמשח בטח לא על מעיין.

פרק ב'

ה  המלך מסתפר בכל יום, ומתקן עצמו, ומתנאה בלבושין מפוארין--שנאמר "מלך ביופייו, תחזינה עיניך"  ויושב על כיסא מלכות בפלטורין שלו, ומשים כתר בראשו.  וכל העם באין אליו, בעת שירצה; ועומדין לפניו, ומשתחווים ארצה.

טוב אני יכול להמשיך אבל נראה לי שזה ברור שהוא פשוט לא עשה שום דבר מזה..

לגבי התנאי הבא הוא גם פשוט, "ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה" וברור שהכוונה היא שיכפה ממש עם בית דין ועונשים והכל.

מלחמות ה' ברור שהוא לא נלחם כי האב טיפוס של זה הוא בר כוזיבא שלא בדיוק עשה מלחמות רוחניות.

בית המקדש במקומו הכוונה במקום של המקדש שהוא כמדומני לא בארה"ב..

ולההרג זה פשוט.

אין לי שום דבר להגיד על אנשים שמאמינים שהרבי משיח אתם אנשים גדולים וטהורים באמת!! אבל לא כ"כ אורתודוכסים.

מה אומר על הנושא - רב אורתודוכסי - הרב סולייבצ'יקבן ציון גגולה
ב"ה

דעת הרב סולובייצ'יק זצ"ל לאחר ג תמוז שמותר הלכתית להגיד שהרבי הוא המשיח

http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=46089

ההלכה על פי תורת ישראל היא מה שתקבע את המציאותבן ציון גגולה
ב"ה

שיש פסק דין שרבנים פוסקים כך לאחר ג תמוז
ויש את השיחות של הרבי שאומר כך
ויש את גדולי ישראל שמאשרים את גדולותו של הרבי
ויש את הרמב"ם שאתה מקשה ממנו אך באמת אם
תלמד אותו תראה שהכל מסתדר וגם תוכל לקרוא
ספרים שמדוברים בנושא - השאלות שלך מצריכות
תשובות ארוכות וענייניות דבר שאפשר לחסוך אותו בקלות.
אם אין לך כח לקרוא או לשמוע שיחה ארוכה
אז פשוט תראה את הסרטון הבא ותתחיל לחשוב
בשאלה הבאה :
האם יש רב בישראל שמרצון היו באים אליו לשמוע את:
תיקון התווכתי ללינק הזהבן ציון גגולה
נקודה למחשבה לגבי ההלכה לרועהבן ציון גגולה
ב"ה

האם בר כוכבא מונע ע"י נביא למלך
האם היו לו גינוני המלכות?
ולמה למרות זאת אמר עליו רבי עקיבא שהוא מלך המשיח

אתה יכול לפסוק שהרבי חי ומשיחהרועה
ושמה שבא לך, אבל סימני חיות של אדם הם פשוטים רפואית והלכתית, זה לא יעזור כי טכנית הוא מת.

אתה יודע מי הקודם שפסקו שהוא משיח? והקודם שהיה נביא? והזה לפני זה שפסקו שהוא משיח? זה לא החברה הכי טובה בעולם..

לבר כוכבא לא היה נביא ואם תרצה הוא אפילו לא היה מלך (מה שלא ברור..) אבל בניגוד לרבי הוא פעל פיזית לבנין מקדש ולכן הוא היה יכול להיות משיח (כמו המשיח כורש).

את הרמב"ם למדתי טוב, אתה יודע מה תשלח קישור שמישב את הרמב"ם עם התאוריה שלך ונבחן.

עדיף שתגיב לי באישי כי אני לא כ"כ נכנס לכאן. 
הרב הראשי לישראל מכריז יחי אדוננו מלך המשיח לעולםבן ציון גגולה
ב"ה

הרב מצגר מכריז יחי אחרי ג' תמוז

http://video.chabad.info/newvideo/video.php?id=1599

האמירה שהרבי הוא מלך המשיח אינה

בגלל שאני החלטתי כך

אלא כיוון ש:

א. הרבי אומר זאת[שהוא נביא ולכן זה שייך לכל עם ישראל]

ואני יכול לשלוח לכל אדם שירצה

באימייל את השיחות שיוכל לראות זאת בעצמו

ב. רבנים שמקובלים בכל המגזרים פסקו כך

ג. כך גם ההלכה בהרמב"ם ואני יפנה אליך ואל כך אדם

שירצה במסר אישי בנושא

גם אני ואפילו התכוונתי לרבי כל עוד הוא היה חיyaar
אבל צאו מהסרט
הסבר הלכתי כיצד הרבי חיבן ציון גגולה
ב"ה

הסרט שרואים שהרב מצגר מכריז יחי ... לעולם ועד ,הוא לאחר שראו בעיניים
את הקבורה .
ושנית הרבי אומר שהוא יחיה לעד בגוף ולא תהיה בו הסתלקות
ובעתיד שהוא יתגלה כך גם יהיה מצבנו .

הרבי חי
הרבי בספרו "דבר מלכות" פרשת "בא" סעיף יג מסביר שחידוש של דורנו זה בדור התשיעי (מהבעל שם טוב אחריו המגיד ממשטריטש ואז נשיאי חב"ד) הוא שאין הסתלקות של הנשמה אצל נשיא הדור כיוון שאנו הדור האחרון לגלות והדור הראשון לגאולה , כעת השאלה היא מהו דור?
הרבי במאמרו באתי לגני מסביר שאנחנו הדור השביעי(הרבי הוא הנשיא השביעי של חב"ד) ובזמן הרבי היו עדיין שלוחים של הרבי החמישי אז אם נגיד שפירוש של דור הוא 30 שנה או 50 שנה אז אנחנו בדור החמישי אך הרבי מבאר שאנו בדור השביעי כלומר הדור הולך לפי נשיא הדור ואם הרבי הסתלק אז אנחנו בדור השמיני , וכן אסור להרהר על דברי נביא (הרמב"ם הלכות יסודי התורה פרק י הלכה ה) כי כל דבר שהרבי אומר בשיחות הדא"ח(דברי אלוקים חיים) הוא דברי השכינה מתוך גרונו ממש כמו אצל משה רבנו (דבר מלכות פרשת "יתרו" סעיפים ו-ח וכן הערה 96 שמשה שבדורנו - מנחם שמו(סנהדרין צח,ב) ) וכן ראינו במסכת תענית דף ה עמוד ב ש"שיעקב אבינו לא מת" ואמרו שם ש"מקרא אני דורש" כלומר למרות מה שראו האמינו לדברי הנביא וכן במעמד הר סיני שבט לוי האמין שמשה חי למרות שהראה להם יצר הרע את דמות משה מתה ושבט לוי (שלא כמו אלו שעשו את עגל הזהב) נשאר נאמן להלכה שישנה מציאות בראייה מן ההלכה אז "מקרא אני דורש" ואין להרהר אחרי דברי הנביא ואם יש עוד ביאורים נביא בהמשך בהתאם לתגובות

-
יעקב אבינו לא מת (מסכת תענית דף ה עמוד ב)

והשאלה היא האם לקשר את המדרש על יעקב אבינו לא מת עם הרבי הוא דבר נכון שהרי יעקב אבינו הוא נשמה כללית של כל עם ישראל
וכן מצורף סרטון של הרבי המבאר בשיחה משנת כף מנחם אב תשל"א המבאר את הפשט של יעקב אבינו לא מת
ליד הסרטון רשום בטעות זי"ע נא לפנות לאתר כדי שיתקנו שליט"א http://www.he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/796341

תשובה - כל נשיא דור שהוא צדיק יסוד עולם הוא נשמה כללית של עם ישראל ובדורנו הרבי מיליובאווטיש שליט"א וכן רשום בספר "קהילות יעקב"(לבעהמ"ס "מלוא הרועים") שנשיא הוא ר"ת ניצוצו של יעקב אבינו ולכן כמו שרואים את יעקב אבינו נקבר הוא לא מת יש מהראשונים שחולקים על כך אך דעת רש"י וכן פירוש הריף ל"עין יעקב" של מסכת תענית וכן באלשיך פרשת "ויחי" וכן ב"אור החיים" בפרשת "ויחי" (נ,א) וכן ביאור אגדות המהרש"א וכן לעיין בספר "ליקוטי מקורות" של הרב שלמה זלמן מאיעסקי .
הרמב"ם כותב בהקדמה למשנה במסכת סנהדרין פרק 'חלק' ש"מלך המשיח ימות ובנו ובן בנו ימלוך תחתיו וכו'", אלא שזה כמובן לא מה שנפסק להלכה!!! לעומת זאת, מה שכתוב בהלכות מלכים ברמב"ם פרק י"א הלכה ד' זה המקור ההלכתי היחיד בנושא גדרי המשיח, סדר פעולותיו וכו', וממילא בהיותו פוסק יחיד בעניין- זה גם מה שנפסק להלכה! משא"כ כאמור מ"ש הרמב"ם בהקדמת המשנה, שחשוב להדגיש בנוסף שבעניין זה נותר הרמב"ם כמעט בדעת יחיד, בעוד שכל שאר גדולי ישראל בכל הדורות, וביניהם כמובן אדמו"רי חב"ד, הולכים דווקא לשיטת הרמב"ן, שמדבר על נצחיות חייו של מלך המשיח, במקרה של מעמד הר סיני לאחר שראו את דמות משה רבנו מתה היו שתי קבוצות : אחת שאמרה - משה רבנו היה אדם גדול אבל מה שאמר שיחזור כנראה לא הבנו את דבריו אבל מה שראינו במציאות וודאי קרה, לעומתם היו שבט לוי שאמרו - משה רבנו וודאי דובר אמת שהוא נביא אלוקים ומה שראינו דרוש עיון - "מקרא אני דורש" (דבר מלכות פרשת "בא"סעיף יג ) וכן שנשמת הרבי אינה חיה בגוף אחר כי אנחנו דור אחרון לגלות ודור ראשון לגאולה (אותה שיחה בפרשת "בא") ובוודאי שאינו מולך על העולם מהקבר שכן אין גניזה בנשיא הדור אלא הוא מעל האדמה כמו אבן השתייה בהר הבית בירושלים (“דבר מלכות" פרשת "שופטים" סעיף יב) ובגוף גשמי כמו אליהו הנביא

די חפי!golani
תפסיק להרוס שרשורים! השרשור הזה לא קשור לרבי מליובוויטש אז מה אתה דוחף את הקטע הזה לכול מקום!
הרבי מליובאוויטש הוא מנהיג ישראל אזבן ציון גגולה
ב"ה

תן כבוד במיוחד שהוא הציל את כל חיי האנושות כולל חייך או הוריך
והוא זה שדואג לכל יהודי ותפקידו להדריך אותנו לגאולה
אז על מה אתה רוצה שנדבר ?

"התוכנית הסודית למלחמת עולם שלישית"

בי"ט בכסלו תשד"מ (1983) אמר הרבי שבקשר למצב העולם שהולך ומתדרדר מיום ליום, כפי שרואים לאחרונה שמלכויות מתגרות זו בזו באופן מבהיל ביותר ובפרט שרוצים לערב בזה ח"ו את בנ"י וכו'. הרבי רמז על ההתגרויות בין ארה"ב לרוסיה ועל הסכנה המרחפת של שואה אטומית כלל עולמית. הרבי קרא לפעולות של קירוב לבבות למניעת הסכנה, והוסיף: "הנה אף שענין זה הוא מסימני הגאולה, כלשון חז"ל "אם ראית מלכויות מתגרות זו בזו צפה לרגליו של משיח" - הרי בנוגע לעניין הבלתי-רצוי שבזה, בודאי יצאו כבר ידי חובה לכל הדעות ועד"זש בנוגע לשאר הסימנים בעניינים בלתי-רצויים, ולא נותר עתה אלא לצפות "לרגליו של משיח", ולכן, צריכים כל אחד ואחת לעשות כל התלוי בהם לבטל את המצב הבלתי רצוי מכל וכל.

מאז חלפו שנים. היה זה כשלושה שבועות לאחר ג' תמוז תשנ"ד, במגאזין רב-התפוצה "טיים", הופיעה כותרת ענקית: "התוכנית הסודית למלחמת עולם שלישית". בכתבה הובא תצלום של תכנון סודי שערכו הסובייטים, שמטרתו להניס את חברי ברית נאט"ו (המאחדת את מדינות העולם המערבי), ההתקפה נועדה לכבוש את צפון-אירופה, מפולין עד צרפת, תוך שלושים יום בלבד! התוכנית היתה מפורטת, ותאריך היעד שלה 1983 (תשד"מ), בדיוק בתקופה עליה דיבר הרבי שליט"א מלך המשיח כהרת גורל...

מומחי בטחון שעסקו בניתוח תקופת המלחמה הקרה - מספר הכתב - גילו שחברי ברית ורשה - (מדינות הגוש הקומוניסטי) היו מוכנים להתקפת פתע יותר מההערכות האמריקאית, ההתקפה היתה עלולה להיות אטומית עוד מרגע פתיחתה, למרות טענת הסובייטים כי לא יהיו הראשונים שישתמשו בנשק מסוג זה.

גנרל (בדימוס) ג'ון גלוין, מפקד הכוחות של ברית נאט"ו, טוען ש"גיליתי לתדהמתי שהחבילות האטומיות, אותן שמרנו לשעת חירום, היוו סכנה ואיום לבטחוננו לא פחות מלצד הסובייטי, מלחמה כזו היתה מסתיימת בהפסד מוחלט של שני הצדדים, לא רק באירופה, אלא בכל העולם, אי אפשר לנצח במלחמה אטומית - אפשר רק להפסיד."
למעשה, הרוסים היו כה בטוחים בנצחונם, שאפילו הנפיקו מדליות ועיטורים מיוחדים לגנרלים שיצטיינו במלחמה

לכול זמן ועת לכול חפץgolani
פה זה לא המקום לדיונים בנושא. זה שרשור שלא קשור כלל לנושא של הרבי או של חב"ד.
כל מקום הוא מתאים לדון בנושא ואם תרצה תוכלבן ציון גגולה
ב"ה

לדבר איתי באופן אישי ,תבורך וכוונותיך יביאו את משיח צדקנו
הכוונה היאgolani
שהם לא תורמים למדינה.
בתגובה^ לשאלתו של מתןzgolani
הם גם לומדים שור שנגח...נווהשאנן
ואחר כך מנגחים ללא רחמים כל מי שאינו כמוהם
פשוט לקחת את הטוב מכל ציבור - וכך לחיות.השם הוא המלך!
ואיפה הבסיס שלך?שמחה ואמונה
מסתומרת? מי אמר שחייבים להיות 'מוגדרים'השם הוא המלך!
כווונתי למשל לאנשי 'תורת החיים' - הם לא ממש דתיים לאומים אך גם לא חרדים. פשוט יהודים שעובדים את ה'.
ואולי לא הבהרתי את עצמי מספיק:השם הוא המלך!
אם את מתכוונת שצריך שיהיה רב ומורה דרך - אני בודאי מסכים, אך כציבור, לא חייבים להיות מתוייגים דוקא לקבוצה או פלג מסויימים.
ה' הוא המלך צודק!אנונימי (פותח)
מי אמר שחיבים להיות שיכים לציבור מסוים?
עיקרון חשוב בכל עבודת ה'באהבה ננצח
תמימות.

תהיה אתה. עם ה'. לא צריך להלביש את עצמך בהגדרות ובסטיגמות. לא של ציבור שאתה משתייך אליו ולא של התנהגויות קודמות שלך. מה שהיה היה. העבר אין. התחדשות. אמת. אחד היה אברהם. הכל נובע מזה.

גם בהסתכלות על אחרים. אל תסתכל רק על הכלל ותלביש עליו את השוליים ואל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו. תראה את הטוב. ותקח אליך את מה ששייך לנשמתך ולמקום הרוחני שלך עכשיו. גם לגבי כל אדם באופן פרטי. ותהיה ותשהה היכן שאתה צריך עכשיו. הכל מנביעתך הפנימית. לא מתוך הכרח. ולא מתוך התחייבות לכל מה שמישהו שם עושה או אומר.

חז"ל כן מתייחסים לסביבה. מראית העין. פרישה מן הציבור וכו'. אבל הכל בעיניים אמיתיות בנקודות אמיתיות. ולא בסטיגמות ובכפיפות לשקר.

כשנהיה כולנו אמיתיים. כולנו תמימים. כולנו אוהבים. נזכה לאחדות. ואז.... אין הפה יכול לתאר ואין האוזן יכולה לשמוע.
אבל כדי שיהיה לך מורה דרךשמחה ואמונה
אתה צריך דרך מסויימת השקפה כל שהיא..
גם לתורת החיים הם פתחו דרך חדשה.. ואני רצינית..
דיברתי עם אחד מהקהילה וזה מה שהוא אמר לי..
זה לאנכון. הר' שפירא, הרב שמואל אליהו, -no name102
הרב יעקב שפפירא, הר' איזמן, הרב ירחמיאל וייס, הרב צבי יהודה, והרב קוק, הרב אליהו, הרב זלמן מלמד, הרב אלישע אבינר, הרב אריאל, הרב נריה. ויש עוד מלא לא עולה לי עכשיו..
לחשוב שכל זה בגלל שאלה אחת ותמימהyaar
לק"י
חברים הגיע הזמן ליצור דיונים חדשים אני חושב שמזמן מיצינו
ד.א. - לכל מי שדיבר על הרצל:ii
לרצי"ה היתה תמונה של הרצל בחדרו.
הולך אל חכמים יחכםאנונימי (פותח)
אם אתה רציני ולא באת לעצבן אז אם אתה גם לא ליצן אני מציע שתלך לגאון האדיר הרב יוסף קלנר שליטא ותהיה מקבל והוא כבר יסדר לך את הראש.הרב בצמ"ח עוזיאל הרב של הרב עובדיה  ואליהו שליטא היה סופר חרדי דתי לאומי {בלי כל המושגים הסוגים האלה}זיע"א.
הלואי והיו מתלבשים כמו הבן איש חי זצוקל.הוא לא התלבש כמו ליטאים.למה בפורת יוסף כן.כי הם מושפעיפ מלבוש הגולה האשכנזי.
חוץ מזה מה זה גדול דור.הרב מרדכי אליהו דרך אגב הולך ע הזרם הדתי לאומי וגם הרב הגאון האדיר ר חיים דוד הלוי זיעאשהספר שלו היה הכי נפוץ לפני ילקוט יוסף.הוא לא היה גדול דור.???!!!
 על הרב גץ שמעת?זיעא.ועל תלמידו המוסמך הרב אביחי שליטא שמעת?
הרב עובדיה היה הרבה יותר ממלכתי מספרדי-ליטאי שס.עין במה שכתב כשהיה רב ראשי
ואף חד מהרבנים החרדים לא מדבר במחשבה אמונה ומדרש בסדר גודל של רבני תורת ארץ ישראל.
גם הבלבבי יצא דרך חסידים ומקובלים,שזה לא הסגנון של גדולי דור שאתה מדבר עלהם
אף רב חרדי שאני מכיר לא מתקרב בכלל לעומק וגודל המחשבה של תגדולי {ואף ממוצעי אמיתיי} תלמידי הרב צבי יהודה זצל שליטא
על הרב של הר חומה שמעת.על הרב יעקוב שפירא שמעת.
על הרב יאיר אוריאל זיעא זצוקללהה שמעת.הבבא אלעזר הושיב אותו 40 דקות על הכסא {כשכולם מחכים}.היה גאון עניו יודע הלכה ומה שאתה לא רוצה והכל בהחבא וענוה עצומה הרב צ"י קוק זיעא קרא לו מסילת ישרים מהלכת
לך תראה{אולי אחרי שיהיה לך אומץ ללכת לרב קלנר שליטא } בישיבות הגבוהות איזה עוצמה של תורה
מה זה חרדי? זה שונא את הקבוצה השניה ולא מקבלים ספרדים לאשכנזים.הר חיים קניבסקי שליטא אוטו דידקט בן לת"ח גדול ואחין לחזון איש שנולד לפני המדינה.וכ וכו.מי היום בסדר גודל שלו בישיבות?
גם הרב מוצפי אותו סיפור וגם אצלם התחילה הדרך והדיעה לפני הגדלות.לבנתיים יש המתקרים חרדים שיש להם מלבד לשון הרע ושנאת חנם בבית{עין עמנואל}גם כבלים בבית! וקוראים לעצמם חרדים.....ח ח ח ח חרדים...
לבנתיים רק לרבנים חרדים היו את הטעיות של אוסלו וגוש קטיף.
אין דבר כזה חרדים וכו.יש תורה ותברר את האמת.אבל יש את כל התורה.
דרך אגב כשהרב הגראיה קוק זצ"ל היהדורש בבני ברק הרב חזון איש עמד כל הדרשה ,וכששאלו אותו הוא אמר שהתורה עומדת.מה לשהשוות מאות רבנים בכלל לרב קוק זיע"א.ומהישיבה וכו שלא ייצאו ויצאו  ענקים .על הרב סבתו שמעת צוציק 
הסוד של הציבור החרדינווהשאנן

קודם כל אתה טועה. הציבור הדתי לאומי היו וישנם רבנים גדולים ותלמידי חכמים עצומים. הסיבה שקיבלת את הרושם המוטעה, היא מפני שאצל הציבור החרדי מקובל להאדיר יתר על המידה את הרבנים שלהם, ובמקביל להשפיל עד עפר את הרבני הכיפה הסרוגה. כך לדוגמא, כל חרדי מקבל אוטומטית את התואר "רב". כך תמצא בעיתונות החרדית "רבנים" שהם בסה"כ שרים בממשלה, או עסקנים. אברך המועסק במשרה תורנית מקבל בנוסף את התואר "גאון". כך לדוגמא, כשפורסם בעיתון 'בשבע' מודעה אודות וועדת כשרות מהדרין לתנובה, הוזכרו ברשימה רבנים חרדים ורבנים דל"ים. החרדים קיבלו את התואר: הרה"ג (הרב הגאון) ואילו הרב ויטמן הסתפקו בתואר "רב בלבד. נמשיך הלאה: ברגע שאתה  "רב" הדרך פתוחה ליחצנו"ת ואין סוף תארים מוגזמים וכל המרבה הרי זה משובח. אם אתה מצליח במיוחד תזכה שיכניסו תמונות שלך לעיתונים של שבת יחד עם כל האדמו"רים.

בציבור שלנו לעמות זאת, המוטו הוא: הצנע לכת עם השם אלוקיך, לכן רבנים כמו הרב שפירא, הרב ישראלי, הרב הרלינג, הרב ליאור מסתפקים בתואר רב בלבד. בענוותם הרבה. הצלמים לא רודפים אחריהם לשים תמונות בעיתונים. רבנים אחרים בציבור הד"לי אף אינם מוסיפים את התואר "רב" לשמם, על גבי ספרים שהם עצמם הוציאו.

אנו לומדים ממשה רבנו שכונה: "עבד ד'" והסתפק בכך. בלי אינסוף תארים שבלא ספק ביו מגיעים לו 

דתיים לדת - צבא למדינהאנונימי (פותח)
כל פעם צומחת יחידה אחרת בקרב מאמיני השם לשאת את דגל האמונה קדימה.
בארץ ישראל קמה תנועת הדתי הציוני כיוון שזה מקום היווצרותה ההכרחי
בגולה לא היה מקום לזהות כזאת.ומכאן שכולם היו "חרדים"
האם היית אומר שהקר בין גולני לצנחנים משרת את הצבא?
כך הם הקרבות בין דתי לאומי לחבד לברסלב וכולי....משרתים את המטרה של הבורא.

אליהו רונן פריבר אבוחצירא
כי לנו אין את המטרה להיות תלמידי חכמים.'ערבות הדדית'אחרונה
בע"ה ית'

"מספיק" טוב לנו להיות עובדי ה' בתמימות ופשיטות, ואין לנו שום מטרה להיות גדולי דור- ואז גם זה וגם זה לא מצליח בידינו.

אם כול אחד ישים לעצמו מטרה להיות הגדול דור (מי רוצה להיות גדול דור.?) תלמיד חכם- אז לכול הפחות יצא ממנו יהודי עובד ה' בתמימות ופשיטות.. (כדרך הר סיני הי"ד..)
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך