אני רוצה לספר לכם משהו.חסוי מאוד
עבר עריכה על ידי חסוי מאוד בתאריך כ"ז באייר תש"פ 01:17

היום בכיתי להשם.

בעיקרון, כבעל'בת יש איזה צד שהלב קצת נרדם. לא בקטע רע. זו פשוט המציאות. תכבד העבודה על האנשים ואל ישעו בדברי שקר. אתה פשוט חי. החיים הם פשוטים ולא נצרכים לחיזוקים מרבנים וספרים. אתה קם בבוקר כי חייבים לקחת את הילדים לגן. אתה הולך ללימודים כי צריך להביא טרף לביתך.

וה'? מרשה לעצמי קצת לשכוח אותו. נכון. לומד תורה. מתפלל מדי פעם.אבל לא באמת.

אבל היום קצת קיבלתי טלטלה. הייתי לבד בבית ופתאום איזה עניין נפל עלי. זה עשה לי רע מאוד. ממש נתקפתי בחולשה פיזית.

נשכבתי על הרצפה. ובכיתי קצת בכח. הייתי חייב להוציא. כמו שיכור שדוחף אצבע לפה בשביל להפסיק את הבחילה הזו. זה עזר. ההתחלה אולי היתה קצת מעושָׂה, אבל מיד אח"כ פתאום באו כל הגלים האלו של ההתפרקות.
זה היה מוזר. הרבה זמן לא דיברנו. ופתאום ההתבכיינות הזו שלי. לכן זה לא נמשך הרבה זמן. קמתי שטפתי פנים וחזרתי לעסקיי. כאילו שום דבר לא קרה.

וזה דבר שאני תמה בו. נכון. הבכי הזה עשה לי טוב. אבל זה מצחיק. זה מגוחך כל הקשר הזה. אני רוצה קשר אחר. אמיתי. ואני לא רואה את זה נבנה. לא רואה את עצמי חוזר להתבודד על כל צרה כמו בימי הישיבה.

אבל האם זה חייב להיות בקצה?ריעות.
כלומר, כל אחד ומה שנכון לו, אני לא מכירה אותך, אבל אני רק מעחה את האופציה שבאמצע. לא חייבים להתבודד על כל צרה, אבל אפשר לפנות דקה-שתיים לבקשה או תודה או כל דבר, ככה שהקשר הזה נשמר. ובמקרים מיוחדים או בזמן מסוים ביום לעשות מזה יותר עניין.
ככה שכשמספיקים אוטובוס אומרים תודה וכשרוצים למצוא חנייה מתפללים על זה במין שיח פנימי.
לפחות לי זה מרגיש שיש קשר שקורה כל הזמן, גם אם הוא לא אינטנסיבי, וכשיש צורך גדול יותר הפנייה נעשית באופן טבעי יותר.
צודקת אבל גם זה קשה כשלא מתרגליםחסוי מאוד

זה נראה לי כמעט כמו לחזור לומר שלום לחבר באופן יומיומי אחרי ששנתיים הייתם ברוגז ולא החלפתם מילה.

(נכון, לא הייתי ברוגז עם ה'. מצד שני, הוא גם לא כזה מוחשי שיהיה לי קל לדבר איתו)

* עכשיו כשאני קורא את זה נראה לי לא הייתי מספיק מובן. לא בכיתי בגלל העדר הקשר. בכיתי בגלל צרה אחרת. אנסה לערוך את זה.

דווקא הבנתי למה התכוונת, זה עדיין תקףריעות.
נראה לי שההבדל הוא שה' לא חבר שלנו בקטע הכי חיובי שיש.
יש דברים טכניים שעוזרים לזה. למדתי עם אבא שלי פעם (אם אני זוכרת נכון זה היה במכתב מאליהו) שצעד ראשון שאפשר לעשות זה לומר ברוך ה' ובעזרת ה'. לי זה היה מדויק כי לא הקפדתי על זה אז, וגם עכשיו אני לא מקפידה אבל אני מרגישה שכשזה קיים בלקסיקון זה גורם לי להרגיש יותר מחוברת.
מה שאני מנסה להגיד זה שקשר לא חייב להיות בנוי רק מדברים גדולים וחזקים. ההפך, יש משהו ביומיומיות פשוטה שעושה את זה יותר טבעי ועמוק
העלת לי נקודה למחשבה. תודה חסוי מאודאחרונה

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך