ילד בן 15ירון050
שלום לכולם, פתחתי וחושש להחשף.
לא יודע מאיפה להתחיל.
יש לי ילד בן 15, הוא לא בכור ולא אחרון. אני לא יודע איזה פרטי רקע לספק כדי שתבינו את התמונה הכללית, אז אני מנסה
למי שמכיר את שיטת שפר אז הוא ילד מפגין כח קלאסי, אני לא אדוק בשיטת שפר, ולקחתי ממנה תובנות שמשרתות אותי טוב. אבל הילד הזה מביא אותי לנקודות קצה שאני כבר לא יודע איך להתמודד עם המצבים האלה.
ברור שיש לו גם מעלות והכל אבל מה שהוא מציג כלפי חוץ ומשתלט על הכל זה שהוא עצלן, חצוף, לא נוקף אצבע. חוזר מהלימודים רובץ על הספה, וישר למחשב כמו מלך. חושב שהכל מגיע לו. משהו הכי קטן שלא נראה לו - צועק, מתעצבן. יכול להרביץ לאחים הקטנים בלי שום קשר. לקרוא לאמא מפגרת או מטומטמת ולאבא מפגין כוח עצום. 
קשה לי איתו נורא, לפעמים אני מוצא את עצמי צורח עליו בתסכול-מה יצא ממך, קח אחריות על החיים שלך. אף אחד לא יעשה את העבודה שלך בשבילך. מאיפה למדת להתנהג ככה?! ממי?! איפה ראית דברים כאלה אצלינו בבית?!  
אנחנו בית עם המון כבוד והערכה בין ההורים, הבנה והכלה לרגשות של הילדים ביחד עם סמכות וגבולות ברורים.
ורק הוא פורץ את כל הגבולות, כאילו מחפש להתעמת איתנו בכח. לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלנו. באמת שאני כבר בוכה מרוב תסכול. לא יודע מה לעשות איתו.

פונה אל חוכמת ההמונים, הלואי ויהיו לכם עצות או תובנות בשבילי
מתוך הסיטואציה.. בקיצור - תודה מראש לכולם
ברוך הבא לגיל ההתבגרותמארי
הרבה סבלנות.
בהחלט לא קל.
אני מנחשת עוד תכונות שלובת 30
תגיד לי אם זה נכון.
חכם, משתמש בשפה עשירה,
יצירתי
רגיש- נפשית ואולי גם פיזית
בטחון עצמי לא משהו

אם כן, אז תקנה מהר את הספר ''ילדים רגישים מאוד''.
ותדע שבכל משפחה יש לפחות אחד כזה, והגידול שלו לא קל בכלל.

וגם אם לא- דווקא ילד כזה צריך, בבסיס, דבר אחד: אהבה ובטחון. יותר משאר הילדים.
זה קשה, אבל אין דרך אחרת.
כנראה ללכת לייעוץ אבל מישהו עם קבלותעמקאביב
ולא נעול על איזו שיטה, כזה שיראה את כל המכלול.
מה קורה לו במסגרת לימודית, בחצר? יכול להיות שהוא עובר שם דברים קשים.
בנוסף שיטת שפר לגמרי מתעלמת ששום דבר חוץ מאינטרקציה בין הורה לילד, כך שברובה היא שטויות.
וכן, בן שלך עובר כל גבול. כולנו היינו בני 15 ולא קראנו לאימא מפגרת.
לגבי הדיבורבת 30
כשהייתי בת עשר לא העליתי על דעתי לקרוא ככה לאמא שלי, הדור היום קצת שונה
לא כולם ככה
יש לי ילדה אחת כזאת.
אין ילדים רעיםאמא וגם
יש ילדים שרע להם.

נסה למצוא איתו זמנים לשיחה ופתיחות ולהבין מה קורה איתו.
מהניסיון הקטן שלנוggg
מה שהכי הכי חשוב ולא משנה איך הילד מתנהג, ההורים צריכים לשדר: אנחנו אוהבים אותך, אנחנו בעדך, אנחנו רוצים בטובתך וזה הבית שלך תמיד.
בפועל- לנסות ליצור שיח חיובי בזמנים רגועים, למצוא דברים משותפים, להקדיש לו זמן בילוי משותף שבו אתם רק נהנים, בלי שיפוטיות בלי מחויבויות. לנסות להתעניין בעולם שלו- אם זה כדורגל או סרטים או חברים פשוט להתעניין בלי לחפור ולחקור. שיחה חברית.
להוריד מילים פוגעניות מהשיח. לכבד אותו גם כשלא מכבד אותכם. לאמר מילים בונות. 'אני מאמין בך' 'איזה אלוף אתה ש...' 'איזה כיף לראות שאתה נהנה לשחק עם האחים שלך...' 'אשמח לשמוע אם יש משהו שמציק לך/אם תרצה לדבר איתי אני פה בשבילך....' (מן הסתם בהתחלה יגחך אבל לא להתיאש) למצוא נקודות טובות במעשים שלו ולשים עליהם את הדגש לא על הדברים הרעים.
אם אומר משהו פוגעני להגיד דברים כמו: יהיה לי יותר נעים לשמוע מה שיש לך להגיד אם תגיד את זה בצורה נעימה/מכבדת...
לתת לו אפשרות לפרוק מתחים בצורה חיובית כמו ספורט, נגינה, ציור... מה שהוא אוהב. להציע לו חוג/לקנות משקולות או מתח לבית/ להציע לו לצאת לריצה איתך או עם חבר/לקנות כלי נגינה כלשהו...
ולזכור שההורמונים שלו משתוללים והדם גועש ושהוא בעצמו מבולבל ולא שולט בעצמו ולא ממש מכיר את עצמו, אז לעזור לו.
בהצלחה לכולנו, עם כל ילד לומדים דברים חדשים עליהם, על חינוך ועל עצמינו.
אין לי עדיין ניסיון כאימאעמקאביב
אבל ממה שאני זוכרת מגיל ההתבגרות, ממש לא רציתי זמן איכות עם אימא. ידעתי כבר כל מה שהיא חושבת , זה היה משעמם ולא תורם לכלום.
גם לא מסכימה לענות על חוצפה " אתה אלוף, אנחנו אוהבים אותך בכל מצב".
קודם כל אם הוא נער נבון הוא יודע טוב מאוד שהוא לא אלוף, בנוסף הוא יקבל מסר שאפשר לדרוך על קרובים אליו והם עדיין יהיו שם בשבילו בכל מצב.
עובדתית זה לא נכון, גם אלה שמצהירים הצהרות בסוף לא יצליחו להיות שם עד הסוף. ובטח שזה נכון בעתיד, לגבי חברים או בן זוג.
יכול להיות גם שהוא מכור למשחקי מחשב.
יכול להיות שהורים לא באמת יצליחו להכיל את כל המורכבות שיש לו.
אולי הוא רוצה לא לעשות כלום בבית ובבית ספר ומשיג את זה בעזרת חוצפה ותגובות קיצוניות?
אז מה את מציעה ?שחר245

כמו שאמרתggg
עדיין אין לך ניסיון עם הגיל הזה. כשהיו לי ילדים קטנים יותר אמרתי לעצמי הרבה פעמים איך ההורים של ההוא/ ההיא נותנים לו להתנהג ככה או לצאת ככה מהבית וכו'... היום אני מבינה את זה מהצד של ההורים.
זה נכון שילד שמתחצף לא אומרים לו שהוא אלוף, זה לא מה שאמרתי. אמרתי למצוא את הזמנים של נק' האור ואז לחזק אותו.
מקווה מאוד שהורים של כל מתבגר יכולים לאהוב בכל מצב. אם ההורים לא יאהבו אותו, מי יעשה את זה? לאהוב הרבה פעמים זה אומר להכיל מצבים קיצוניים. לא צריך לשבח אותו על חוצפה, אבל לזלזל בו ולהשפיל אותו עם אמירות' מה יצא ממך?' זה רק יגרום לו לזלזל יותר בהורים ולהתרחק מהם. ממש לא יחזיר אותו לדרך הישר.
ובעניין הבילוי המשותף, חבל לי שלא רצית בגיל ההתבגרות קרבה לאמך, לילדים שלי זה עושה ממש טוב הבילויים המשותפים שלנו. לא צריך לשחנש בבילוי אם זה לא מתאים, צריך לחוות ביחד חוויה חיובית. בתור מתבגרת אהבתי לצאת עם אימי לעיר למשל, אפילו שהיינו יוצאות למטרה מסויימת כמו רופא וכדו', זה היה זמן של אמא רק איתי, בלי אחים ודברים אחרים ברקע. אמא שלי היתה נגיד קונה לי גם גלידה בנסיעה הזאת, אז הרגשתי שאני חשובה לה. אבל לא היו אז פלאפונים מסיחי דעת כמו היום. ממש כדאי לסגור כשיוצאים עם מישהו.
ממליצה מאוד לשמוע את ד"ר אבולפיה בשיעורים שלו לגבי חינוך בדור הזה. יש בארכיון של ערוץ מאיר.
את צודקת, ברור שאמירות מזלזלותעמקאביב
הן לא במקום ואסורות. ובאמת יכול להיות שחסר שם אהבה והכלה. גם אמירה, מה ייצא ממך, מה שאלה מה הוא רוצה מחיי הורים, גם ציפייה שישר אחרי בית ספר ילד יתחיל בעבודות בית.
מצד שני יכול להיות שילד באמת צריך ניעור רציני. אני מכירה משפחות שילדים אכן נשארו בבית לתמיד, רב היום במחשב, הורים מקבלים הכל , מנסים לתמוך, ככל שתומכים כך מצב נהיה גרוע יותר, בקיצור צריך להכיר את המצב מבפנים, להבין מה קורה שם.
עוד נקודה ששכחתיעמקאביב
יכול להיות שהורים אוהבים, מכילים וכו'... אבל בית מתנהל בצורה מוזרה. לא יודעת, אימא לא מרשה לאוורר מפחד להצטנן או דורשת מכולם ללכת לישון בשבע בערב, או מחייבת לנגן פסנטר, או מחליטה שהיא לא עוברת לשעון קיץ, קשה לילדים לקבל את ההורים במקרים כאלו. מה יעזור פה בילוי משותף?
או כמו בשירה גאולה של נועה ירון דיין, אימא הביאה גבר זר, נתנה לו להשפיל את ילדיה, אבל מבחינתה טריגר הוא חזרה בתשובה והיא מנסה לנהל עם ביתה שיח בנושא, ולא מצליחה כמובן. כי זה לא קשור.
יפה אמרתאמא וגם
ובאמת העניין עם ההורמונים הוא גם חשוב.
לזכו3 את עצמנו בזמנים מאתגרים ומעורבבים רגישת ולהבין שזה המצב שלו הרבה פעמים.
כדברי בת 30. בהרבה בתים יש את המאתגר-עלהעני ממעש
מפרספקטיבה של מישהו שגדול ממנו בשנים בודדות -אבןגבירול

קודם כל זה לא משהו נורמלי בכלל. יש לי חברים שהיה להם כסאח מטורף עם ההורים שלהם, וגם לי עצמי גילאי 15-16 לא היו פשוטים עם ההורים. אבל אני לא מכיר חבר אחד שלי שאמר לאמא שלו שהיא מפגרת. זה ממש קיצוני. הכי קרוב לזה היתה מישהי מהמשפחה שלי שממש קיללה את ההורים שלה בקללות גסות בזמנו אבל היא באמת נערת רווחה.

מתבגר יכול במקרים קיצוניים להגיד להורה "אני שונא אותך" וזה מאוד פוגע כמובן (אני אישית מעולם לא חשבתי אפילו לומר להורים שלי דבר כזה, אבל עם אחים שלי זה כבר קרה), אבל זה דבר שהוא יכול לומר גם לסתם בנאדם שמתנהל מולו, כי זה מה שתלוי במעשים של ההורה כלפיו. להגיד שאת מפגרת זה זלזול מהותי בך שלא אמור לבוא מצד ילד (אם זה פעם אחת ברגע של חוסר שליטה זה דבר אחד, אבל אם זה כמה פעמים לדעתי זה מעוות לגמרי).

אני לא יכול לתת הצעות ממשיות להתמודדות כי אני לא הורה ואין לי נסיון בזה. מה שכן - אני יכול להציע לך כמה הסברים אפשריים וכיווני מחשבה לגבי המצב שלו, מתוך הנסיון שלי כמתבגר.

ראשית כל - אתה יודע מה מצבו עם החברים? בלימודים? יכול להיות שברמה המהותית ביותר אין לו בית ומקום שבו הוא מרגיש רצוי ואהוב. אם אין לו ביטחון במעמד החברתי שלו (הוא לא מקובל, או שהוא כן אבל לא מרגיש שזה קבוע וחש כל הזמן צורך להלחם על זה ומפחד שזה יאבד, יש טיפוסים כאלה) ואם הוא לא מי יודע מה בלימודים, ואיך שהוא נכנס הביתה ישר נופלים עליו ב"מה עם הציונים? למה המורה אמרה עליך ככה וככה? מה עם לקום לתפילות?" וכו' (לא שזה לא צריך לעניין אתכם, כן? זה צריך. אבל זה בעדיפות שניה לזה שהוא ירגיש רצוי בבית שלו) אז באמת אין לו מקום בעולם. ומצב שבו הוא בורח למחשב ויושב עליו המון שעות ביום במקום לעשות דברים זה מצב קלאסי שבו הוא מנסה לברוח ממשהו. אתם מעורבים מספיק בחיים שלו (לא בקטע פולשני, בקטע של התעניינות) בשביל לדעת אם יש משהו שיושב עליו ככה?

לנערים בגיל יש לפעמים דברים שמאוד מאוד מטרידים אותם, ומטבע הדברים בגלל שהכל חדש הם חושבים שהבעיות שלהם הן הבעיות החשובות ביותר בעולם וזה מה שקובע להם את החיים (אם אני מקרטע בלימודים בתיכון לא ייצא ממני כלום, אם עכשיו אני לא מקובל אני לא אהיה כל החיים, אם הנערה שמצאה חן בעיני לא מעוניינת בי לא תהיה לי יותר אהבה כל החיים, וכו'). אם יש משהו שיושב עליו זה דבר שצריך התייחסות אמיתית ולא פלסטרים.

יש לציין שזה דבר שקשה מאוד לשקם. אם עד עכשיו לא התעניינת בכנות בחיים שלו, ומה מעסיק אותו - אם פתאום תתעניין הוא יהיה מאוד חשדן.

אני גם חייב להעיר על מה שכתבת שאתה אומר לו - אל אל אל תצמיד לו תארים אלא תתלונן על התנהגות. כלומר, נניח ואתה רואה שהוא לא עוזר כשהוא אמור, אל תגיד "אתה סוציומט" אלא "זה לא בסדר שאתה לא עוזר" וכו. גם אם אתה מתעצבן מאוד, אל תקבע את זה על הנער כתואר. אחרת הוא קודם כל בטוח שזה באמת הוא, ושנית הוא באיזשהו מקום מתחיל להרגיש נוח התדמית הזו ועלול אפילו לנסות לשמר אותה.

ייתכן גם מצב אחר ח"ו. יכול להיות שלא רובץ עליו כלום ויש דברים אחרים שגרמו למצב הזה. למרבה הצער יש דברים שגורמים להשחתת הנפש. לדוגמה להסתובב בחברה מדורדרת.

ודבר חשוב ,מנסיון אישי התמכרות למסך מוציאה את הרע ביותר מהבנאדם. הלכו לי כמה שנים מהחיים על מסכים וזה נזק למידות ונלפש שאין דרך לתאר, אפילו בלי קשר לדברים לא צנועים, קל וחומר עם קשר. 

בלי קשר - זו פשוט התמכרות. זה נותן לך דרך לברוח מכל דבר חשוב שצריך לעשות, ומונע ממך לראות את בני האדם סביבך כצלם אלוקים, ולא כסתם יצורים שמפריעים לך כשאתה על המחשב.

ועם קשר - מכניס המון אלימות וניתוק לאהבה הכי טהורה שאמורה להיות, מה שעושה דברים נוראיים בפנים לכל אהבה מסוגים אחרים.

במידה וזה אכן המצב:

החדשות הרעות הן - אחרי שהבנאדם כבר בפנים, קשה מאוד מאוד להוציא אותו מזה. בלי קשר לדברים לא צנועים וכאלה שזו עלולה להיות התמכרות ממש ובגיל הזה זה נסיון מזעזע, אפילו סתם ישיבה של שעות על שעות על המחשב זה דבר שאפשר להתמכר אליו ממש ולהרגע רק אם מקבלים.

החדשות הטובות הן - הכל הפיך. אני עדיין משלם מחירים על ההחלטות שלי ועל אלפי השעות שישבתי על המסך. אבל אלוקים עשה את האדם ישר, ולאט לאט הדברים חוזרים להיות כשהיו. אני רואה את האנשים סביבי הרבה יותר אנושיים ממה שראיתי אותם לפני 4 שנים.

כמובן שאלו לא הסיבות האפשריות היחידות. יש הרבה דברים שיכולים להשפיע לרעה על התנהגות. וכמובן שאפילו אם תפתוחר את כל הבעיות שגורמות לו להתנהג בצורה חריגה זה לא שהוא בהכרח שהוא פתאום יהיה כמו מלאך, אלא שהוא מתבגר רגיל עם ויכוחים רגילים ובלי דברים כאלה כלפי ההורים שלו והאחים עד כדי כך.

נ.ב. כל מה שכתוב פה זה דברים שראיתי בעיניים. אבל את ההסברים לדברים וההבנה בדיעבד איך דברים מסויימים בהתנהגות של ההורים שלי כלפיי השפיעו בדיעבד על ההתנהגות שלי והיחס שלי למי שאני, התחלתי להבין בעקבות צפייה בסרטון של הרב אלי שיינפלד על תפקיד ההורים בבניית ביטחון עצמי אצל מתבגרים. מומלץ לראות. חפש ביוטוב.

רק הערהבת 30
יש לי ילדה מתוקה בת עשר. וכשהיא בסערת רגשות חזקה, וזה קורה לה מסיטואציות שבעיני הן לא משהו מיוחד, אבל בעיניה כן, היא בהחלט יכולה להגיד, מתוך כעס ותסכול בלתי נשלט ''מטומטמת'' או ''קרציה''.
כך שזה לא ממש ''לא נורמלי''.
נראה לי שהגברת שלי די נורמלית באופן כללי. אבל כן, אני תוהה לעצמי איזה כיף יהיה איתה בבית עוד שלוש ארבע שנים...
אבל בטח מבקשת סליחה אחר כך?עמקאביב
וכן, זה לא בסדר, גם אם הורים לא הכי חכמים
אולי.בת 30
זה לא ענין של לבקש סליחה. זה ענין של להירגע ולחזור למצב התנהגות רגוע.
אני לא דורשת ממנה שתבקש סליחה. זה לא רלוונטי בעיני. אם אני מדברת איתה אחרי שנרגעת, היא מעצמה לפעמים מבקשת סליחה.
לפעמים יכול לקרות לכל אחדעמקאביב
אבל זה גם תפקיד שלנו להראות מה כן אומרים ומה לא. נגיד, יש לי בן 12, וסגנון של בנים בינם לבין עצמם לא מתאים לשיחה עם אחות קטנה, ובדיחה שמתאימה שם לא מתאימה מול אבא ואימא.
יש דברים שלא אומרים להורים או מורים, יש דברים שלא אומרים בכלל.
אם יש לילד אחים קטנים והוא אומר להם את זה לפעמים זה הרסני בדיוק כמו במצב שהורה אומר את זה, כי ילדים כן מכבדים את האחים הגדולים.
עקרונית את צודקתבת 30
אבל, כמו שאומרים, הדור של היום שונה...
ברור שיש דברים שאני חושבת שלא אמורים להגיד אותם.
מה לעשות שילדים היום אומרים הרבה הרבה יותר ממה שאנחנו אמרנו כשהיינו ילדים?
אני לא אומרת שאני בסדר עם זה. לא, זה לא נעים ובעיני גם לא חיובי מאוד, למרות שיש בזה גם צד חיובי, אני חושבת. צד שבו הכל פתוח, וילדים לא שומרים רגש בבטן.
אבל זה המצב.
תמיד היו ילדים חצופיםעמקאביב
האמת, לא רואה הבדל רציני בין ילדים של היום לילדים של פעם. גם לפני עשרים שנה אם מורה או הורה לא ידע להציב גבול אז גבול נחצה.
סיימתי בית ספר בחו''ל לפני עשרים שנה, ואם מורה לא היה מספיק סמכותי יכלו אפילו לקלל אותו.
ובסיפורים מלפני ארבעים שנה תלמידים שמו דליי מים מעל הדלת וכפתורים על הכסא.
גם ברחוב ובגינה לא רואה שום הבדל . יש ילדים טוב, יש פחות, תמיד היה ככה.
לא נכוןבת 30
יש הבדל.
פעם ילדים לא היו מעזים להגיד דברים, גם אם הם חשבו עליהם
היום מעיזים הרבה יותר.
לא שאני חושבת שהילדות שלי הן הכי מחונכות בעולם, ברור שיש גם בעיות...
אבל בגדול הן ילדות טובות.
ואני שומעת מהן על ילדות חצופות בכיתה, זה רמה אחרת לגמרי...
גיל 10 הוא לא כמו גיל 15אבןגבירול

גיל 15 הוא כבר בתיכון, אמור להיות לו הרבה יותר מודעות למשמעות הדברים שהוא אומר

הלוואי🙂בת 30
ילד בן 15 שלא יודע שלקרוא לאמא שלו מפגרת יעליב אותהאבןגבירול

יש לו בעיה רצינית. לי ולחבריי בגיל 15 הייתה ההבנה הבסיסית מאוד הזו.

נחכה כמה שניםבת 30
ואז אני אעדכן אותך אם לבת שלי יש בעיה רצינית או לא...
אין לה בעייה רציניתעמקאביב
פשוט נשמע שלך זה לא כזה מפריע. והיא קולטת את זה.
לי זה מאוד מאוד מפריעבת 30
אני בשוק כל פעם.
אבל אין לי יותר מדי מה לעשות עם זה, חוץ מלדבר איתה בזמן רגוע (מה שכנראה לא יעזור) ולהבין עם עצמי מאיפה זה בא לה.
ובדר''כ, כשמבינים מאיפה זה בא, אז פחות מחשיבים את זה כמשהו חמור.
מסכימה ..יש לי בן 15 גם לא בכור וזה לא מקובלאורית1981אחרונה
ואתם ממד לא צריכים להכיל ולחבק כשהוא מדבר ככה!!
יכול להיות שהפוך, שהוא זועק לגבולות..
כמובן לפרגן ולחבק כשהוא מתנהג בצורה חיובית ולשבת אז ולדבר איתו על מה שעובר עליו , אבל חוצפות ואלימות עד כאן!! ממש לא להכיל ולחבק
מרגישה באותו מצבזקנת השבט

אמנם לא קורא לי מפגרת, אבל חוץ מזה עושה הכל שנראה כאילו הוא חושב שאני כך.

מהבוקר עד הערב משחק בפלייסטיישן, ואני מעדיפה שכך כי אחרת יש נזקים וצעקות בכל פינה אחרת.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך