לא יודע מאיפה להתחיל.
יש לי ילד בן 15, הוא לא בכור ולא אחרון. אני לא יודע איזה פרטי רקע לספק כדי שתבינו את התמונה הכללית, אז אני מנסה
למי שמכיר את שיטת שפר אז הוא ילד מפגין כח קלאסי, אני לא אדוק בשיטת שפר, ולקחתי ממנה תובנות שמשרתות אותי טוב. אבל הילד הזה מביא אותי לנקודות קצה שאני כבר לא יודע איך להתמודד עם המצבים האלה.
ברור שיש לו גם מעלות והכל אבל מה שהוא מציג כלפי חוץ ומשתלט על הכל זה שהוא עצלן, חצוף, לא נוקף אצבע. חוזר מהלימודים רובץ על הספה, וישר למחשב כמו מלך. חושב שהכל מגיע לו. משהו הכי קטן שלא נראה לו - צועק, מתעצבן. יכול להרביץ לאחים הקטנים בלי שום קשר. לקרוא לאמא מפגרת או מטומטמת ולאבא מפגין כוח עצום.
קשה לי איתו נורא, לפעמים אני מוצא את עצמי צורח עליו בתסכול-מה יצא ממך, קח אחריות על החיים שלך. אף אחד לא יעשה את העבודה שלך בשבילך. מאיפה למדת להתנהג ככה?! ממי?! איפה ראית דברים כאלה אצלינו בבית?!
אנחנו בית עם המון כבוד והערכה בין ההורים, הבנה והכלה לרגשות של הילדים ביחד עם סמכות וגבולות ברורים.
ורק הוא פורץ את כל הגבולות, כאילו מחפש להתעמת איתנו בכח. לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלנו. באמת שאני כבר בוכה מרוב תסכול. לא יודע מה לעשות איתו.
פונה אל חוכמת ההמונים, הלואי ויהיו לכם עצות או תובנות בשבילי
מתוך הסיטואציה.. בקיצור - תודה מראש לכולם