ילד בן 15ירון050
שלום לכולם, פתחתי וחושש להחשף.
לא יודע מאיפה להתחיל.
יש לי ילד בן 15, הוא לא בכור ולא אחרון. אני לא יודע איזה פרטי רקע לספק כדי שתבינו את התמונה הכללית, אז אני מנסה
למי שמכיר את שיטת שפר אז הוא ילד מפגין כח קלאסי, אני לא אדוק בשיטת שפר, ולקחתי ממנה תובנות שמשרתות אותי טוב. אבל הילד הזה מביא אותי לנקודות קצה שאני כבר לא יודע איך להתמודד עם המצבים האלה.
ברור שיש לו גם מעלות והכל אבל מה שהוא מציג כלפי חוץ ומשתלט על הכל זה שהוא עצלן, חצוף, לא נוקף אצבע. חוזר מהלימודים רובץ על הספה, וישר למחשב כמו מלך. חושב שהכל מגיע לו. משהו הכי קטן שלא נראה לו - צועק, מתעצבן. יכול להרביץ לאחים הקטנים בלי שום קשר. לקרוא לאמא מפגרת או מטומטמת ולאבא מפגין כוח עצום. 
קשה לי איתו נורא, לפעמים אני מוצא את עצמי צורח עליו בתסכול-מה יצא ממך, קח אחריות על החיים שלך. אף אחד לא יעשה את העבודה שלך בשבילך. מאיפה למדת להתנהג ככה?! ממי?! איפה ראית דברים כאלה אצלינו בבית?!  
אנחנו בית עם המון כבוד והערכה בין ההורים, הבנה והכלה לרגשות של הילדים ביחד עם סמכות וגבולות ברורים.
ורק הוא פורץ את כל הגבולות, כאילו מחפש להתעמת איתנו בכח. לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלנו. באמת שאני כבר בוכה מרוב תסכול. לא יודע מה לעשות איתו.

פונה אל חוכמת ההמונים, הלואי ויהיו לכם עצות או תובנות בשבילי
מתוך הסיטואציה.. בקיצור - תודה מראש לכולם
ברוך הבא לגיל ההתבגרותמארי
הרבה סבלנות.
בהחלט לא קל.
אני מנחשת עוד תכונות שלובת 30
תגיד לי אם זה נכון.
חכם, משתמש בשפה עשירה,
יצירתי
רגיש- נפשית ואולי גם פיזית
בטחון עצמי לא משהו

אם כן, אז תקנה מהר את הספר ''ילדים רגישים מאוד''.
ותדע שבכל משפחה יש לפחות אחד כזה, והגידול שלו לא קל בכלל.

וגם אם לא- דווקא ילד כזה צריך, בבסיס, דבר אחד: אהבה ובטחון. יותר משאר הילדים.
זה קשה, אבל אין דרך אחרת.
כנראה ללכת לייעוץ אבל מישהו עם קבלותעמקאביב
ולא נעול על איזו שיטה, כזה שיראה את כל המכלול.
מה קורה לו במסגרת לימודית, בחצר? יכול להיות שהוא עובר שם דברים קשים.
בנוסף שיטת שפר לגמרי מתעלמת ששום דבר חוץ מאינטרקציה בין הורה לילד, כך שברובה היא שטויות.
וכן, בן שלך עובר כל גבול. כולנו היינו בני 15 ולא קראנו לאימא מפגרת.
לגבי הדיבורבת 30
כשהייתי בת עשר לא העליתי על דעתי לקרוא ככה לאמא שלי, הדור היום קצת שונה
לא כולם ככה
יש לי ילדה אחת כזאת.
אין ילדים רעיםאמא וגם
יש ילדים שרע להם.

נסה למצוא איתו זמנים לשיחה ופתיחות ולהבין מה קורה איתו.
מהניסיון הקטן שלנוggg
מה שהכי הכי חשוב ולא משנה איך הילד מתנהג, ההורים צריכים לשדר: אנחנו אוהבים אותך, אנחנו בעדך, אנחנו רוצים בטובתך וזה הבית שלך תמיד.
בפועל- לנסות ליצור שיח חיובי בזמנים רגועים, למצוא דברים משותפים, להקדיש לו זמן בילוי משותף שבו אתם רק נהנים, בלי שיפוטיות בלי מחויבויות. לנסות להתעניין בעולם שלו- אם זה כדורגל או סרטים או חברים פשוט להתעניין בלי לחפור ולחקור. שיחה חברית.
להוריד מילים פוגעניות מהשיח. לכבד אותו גם כשלא מכבד אותכם. לאמר מילים בונות. 'אני מאמין בך' 'איזה אלוף אתה ש...' 'איזה כיף לראות שאתה נהנה לשחק עם האחים שלך...' 'אשמח לשמוע אם יש משהו שמציק לך/אם תרצה לדבר איתי אני פה בשבילך....' (מן הסתם בהתחלה יגחך אבל לא להתיאש) למצוא נקודות טובות במעשים שלו ולשים עליהם את הדגש לא על הדברים הרעים.
אם אומר משהו פוגעני להגיד דברים כמו: יהיה לי יותר נעים לשמוע מה שיש לך להגיד אם תגיד את זה בצורה נעימה/מכבדת...
לתת לו אפשרות לפרוק מתחים בצורה חיובית כמו ספורט, נגינה, ציור... מה שהוא אוהב. להציע לו חוג/לקנות משקולות או מתח לבית/ להציע לו לצאת לריצה איתך או עם חבר/לקנות כלי נגינה כלשהו...
ולזכור שההורמונים שלו משתוללים והדם גועש ושהוא בעצמו מבולבל ולא שולט בעצמו ולא ממש מכיר את עצמו, אז לעזור לו.
בהצלחה לכולנו, עם כל ילד לומדים דברים חדשים עליהם, על חינוך ועל עצמינו.
אין לי עדיין ניסיון כאימאעמקאביב
אבל ממה שאני זוכרת מגיל ההתבגרות, ממש לא רציתי זמן איכות עם אימא. ידעתי כבר כל מה שהיא חושבת , זה היה משעמם ולא תורם לכלום.
גם לא מסכימה לענות על חוצפה " אתה אלוף, אנחנו אוהבים אותך בכל מצב".
קודם כל אם הוא נער נבון הוא יודע טוב מאוד שהוא לא אלוף, בנוסף הוא יקבל מסר שאפשר לדרוך על קרובים אליו והם עדיין יהיו שם בשבילו בכל מצב.
עובדתית זה לא נכון, גם אלה שמצהירים הצהרות בסוף לא יצליחו להיות שם עד הסוף. ובטח שזה נכון בעתיד, לגבי חברים או בן זוג.
יכול להיות גם שהוא מכור למשחקי מחשב.
יכול להיות שהורים לא באמת יצליחו להכיל את כל המורכבות שיש לו.
אולי הוא רוצה לא לעשות כלום בבית ובבית ספר ומשיג את זה בעזרת חוצפה ותגובות קיצוניות?
אז מה את מציעה ?שחר245

כמו שאמרתggg
עדיין אין לך ניסיון עם הגיל הזה. כשהיו לי ילדים קטנים יותר אמרתי לעצמי הרבה פעמים איך ההורים של ההוא/ ההיא נותנים לו להתנהג ככה או לצאת ככה מהבית וכו'... היום אני מבינה את זה מהצד של ההורים.
זה נכון שילד שמתחצף לא אומרים לו שהוא אלוף, זה לא מה שאמרתי. אמרתי למצוא את הזמנים של נק' האור ואז לחזק אותו.
מקווה מאוד שהורים של כל מתבגר יכולים לאהוב בכל מצב. אם ההורים לא יאהבו אותו, מי יעשה את זה? לאהוב הרבה פעמים זה אומר להכיל מצבים קיצוניים. לא צריך לשבח אותו על חוצפה, אבל לזלזל בו ולהשפיל אותו עם אמירות' מה יצא ממך?' זה רק יגרום לו לזלזל יותר בהורים ולהתרחק מהם. ממש לא יחזיר אותו לדרך הישר.
ובעניין הבילוי המשותף, חבל לי שלא רצית בגיל ההתבגרות קרבה לאמך, לילדים שלי זה עושה ממש טוב הבילויים המשותפים שלנו. לא צריך לשחנש בבילוי אם זה לא מתאים, צריך לחוות ביחד חוויה חיובית. בתור מתבגרת אהבתי לצאת עם אימי לעיר למשל, אפילו שהיינו יוצאות למטרה מסויימת כמו רופא וכדו', זה היה זמן של אמא רק איתי, בלי אחים ודברים אחרים ברקע. אמא שלי היתה נגיד קונה לי גם גלידה בנסיעה הזאת, אז הרגשתי שאני חשובה לה. אבל לא היו אז פלאפונים מסיחי דעת כמו היום. ממש כדאי לסגור כשיוצאים עם מישהו.
ממליצה מאוד לשמוע את ד"ר אבולפיה בשיעורים שלו לגבי חינוך בדור הזה. יש בארכיון של ערוץ מאיר.
את צודקת, ברור שאמירות מזלזלותעמקאביב
הן לא במקום ואסורות. ובאמת יכול להיות שחסר שם אהבה והכלה. גם אמירה, מה ייצא ממך, מה שאלה מה הוא רוצה מחיי הורים, גם ציפייה שישר אחרי בית ספר ילד יתחיל בעבודות בית.
מצד שני יכול להיות שילד באמת צריך ניעור רציני. אני מכירה משפחות שילדים אכן נשארו בבית לתמיד, רב היום במחשב, הורים מקבלים הכל , מנסים לתמוך, ככל שתומכים כך מצב נהיה גרוע יותר, בקיצור צריך להכיר את המצב מבפנים, להבין מה קורה שם.
עוד נקודה ששכחתיעמקאביב
יכול להיות שהורים אוהבים, מכילים וכו'... אבל בית מתנהל בצורה מוזרה. לא יודעת, אימא לא מרשה לאוורר מפחד להצטנן או דורשת מכולם ללכת לישון בשבע בערב, או מחייבת לנגן פסנטר, או מחליטה שהיא לא עוברת לשעון קיץ, קשה לילדים לקבל את ההורים במקרים כאלו. מה יעזור פה בילוי משותף?
או כמו בשירה גאולה של נועה ירון דיין, אימא הביאה גבר זר, נתנה לו להשפיל את ילדיה, אבל מבחינתה טריגר הוא חזרה בתשובה והיא מנסה לנהל עם ביתה שיח בנושא, ולא מצליחה כמובן. כי זה לא קשור.
יפה אמרתאמא וגם
ובאמת העניין עם ההורמונים הוא גם חשוב.
לזכו3 את עצמנו בזמנים מאתגרים ומעורבבים רגישת ולהבין שזה המצב שלו הרבה פעמים.
כדברי בת 30. בהרבה בתים יש את המאתגר-עלהעני ממעש
מפרספקטיבה של מישהו שגדול ממנו בשנים בודדות -אבןגבירול

קודם כל זה לא משהו נורמלי בכלל. יש לי חברים שהיה להם כסאח מטורף עם ההורים שלהם, וגם לי עצמי גילאי 15-16 לא היו פשוטים עם ההורים. אבל אני לא מכיר חבר אחד שלי שאמר לאמא שלו שהיא מפגרת. זה ממש קיצוני. הכי קרוב לזה היתה מישהי מהמשפחה שלי שממש קיללה את ההורים שלה בקללות גסות בזמנו אבל היא באמת נערת רווחה.

מתבגר יכול במקרים קיצוניים להגיד להורה "אני שונא אותך" וזה מאוד פוגע כמובן (אני אישית מעולם לא חשבתי אפילו לומר להורים שלי דבר כזה, אבל עם אחים שלי זה כבר קרה), אבל זה דבר שהוא יכול לומר גם לסתם בנאדם שמתנהל מולו, כי זה מה שתלוי במעשים של ההורה כלפיו. להגיד שאת מפגרת זה זלזול מהותי בך שלא אמור לבוא מצד ילד (אם זה פעם אחת ברגע של חוסר שליטה זה דבר אחד, אבל אם זה כמה פעמים לדעתי זה מעוות לגמרי).

אני לא יכול לתת הצעות ממשיות להתמודדות כי אני לא הורה ואין לי נסיון בזה. מה שכן - אני יכול להציע לך כמה הסברים אפשריים וכיווני מחשבה לגבי המצב שלו, מתוך הנסיון שלי כמתבגר.

ראשית כל - אתה יודע מה מצבו עם החברים? בלימודים? יכול להיות שברמה המהותית ביותר אין לו בית ומקום שבו הוא מרגיש רצוי ואהוב. אם אין לו ביטחון במעמד החברתי שלו (הוא לא מקובל, או שהוא כן אבל לא מרגיש שזה קבוע וחש כל הזמן צורך להלחם על זה ומפחד שזה יאבד, יש טיפוסים כאלה) ואם הוא לא מי יודע מה בלימודים, ואיך שהוא נכנס הביתה ישר נופלים עליו ב"מה עם הציונים? למה המורה אמרה עליך ככה וככה? מה עם לקום לתפילות?" וכו' (לא שזה לא צריך לעניין אתכם, כן? זה צריך. אבל זה בעדיפות שניה לזה שהוא ירגיש רצוי בבית שלו) אז באמת אין לו מקום בעולם. ומצב שבו הוא בורח למחשב ויושב עליו המון שעות ביום במקום לעשות דברים זה מצב קלאסי שבו הוא מנסה לברוח ממשהו. אתם מעורבים מספיק בחיים שלו (לא בקטע פולשני, בקטע של התעניינות) בשביל לדעת אם יש משהו שיושב עליו ככה?

לנערים בגיל יש לפעמים דברים שמאוד מאוד מטרידים אותם, ומטבע הדברים בגלל שהכל חדש הם חושבים שהבעיות שלהם הן הבעיות החשובות ביותר בעולם וזה מה שקובע להם את החיים (אם אני מקרטע בלימודים בתיכון לא ייצא ממני כלום, אם עכשיו אני לא מקובל אני לא אהיה כל החיים, אם הנערה שמצאה חן בעיני לא מעוניינת בי לא תהיה לי יותר אהבה כל החיים, וכו'). אם יש משהו שיושב עליו זה דבר שצריך התייחסות אמיתית ולא פלסטרים.

יש לציין שזה דבר שקשה מאוד לשקם. אם עד עכשיו לא התעניינת בכנות בחיים שלו, ומה מעסיק אותו - אם פתאום תתעניין הוא יהיה מאוד חשדן.

אני גם חייב להעיר על מה שכתבת שאתה אומר לו - אל אל אל תצמיד לו תארים אלא תתלונן על התנהגות. כלומר, נניח ואתה רואה שהוא לא עוזר כשהוא אמור, אל תגיד "אתה סוציומט" אלא "זה לא בסדר שאתה לא עוזר" וכו. גם אם אתה מתעצבן מאוד, אל תקבע את זה על הנער כתואר. אחרת הוא קודם כל בטוח שזה באמת הוא, ושנית הוא באיזשהו מקום מתחיל להרגיש נוח התדמית הזו ועלול אפילו לנסות לשמר אותה.

ייתכן גם מצב אחר ח"ו. יכול להיות שלא רובץ עליו כלום ויש דברים אחרים שגרמו למצב הזה. למרבה הצער יש דברים שגורמים להשחתת הנפש. לדוגמה להסתובב בחברה מדורדרת.

ודבר חשוב ,מנסיון אישי התמכרות למסך מוציאה את הרע ביותר מהבנאדם. הלכו לי כמה שנים מהחיים על מסכים וזה נזק למידות ונלפש שאין דרך לתאר, אפילו בלי קשר לדברים לא צנועים, קל וחומר עם קשר. 

בלי קשר - זו פשוט התמכרות. זה נותן לך דרך לברוח מכל דבר חשוב שצריך לעשות, ומונע ממך לראות את בני האדם סביבך כצלם אלוקים, ולא כסתם יצורים שמפריעים לך כשאתה על המחשב.

ועם קשר - מכניס המון אלימות וניתוק לאהבה הכי טהורה שאמורה להיות, מה שעושה דברים נוראיים בפנים לכל אהבה מסוגים אחרים.

במידה וזה אכן המצב:

החדשות הרעות הן - אחרי שהבנאדם כבר בפנים, קשה מאוד מאוד להוציא אותו מזה. בלי קשר לדברים לא צנועים וכאלה שזו עלולה להיות התמכרות ממש ובגיל הזה זה נסיון מזעזע, אפילו סתם ישיבה של שעות על שעות על המחשב זה דבר שאפשר להתמכר אליו ממש ולהרגע רק אם מקבלים.

החדשות הטובות הן - הכל הפיך. אני עדיין משלם מחירים על ההחלטות שלי ועל אלפי השעות שישבתי על המסך. אבל אלוקים עשה את האדם ישר, ולאט לאט הדברים חוזרים להיות כשהיו. אני רואה את האנשים סביבי הרבה יותר אנושיים ממה שראיתי אותם לפני 4 שנים.

כמובן שאלו לא הסיבות האפשריות היחידות. יש הרבה דברים שיכולים להשפיע לרעה על התנהגות. וכמובן שאפילו אם תפתוחר את כל הבעיות שגורמות לו להתנהג בצורה חריגה זה לא שהוא בהכרח שהוא פתאום יהיה כמו מלאך, אלא שהוא מתבגר רגיל עם ויכוחים רגילים ובלי דברים כאלה כלפי ההורים שלו והאחים עד כדי כך.

נ.ב. כל מה שכתוב פה זה דברים שראיתי בעיניים. אבל את ההסברים לדברים וההבנה בדיעבד איך דברים מסויימים בהתנהגות של ההורים שלי כלפיי השפיעו בדיעבד על ההתנהגות שלי והיחס שלי למי שאני, התחלתי להבין בעקבות צפייה בסרטון של הרב אלי שיינפלד על תפקיד ההורים בבניית ביטחון עצמי אצל מתבגרים. מומלץ לראות. חפש ביוטוב.

רק הערהבת 30
יש לי ילדה מתוקה בת עשר. וכשהיא בסערת רגשות חזקה, וזה קורה לה מסיטואציות שבעיני הן לא משהו מיוחד, אבל בעיניה כן, היא בהחלט יכולה להגיד, מתוך כעס ותסכול בלתי נשלט ''מטומטמת'' או ''קרציה''.
כך שזה לא ממש ''לא נורמלי''.
נראה לי שהגברת שלי די נורמלית באופן כללי. אבל כן, אני תוהה לעצמי איזה כיף יהיה איתה בבית עוד שלוש ארבע שנים...
אבל בטח מבקשת סליחה אחר כך?עמקאביב
וכן, זה לא בסדר, גם אם הורים לא הכי חכמים
אולי.בת 30
זה לא ענין של לבקש סליחה. זה ענין של להירגע ולחזור למצב התנהגות רגוע.
אני לא דורשת ממנה שתבקש סליחה. זה לא רלוונטי בעיני. אם אני מדברת איתה אחרי שנרגעת, היא מעצמה לפעמים מבקשת סליחה.
לפעמים יכול לקרות לכל אחדעמקאביב
אבל זה גם תפקיד שלנו להראות מה כן אומרים ומה לא. נגיד, יש לי בן 12, וסגנון של בנים בינם לבין עצמם לא מתאים לשיחה עם אחות קטנה, ובדיחה שמתאימה שם לא מתאימה מול אבא ואימא.
יש דברים שלא אומרים להורים או מורים, יש דברים שלא אומרים בכלל.
אם יש לילד אחים קטנים והוא אומר להם את זה לפעמים זה הרסני בדיוק כמו במצב שהורה אומר את זה, כי ילדים כן מכבדים את האחים הגדולים.
עקרונית את צודקתבת 30
אבל, כמו שאומרים, הדור של היום שונה...
ברור שיש דברים שאני חושבת שלא אמורים להגיד אותם.
מה לעשות שילדים היום אומרים הרבה הרבה יותר ממה שאנחנו אמרנו כשהיינו ילדים?
אני לא אומרת שאני בסדר עם זה. לא, זה לא נעים ובעיני גם לא חיובי מאוד, למרות שיש בזה גם צד חיובי, אני חושבת. צד שבו הכל פתוח, וילדים לא שומרים רגש בבטן.
אבל זה המצב.
תמיד היו ילדים חצופיםעמקאביב
האמת, לא רואה הבדל רציני בין ילדים של היום לילדים של פעם. גם לפני עשרים שנה אם מורה או הורה לא ידע להציב גבול אז גבול נחצה.
סיימתי בית ספר בחו''ל לפני עשרים שנה, ואם מורה לא היה מספיק סמכותי יכלו אפילו לקלל אותו.
ובסיפורים מלפני ארבעים שנה תלמידים שמו דליי מים מעל הדלת וכפתורים על הכסא.
גם ברחוב ובגינה לא רואה שום הבדל . יש ילדים טוב, יש פחות, תמיד היה ככה.
לא נכוןבת 30
יש הבדל.
פעם ילדים לא היו מעזים להגיד דברים, גם אם הם חשבו עליהם
היום מעיזים הרבה יותר.
לא שאני חושבת שהילדות שלי הן הכי מחונכות בעולם, ברור שיש גם בעיות...
אבל בגדול הן ילדות טובות.
ואני שומעת מהן על ילדות חצופות בכיתה, זה רמה אחרת לגמרי...
גיל 10 הוא לא כמו גיל 15אבןגבירול

גיל 15 הוא כבר בתיכון, אמור להיות לו הרבה יותר מודעות למשמעות הדברים שהוא אומר

הלוואי🙂בת 30
ילד בן 15 שלא יודע שלקרוא לאמא שלו מפגרת יעליב אותהאבןגבירול

יש לו בעיה רצינית. לי ולחבריי בגיל 15 הייתה ההבנה הבסיסית מאוד הזו.

נחכה כמה שניםבת 30
ואז אני אעדכן אותך אם לבת שלי יש בעיה רצינית או לא...
אין לה בעייה רציניתעמקאביב
פשוט נשמע שלך זה לא כזה מפריע. והיא קולטת את זה.
לי זה מאוד מאוד מפריעבת 30
אני בשוק כל פעם.
אבל אין לי יותר מדי מה לעשות עם זה, חוץ מלדבר איתה בזמן רגוע (מה שכנראה לא יעזור) ולהבין עם עצמי מאיפה זה בא לה.
ובדר''כ, כשמבינים מאיפה זה בא, אז פחות מחשיבים את זה כמשהו חמור.
מסכימה ..יש לי בן 15 גם לא בכור וזה לא מקובלאורית1981אחרונה
ואתם ממד לא צריכים להכיל ולחבק כשהוא מדבר ככה!!
יכול להיות שהפוך, שהוא זועק לגבולות..
כמובן לפרגן ולחבק כשהוא מתנהג בצורה חיובית ולשבת אז ולדבר איתו על מה שעובר עליו , אבל חוצפות ואלימות עד כאן!! ממש לא להכיל ולחבק
מרגישה באותו מצבזקנת השבט

אמנם לא קורא לי מפגרת, אבל חוץ מזה עושה הכל שנראה כאילו הוא חושב שאני כך.

מהבוקר עד הערב משחק בפלייסטיישן, ואני מעדיפה שכך כי אחרת יש נזקים וצעקות בכל פינה אחרת.

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך