לפני כשבועיים לקחתי ציטוטק. עובר מתאים לשבוע 6+3.
המנה הראשונה נראה שעבדה כמו שצריך (דימומים כבדים, הרבה קרישי דם גדולים וכו'). הייתי בטוחה שזה מאחוריי.
לפני כמה ימים הייתה לי ביקורת אולטראסאונד והרופאה אמרה שאין שק הריון וכו', אבל שהיא עוד רואה משהו שנראה כמו קרישי דם ברחם. ואז הסתכלה בצוואר הרחם וראתה גם שם קרישי דם.
היא נתנה לי מנה שניה של ציטוטק כדי שתוציא הכל.
המנה השניה לא עבדה. היו לי התכווציות, אבל לא יצא ממני כלום. לא היה שום דימום.
הרופאה רוצה שאחזור בעוד כמה ימים לביקורת ומבחינתה אם שום דבר לא השתנה אני צריכה לעשות גרידה.
אני ממש ממש לא רוצה גרידה. מפחיד אותי נורא. אני דואגת מההרדמה, דואגת מסיבוכים, דואגת לפוריות העתידית שלי. ממש רוצה להמנע מזה עד כמה שאפשר.
אני מעדיפה לחכות למחזור, אבל היא מפחידה אותי שיכול להתפתח זיהום שיסכן את הרחם שלי (ואת החיים שלי) ושאי אפשר לחכות למחזור כי אולי הוא בכלל לא יגיע אם יש עדיין שאריות ברחם.
בינתיים הדימום שהיה פסק.
מרגיש לי כאילו הכל בסדר, אני לא מבינה למה היא לוחצת לגרידה ומפחדת שאני אגיע לשם השבוע והיא תראה כאילו את אותו המצב ותלחץ לגרידה שוב (ובגלל הקורונה אני אהיה שם בלי בעלי ומפחדת שהיא ממש תלחץ עליי).
בהרגשה שלי הכל בסדר, אין דימומים ואני מרגישה טוב. אולי יש עוד קצת שאריות ברחם, אני לא פוסלת, אבל הייתי מעדיפה לחכות למחזור ולראות מה קורה אח"כ.
מצד שני, ברור שעדיף גרידה מאשר חו"ח זיהום ברחם שיוביל (במקרה החמור) לאובדן הרחם או אפילו ליותר מזה...
אשמח לעצות. אציין עוד שאני גרה בחו"ל אז אולי הנהלים כאן שונים מאשר בארץ.
תודה רבה לכל מי שקראה.