פורום נסיונות פעילים
בהנהלת: ענבל
מכתב פתיחה
כשרב ראשי מתעקש בכוח לצאת נגד כל דבר שזז... אוףהמקדש השלישי בדרך
זה מציקהמקדש השלישי בדרך
הר הבית, לימוד לבגרות, אשכנזים, דתיים לאומיים.
די! חלאס...
אחדות בעם לא תזיק...
לא צריך לוותר על הדעה. צריכים לא לצעוק אותה ולהפסיק לפלגהמקדש השלישי בדרך
>>יחידי
מה יהיה על כבוד תלמידי חכמים? - נסיונות פעילים
אני מתחיל לחשוב שאם זה המצב מוטב לבטל או לכל הפחות להחליש מאוד את הרבנות הראשית. לפחות שהציבור הדתי יפסיק להיות עבד נרצע של גוף שבראשו רבנים שבזים לתלמידי חכמים ציוניים. שהרבנות תישאר בית חרושת לג׳ובים של ש"ס ושלום על ישראל
אני מתחיל לחשוב שאם זה המצב מוטב לבטל או לכל הפחות להחליש מאוד את הרבנות הראשית. לפחות שהציבור הדתי יפסיק להיות עבד נרצע של גוף שבראשו רבנים שבזים לתלמידי חכמים ציוניים. שהרבנות תישאר בית חרושת לג׳ובים של ש"ס ושלום על ישראל
לא... הרבנות הראשית גוף חשוב מאדהמקדש השלישי בדרך
רק צריך שרבנים יבחרו את הרבנים הראשיים ולא פוליטיקאים
יהי רצון שנראה כל אחד מעלת חבירנו ולא חסרונומבשר שלום
אפשר בבקשה שתכתוב משהו טוב על הראשון לציון?
אני מוכן!קמנו ונתעודד
הוא אוהב ישראל, אוהב תורה, ומסור מאוד להפצת תורה.
(מה שלא סותר את הטענות הקודמות, רק אהופך את הסיפור לכואב ומורכב יותר..)
..מבשר שלום
כל הכבוד.
(כתבתי ללמד זכות בשביל שלא לשמוע את זה)
(כתבתי ללמד זכות בשביל שלא לשמוע את זה)
אבל את המוחש אין להכחישקמנו ונתעודד
צריך להתמודד עם העובדות האלה, כמובן מתוך כבוד והערכה לכל מי שראוי לכבוד והערכה.
כןמבשר שלום
(למצוא רע ולא בסדר יש תמיד)
כמובן שזה חשוביחידי
אבל אסור להתעלם. מי שמכיר מקרוב את הגר"א שטרן יודע שממש מתעללים בו, וראוי לחשוב בעיקר על זה על רקע תקיפות כאלו
אני יודע גםמבשר שלום
אני כתבתי כבר תשובה מלאה ארס ודברים רעיפ על תנועת ש"ס.
היה זמן שהתפללתי שראש המועצה הדתית בירושלים(זה שעושה צרות לרב שטרן)יעלה לעולם שכולו טוב,וגם שאלתי את הרב דוד חי(באתר ישיבה)אם מותר להתפלל שיקרו דברים רעים כלפי שונאי תורת מרן הרב שבאצטלה של קדושה מבזים את קודשי ישראל.
ואז חשבתי לעצמי מה מרן רה"י שליט"א היה אומר,וחשבתי שהיה אומר שיש לרב יצחק הרבה זכויות,ולכן כתבתי מה שכתבתי.
היה זמן שהתפללתי שראש המועצה הדתית בירושלים(זה שעושה צרות לרב שטרן)יעלה לעולם שכולו טוב,וגם שאלתי את הרב דוד חי(באתר ישיבה)אם מותר להתפלל שיקרו דברים רעים כלפי שונאי תורת מרן הרב שבאצטלה של קדושה מבזים את קודשי ישראל.
ואז חשבתי לעצמי מה מרן רה"י שליט"א היה אומר,וחשבתי שהיה אומר שיש לרב יצחק הרבה זכויות,ולכן כתבתי מה שכתבתי.
..קמנו ונתעודד
מרן ראש הישיבה שלך אוהב את הרב יצחק, אבל גם הוא מסוגל לבקר אותו, כמובן לא באזניים של כל אחד.
ויש לו בטן יותר מלאה משלך על ש"ס. גם לא באזניים של כל אחד.
בדיוקמבשר שלוםאחרונה
ואני חושב שהסיבה שבעיני הרב מלאך ה' צבא-ות היא שלא שמעתי דברים רעים על אף יהודי,ואם יש ביקורת היא עקיפה.
ודאי שרבנים צריכים להיכנס לרפש,רק שהם מתלכלכים ככה.
אני חושב שכאשר הרב ש"ך נכנס להנהגה-אנשים שכחו שמדובר בת"ח עצום שהיה בקשר עם מרן החפץ חיים,ר' איסר זלמן,חזון אי"ש,ר' ברוך בער וכו',אי אפשר להיכנס לתוך כל זה ולהישאר נקי ללא רבב.
ודאי שרבנים צריכים להיכנס לרפש,רק שהם מתלכלכים ככה.
אני חושב שכאשר הרב ש"ך נכנס להנהגה-אנשים שכחו שמדובר בת"ח עצום שהיה בקשר עם מרן החפץ חיים,ר' איסר זלמן,חזון אי"ש,ר' ברוך בער וכו',אי אפשר להיכנס לתוך כל זה ולהישאר נקי ללא רבב.
אמן. לא חסרים דברים טובים ולא חסרים דברים מזעזעיםהמקדש השלישי בדרך
זה נפלא שיש רב ראשי צדיק ותלמיד חכם ומגדלור של תורה אמיתית בארץ ישראל ובעולם בניגוד לפעמים אחרות שלא נבחר אחד כזה.
אחד הר"מים שלי הסביר בשבת את המשפט שכשירדה תורה לישראל ירדה שנאה לעולם הכוונה היא לא שהאומות שנאו את ישראל אלא להיפך. ישראל התחילו לשנוא את אומות העולם. ולמה לשנוא? כי דווקא בגלל שירדה תורה התחלנו לצפות מהם. שבע מצוות בני נוח, מוסריות וכו'.
ואת מי אתה שונא? דווקא את מי שאתה מצפה ממנו. מי שאתה לא מצפה ממנו אין מה לשנוא אותו...
זה העניין. ח"ו לא שונא, אבל דווקא בגלל שאני מצפה ממנו להרבה מאד, זה הרבה יותר מעצבן שהוא עסוק כל הזמן בלפלג ולצאת על כל העולם ואשתו כמעט בכל דבר שזז ושלא זז... חלאס. נמאס.
יש מאמר של הרב הלל צייטליןמבשר שלום
שברגע שמתחילים להיות קבוצות של "אנחנו" ו"הם"-זה מגיע מהר מאוד לאנחנו הצדיקים,הקדושים,הטהורים,ממשיכי דרך הקודש וכו' והם רשעים,לייטים,וכו'.
הנק' היא שהבידול בעם מתחיל מהלך שיגמר בשנאה והתרחקות גדולה בין הקבוצות.
הנק' היא שהבידול בעם מתחיל מהלך שיגמר בשנאה והתרחקות גדולה בין הקבוצות.
בעיה קשה באמת...המקדש השלישי בדרך
רואים את זה בחוש לצערינו... אולי כדאי לעשות דברים שמאחים את הקרעים במקום לנאום ולדבר בכל הרצאה או בכל שיעור נגד קבוצה אחרת בעם...
להפריט, אתמולמשה
לא צריך את כל הארגון הזה.
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?
חורף בריא לכולם
חורף בריא לכולם
- לקראת נישואין וזוגיות