אפשר גם להכין בעטרות נייר של מאפינס או כוסיות שקופות כקינוח. ואז גם אפשר לגוון בטעמים וכו'
מכינים בסיס משקדים טחונים/ אגוזים טחונים/ קוקוס טחון. אפשר גם ,למי שלא משנה, להשתמש בעוגיות מפוררות או ביסקוויטים טחונים. (או בצק של קראמבל).
מערבבים כמה כפות של קמח תפו"א או קורנפלור או קמח אחר. למי שחשוב מתוק אז מעט סוכר או המתקה אחרת. אפשר גם לטחון את זה עם תמרים. ואז ממיסים חמאה ומערבבים עם זה. או שמן קוקוס (הכי מתאים עם הקוקוס). לטעם לימוני אפשר לשים מעט מיץ לימון או תמצית לימון ולטעם שקדים אפשר לשים כף תמצית שקדים. אפשר גם רום למי שאוהב.
משטחים בתבנית/ במנג'טים/בכוסיות.
מכינים תערובת של שמנת חמוצה עם כמה כפות סוכר וניל (אני הכנתי עם שקיות סטיביה בטעם וניל ויצא מצוין) או סוכר/ממתיק ותמצית וניל, וכמה כפות קמח (תפו"א או אחר ואפשר גם פודינג) . הכמות היא בערך 2 גביעי שמנת חמוצה ל5 תבניות מאפינס רגילות. אז בעוגה- משהו כמו 4-5 גביעים.
-לפרווה אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס קר מהמקרר, אפשר לשלב גם חמאת קוקוס
כאן אפשר לגוון:
*לטחון פירות יער קפואים ומעט מים בבלנדר ולערבב עם השמנת. או למי שנוהג- לפזר פירות יער שלמים מופשרים
*למי שנוהג להשתמש בתותים שלמים אז לנקות ולקשט מלמעלה, או לטחון כמו קודם
*לפזר שוקולד קצוץ מעל
*לערבב עם השמנת 2 כפות קקאו
*לפזר מעל פירות טריים כמו תפוחים ירוקים, ענבים, קיווי או דובדבנים
*לפזר קוקוס טחון מעל- מתאים במיוחד אם עושים את השכבה הראשונה מקוקוס
*לערבב פרג טחון עם השמנת
*לשלב בשמנת חמאת שקדים/קוקוס/אגוזים (קשיו וכדו')
*לערבב כמה כפות יוגורט עם השמנת, למרקם קצת יותר רך. אפשר יוגורט פירות וכדו'
*להמס שוקולד ולערבב עם השמנת או להכין ציפוי ולאחר שקופא למרוח מעל
*להכין קראמבל ללמעלה
*להוסיף מעט מיץ לימון לתערובת השמנת לטעם לימוני
ועוד כיד הדמיון הטובה..
מכניסים למקפיא וכשעה לפני ההגשה מעבירים למקרר
בהצלחה
)
)
