דבר ראשון, לא הבנתי אם הפסקת להניק לגמרי, או הפסקת להניק כשהיא הולכת לישון? כי אם הפסקת להניק רק כשהיא הולכת לישון מה שאת מספרת זה הגיוני, היא צריכה ללמוד דרך חדשה להירדם.
אני נותנת כמה טיפים, ואז אספר קצת על הגישה שלי בנושא (לא מלימודים או הסמכה בתחום, סתם אמא...)
שירים- בפה שלך או מוזיקה רגועה.
טפיחות על הגב בקצב קבוע, כדאי תוך כדי מוזיקה מרגיעה או קול מונוטוני שאת מוציאה. אפשר גם תוך נענוע העריסה
לנענע בעריסה, אם לא עוזר בעגלה. במקרי קיצון לצאת לטיול.
לדבר איתה ולהגיד לה:מתוקה, עכשיו לילה, אבא ואמא עייפים והולכים לישון, לשכב בשקט במיטה ולראות מה קורה. לא מחייב שיעזור אבל לפעמים היא פשוט תרגע ותרדם.. (אפשר גם לשלב מוזיקה)
אם יש מנשא זה ממש עוזר
הגישה שלי-
אצל הגדול ראיתי שהרבה פעמים מתוך רצון להרדים ולהשכיב אותו רק הפרעתי לו להרדם.אני מאמינה שתינוק עייף ילך לישון במוקדם או במאוחר.
אם המאמצים שלי לא עובדים אני משחררת, לפעמים אפילו מוציאה אותו לסלון.
תדמייני שמישהו היה עומד מעלייך ואומר לך: תירגעי! תנוחי! את עייפה, את צריכה ללכת לישון עכשיו!! אני אעזור לך להירדם, כשבפועל הוא עושה דברים מרגיעים, אבל עצם הנוכחות שלו, והצורך להירדם כאן ועכשיו- הם הרבה יותר מלחיצים ובפני עצמם מפריעים להירדמות. אני לפעמים עושה את זה לעצמי, כשיש לי משהו חשוב בבוקר ואני לא נרדמת, אני נכנסת לסרטים ולהלחצות שצריכה ללכת לישון ואז הלך הלילה לגמרי...
הסיטואציה הזאת מלחיצה אותך, כאמא, למה היא לא נרדמת?! ו.. אוף, מה הייתי יכולה להספיק בזמן הזה, כשאני תקועה בחדר חשוך עם תינוקת שלא הולכת לישון?
תזרמי איתה, היא תזרום איתך. היא מרגישה שיש לך מתח סביב הנושא...
נכון, יועצות שינה יגידו - אל תוציאו אותה מהחדר החשוך. אולי הם צודקות, אבל גם אל תלחצו מזה שהיא לא נרדמת. אנחנו לא צריכים ללמד את הילדים שלנו להירדם, זה דבר טבעי שהם יודעים לעשות עוד ברחם.
אם היא לא נרדמת אחרי כמה דקות של מאמצים סבירים הייתי משאירה אותה במיטה עם צעצועים. (להסביר לה,אמא צריכה לעשות דברים, את צריכה לנוח במיטה, תקראי לי ואני אבוא...) יכול להיות שמזה לבד היא תרדם. אם היא תקרא לך, לא צריך לתת לה לבכות.. תבואי אליה, תחבקי אותה ותהיי איתה קצת.
גם להוציא אותה לטיול- זו דרך להרגיע ולעייף אותה עוד יותר. אולי תירדם בטיול ואולי רק אחרי שתחזרו.
במנשא- בכלל, את עסוקה, היא מתרפקת עלייך ועל חום הגוף שלך, ונרדמת. (אפשר גם מנשא אצל אבא.. ;))
בהצלחה!!