בירקות אין את החומרה הזו וגם פירות וגם וירקות חייבים בתרומות ומעשרות. זה קשור בהלכות שקשורות בעצים? וירקות לא גדלים על עצים. אבוקדו הוא בכלל פרי לדוגמה, למרות שמחשיבים אותו לירק. אסור לאכול אבוקדו שגדל בישראל וקויימו בו כל ההלכות הרגילות של עצי פרי?
אני לא מצליחה להבין איך בכלל אפשר רק לרצות פירות שגדלו אצל גויים בזמן שפעם בגלות לפני קופ המדינה בט״ו בשבט 10 ילדים חלקו תפוז אחד מארץ ישראל ומהקליפות עשו ריבה . אנחנו חברות דבק דו״צ מאז השירות לאומי ולא נעים לי לשאול אותה את השאלות האלה. פעם היינו יושבות יחד בחורף כשהילדים ישנו, אוכלות מרק שהכנתי, לומדות מסילת ישרים , עכשיו היא מוכנה רק לשתות אצלי תה . אני לא נעלבת , אני רק לא מבינה מה עובר עליה. תמיד היא הייתה מאוד תורנית, הרבה יותר ממני , גם לפני ההתחרדות, שתי תפילות ביום, לומדת המון אמונה והלכה וכו’ חצאית ארוכה, גרביים, סנדלים סגורות בקיץ, חולצות בסיס חנק גובל בחצי גולף מהחנויות בגאולה, האלה עם הריצ׳ רצ׳ , וסמכה על המטבח שלי .
זה לא שאני מתכננת תהכין פה סטייקים. כולה מרק
אני אוהבת אותה , היא לא סתם חברה, היא אחות ממש
אני רק מנסה להבין מה הסיפור עם הפירות ומה הסיפור שפתאום המטבח שלי לא כשר. תמיד הוא היה בסדר. הבטחתי לה שאקנה חומרים למרק בד״צ עדה חרדית וברור שאני מקיימת הבטחות, אבל היא לא רוצה.
.