גרעינים/קהילות באזור יבנה-גדרהאח*פז!נת
יש ביד בנימין את תורת החייםLia
תורת החיים מעט קיצונים. לדעתי.אנונימית 50
מאיזו בחינה קיצוניים?רוערועי
בגלל הרב טל?
לא רק.אנונימית 50
הם לא חוגגים את יום העצמאות למשל. בית הספר היה פתוח.
ולגבי הרב טל, אני לא אלוקים. לא הייתי שם ואני לא מתיימרת לשפוט או לחשוב מה היה וכולי.
כבודו במקומו מונח.
אני לא מתכוונת לפתוח על זה דיון בכלל.
באמת?רוערועי
וואו. אוקי, לא ידעתי.
ובעלי אמר לי להוסיףאנונימית 50
יום העצמאות זה יום אחד בשנה, מבטיחה שבשאר הימיםתיתיל
כיף אצלנו ודי רגיל
זה גם מה שבעלי אומראנונימית 50
ועדיין, יום העצמאות זה לא סתם יום. בעיני.
זו השקפה שונה מול המדינה.
לא באה בהאשמות. ואותי לא פינו מהבית.
אבל זה בהחלט לא משהו רגיל.
זה הרבה יותר מיום אחדהסטורי
..תיתיל
..
במקומו מונחהסטורי
👍 שכוייח.בעוז וענווה!
על איזה כבוד מדובר?פשוט אני..
לא אמרתי שמדובר, הגבתי למה שהגבתיהסטורי
תמיהני על דבריךefraim37
קהילת תורת החיים והעומד בראשה קוצרת שבחים כבר שנים (למעט כאלה ששאלת יום העצמאות היא יסוד ושורש כל התורה כולה. לכאורה לשיטתם את המשנה שאומרת "ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה" צריך למחוק ולכתוב במקום "הלל ביום העצמאות זה כלל גדול בתורה" ואולי אף לרשום את זה בתור עיקר האמונה הי"ד. לכן אין לגטימיות לקהילה שבחרה בדרך מסויימת (ולא מחייבת אף אחד מתוכה לנהוג ככה) ומותר לשפוך את דמה.
לגופם של דברים, ביה"ד לא חסך שבט לשונו על טעותו של הרב טל, אך מאידך לא חסך בשבחים. מי שלא רוצה לבוא, זאת זכותו המלאה (כהמלצתו של מו"ר הרב ליאור) ובלבד שישמור על כבוד הקהילה והעומד בראשה כפי הוראת ביה"ד בנידון. כל זאת בניגוד ל... שלמרות שקיבל את סמכות ביה"ד, כשהבין שהם לא נוטים לדעתו כבר הכין את הקרקע כדי להתנער מפסק הדין. זה עצמו חילול השם, וכבר נאמר במקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב.
אפשר בבקשה גם להצדיק את מוטי אלון ועזרא שיינברג?פשוט אני..
זה כל כך מרענן, תנו לי עוד מזה!
אף אחד לא מעקם שום דברefraim37
על (הרב) מוטי אלון איני יודע מה היה ולכן לא אתייחס כלל.
עזרא שיינברג הואשם בלפחות (ולהבנתי הרבה יותר) הטרדה מינית באופן שיטתי תוך הפעלת סמכות.
הרב טל הואשם בקשר פסול. מה זה קשר פסול? רצון לשאת משהיא לאישה תוך הסתמכות על הוראת רוח הקודש(או משהו שנראה כמו רוח הקודש), כאשר גם התובעת עצמה הייתה מאוד בעניין. רצון שלא יצא אל הפועל. ולכן הוקם בי"ד שנועד לדון בעניין. אם היו מורים לרב לעזוב את משרתו כר"י הוא היה עושה את זה. אם היו מורים לנו לנטוש את שיטת הפסיקה, זה מה שהיינו עושים. אבל אוי, זה לא מה שקרה.
אז מי שלא מתאים לו, לא חייב לבוא. אבל מי שרוצה קהילה עם יראת שמיים שלא מוצאים בכל מקום וטוקבקיסטים לא גורמים לו לשכוח את מה שהוא יודע, אז הוא מוזמן.
ואני לא חסיד ולא שוטה.
לא חסיד ולא שוטהפשוט אני..
ה' ישמור.
אף אחד לא רצה לשמש עם אשה נשואהefraim37
היה זוג נשואי שהיה להם בעיות ולכן הרבנית המליצה להם להתגרש.
אחרי כל זה היה את הסיפור של רוח הקודש (כשהיא הייתה גרושה). עד שהרבנית עצמה עשתה לזה סוף כשהיא התנגדה לרעיון.
אחרי כל הסיפור הזה, היא חזרה לבעלה הראשון.
הרב טל בניגוד לאחרים שמעורבים בסיפור (שעשו דברים שלהבנתנו הם חמורים שמערערים את כל הסמכות הרבנית) עשה תשובה הרבה לפני שהעניין התפרסם בקהילה.
אז תחשוב מה שאתה רוצה.
ההבדל ביני לבנך הוא שאני מגובה בדעת תורה, אתה מגובה בדעת עצמך. (ועוד כל מיני ראשי ישיבות תיכוניות ור"מים הישיבות תכוניות, שכבודם במקומם מונח, אבל בנושא כזה לא כל אחד יכול הביע דעה. הרב אברום שפירא היה מתאונן על כך שבשאלות שקשורות לכלל ישראל-מדובר על הגירוש מגוש קטיף-רק גדולי ישראל צריכים להכריע ואכמ"ל)
''דעת תורה''פשוט אני..
חוץ מרוח הקודש כמובן, זה כנראה שייך לדת אחרת לגמרי.
בינתיים בציבור החרדי יש פחות תופעות כאלו...יהודה224
דווקא לא נכוןefraim37אחרונה
חבר׳ה, תנשמו עמוק. תחשבו לפני שאתם כותבים. אני לדוג׳ נזהר/משתדל שלא לדבר בגנותו של הרב שמואל אליהו בגלל שאני חרד להכשל בכבוד ת"ח (וזה למרות שאני מתו"ח (תורת החיים) שכאילו מחנכים שם שאין רבנים חוץ מהרב טל)
לפני הרבה שנים הזמינו את הרב הראל׳ה הראל (משילה) להעביר שיעור בישיבה. הוא פתח בכבוד אכסניא (כלשונו) וסיפר שהיה מאוד קשה לקבוע תאריך לשיעור כי כל הזמן יש רבנים אורחים (ממגזרים וסוגים שונים, כולל כאלה שדרכם שונה בתחליט מדרכה של הישיבה), לעומת זאת הוא סיפר שכמה זמן קודם לכן התארחה בשילה קבוצה מאיזה ישיבה שלא ראו לנכון לקבוע אפילו שיעור אחד עם רבני המקום. זה לעומת זה.
בוגר תו"ח נחשף למגוון דעות, וזרמים כחלק ממסגרת הלימודים. כולם מעריכים מאוד את ראש הישיבה, אך כל אחד בוחר את הדרך שלו (ברסלב, חב"ד, מר"ן, רמבמיסטים וכו׳... יש אפילו כמה שחוגגים יום העצמאות וכולם מאוד אוהבים אותם.(טוב, לא יודע מה היום, כך היה בתקופתי לפני כ 7 שנים).
נכון שיש כמה נושאים שבהם רוב ככל תלמידי ובוגרי תורת החיים מקבלים את דרכו של ראש הישיבה (וכפי שהגיוני שיהיה וכך כנראה קורה במקומות אחרים כדוג׳ מרכז הרב והר המור, בית אל וכו׳) אך הכל מתקבל תוך הבנה שזאת דרך נכונה (ולא הדרך היחידה), ומתוך כבוד כלפי דעות אחרות.
זכור לי שיחה שהרב טל סיפר שאחרי שיצא ספר טל חיים שבת א׳ (שהיה הראשון בסדרה) התקשר אליו הרב שמואל אויירבך לברך אותו על הוצאת הספר. אז הרב שואל אותו: ומה עם החידושים הגדולים שיש שם? (ולהווה ידוע שיש שם סוגיא שממש הבעירה את ביהמ"ד). הרב אויירבך (שהיה שמרן גדול) עודד אותו להמשיך בדרכו לעשות ולהורות כדעתו. וכן מחזה כעיין זה חזר על עצמו עם הרב מרדכי אליהו שגם עודד אותו לא להרתע מחידושים.
ולגופם של דברים. יש רבים שמחמירים בעירוב של שבת, לא צריך להיות חכם גדול בשביל לדעת את זה. מה שמותר לאחרים, מותר גם לתורת החיים.
לעניין המצות-הרב אמר בפירוש מספר פעמים שיש לראות בזה חומרא בלבד (והדברים הגיעו עד כדי כך שבשנה שעברה בטלו את האפיה של י"א רגעים מחמת העלות הגבוהה. אח"כ מצאו מקום אחר, אך המסר ברור.)
תכלת יש לרבים בצינות הדתית (וזה חודר גם מעט אצל החרדים.
מעבר לזה, לא נראה לי שיש משהו שבכוחו להרעיד את אמות הסיפים.
בין רבותיו, הרב טל רואה את: רב אברום שפירא, הרב שמואל אויירבך, הרב קאפח, האב דב ליאור. הרב זילברמן (מהרובע). ודרך כל אחד הרב בנה את דרכו בתורה, ואתם רוצים לומר ש"אין אף רב שהוא נסמך עליו חוץ מרוח הקודש"? תמיהני.
ושוב, לא חייבים לקבל את דרך ההנהגה של הרב טל ואף לא חייבים לאהוב אותה (ואפשר אפילו להתנגד), אבל הכל צריך להיות מתוך מחלוקת שהיא לשם שמיים.
ולקינוח אני מצרף מכתב תמיכה שקיבלנו מראש ישיבת הסדר מסויימת (המכתב מוען לקבוצה מסויימת ולכן צינזרתי פרטים מזהים כי לא ידוע לי אם הרב מעוניין בפרסום שכזה), מכתב שמדבר בעד עצמו.
מכתב תמיכה מצונזר.pdf
למה אתה מדבר על אשה אחת?פשוט אני..
אבל מי הם הרבנים ליאור, אריאל, דרוקמן, לבנון ושפיראפשוט אני..
אני רואה שאתה מתעקשefraim37
20200530220909.pdf
אבל אופס, המכתב שאני מביא לך נכתב ע"י דיינים שהוסמכו ע"י התובעת והנאשם לדון בתביעה. ומכוח כך פנו אליהם אנשים שונים ושטחו בפניהם את טענותיהם לצדדים השונים. והדיינים (ור"ל הם חריידים) לא השתכנעו מהטעונים שיש נשים נוספות.
אתה מביא מכתב של רבנים (שאני לא מזלזל בכבודם) שאני לא יודע מה המקורות שעליהם הם מסתמכים. (למעט הרב ליאור שאני יודע בוודאות שהמקורות שלו אינם ביה"ד, התובעת והנתבע יחד, אלא יש לו את המקורות שלו עכת"ד. אני יכול לתת לך הקלטה של שיחת טלפון שחבר שלי עשה איתו)
אם כן, איזה היתר יש לי לקבל את דבריהם נגד פסק דין חתום?
מי שיש לו טענות על פסק הדין, הוא יכול להעלות אותם מול הגורם היחיד שהוסמך לדון בתביעה.
למכתבי רבנים מכל סוג שהוא תמיד יהיה פחות כוח מפסק דין חתום.
להמליץ לא לבוא לתורת החיים, מותר להם(כך נראה לי לפחות). אבל צריך לשמור על כבודם של מאות משפחות ושל הנתבע המרכזי שבחרו לקבל את פסק הדין ככתבו וכלשונו.
אתה (ועוד רבים) רחוק מאוד משמירה על כבודנו וממלא כבוד הדיינים וכבוד התורה שהם מייצגים. חבל.
שמענו על בית הדין הזהפשוט אני..
שוב אותה טעותefraim37
מי שיש לו טענות ענייניות, שיםנה אותן לגורם המוסמך לדון.
או שיבדוק אפשרות להקמת בי"ד נוסף.
התקשורת אינה מקום לנושאים רציניים כאלה.
כיוון שאנחנו כבר לועסים מים, אני חושב שנעצור פה.
למה לעצור?פשוט אני..
https://www.makorrishon.co.il/magazine/150085/
מה? לא שמעת?בת 30
מי שהלך אחרי רבו שנים, קשה לו מאוד לקבל את הפצצה הזאת.
עם שיינברג זה היה מאוד יוצא דופן- שכולם התנערו ממנו מייד ובאופן חד משמעי
אצל הרב טל זה אחרתפשוט אני..
אין אף רב שהוא נסמך עליו, יש רק רוח הקודש.
בלעדיו, חסידיו נותרים חסרי כל, אחרי ששנים חינכו אותם שרק הרב טל יכול להנהיג אותם.
לא סתם המרכז לנפגעי כתות הגדיר את תורת החיים ככת.
במצב הזה, הרבה יותר קשה לחסידים לגדל מוח עצמאי, ולהתנער מהרב הגדול שלהם.
אני חושבת שזה כבראנונימית 50
תקין זה בטח לא.
אני לא חלק מהקהילה ואף פעם לא הייתי.
אבל אני גם לא אלוקים.
משאירה לו לשפוט צדק.
ומשאירה לאנשים להחליט לאיפה הם רוצים להשתייך.
מצווה להזהיר מפני הסכנהפשוט אני..
נכון.אנונימית 50
מה שאתם מוסיפים פה לא מועיל.
אני מניחה שזה לא דילג על בתים בישראל.
וגם אם כן, גוגל פשוט יתן את כל הכתבות והדיונים בנושא.
זה לא מועיל.
כל מילה שלך.בעוז וענווה!
נכון. זה מה שאני אומרתבת 30
אגב, חבל לי כ''כ. אני מכירה כמה משפחות מתוקות לגמרי משם.
למה זה או אהבת ישראל או יום העצמאות?אנונימית 50
ויום העצמאות זה יום חשוב.
כמה שתנסה לומר שלא.
לא אמרתי לא להצטרף לקהילה הזו. הבאתי את הפרט הספציפי הזה כי הוא מהותי.
זה לא סתם יום שלא חוגגים. יש פה עיקרון.
אף אחד לא שופך את דמכם. ואף אחד לא דיבר עליכם רע.
הפוך.
פשוט יש דברים שכדאי לדעת.
לא הגבתי אליךefraim37
ציינתי, מי שמתחבר לדרך של תורת החיים (אפשר גם להיות בעד יום העצמאות-רק שמטבע הדברים זה יהיה יותר מוצנע מאשר מקומות אחרים) מוזמן. מי שלא, יש עוד הרבה מקומות עם אהבת ישראל ויראת שמיים.
יום העצמאות זו הבעיה הקטנה שלהםתיתי2
של דרך עצמאית ויומרנית
ללא סמכות תלמידי חכמים (להחליף לפי הצורך זה לא נקרא)
קיצונית בכל מיני היבטים
מתבדלת
פיקוח חברתי הדוק
מנהגים שונים
שיטות עבודה שונות ויחודיות (במיוחד בתחום החינוך והטיפול)
ולבסוף, באופן די צפוי (מודה - לא הופתעתי)
הוכחה לגבי קשר פסול של מי שהתיימר להיות צדיק יותר מכולם בהנהגותיו הפרטיות וכלפי הקהילה
וככל הנראה זה רק קצה קרחון
שהכת הכוחנית מתאמצת להסתיר.
כן, מדובר בכת
ואלה המאפיינים שלה.
והקטע הוא שהתחושה שמדובר בכת כבר ידועה יותר מעשור. חכם עיניו בראשו והתרחק משם כמטווחי אש כבר מזמן.
אף אחד לא שופך דם של אדם פרטי - ליבי ליבי עליהם כבר שנים.
מאוד קשה להשתחרר מתלות פסיכולוגית בדרך חיים שמעניקה לך משמעות ותחושת שליחות וייחודיות.
לעזוב קהילה, שיטה חינוכית ברורה, רב ברור, אמת ברורה, אל העולם המורכב והמאתגר והלא ברור כלל שרובנו חיים בו.
אל עולם שבו האחריות לגמרי עליך, האמת היא רבת פנים, והמשמעות בחיים לא תמיד ברורה ועוצמתית כמו בכת.
זה שבר עצום.
ואם כולם סביבך ממזערים את הקשר הפסול, מאוד מהר גם אתה מאבד את החוש הטבעי שכך לא נראית יראת שמיים, ובוודאי לא מנהיג ציבור.
אתה מאבד את הקשר לרבנים אחרים שהערכת עד כה.
אתה מרגיש שכל ביקורת היא חץ ללב שלך, ללב האישי שלך. לא מצליח להפריד בין ביקורת על רבך וקהילתך לבין עצמך.
אתה חייב להתגונן בכל הכוח על היציבות והוודאות שלך - מה שמלכתחילה משך אותך לקהילה הזו דווקא. ועכשיו קצת מתערער...
זה לא נעים להיות "אנטי"
לא נעים לומר דברים קשים על קהילה.
אבל צריך להבין שתלות פסיכולוגית היא הרסנית וצריך להציל אנשים מלהכנס אליה.
במיוחד עכשיו.
כשדברים ידועים ועדיין השקר ממשיך, ופועל
וזו אפשרות לרעות חולות נוספות להתפתח. כי אין מה שיעצור את זה.
מסכימה.בעוז וענווה!
לא רלוונטי
אח*פז!נת

יש גרעין תורני מקסים בגדרהקורא סמוי
מכיר את הנפשות הפועלות..
אשמח לקשר אתכם
יודע לספר עליו?אח*פז!נת
ביבנה - גרעין "לשם שמים"נעה1987
יכולה לספר עליו?אח*פז!נת
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.
אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית
בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.
לא עקום..כי אני אני
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא
מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.
יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.
אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.
מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)
עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.
תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)
אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?
אנחנו מתניידים באוטובוסים.
עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.
אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.
מומלץ ממש ממשכנפי נשרים
צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש
כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.
אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר
תודה רבהחושבת בקופסא
אפשר להגיע בתחב"צ?
מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?
אשמח לעוד תגובות
עוקבתרוני 1234
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)
נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא
אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.
אבל תודה, אשמח לעוד תגובות.
ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות
הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend
היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.
אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).
הבעלים של הצימר מקסימים.
יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.
או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים
)
יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).
זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך 
ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).
לא יודעת לגבי תחב"צ.
אנחנו נהנינו מאוד וממליצה
תהנו המון
איזה כיף ❤️
שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון
700 ללילה
נראה מאד יפה
טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה
כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.
(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)
אשמח להמלצות בכיוון.
חיבוקחדווית
יש לי חברה סופר סופר קרובה,
חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..
ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.
עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.
ואני לא יודעת מה לעשות.
האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה
פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??
מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה
משהו לא מסתדרפשוט אני..
לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.
ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...?
היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
בדיוק מה שאני חשבתימשה
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית
תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)
אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג
אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.
בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven
הרי זה לא אסור..
אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...
בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)
כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה
??חתול זמניאחרונה
אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית
גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה
איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן
וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)
מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות
בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.
ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון.
כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה.
מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף
אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)
עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬
התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)
אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…
נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.
למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.
תודה לעוזרים🙏🏻
לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..
אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.
נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.
לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף.
אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...
גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי
לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).
ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג
עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.
עם סכום כסף כניסה ויציאה
כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש
אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב
בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש
כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם...
ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה
לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.
אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע
האם יש שם חנויות במחירים טובים?
מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים
הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..
אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות
תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה
זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.
אם אתם מהאיזורנפשי תערוג
שווה אולי לקפוץ
לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר
תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה
אבל לפני שרצים לחנויות
90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט
מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית
מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה
נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:
לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...
לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?
האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?
לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..
אני משתף בצורה קיצונית.
זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,
פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),
ושחרר הרבה מתח וחרדה.
גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28
אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.
צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.
צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי.