גרעינים/קהילות באזור יבנה-גדרהאח*פז!נת
היי, מקווה שזה מתאים לפורום 🙈 אשמח לדעת אם אתם מכירים גרעין או פשוט קהילה עם צעירים בעיר יבנה או הגדרה. גם מקום אחר באזור, שהוא לא עיר גדולה מתקבל תודה רבה!
יש ביד בנימין את תורת החייםLia

תורת החיים מעט קיצונים. לדעתי.אנונימית 50
וכדאי לדעת את זה.
מאיזו בחינה קיצוניים?רוערועי

בגלל הרב טל?

לא רק.אנונימית 50
הייתי שם בת שירות. בבית ספר שלהם.

הם לא חוגגים את יום העצמאות למשל. בית הספר היה פתוח.

ולגבי הרב טל, אני לא אלוקים. לא הייתי שם ואני לא מתיימרת לשפוט או לחשוב מה היה וכולי.
כבודו במקומו מונח.
אני לא מתכוונת לפתוח על זה דיון בכלל.
באמת?רוערועי

וואו. אוקי, לא ידעתי.

ובעלי אמר לי להוסיףאנונימית 50
שהם גם יראי שמיים ועדינים
יום העצמאות זה יום אחד בשנה, מבטיחה שבשאר הימיםתיתיל

זה גם מה שבעלי אומראנונימית 50
יום אחד בשנה מול 364 .
ועדיין, יום העצמאות זה לא סתם יום. בעיני.
זו השקפה שונה מול המדינה.

לא באה בהאשמות. ואותי לא פינו מהבית.
אבל זה בהחלט לא משהו רגיל.
זה הרבה יותר מיום אחדהסטורי
זה יום שמעיד על כל ההסתכלות
במקומו מונחהסטורי
אבל לאור מה שבית הדין כן אמר, אחרי כל התמיהות על ההתנהלות - מספיק כדי שמי שעיניו בראשו, יחפש מקום עם הנהגה תורנית אחרת.
👍 שכוייח.בעוז וענווה!
על איזה כבוד מדובר?פשוט אני..
כָּל מָקוֹם שֶׁיֵּשׁ חִלּוּל הַשֵׁם אֵין חוֹלְקִין כָּבוֹד לָרַב
לא אמרתי שמדובר, הגבתי למה שהגבתיהסטורי
השתדלתי הכי בעדינות, להבהיר את המסקנה העקרונית, בהקשר של השרשור.
תמיהני על דבריךefraim37
כ"ק האדמו"ר מהסטורי קובע שביה"ד דן דין שלא בצדק, למה מי אתה?
קהילת תורת החיים והעומד בראשה קוצרת שבחים כבר שנים (למעט כאלה ששאלת יום העצמאות היא יסוד ושורש כל התורה כולה. לכאורה לשיטתם את המשנה שאומרת "ואהבת לרעך כמוך זה כלל גדול בתורה" צריך למחוק ולכתוב במקום "הלל ביום העצמאות זה כלל גדול בתורה" ואולי אף לרשום את זה בתור עיקר האמונה הי"ד. לכן אין לגטימיות לקהילה שבחרה בדרך מסויימת (ולא מחייבת אף אחד מתוכה לנהוג ככה) ומותר לשפוך את דמה.
לגופם של דברים, ביה"ד לא חסך שבט לשונו על טעותו של הרב טל, אך מאידך לא חסך בשבחים. מי שלא רוצה לבוא, זאת זכותו המלאה (כהמלצתו של מו"ר הרב ליאור) ובלבד שישמור על כבוד הקהילה והעומד בראשה כפי הוראת ביה"ד בנידון. כל זאת בניגוד ל... שלמרות שקיבל את סמכות ביה"ד, כשהבין שהם לא נוטים לדעתו כבר הכין את הקרקע כדי להתנער מפסק הדין. זה עצמו חילול השם, וכבר נאמר במקום שיש חילול השם אין חולקים כבוד לרב.
אפשר בבקשה גם להצדיק את מוטי אלון ועזרא שיינברג?פשוט אני..
מזמן לא שמעתי חסידים של רבנים שסרחו, אשר מנסים לעקם את המציאות כדי להצדיק את עיוורונם.
זה כל כך מרענן, תנו לי עוד מזה!
אף אחד לא מעקם שום דברefraim37
עבר עריכה על ידי efraim37 בתאריך ה' בסיון תש"פ 17:04
אולי חוץ מהרב אליהו שערער על ביה"ד שהוא עצמו קיבל את סמכותו.
על (הרב) מוטי אלון איני יודע מה היה ולכן לא אתייחס כלל.
עזרא שיינברג הואשם בלפחות (ולהבנתי הרבה יותר) הטרדה מינית באופן שיטתי תוך הפעלת סמכות.
הרב טל הואשם בקשר פסול. מה זה קשר פסול? רצון לשאת משהיא לאישה תוך הסתמכות על הוראת רוח הקודש(או משהו שנראה כמו רוח הקודש), כאשר גם התובעת עצמה הייתה מאוד בעניין. רצון שלא יצא אל הפועל. ולכן הוקם בי"ד שנועד לדון בעניין. אם היו מורים לרב לעזוב את משרתו כר"י הוא היה עושה את זה. אם היו מורים לנו לנטוש את שיטת הפסיקה, זה מה שהיינו עושים. אבל אוי, זה לא מה שקרה.
אז מי שלא מתאים לו, לא חייב לבוא. אבל מי שרוצה קהילה עם יראת שמיים שלא מוצאים בכל מקום וטוקבקיסטים לא גורמים לו לשכוח את מה שהוא יודע, אז הוא מוזמן.
ואני לא חסיד ולא שוטה.
לא חסיד ולא שוטהפשוט אני..
אבל תלמיד של אדם שרצה לשמש עם אשה נשואה, בגלל הוראות מרוח הקודש.

ה' ישמור.
אף אחד לא רצה לשמש עם אשה נשואהefraim37
אומרים שלישראלים יש זכרון קצר, אתה מוכיח את זה.
היה זוג נשואי שהיה להם בעיות ולכן הרבנית המליצה להם להתגרש.
אחרי כל זה היה את הסיפור של רוח הקודש (כשהיא הייתה גרושה). עד שהרבנית עצמה עשתה לזה סוף כשהיא התנגדה לרעיון.
אחרי כל הסיפור הזה, היא חזרה לבעלה הראשון.
הרב טל בניגוד לאחרים שמעורבים בסיפור (שעשו דברים שלהבנתנו הם חמורים שמערערים את כל הסמכות הרבנית) עשה תשובה הרבה לפני שהעניין התפרסם בקהילה.
אז תחשוב מה שאתה רוצה.
ההבדל ביני לבנך הוא שאני מגובה בדעת תורה, אתה מגובה בדעת עצמך. (ועוד כל מיני ראשי ישיבות תיכוניות ור"מים הישיבות תכוניות, שכבודם במקומם מונח, אבל בנושא כזה לא כל אחד יכול הביע דעה. הרב אברום שפירא היה מתאונן על כך שבשאלות שקשורות לכלל ישראל-מדובר על הגירוש מגוש קטיף-רק גדולי ישראל צריכים להכריע ואכמ"ל)
''דעת תורה''פשוט אני..
אז מסתבר שזה לא רק יום העצמאות, אימצתם את הז'רגון החרדי עד הסוף.

חוץ מרוח הקודש כמובן, זה כנראה שייך לדת אחרת לגמרי.
בינתיים בציבור החרדי יש פחות תופעות כאלו...יהודה224
...
דווקא לא נכוןefraim37אחרונה
מה שמאשימים את תורת החיים זה אפרופו חצר חסידית (וקיים גם אצל ליטאים) ועדיין לא מצאנו שמאשימים את החסידים שהם כת.
חבר׳ה, תנשמו עמוק. תחשבו לפני שאתם כותבים. אני לדוג׳ נזהר/משתדל שלא לדבר בגנותו של הרב שמואל אליהו בגלל שאני חרד להכשל בכבוד ת"ח (וזה למרות שאני מתו"ח (תורת החיים) שכאילו מחנכים שם שאין רבנים חוץ מהרב טל)
לפני הרבה שנים הזמינו את הרב הראל׳ה הראל (משילה) להעביר שיעור בישיבה. הוא פתח בכבוד אכסניא (כלשונו) וסיפר שהיה מאוד קשה לקבוע תאריך לשיעור כי כל הזמן יש רבנים אורחים (ממגזרים וסוגים שונים, כולל כאלה שדרכם שונה בתחליט מדרכה של הישיבה), לעומת זאת הוא סיפר שכמה זמן קודם לכן התארחה בשילה קבוצה מאיזה ישיבה שלא ראו לנכון לקבוע אפילו שיעור אחד עם רבני המקום. זה לעומת זה.
בוגר תו"ח נחשף למגוון דעות, וזרמים כחלק ממסגרת הלימודים. כולם מעריכים מאוד את ראש הישיבה, אך כל אחד בוחר את הדרך שלו (ברסלב, חב"ד, מר"ן, רמבמיסטים וכו׳... יש אפילו כמה שחוגגים יום העצמאות וכולם מאוד אוהבים אותם.(טוב, לא יודע מה היום, כך היה בתקופתי לפני כ 7 שנים).
נכון שיש כמה נושאים שבהם רוב ככל תלמידי ובוגרי תורת החיים מקבלים את דרכו של ראש הישיבה (וכפי שהגיוני שיהיה וכך כנראה קורה במקומות אחרים כדוג׳ מרכז הרב והר המור, בית אל וכו׳) אך הכל מתקבל תוך הבנה שזאת דרך נכונה (ולא הדרך היחידה), ומתוך כבוד כלפי דעות אחרות.
זכור לי שיחה שהרב טל סיפר שאחרי שיצא ספר טל חיים שבת א׳ (שהיה הראשון בסדרה) התקשר אליו הרב שמואל אויירבך לברך אותו על הוצאת הספר. אז הרב שואל אותו: ומה עם החידושים הגדולים שיש שם? (ולהווה ידוע שיש שם סוגיא שממש הבעירה את ביהמ"ד). הרב אויירבך (שהיה שמרן גדול) עודד אותו להמשיך בדרכו לעשות ולהורות כדעתו. וכן מחזה כעיין זה חזר על עצמו עם הרב מרדכי אליהו שגם עודד אותו לא להרתע מחידושים.
ולגופם של דברים. יש רבים שמחמירים בעירוב של שבת, לא צריך להיות חכם גדול בשביל לדעת את זה. מה שמותר לאחרים, מותר גם לתורת החיים.
לעניין המצות-הרב אמר בפירוש מספר פעמים שיש לראות בזה חומרא בלבד (והדברים הגיעו עד כדי כך שבשנה שעברה בטלו את האפיה של י"א רגעים מחמת העלות הגבוהה. אח"כ מצאו מקום אחר, אך המסר ברור.)
תכלת יש לרבים בצינות הדתית (וזה חודר גם מעט אצל החרדים.
מעבר לזה, לא נראה לי שיש משהו שבכוחו להרעיד את אמות הסיפים.
בין רבותיו, הרב טל רואה את: רב אברום שפירא, הרב שמואל אויירבך, הרב קאפח, האב דב ליאור. הרב זילברמן (מהרובע). ודרך כל אחד הרב בנה את דרכו בתורה, ואתם רוצים לומר ש"אין אף רב שהוא נסמך עליו חוץ מרוח הקודש"? תמיהני.
ושוב, לא חייבים לקבל את דרך ההנהגה של הרב טל ואף לא חייבים לאהוב אותה (ואפשר אפילו להתנגד), אבל הכל צריך להיות מתוך מחלוקת שהיא לשם שמיים.
ולקינוח אני מצרף מכתב תמיכה שקיבלנו מראש ישיבת הסדר מסויימת (המכתב מוען לקבוצה מסויימת ולכן צינזרתי פרטים מזהים כי לא ידוע לי אם הרב מעוניין בפרסום שכזה), מכתב שמדבר בעד עצמו.
מכתב תמיכה מצונזר.pdf
למה אתה מדבר על אשה אחת?פשוט אני..
הרי יש יותר מאשה אחת, כפי שהעידו גדולי ישראל במכתב המצורף. תראו איזו רשימה מכובדת של רבנים, אשר ודאי אין להם כל עניין בהכפשת רבנים ובחילול שם ה' הנגרם ממעשיו של הרב טל.

אבל מי הם הרבנים ליאור, אריאל, דרוקמן, לבנון ושפיראפשוט אני..
לעומת ה''דעת תורה'' שלך 🤣
אני רואה שאתה מתעקשefraim37
גם אני מצרף לך מכתב רבנים.
20200530220909.pdf
אבל אופס, המכתב שאני מביא לך נכתב ע"י דיינים שהוסמכו ע"י התובעת והנאשם לדון בתביעה. ומכוח כך פנו אליהם אנשים שונים ושטחו בפניהם את טענותיהם לצדדים השונים. והדיינים (ור"ל הם חריידים) לא השתכנעו מהטעונים שיש נשים נוספות.
אתה מביא מכתב של רבנים (שאני לא מזלזל בכבודם) שאני לא יודע מה המקורות שעליהם הם מסתמכים. (למעט הרב ליאור שאני יודע בוודאות שהמקורות שלו אינם ביה"ד, התובעת והנתבע יחד, אלא יש לו את המקורות שלו עכת"ד. אני יכול לתת לך הקלטה של שיחת טלפון שחבר שלי עשה איתו)
אם כן, איזה היתר יש לי לקבל את דבריהם נגד פסק דין חתום?
מי שיש לו טענות על פסק הדין, הוא יכול להעלות אותם מול הגורם היחיד שהוסמך לדון בתביעה.
למכתבי רבנים מכל סוג שהוא תמיד יהיה פחות כוח מפסק דין חתום.
להמליץ לא לבוא לתורת החיים, מותר להם(כך נראה לי לפחות). אבל צריך לשמור על כבודם של מאות משפחות ושל הנתבע המרכזי שבחרו לקבל את פסק הדין ככתבו וכלשונו.
אתה (ועוד רבים) רחוק מאוד משמירה על כבודנו וממלא כבוד הדיינים וכבוד התורה שהם מייצגים. חבל.
שוב אותה טעותefraim37
אני מסיא לך פסק דין ואתה בתמורה מביא כתבה מאתר סרוגים.
מי שיש לו טענות ענייניות, שיםנה אותן לגורם המוסמך לדון.
או שיבדוק אפשרות להקמת בי"ד נוסף.
התקשורת אינה מקום לנושאים רציניים כאלה.
כיוון שאנחנו כבר לועסים מים, אני חושב שנעצור פה.
למה לעצור?פשוט אני..
עוד לא הגענו לתמונות התועבה שהיו לרב במחשב, לפסיקה שלו לפיה כל המצות בארץ הן חמץ גמור, ולהתכתבות שלו במחשב עם רוח הקודש שנותנת לו הוראות כיצד לנהוג.

https://www.makorrishon.co.il/magazine/150085/
מה? לא שמעת?בת 30
כמעט בכל סיפור שמתפוצץ זה ככה.
מי שהלך אחרי רבו שנים, קשה לו מאוד לקבל את הפצצה הזאת.
עם שיינברג זה היה מאוד יוצא דופן- שכולם התנערו ממנו מייד ובאופן חד משמעי
אצל הרב טל זה אחרתפשוט אני..
הוא הרגיל את חסידיו שהוא הרב היחיד בעולם, רק הוא יודע לדבר עם רוח הקודש, רק הוא יודע איך אופים מצות שאינן חמץ, רק הוא יודע מה היחס הנכון למדינה, רק הוא יודע איך צריך להיות עירוב, רק הוא ורק הוא ורק הוא.
אין אף רב שהוא נסמך עליו, יש רק רוח הקודש.

בלעדיו, חסידיו נותרים חסרי כל, אחרי ששנים חינכו אותם שרק הרב טל יכול להנהיג אותם.

לא סתם המרכז לנפגעי כתות הגדיר את תורת החיים ככת.

במצב הזה, הרבה יותר קשה לחסידים לגדל מוח עצמאי, ולהתנער מהרב הגדול שלהם.
אני חושבת שזה כבראנונימית 50
גובל בלשון הרע.
תקין זה בטח לא.
אני לא חלק מהקהילה ואף פעם לא הייתי.
אבל אני גם לא אלוקים.
משאירה לו לשפוט צדק.
ומשאירה לאנשים להחליט לאיפה הם רוצים להשתייך.
מצווה להזהיר מפני הסכנהפשוט אני..
ולא סתם רבנים גדולים הוציאו גילויי דעת בעניין הזה, והזהירו את הציבור מהרב טל.
נכון.אנונימית 50
וזה היה מזמן.
מה שאתם מוסיפים פה לא מועיל.
אני מניחה שזה לא דילג על בתים בישראל.
וגם אם כן, גוגל פשוט יתן את כל הכתבות והדיונים בנושא.
זה לא מועיל.
כל מילה שלך.בעוז וענווה!
נכון. זה מה שאני אומרתבת 30
שזה המצב שבדר''כ נוצר.
אגב, חבל לי כ''כ. אני מכירה כמה משפחות מתוקות לגמרי משם.
למה זה או אהבת ישראל או יום העצמאות?אנונימית 50
אי אפשר גם וגם?
ויום העצמאות זה יום חשוב.
כמה שתנסה לומר שלא.
לא אמרתי לא להצטרף לקהילה הזו. הבאתי את הפרט הספציפי הזה כי הוא מהותי.
זה לא סתם יום שלא חוגגים. יש פה עיקרון.

אף אחד לא שופך את דמכם. ואף אחד לא דיבר עליכם רע.
הפוך.
פשוט יש דברים שכדאי לדעת.
לא הגבתי אליךefraim37
שמתי לב לכבוד למרות ההסתייגות.
ציינתי, מי שמתחבר לדרך של תורת החיים (אפשר גם להיות בעד יום העצמאות-רק שמטבע הדברים זה יהיה יותר מוצנע מאשר מקומות אחרים) מוזמן. מי שלא, יש עוד הרבה מקומות עם אהבת ישראל ויראת שמיים.
יום העצמאות זו הבעיה הקטנה שלהםתיתי2
שמעידה על הבעיה הגדולה.
של דרך עצמאית ויומרנית
ללא סמכות תלמידי חכמים (להחליף לפי הצורך זה לא נקרא)
קיצונית בכל מיני היבטים
מתבדלת
פיקוח חברתי הדוק
מנהגים שונים
שיטות עבודה שונות ויחודיות (במיוחד בתחום החינוך והטיפול)

ולבסוף, באופן די צפוי (מודה - לא הופתעתי)
הוכחה לגבי קשר פסול של מי שהתיימר להיות צדיק יותר מכולם בהנהגותיו הפרטיות וכלפי הקהילה
וככל הנראה זה רק קצה קרחון
שהכת הכוחנית מתאמצת להסתיר.

כן, מדובר בכת
ואלה המאפיינים שלה.
והקטע הוא שהתחושה שמדובר בכת כבר ידועה יותר מעשור. חכם עיניו בראשו והתרחק משם כמטווחי אש כבר מזמן.

אף אחד לא שופך דם של אדם פרטי - ליבי ליבי עליהם כבר שנים.
מאוד קשה להשתחרר מתלות פסיכולוגית בדרך חיים שמעניקה לך משמעות ותחושת שליחות וייחודיות.
לעזוב קהילה, שיטה חינוכית ברורה, רב ברור, אמת ברורה, אל העולם המורכב והמאתגר והלא ברור כלל שרובנו חיים בו.
אל עולם שבו האחריות לגמרי עליך, האמת היא רבת פנים, והמשמעות בחיים לא תמיד ברורה ועוצמתית כמו בכת.
זה שבר עצום.
ואם כולם סביבך ממזערים את הקשר הפסול, מאוד מהר גם אתה מאבד את החוש הטבעי שכך לא נראית יראת שמיים, ובוודאי לא מנהיג ציבור.
אתה מאבד את הקשר לרבנים אחרים שהערכת עד כה.
אתה מרגיש שכל ביקורת היא חץ ללב שלך, ללב האישי שלך. לא מצליח להפריד בין ביקורת על רבך וקהילתך לבין עצמך.
אתה חייב להתגונן בכל הכוח על היציבות והוודאות שלך - מה שמלכתחילה משך אותך לקהילה הזו דווקא. ועכשיו קצת מתערער...

זה לא נעים להיות "אנטי"
לא נעים לומר דברים קשים על קהילה.
אבל צריך להבין שתלות פסיכולוגית היא הרסנית וצריך להציל אנשים מלהכנס אליה.
במיוחד עכשיו.
כשדברים ידועים ועדיין השקר ממשיך, ופועל
וזו אפשרות לרעות חולות נוספות להתפתח. כי אין מה שיעצור את זה.
לא רלוונטי אח*פז!נת
אנחנו גרים ביישוב באזור, אבל מחפשים קהילה בעיר אבל לא ממש גדולה ועירונית
יש גרעין תורני מקסים בגדרהקורא סמוי
דתי לאומי
מכיר את הנפשות הפועלות..
אשמח לקשר אתכם
יודע לספר עליו?אח*פז!נת
מכירים גם מעט זוגות משם, אבל אשמח לשמוע אם אתה יודע לספר לנו עליו?..
ביבנה - גרעין "לשם שמים"נעה1987
יכולה לספר עליו?אח*פז!נת
ממש אשמח לשמוע פרטים אם את יודעת..
אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך