חייבים!מיכל160

אם אין לנו דרך אחרת לעזור אז לפחות להתפלל להצלת החייל והנער שנחטפו.

פשוט מפחיד, מי יודע אם נחזור הביתה...

אם לא דרך אוטובוסים ולא טרמפים אז הנה עוד דרך...

ואנו שותקים.

לזה מאיתמר קוראים - אליהו פנחס בן מריםמיתנחלת בכתום
איזו משפחה??שחר
משפחת אשרי.רות22
איזה עוד דרך בדיוק?שחר
אני לא חושב שאלוקים ישלח מסוק לעזרתי.. אבל תפילה יכולה לעזור להינצל מטרמפים.. אתמול, ברבע לאחת בלילה, שני חיילים מנעו ממני לתפוס טרמפים.. בסוף נסענו עם ג'יפ ביטחון...
נמשיך לסוע בטרמפים!! זאת הארץ שלנו!מיתנחלת בכתום
אפ'חד לא ימנע את זה ממנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
פיקוח נפש דוחה טרעמפיםפנאט2 המשודרג
יש אמת במה שאתה אומר-מיכל160

אולי באמת פיקוח נפש דוחה טרמפים...

למרות שזה נורא חשוב לנסוע בארץ הקודש בלי פחד..

בדיוק אמא שלי אמרה לאח שלי שימשיך עם הקרטה שלו... במצב הזה זה חשוב....

פשוט פאאאאאאאאאחד!!!!!

ואולי..שחר
יש גם צד של מסירות נפש למען א"י? בעיני, להפסיק לתפוס טרמפים בצומת שילה משול לפינוי גבעת אסף.
אבל זה לא נורמלי!דורותי

פיקוח נפש למען א"י הוא לא כשאדם בצורה פרטית מסכן סתם את נפשו (ואת המדינה כולה), פיקוח נפש למען א"י מתבטא ביציאה למלחמות תוך הכרה באפשרות של מוות במלחמה!

כאשר יודעים שמלחמה מסויימת אבודה והיא מיועדת לכישלון חרוץ- לא יוצאים למלחמה! ואין שום מצווה של פיקוח נפש! (פניני הלכה) על אחת כמה וכמה מצב כזה שבו בכלל אין לאף אחד סיכוי בטרמפים, אתם לא מושיעים בכך את ישראל טוב? תבין את זה! הדבר היחיד שאתם עושים זה דואגים לאינטרסים שלכם להגיע למקום המסויים שאליו אתם רוצים להגיע, תוך התעלמות נחרצת מההשלכות שיש למעשה שלכם על האומה כולה!

אז בבקשה, אם אתה עושה משהו מתוך אינטרסים (שאני אמנם יכולה להבין אותם, ועם זאת, חשוב שתבין שלפחות בתקופה הזאת עד שיחסלו כמה אנשים בעזה...כדאי שתפסיקו את זה) אז לפחות אל תהפוך את זה לאידיאולוגיה!

כ"כ הרבה נסיונות חטיפה וחטיפות היו בזמן האחרון, תלמדו כבר את הלקח! תפסיקו לסכן את עצמכם ואת מדינת ישראל!

סליחה!?!שחר
אני דורש התנצלות. ברצינות.‏
קודם כל, הסיכוי לחטיפה עדיין נמוך מהסיכוי לפיגועי ירי, נכון? אז אולי נפסיק לנסוע ביש"ע? לא ולא. אז נצטמצם קצת, לא ניסע בערים הערביות כמו פעם, אבל נמשיך לנסוע ביש"ע. כנ"ל עכשיו - נצטמצם קצת, לא נעצור בכל טרמפיאדה, אבל בכללי - נמשיך בלי היסוס.

ועכשיו לקטע ממנו נפגעתי - מה זה "אינטרסים"? אולי גם תאמרי שאני גר במקום מסוכן רק כי הארנונה שם נמוכה?? ממש לא. ההורים שלי באו לשם מתוך אידאל, ואני גר שם מאותה סיבה.
גם בטרמפים - אני רואה כערך עליון להמשיך לחיות בצורה נורמלית, וזה אומר להסתובב איפה שאני רגיל לחיות. אחרי הפיגועים באוטובוסים בירושלים, עלה על דעתך לנסוע רק במוניות?? אני תקווה שלא.
מלבד זאת, אני נוהג לנסוע במכוון בטרמפים. היו טרמפיאדות שעמדתי בהן למרות שזה היה כמעט חסר תועלת, רק כדי להפגין נוכחות במקום. אם לא נעמוד בצירי התנועה - רק ערבים יהיו שם.‏
ואחרי כל זה - באים אנשים כמוך ומשמיצים אותי.
עוזיה.
האידיאל שלך נכון, אבל לא לעכשיו!דורותי

אתה לא מבין שעכשיו העניינים הרבה יותר חמים?!

דווקא בגלל שאתם חיים מתוך אידיאל, דווקא בגלל שאכפת לכם מהמדינה ואתם לא כמה חאפרים שעושים מה שהם מאמינים שטוב לאינטרסים שלהם, אני מצפה מכם ליותר!

וברור שמתוך כך שהאנשים שנמצאים שם הם אנשים עם הרבה יותר אידיאלים, מה שנקרא אצלם אינטרסים הוא משהו הרבה יותר מורכב.

ועם זאת, אתה הרי מבין את כל המורכבות של לקחת טרפים בתקופה הזאת, אז מה העניין לעמוד בטרמפיאדות נידחות? זה סתם מסוכן! וכן, זה מסכן גם את המדינה! ואולי בגלל החטוף הבא (ואני אומרת את הכל על תקן הח"ו) יצטרכו לשחרר איזה 200 מחבלים!

ואתה בהחלט יכול להגיד שזה שהמדינה שלנו תשחרר אח"כ 200 מחבלים זה כבר טימטום של המדינה, ואני מסכימה עם זה, אבל אני שואלת, אם המדינה לא פועלת כראוי, לא מן הראוי שאנחנו ניקח אחריות וננסה לעות כמה שאנחנו יכולים כדי לצמצם נזקים?

אני יודעת שאתה דורש התנצלות, אבל היא תגיע רק אם וכאשר אותי בצדקת דרכך! בכל אופן, לא התכוונתי לפגוע.

ככה.שחר
הטיעון היחיד ההגיוני הוא הטיעון שבגללי יצטרכו לשחרר מחבלים. הוא הטיעון היחיד עם היגיון. אני איני מתעלם ממנו - אך אני מסייג את דברי. לסגת מכל הטרמפיאדות אי אפשר. אז צריך להצטמצם! זה אומר - לא לעמוד בכל טרמפיאדה נידחת, אלא לחשוב טוב איפה לעמוד ואיפה לא. מלבד זאת - חובה להיות ערניים כפליים, לשים לב על מי עולים ודברים דומים. מי שיכול להסתובב עם גז מדמיע או סכין קפיצית - עוד יותר טוב. לדווח למישהו כשיוצאים לדרך, לאן, מתי אתה אמור להגיע וכו'.
לסגת מכל הטרמפיאדות שמחוץ ליישובים, זוהי תחילתה של התאבדות עצמית, ושל הרס של דברים שנבנו בעמל רב ובדם יקר.
עם זה אני מסכימה!דורותי

אהבתי את ההסתייגות שלך וההבנה שכרגע בגלל המצב צריך לפעול בהתאם ואני מסכימה עם מה שאמרת, אני גם מבינה את זה שאתם לא יכולים להפסיק טוטלית כי זה בערך אמצעי התחבורה היחיד.

פשוט ממה שכתבת פה קודם השתמע שחלק מהעניין זה לעשות פרנציפ (עמדתי ב-1 ורבע בלילה והחיילים מנעו ממני לקחת טרפים...וכו') ופשוט להתעלם מהמצב, כאילו שהכל ממשיך להתנהל עפ"י החוקים שלכם!

אבל אחרי שהבהרת את דעתך בנושא, יש הסכמה!

אז שוב אני אבהיר את עצמי.שחר
אני מצטער שלא הובנתי כראוי. קשה להתנסח מפלאפון.
א. כתבתי את הסיפור עם החיילים לא כדי לספר בגנותם, אלא כדי לציין עד כמה המצב חמור.
ב. בהחלט ישנו פרנציפ בעניין. אני רואה ערך בשהייה על הצירים עצמם, ולא רק ביישובים פנימה. אני דוחה מעט (מעט בלבד!) את הערך הזה מפני הסכנה העכשווית(ככה כותבים את זה?).
ג. כתבת "החוקים שלכם" - שלכם??! תמהני!!
שלכם= נוער ישובי יש"עדורותי

החיים זה לא משחק, מדינת ישראל זה לא משחק, פרנציפ תעשה עם חברים שלך! (וסליחה על הבוטות)

אם אתה אומר שאתה מצמצם את לקיחת הטרמפים שלך ולא ללוקח טרמפים ממקומות נידחים, ועם זאת ממשיך לקחת טרמפים ממקומות עם חיילים פשוט כי אין ברירה! ואין דרך אחרת לנסוע, אני מבינה!

אבל אם אתה עושה את זה מתוך פרנציפ, אז אני ממש בשוק! יש מצבים בחיים שבהם צריך להיות חכם ולא צודק! כמו שאתה לא תעבור במעבר חציה כשתראה שיש מולך מכונית על 150 קמ"ש גם אם יש לך זכות קדימה!

אז שוב אני אבהיר את עצמי.שחר
אני מצטער שלא הובנתי כראוי. קשה להתנסח מפלאפון.
א. כתבתי את הסיפור עם החיילים לא כדי לספר בגנותם, אלא כדי לציין עד כמה המצב חמור.
ב. בהחלט ישנו פרנציפ בעניין. אני רואה ערך בשהייה על הצירים עצמם, ולא רק ביישובים פנימה. אני דוחה מעט (מעט בלבד!) את הערך הזה מפני הסכנה העכשווית(ככה כותבים את זה?).
ג. כתבת "החוקים שלכם" - שלכם??! תמהני!!
בשביל מה מפאלפוןפנאט2 המשודרג
תכתוב במחשב
ככה.שחר
הטיעון היחיד ההגיוני הוא הטיעון שבגללי יצטרכו לשחרר מחבלים. הוא הטיעון היחיד עם היגיון. אני איני מתעלם ממנו - אך אני מסייג את דברי. לסגת מכל הטרמפיאדות אי אפשר. אז צריך להצטמצם! זה אומר - לא לעמוד בכל טרמפיאדה נידחת, אלא לחשוב טוב איפה לעמוד ואיפה לא. מלבד זאת - חובה להיות ערניים כפליים, לשים לב על מי עולים ודברים דומים. מי שיכול להסתובב עם גז מדמיע או סכין קפיצית - עוד יותר טוב. לדווח למישהו כשיוצאים לדרך, לאן, מתי אתה אמור להגיע וכו'.
לסגת מכל הטרמפיאדות שמחוץ ליישובים, זוהי תחילתה של התאבדות עצמית, ושל הרס של דברים שנבנו בעמל רב ובדם יקר.
ביש"ע אי אפשר לנסוע בלי טרמפיםמור
כי אין אוטובוסים! ואני אומרת את זה מנסיון
נכוןפלונית 2
אבל ח-י-י-ב-י-ם!!! להיזהר..
לדורתי.ענת=)

אן מצב!! אי-אפשר ואסור!!! ולהפסיק לתפוס טרמפים, (לפחות ביש"ע) זה בדיוק כמו שבירושלים ות"א מסתובבים אוטובוסים שמגיעים לכל יעד אפשרי (כמעט) והסיכון בהם כרוך בפיגוע ח"ו אז לא ניסע באוטובוס?! לא ינקח תרמפים?! לא נצא לעיר לקנות בגדים?! את מציעה שנשב כל היום בבית ואם רוצים לצאת אז רק ברכבים פרטיים!?!?!

הדבר רק יגביר את ביטוחנם של שונאינו ימח שמם (שהוא כבר מספיק בשמים..) זה נורא מפחיד אני לא סותרת זאת! אך אנחנו צריכים להלחם ליקר לנו!!! כמובן שצריך לפעול בהמון שיכול דעת וזהירות ולא בקלות ראש.

בציפייה לשובם הביתה של כל אחינו בצרה ובשבייה במהרה בימינו!! ולבנין אריאל! 

סתם לידע כללי...שלומית16

הבחור החטוף הוא נכדו של הרב דרוקמן....

והוא הוצי אהיום קריאה לבני הנוער שלא לנסוע בטרמפים...

אני חושבת שזה בלתי אפשרי אבל צריך לחשוב איך כן עושים את זה... 

ברור...!ענת=)

שזה בילתי אפשרי.

אך מצד שני לא עולים על כול טרמפ' אפילו אם אתה מחכה שעה וחצי וגם שלוש. חיביים להיזהר!

שמעתי פעם הרופא שלי דרך שבא הוא יודע בודאות שהטרמפיסט שלו לא מסוכן, זה ממש פשוט הוא שואל אותו מה פרשת השבוע, וזה גם בדוק אצל אלו שלא שומרי תורה.. לפחות בקרב המבוגרים שבינהם. 

לא נכון שלומיתפנאט2 המשודרג

הוא לא הוציא קריאה "לא לסוע בטרמפים" אלא להיזהר לפני שעולים על טרמפ

כוונתי היתהשלומית16
שהוא קרא לא לנסוע בטרמפים לא מוכרים. כלומר רק כאשר אתה מכיר את הנהג מותר לך לעלות (סליחה על ההטעיה...)
אמרתי לצמצם, לא להגביל.דורותי
פסק של הרב זלמן מלמדשלומית16אחרונה
אתם יכולים להסכים או לחלוק...

שאלה: האם צריך להימנע מנסיעות בטרמפים מפני הסכנות?

תשובה: בדרך כלל הסכנות הן רחוקות ובלתי מצויות ואין צורך לחשוש לסכנה רחוקה, כשם שאין אנו נמנעים מנסיעות בכבישים על אף התאונות ואין נמנעים מהליכה לים. ואולם, אם יש התרעות שיש כוונה לחטוף טרמפיסטים כבני ערובה, אזי בימים שיש התרעות יש להימנע מלעמוד במקומות מבודדים, ולא רק מפני הסכנה האישית אלא מפני שאם ייחטף זה עלול לפגוע בציבור, כי הממשלה עלולה לשחרר מחבלים כדי לשחרר את החטוף וזו פגיעה בציבור כולו. על כן אל יאמר אדם 'אני מוכן לקחת סיכון, אני לא מפחד, לא יכתיבו לי איפה לעמוד כאן בארץ ישראל, אני רוצה להרגיש חופשי בארץ שלי'. כי כאמור השיקול לא רק אישי אלא הדבר נוגע לכלל הציבור. אבל במקומות שאינם מבודדים אפשר לעמוד ולתפוס טרמפים, ובתנאי שמזהים את הנהגים והנוסעים ומוצאים שאין בהם מישהו חשוד. וכן הדברים אמורים לנהגים להיות ערניים ולא לקחת טרמפיסטים אם הם מעוררים חשד. הדברים אמורים בכל הארץ ולא רק בחבלי יהודה ושומרון. אך אל לנו להיכנס לפאניקה ועקב חששות שכאלה להימנע מטרמפים בכלל.

מצווה יפה נוהגים בעלי הרכבים הלוקחים טרמפיסטים. יש בזה חסד בגופו ובממונו. פעמים רבות זה גורם הכבדה ממשית לנהג ומצוות החסד בזה היא גדולה ועל הטרמפיסטים לדעת זאת, להכיר תודה ולהתנהג בהתאם. כמו כן יש לדון לכף זכות את אלה שעוברים על פניהם ולא עוצרים, מפני שהרבה סיבות צודקות יכולות להיות לנהג שעבר ולא עצר.
האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך