סברא טובה וראויה לירושת הבכור פי 2.
תודה מראש
סברא טובה וראויה לירושת הבכור פי 2.
תודה מראש
אישה
היו פה מיליון תגובות, למה אני ילד ולא יכול לכתוב הודעות של מבוגרים?!?!
השאלה היא פשוטה, למה הבן הבכור מקבל פי שתיים מהאחים שלו?
זה פרשת כי תצא..
והראשון נולד בהפרש של חמש שנים מהשני ומאז כל אחד נולד בהפרשי שנה...
הוא קיבל הרבה יותר תשומת לב, והוא לא שפן ניסיונות...
אני באמת מנסה לחשוב על משהו.
בגדול צריך לשאול למה בן יורש בכלל? או בת? או אבא? או בעל או אח...
בגדול לכל אחד מהם יש סיבה שונה לדעתי, הבן יורש כי הוא ממלא מקום אבא שלו, הבת יורשת כי היא מקימה שם לאביה
אח יורש בגלל הקמת שם נניח למשפחת האב בעל לא בטוח יורש ואבא יורש כקרוב וכן הלאה..
לאור בגדול הסברות האלו צריך לשאול למה בכור יותר מאח אחר... פייר, אין לי תשובה טובה אבל אני בכור אז מה אכפת לי?
לפחות הפסוק אומר שאם יש לאיש שתי נשים אהובה ושנואה, והבכור לשנואה:
לא יוכל לבכר את בן האהובה, כי את הבכור בן השנואה יכיר לתת לו פי 2. ולמה?
כי הוא ראשית אונו...
העובדה שהוא הבכור מזכה אותו. גם אם אין שום אחריות בצד זה.
איך אפשר ללמוד שלבכור מגיע הרבה אחריות?

ראש המשפחה מת. צריך מישהו שיטפל הלאה בנכסים
מטבע הדברים הבנים הם אלו שעובדים. הם אלו שדואגים לנכסים הם אלו שאמורים להחזיק בהם
ומטבע הדברים את האחריות הכללית על הנכסים הבן הבכור לוקח הוא הממונה בעיקרון לטפל בעניינים שנוגעים לחובות או לגביית כספים אז הגיוני שהוא יחזיק בחלק כפול כחלק מהאחריות הכללית מי שיש עליו יותר אחריות יחזיק ביותר מהנכסים.
(וזה אכן בא גם עם חובות, אם צריך לשלם חובות של האב הוא צריך לשלם יותר)
נשמע לי הגיוני דוקא
האם שבח נחשב כראוי או כמוחזק
בכל אופן מה שכן נחשב ראוי יש היגיון שיהיה דין שונה. כי פשוט הם מוגדרים כנכסים חדשים לא כנכסי המת הרי המת לא זוכה בהם אחרי שהוא מת. אז נכסים חדשים ודאי שאמורים להתחלק בשווה הם לא באמת ירושה אמיתית ברמה של המשכיות הממון מאב לבן כי הם נוצרו אחרי שהוא מת.
(סתם אומר מה שעולה לי לא יודע אם יש בזה היגיון באמת או לא אז לא לכעוס אם זה נשמע לך בולשיט)
בגדול הרמב"ם גם לא מונה אותה אלא כותב:
והמצוה הרמ"ח היא התורה שהורנו בדיני נחלות והוא אמרו יתעלה (פנחס כז) איש כי ימות ובן אין לו וכו'. ומכלל דין זה בלא ספק היות הבכור יורש פי שנים. שזה משפט ממשפטי היורשים
הרמב"ן השיג עליו וטען שיש שתי מצוות לא תעשה ועוד אחת עשה בהנחלת הבכור דווקא. ייתכן וזו מחלוקת רבי וחכמים בגמרא אם בכור יורש בראוי כבמוחזק או שלא
אלא אם נבין שמדובר על מתנה, ושוב, קצת קשה לראות בזה 'תשלום' לבכור על קיומו
רבי מנחם הבבלי בטעמי המצוות
בפסוק כתוב כי הוא ראשית אונו לו משפט הבכורה
זה הבן הראשון שלו והוא ממשיך דרכו הראשון
הוא הפך את האבא שלו לאבא
וגם בזכותו האבא קיים את מצוות פרו ורבו- הוא זיכה את האבא להתחיל לפרוע את החוב של המצווה (אונו- זה גם כתב שחרור)
הוא היה ממשיך הדרך, ראש הבית אחרי האבא. אז בתור מי שמנהל את העניינים ראוי שהוא יקבל יותר. או לפחות הרבה.
וגם- כדי שהאחים יכבדו אותו! ידוע שכשיש יותר כסף יש יותר כבוד... והוא עכשיו הכי גדול (לא חשוב שצריך לכבד אותו גם קודם. אבל אולי אחרי שהאבא מת זה יתרופף, אז נותנים לו יותר)
ובכללי גם אם הוא לא יהיה עשיר יותר, שידעו שהוא הראש והראשון והוא עכשיו הממלא מקום והמחליף.
ארץ השוקולדאבל אפילו הרמבן כתב באגרת לכבד מי שעשיר ממך
וגם יש עניין שה' נתן לו את העושר וכו
רבי עקיבא פסק שיש לכבד אפילו עניים שבישראל כאילו הם בני חורין שירדו מנכסיהם (משנה בבא קמא ח' ו').
הבעיה היא שהגמרא במספר מקומות מראה את הבן כממשיך הדרך של האב וכממלא מקומו ולא רק את הבכור
אבל כל בן ממשיך את אבא שלו וכאילו ממלא את מקומו.
הבת מקימה את שם אביה
אבל עד שהבן לא נולד האבא לא קיים את המצווה
קצת קשה עם הטרמינולוגיה הזו..
איפה זה בא לידי ביטוי שהוא הממשיך חוץ מהכפל?
ויבום זה על האח, ולא כבן בין הבנים...
יש פער
ראש השנה
בעעע
לא אוהבת. ועוד חג של יומיים
חלום שלי לטוס לחו'ל לכל החגיםםם
אני דוקא די אוהב אותו
עם תפילות מרוממות
ולתהות על קנקנו, אז מה זה הפורום הזה?
יחסית מסביר. קצת. אולי.
ספסל אחורי של אוטובוס משהו..

אני עוברת על המסרים פה והשיחות אישיות.. כמה דרמות!! ואני לא זוכרת כלום! מביך למדי.
ולמה כשאני נכנסת לשיחה עם פצלש כתוב לי שהיא מחוברת?!
מה איתך?
המפגש טד יצא לפועל?
עוד אפשר להירשם? 😇
ריבוזוםהאחרון שניסינו להרים לא, למיטב זכרוני...
אבל היו שניים שכן, והם גם היו ממש טובים! בכלל הפורום הזה היה איכותי, אחותי |נוסטלגי|
כתבנו פה כל דבר איכותי שהיה בשנה האחרונה, אפשר לראות בקלות כמה זה
מלא אנשים שבאים להתארח ועושים מלא רעש ברחוב ומשאירים בלאגן ולכלוך...
לא כזה מגניב לבוא לפה
סדרות של כאן ארכיון- קרובים קרובים, סטרייט ולעניין.
בפייסבוק- עמוד בשם "הקופסה- רק דברים טובים", יש בו בדרך כלל קטעים מצחיקים מסרטים ישראלים ישנים..
ארץ השוקולדאחרונהשמגיע לפורום נטוש ותוהה על טיבו
הוד444או- מישהו שמכיר אותה במציאות יודע מה שלומה?
תמסרו לי שנזכרתי והתגעגעתי