בס''ד
יקרה,
השאלה שלך - האם זה דיכאון או האם זאת עצלנות? - ממש מוכרת לי. לפעמים זה גם לובש צורות אחרות:
האם זה בגלל ההיריון? או בגלל שאני עצלנית?
האם זה בגלל שאני באמת חולה? או בגלל שאני עצלנית?
האם זה בגלל שעוברים עלי דברים לא פשוטים כרגע? או בגלל שאני עצלנית? וכו'
וכשאני שוב מרגישה חיות וכוחות, אני מקבלת - בדיעבד - את התשובה. זאת לא הייתה עצלנות. הייתי ככה באותה התקופה בגלל דיכאון / הריון / וירוס / נסיבות חיים מאתגרים. ככל שהוותק בחיים האלה עולה ב''ה, אני צוברת עוד ועוד תשובות 'בדיעבדיות' כאלה ולאט לאט אני מתחילה להפנים את הקונספט ולענות לעצמי תוך כדי ההתמודדות עצמה - שאני עכשיו עוברת משהו, וכשזה יעבור אני אחזור ליכולת העשייה שלי בע''ה.
ממה שאת מעלה כאן, את מתמודדת עם לא מעט. גידול תינוקת קטנה, OCD, חיפוש עצמי בתחום המקצועי, עברת גירושים... זה מצמיח אותך המון, ללא ספק (יעידו על כך מסלול חייך מעורר ההשראה או כתיבת השירים המופלאים שלך). ויחד עם זאת, זה לא תמיד קל לשאת דברים כאלה. עוד המון המון המון טוב ייצא מהם, ובינתיים, לפעמים הם גם קצת (או יותר) מכבידים ושואבים אנרגיות וכוחות. אם מסתכלים על זה ככה, אז מתמלאים הבנה וחמלה כלפי עצמינו. אנחנו מסוגלים לראות את הנשמה הטהורה שבתוכנו, לראות את המהות שלנו, שהיא כל כולה טוב, לראות את האתגרים שהקב''ה בחר לנו, ולהחליט שוב ושוב שאנחנו ממשיכות לצעוד במסע הזה שהוא ייעד לנו. לעומת זאת, לתייג את עצמינו כ'עצלניות' רק מחליש אותנו ואני באמת ובתמים חושבת שבמצב שלך זה גם חוטא לאמת כי זה מתעלם מיותר מדי נתונים. חבקי את עצמך, תביני את עצמך, את כל-כך ראויה לכך.
נשמע שבעלך רואה זאת. רואה עד כמה את ראויה. זאת מתנה גדולה וברכה ענקית.
את גם ראויה לטיפול שייתן לך תחושה טובה. אני מאד מתחברת למה שמיואשת ואחרות כתבו בהיבט הזה. טיפול הוא לא דבר קל אבל הוא דבר שאמור להגדיל אותך. את מכירה את ההבדל בין דמעות של הקלה לדמעות של כאב? בשני המקרים יש דמעות. אבל טיפול צריך להביא אותך להקלה, ולא רק בסוף, גם תוך כדי. בתור משהי שעברה דרך הרבה אנשי מקצוע בתחומים שונים, עד שהגעתי לאנשים הנכונים, אני רוצה לומר לך שלחפש מטפל דומה לחיפוש אחרי בין זוג. צריכה להיות התאמה, כימיה, מציאת חן, הרגשה שאנחנו במערכת שעושה לנו טוב. עושה לך טוב (בהווה!)? תמשיכי. גורם לך למועקה מסוימת? חפשי מקום יותר נכון. זה לא קל אבל זה כל-כך חשוב ומשתלם!
שולחת לך המון המון טוב! את אלופה וגיבורה אמיתית!